Dodaj do ulubionych

Zawroty głowy

24.05.24, 12:40
Witam, szukam pomocy. Jestem 5 miesięcy po porodzie i zaraz zaczęło mi się kręcić w głowie i nie miałam równowagi. Wizyta u fizjoterapeuty bardzo mi pomogła bo okazało się że krew z kręgosłupa nie dopływała mi do błędnika. Było lepiej. A teraz zaczęły się zawroty głowy i ból nóg i rąk ( ból w okolicach łydek) i do tego zmęczenie i chcę mi się spać.
Obserwuj wątek
    • koziorozka Re: Zawroty głowy 25.05.24, 18:58
      Wyniki badań (jakie robiłaś?) w normie?
      Co mówi lekarz?
      • ruda1255 Re: Zawroty głowy 25.05.24, 20:07
        Wyniki w normie. Neurolog przepisywała leki ale nie ma poprawy. Obawiam się czy to nie nerwica po porodzie.
        • koziorozka Re: Zawroty głowy 26.05.24, 14:57
          Skonsultowałabym z laryngologiem, żeby wykluczyć problem z błędnikiem.
          • ruda1255 Re: Zawroty głowy 26.05.24, 16:43
            A może to nerwica poporodowa ? Dzisiaj stałam w kolejce w cukierni i nie mogłam ustać.. może to nerwica ?
            • ruda1255 Re: Zawroty głowy 28.05.24, 11:47
              Kręci się prawie cały czas, a jeśli wejdę np do sklepu czy rozmawiam z kimś to odrazu czuję że się cała kołysze.
              • koziorozka Re: Zawroty głowy 28.05.24, 15:54
                ruda1255 napisał(a):
                > Kręci się prawie cały czas
                ---------------------------
                Czego ty chcesz? Dostałaś poradę, żeby wykluczyć problemy z błędnikiem.
                Co to jest "nerwica poporodowa"?
                Nerwica lękowa? Psychoza i depresja poporodowa? One mają inne objawy.

• ruda1255 Re: Zawroty głowy 17.09.24, 09:16
        Dziewczyny nadal brak równowagi i bóle mięśni. Biorę lek asertin (od psychiatry) ale nie widzę poprawy. Wyszło że mam wysokie TSH i niskie żelazo ? Czy to od tego jest to brak równowagi ? Pomocy ?
        • edzia3232 Re: Zawroty głowy 17.09.24, 11:48
          Niskie zelazo jak najbardziej moze wywolywac zawroty glowy jesli o to nadal chodzi
      • sp9tcu Re: Zawroty głowy 17.09.24, 23:59
        Według mnie to są typowe objawy od kręgosłupa najprawdopodobniej kręgosłupa piersiowego sprawy nowotworowe wykluczone Ja też miałem coś takiego w 2006 roku nawalił mi kompletnie kręgosłup objawy były takie że jak brałem coś do ręki to od razu miałem straszne zawroty głowy Poza tym bolał mnie kręgosłup miałem napięcie mięśni brzucha bolały mnie nogi i praktycznie nie mogłem chodzić w sensie tym że po prostu wszystko mnie strasznie bolało poszedłem do pani neurolog Byłem też oczywiście Najpierw u psychiatry ale to leki mi nic nie pomogły raz Przez tydzień byłem w szpitalu psychiatrycznym ale też nic nie stwierdzono co mi pomogło pomogły mi masaże kręgosłupa a zawroty głowy mogą być od różnych rzeczy ale mogą być oczywiście od kręgosłupa ale jak mówisz że cię boli bolą nogi to jest typowy objaw od kręgosłupa co zrobić udać się do neurologa dobrego i zrobić tomografię całego kręgosłupa czy miałaś tomografię kręgosłupa tomografię robimy jakby to powiedzieć w trzech odcinkach najpierw Jaki tam trzeba potem Jaki tam trzeba i na końcu którego nie było w tym że trzeba zachować odstęp między jednym a drugim drugą tomografią kręgosłupa 6 miesięcy minimum 6 miesięcy i wtedy wszystko wiadomo można też zrobić rezonans kręgosłupa jednak to badanie jest nie jest Nie szkodzi człowiekowi ale jest obciążające maszyna bardzo brzęczy i jest nieprzyjemne można by też iść do fizjoterapeuty takiego co robi masaże kręgosłupa i sprawdzić napięcia Czy masz napięcia mięśniowe przede wszystkim od kręgosłupa szyjnego karku tyłu głowy oraz kręgosłupa lędźwiowego lekarstwa Jeśli masz od kręgosłupa Nic nie pomogą leki na uspokojenie i nerwy nic nie pomogą tylko będziesz spokojniejsza natomiast trzeba leczyć przyczyny przyczyny na 80% daje kręgosłup A na 20% daje inne rzeczy w tym poważniejsze sprawy bardzo poważne sprawy daje zaledwie jeden procent
        • ruda1255 Re: Zawroty głowy 18.09.24, 08:48
          Miałam robiony rezonans głowy i szyi. Wyszło że mam zwyrodnienie kręgosłupa szyjnego. Tyle że ja nie mam zawrotów głowy tylko że mam problem z równowagą
          • ruda1255 Re: Zawroty głowy 18.09.24, 09:02
            I czuję że pogorszył mi się słuch i problemy z widzeniem i z koncentracją.
            • koziorozka Re: Zawroty głowy 18.09.24, 16:48
              Brak równowagi i pogorszenie słuchu - laryngolog
              • sp9tcu Re: Zawroty głowy 18.09.24, 21:50
                Dokładnie błędnik
                • ruda1255 Re: Zawroty głowy 21.09.24, 12:06
                  Byłam u laryngologa i nic nie widzi. Zapisałam się na VNG na badanie błędnika i zobaczymy... Nie mam już sił, nie wiem już jakie badania jeszcze wykonać.
                  • sp9tcu Re: Zawroty głowy 21.09.24, 16:22
                    Jeszcze raz pytam w sprawie kręgosłupa bo siedzę w tym temacie Czy robiła pani jakieś badania w kierunku choroby kręgosłupa zwyrodnieniowej Czy robiła pani prześwietlenie kręgosłupa Czy robiła pani prześwietlenie klatki piersiowej Czy robiła pani tomografię komputerową któregoś z odcinków kręgosłupa Czy robiła pani rezonans kręgosłupa
                    • ruda1255 Re: Zawroty głowy 22.09.24, 08:33
                      Rezonansu kręgosłupa nie robiłam, tylko rezonans głowy i szyi.
    • platynowablondynka Re: Zawroty głowy 10.06.24, 19:55
      Idz na vega test.Poszukaj w internecie co to jest.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka