Dodaj do ulubionych

ODRADZAM DR OWSIEJKO

14.10.09, 14:34
Dr Owsiejko jest jak dla mnie jakąś porażką, ona nie powinna
wykonywać tego zawodu, nawet na weterynarza się nie nadaje bo szkoda
zwierząt!!! Odbierała mój poród i zostawiła mi łożysko widząc, że
coś jest nie tak bo mąż słyszał jak mówiła że jest niekompletne!
Przez nią miałam 3 tygodnie wyjęte z życiorysu! To było straszne!
Odradzam tą kobietę! Dziewczyny nie chodźcie do niej. Nawet
najgorszemu wrogowi bym jej nie poleciła.
Obserwuj wątek
    • fajny.babu Re: ODRADZAM DR OWSIEJKO 21.10.09, 09:05
      zgadzam sie w 100%.to wstrętna baba i bardzo nie przyjemna.niech
      spada na szczaw
      • ka-mi11 Re: ODRADZAM DR OWSIEJKO 21.10.09, 10:42
        Witam!
        a w którym szpitalu pracuje ta lekarka?
        • fajny.babu Re: ODRADZAM DR OWSIEJKO 21.10.09, 20:14
          na parkitce,przynajmniej tak było jak 6 lat temu rodziłam
          • pkmk3 Re: ODRADZAM DR OWSIEJKO 21.10.09, 23:01
            Teraz niestety na mickiewicza, wywalili ją z parkitki za
            łapówkarstwo ponoć.
    • amilka_1 Re: ODRADZAM DR OWSIEJKO 01.03.10, 14:18
      Pani dr Owsiejko wydaje się nawet być miła, ale jako lekarz na sali porodowej totalna porażka. Jak coś robi to robi byle jak. Dziecko miałam małe, nacięta zostałam na pół pośladka i do tego byle jak zszyta(pani dr nie wiedziała jakie jest dziecko i czy jest dobrze ułożone bo mnie nie badała). Na koniec stwierdziła, że mam taki duży szew bo miałam przez całą ciąże stany zapalne. Ciekawa jestem na jakiej podstawie stwierdziła te stany zapalne, bo ja stanu zapalnego w ciąży nie miałam ani razu. Bym mogła normalnie funkcjonować musiałam przejść dodatkową operację, dodatkowy ból i stres.
      • tizzoni Re: ODRADZAM DR OWSIEJKO 05.12.10, 18:20
        Witam!
        Drogie Panie, a ja jestem zupełnie innego zdania. Baaaaaardzo polecam Panią doktor (obecnie Jawor), jest wspaniałym lekarzem. Każdego traktuje bardzo dobrze i strara się bardzo. Wystarxczy przyjść na wizytę i popytać pacjentek, które tam siedzą. Wszystkie koleżanki z mojego otoczenia też chodzą do niej i są mega zadowolone z porodów. Ja miałam cesarkę i mam szew malutki, aha jeszcze jedno z Parkitki nie była wyrzucona (bo nawet nie była pracownikiem tylko wolontariuszem a na Mickiewicza przeszła na etat, także wypisujecie jakies głupie plotki.
        • pkmk3 Re: ODRADZAM DR OWSIEJKO 29.12.10, 22:16
          Zostawiła mi łożysko widząc, że nie chce wyjść i są problemy. Przez nią prawie znalazłam się na tamtym świecie. Mam dwójkę cudownych dzieci i nie spieszy mi się tam a to co przeżyliśmy z rodziną jest nie do opisania. Dla mnie taki człowiek nie powinien być lekarzem.
          Koleżanka miała podobną sytuację ale inny lekarz odbierał poród i zajął się nią tak jak powinien i łożysko zostało wyciągnięte całe a ja przez 3 tygodnie po porodzie miałam je w sobie.
          Dla mnie dr Owsiejko , dr Adamkiewicz i dr Rubik są na tym samym poziomie czyli miłe, sympatyczne do wypisywania recept na tabletki antykoncepcyjne a jak się już coś dzieje to niestety doświadczenie i wiedza są małe.
    • roksanakow Re: ODRADZAM DR OWSIEJKO 11.05.11, 00:05
      Polecam. To najwspanialszy ginekolog jakiego znam. Lekarz z powołaniem. Przejmuje się problemami pacjentek. Jest przez nie uwielbiana. Delikatność w badaniu umiejętności w robieniu USG to jedynie niektóre z cech dr Owsiejko.
      • pkmk3 Re: ODRADZAM DR OWSIEJKO 13.05.11, 10:56
        Nie chcę być niegrzeczna ale już dawno się tak nie uśmiałam:) może i jest delikatna i miła tego nie zaprzeczam ale czy to jest najważniejsze w jej zawodzie ? Pani doktor brakuje wiedzy !!! A to niestety czyni z niej fatalnego ginekologa. Ja będę mieć do niej żal do końca życia. Obyś nigdy nie miała poważnego problemu bo wtedy niestety nie będziesz w dobrych rękach.
        • roksanakow POLECAM DR OWSIEJKO 19.05.11, 21:09
          Może te niedobre opinia na temat tak wspaniałej osoby pochodzą od konkurencji zazdroszczącej liczby pacjentek. Jeszcze raz powtarzam, Pani Doktor to lekarz z powołania. Kiedyś na jej biurku zobaczyłam Kodeks Etyki Lekarskiej. Na moje pytanie Pani Doktor odpowiedziała, że w nim znajduje odpowiedzi na nurtujące ją wątpliwości i dzięki niemu może być jeszcze lepszym lekarzem. To zaszczyt być pacjentką Pani Doktor. Jutro zamierzam umówić na wizytę koleżankę, która właśnie dowiedziała się, że jest w ciąży, na którą czekała kilka lat. Dziewczyna specjalnie przyjeżdżać będzie z Krakowa.
          • pkmk3 Re: ODRADZAM DR OWSIEJKO 23.05.11, 22:59
            Chyba nie piszemy o tej samej Pani Owsiejko. Nie jestem z konkurencji. Ta Pani doktor Owsiejko pracuje w szpitalu na mickiewicza i odbierała mi poród w 2008roku, zostawiła mi kawałek łożyska, po tygodniu dostałam krwotoku takiego że leciało ze mnie jak z kranu! Pogotowie zabrało mnie do szpitala i miałam drugie łyżeczkowanie na żywca i wylatywały ze mnie kawałki łożyska których Pani dr Owsiejko mi nie wyciągnęła. Prawdziwy doktor wie jak wygląda łożysko i Pani doktor albo ma tak małą wiedzę albo zbagatelizowała problem narażając tym samym moje zdrowie, moją macicę jak również moje życie.
            Przypomnę, że miałam bardzo duże problemy z urodzeniem łożyska ponieważ nie chciało wyjść, Pani doktor wycisnęła mi je naciskają na mój brzuch z całej siły a kiedy wyszło łożysko powiedziała, że jest niekompletne! I niestety nic z tym nie zrobiła. Zbagatelizowała sprawę.
            Myślę, że polecanie koleżance, która kilka lat czekała na ciążę, pani doktor Owsiejko jest nieodpowiedzialne ale to Pani sumienie.
            Tak jak piszę, ja nie jestem z konkurencji i osobiście nie polecam żadnego lekarza z Częstochowy a chyba z połową miałam do czynienia. Na mickiewicza po tym krwotoku również nie usunięto mi całego łożyska, miałam je usunięte dopiero po 3 TYGODNIACH OD PORODU!!! w Katowicach. Tam trafiłam na PRAWDZIWYCH lekarzy. I wiem co piszę, mam porównanie, i to co się dzieje w Katowicach i jak pacjentka jest traktowana to jest PROFESJONALIZM i POWOŁANIE.
            Wiem co widziałam w oczach naszych częstochowskich lekarzy kiedy widzieli na monitorze usg kawałek "czegoś" w mojej macicy 3 tygodnie po porodzie a reakcja lekarzy z Katowic.
            Do końca życia będę im wdzięczna za to, że moje dzieci maja mamę.
            Nie chcę źle i do niczego nie namawiam ale jeśli lubisz swoja koleżankę to nie umawiaj jej do Pani Owsiejko a jeśli już koleżanka pójdzie to Pani Owsiejko to życzę aby ciąża i poród przebiegły bez żadnego problemu. Pozdrawiam

• roksanakow Re: ODRADZAM DR OWSIEJKO 27.05.11, 23:51
              Nie wiem jak można siać tyle nienawiści. Niejedna kobieta ma krwotok w okresie poporodowym. W moim odczuciu jesteś osobą destrukcyjną, która tylko krytykuje. Ciekawe ile kasy wzięli w Katowicach za to Twoje łożysko. Może i nie jesteś innym lekarzem lub panienka w rejestracji, ale wygląda na to, że bezgranicznie wierzysz w to co mówią inni.
              PS. Koleżanka była już u Pani Doktor i jest pod dużym wrażeniem.
              • pkmk3 Re: ODRADZAM DR OWSIEJKO 29.05.11, 23:51
                Ja nie sieję nienawiści i zakładając ten post nie to było moim celem. Nie będę się już wypowiadać na temat Pani Owsiejko bo to co chciałam przekazać już napisałam. W Katowicach miałam wszystko na kasę chorych i nie dałam ani złotówki. Moja bliska koleżanka miała dokładnie taką samą sytuację jak ja i kiedy dr Strzelczyk zobaczył że łożysko jest niekompletne postawił wszystkich lekarzy na nogi łącznie z ordynatorem i nie dopuścił do takiej sytuacji jak wymieniona już wcześniej Pani i to jest dla mnie profesjonalne podejście.
                Niestety Pani Owsiejko zafundowała mi koszmarne 3 tygodnie a dwóch lekarzy z Czestochowy nie rozpoznało u mnie przyrośniętego w macicę łożyska więc jak może Pani pisać, że ja tylko krytykuję? Gdyby Pani miała przez 3 tygodnie łozysko w macicy a lekarze nie wiedzieliby co to jest to chwaliłaby Pani ich za to? A kiedy dr Kudła o 23.00 na usg zobaczył że to wrośnięte łożysko i o 7.00 rano byłam już przyjęta na oddział a nastepnego dnia na 99% miałam stracić macicę i udało się ją uratować, to mam im za to nie byc wdzięczna? Wydaje mi się, że każdy człowiek na moim miejscu miałby takie same odczucia. Pozdrawiam serdecznie.

• roksanakow Re: ODRADZAM DR OWSIEJKO 30.05.11, 16:00
                  Cóż. Pani opinia jest odosobniona. A tak swoją drogą, gdzie był Pani lekarz prowadzący w czasie ciąży, który powinien znać stan Pani zdrowia? A w Katowicach znalazła się Pani pewnie przez przypadek? Skoro była Pani w ciężkim stanie, to ciekawe jak była Pani w stanie tyle kilometrów dojechać.
                  Proszę nie siać fermentu na forum i obrażać niewinnego lekarza.
                  Ciekawe, skoro czuje się Pani pokrzywdzona, nie zdecydowała się podjąć kroków prawnych.
                  Odpowiedź jest prosta: na forum można być anonimowym i pisać co się chce. I obrażać Lekarzy z Powołania.
                  • pkmk3 Re: ODRADZAM DR OWSIEJKO 30.05.11, 17:46
                    Z miłą chęcią kiedys pokarzę pani Owsiejko moją dokumentację po porodzie który mi odbierała i wcale nie chcę być anonimowa, nie obrażam niewinnych ludzi Pani Owsiejko popełniła błąd i ona dobrze o tym wie bo bardzo glośno bylo o tym na oddziale na mickiewicza ponieważ moim lekarzem prowadzącym był ordynator tegoż oddziału. Ale teraz jest tak, że nie można brac sobie lekarza prowadzącego do porodu tylko ma go odbierać lekarz który ma w tym czasie dyżur.
                    Widzę, że nie ma Pani zielonego pojęcia co to jest przyrośnięte łożysko, jakie mogą być tego następstwa i z tego co czytam na forum to we wszystkich przypadkach zostaje ono wykryte podczas porodu.
                    Czemu nie zdecydowalam się podjąć kroków prawnych? To bardzo proste. Nie jestem osobom mściwą.
                    Kiedy ma się dwójkę malutkich dzieci to człowiek chce się nimi cieszyc a nie marnować czas na sądy.
                    Smieszy mnie kiedy pisze Pani : "Skoro była Pani w ciężkim stanie, to ciekawe jak była Pani w stanie tyle kilometrów dojechać" Proszę zasięgnąć lektury i jak będziemy miały tą samą wiedzę to sobie podyskutujemy. Pozdrawiam
                    • roksanakow POLECAM DR OWSIEJKO: JEST THE BEST 31.05.11, 15:28
                      Nie jest pani osobą mściwą. ..... W moim odczuciu pisanie o innych poza ich plecami to zwykłe tchorzostwo i tak to trzeba nazwać. To współczesny typ wirtualnego anonimu, którymi się zawsze brzydziłam. Szkoda, że są tacy ludzie, którzy nie umieją prosto powiedzieć w twarz o co im chodzi.
                      A dr Owsiejko to super lekarz:-)
    • barbara_16dwa Re: ODRADZAM DR OWSIEJKO 09.07.11, 23:19

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka