Dodaj do ulubionych

Poseł Giżyński: zawieście krzyż. Zawiesili

04.01.10, 22:40
I mamy problem - krzyżowiec w działaniu.
Marny i nudny żywot, prymat grafomańskich oświadczeń sejmowych i innych
wystąpień nad skutecznością działań politycznych bywa, że prowadzi na manowce
nowych krucjat w obronie rzekomo zagrożonego krzyża.
Boga można mieć w sercu, a krzyżyk na piersi.
Znaczenie krzyżem każdej sali obiektów użyteczności publicznej nie ma nic
wspólnego z życiem religijnym.
To instrumentalizacja symboli religijnych do celów, pożal się boże, politycznych.
Skutkiem takich żałosnych praktyk będzie wzmocnienie postaw buntu wśród
młodych generacji ceniących sobie wolność i autonomię.

Słusznie zauważył Jan Izydor Sz.

Dwulicowy
Pod figurą się modli
Chrystusową
Przed figurą się podli
Urzędową.
Obserwuj wątek
    • zabarwiacz oj boli postubowców krzyż, oj boli ... 04.01.10, 23:24
      oj boli
      • Gość: Gościu [...] IP: *.serv-net.pl 04.01.10, 23:27
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • zabarwiacz ciebie też boli, chyba wiem dlaczego ;) 04.01.10, 23:29
          :)
          • szarak_44 Albo krzyż, albo księżyca pół 05.01.10, 10:59

Na dłuższą metę taka jest alternatywa. Bo postępowi laicy na starość
            przechodzą na buddyzm ;)

---
            Kiedy chwytamy za miecze, nazywają nas
            Awarami. Gdy lepimy zbyt wprawnie garnki, przezywają nas Wandalami.
            Jeśli tylko dosiadamy w bitwie koni, stajemy się dla nich Scytami...
            Jesteśmy Słowianie !

• Gość: ja Re: oj boli postubowców krzyż, oj boli ... IP: *.centertel.pl 04.01.10, 23:36
          Już co niektórzy zapomnieli co to Krzyż.Jak wy się nie boicie tak
          obrażać Boga? Jakie znaczenie miałaby Polska w świecie,gdyby nie
          wiara katolicka? I wy Krzyża się wstydzicie,to niebywałe. Jeżeli już
          tu coś można wytknąć,lub złość swoją wyładować to tylko na
          tych,którzy z "powołania" Bogu nie służą,bo to oni tylko mogli
          spowodować,że ludzie się od wiary odwracają. Ale niesłusznie,bo to
          tylko źle sprawowana posługa. A wszystkim tym, co to Krzyża nie
          chcą,mówię: w godzinie śmierci stanie wam przed oczami,wtedy
          będziecie cięzko żałować waszych bluźnierstw.

• Gość: Gościu Re: oj boli postubowców krzyż, oj boli ... IP: *.serv-net.pl 04.01.10, 23:45
            Gdyby Polska nie była chrześcijańska miałaby takie samo znaczenie jak teraz -
            marginalne. Zachód i wschód zwracają się do nas tylko kiedy coś od nas
            potrzebują, obiecują wiele i zawsze kończy się tym, że dostajemy porządnego kopa
            w ryło i jak samo-maso jeszcze się z tego cieszymy.
            A w chwili śmierci? Ty nic nie zauważysz, a twoi bliscy kwit z ZUSu, za który
            wykupią marną trumnę z najtańszego dębu żeby starczyło na stypę dla kilkunastu
            osób, które i tak ze łzami w oczach będą w myślach powtarzać "Nie oddał mi kasy
            którą pożyczył, sku...el".
            • Gość: ja Re: oj boli postubowców krzyż, oj boli ... IP: *.centertel.pl 04.01.10, 23:55
              Na to nie ma recepty,jak sobie zasłużysz za życia,takie będzie twoje
              umieranie.Żal mi cię,że tak myślisz,widocznie jest ci łatwiej,po
              swojemu.Ja natomiast wiem,że ostatnie chwile życia nie jednego
              zatwradziałego zmiękczały i chcieli się pojednać z Bogiem.
            • yupiter1234 Re: oj boli postubowców krzyż, oj boli ... 05.01.10, 08:22
              Oj poczytaj sobie historię Polski. Będziesz wiedział co to chrześcijaństwo i jak
              wpłynęło na rozwój Polski. Możesz tez zapoznać się z historią Częstochowy. Może
              w historii najnowszej Polski zainteresuje Cię udział kościoła w walce z
              komunizmem morderstwach księży.
              • rysiek_bender Re: oj boli postubowców krzyż, oj boli ... 05.01.10, 09:14
                Jak wpłynęło? Oddało Polskę na wieki w łapy watykańskiego okupanta który wpajając Polakom strach przed różnymi gusłami, kawałkami drewna czy waflami czerpał przez stulecia finansowe (i nie tylko) profity z mieszania w głowach plebsowi. Co do histori Częstochowy, to nadal wierzycie w tę bajkę którą opisał Sienkiewicz a którą narodowokatolickosocjalistyczne przygłupy z pisu i elpeeru na codzień modlące się o deszcz w sejmowej kapliczce chciały uznać ustawowo za prawdę i fakt dokonany. Tej o uratowaniu Częstochowy przez kawałek dechy zeżartej przez korniki? Jeśli tak to współczuję płycizny umysłowej, tak samo jak wiary w bezinteresowną walkę watykanu z komuchami, długa i szeroka lista watykańskich żołnierzy którzy współpracowali z poprzednim okupantem kraju jakoś przeczy tej bezinteresowności.
              • mmaly Re: oj boli postubowców krzyż, oj boli ... 05.01.10, 19:30
                W historii Częstochowy nie brak też wątków żydowskich i Żydzi mają olbrzymi
                wkład w jej rozwój. A nie umniejszając w niczym roli chrześcijaństwa w historii
                Polski, sprowadzanie losów Częstochowy do losów podklasztornej wioski to jedna z
                przyczyn jej współczesnego kryzysu.
          • bogdanor Re: oj boli postubowców krzyż, oj boli ... 04.01.10, 23:53
            No wiesz, tak jak by krzyż w dzisiejszych czasach cokolwiek symbolizował poza
            samym krzyżem....Nie ważne czy jesteś chrześcijanin czy inny ateista, ważne czy
            jesteś w porządku..A miejsce krzyża, jak już ktoś napisał , jest w kościołach i
            domach katolików.
          • Gość: prostychłop Re: oj boli postubowców krzyż, oj boli ... IP: 188.33.47.* 05.01.10, 00:47
            gość portalu: ja napisał(a):

> Już co niektórzy zapomnieli co to Krzyż.Jak wy się nie boicie tak
            > obrażać Boga?

Wytłumaczę. Nie boję się go, bo go nie ma. I tyle.
            • yupiter1234 Re: oj boli postubowców krzyż, oj boli ... 05.01.10, 08:23
              Twój problem. Wielu było takich "bohaterów" a w swoich ostatnich chwilach życia
              wołali Boga.
              • boozar Re: oj boli postubowców krzyż, oj boli ... 05.01.10, 19:58

> Twój problem. Wielu było takich "bohaterów" a w swoich ostatnich chwilach życia
                > wołali Boga.

Podaj choć jeden przykład jakiegoś znanego "bohatera".
          • katypol Re: oj boli postubowców krzyż, oj boli ... 05.01.10, 02:10
            Gość portalu: ja napisał(a):
            w godzinie śmierci stanie wam ....

facet... w godzinie smierci jak mi stanie to nikła pociecha...beda musieli
            wyzsza trumne mi zbic ...rotflllllllllllllllllllll
            • koloratura1 Jeszcze nie pora! 05.01.10, 07:04
              katypol napisał:

> Gość portalu: ja napisał(a):
              > w godzinie śmierci stanie wam ....
              >
              >
              > facet... w godzinie smierci jak mi stanie to nikła pociecha
              > ...beda musieli
              > wyzsza trumne mi zbic ...

No, coś TY?!
              Chyba to będzie znaczyło, że jeszcze nie czas na trumnę.
          • Gość: kaczoland atakuje Re: oj boli postubowców krzyż, oj boli ... IP: *.dhcp.embarqhsd.net 05.01.10, 02:29
            Tak dla przypomnienia... znakiem pierwszych chrzescijan byla ryba, a nie krzyz!
            • yupiter1234 Re: oj boli postubowców krzyż, oj boli ... 05.01.10, 08:24
              I jest do dnia dzisiejszego.
              • boozar Re: oj boli postubowców krzyż, oj boli ... 05.01.10, 20:00
                Krzyż jest znakiem tylko paru Kościołów, a ryba pozostała chrześcijańska. ;)
                pozdrawiam
          • Gość: andrzej Re: oj boli postubowców krzyż, oj boli ... IP: *.prenet.pl 05.01.10, 06:16
            hej , ja, nawiedzony czy masz to we krwi ?
          • w.s3 Re: oj boli postubowców krzyż, oj boli ... 05.01.10, 06:35
            Krzyż dla niektórych jest symbolem kaźni.Katarów nie uznających krzyża za symbol
            chrześcijan,głoszących ubóstwo księży i piętnujących hedonizm biskupów
            inkwizycja spaliła na stosach.Nagle wszyscy boją się narazić kościołowi i
            postawić tamę dla klerykalizacji kraju.
            • yupiter1234 Re: oj boli postubowców krzyż, oj boli ... 05.01.10, 08:28
              Historia różnie się toczyła. Nie zawsze ludzie kościoła postępowali słusznie.
              Dla mnie krzyż jest symbolem miłości, oddania i cierpienia dla innych. Jeżeli w
              10 przykazaniach jest choć jedno promujące zło lub amoralne to zgodzę się z
              Tobą , że moja wiara jest zła.
              • rysiek_bender Re: oj boli postubowców krzyż, oj boli ... 05.01.10, 09:40
                > Historia różnie się toczyła. Nie zawsze ludzie kościoła postępowali słusznie.

Bruhahaha, problem w tym że od samych początków, o0d Konstantyna kk był narzędziem władzy i walki politycznej.

> Dla mnie krzyż jest symbolem miłości, oddania i cierpienia dla innych.

Wielbienie tego "symbolu miłości i oddania" jest równoznaczne z modleniem się do gilotyny i krzesła elektrycznego. Pamiętasz to: Dlaczego Jezusa ukrzyżowali a nie utopili? A kto chciałby mieć zawieszone akwarium na ścianie!

> Jeżeli w 10 przykazaniach jest choć jedno promujące zło lub amoralne to zgodzę się z Tobą , że moja wiara jest zła.

O ile większość z nich jest dobra, to wystarczy pierwsze przykazanie aby w jego imieniu kościół usiał swoją drogę przez wieki milionami ofiar i podlał to morzem krwi niewinnych ofiar. Judeochrześcijańki bóg (i wyrosły na jego gruncie bóg islamu i jego wszelkich odmian) to sku...el i krwiopijca, i jakby się nie starał Jezus zawsze pozostaliście wierni temu krwiożerczemu, prymitywnemu, plemiennemu bóstwu. Wobec tego jednego przykazania wasza religia była zawsze wierna, wobec niego zawieszane były inne przykazania. Ciągłe bredzenie o miłości z zatkniętym za pas mieczem unurzanym we krwi zawsze było śmieszne, ale hipokryzja i sofistyka były i są mocną stroną kk.
              • mmaly Re: oj boli postubowców krzyż, oj boli ... 05.01.10, 19:32
                A co ma niby krzyż wspólnego z dziesięcioma przykazaniami? Przecież kościół
                katolicki, który posługuje się tym krzyżem, nie uznaje dziesięciu przykazań w
                wersji biblijnej i posiada własną, zmodyfikowaną wersję.
                • mmaly Re: oj boli postubowców krzyż, oj boli ... 05.01.10, 19:33
                  Ba, krzyż - jako przedmiot kultu - jest sprzeczny z drugim przykazaniem.
                  • boozar Re: oj boli postubowców krzyż, oj boli ... 05.01.10, 20:04
                    Widzisz mmaly, niestety większość z tych krzyczących katolików nie miało w ręku
                    Biblii więc skąd to maja wiedzieć ?
                    pozdrawiam
          • Gość: andzia kapiszon Re: oj boli postubowców krzyż, oj boli ... IP: *.static.espol.com.pl 05.01.10, 09:08
            Oj nie brakuje bigotów i bigotek w tej kruchcie zwanej Polską !!!!
          • mmaly Re: oj boli postubowców krzyż, oj boli ... 05.01.10, 19:27
            > Jakie znaczenie miałaby Polska w świecie,gdyby nie
            wiara katolicka?

No na szczęście chyba jednak Polacy zrobili coś więcej dla świata, cywilizacji,
            nauki.
            A jak tak wszędzie chcecie wieszać te krzyże, to może jeszcze w autobusach i
            tramwajach miejskich? I parę innych pomysłów na pewno się jeszcze znajdzie.
            Paranoja.
          • Gość: kronos Re: oj boli postubowców krzyż, oj boli ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.10, 21:05
            umieraj i idź już do raju debilu
      • ziuta38 Re: oj boli postubowców krzyż, oj boli ... 04.01.10, 23:33
        krzyz miedzy cyckami Madonny i Dody
        tez ciebie zachwyca?
        • Gość: zenek Re: oj boli postubowców krzyż, oj boli ... IP: *.adsl.inetia.pl 04.01.10, 23:39
          Co mi pani tu imputuje?
        • Gość: ja Re: oj boli postubowców krzyż, oj boli ... IP: *.centertel.pl 04.01.10, 23:41
          to miejsce o którym mówisz w przypadku Dody i Madonny,to tylko ich
          sprawa i ich sumień.Doda w tym samym miejscu mogła rówie dobrze
          zamieścić rogi znanego diabła.Nikt by się nie zdziwił,bo to
          stworzenie według mnie do normalnych nie należy.
        • zabarwiacz profanacja zachwyca tylko urbanoidow, mnie nie 04.01.10, 23:41
          a ciebie zachwyca?
          • 300zl dlatego kazdy z was jest tylko "członkiem" 04.01.10, 23:43
            a "członek" nie posiada organu o nazwie mózg
            • zabarwiacz mocno cię boli? ;) 05.01.10, 00:10
              :)
              • 300zl kradnie Polską ziemię kler przy pomocy SBeków 05.01.10, 00:24
                i to ci nie przeszkadza kaczy "członku"
                • zabarwiacz chyba kradną! ale pytanie zadałeś sobie ;) 05.01.10, 00:51
                  swoją drogą - pasujesz do tej gazety. Mam nadzieję, że odbierzesz to jako komplement
                • yupiter1234 Re: kradnie Polską ziemię kler przy pomocy SBeków 05.01.10, 08:30
                  Brednie
        • katypol Re: oj boli postubowców krzyż, oj boli ... 05.01.10, 02:08
          ziuta38 napisał:

> krzyz miedzy cyckami Madonny i Dody
          > tez ciebie zachwyca?

yo yo yo...daj mi cyce wylizac:)))))) nie twoje szmato...
        • Gość: i.robot Re: oj boli postubowców krzyż, oj boli ... IP: *.hba.marine.csiro.au 05.01.10, 03:56
          ziuta38 napisał:

> krzyz miedzy cyckami Madonny i Dody tez ciebie zachwyca?

a zachwyca, nawet wolalbym zeby byl wiekszy...

• yupiter1234 Re: oj boli postubowców krzyż, oj boli ... 05.01.10, 08:29
          Czy krzyż odpowiada za ludzi którzy go noszą, czy ci wszyscy co noszą krzyż
          wiedza co noszą?
      • kazik_b4 Re: oj boli postubowców krzyż, oj boli ... 04.01.10, 23:50
        Ciebie glupota nie boli... przyglupie?

zabarwiacz napisał:

> oj boli
        • zabarwiacz pytanie skierowales do siebie, ;) 05.01.10, 00:01
          sam sobie odpowiedz
        • katypol Re: oj boli postubowców krzyż, oj boli ... 05.01.10, 01:08
          kazik_b4 napisał:

> Ciebie glupota nie boli... przyglupie?
          >
          > zabarwiacz napisał:
          >
          > > oj boli

jego dupa boli od jebania sie na autobahnie w reichu zeby swoja menelska xianska
          rodzine utrzymac....
      • katypol Re: oj boli postubowców krzyż, oj boli ... 05.01.10, 01:05
        zabarwiacz napisał:

> oj boli

a ty secw...u go w dupe wsadziles i tak łazisz mowiac ze masz na sercu ???
      • Gość: Wielkie OkO Proponuję pójdźmy dalej.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.10, 07:39
        Postuluję za tym, aby krzyż wisiał w każdym pomieszczeniu w domu, od kuchni po
        wychodek, a także w psiej budzie, kurniku i chlewie...
        Symbol tak powszechnie i bezsensownie wykorzystywany, przestaje być symbolem...
      • Gość: jamcito Re: oj boli postubowców krzyż, oj boli ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.10, 21:03
        gdzie sie takie zjeby rodzą, precz, precz. Szmaciarz, który za nic ma
        Konstytucję !!!!!!!!!!!!!!!!!
      • and-j1 Re: Ukrzyżowany poseł, mięsko wyborcze 05.01.10, 21:49
        zabarwiacz napisał:

> oj boli
    • arius5 Kiedys był sierp i młot, dzisiaj krzyż 04.01.10, 23:55
      Oba symbole okupanta, boli tylko, ze to Polacy sami sobie zakładaja ten kaganiec
      na morde i na czworakach skomla o ochłapy z panskiegio stołu.
      Kiedys rozlicza takze i dzisiejszych zdrajcow.
      • Gość: ja Re: Kiedys był sierp i młot, dzisiaj krzyż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.10, 23:59
        Jak zwykle nasi lokalni "politycy" zajmują się pierdołami, zamiast naprawdę
        działać na rzecz rozwoju miasta.
        Ale z drugiej strony widać że poseł Giżyński w końcu coś robi. Nie ważne co, ale
        robi. Ot taka błahostka, a artykuł w gazecie powstał.
        • Gość: ja Re: Kiedys był sierp i młot, dzisiaj krzyż IP: *.centertel.pl 05.01.10, 00:02
          Akurat Giżyński dużo zrobił na rzecz rozwoju miasta,ale wymieniać
          nie będę,bo zaraz zacznie się lawina zaprzeczeń, a nie o to chodzi.
          Na pewno dużo mu zawdzięczamy,tylko nie wszyscy chcą to słyszeć.
          • kaczynksi A może wieszać razem Sierp,Młot i Krzyż???:-))) 05.01.10, 07:53
        • 300zl Giżyński załatwia 05.01.10, 00:06
          sobie wstęp do piekła niebieskiego bo tylko tak mozna nazwać miejsce z
          zabarwiaczami Giżyńskimi i Rydzykami
      • Gość: kaczoland atakuje Re: Kiedys był sierp i młot, dzisiaj krzyż! IP: *.dhcp.embarqhsd.net 05.01.10, 02:22
        Na papierze (Konstytucja RP) wciaz mamy rozdzial panstwa od kosciola... ale
        Konstytucja jest w Polsce systematycznie
        i od dawna lamana!

P.S. Pozdrowienia z USA - panstwa gdzie w szkolach publicznych, urzedach itd.
        nie wiesza sie krzyzy (ani zadnych innych symboli
        religijnych)...
        • mmaly Re: Kiedys był sierp i młot, dzisiaj krzyż! 05.01.10, 19:37
          W Polsce też ktoś się kiedyś w końcu zdenerwuje i zaskarży te wszystkie krzyże.
          Żaden totalitaryzm nie jest wieczny.
          Szkoda tylko w sumie tego krzyża i tych wartości, bo one mogłyby wyrażać coś
          pięknego dla tych, którzy sobie tego życzą i znajdują w tym sens i ukojenie, a
          są wykorzystywane do indoktrynacji, przemocy intelektualnej i odpychają w
          gruncie rzeczy od wiary.
    • krakus24kr Senyszyn politycznie wykorzystuje krzyż 05.01.10, 00:05
      i fobię do niego.
      • 300zl kradnąc Polską ziemi słudzy watykanu 05.01.10, 00:09
        sami wprowadzają nienawiść do siebie, wytatuujcie go sobie na czole, chyba ze
        się wstydzicie
      • katypol Re: Senyszyn politycznie wykorzystuje krzyż 05.01.10, 01:06
        krakus24kr napisał:

> i fobię do niego.

o krakus ty prostytutko analna ,.,,tu sie smieciu sqrwiala dziwko produkujesz
        palcem robiony xianski cwoku:)))
    • lwowiak5 Poseł Giżyński: zawieście krzyż. Zawiesili 05.01.10, 00:11
      Widać Po Pysku że jest lekko pie...iety,to Wsiok,jeszcze smierdzi
      łajnem świnskim.
      • Gość: ja Re: Poseł Giżyński: zawieście krzyż. Zawiesili IP: *.centertel.pl 05.01.10, 00:19
        lepiej się podpisz ukrainiec,nie lwowiak, to bardziej do ciebie
        pasuje.
    • wybitniemadry polaki kochaja ubowcow 05.01.10, 00:17
      szczegolnie tych obwieszonych krzyzami jak choinka,
    • darmen987 Poseł Giżyński: zawieście krzyż. Zawiesili 05.01.10, 00:30
      Pan Giżycki powinien zostać natychmiast oskarżony przez trybunał konstytucyjny.
      "Art. 25.

1. Kościoły i inne związki wyznaniowe są równouprawnione.

2. Władze publiczne w Rzeczypospolitej Polskiej zachowują bezstronność w
      sprawach przekonań religijnych, światopoglądowych i filozoficznych,
      zapewniając swobodę ich wyrażania w życiu publicznym.

3. Stosunki między państwem a kościołami i innymi związkami wyznaniowymi są
      kształtowane na zasadach poszanowania ich autonomii oraz wzajemnej
      niezależności każdego w swoim zakresie, jak również współdziałania dla dobra
      człowieka i dobra wspólnego."
      • Gość: ja Re: Poseł Giżyński: zawieście krzyż. Zawiesili IP: *.centertel.pl 05.01.10, 00:35
        No, darmenie,musiałbyś wystąpić do trybunału konstytucyjnego i
        oskarżyć wszystkich marszałków,wojewodów,prezydentów miast i wójtów
        gmin, bo z tego co wiem, wszędzie tam krzyż wisi,więc występuj,czyń
        swoją powinność.
      • Gość: 123 Re: Poseł Giżyński: zawieście krzyż. Zawiesili IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.10, 11:46
        Oskarżony przez TK? A wiesz do czego jest powołany TK? I jakie ma zadania?
        Jak już przeczytałeś 25 artykuł konstytucji to zajrzyj parę stron dalej i
        przeczytaj artykuł 188 i następne...
    • perepere8 bo Polak jak owca, ktora sama nie mysli 05.01.10, 00:47
      tylko slepo idzie za innymi. tym razem za wskazaniami czarnej mafii.
      • Gość: moher Re:żeby nie Polska chrześcijańska to tacy UB-owcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.10, 01:11
        jak wielu na tym forum, którym nie podoba się Krzyż, w 1989 roku
        wisiałoby na latarniach wielu miast Polski za czyny których
        dopuszczali się po IIWS. Masz głąbie sbecki/pzprowski za co być
        wdzięczny temu Krzyżowi, że jesteś wsród rodaków, chrześcijan,
        kórych Krzyż ostrzega przed stosowaniem krwawego odwetu.
        • katypol Re:żeby nie Polska chrześcijańska to tacy UB-owcy 05.01.10, 01:13
          Gość portalu: moher napisał(a):

> jak wielu na tym forum, którym nie podoba się Krzyż, w 1989 roku
          > wisiałoby na latarniach wielu miast Polski za czyny których
          > dopuszczali się po IIWS. Masz głąbie sbecki/pzprowski za co być
          > wdzięczny temu Krzyżowi, że jesteś wsród rodaków, chrześcijan,
          > kórych Krzyż ostrzega przed stosowaniem krwawego odwetu.

masz szczescie katolicki smieciu ze tu nie było komunizmu bo bysmy wam drugie
          tien an men zrobili i twoje scierwo byłoby wprasowane gasienicami czołgów w
          wasza zasrana droge krzyzowa.....
        • john_lennon Re:żeby nie Polska chrześcijańska to tacy UB-owcy 05.01.10, 01:45
          Gość portalu: moher napisał(a):

> jak wielu na tym forum, którym nie podoba się Krzyż, w 1989 roku
          > wisiałoby na latarniach wielu miast Polski za czyny których
          > dopuszczali się po IIWS. Masz głąbie sbecki/pzprowski za co być
          > wdzięczny temu Krzyżowi, że jesteś wsród rodaków, chrześcijan,
          > kórych Krzyż ostrzega przed stosowaniem krwawego odwetu.

Klechistan po prostu. Katolicyzm to religia miłości ..inaczej.
          Wyznawcy tego kultu są wyjątkowo przepełnieni "swiętą" nienawiścią.
          Szkoda, ze komuniści układali się z katolami, zamiast wytępić to
          mordercze bydło.
        • Gość: wykidajlo2 Re:żeby nie Polska chrześcijańska to tacy UB-owcy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.10, 08:58
          Realny był też inny scenariusz - Plac Niebiańskiego Spokoju w polskim wydaniu.
          Dokładnie 4 czerwca 1989. komuniści chińscy rozprawili się tam z opozycją w
          sposób radykalny. Jak na dziś to Chiny nie wyszły na tym źle, stając się potęgą
          gospodarczą i wojskową a nie jakąś tam republiką kartoflaną.
    • drbatman a teraz z innej beczki... 05.01.10, 00:52
      jestes rodzicem, posylasz swoje jedyne dziecko na kolonie w odleglym
      miescie, autobus ktorym maja jechac dzieci to 30letni gruchot-rdza,
      dym wszedzie, kazde kolo inne, opony lyse. jednak po tym jak
      zobaczyles wiszacy obok kierowcy znak meczenstwa Jezusa a obok
      piekna podobizne matki Jego NMP jestes spokony. wiesz, ze wszystko
      bedzie dobrze, bo Bog czuwa.
      • koloratura1 Re: a teraz z innej beczki... 05.01.10, 06:55
        drbatman napisał:

> jestes rodzicem, posylasz swoje jedyne dziecko na kolonie (...)

Na pewno bym zareagowała (policja, itd.,), a nie - liczyła na Jezusa i Maryję Zawsze Dziewicę.
        Ale ze mnie żaden Polak - katolik (ani nawet - Polka - katoliczka).
    • vomitorium1 Poseł Giżyński: zawieście krzyż. Zawiesili 05.01.10, 01:18
      bóg mu to wybaczy
      (palikot epatuje gadżetami świeckimi)
      • katypol Re: Poseł Giżyński: zawieście krzyż. Zawiesili 05.01.10, 01:21
        vomitorium1 napisał:

> bóg mu to wybaczy
        > (palikot epatuje gadżetami świeckimi)

ehhh...daj spokoj... wpadłem tu na chwile ale jestem srodze rozczarowany , nawet
        nie ma z kim sie pobluzgac :PP , krakus debil i jakies wsiowe kmiotki lokalne z
        czaestojebliwej.
        • vomitorium1 Re: Poseł Giżyński: zawieście krzyż. Zawiesili 05.01.10, 01:34
          kotypol
          npiszę DUPA
          (i będzie nam dobrze)
          • vomitorium1 Re: Poseł Giżyński: zawieście krzyż. Zawiesili 05.01.10, 01:41
            przepraszam kapytol
            • katypol Re: Poseł Giżyński: zawieście krzyż. Zawiesili 05.01.10, 01:56
              vomitorium1 napisał:

> przepraszam kapytol

kiedys było xianie dla lwów, pozniej lwow dla xian..a ja chce po staremu ..lol
          • vomitorium1 Re: Poseł Giżyński: zawieście krzyż. Zawiesili 05.01.10, 01:51
            katypol
            (teraz trafiłem w 10siątkę)
            (sorry)
          • katypol Re: Poseł Giżyński: zawieście krzyż. Zawiesili 05.01.10, 01:52
            vomitorium1 napisał:

> kotypol
            > npiszę DUPA
            > (i będzie nam dobrze)

oki..i szczensć buże:) lol.. ide spac nudy panie dzisiaj jak na polskim
            filmie..(nie pomaga nawet kilka zdjec z zorki 5) nawet na moje chamskie
            prowokacje nie ma chetnych to fight:P
            fotoforum.gazeta.pl/photo/0/sh/hd/nwj4/YuHJVubgUFpTMbPciB.jpg
    • john_lennon Re: Poseł Giżyński: zawieście krzyż. Zawiesili 05.01.10, 01:42
      Klechistan po prostu. Katolicyzm to religia miłości ..inaczej.
      Wyznawcy tego kultu są wyjątkowo przepełnieni "swiętą" nienawiścią.
      • vomitorium1 Re: Poseł Giżyński: zawieście krzyż. Zawiesili 05.01.10, 02:02
        oo
        ja jestem katolikiem i kocham wszystko co się rusza
        (czasem odbiegam od ideau misjonarskiego)
    • kingston34 Czy Poseł Giżyński nagrodę otrzyma od Infułata? 05.01.10, 02:09
      Poseł Giżyński za postawę "krzewiciela wiary w samorządzie"
      niewątpliwie zostanie pochwalony przez samego Ks.Redaktora, Infułata
      I.Skubisia, który to w kilku wydaniach "Niedzieli" pisał o
      zagrożeniach dla Kościoła Katolickiego w Częstochowie spowodowanych
      wynikami referendum.
      • Gość: gosc Re: Czy Poseł Giżyński nagrodę otrzyma od Infułat IP: *.centertel.pl 05.01.10, 09:18
        On nie pochwali Giżyńskiego, on razem z Wroną i Ryszką no,i
        Wiśniewską chcieli go ukarać za referendum, no i poniekąd im się
        udało.
    • minipolak zawieszony w prawach członka PiS 05.01.10, 02:13
      zawiesił krzyz.
      Jakas obsesja.
      • Gość: gaga Re: zawieszony w prawach członka PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.10, 03:05
        haha, no to do dzieła, stosiki już ustawiajcie-na razie malutkie.
      • Gość: ja Re: zawieszony w prawach członka PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.10, 14:34
        i tej racji ustanowić święto ,dzień wolny od pracy a poseł jak najszybciej do
        kruchty
    • Gość: katol Re: Poseł Giżyński: zawieście krzyż. Zawiesili IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 05.01.10, 03:05
      ZAWIESILI....A TY WEZ SIE I POWIES. Przyjde cie obejrzec i splune
      chetnie.
    • Gość: katol Re: Poseł Giżyński: zawieście krzyż. Zawiesili IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 05.01.10, 03:08
      ZAWIESILI.....A TY NA ZLOSC wez sie i powies !!!!
      Przyjde obejrzec i splune chetnie a celnie.
    • Gość: i.robot Re: Poseł Giżyński: zawieście krzyż. Zawiesili IP: *.hba.marine.csiro.au 05.01.10, 03:54

dobrze wiadomo kto za tym stoi i komu to sluzy..

• 4752434g Zanieś swoją wypłate dla watykanczyków 05.01.10, 04:27
      talibie
    • xs550 Brawo! 05.01.10, 06:50
      Upolitycznianie krzyza trwa. Brawo! Jestem przekonany, ze ta akcja narzucania krzyzy skonczy sie za pare lat ustawa o rozdziale panstwa od kosciola i te krzyze znikna z miejsc publicznych.
    • koloratura1 Tak mi się jakoś skojarzyło... 05.01.10, 06:58
      zaspokojny napisał:

> Znaczenie krzyżem każdej sali obiektów użyteczności publicznej ...

A co robią pieski?
    • kotek530 Poseł Giżyński: zawieście krzyż. Zawiesili 05.01.10, 08:10
      Dlaczego GW z takim przekąsem pisze o walce posła Szymona Giżyńskiego o krzyż?
      Dlaczego chce z tego zrobić aferę polityczną? Przecież sprawa zaczęła się 17
      września. Kogo to tak bardzo ugryzło?
      • Gość: pray Re: Poseł Giżyński: zawieście krzyż. Zawiesili IP: *.xdsl.centertel.pl 05.01.10, 08:58
        Bo Dorota S. o sprawie przeczytała w Dzienniku Zachodnim i doznwała olśnienia.
        To sie chyba nazywa piractwo?
      • Gość: pray Re: Poseł Giżyński: zawieście krzyż. Zawiesili IP: *.xdsl.centertel.pl 05.01.10, 08:59
        Bo Dorota S. o sprawie przeczytała w Dzienniku Zachodnim i doznała olśnienia.
        To sie chyba nazywa piractwo
    • yupiter1234 Poseła Szymona Gizyńskiego niszczy ks. Skubiś. 05.01.10, 08:18
      Dlaczego to poseł Szymon Giżyński walczył o krzyż, który od 11 lat powinien
      wisieć w sali sesyjnej starostwa częstochowskiego? Dlaczego nie robił tego
      ks.Skubiś?
      Rodzi się wiele pytań ale mam jeszcze jedno. Dlaczego posła RP Szymona
      Giżyńskiego, dla którego wiara i patriotyzm mają podstawowe znaczenie, co
      wielokrotnie udowodnił, niszczy się w imię partykularnych interesów kliki ,
      która jak rak toczyła Częstochowę? Pytanie to kieruję do ks. Skubisia.
      • rysiek_bender Re: Poseła Szymona Gizyńskiego niszczy ks. Skubiś 05.01.10, 09:56
        Powinien wisieć? Powinien? Całkowicie was poj****o w tym medalikowie od promieniowania jasnej góry i rydzykowych nadajników yupiter. Jedyna klika która jak rak toczy Częstochowę ma siedzibę zarządu w Watykanie.
        • 0gosc Re: Poseła Szymona Gizyńskiego niszczy ks. Skubiś 05.01.10, 11:21
          Bardzo kulturalna i wysoce intelektualna wypowiedź.
    • funnyrabbit Poseł Giżyński: zawieście krzyż. Zawiesili 05.01.10, 08:28
      Kusi mnie taka myśl: założyć związek wyznaniowy a znakiem nowej wiary uczynić trójkąt. Nosić przy sobie taki trójkąt, młotek - nie za duży, poręczny oraz gwoździk. Wszędzie w publicznym miejscu gdzie zobaczę krzyż zawieszać trójkąt. Zaczekać aż zdejmą i domagać się ponownego zawieszenia trójkąta. Potem sąd. Do Strasburga włącznie. Dostać odszkodowanie.
      Można dowodzić, że wieszanie krzyża nie jest dyskryminacją i ja się z tym zgadzam.
      Zdejmowanie jednego symbolu religijnego i pozostawienie innego to prześladowanie na tle religijnym.
    • Gość: gosc Re: Poseł Giżyński: zawieście krzyż. Zawiesili IP: *.centertel.pl 05.01.10, 08:55
      Jarek,ty znowu swoje...
      • funnyrabbit Re: Poseł Giżyński: zawieście krzyż. Zawiesili 05.01.10, 10:00
        Myślałem czemu na pomysł z wieszaniem gwiazdy Dawida i żądaniem odszkodowania za jej zdjęcie nie wpadli Żydzi - podobno tacy cwani.
        No tak, odszkodowanie to plus.
        Minusy: Poseł PiS leży krzyżem przed sądem a grupka zwolenników wyzywa cię gdy wychodzisz. Odbierasz telefony z pogruszkami. Jesteś lżony w katolickich mediach. Pod domem starsze panie odmawiają różaniec w intencji twojej śmierci.

Po co wieszać krzyże wszędzie?
        No po co?
        • wacek560 Re: Poseł Giżyński: zawieście krzyż. Zawiesili 14.01.10, 09:53
          zydzi nie wpadli na ten pana pomysl ale pan posel WPADL!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Ocean Re: Poseł Giżyński: zawieście krzyż. Zawiesili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.10, 18:47
        Imponujące osiągnięcie posła.
    • cokingplant Poseł Giżyński: zawieście krzyż. Zawiesili 05.01.10, 09:00
      Ile razy można powtarzać, że urzędy i instytucje nie są miejscem do
      manifestowania swojej religijności (jakiejkolwiek)?
      Czemu Giżyński nie uaktywnia się w ważnych sprawach? Krzyżowiec zakichany.
    • monelo Tylko pod krzyzem, tylko pod tym znakiem........ 05.01.10, 09:35
      Tylko pod krzyzem, tylko pod tym znakiem - Polska jest Polska, a
      Polak Polakiem." - Adam Mickiewicz
      • rysiek_bender Re: Tylko pod krzyzem, tylko pod tym znakiem..... 05.01.10, 09:59
        "Tylko pod krzyżem, tylko pod tym znakiem Polska będzie dziurą a Polak biedakiem" - Rysiek
      • wacek560 Re: Tylko pod krzyzem, tylko pod tym znakiem..... 11.01.10, 09:42
        monelo napisał:adam mickiewicz nie byl zydem ?

> Tylko pod krzyzem, tylko pod tym znakiem - Polska jest Polska, a
        > Polak Polakiem." - Adam Mickiewicz
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka