Dodaj do ulubionych

Kurpios: Poprawiłem błędy poprzedniej władzy

09.01.10, 08:34
Dobrze ,że Pan zauważył i odrzucił pomysł budowy pomnika.W Częstochowie mamy
nadmiar pomników,a jesli pan Wrona cos komus obiecał to niech to finansuje ze
swojej kasy wraz z organizacją która chce mieć ten pomnik i niekoniecznie w
samym środku miasta.Brawo Panie Prezydencie za odwagę.
Obserwuj wątek
    • andsze3420 Kurpios: Poprawiłem błędy poprzedniej władzy 09.01.10, 09:45
      Panie Kurpios a c z kładką nad Jana Pawła ?.dopiero ,jak dojdzie do
      tragedi i zginie .ktoś na torach to będzie się Pan bił w piersii
      będziecie szukać winnego. a przechodzą tam wszysscy i dorośli i
      dzieci do szkoły a Pan swoją decyzją chce doprowadzić do horroru
    • angrusz1 Tak robi 09.01.10, 09:58
      gubernator stanu Kalifornia , w sytuacji trudności budżetowych :

"Ponadto zaproponował zmniejszenie o 5 proc. wynagrodzeń urzędników
      organów stanowych i zwiększenie w tej samej wysokości ich wpłat na
      fundusze emerytalne " .

wg onet.pl
      • michelange75 Re: Tak robi 09.01.10, 10:08
        Ciekawe jak zareaguje na to "Gubernator" powiatu Sloneczna
        Kalifornia.
        Mysle ze wysle pracownikow do "biednej" Czestochowy w poszukiwanu
        lepszej pracy.
        • Gość: Natalia Re: Tak robi IP: *.alfanet24.pl 09.01.10, 11:04
          Andusze, a kto kaze chodzic po torach!? 200-300 metrów dalej jest
          przejscie dla pieszych pod Energetykiem. Mama uczyła, gdzie sie
          przechodzi... A moze nie chce sie komuś kawałek przejsc piszeszo? To
          czysta demagogia, to co piszesz.

Panie Kurpios, świetna riposta dla Tadeusza Wrony! Punktujemy go
          dalej!
          • Gość: ANDSZE3420 Re: Tak robi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.10, 11:27
            Miła Natalio nikt ,nie każe chodzić po torach .nikt, nie każe
            wsiadać za kierownicę po kielichu,nikt nie każe zdradzć ,czy kraść
            lub kłamać itd a niestety to wszystko się dzieje ,więc spójż
            realnie i zastanów się nad tym, jak wielu tragediom w prosty sposób
            można zapobiec pozdrawiam andsze
        • jacek_wu Re: Tak robi 09.01.10, 11:31
          Ubolewanie Słońca Jury nad weryfikacją jego pasji budowania pomników to żenada i
          kolejny przykład nierozumienia przyczyn swego upadku. Myślę nawet, że odnoszenia
          się do jego boleści i fantasmagorii powinniśmy zaniechać, szkoda czasu, przed
          nami wyzwanie jak ten bajzel uporządkować. ńiemniej niezbędne są systematyczne,
          merytoryczne wyjaśnienia nowej ekipy w kwestiach przyczyn każdej istotnej decyzji.
    • andsze3420 Kurpios: Poprawiłem błędy poprzedniej władzy 09.01.10, 11:33
      Pan Kurpios poprawił.błędy porzedniej władzy teraz narobił swoich
      błędów ,zobaczymy kto, poprawi Pana Kurpiosa
      • Gość: Medalik Re: Kurpios: Poprawiłem błędy poprzedniej władzy IP: *.adsl.inetia.pl 09.01.10, 11:52
        Brawo panie Kurpios,jednocześnie proszę o więcej odwagi w działaniu,więcej swobody gospodarczej-likwidacja limitów punktów sprzedaż alkoholi i innych jeśli takie są,rynek sam weryfikuje ile czego jest potrzeba.
      • Gość: urzędnik Re: Kurpios: Poprawiłem błędy poprzedniej władzy IP: 213.251.189.* 09.01.10, 12:57
        Pan Kurpios nie robi błędów. Bo nie ma pojęcia co robi.
        Zapytajcie jakim jest lekarzem w środowisku lekarzy. Masakra!
        Więc nie wymagajcie od człowieka za dużo jeśli nigdy nie pracował w
        samorządzie. Każdy potrafi wyrzucać z pracy bo to takie poczytne i
        łapie przyklask na forach. [...]"A powyrzucać ich wszystkich niech se
        ludzie sami załatwiają sprawy w urzędach! Po co ta cała hałastra nic
        nie robi za Moje podatki[...].
        Każdy płaci podatki. Urzędnicy też.

• Gość: Jaś Re: Kurpios: Poprawiłem błędy poprzedniej władzy IP: *.54.170.130.tvksmp.pl 09.01.10, 17:36
          DO@URZĘDNIKA: jak jesteś takim urzędnikiem, lub nie daj Bóg Naczelnikiem UM jak
          nie przymierzając cieć Anioł ("gospodarz" ul.Alternatywy 4, i nie tylko
          gospodarz)to niestety powinieneś się pożegnać z posadą- i tu p. Kurpios ma rację
    • quasi-modo Kurpios: Poprawiłem błędy poprzedniej władzy 09.01.10, 12:10
      P.Prezydencie Kurpios ! Poprawianie błędów poprzedniej władzy to jedno.
      Pilnie nam potrzeba (natychmiast) rozliczenia poprzedniej władzy i
      wytępienia pozostałości po poprzedniej władzy z magistratu i spółek.
      Oby wronia zaraza więcej nas nie dotykała. P.Doktorze - nigdy więcej
      wroniej zarazy w Częstochowie. DO DZIEŁA ! Wrona i wroniaści to bardzo
      grożny wirus i nie daje za wygraną. Chroń nas Doktorze przed pandemią .
      • Gość: kontrapunkt Re: Kurpios: Poprawiłem błędy poprzedniej władzy IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 09.01.10, 12:27
        A nazwa tego odcinka powinna brzmieć: "Doktor Kurpios leczy wronią zarazę." :) - Panie doktorze życzę skutecznej terapii. :)
      • Gość: W. Re: Kurpios: Poprawiłem błędy poprzedniej władzy IP: *.realestate.net.pl 09.01.10, 15:49
        Zachowujesz się jak bracia K. Jeszcze komisję do rozliczeń powołaj :D Śmieszą
        mnie te wielkie rozliczenia i inne pierdoły, które nie mają żadnego sensu, ani
        nie dają efektu, a tylko pochłaniają czas i pieniądze, oraz szerzą nienawiść i
        nie pozwalają zostawić przeszłości za sobą i, w tym przypadku, rozwijać miasta.

Oczywiście, winnych należy odwołać, ale w końcu ludzie sami ich wybrali, więc
        niech sobie plują w brodę. A P. Kurpios powinien skoncentrować się na
        teraźniejszości i przyszłości miasta i mieszkańców, a nie bawić się w sędziego.
        I nie czepiać się biednych, szeregowych urzędników, którzy są g.. winni temu, co
        się działo, bo nie mają nic do gadania. Polecieć po władzach, usunąć leniwych i
        niedecyzyjnych naczelników (dobrych zostawić), a sam się porządek zrobi. Trzeba
        zacząć od góry.
    • mirage75 Kurpios: Poprawiłem błędy poprzedniej władzy 09.01.10, 12:23
      Nie mozna wymagac cudow od faceta w przeciagu zaledwie poltora
      miesiaca rozpoczecia jego urzedowania na tym stanowisku.Badzmy
      realistami.
      Jedno jest pewne,lata mieszania ta sama lyzka ze Wspolnota interesow
      Tadeusza Wrony,w kociolku z zupa,ktora wydawana byla przez firme
      cateringowa pod nazwa T.W,powoduje ze pole manewrow do zmian,jest
      bardzo ograniczone i utrudnione,oraz firma pod nazwa T.W nie chce
      zapomniec ze odsunieto ja od kontraktu na dystrybucje zupy w miescie.
      Trzeba zyczyc P.Kurpiosowi by zrozumial jak wazna jest jego misja w
      tym miescie,oczywiscie jezeli ma i chce miec dobre intencje i
      potrzebe pozytywnej pracy dla takze swojej Czestochowy.
      Hydrze T.W,ktora przy pomocy wszystkich najgorszych metod chce
      mieszac w tym miescie,vide afera w miejscowym PIS,oraz inne ktore
      powstaja w kurio-zalnym politycznym gabinecie cieni,trzeba raz i na
      zawsze ukrecic leb w nastepnych wyborach.
      Nie trzeba naklaniac P.Kurpiosa by postepowal tak bezmyslnie i
      niehonorowo jak jego usuniety poprzednik,ale trzeba wspierac go w
      porzadkach i przywracaniu normalnosci,zarazem obserwujac i
      wyciagajac wnioski z jego pracy podczas nastepnych wyborow.
      Dla Czestochowy nie ma innej alternatywy w tym roku wyborczym.
      Najgorszym by sie stalo,gdyby P.Kupios dal sie wciagnac do brudnej
      gry swojego nieslawnego poprzednika i wpadl w pulapke zaleznosci od
      slow T.W.
      To co opowiada T.W swiadczy ze caly czas znajduje sie w jakims
      halucynacyjnym stanie wywolanym kleska referendalna,i podtrzymywanym
      przez falszywe podszepty pewnych grup nacisku.

• maciek_prawy Kurpios: Poprawiłem błędy poprzedniej władzy 09.01.10, 12:45
      Mamy bardzo kiepskich urbanistów, jeżeli mówią, że kładka nad Al. JPII jest złym rozwiązaniem. Ta kładka wcale nie obciąży ruchem tranzytowym żadnego osiedla, gdyż przebiega nie przez osiedle, a na jego obrzeżach (wzdłuż torów kolejowych), przeciwnie - odciąży ruch na Al. AK i ul. Kiedrzyńskiej w sposób zupełnie bezkolizyjny i poprawi skomunikowanie właśnie tego osiedla z miastem. (kto wjeżdża w Al. AK z ul. Worcella to potwierdzi). Ta kładka powinna powstać jak najszybciej i być szeroka - dla ruchu pojazdów, pieszych i rowerzystów
      • mirage75 Re: Kurpios: Poprawiłem błędy poprzedniej władzy 09.01.10, 13:00
        Masz racje.
        Gdyby ktos jeszcze z miejscowych specjalistow z MZD zastanowil sie i
        zaproponowal polaczenie Jasnogorskiej z Wilsona,a przez nia z Krotka
        i Garibaldiego,mielibysmy dodatkowy sisle srodmiejski korytarz
        bedacy najblizsza rezerwa dla wiaduktu w I alei.
        Nie mozna byc zakladnikiem "fanaberii" lokalnych spolecznosci,w
        sytuacji kiedy rozwiazanie moze sluzyc konfortowi i wygodzie
        mieszkancow okolicznych dzielnic.Tym bardziej ze polaczenie takie
        nie jest konstruowaniem zadnego korytarza tranzytowego,biegnacego
        niestety tuz obok,w samym centrum miasta.
        • lukasz_czewa Re: Kurpios: Poprawiłem błędy poprzedniej władzy 10.01.10, 15:09
          chyba Cię trochę poniosło z połączeniem Jasnogórskiej z Wilsona. niby jak chcesz
          to zrobić? gdzie schowasz tory kolejowe? którędy poprowadzisz wiadukt nad
          torami, ewentualnie jak wybudujesz tunel pod torami? tam nie ma miejsca na takie
          rozwiązania. bo o ile tory kolejowe bliżej Alej są schowane w wąwozie, to bliżej
          Jasnogórskiej już są niewiele pod poziomem okolicznych ulic - wiadukt trzeba by
          zbudować nad trakcją (za wysoko), a tunel kopać pod torami (za nisko).
          • mirage75 Re: Kurpios: Poprawiłem błędy poprzedniej władzy 10.01.10, 15:35
            To jest tylko pomysl.Pomysl nie kosztuje nic,a czasami moze byc
            podstawa do glebszego zastanowienia sie,szczegolnie w sytuacji,kiedy
            miasto bedzie wprowadzalo w zycie idee, zamykanie ruch w Alejach.
            Zgadzam sie z Toba ze taki projekt mogloby byc skomplikowany
            technicznie.Ale wlasnie chodzi o to by szukac ciekawych
            koncepcji,majac pod nosem ruchliwy koytarz tranzytowy w centrum 240
            tys.jeszcze miasta.
            Oprowadzajac kiedys moich zagranicznych przyjaciol,ktorzy sa
            autorytetami w swoich srodowiskach w dziedzinach komunikacji i
            urbanizacji miejskiej,rozmawialem z nimi o problemie parkingow w
            Alejach.Nie wspominajac o pomysle na zbudowanie parkingow pod
            placami Daszynskiego i Bieganskiego,znajomi zaproponowali koncepcje
            przykrycia wykopu kolejowego i umieszczenie nan parkingow,ktore byly
            by w idealnym polozeniu wzgledem centrum.Bardzo ciekawy pomysl.Czy
            mozliwy do ralizacji w ciagu nastepnych 20 lat,w porozumieniu z PKP.
            Nie wiem.
            Wiem tylko ze cos w naszym miescie nie funkcjonuje,albo
            funkcjonowalo zle.
            • lukasz_czewa Re: Kurpios: Poprawiłem błędy poprzedniej władzy 10.01.10, 16:40
              co do parkingów - wielokrotnie na forum pisałem, że w okolicy szeroko
              rozumianego śródmieścia powinno powstać kilka parkingów wielopoziomowych. w moim
              zamyśle byłyby to "centra przesiadkowe", których zadaniem byłoby odciążyć
              centrum miasta od samochodów poprzez fakt, że ludzie zostawialiby samochody na
              tychże parkingach, a do pracy w centrum miasta dojeżdżaliby autobusami lub
              tramwajami. takie rozwiązanie funkcjonuje m.in. w Montpellier - ludzie parkując
              samochody (i płacąc za postój), dostają bilety komunikacji miejskiej - im więcej
              osób wysiądzie z samochodu, tym bardziej im się to opłaca (cena za parking taka
              sama, a biletów więcej).
              poza tym zgadzam się, że pod placami Daszyńskiego i Biegańskiego powinny powstać
              parkingi, a jeśli nie ma na nie środków w budżecie, to należy pomyśleć o
              partnerstwie p-p. oddajemy w dzierżawę teren (za symboliczną złotówkę), a firma
              prywatna buduje (za własne pieniądze) parking + np. centrum handlowe i pobiera z
              niego opłaty przez kilkadziesiąt najbliższych lat.
              a co do zabudowania torów wzdłuż wałów Dwernickiego - kiedyś pisałem o tym, żeby
              przykryć ten teren, ale nie parkingiem, a rozbudować w tę stronę ryneczek -
              chociaż sam parking też nie byłby złym pomysłem. ale wolałbym raczej żeby
              postawiono parking wielopoziomowy na obecnym parkingu mosir-u koło filharmonii.
            • Gość: Barone Re: Kurpios: Poprawiłem błędy poprzedniej władzy IP: *.multimo.pl 11.01.10, 13:11
              Z tym parkingiem nad torami to jak najbardziej dobry pomysł. W Krakowie nad peronami dworca głównego jest spory parking. Dobrze się komponuje z Galerią Krakowską. U nas podobnie może być z Galerią Częstochowa (Merkury).
    • Gość: cacy Re: Kurpios: Poprawiłem błędy poprzedniej władzy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.01.10, 12:50
      Nieźle. Argumentacja rzeczowa, logiczna i spokojna.
      Rzecz w tym by za słowami poszły przemyślane i skuteczne działania.
      By nie zapomniano, że jakość życia mieszkańców - dobre i bezpieczne drogi,
      wysoka jakość kształcenia w szkołach, dobra opieka lekarska czyli dobre warunki
      życia przyciągające nowych inwestorów i osiedleńców - to pierwszoplanowe zadania
      samorządu miasta.
    • alfa1953 Kurpios: Poprawiłem błędy poprzedniej władzy 09.01.10, 12:58
      Ekspose i obecna reakcje Piotra Kurpiosa - na bezplatna autoreklame
      w GW - Tadeusza Wrony - nalezy uznac za celna, bo wydaje sie, ze
      stoi za nia czlowiek , a nie urzedas lub facet doklejony na amen -
      do stolka....
      Rodzi sie tylko pytanie: czy obecny Komisarz - chce grac w
      przyszlosci o faktyczna - Prezydenture naszego Miasta - a, zatem,
      czy obecne jego dzialania sa autentycze i sluza Miastu, czy tylko
      sa - pozorne i faktycznie sluza zupelnie innym zalozeniom ???
      A, zatem - Panie Komisarzu P. Kurpios - byloby dobrze, aby sie Pan
      okreslil, czy wpadl Panu tu na chwile ???, czy faktycznie - chce Pan
      zrobic cos - dobrego - dla Nas mieszkancow i Naszego Miasta.
    • chemik102 Kurpios: Poprawiłem błędy poprzedniej władzy 09.01.10, 12:59
      ciekawe dokąd GW będzie nas straszyć wronim trupem to juz zaczyna
      smierdzieć czas Panie Komisarzu aby usunąc wszystkie zle pachnące
      szczątki wroniej zarazy z miasta i magistratu (najlepiej do
      Sobuczyna) a wtedy i GW może przestanie wypisywać bzdury o jego
      wspaniałości .Widać w tym zasadę : "nie ważne jak mówią oby mówili "
      ale jestem przekonany ,że od tego wronie pióra nie odrosną....
    • maciek_prawy Kurpios: Poprawiłem błędy poprzedniej władzy 09.01.10, 13:03
      A jeszcze odnośnie pomników - pomniki powinno stawiać społeczeństwo a nie władza. Pomniki stawia się ku pamięci tym, którzy się danej społeczności bardzo zasłużyli. Jeżeli pomniki stawia władza, to ma zazwyczaj najczęściej doraźny, koniunkturalny cel.
      O AK nikt nie zapomina, AK była jedną z formacji walczących ponad pół wieku temu z militarnym i politycznym przeciwnikiem.
      W Częstochowie są pamiątki i miejsca pamięci poświęcone AK, choćby tablica na ul. 7 Kamienic, odsłonięta z udziałem prezydenta RP.
      Zamiast budowy pomnika, dość kosztownego, wolałbym aby utworzono izbę pamięci np. w Muzeum Pielgrzymowania, gdzie moglibyśmy zapoznawać się z historią AK i jej ważnymi epizodami związanymi z Częstochową.
      • Gość: J.K OBŁUDA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.10, 13:46
        A JA BYM WOLAŁ BY NIE OGRANICZANO LEKCJI HISTORII BO TAM TAKŻE JEST MIEJSCE DO
        PRZECHOWYWANIA PAMIĘCI O LUDZIACH SZLACHETNYCH. TYM ZAŚ NIEWIELU JESZCZE ŻYJĄCYM
        NALEŻY PODNIEŚĆ EMERYTURY BY MOGLI GODNIE DOŻYĆ SWOICH DNI TAK JAK GODNIE ŻYLI.
        KAŻDY POMNIK BUDOWANY W TAKIEJ SYTUACJI JEST ZAPRZECZENIEM PRZYZWOITOŚCI WOBEC
        TYCH LUDZI I SŁUŻY TYLKO AUTOPROMOCJI. OBŁUDA I NIC WIĘCEJ.
        • Gość: jasiu... Re: OBŁUDA IP: *.dip.t-dialin.net 09.01.10, 15:37
          Masz zupełną rację, jednak problem w tym, że ostatnie osoby, które należały do
          AK, obecnie najczęściej nie pobierają już żadnych emerytur. Po prostu wymarły.

Jeśli ktokolwiek miał w 1945 roku powiedzmy 15 lat, to obecnie ma 80. Taki
          piętnastolatek mógł być wykorzystywany w pracach AK, jednak, jak mi wiadomo
          (miałem okazję niejednokrotnie rozmawiać z majorem Władysławem Brulińskim)
          dzieci nie wykorzystywano w walce. Jedyny wyjątek, to Powstanie Warszawskie,
          choć i tu raczej nie dopuszczano do bezpośrednich walk dzieci. Dowódcy AK nie
          byli zwyrodnialcami, którzy swoją walkę chcieli prowadzić za wszelką cenę,
          narażając na koszmar zabijania niedojrzałych, młodych ludzi. To propaganda tak
          przedstawiła organizację. Naprawdę, a nie mam powodu wierzyć osobom z AK,
          których kiedyś poznałem, Armia Krajowa, to było regularne wojsko, z jasno
          określonymi regułami.

Lata powojenne zapisały się bardzo mocno w losach tych ludzi. Na tyle mocno, że
          dziś, w roku 2010 praktycznie nikt z ówczesnych członków podziemnej armii się
          nie ostał. Owszem, trafiają się sporadycznie osoby, z prawdziwą przeszłością AK,
          ale są to naprawdę pojedyncze osoby.

Ja podejrzewam inny scenariusz. Być może miasto sponsoruje jakiegoś rzeźbiarza i
          obiecało mu, że na takim pomniku zarobi. I jak tu teraz spojrzeć głodnemu
          artyście w oczy? A on już przemyślał, miał koncepcję, już nawet gips na model
          zamówił.

Może w takim razie zamiast pomnika (jeśli chodzi tylko o pamięć) zorganizuje
          ktoś dla młodzieży zlot szlakami AK, może z ogniskiem, wspomnieniem osób, które
          w okolicy Częstochowy działały w organizacji. Zamiast fundowania miastu kolejnej
          paskudy, w rodzaju "garbatego papieża", może więcej akcji uświadamiającej, nie
          pozwalającej o zapominaniu tych, którzy w mieście i okolicach prowadzili
          działalność zbrojną w Armii Krajowej. Moim zdaniem, pożytek byłby większy.
          • Gość: Terl Re: OBŁUDA IP: 212.87.241.* 09.01.10, 19:24
            Niezły z ciebie debil, gratuluję
            • Gość: jasiu... Re: OBŁUDA IP: *.dip.t-dialin.net 10.01.10, 15:38
              ugryzło w sumienie i boli, skoro tylko takim epitetem potrafisz się odgryźć
              panie Terl? Jak to mówił ksiądz Tiszner: Prawdy są trzy: cała prawda,
              święta prawda i gó... prawda
              . Ta ostatnia, to twoja, panie Terl
          • mirage75 Re: OBŁUDA 10.01.10, 16:11
            Mozesz miec jasiu wiele slusznosci,w swojej tezie i
            komentarzu.
            Dla mnie jedna z najwiekszych ciekawostek tego kraju jest wciaz
            utrzymujaca sie na duzym poziomie liczba kombatantow,oraz osob
            korzystajacych z uprawnien kombatanckich.
            Zjawisko interesujace.Czyzby przywileje przyznawano takze osobom
            walczacym w Korei,Wietnamie,Agoli(?)i innych "naszych" koloniach ?
            • Gość: xx Re: OBŁUDA IP: *.icis.pcz.pl 10.01.10, 16:45
              Stale musza dochodzic nowi kombatanci.
              • Gość: jasiu... Re: OBŁUDA IP: *.dip.t-dialin.net 10.01.10, 18:16
                Rok 1981, tuż przed wprowadzeniem Stanu Wojennego. Wszystkie uczelnie od
                listopada strajkowały. Popierali nas zrzeszeni s Solidarności wykładowcy, stąd
                dość duży procent studentów (nie tylko NZS) w strajku brał udział. Oczywiście
                nie wszyscy. Niektórzy z nauczycieli akademickich byli członkami PZPR, a część
                studentów (już od pierwszego roku) aktywistami Zrzeszenia Studentów Polskich.

Na mojej uczelni przewodził im człowiek z mojego roku, niejaki Jerzy S. I on to
                wymyślił, żeby w czasie strajku, dla studentów, którzy z różnych powodów nie
                uczestniczyli w strajku, przy współpracy z PZPR, zorganizować zajęcia
                sportowo-kulturalne. Myśmy wówczas nazywali to określeniem "antystrajk".
                Po kilku latach Jurek wyjechał do USA, gdzie skończył jakieś szkoły. Po powrocie
                (akurat ustrój się zmienił) znajomi Jurka mogli odczytać w jego oficjalnym
                życiorysie, że w 1982 organizował na uczelni akcje, popierające ówczesne
                strajki studenckie
                .

Oczywiście dziś dr Jerzy S jest znanym w rejonie, w którym mieszka, działaczem,
                raczej liberalnym. Znana jest jego firma, która zajmuje się głównie sprawami
                doradztwa, pomaga w uzyskiwaniu pożyczek z funduszy europejskich, wszelkimi
                sprawami, które, by załatwić, trzeba wiedzieć jak i mieć dojścia.

Przypuszczam, że ówczesny przewodniczący uczelnianego ZSyPu w krótkim czasie
                stanie się bojownikiem o wolność i demokrację, a Stowarzyszenie "Ordynacka"
                okaże się odłamem Pierwszej Solidarności.

Tylko ludzie pokroju pani Walentynowicz, czy Gwiazdów, będą zdychać, próbując
                żyć za polskie emerytury. Cóż, takie czasy.
                • Gość: J.K Re: OBŁUDA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.10, 10:09
                  Mówiąc o niewielu kombatantach miałem na myśli naprawdę niewielu i w
                  dodatku autentycznych a nie tzw. sympatyków i tych z AK, bo to
                  miałby być niby pomnik dla nich. Co zaś do debila, to pewnie mozna
                  mnie tak nazwać bo wolałbym by nagradzać i gratyfikować ludzi
                  bezpośrednio a nie stawiać im pomniki, choć one z pewnością mniej
                  budżet kosztują/te pomniki/. Ale już wolę być takim "debilem" niż
                  tym, który mnie tak nazywa.
    • janusz.de Kurpios: Poprawiłem błędy poprzedniej władzy 09.01.10, 13:53
      A może zajmie się oszustami ze Śródmiejskiej Spółdzielni Mieszkaniowej
      "ŚRÓDMIEŚCIE" ta banda nalicza 50% dopłaty za wymianę okien w blokach powyżej
      30-to letnich.
      • Gość: Strażnik Re: Kurpios: Poprawiłem błędy poprzedniej władzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.10, 14:43
        Nie poprawił Pan błędów T.Wrony. Hołubiczko nadal panoszy się i robi
        prywatny folwark ze Straży Miejskiej !
    • romanwat Kurpios: Poprawiłem błędy poprzedniej władzy 09.01.10, 16:07
      Wklejam to co niżej, gdyż nie mogę oprzeć się wrażeniu, że autor w
      ostatnich miesiącach musiał być w Częstochowie i obserwować to co
      się wyprawiało na tak zwanej "górze".
      ---------------------------------------------
      Krótki do Długiego

---------------------------------------------------------------------
      -----------
      Długi: Halo Wrocław, halo Krótki, halooo!
      Krótki: Halo, halo, tu Krótki!
      Krótki do Długiego!
      Ja słyszałem na festiwalu piosenki aktorskiej, że śpiewać każdy może
      ale nie wiedziałem, że już nie każdy może być aktorem...
      Bo to było tak: Śledziu wpadł do nas cały czerwony i zaczął
      opowiadać, że siedział sobie spokojnie w domu i gapił się jak zwykle
      w telewizor, aż tu nagle usłyszał na klatce jakieś znajome głosy
      śpiewające kolędy. I wcale by go to tak nie wkurzyło, gdyby nie to,
      że kolędnikami okazały się te palanty ze Świstackiego. I na domiar
      złego starzy Śledzia dali im za to śpiewanie jakąś kasę! To wtedy
      Pałeczka spytał czy mamy się szykować do zadymy i pokazania tamtym
      czym się kończy wejście na nasz teren. To wtedy Śledziu mu
      powiedział, żeby nie świrował bo teraz są inne metody walki z
      konkurencją i zaczął zapodawać kto się za co przebierze i jakie
      kolędy będziemy śpiewać. To na początku go wyśmialiśmy, a Gruby to
      się kanapką zakrztusił. Ale jak Śledziu zaczął nam liczyć ile
      moglibyśmy zarobić na osiedlu na takim śpiewaniu to nas szybko
      przekonał.
      Zrobiliśmy jakieś przebrania i ze dwie próby w komórce starych
      Śledzia i ruszyliśmy na osiedle. I tutaj wyszło na jaw prostactwo
      mieszkańców bloków i to, że ich gust został już wypaczony przez tych
      palantów ze Świstackiego. Bo nikt nie chciał nam dać ani grosza, z
      wyjątkiem jednego gościa, co nam dał 20 złotych, pod warunkiem, że
      nie będziemy już dzisiaj śpiewać.
      To myśmy się trochę podłamali, a Pałeczka znowu zaproponował, żeby
      sprawę załatwić honorowo ale Śledziu zaczął kleić, że nie ma co z
      wyższą kulturą do prostego ludu i że liczy się tylko profesjonalne
      aktorstwo bo tylko ono daje prawdziwe dochody i przywileje. No to
      poszliśmy do dyra naszej budy i powiedzieliśmy, że chcemy wystawić
      jasełka. To on się trochę zdziwił ale powiedział, że możemy zostawać
      po lekcjach na zajęciach z babką od muzyki. No to myśmy tak na niego
      popatrzyli ale Śledziu powiedział, że na pierwszych zajęciach
      załatwi, żebyśmy się urywali z normalnych lekcji bo aktorzy
      profesjonalni mają ograniczony czas pracy.
      No i się zaczęło. Na początku jakoś poszło bo dzieliliśmy się rolami
      i wybieraliśmy stroje. Ale jak Pałeczka przebrany za pasterza coś
      zabrzdąkał, to Foka zarechotał i mu powiedział, że "na miły Bóg jak
      się rodzi to nie każdy może mu zagrać dzieciąteczku na Learze". To
      wtedy Śledziu powiedział mu, że ma "zachować powściągliwość w
      krytykowaniu". To nasza babka z muzy zrobiła takie oczy i
      powiedziała, żebyśmy lepiej zaczęli śpiewać.
      No sama chciała. Już w połowie drugiej zwrotki zrobiła jeszcze
      większe oczy, a do klasy wleciał dyro, który miał lekcję dwie klasy
      dalej i chociaż jest zwykle spokojny, zaczął używać słów z teatru
      współczesnego takich, że młodzież Wrocławia mogłaby się od niego
      sporo nauczyć. To wtedy Śledziu mrugnął do nas i powiedział mu, że
      za takie naruszanie dobrych obyczajów należy nam się
      dziesięciokrotna stawka za kolędowanie.
      To wtedy dyro powiedział, że najpierw musimy skończyć szkołę, a już
      on się postara, żebyśmy dyplomów za szybko nie dostali.
      A jak mnie przyjmiecie do swojej bandy, to Wam powiem jak zostać
      ofiarą prześladowań ze względu na zdolności i jak na tym zarobić.
      Czekam na odzew!
      Wasz Krótki

---------------------------------------------------------------------
      -----------
      Autorem i wykonawcą "Krótkiego" był Jan Węglowski. Monologi były
      emitowane w trójkowej "Parafonii".
    • Gość: ATP Re: Kurpios: Poprawiłem błędy poprzedniej władzy IP: 77.255.74.* 09.01.10, 16:35
      Niewybudowanie kładki dla pieszych i wiaduktu dla samochodów nad JP II
      bedzię według mnie ogromnym błędem!!!!!
    • Gość: student Re: Kurpios: Poprawiłem błędy poprzedniej władzy IP: *.net.stream.pl 09.01.10, 18:37
      cokolwiek by niebylo dobrze ze nie ma ptaka. pomnik nam po ch... potrzebny
      jeszcze za tyle zlotowek... kazdy Polak ktory zna historie , pamieta o
      AK-owcach. i zaden pomnik nie jest potrzebny . licze ze cos sie zmieni u nas...
      bo tego czego nie ma to przedewszytskim pracy ...i nie pracy w markecie za 1000
      zlotych tylkoo pracy w ktorej bedzie mozna awansowac i dzieki ktorej bedziemy
      mogli wyrzywic mlodych czestochowianinow . wiem ze z dnia na dzien nie da sie
      osiagnac cudow ale licze na cud/.
    • Gość: vox populi Kurpios powinien podziękować poprzedniej władzy IP: *.chello.pl 09.01.10, 18:41
      napiszcie mi budżet, a ja go poprawię - powiedział lekarz... i świat
      się skończył
    • martin102 Kurpios: Poprawiłem błędy poprzedniej władzy 09.01.10, 19:02
      Jakim prawem p. Wrona ma jeszcze coś do powiedzenia w sprawach
      miasta. Mieszkańcy już wyrazili opinię na temat jego rządów w
      Częstochowie. Czy Wronie naplucie w twarz nie wystarczy, aby
      wreszcie zajął się czymś innym!!!!! Może u zakonników na JG mógłby
      doradzać, tam z pewnością by go posłuchali!!
      • Gość: tak Re: Kurpios: Poprawiłem błędy poprzedniej władzy IP: *.chello.pl 09.01.10, 19:16
        Takie samo ,jak ty........no dużo większe.Jak dotąd w sprawie wypowiedziało się niewielu,zobaczymy jak pójdzie w wyborach.
    • 0gosc Oj nie poprwaił błędów 09.01.10, 19:43
      Powołani przez Wronę ludzie to wielki błąd poprzedniej władzy. Czy Piotr
      Kurpios poprawił ten błąd? Nie. Wroniaści maja się bardzo dobrze za rządów
      Pana Kurpiosa.
      • Gość: tocika Re: Oj nie poprwaił błędów IP: *.147.98.255.nat.umts.dynamic.eranet.pl 10.01.10, 19:27
        pan Piotr powinien robić czystkę w ludziach powronowych.Co robią
        jeszcze prezesi w MPK,Oczyszczalni,Wodociągach,Sobuczynie,ZGM. Im
        dłuzej tam będą,tym krócej Komisarz będzie chwalony.Odważnie Panie
        Komisarzu
    • kotek530 Kurpios: Prezydencie Wrona twoi ludzie......... 09.01.10, 19:46
      Będą tkwili na swych stanowiskach i sabotowali moja prace , ponieważ brak mi
      jaj aby ich osunąć.
      • donald-marzy Re: Kurpios! popraw najpierw swoje błędy 10.01.10, 00:37
        tak to już jest, że aby zostać prezydentem, nie trzeba mieć żadnych
        kwalifikacji-można być nawet lekarzem... natomiast, żeby zostać
        urzędnikiem to trzeba się już na rzeczy znać, a nierzadko mieć
        ukończone specjalne szkolenia, których regionalne zaplecze PO po
        prostu nie ma, dlatego odpowiadając na pytania wielu: "będą tkwili
        na na swych stanowiskach" dopóki nowi nauczą się czytać skrót Rep.
        jak repertorium, nie natomiast jako repetytorium jak to zdarza się
        samemu p.f. prez. P. Kurpiosowi, któremu nota bene takie
        repetytorium maturzysty by się zdało. Dixi.
        • Gość: p.f. Re: Kurpios! popraw najpierw swoje błędy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.01.10, 01:19
          @ donald-marzy wylazł z podziemia by pochwalić się swą przenajświętszą
          erudycją - donald-marzy na zarządcę komisarycznego częstochowskiego
          pierdla nota bene nad Wartą.
        • Gość: xx Re: Kurpios! popraw najpierw swoje błędy IP: *.icis.pcz.pl 10.01.10, 12:53
          Prezydent Wroclawia jest matematykiem.

Akurat zeby byc dobrym politykiem, w tym rowniez Przedydentem miasta, zadne
          szkolenie nie pomoze.

Rola polityka jest zapewnienie sobie odpowiedniego wsparcia merytorycznego i
          umiejetne korzystanie z jego uslug.

Np. Premier Mazowiecki, najwybitniejsza w sumie postac nowej Polski po 1989 r.,
          nie zajmowal sie sam gospodarka. Znalazl sobie Balcerowicza.

• Gość: p.f. Re: Kurpios! popraw najpierw swoje błędy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.01.10, 13:22
            Otóż to xx - jak się włączy myślenie to i mądrość można na świat wydać.
          • Gość: vox populi Re: Kurpios! popraw najpierw swoje błędy IP: *.chello.pl 10.01.10, 16:04
            Nawiązując do postu donald-marzy i xx: lepiej by prezydentem był
            matematyk niż lekarz! Matematyk chociaż myśli. Owszem tak jak
            powiedział xx prezydent nie musi mieć żadnego szkolenia. Problem
            Kurpiosa to brak właśnie odpowiedniego wsparcia merytorycznego. I o
            tym z kolei pisze donald, że urzędnik już to szkolenie musi mieć i
            to poparte nie tylko myśleniem jak to pisze jeszcze jeden z
            forumowiczów, ale także odpowiednimi "papierami"...
            • Gość: xx Re: Kurpios! popraw najpierw swoje błędy IP: *.icis.pcz.pl 10.01.10, 16:44
              Kurpios dziala w samaorzadzie wiele juz lat.

Na razie jego decyzje mozna oceniac na plus i to swiadczy pozytywnie o jego
              przygotowaniu.

Sluchalem jednego z jego zastepcow - mlody i dobrze merytorycznie przygotowany.
              Umiejetnosc dobierania sobie wspolpracownikow i wsluchiwania sie w ich pomysly
              to duza zaleta.

Poprzedni Prezydent rzadzil praktycznie sam.
              Inni byli od wykonywania jego pomyslow.

• mirage75 Re: Kurpios! popraw najpierw swoje błędy 10.01.10, 16:56
                Tzw.klakierzy ktorzy zawsze beda szukac jednego nawiedzonego,ktory
                nie ma kontaktu z rzeczywistoscia,ale akceptuje wiernopoddanczosc i
                klakierstwo.
                Ja tez jestem na razie spokojny co do intencji P.Kurpiosa,i podoba
                mi sie jego wybor wspolpracownikow.
                Trzeba zaakceptowac taka sytuacje poreferendalna,oczywiscie
                przygladac sie i wyciagnac sprawiedliwie wnioski w czasie glosowania.
            • Gość: p.f. Re: Kurpios! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.01.10, 17:09
              vox populi - możesz nie lubić p. Kurpiosa, ale żeby tak fanzolić bez
              sensu, ale z voxem populim tak bywa.
              Myśleć cudzie, myśleć, a pierwej uczyć się, uczyć...

PS A propos pierwej, taki piękny wierszyk Leśmiana na czas zimowy,
              na pluchę i braki prądu:

***Ty pierwej mgły dosięgasz

Ty pierwej mgły dosięgasz, ja za tobą w ślady
              Zdążam, by się w tym samym zaprzepaścić lesie,
              I tropiąc twoją bladość, sam się staję blady,
              I zdybawszy twój bezkres, sam ginę w bezkresie.

A potem wzieram w oczy, by zgadnąć, czy dość ci
              Omdlenia, co się nogom udziela, jak szczęście,
              I twe dłonie, jak w pąki, mnę w zdrobniałe pięście,
              By się w nich docałować twych chrząstek i kości.

A one wypukleją na dłoni przegibie,
              Niby pestki owoców, zróżowionych znojem,
              I nieśmiałym do ust mych garną się wyrojem,
              Zatajone w swej ciepłej od pieszczot siedzibie.

Ich dotyk budzi wzruszeń zaniedbanych krocie,
              A ty, tuląc je w warg mych rozrzewnioną ciszę,
              Dziecinniejesz w uścisku, malejesz w pieszczocie,
              Chwila — a już cię do snu z lat dawnych kołyszę.
              • Gość: micha Re: Kurpios na fotelu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.10, 18:20
                Wsadżmy go na fotel.
                Niech go każdy chwali.
                Kiedy nam się znudzi,
                to się go wywali!
                *
                Z "Poradnika biskupa" :-)
            • Gość: mobbydick Re: Kurpios! popraw najpierw swoje błędy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.10, 13:58
              co waściowie jadają że tak wierszem gadają?
    • 4dagome1 Kurpios: Poprawiłem błędy poprzedniej władzy 09.01.10, 19:56
      a dzisiaj po południu nie możnma było przejsc przez Aleje takie byo błoto i kałuże .No i co miało być lepiej a jest gorzej ,nikt nie odsnieżał .tym co się ma żyć lepiej nie chodza po ulicach .Najwiekszy sukces to zlikwidowanie pamięci o AK .Co się dziwić PO to niepolska partia
      • Gość: Polak Re: Kurpios: Poprawiłem błędy poprzedniej władzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.10, 20:04
        4dagome1, kotek, 0gość - ile jeszcze ników załozysz i ile razy będziesz wprowadzał matrix? Przecież wystarczy, że będziesz pisał pod jednym, ale wiemy - ty przecież chcesz stworzyć wrażenie, "tłumu" niezadowolonego z odwołania Wrony. Zobaczymy w najblizszych wyborach jak legnie z kretesem nie wchodząc nawet do drugiej rundy. Wroniastym żyło sie lepiej i juz nie bedzie wiecej.
        • Gość: gosc Re: Kurpios: Poprawiłem błędy poprzedniej władzy IP: *.centertel.pl 10.01.10, 12:47
          Brawo panie Kurpios!!
    • Gość: luron40 Re: Kurpios: Poprawiłem błędy poprzedniej władzy IP: 109.243.199.* 10.01.10, 13:28
      kasa miasta to kasa mieszkancow w tym wypadku Polakow mieszkajacych w
      czestochowie.Dumny jestem ze wybrany w wolnych wyborach gospodarz mojego miasta
      zainicjowal budowe pomnika Akowcow .Bedzie to pomnik postawiony od nas polakow
      dla naszych wielkich przodkow i na to musza isc pieniadze nasze wlasne , nie
      wyzebrane ,nie skladkowe ale nasze ,wtedy bedziemy z siebie dumni ,dumą naszych
      bohaterow.Ta budowa jest najpilniejsza dla mlodych bo bez korzeni tak latwo
      dzisiejszy swiat wyrywa ich z rodzinnego domu ,zapominaja o szacunku dla siebie
      ,swoich rodakow i swojej ojczyzny.Kolaboranci ,czlonkowie
      pzpr ,sb ,ub i ich kolejnych wcielen moga swym bohaterom oddawac
      czesc przy pomniku okupanta na cmentarzu kule , na slasku sa pomniki na mogilach
      niemcow ,.A my co sieroty
      • Gość: danka Re: Kurpios: Poprawiłem błędy poprzedniej władzy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.01.10, 14:01
        Szanowny Panie luronie40 - czy Pan potrafisz czytać proste teksty ze zrozumieniem?

Pamięć bohaterów AK nie powinna być przedmiotem prymitywnych zagrywek, pożal się boże, lokalnych polityków do walki o stołki.
        Mija 65 lat od Powstania Warszawskiego, w tym 20 lat w nowej Polsce - był czas by pomagać tym bohaterom póki żyli, często w trudnych warunkach i zapomnieniu. Teraz gdy większość z nich nie żyje odbywa się prostacka licytacja - kto dla nich lepszy, kto wystawi im lepszy pomnik.
        Powiadam, pomnik bohaterom Armii Krajowej tak - w odruchu serdecznej pamięci i obywatelskiej szczodrej ofiarności.
        Stanowcze nie dla frymarczenia AK-owską pamięcią przez politycznych niewydarzeńców złaknionych koryta.
        • jacek_wu Re: Kurpios: Poprawiłem błędy poprzedniej władzy 10.01.10, 14:08
          Danka, luron to uroczy, naiwny romantyk. Znakomicie to ujęłaś, odkupmy nasze
          winy i zaniedbania z prywatnych środków.
        • mirage75 Re: Kurpios: Poprawiłem błędy poprzedniej władzy 10.01.10, 14:49
          Podpisuje sie pod tym co powiedziala danka.
          Z szacunkiem dla kombatantow okresu II wojny swiatowej,walczacych o
          wolna niepodlegla Polske,a ktorych rozni spryciarze wciagaja niby
          niewinnie do swoich podlych gierek o stolki,wladze i prywatny
          splendor.
          Ludzie Ci,czesto schorowani,ale jeszcze dumni ulegaja populistycznej
          propagandzie,lokalnych kacykow.

Proponuje sie im miejsca pamieci,majac po cichu nadzieje ze bedzie
          mozna wykorzystac ich glosy,poparcie w czasie kampanii.Proponuje sie
          na takie miejsca pamieci rejony bardzo cenne dla miasta,jego
          urbanizmu.Oczywiscie ze ludzie Ci sie godza,bo to "wladza" obiecuje
          i daje.A gdzie spoleczenstwo,szeroko rozumiana ofiarnosc ktora jest
          przynajmniej szczera i demokratycznie wolna od dwuznacznosci i
          obciazen.

Wielu z nas mialo i jeszcze ma w rodzinie takie osoby,ktore nie
          pchaja sie na swiecznik,a ktorych przeszlosc i ich
          przodkow,spowodowala by zawstydzenie nie jednego dumnego.
          Osoby te chcialy i chca zeby pamietac,wychowywac w patriotyzmie,ale
          o wykorzystywniu ich do brudnej gry nigdy sobie nie pozwola.

Jest wiele sposobow na czczenie pamieci ich czynow i poswiecenia.
          Niestety pseudopolitycy zawsze stworza takie w ktorych takze ich
          podejrzana uczynkiem postac musi zablysnac.

• Gość: luron40 Re: Kurpios: Poprawiłem błędy poprzedniej władzy IP: 188.33.88.* 10.01.10, 22:04
          Zapomnijmy na chwile slowo polityka bo to nie wiedziec czemu zle sie kojarzy
          .sprobujmy np slow dzialalnosc,aspiracje,ambicje ,tworczosc
          ,aktywnosc.Demokracja to moze odpowiedzialnosc i szacunek za i do wyborcy
          .Samorzad Mieszkancow to wolny wybor wlasnie mieszkancow czy to kraju czy gminy
          NASZ samorzad Nasza historia,nasza kultura ,nasza odpowiedzialnosc .I co przykre
          Nasza malostkowosc ,nasza biernosc ,nasze chamstwo ,nasza glupota,nasze
          wytykanie palcami i co moim zdaniem najgorsze brak ambitnej wizji przyszlosci
          .Ale nie pekajcie
          bierzcie ksiazki i czytajcie
          • alfa1953 Re: Kurpios: Poprawiłem błędy poprzedniej władzy 11.01.10, 11:32
            ladnie napisane....
            I, co najwazniejsze - chyba jest to kulturalnie wyrazona -
            kwintesencja naszej rzeczywistosci...
            Dlatego, moje uszanowanie dla Szanownego "luron40"....
    • batman43 Obłuda. 10.01.10, 20:15
      A w szpitalach miejskich dalej króluje pomylona Falbana, bo dała Kurpiosowi
      urlop bezpłatny. PO-paprańcy do lamusa historii, już nie ma na kogo głosować.
      Komuno wróć.
    • Gość: abc Re: Kurpios: Poprawiłem błędy poprzedniej władzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.10, 10:36
      To wez Kurpios sie przejedz na ulice Raclawicka, ktora ponoc znajduje sie w
      centrum i zobacz jak wyglada jej przejezdnosc dzieki temu, ze MZD zaczal remont
      zima. Ciekawe jakim cudem Augustyn myslal, ze sie wyrobia z czymkolwiek.
      Zostawili pobojowisko i krajobraz iscie ksiezycowy! Bez terenowki nie wjezdzac!
      • Gość: angrusz1 A mnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.10, 13:21
        mało interesuje te drobnostki .
        Bo one tylko jak ziarenko piasku decydują o wyniku wyborczym.
        A mnie interesuje wynik wyborczy w wyborach samorządowych .
        Będzie on taki jak nastawienie do PO w całym kraju i w mediach.

A z tym nastawieniem będzie coraz gorzej .
        Owszem będą komunikaty jak to gospodarka się trzyma , a nawet pkb
        rośnie więcej niż się spodziewano .
        Tylko ludzie tu i teraz będą ustawiali się w pośredniaku a inni będą
        czekali na wypowiedzenia lub cierpliwie znosili brak premii i innych
        bonusów i zadowalali się gołą pensją .

Chorzy odczują pod koniec roku dobroć NFZ .
        A pod koniec roku będą wybory .
        I jaki będzie wynik .
        Nie pomoże " świetny fachowiec " , " oddany samorządowiec " .
        Będzie głosowanie na partie .
        Plebiscyt na temat realizacji cudów irlandzkich .
        • Gość: prosze Re: A mnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.10, 21:19
          uprzejmie prosze Pana Komisarza o uleczenie gospodarki i MPK i
          wyleczenie Magistratu z moheryzmu..
    • chemik102 Kurpios: Poprawiłem błędy poprzedniej władzy 12.01.10, 22:18
      UPRASZA SIĘ PREZYDENTA CZĘSTOCHOWY O JAK NAJSZYBSZE POSPRZĄTANIE
      TEGO WRONIE G.... DOKĄD BĘDZIEMY MUSIELI WYSŁUCHIWAĆ SZCZEKANIA
      WSPÓLNIKÓW CO ONI MAJĄ JESZCZE DO SZUKANIA W MEDIACH CHOCIAŻBY TYLKO
      W TV ORION .TO SKANDAL -WYWIAD Z MERENDĄ CZY GŁEBOCKIM . CZYZBY NIE
      BYŁO JUŻ W CZĘSTOCHOWIE MĄDRZEJSZCH ,CZY MY MUSIMY JESZCZE I TAM NA
      NICH PATRZYC . BŁAGAM PANIE PREZYDENCIE .
      • Gość: Terl Re: Kurpios: Poprawiłem błędy poprzedniej władzy IP: 212.87.241.* 12.01.10, 22:25
        Błagaj sobie, błagaj, tylko nie używaj zwrotów chrześcijańskich, skocz do szpitala i powedz lekarzowi, błagam Cie...

To mamy już to normalne miasto czy jeszcze nie?? bo jakieś błagania słysze
        • Gość: urzędnik Re: Kurpios: Poprawiłem błędy poprzedniej władzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.10, 21:14
          Kurpios naprawdę czyni dobrze,tylko zbyt wolno.Jestem przekonany, że wasze
          propozycje zostaną spełnione,bo on o nich wie. Nie da się niestety zrobić tego
          szybko. Trzymam kciuki p. prezydencie i wierzę,że obecna sekretarz miasta
          znajdzie swoje inne miejsce
          • Gość: twój zwolennik Re: Kurpios: Poprawiłem błędy poprzedniej władzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.10, 22:12
            Wypieprz straz miejska, a będę cie uwielbiał. Jedno zarzadzenie twoje i ich nie
            ma, to chorzy goście ,chorego komenndanta
            • Gość: ooo Re: Kurpios: Poprawiłem błędy poprzedniej władzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.10, 22:16
              Zgadzam się,chodniki nawet w Alejach są nieodśniezone,a oni sobie tylko spacerują -
              • Gość: straż miejska Re: Kurpios: Poprawiłem błędy poprzedniej władzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.10, 22:30
                Straż miejska w Cz-wie niema zadnych innych obowiązków , oprócz śledzenia babć
                handlujących jajkami = ich np chodniki nieodśnieżone nie interesują
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka