wielewiem 12.01.10, 22:28 Jak wygląda sytuacja PKP na trasie Częstochowa <-> Kraków? Jakie opóźnienia zanotowaliście ostatnio? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adamdek Prąd we czwartek, a może w weekend... 12.01.10, 22:29 Wszyscy się tłumaczą, że to kataklizm którego nie można było przewidzieć. Tylko dlaczego drzewa wycinane są dopiero jak zerwą linie a nie robi się przecinek prewencyjnych.Według mnie jest to wielkie zaniedbanie Enionu za które powinien zapłacić odszkodowanie wszystkim odbiorcą pozbawionym energii elektrycznej. Tak naprawdę niewielka cześć linii została uszkodzona przez osadzający się lód na drutach czemu nie da się zapobiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adolf Re: Prąd we czwartek, a może w weekend... IP: *.prenet.pl 12.01.10, 22:39 Kilku bucow z enionu powinno juz wisiec.Sa zaskoczeni pogoda w naszym klimacie!To tak jak by budowlancy oddali dom bez dachu , bo akurat nie padalo!Ale podwyzka 7% juz jest! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Energetyk Re: Prąd we czwartek, a może w weekend... IP: *.enion.pl 13.01.10, 08:10 Sam jesteś buc. Jak nie masz pojęcia jak działa system EE to się nie odzywaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Prąd we czwartek, a może w weekend... IP: 212.87.245.* 13.01.10, 11:35 działa system EE? chyba nie działa ćwoku!zamiast siedzieć przed komputerkiem leć naprawiać !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Prąd we czwartek, a może w weekend... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.10, 18:48 Na pisanie z firmowego komputera znalazł czas. Czym ty sie zajmujesz w pracy? Siedzisz na gazeta.pl? W teren i szkody naprawiać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babcia za PRL-u były zimy stulecia ale prąd zawsze był IP: 109.243.5.* 12.01.10, 22:50 NIECH LUDZIE POZWY PISZĄ DO SĄDÓW O ODSZKODOWANIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: za PRL-u były zimy stulecia ale prąd zawsze b IP: *.icis.pcz.pl 13.01.10, 11:28 Za PRL byly przez dluzsze okresy sytuacje ze trzeba bylo wylaczac prad - glownie oczywiscie dla zakladow pracy, ale nie tylko - moze nie w Czestochowie, ale w innych regionach tak. Slynne stany zasilania. Bo generalnie jak bylismy mlodzi to wszystko bylo lepsze i piekniejsze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żarecki las Wielki skandal i niedbalstwo, ignorancja!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.10, 18:00 Przed chwilą dopiero po 5 dniach włączyli nam prąd, wodę i telefon, drzewa wraz z sąsiadami sami uprzątneliśmy z drogi. Przez 5 dni nikt się nie pokazał żaden sztab kryzysowy, zaden samochód z Eniona, oraz żaden pług!!!. Owszem żyjemy w kraju gdzie sa zimy i mogą być ciężkie dlatego dla normalnego obywatela to nie jest zaskoczenie!, największym zaskoczeniem i obnażeniem było dla nas wielkie i skandaliczne nieróbstwo tych co za ten porządek odpowiadają a za tym idą też władze które tylko przypominają sobie o obywatelu podczas wyborów potem mają go bardzo głęboko w d....e!!-ta sytuacja jaka jaest u nas w Masłońskich i okolicy obnażyła nieudolność i niewydolność oraz olewanie obywateli przez władzę. Uważam i doswiadczyłem tego że jest to wielki skandal tym powinna zająć sie telewizja i gazety, pokazuje się tragednie w innych krajach a nie pokazuje sie jak traktowany jest obywtel polski w swoim kraju. Jak najbardziej pozew sadowy aż sie prosi za te 5 dni bez zadnej informacji, pradu, wody, drogi i braku dojazdu przez powalone drzewa!!. Jesli w tym kraju ludzie sami maja wszystko wykonywac to nalezy rozpedzic urzedasow bo z naszych podatkow dostaja pensje za NIC NIE ROBIENIE!, to dopiero jest wielki skandal. Pisze to po to abyscie wiedzieli jak wyglada prawda, teraz nam wlaczyli prad, za chwile moze go nie byc, drzewa z polamanymi konarami wisza ponad 8 m nad ziemia madry urzednik zawolalby straz do pomocy ale glupi woli udawac ze nic nie widzi i biadolic. Na koniec wiem jedno w calej rozciaglosci Enion ponsi wine za ten stan rzeczy, latem nie zostaly przyciete drzewa, ja prosilem , dzwonilem na koniec uslyszalem ze mam im glowy nie zawracac bo upal jest!, a teraz tez im nie mozna glowy zawracac bo zima jest. Pracownicy Eniona mowia ze z niepokojem patrza w niebo a ja powiem jedno, od patrzenia w niebo sa ksieza i astronomowie a wy jestescie od pracy wiec wezcie sie lepiej do roboty bo kazdy dzien braku pradu jest minusem dla was. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona-1971 Re: Prąd we czwartek, a może w weekend... IP: 77.255.178.* 13.01.10, 15:56 Główną przyczną takiego stanu rzeczy są niemodernizowane linie . A dlaczego tak jest? Nikt nie chce wpuszczać na swoje posesje i pola energetyków bo mu wyrządzą zniszczenia , działka straci na atrakcyjności, maszyna rolnicza będzie musiała go omijać itp. itd.. Ludzie sami są sobie winni . Jak mają postawić słupa to niech postawią na posesji sąsiada . Sasiad tez się oczywiście nie godzi . Mój ojciec przez wiele lat pracował w energetyce i zna realia . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: C Re: Prąd we czwartek, a może w weekend... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.10, 18:52 Guzik wiesz. Słupy już stoją na działkach. Enion ponosi z tego powodu jakieś koszty? W lesie też sa pozwolenia potrzebne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona-1971 Re: Prąd we czwartek, a może w weekend... IP: 77.255.190.* 14.01.10, 15:33 Wiekszość słupów i kabli jest stara . Należałoby je wymienić,ale z właścicielami działek są problemy . Co do lasów to nadleśnictwa w obawie przed szkodami w drzewostanie niechętnie godzą się na wjazd energetyków . Odpowiedz Link Zgłoś
bluegrazyna Re: Prąd we czwartek, a może w weekend... 14.01.10, 14:29 Główną przyczną takiego stanu rzeczy są niemodernizowane linie . A > dlaczego tak jest? Nikt nie chce wpuszczać na swoje posesje i pola > energetyków bo mu wyrządzą zniszczenia , działka straci na > atrakcyjności, maszyna rolnicza będzie musiała go omijać itp. itd.. > Ludzie sami są sobie winni . Jak mają postawić słupa to niech > postawią na posesji sąsiada . Sasiad tez się oczywiście nie godzi . A wszystko jest kwestią ceny ZAkłady Energetyczne przyzwycziły się na przysłowiowy " krzywy ryj stawiac " słupy i stacje trafo . Ale to już było i nie wróci wiecej .trzeba się dogadywac z włscicielem gruntu i płacic za uciązliwośc związną z postawieniem słupa > Mój ojciec przez wiele lat pracował w energetyce i zna realia . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do bluegrazyny nie pij juz więcej...prosimy! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 14.01.10, 16:21 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ls Ale podwyżkę zdążyli wprowadzić :) IP: *.2.11.46.tvksmp.pl 13.01.10, 18:50 Podwyżkę zdążyli wprowadzić bez opóźnień Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobik Re: Prąd we czwartek, a może w weekend... IP: *.80-202-33.nextgentel.com 12.01.10, 22:41 wy sobie tu pogadajcie a enion i tak ma to w dupie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziarnko piasku Re: Prąd we czwartek, a może w weekend... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.10, 22:52 Hi, hi, ci bez prądu to się tu nie wypowiedzą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do ziarnka Re: Prąd we czwartek, a może w weekend... IP: *.prenet.pl 12.01.10, 23:00 mylisz sie k***o! he he ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wacia Re: Prąd we czwartek, a może w weekend... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.10, 22:58 Prawda jest taka - energetycy nie spiesza się i też są ludźmi i nie będą pracować dzień i noc. A rzecznik wam powie tak staramy się wycieram pot z czoła robotników. Nikt nie udziela informacji no bo jaką? Co maja powiedzą że prąd będzie za tydzień? Ale z tego co piszą redaktorzy jest coraz gorzej 3 dni temu bez prądu było 30 tysięcy ludzi. Potem kogoś z GW poniosło i napisał cały region bez prądu na szczęście ktoś w redakcji poszedł po rozum i zmienił tytuł. Wczoraj bez energii było już 80 tysięcy ludzi, a teraz nawet ponad 100 tysięcy. Panowie redaktorzy ostrożnie powiat częstochowski liczy sobie 134 tys mieszkańców powiat kłobucki 85 tysięcy ludzi. Boje się, że za tydzień może braknąć ludności Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: post Re: Prąd we czwartek, a może w weekend... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.10, 22:59 to jeszcze ja wacia tylko patrzeć jak podniosa ceny za prąd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Prąd we czwartek, a może w weekend... IP: *.acn.waw.pl 13.01.10, 17:51 Wydaje mi się, że ktoś tu nie umie czytać ze zrozumieniem. Czasem było pisane o ilości gospodarstw lub odbiorców, a czasem o ludziach bez prądu, a to zasadnicza różnica. Czteroosobowa rodzina mieszkająca pod jednym dachem to jedno gospodarstwo (jeden odbiorca) a cztery osoby bez prądu. I było to napisane bardzo jasno i zrozumiale. Odpowiedz Link Zgłoś
franki000 dodzwonic sie do enionu graniczy z cudem 12.01.10, 23:10 Nie wiem dlaczego enion używa okreslenia Pogotowie Energetyczne gdy podczas awarii (nie mam tylko na mysli obecnej na tak duza skale) nie mozna sie na owo "pogotowie" dodzwonić. Próbowałem w niedziele o 1 w nocy na trzy telefony jednocześnie-kazdy byl zajety a gdy po chwili jeden telefon mial odpowiedni sygnal to nikt nie odbieral by po chwili dzwoniac na ten sam numer juz byl zajety. Pisze oczywiscie o enionie na mirowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: dodzwonic sie do enionu graniczy z cudem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.10, 23:29 Jutro Enion ma wystawiac rachunki za prad, ogloszenia wisza od 2 dni. Poczekacie sobie tyle samo ile ja na dostawe energii, az laskawie wam zaplace rachunek. Zaplace jak uznam, ze minelo wystarczajaco duzo czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepik Re: dodzwonic sie do enionu graniczy z cudem IP: *.112.broadband2.iol.cz 12.01.10, 23:32 Stara sztuczka ze zdjętą z aparatu i położoną obok słuchawką ;) Artykuł artykułem ale gazeta w ogóle nie sprawdza jak naprawdę wygląda to przywracanie energi. Kto wie ilu naprawdę ludzi pracuje w terenie. Bo przciez Enion moze i powiedizec ze 300 i co uwieżymy ? Współczuje wszystkim, że muszą cierpieć przez zaniedbania ludzi odpowiedzialnych za to by coś takiego się nie stało. 3majcie się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zimny Re: dodzwonic sie do enionu graniczy z cudem IP: 195.205.202.* 13.01.10, 10:10 ten sam problem miałem z dodzwonieniem się na nr.343648515, jest to ponoć telefon alarmowy służb ratowniczych czyli pogotowia energetycznego. Był ciągle zajęty. Gdy chciałem się dowiedzieć kiedy będzie włączone zasilanie u P. Dyrektora to P. sekretarka najpierw pyta w jakiej sprawie a póżniej mówi że wyjechał gdzieś na naradę. Gdy chciałem rozmawiać z którymś z zastępców znów powtórka w jakiej spra......... oraz, że nie może mnie połączyć, gdyż rozmawia z drugiego telefonu. Najleoszy numer tej pani to, że telefon jest zajęty gdyż dzwonią od soboty ludzie w tej sprawie a operator ma tylko jeden numer alarmowy. Ciekaw jestem kto by go powiadomił,że jest potrzebne pogotowie w nagłej nie cierpiącej zwłoki sytuacji, gdzie jest zagrożone życie ludzkie. Wstyd p. dyrektorze, za informację pańskich ludzi o sytuacji z brakiem energii.Chyba, że jesteście już takimi monopolistami, że nie warto się liczyć z takimi indywidualnymi klijentami jak my.Życzę powodzenia i aby takie awarię Was omijały czyli nas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wielkie OkO Re: dodzwonic sie do enionu graniczy z cudem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.10, 10:38 Rozumiem, ze awaria, rozumiem ze brakuje ludzi i sprzetu do naprawienia tego bajzlu, ale nie rozumiem, czemu numer alarmowy nie odpowiada, zeby chociaz udzielili informacji, ze prad bedzie za dzien albo dwa, no to wiem ze musze sie przygotowac na to ze jeszcze jakis czas pradu nie bedzie... kupie butle z gazem, swieczki, naladuje gdzies telefon, a tak?? totalna dezinformacja.... Odpowiedz Link Zgłoś
anders76 Prąd we czwartek, a może w weekend... 13.01.10, 01:22 Podpowiem ze Szwecji. Na nakladanie sie nadmiaru sniegu na galeziach i obladzanie lini takze pomaga przelot helikoptera na malej wysokosci, pulsowanie powietrza wywolane rotorem swietnie oczyszcza i drzewa i linie. Do awari dochodzi najczesciej po kilkukrotnym opadzie lub dluzszym obladzaniu sie lini. Obserwator dodatkowo wykrywa zagrozenia na przyszlosc. Tansze to niz walka z naprawami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blee A może Pan Wojewoda Śląski lub Premier ogłosiłi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.10, 08:01 stan klęski - wtedy mogli by ruszyć wojsko.Ale Cz-wa nie leży w kręgach zainteresowania władz.A żołnierzy lepiej posłać do Afganistanu Odpowiedz Link Zgłoś
mirage75 Re: Oj chyba polecą głowy w Enionie 13.01.10, 13:01 Podejrzewam ze nie wierzysz w to co napisales. Smutna rzeczywistosc podpowiada ze te glowy otrzymaja jeszcze premie za wysilek przy przywracaniu katastroficznej sytuacji do normalnosci. I nie mysle tutaj o pracownikach zaangazowanych w terenie. Jestem ciekawy jak operator sieci przesylowych wytlumaczy sie z ogromnej ilosci zaniedban dotyczacych nieodpowiedniej i zlej konserwacji korytarzy przesylowych dla trakcji elektroenergetycznej sredniego i niskiego napiecia. A klienci pokrzywdzeni przez aure i zwiazany z nia ciag wydarzen? No coz,powoli przygotowuje sie ich do kolejnej podwyzki taryfy. Ku chwale monopoli,ktore nie wywiazuja sie nawet z obowiazku utrzymywania linii informacyjnej w stalym pogotowiu. Popieram wszystkie glosy ktore informowaly o niemozliwosci skontaktowania sie z Enionem w czasie kiedy nie bylo zasilania,oraz zadnej informacji co do dalszych prognoz. Wstyd,niesmak i obnizona ocena pracy,niestety calej firmy. Natomiast slowa uznania dla ekip pracujacych w terenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekwski Re: Oj chyba polecą głowy w Enionie IP: *.centertel.pl 15.01.10, 20:58 1 nigdy nic nie wiadomo 2 korytarze chyba sa ok, 7-8mchyba, ale zeby ci drzewo o wysokosci 15m nie zerwalo to musialyby byc conajmniej 20m a nato kochany juz prawo i tzw zieloni i lasy nie zezwalaja... 3 no coz, ciezko nie zauwazyc braku infolinii... ale co spodziewac sie po latach zachowawczych dzialan w spolkach skarbu panstwa szachowanych przez zwiazkowcow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Prąd we czwartek, a może w weekend... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.10, 10:52 Czy taki *** który podjął decyzję o odłożeniu słuchawki względnie wyłaczeniu telefonu alarmowego nie powinien czasem stracić pracy? Który to w tym kłobucku i czewce taki mądrala? Pisać nazwiska!! Odpowiedz Link Zgłoś
fakt_fakt Prąd we czwartek, a może w weekend... 13.01.10, 11:18 Już Polska jest umarła, kiedy my żyjemy....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Prąd we czwartek, a może w weekend... IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 13.01.10, 11:52 Ponawiam pytanie Jak wygląda sytuacja PKP na trasie Częstochowa <-> Kraków? Czy są duże opóźnienia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: Prąd we czwartek, a może w weekend... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.10, 12:26 Sprawdź na stronach: www.pkp.pl/ www.intercity.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pobre diablo Re: Prąd we czwartek, a może w weekend... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.10, 12:28 Wszyscy tutaj gadacie głupoty. Nie potrzbne ekipy pogotwia energetycznego, smigłowce, pilarze, strażacy i wojsko.Należy pokłonić się przed obrazem, pomodlić do najświętszej panienki i dać na tacę - pomoże od zaraz. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej16.2 Kolej dba o swoich klientów, a energetyka nie 13.01.10, 12:33 Kolej zorganizowała przemarzniętym podróżnym podczas awarii pociągów i linii kolejowych - gorącą herbatkę i kanapki. A bogata, nastawiona na zysk energetyka nie zaoferowała nic marznącym klientom - czekających na usunięcie awarii przez wiele dni. Mają nawet nieczynną infolinię, aby osoby starsze, zniedołężniałe, chore,cierpiące nie mogły skorzystać z jakiejkolwiek pomocy. Szkoda jest mi chorych, cierpiących oraz szkoda jest mi małych dzieci. Oni nawet nie umieją poskarżyć się. Zamknięto im drogę proszenia o pomoc! Ps. A tyle się tylko mówi, że człowiek jest najważniejszy... Odpowiedz Link Zgłoś
amozeweweekend Prąd we czwartek, a może w weekend... 13.01.10, 13:02 Prąd we czwartek, a może we weekend... Odpowiedz Link Zgłoś
amozeweweekend Re: Prąd we czwartek, a może w weekend... 13.01.10, 13:04 Pozdrowienia z informatyki przy Gośce Odpowiedz Link Zgłoś
amozeweweekend Re: Prąd we czwartek, a może w weekend... 13.01.10, 13:05 Gosia też was pozdrawia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hlhj Re: Prąd we czwartek, a może w weekend... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.10, 22:03 ona taka sama k----------wa jak wy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Wysłać to do kacelarii premiera i prezydenta! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.10, 19:01 Linka z tym artykułem i komentarzami. Na co w końcu płacimy podatki? Sprywatyzowane firmy energetyczne korzystają z infrastruktury, którą MY wszyscy im zafundowaliśmy i nawet nie potrafią jej utrzymać w należytym stanie. Ludzie marzną już kilka dni. Odpowiedz Link Zgłoś
michelange75 Re: Wysłać to do kacelarii premiera i prezydenta! 13.01.10, 19:22 Gość portalu: Gość napisał(a): > Linka z tym artykułem i komentarzami. Na co w końcu płacimy podatki? > Sprywatyzowane firmy energetyczne korzystają z infrastruktury, którą MY wszyscy > im zafundowaliśmy i nawet nie potrafią jej utrzymać w należytym stanie. Ludzie > marzną już kilka dni. >Premier Tusk jest do soboty na urlopie.Pojechal pozjezdzac na nartach. >Natomiast prezydent Kaczynski chetnie ucieszy sie z takiego tematu. >Mysle ze moze namieszac u tych oligarchow dobrze osadzonych na uwlaszczonym majatku. >I wbrew stereotypowi,moglby nawet i pomoc. >W kazdym badz razie kiedy patrzy sie na ich luksusowe siedziby i limuzyny,slyszy o chorendalnych pensjach i ukladzikach w staraniach o przyjecie u nich do pracy,scyzoryk sam sie otwiera w kieszeni. >Ktos powinien niezle odpowiedziec za zaniedbania konserwacji sieci elektroenergetycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mg Re: Wysłać to do kacelarii premiera i prezydenta! IP: *.poczesna.netcominternet.pl 13.01.10, 19:32 jestem mieszkańcem takiej malowniczej wioski o nazwie Biskupice Nowe ilekroć chciałem się dodzwonić do pogotowia energetycznego teren ciągle było zajęte. Gdy się to udało nikt tego telefonu nie odebrał. Po 120 próbach zarejestrowanych w telefonie jakiś artysta odebrał, na moje pytanie kiedy wznowią dostawę powiedział że to wie tylko wszechmogący (myślałem że sie dodzwoniłem na plebanie) i powiedział że kilka ekip już u nas pracuje, nato ja że objechałem teren powiedziałem mu gdzie leżą połamane słupy a on mi że nic o tym nie wie..... Pytam sie gościa kiedy doprowadzą prąd do pomp wody - on mówi że nie wie i każe mi topić śnieg! Ja mu na to czy wy nie macie choć jednego generatora? On że nie.... Czy ludziom w dobie tak zaawansowanej techniki i cywilizacji oraz zdani na łaskę szejka Enionu i płacąc po trzy stawki za 1kWh (stała, zmienna, przemienna, dystrybucyjna etc) nikt nie może z tego królestwa udzielić pomocy? Niebawem jeszcze dołożą kolejną podwyżkę i opłate może za teściową, i każde kilo śniegu co spadło? Przeca rebe szejk musi nadrobić poniesione straty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K2 mam go od dzisiaj:D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.10, 21:30 to było 5 najdłuższych dni w moim zyciu:D, tylko niepokoja mnie te wiatry idące od zachodu:/ Odpowiedz Link Zgłoś
soman Re: mam go od dzisiaj:D 14.01.10, 09:46 Trzy doby bez prądu i bez żadnej informacji .W nowym PRAWIE ENERGETYCZNYM prawdopodobnie jest mały punkcik ,który może pomóc up...Eniona ,prawda ? Odpowiedz Link Zgłoś
looooooook Re: mam go od dzisiaj:D 14.01.10, 14:05 na temat prądu wypowiadał się nie będę bo już się naprodukowaliście bez prądu jeszcze się jakoś daje radę ale czy tak ciężko jest pomyśleć przyszłościowo i kupić jakieś agregaty żeby w razie awarii prądu można je było podpiąć pod hydrofornie żeby woda była normalnie dostarczana ? nie było by prądu tydzień i nikt nie pomyśli żeby chociaż z 1 raz dziennie włączyć wodę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mg Re: mam go od dzisiaj:D IP: *.poczesna.netcominternet.pl 14.01.10, 14:10 po jakiego kolego włączać ludziom wodę? mogą sobie ztopić śnieg, pojechać do marketu etc. Tylko ponawiam pytanie które zadałem jełopowi z pogotowia energetycznego - Nie macie żadnego generatora? odp. Nie.... Nie ma prądu = ludzie zapłacą mniejsze rachunki = po co dostarczać generatory i jeszcze lać do nich paliwo? przecież na śnieg nie odpalą? Kretyńska firma i jeszcze więksi kretyni tam siedzący Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marysia Re: mam go od dzisiaj:D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.10, 03:19 To było super 5 dni. siedzieliśmy przy piecu. o 17 świeczka, kolacja, dzieci do łóżka spać jak się zrobiło ciemno. tv nie działa, komputer martwy konsola sonka też martwa... 19 dzieciaki śpią ... my mogliśmy wreszcie poszaleć :-) Pewnie będą mieli siostrzyczkę lub braciszka za jakiś czas :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żal mi enionu Re: mam go od dzisiaj:D IP: *.przyrow2.gre.pl 16.01.10, 20:28 Ja mam prąd dopiero od wczoraj, dzisiaj włończali i wyłończali tak przez 2 godziny. To jest skandal żeby tyle dni było bez prądu, ci co robią w terenie , robią to powoli i nie solidnie , dodzwonić się to jest tragedia, nikt nie odbiera albo słuchawka odłożona , i to ma być pogotowie ?! starsi ludzie bez prądu to śmierć dla nich , ponieważ jakimś cymbałom nie chce się ruszyć du** z miejsca , powinni zwolnić tych co odpowiadają za to niedbalstwo Odpowiedz Link Zgłoś
kate899 Re: Prąd we czwartek, a może w weekend... 17.01.10, 03:30 najlepsze w PKP jest to, że opóźnienia pojawiły się już w sobotę tj. 9 stycznia, wieczorem - wracałam pociągiem osobowym na trasie Częstochowa - Gliwice, pociąg już jechał bardzo wolno, miał opóźnienie 20 minut w Zawierciu, i wagony były nieogrzewane. Następnego dnia rano znajomi napisali mi wiadomość że gdzieniegdzie nie ma prądu, tramwaje nie jeżdżą, miasto zasypane. Więc jak każdy w takiej sytuacji najpierw zajrzałam na stronę PKP.pl, a następnie zadzwoniłam na informację PKP zapytać o opóźnienia pociągów Katowice - Częstochowa, Zawiercie - Częstochowa. Usłyszałam że jest to max 10 minut. Strona internetowa, zaktualizowana po około 3 godzinach informowała o opóźnieniach do nawet 8 godzin Na trasach Częstochowa: Katowice, Kraków, Opole oraz na CMK. Przyjaciółka wracająca w niedzielę wieczorem do Zawiercia z Katowic stała ok 3 h w Dąbrowie Górniczej, ponieważ "nastąpiła poważna awaria". Następnie przez cały ten tydzień, jeżdżąc do Czewy napotykałam opóźnienia osobówek do 3-4 h, a nawet widziałam znak "czas nieokreślony"... Pośpieszne wyjeżdzały wcześniej, ale i tak opóżnienie sięgało min 2 godzin. Zakładając oczywiście, że dany pociąg w ogóle jechał!! Skąd te (wielo)godzinne opóźnienia pociągów wyjeżdżających z Częstochowy na południe? otóż do pociągów były dopinane lokomotywy spalinowe, a nie czarujmy się - było ich niewiele do obsługi kilku województw. W czwartek nagle prądu zabrakło w Korwinowie, tyle dobrze że jechało Interregio z Krakowa więc zabrało pasażerów do Częstochowy. W piątek opóźnienie osobowego pociągu z Częstochowy na wysokości Zawiercia sięgało 20 minut... Z całej tej sytuacji najgorszy był brak informacji!! Wie ktoś może jak jest teraz? Odpowiedz Link Zgłoś