czestoch1954 13.01.10, 06:56 na początek powinni prz4gnac swięte krowy czyli szefow związków , Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hutnik Re: Huta: Rosjanie dają słowo IP: *.isd-hcz.com.pl 13.01.10, 08:04 Zanim coś głupiego napiszesz idioto to najpierw włącz myślenie. Jeśli jesteś hutnikiem to ciesz się, że będziesz dalej pracował. A jeśli nie to wątek typu huta nie powinien cię obchodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziutek Re: Huta: Rosjanie dają słowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.10, 08:50 Prawda w oczy kole związkowy kacyku i darmozjadzie. Warcholicie, mordy drzecie i kaskę kosicie. Pochwal się nierobie jaką masz pensyjkę i przywileje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo__79 Re: Huta: Rosjanie dają słowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.10, 09:18 Ja nie jestem hutnikiem ale się przyłączam!!!! Wyp...ć ich!!! i to szybko vo Wam jeszcze namieszają. Dość nieróbstwa i kolesiostwa!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gienek emeryt Re: Huta: Rosjanie dają słowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.10, 12:18 Słowo Rosjanina to jak słowo gada z Rakowa...już to przerabialiśmy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TYM Re: do emeryta IP: *.chello.pl 13.01.10, 12:57 jak mozesz tak pisac jak mzoesz tak sie zle wypowiadac o inwestorze juz jestes emerytem a wiec niemasz pojecia co znaczy inwestor!!!ale ta huta czy tez ta wczesniejsza byla inwecja wlasnei Rosjan niemylic z Ukraina wiec skad to masz ta emeryturke skad ja sobie wypracowales wlasnei za pomoca ich technologi wiem nie standartowe ale czloweiku dugo neibedziesz zyl wiec sie opanuj moze co przed spaleniem badz zjedzeniem przez robaszki na tej ziemi Odpowiedz Link Zgłoś
mirage75 Re: do emeryta 13.01.10, 13:09 Gość portalu: TYM napisał(a): > jak mozesz tak pisac jak mzoesz tak sie zle wypowiadac o inwestorze > juz jestes emerytem a wiec niemasz pojecia co znaczy inwestor!!! ale > ta huta czy tez ta wczesniejsza byla inwecja wlasnei Rosjan niemylic > z Ukraina wiec skad to masz ta emeryturke skad ja sobie > wypracowales wlasnei za pomoca ich technologi wiem nie standartowe > ale czloweiku dugo neibedziesz zyl wiec sie opanuj moze co przed > spaleniem badz zjedzeniem przez robaszki na tej ziemi Nie wiem jak okreslic to co napisales.Chyba sie nie da. Kolor Twojej wypowiedzi jest oczywisty.Sens zaden.A stosunek do pewnych wartosci zaden. No comment. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Salomon Re: do emeryta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.10, 13:16 Po pierwsze - sama ksywka nie oznacza, że autor postu jest tym osobnikiem, jak wynika z ksywki. Gienek emeryt może wcale nie jest Gienkiem, a tym bardziej emerytem. To może być nawet jakaś dzierlatka lub leciwa dziewica na rencie. Także moja ksywka "Salomon: nie oznacza, że posiadłem wszelkie mądrości... To po pierwsze. A wracając do zapewnień braci Moskali o honorowaniu pakietu - to czego się spodziewać po takim inwestorze? Jeśli zamierza niebawem wydymać hutników z ich pakietem, to co - ogłosi to zaraz po nabyciu 50% akcji +2 akcje? Nie chce, aby mu załoga zastrajkowała, załatwi ją sposobem-zgodnie z polskim prawem (he,he,he), aby nie sprawić sobie kłopotu. Zwykła likwidacja huty z powodu niewydolności ekonomicznej i krachu na rynkach - spowoduje, że pakiet stanie się makulaturą, a inwestor ukraiński i rosyjski odzyskają swobodę manewru w zakresie koniecznej redukcji załogi minimum o 66 procent. Nie po to Rosjanie kupili ten zamierający grajdołek na Rakowie, aby tu produkować, obecnie (z pakietem i bez) znacznie drożej niż w Rosji czy na Ukrainie. Kupili, a by wyeliminować polską konkurencje na rynku stalowym. Jak mówi ewangelia, "po owocach je poznacie".. Zobaczymy jak pilnie teraz hutnicy otrzymają należności z wynagrodzenia za styczeń i luty br. i inne świadczenia pracownicze... To będzie pierwszy (prawdziwy) sygnał co czeka ten "polski" ISD i załogę z Rakowa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blok Re: do salomona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.10, 14:16 A może jednak uważasz się za Salomona bądź jakiegoś wizjonera?Skąd znasz ten czarny scenariusz człowieku?To tylko Twój wymysł mam nadzieję.Ludzie chcą pracować i niepotrzebne takie wieści jeśli nie są sprawdzone.Mam wielką nazieję, że twoje wizje sa funta kłaków nie warte! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gienek emeryt Re: do salomona IP: *.net.stream.pl 13.01.10, 18:36 Bo zna i tyle...ja też znam...zobaczycie czy nie miałem racji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Salomon Re: do salomona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.10, 19:12 Gienek-emerycie drogi, tylko z Tobą i kilkoma innymi rozsądnymi forumowiczami, można jeszcze podyskutować. Bo Ci pozostali, zaślepieni pakietowcy, nawet nie wiedzą co to jest tzw. "ruski bank", czyli całej wypłaty nie połuczisz i ana nie propadiot". Mają jeszcze nasi chłopcy pakietowcy nadzieję na stałe wypłaty pensji (he, he, he) z Nowym Rokiem 2010. Już w styczniu br. bezkarnie złamano święty pakiet socjalny, bo przecież nie ma pełnych wypłat wynagrodzeń - i co - niech skarżą zarząd do PIP, na co szefowie związku S czekają? A po 17 stycznia, po wyborach na Ukrainie, szydło wyjdzie całkiem z wora... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stalhartowana Re: do salomona IP: *.sydskane.nu 13.01.10, 18:38 Obawiam się jednak, że nie masz racji. Wiekszość wykupów ma za cel wyeliminowanie z rynku. Nie trzeba być Salomonem, aby to wiedzieć. Myślę, że to początek końca tej huty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heniek z koksowni Re: do salomona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.10, 19:01 Przecie Gienek Emeryt to zwykły gad z Rakowa, co on tam może wiedzieć o Hucie i Rosjanach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komuch Re: do salomona IP: *.prenet.pl 13.01.10, 20:47 Znowu sami znawcy bisnesu opluwają się na wzajem,a problemy huty to problemy Częstochowy i okolic.Smutne jest to,że tuskomatołów wcale to nie interesuje.Nie ma P.Wrony,a kłopoty pozostały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gienek-emeryt ISD pada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.10, 19:22 O Hucie to pewnie niewiele, ale za to o Braciach Moskalach to dużo wiem, mamy wspólna historię... Podkreślę, to co niedawno, oświadczył elokwentny rzecznik ISD Polska: "przestoje potrwają do połowy miesiąca (przyp. stycznia 2010), a potem wszystko powinno już wrócić do normy. Zakład zamierza też wywiązać się z obietnic i maksymalnie do końca miesiąca wypłacić hutnikom resztę zaległych wynagrodzeń". Tego nie powiedział przecież żaden Rosjanin, nawet nie Ukraiński współwłaściciel.To tylko nadzieja pana rzecznika ISD, a co ma powiedzieć w pierwszych dniach stycznia, że Was (pakietowcy) zamierzamy niebawem wydymać? Pożyjemy, zpobanczymy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nutrion Re: do salomona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.10, 07:25 Większośc wykupów ma za zadanie wyeliminowanie z rynku??Człowieku co Ty piszesz?Podaj przykłady, skoro znawcą tematu jesteś??Nawet milioner nie wyrzuca pieniędzy w błoto i nie inwestuje po to tylko żeby stracić.Wygląda na to, że większość wypowiadających się chciałaby właśnie upadku huty przez zwykłą ludzka zawiść, ja nie mam to niech i on nie ma, a przecież gdyby huta padła to nasze miasto padnie razem z nią niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xkx2 Re: do salomona IP: *.143.lesio.net 14.01.10, 07:57 Problem w tym iz w bardzo wieli przypadkach niestety czarnowidztwo się sprawdza. Bardzo częstoch polskie firmy były sprzedawane i w krótkim czasie znikały z rynku. Czasem oplaca się komus wydac nawet dosc spora kwote pieiedzy aby zlikwidowac konkurencje. czasem opłaca się nawet ten proces realizowac przez kilka lat. I obawam się iż taki scenariusz zostaje realizowany dla naszej huty. Na poczatek kupują ją Ukraincy potem odsprzedaja pakiet kontrolny Rosjana a potem stwierdza sie iż huta tak w zasadzie jest zbedan i sie ja likwieduje. Podobnie zlikwidowano juz i polskie stocznie a wczesniej i inny przemysł. Po prostu sprzedawano firme konkurencji a ta w krotszym lub dłuższym okresie czas dokonywałą likwidacji zbednej konkurencji. Tosa realia kapitalizmu prodikcja opłaca sie tam gdzie jest NAJTANIEJ w Posce nei jest tanio TANIO jest neistety i to jest fakt na dalekim wschodzie lub w Afryce i tam w tej chwili przenosi sie produkcje. Dlatego obawiams ię iż nasza hute czeka niezbyt ciekawy scenariusz. Chciał bym się mylić ale obawiam się iż ci co maja czarne wizje moga miec racje. Oby jej nie mieli. Obym się mylił bo likwidacja huty to smierć Częstochowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: do salomona IP: *.icis.pcz.pl 14.01.10, 14:15 W wiekszosc przypadkow, rowniez w Polsce, takie czarnowidztwo sie nie sprawdza. To sa fakty. Wiekszosc firm sprywatyzowanych w Polsce i sprzadanych zagranicznemu kapitalowi dziala dobrze. Chociaz sa tez odwrotne przypadki - np. Zamech. Ale Rosjanom nie ma sensu kupowac cos za spore pieniadze w Polsce, zeby to potem likwidowac. To nieplacalny dla nich interes, bo w ogole nie jestesmy dla nich konkurentem w tym obszarze. Wiekszy sens ma dostep do mozliwosci ktore stwazra np. ten fakt ze produkcja z Polski ma nieograniczony dostep do rynkow wszystkich krajow UE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Salomon Re: do salomona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.10, 18:37 Jedno z mądrych praw Parkinsona mówi: "jak coś może pójść źle, zwłaszcza w interesach, to na pewno tak się stanie, czyli pójdzie źle - i na to mądry powinien być przygotowany". Podobnie jest z ta rosyjska zagrywka w hutę ISD Cz-wa. Radzę zajmować miejsce w PUP, tym z pakietu socjalnego najpierw, bo to przez nich huta zostanie zlikwidowana, a ich najpierw wyruguje mądry inwestor... Kto będzie płacić tysiącom cwaniaczków, za nic w tych kryzysowych czasach? Odpowiedz Link Zgłoś
xxo Re: do salomona 14.01.10, 19:46 Na szczescie zycie z rownym prawdopodobienstwem potwierdza regule Parkinsona jak i nie potwierdza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Salomon Re: do salomona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.10, 18:43 Huta od dawna była i jest kulą u nogi umierającego Miasta Paulinów... To było oczko w głowie p. Wrony, wymuszony strajkami pakiet socjalny doprowadzi do likwidacji tego przedsiębiorstwa, to było oczywiste już w dniu podpisywania tego cyrografu. A niebawem na terenie byłej pakietowej huty, wkrótce będą krakać wrony i gawrony... Odpowiedz Link Zgłoś
xxo Re: do salomona 14.01.10, 19:47 Tu juz przeszles samego siebie - wymslec takie spekulacje to trzeba miec wielka fantazje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Salomon Re: do salomona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.10, 05:28 Nie pisze się "przeszłeś", ale chyba jesteś pakietowcem, to wszystko już jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zen Re: do salomona IP: 213.251.189.* 15.01.10, 04:38 No Salomonie ......niezwykle głupi z Ciebie szaman!:)Jak wiesz po zakupie huty pomimo że [jak piszesz]jest nadmiar ludzi ukraińcy dali zatrudnienie jeszcze ponad 500 osobom!.Pozatym ja nie widzę związku pakietu z rentownością huty.Nie gwarantuje on hutnikom podwyżek,żadnych przywilejów a jedynie gwarancje zatrudnienia.Jak widzisz zatem gó...zjadzie gdyby była taka konieczność inwestor mógłby natychmiast pozbyć się ok 1000 osób.Skąd się ta liczba wzięła? Ono,nikt nie pisze że jest jeszcze zatrudnionych ok 600 osób którzy maja umowę stalą ale nie obejmuje ich pakiet.Tak że na dziś mogli by wywalić ok 1000 osób.Skoro tego nie robią znaczy że nie ma takiej potrzeby.Mam wiele lat ale nie znam przypadku aby prywatny właściciel wyłożył 2 miliardy dolarów po to by pozbyć się konkurencji.To zwykła głupota a takie gadanie wskazuje tylko na to że potrzebujesz pomocy.Zgłoś się zatem po poradę do odpowiedniego specjalisty bo te schorzenia lubią postępować.Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bat_na_wrony pozyjemy zobaczymy ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.10, 05:30 Na razie to nikt nie chce ani blach ani rur w takich ilościach, żeby huta nie generowała strat. Nie wiem jakie są intencje nowych właścicieli, ale wątpię, żeby byli w stanie odbudować w krótkim czasie rynek na wyroby tego zakładu. A na pewno nie kupili tego po to, żeby dokładać do interesu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WYNAJĘTY 60 Re: pozyjemy zobaczymy ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.10, 11:03 chyba to wszystko jest związane bo w koksowni jest nie lepiej odcieli się od elsenu [ nie chcieli brać pary wodnej do ogżewania w szatniach zimno woda jest tylko dla pierwszych jak przyjdą się myć ubrania robocze nie schną w sztniach smród od zgnilizny ] gdzie są związki zawodowe i bhp CZY KTOŚ WIE CO BĘDZIE Z TYMI PRACOWNIKAMI WYNAJĘTYMI Z HUTY TAK ZWANA 60TKA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: pozyjemy zobaczymy ... IP: *.icis.pcz.pl 15.01.10, 11:17 Brak popytu byl zwiazany: 1. ogolnym kryzysem na swiecie - tutaj sytuacja zaczyna sie poprawic 2. specyficzna syutacja ISD - w szczegolnosci glebokim kryzysem na Ukrainie Wejscie Rosjan jest sporym remedium na problem 2, bo akurat Rosja lepiej radzi sobie z kryzysem i rosyjscy partnerzy moga zaewnic szerszy rynek niz ISD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Salomon Re: do salomona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.10, 05:32 Szaman nie może być głupi! To tak jakbyś powiedział - głupi jasnowidz. Albo się jest szamanem, albo nie, a głupi jest tylko ten, kto wierzy w moc szamana... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gienek emeryt Re: Zen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.10, 05:34 Ja też mam wiele lat, jak i Zen, ale nie piszę takich głupot jak ten zramolały Zen... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gienek emeryt Re: do Zen-a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.10, 05:52 Czytałem gdzieś, że od 1 lutego 2010 MPK zawiesza kursy tramwajowe do Huty ISD, bo nie ma kogo wozić, huta upada... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: do Zen-a IP: *.icis.pcz.pl 15.01.10, 11:12 Nie gadaj glupot - za rozpowszechnianie oszczerstw i klamstw mozna byc pociagnietym do odpowiedzialnosci. W internecie nie jest sie anonimowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ydwan Re: do Zen-a IP: *.christiania.org 15.01.10, 12:29 A ja czytałem gdzieś że już cię tak strasznie boli dupsko od dawania chłopcom z Rakowa że piszesz na stojąco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Salomon Re: do salomona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.10, 14:32 czestochowa.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,7461546,Huta__zaplacimy_wam__jesli_odejdziecie_z_pracy.html?utm_source=Nlt&utm_medium=Nlt&utm_campaign=1077732 tu jest pierwszy sygnał, nieomylności i proroctwa Salomona Odpowiedz Link Zgłoś
bezrobotny55 Brawa dla Prorotwa Salomona 16.01.10, 23:02 Gość portalu: blok napisał(a): >" A może jednak uważasz się za Salomona bądź jakiegoś wizjonera?Skąd > znasz ten czarny scenariusz człowieku?To tylko Twój wymysł mam > nadzieję.Ludzie chcą pracować i niepotrzebne takie wieści jeśli nie > są sprawdzone.Mam wielką nazieję, że twoje wizje sa funta kłaków nie > warte!" Powinieneś gamoniu klęknąć i przeprosić Pana Salomona, za swoje brednie jak wyżej. Dlaczego takich inteligentnych i obeznanych z praktyką gospodarczą ludzi - jak panowie Salomon oraz Gienek-emeryt - nie wybierają do Sejmu, lub na wysokie urzędy? Odpowiedz Link Zgłoś
pozytywka-1 Re: Huta: Rosjanie dają słowo 15.01.10, 06:41 Słuchaj no tępy Gienku. To dzięki Ukrainie przetrwaliśmy, tylko oni nas nie wyrolowali, nie zawiedli i dlatego cieszymy się że nie pozostaliśmy w łapach polaczków. Wierzymy Rosjanom bardziej niż naszym. Jeśli chodzi o związki to zabezpieczyli wyłącznie siebie i swoje rodziny na następne 2 pokolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koksownik Re: Huta: Rosjanie dają słowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.10, 13:11 koksownie biorą na zimno nigdzie nie ma ogżewania no chyba że w biurach w sztniach zimno woda zimna koksiarze chodzą do domu nie umyci dokąd nas tak będą traktować ta polsko ukraińsko ruska MAFJA i jeszcze ta pęsja na raty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Huta: Rosjanie dają słowo IP: *.icis.pcz.pl 15.01.10, 13:54 Koksownia, o ile wiem juz nie jest wlasnoscia ISD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Salomon Re: Huta: Rosjanie dają słowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.10, 04:36 "Pęsja" na raty? Jakie raty? Masz nadzieję, że dostaniesz drugą czy następna część tej "Pęsji"? A może liczysz, że znowu coś dostaniesz z "Pęsji"w lutym i marcu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Salomon Re: Huta: Rosjanie dają słowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.10, 04:43 Sam sobie zaprzeczasz pakietowcu!Skoro związkowcy zabezpieczyli siebie i swoje rodziny na dwa pokolenia - to znaczy wydymali Was w zmowie pakietowej z tymi kochanymi Ukraińcami. Zresztą oni (Ci kochani...) do dzisiaj nie przeprosili za "riezanie lachów" na kresach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gienek emeryt Re: Huta: Rosjanie dają słowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.10, 04:52 I Ci Kochani Ukraińcy pozwolili na takie zabezpieczenie związkowców i ich rodzin na 2 pokolenia? Odpowiedz Link Zgłoś
bezrobotny55 Re: Huta: Rosjanie dają słowo 16.01.10, 22:57 Do pozytywka 1: Okazuje się, kolego pozytywka1, że to chyba Ty jesteś tępy. Ten Pan Gienek emeryt - to widać, że zna życie i sztuczki przedsiębiorców i mądrze prawi. Poczytaj sobie co nowego wymyśliła władza z ISD, patrz mój post na końcu wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
free_tomi Huta: Rosjanie dają słowo pracownikom 15.01.10, 12:13 MZK nie ma kogo wozic dlatego , że wiekszosc zalogi ma wlasny srodek transporu :):):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szeryf Re: Huta: Rosjanie dają słowo pracownikom IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.01.10, 20:52 tylko most-bud przetrwa :) no tylko dzięki małemu jankowi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Salomon Re: Huta: Rosjanie dają słowo pracownikom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.10, 04:39 Tak, zwłaszcza pakietowcy, już w styczniu 2010 poruszają się głownie "nożną dwójką", wzdłuż torów do umierającej huty, bo nie mają za co wykupić miesięcznego abonamentu na mpk... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Salomon Re: Huta: Rosjanie dają słowo pracownikom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.10, 04:49 Tak, nożna dwójką wzdłuż torów tramwajowych do umierającej huty. Bo pakietowcy nie mają już za co, w styczniu, opłacić bilet miesięczny, nie mówiąc o paliwie do zamarzniętego samochodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moderator Re: Huta: Rosjanie dają słowo pracownikom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.10, 04:53 Moderator wycina większość postów, czyżby to był Chińczyk w tej żydowskiej gazecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heinrich Re: Huta: Rosjanie dają słowo pracownikom IP: *.tktelekom.pl 04.11.10, 08:34 Zydzi niszczą nasz kraj,są wszedzie jak wsze !!w polityce 90% politykow to żydostwo(Kwasniewski ,Kaczynski i wieluu wiecej)to po prostu icki !! i jak ma ten kraj normalnie funkcjinowac???a do tego ryj wpycha kler,potezna mafia swiatowa,Polska idzie na dno ,wszystko co dobre sprzedane ,a resztą rządzi mafia purpurowo -dawidowa!!!Adolfie wróć!! Odpowiedz Link Zgłoś
bezrobotny55 Huta: Rosjanie dają słowo pracownikom 16.01.10, 22:52 Do przemądrzałego ZEN-a: Poczytaj sobie nowości o losie załogi z ISD: czestochowa.gazeta.pl/czestochowa/1,48725,7461546,Huta__zaplacimy_wam__jesli_odejdziecie_z_pracy.html Jak widać, ten gość Salomon to niezły wizjoner, pewnie praktyk z wieloletnim doświadczeniem orgaizatorskim i prywatyzacyjnym. Jak dobra wróżka przewiduje kolejne kroki cwaniaków z Ukrainy i Rosji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asa Re: Huta: Rosjanie dają słowo IP: *.zana.trustnet.pl 16.01.10, 23:04 bit.ly/68JWo9 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Huta: Rosjanie dają słowo IP: *.143.lesio.net 17.01.10, 09:20 Jak widze wszytko idze według piknie zaplanowanego scenariusza którego finalem bedzie zlikwidowanie resztki przemysłu ciężkiego w Polsce. Sprzedaje się zakłady za grosze a nabywcy po krótkim okresie czasu je likwiduja. W przypadku naszej Huty jest realizowany dokładnie ten scenariusz. Czyli najpierw Hute kupują Ukraińcy i podpisują pakiet socjalny a za kilka lat sprzedaja udziały kolejnej firmie ta zas firma spokojne i bez pośpiechu wyruguje konkurencje czyli zamknie nie potrzeba i konkurencyjna hute w Polsce. Oczywiscie odbedzie sie to pod szyldem nieopłacaslności. Oczywiscie ten proces potrwa tez kilka lat najpierw odejdzie czesc zalogi dobrowolnie potem w ramach dalszych redukcji zwolni sie kolejna czesc zostaiajac jedynie najpotrzebnijszych pracownikow (najlepij tych których nie obejmuje pakiet). Potem przyjmie siem[racownikow z agencji pracy rtymczasowej ale to spowoduje zminijszenie jakości produkcji wobec tego stwierdzi sie iż produkcja stał sie wogóle nie opłacalna i huta zostanei zamknieta. Ja przewidue iż nastąpi to w przeciągu najdalej 3 max 4 lat. A kto za to ponosi odpowiedzialnośc ano ponosza nasi decydenci którzy sprzedaja za grosze majatek narodowy obcemu kapitałowi. Efekt przemysł w Poosce prawie nie istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ssdfdf Re: Huta: Rosjanie dają słowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.10, 09:41 Huta ma za duzo pracownikow na niektorych stanowiskach a ze wzgledu na pakiet nie mozna ich zwolnic, wiec Donbas stara sie legalnie zmniejszyc zatrudnienie co prawda pomysl raczej kiepski bo na to malo kto pojdzie, o wiele leprzy efekt bylby gdyby poswiecili ladna sumka nawet gdyby byla mniejsza niz to 35% przez 5 lat. Gdyby hute kupili np niemcy to wszyscy by pisali ze dokonuja genialnych posuniec w celu zwiekszenia rentownosci zakladu a ze kupili rosjanie wszyscy pisza ze chca tylko zniszczyc , pozyjemy zobaczymy narazie nic takiego sie nie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Huta: Rosjanie dają słowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.10, 09:59 Zwolnić 20 procent pociotków z biura i kadry kierowniczej to na początek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Huta: Rosjanie dają słowo IP: *.icis.pcz.pl 17.01.10, 13:44 A skad ten eksport z Polski ktory wynosi w tej chwili ponad 100 mlrd EURO ? To sa glownie wyroby przemyslowe, owszem struktura wciaz nie jest taka jak bysmy chcieli, ale to produkuja zaklady przemyslowe ulokowane w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo__79 Re: Huta: Rosjanie dają słowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.10, 11:15 Rosjanie już nie raz dawali nam słowo..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takijeden Re: Huta: Rosjanie dają słowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.10, 11:25 Rany jak czytam większość postów to wy naprawdę wszyscy porąbani jesteście.Skoro tak wszystko i o wszystkim wiecie to się poprostu marnujecie tu na forum. Wstąpcie do jakiegoś wywiadu obcego albo zacznijcie kosić dużą kasę, bo z takimi "mózgami" to napewno daleko zajdziecie(szczególnie Salomon i Bezrobotny55). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opserwator Re:To jest mafia !Ruska ruletka ! IP: 114.78.164.* 18.01.10, 00:53 To mafinna zagrywka! To sa klamcy ! A gdzie wladzy miasta _ Czestochowy ? opserwator Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: Huta: Rosjanie dają słowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.10, 08:23 badzcie ostrozni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak Re: Huta: Rosjanie dają słowo -jak go nie maja! IP: 114.78.164.* 18.01.10, 20:20 Jak moga dac slowo jak go nie maja ? jak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takijeden Re: Huta: Rosjanie dają słowo -jak go nie maja! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.10, 00:15 Srak :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakie Re: Huta: Rosjanie dają słowo -jakie slowo ? IP: 114.78.164.* 19.01.10, 00:36 Jakie slowo dali Rosjanie ???????? jakie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Huta: Rosjanie dają słowo -jakie slowo ?Komu ? IP: 114.78.164.* 20.01.10, 01:42 Komu slowo ? Czy za to slowo mozna zyc ? mieszkaniec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Śmierć Re: Huta: Rosjanie dają słowo -jakie slowo ?Komu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.10, 19:13 Śmierć śmierć śmierć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hutnik Re: Huta: Rosjanie dają słowo -jakie slowo ?Komu IP: 114.78.164.* 21.01.10, 00:50 Ile to slowo wart ? Jak to sie ma do zlotego czy do $ ?Kto jest gwarantorem ? A moze za Rosjanow zagwarwntuje "Rzad polski " lub rosyjski ? hutnik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uwaga Re: Huta: Rosjanie dają słowo -jakie slowo ?Komu IP: 114.78.164.* 21.01.10, 18:55 Czy sprawa huty juz rozwiazana ? uwaga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hutnicy Re: Huta: Rosjanie dają słowo -jak za to mozna zyc IP: 114.78.164.* 23.01.10, 00:37 Jak z rodzina mozna zyc za dane slowo ? Gdzie wladzy miasta i rzadu polskiego ? Gdzie ochrona obywateli polskich ? hutnicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WD Re: Huta: Rosjanie dają słowo -jak za to mozna zy IP: *.adsl.inetia.pl 23.01.10, 00:46 Nikomu nie wierzcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie Re: Huta: Rosjanie dają słowo -jak za to mozna zy IP: 114.78.164.* 23.01.10, 11:20 Nie ! nie Odpowiedz Link Zgłoś
mamzdanie pseudo hutnicy 04.11.10, 23:43 jest tam jeszcze jakiś prawdziwy hutnik? Bo doszły mnie słuchy że sami fryzjerzy, kucharze i grabarze :))))))))))) a w kadrach i biurze tych darmozjadów powinni pozwalniać dyscyplinarnie, wtedy huta stanie na nogi. Odpowiedz Link Zgłoś