b541 17.02.10, 23:30 Czy ktoś może korzysta z takiego dostępu ? Proszę o wrażenia . Limity transferowe nie stanowią dla mnie przeszkody - nie ściągam filmów, a wtedy limit 3,2G jest wystarczający. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aaaaaaa Re: Internet Cyfrowego Polsatu IP: *.alfanet24.pl 18.02.10, 14:26 Polsat to niedługo bedzie własne rowery sprzedawał;/ Odpowiedz Link Zgłoś
b541 Re: Internet Cyfrowego Polsatu 18.02.10, 18:50 Serdeczne dzięki ! Krótko, rzeczowo - nic dodać nic ująć. O takie właśnie wypowiedzi mi chodziło. Jak będziesz potrzebował jakiejkolwiek opinii o czymkolwiek daj znać. Chętnie się odwdzięczę ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do autora Re: Internet Cyfrowego Polsatu IP: *.xdsl.centertel.pl 18.02.10, 20:12 b541 napisał: > Serdeczne dzięki ! Krótko, rzeczowo - nic dodać nic ująć. > O takie właśnie wypowiedzi mi chodziło. > Jak będziesz potrzebował jakiejkolwiek opinii o czymkolwiek daj znać. > Chętnie się odwdzięczę ... nie posikaj sie ze szczescia !! o takie wypowiedzi mi chodzilo !! wrecz jedna bez sensu a jakie podniecenie !!! a regularnie i codziennie sie wyprozniasz ?? Odpowiedz Link Zgłoś
b541 Re: Internet Cyfrowego Polsatu 18.02.10, 22:56 Kolejny erudyta - dziękuję !!!! Rozmawiając z mądrymi ludźmi można się wiele nauczyć. Jakie to szczęście, że zdecydowałeś się do mnie napisać. Szkoda, że anonimowo. Dzięki za troskę o moje zdrowie. Tak trzymaj. Bądź dalej tak życzliwy dla ludzi, wcześniej czy później ta życzliwość wróci do ciebie. I nie zastanawiaj się, czemu odpowiadam ludziom twojego pokroju ... Myślenie boli, a możesz przecież pisać bez używania mózgu, co już pokazałeś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA JA JA Re: Internet Cyfrowego Polsatu IP: 217.6.213.* 18.02.10, 21:30 polszmat mam w dupsku gleboko. Odpowiedz Link Zgłoś
b541 Re: Internet Cyfrowego Polsatu 18.02.10, 23:00 Dziękuję za odpowiedź ! Nie pojmuję, po co chciało ci się męczyć i odpisywać ... Głęboka myśl i fantastyczne słownictwo - chyba chodziło o to, że chciałeś się podzielić tym co w tobie najlepsze z innymi , nieprawdaż ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Internet Cyfrowego Polsatu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.10, 23:04 Rany boskie, chłopie ale sie czepiasz. Nie wiesz ze na forum jest duzo debili? Olej gadów, szkoda nerwów, bedziesz zdrowszy. Wyluzuj troche, nie emocjonuj sie tak bo Ci żyłka peknie. Odpowiedz Link Zgłoś
b541 Re: Internet Cyfrowego Polsatu 18.02.10, 23:45 Ha, ha ... Sęk w tym, że mnie to nie denerwuje zupełnie, a powinno. Jest mi tylko smutno. A jako pokutę zadałem sobie, żeby każdemu odpowiedzieć. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
emerytwojsko Re: Internet Cyfrowego Polsatu 19.02.10, 08:18 Masz szczęście, że nie odpisał Ci gienek z Rakowa. Ja mam TV Polsat cyfrowy. Mam bardzo złe doświadczenia, jeśli chodzi o obsługę klienta oraz telefoniczne centrum obsługi klienta. Gdy zawierałem umowę w "salonie" wszyscy chcieli mnie nosić na rękach ale gdy przyszedłem z reklamacją, nikt mnie nie zauważał bo nosili na rękach nowych naiwnych. Również złe doswiadczenia mam z rozmów z telefonicznym centrum obsługi klientów. Są tam osoby niekompetentne. Nie dość, ze trzeba bardzo długo czekać na zgłoszenie się konsultanta, to oczywiście za każdym połączeniem zmieniają się, przekierowuja do innego, puszczaja muzykę, trzeba wszystko od początku wyłuszczać i za kazdym razem otrzymuje się odpowiedź: włączy się za 48 godzin. Mimo, że zapłatę abonamentu zleciłem swojemu bankowi, co miesiąc przychodzi SMS z pogóżką, że jeżeli nie zapłacę w terminie, to mi odetną. Nie wypowiadam się na temat internetu ale nigdy bym się na niego nie zdecydowała w CP. Pozdrawiam serdecznie i bierz to forum na wesoło. Odpowiedz Link Zgłoś
b541 Re: Internet Cyfrowego Polsatu 19.02.10, 09:17 Witam! Telewizje cyfrowe działają chyba tak samo. Byłem abonentem CYFRY przez kilkanaście lat, a wcześniej cyfry i sytuacja wyglądała identycznie. Raz nawet odcięli mi sygnał z powodu rzekomego niezapłacenia rachunku. Wysyłanie faksem potwierdzenia przelewu ( bo wszystkie opłaty regulowałem przelewami ) było bez sensu. Wyglądało to mniej więcej tak : rozmawiam z BOK i tłumaczę, że rachunek jest uregulowany. " OK - to proszę wysłać faksem potwierdzenie " - mówi ktoś z Biura Obsługi. Po wysłaniu faksu dzwonię. Odbiera oczywiście inna osoba, która nic nie wie, a faksu sprawdzić nie może, bo urządzenie jest w innym pomieszczeniu i.t.d. .... Jak Cyfra odcięła mi sygnał, zawziąłem się i postanowiłem zaczekać na finał. Nie płaciłem kolejnych rachunków i co jakiś czas sprawdzałem moje konto ( przez internet ). Po około 3 miesiącach nagle saldo wykazało nadpłatę i wrócił sygnał. Nie dostałem żadnego maila, sms-a ani telefonu z przeprosinami. Teraz od roku mam N-kę, ale podejrzewam, że gdyby zaczęły się jakieś kłopoty, to mogłoby wyglądać podobnie. O internecie Polsatu czytałem na paru forach bardzo dobre opinie, jeśli chodzi o parametry ( szybkie pingi, duża prędkość - oczywiście tam, gdzie chodzi ), ale nie widziałem żadnej opinii z okolic Częstochowy. A że polityka firmy będzie taka, że będą nakierowani tylko na nowych klientów, to zdaję sobie sprawę, mimo że jest to podejście niezgodne z zasadami handlu . No cóż , dzięki za maila, może jeszcze odezwie się ktoś kto działa na polsatowskim necie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misza Re: Internet Cyfrowego Polsatu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.10, 09:57 Niestety nie moge się wypowiedzieć na temat internetu w cyfrowym polsacie ale z Tv Cyfrowy Polsat mam podobne doświadczenia ,ich BOK panuje totalny bałagan , co jakiś czas odcinali mi sygnał . Skończyła mi się umowa , nie podpisałem nowej i od tamtej pory w każdej chwili mogę zrezygnować z ich usług - od tamtej pory nagle przestali zwracac uwagi na opóźnienia w opłatach, może to jest na nich sposób? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaaaaaaaaaaaaa Re: Internet Cyfrowego Polsatu IP: *.alfanet24.pl 19.02.10, 10:21 To nie są maile tylko posty;] Maile to się pocztą wysyla;] Odpowiedz Link Zgłoś
b541 Re: Internet Cyfrowego Polsatu 19.02.10, 11:09 Sorry, moja wina, człowiek uczy się całe życie. I fajnie, że tak w temacie :) Dzięki za post. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T. Re: Internet Cyfrowego Polsatu IP: *.cdma.centertel.pl 19.02.10, 10:46 Do Miszy.Zobacz w umowie.Wydaje mi się,że nie wygasa lecz przechodzi na czas nieoznaczony &5p.1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misza Re: Internet Cyfrowego Polsatu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.10, 09:25 Tak,masz rację ,użyłem niefortunnego skrótu myślowego :) Pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
b541 Re: Internet Cyfrowego Polsatu 19.02.10, 09:19 Ojjj, miało być " a wcześniej CANAL+" ofcourse, widać ja też nie używam mózgu jak piszę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bombelel patelek Re: Internet Cyfrowego Polsatu IP: *.prenet.pl 20.02.10, 09:54 chyba tylko kretyni kupuja polszmate. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jane kompetentna odpowiedź....;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.10, 10:17 Rodzice skusili się na internet z Polsatu, 10x pytali pani z obsługi czy na ich ulicy będzie odbierał ,bo jest to okolica gdzie sygnał jest mocno zasłonięty budynkami. "Ależ oczywiście ,nasi technicy na tej ulicy sprawdzali , działało! "- usłyszeli w odpowiedzi. Skusili się więc na umowę na 3 lata.Niestety antenka nie wyłapała nawet minimalnego, słabego sygnału .Pani z infolinii oznajmiła,że najlepiej ustawić sygnał na południowy wschód...Tiaaa, tylko ,że domostwo jest otwarte na północny zachód... Znajomy zabrał zestaw do sprawdzenia u siebie i w domu na wzniesieniu , nie otoczonym żadną zabudową całkiem przyzwoicie chodziło. Rodzice zestaw oddali następnego dnia ,pozostała im tylko na pamiątkę opłata inicjacyjna ,ok.50zeta , której Polsat nie ma zamiaru oddać .... Konkluzja...jak tak weźmie 10osób dziennie zestaw ,by sprawdzić po "technikach" czy pod ich adresem działa , a na drugi dzień odda to ...czysty zysk..... ...i tyle w temacie... Odpowiedz Link Zgłoś
zygi2 Re: Internet Cyfrowego Polsatu 20.02.10, 14:38 Witam. Jestem użytkownikiem CP – zarówno TV satelitarnej a od tygodnia również internetu. W kwestiach opisanych powyżej nie będę się wypowiadał gdyż nie miałem okazji korzystać z COK i ICOK. Nie wiem również jak sprawa TV wygląda u innych operatorów. A co do meritum: korzystam z internetu nie w Częstochowie a w okolicach Piotrkowa Trybunalskiego. Wg. mapy zasięgu: " www.cyfrowypolsat.pl/internet/mapa-zasiegu.cp " mój dom zlokalizowany jest około 1km od granicy zasięgu. Poinformowałem o tym Panią, która sprzedawała mi usługę w jednym z częstochowskich sklepów CP. Bardzo miła i sympatyczna sprzedawczyni powiedziała mi, że lepiej abym sobie darował, bo szanse, że będzie działać są niewielkie. Stwierdziła również, iż miała kilka zwrotów z powodu braku zasięgu w miejscach, w których "na mapie zasięg był". Mimo iż ich system komputerowy pozwolił na sprzedaż usługi dla tej piotrkowskiej lokalizacji, sprzedawczyni była sceptyczna. Z pełną świadomością postanowiłem wziąć usługę na 7dni i zaryzykowałem 49zł !bezzwrotnej! opłaty aktywacyjnej. Po dojechaniu na miejsc i instalacji przeżyłem lekki szok. W zależności od tego, z której strony domu ustawiłem kompa i antenkę, prędkość netu sprawdzana za pomocą: " speedtest.net/ " dochodziła do 14Mb/s(download) i 2Mb/s(upload) :) W "najgorszym miejscu" mam 4Mb/s down i 0,8Mb/s up. Oczywiści antenka wystawiona cały czas za okno. Ja nie narzekam, tym bardziej, że żadna inna opcja mobilnego netu nie wchodziła w grę ze względu na brak zasięgu. Najlepiej przetestować net w ciągu 7 dni i zobaczysz jak będzie śmigać u Ciebie. Dodam jeszcze że te 3,2GB transferu to nie za wiele niestety. Nawet przy "rozsądnym" korzystaniu z sieci. Mam nadzieję, że mój post przydał Ci się. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
zygi2 Re: Internet Cyfrowego Polsatu 20.02.10, 14:42 ps. mój dom usytuowany jest na niewielkim wzniesieniu i w mało zurbanizowanej okolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
b541 Re: Internet Cyfrowego Polsatu 20.02.10, 22:04 Dzięki wieeelkie!!! Ja mieszkam 12km od centrum Częstochowy, więc powinienem mieć sygnał. Jeśli chodzi o limit, to zainstalowałem netmeter i sprawdzam jaki faktycznie jest transfer. Na razie wychodzi mi, że 3,2GB wystarczy. Chcę jednak sprawdzić transfer chociaż z tydzień. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zygi2 Re: Internet Cyfrowego Polsatu 20.02.10, 23:59 na programiku który zainstalował się po podłączeniu modemu jest button "Twoje konto". po wciśnięciu przenosi Cię na " www.cyfrowypolsat.pl/internet/biezace-zuzycie/ " i tutaj możesz kontrolować zużycie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: towarzysz gierek Re: Internet Cyfrowego Polsatu IP: *.prenet.pl 21.02.10, 00:27 polszmat jest jak gó..., trzeba uwazac zeby nie wdepnac. Odpowiedz Link Zgłoś