forum 14.02.02, 16:32 prezydenta Częstochowy będziemy najprawdopodobniej wybierać w głosowaniu bezpośrednim, tak, jak głowę państa. kto powinien zostać prezydentem naszego miasta? na kogo zagłosowalibyście i dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kobyla Re: kto na prezydenta? 14.02.02, 19:55 Mysle ze dobry bylby Bogdan Rajek. Jest wysoki i ma wąsy. Taki kosciuszkowski kosynier. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szcz Re: kto na prezydenta? IP: *.czes.gazeta.pl 14.02.02, 20:00 Rajek ma jedną wadę - nikt go nie zna. No, ale te wąsy, to rzeczywiście argument. Ja też mam, ale marne. A serio, to myślę, że SLD już się w mieście narządziło i mógłby ktoś ich zluzować. Problem tylko w tym, że centrum i prawica znów się nie porozumieją, bo były poseł Wrona uważa, że tylko on jest godny tej funkcji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rot Re: kto na prezydenta? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 14.02.02, 22:39 Wrona ma pojęcie, jak się rządzi miastem. Za jego czasów wiele się działo: flaga Europy, latał po świecie i reklamował nasze miasto. Teraz - mamy tylko pasmo nieudanych inwestycji. Nie ma się czym pochalić. Bo kto poleci w świat? A tych co sami przychodzą załatwia się: nie ma, poczekajcie, zobaczymy, to potrwa itd. Urzędasy!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urzędnik Re: kto na prezydenta? IP: *.um.gov.pl 15.02.02, 08:31 Gość portalu: rot napisał(a): > Wrona ma pojęcie, jak się rządzi miastem. Za jego czasów wiele się działo: > flaga Europy, latał po świecie i reklamował nasze miasto. Teraz - mamy tylko > pasmo nieudanych inwestycji. Nie ma się czym pochalić. Bo kto poleci w świat? > A tych co sami przychodzą załatwia się: nie ma, poczekajcie, zobaczymy, to > potrwa itd. Urzędasy!! Polecam krótki spacer po mieście. Proszę porównać, jak trzy lata temu wygladały: stadion lekkoatletyczny przy ul. Dąbrowskiego, skrzyżowanie ul. Kilińskiego - Dekabrystów, skrzyżowanie pod estakadą na Rakowie, oczyszczalnia ściekmów w Dźbowie. Lista trafionych inwestycji jest jest długa. Sam chętnie bym się dowiedział, gdzie są te nieudane inwestycje!!!!???? Wiesiek Maras na prezydenta, cdn. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piasia Re: kto na prezydenta? IP: *.gazeta.pl 15.02.02, 09:56 Gość portalu: urzędnik napisał(a): Sam chętnie bym się > dowiedział, gdzie są te nieudane inwestycje!!!!???? A choćby sprawa aquaparku na Lisińcu... miasto dało się wydudkać inwestorowi i sytuacja jest patowa - ani w te ani we wte A poza tym multikina - miało ich być tyle, że prawie każda dzielnica miała mieć własne Co do inwestycji drogowych - pusty smiech mnie ogarnia. Skrzyżowania Dekabrystów z ulicami Dąbrowskiego i Kilińskiego pochwalę może za rok, jak przetrwa bez dziur. Każdy nowopołożony asfalt sypie się po roku, najdalej po dwóch - patrz skrzyżowanie koło energetyka, czy ul. Dekabrystów na wysokości hali Polonia. A sprawa z parkingiem przed tą właśnie halą Polonia? Rok temu miasto oddało go Stacherczakowi, ten zamontował szlabany i zaczął brac kasę. Po paru tygodniach, jak media podniosły wrzask, wszystko wróciło do poprzedniego stanu. Nie ma nasze miasto szczęścia do inwestorów - czy może nie potrafi ich dokładnie sprawdzić? A sprawdzonych, jak TRW - zniechęca się do dalszych inwestycji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urzędnik Re: kto na prezydenta? IP: *.um.gov.pl 15.02.02, 10:33 Za wybudowanie multikina odpowiadają prywatni inwestorzy, a nie Prezydent (sic!). Owszem za funkcjonowanie Ośrodka Kultury Filmowej - tak i właśnie do tego kina zapraszam. Sprawa aquaparku ,warto spytać dziennikarzy, którzy już o tym pisali, że przejęciem tej inwestycji jest zainteresowane polskie konsorcjum. A co skrzyżowań, to nie można mylić konkretnego węzła komunikacyjnego i odcinka tuż przed wjazdem na to skrzyżowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urzędnik Re: kto na prezydenta? IP: *.um.gov.pl 15.02.02, 10:40 Gość portalu: urzędnik napisał(a): > Za wybudowanie multikina odpowiadają prywatni inwestorzy, a nie Prezydent > (sic!). Owszem za funkcjonowanie Ośrodka Kultury Filmowej - tak i właśnie do > tego kina zapraszam. > Sprawa aquaparku ,warto spytać dziennikarzy, którzy już o tym pisali, że > przejęciem tej inwestycji jest zainteresowane polskie konsorcjum. > A co skrzyżowań, to nie można mylić konkretnego węzła komunikacyjnego i odcinka > > tuż przed wjazdem na to skrzyżowanie. > i jeszcze w uzupełnieniu: parking przed halą "Polonia" nie należy do gminy, a więc miasto nie mogło go nikomu wydzierżawić. Stąd też nikim nie zawierało żadnej umowy w tej sprawie. Co do TRW, to zachęcam do lektury "Gazety Wyborczej" (lokalne wydanie częstochowskie) z dn. 8 lutego 2002 r. s. 5. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gregor Re: kto na prezydenta? IP: 212.160.90.* 15.02.02, 12:06 A moze szanowny urzednik przedstawi aktualne zadluzenie Czestochowy??? I o ile (mln zl) wzroslo od kiedy SLD przejelo wladze?? Bo to moze byc bardzo ciekawe dla wyborcow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urzędnik Re: kto na prezydenta? IP: *.um.gov.pl 15.02.02, 13:00 Gość portalu: Gregor napisał(a): > A moze szanowny urzednik przedstawi aktualne zadluzenie Czestochowy??? I o ile > (mln zl) wzroslo od kiedy SLD przejelo wladze?? Bo to moze byc bardzo ciekawe > dla wyborcow. Wszystkie miasta w Polsce, aby się rozwijać, muszą korzystać z kredytów i obligacji. Zadłużenie Częstochowy plasuje się grubo poniżej granicy określonej przepisami prawa. Wiarygodność finansową miasta określiła niezależna Agencja Rozwoju Komunalnego z Warszawy. Bardziej istotne jest to, że pieniądze z kredytów są przeznaczane na inwestycje. Odpowiedz Link Zgłoś
piasia Re: kto na prezydenta? 18.02.02, 09:27 Gość portalu: urzędnik napisał(a): > A co skrzyżowań, to nie można mylić konkretnego węzła komunikacyjnego i odcinka > > tuż przed wjazdem na to skrzyżowanie. aha, czyli ten odcinek dziurawy jak dobry ser szwajcarski to zupełnie inna para kaloszy? Podziwiam umiejętność zmiany tematu - ja piszę, że SĄ DZIURY TU GDZIE ROK TEMU BYŁ REMONT, to mi się odpowiada, że ulica to nie skrzyżowanie? Tak na marginesie - na prawoskręcie z AK w Dekabrystów (jadąc od Północy)też jest dziura! I na skrzyżowaniu koło Energetyka tez już asfalt się wykrusza. Mamy istotnie doskonałe firmy od dróg - tam był remont 3,5 roku temu, a poprawka w zeszłym roku. Czy miasto nie mogłoby sie dokładniej przyjrzec, kto robi drogi i dlaczego tak partaczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AlRahim Re: kto na prezydenta? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 09.03.02, 19:39 Maras na prezydenta?? Hahahahahah ale sie ubawiłem - udane inwestycje? Czy udaną inwestycją nazywasz odbudowanie "muzeum szkielecików" na Rakowie i Muzeum Rudy w parku Staszica bo tym chwali sie SLD, gdy tymczasem budynek muzeum główengo stoi zniszczony a w Częstochowie od czasów "narzędzi tortur" i "motyli" nie było żadnej głosniej wystawy - bo gdzie???? a SLD ładuje grubą kasę w "śmietnik kości" na rakowie, którego NIKT nie zwiedza. Ot udana inwestycja - jedna z wielu. A może pójdziemy obejrzec kilka kamieni i kask górnika gdy cała Polska dyskutuje o innych głośnych wystawach.Pan Maras niech idzie do domu - zresztą z takim nazwiskiem - ot prawdziwy marazm :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: może nie ? Re: kto na prezydenta? IP: *.dynamic.chello.pl 31.07.13, 13:51 Lepsza Wrona w garści niż Matyjaszczyk w magistracie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zeus Re: kto na prezydenta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.13, 19:57 Oczywiście , jest tylko marionetką Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adamiko Re: kto na prezydenta? IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.02, 20:12 Dzieki za ten wątek. Myślę, że ważny. Osobiscie uwazam,że nie powinien to być żaden partyjniak, szczególnie czerwony. Dzięki panu Marazmowi,że ujawnił swoja chęć startowania. już wiem, na kogo ja i duuuuuuuuuuże grono przyjaciól nie będzie głosować. Jaki powinien być: mądry, skuteczny, przyjazny ludziom i czysty. Kto? Moze ja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szcz Re: kto na prezydenta? IP: *.czes.gazeta.pl 15.02.02, 09:52 Wrona latał, oj latał, ale w mieście to specjalnie sukcesów nie miał, z resztą dobrał sobie takich zastępców, że gorszej nie mógł: jeden narodowiec co za najgorszą rzecz na świecie uważał prezerwatywę, drugi - wielki spec o mieszkalnictwa, który jak na klatkach schodowych porozbijali lampy, to kazał wkręcać słoiki, bo taniej. Tym panom już dziękuję. A co do nagrody Rady Europy, to była za Roozpondkowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: kto na prezydenta? IP: *.neoclub.pl 15.02.02, 12:39 Uwazam, ze Pan Wieslaw Maras jest najlepszym kandydatem. Jest znakomicie zorientowany w swerze finansowej i potrafi zadbac o interesy naszego miasta. Rozumie potrzeby mlodziezy i nowe trendy, np. role internetu i komputerow. Pan Wrona mysli niestety tylko o wlasnej karierze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: kto na prezydenta? IP: *.czes.gazeta.pl 15.02.02, 12:48 A jak się przejawia ta troska Marasa o młodych, albo zaintersowanie internetem i komputerami? Ciekawostka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wt Re: kto na prezydenta? IP: *.um.gov.pl 15.02.02, 13:11 Z prezydentem Marasem odbyła się pierwsza w dziejach miasta konsultacja budżetu w korzystaniem internetu. O to, na ile poprawiła się baza informatyczna i dostęp do internetu częstochowskich szkół, wyrarto zapytać uczniów, np. w LO im. Słowackiego. A do prezydenta zawsze można napisać na adres wmars@czestochowa.um.gov.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silver Re: kto na prezydenta? IP: *.21.pl 15.02.02, 13:43 Myślę, że Wiesław Maras dobrze rządził miastem i to właśnie on powinien zostać ponownie prezydentem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha Re: kto na prezydenta? IP: *.czes.gazeta.pl 15.02.02, 17:39 Oj czuję, że w Urzędzie Miasta następiła pełna mobilizacja i niedługo zasypią nasze forum hymnami pochwalnymi o Marasie. Może dostali to w zakresie obowiązków? W każdym razie nie jest to jedyny kandydat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babajaga Re: kto na prezydenta? IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.02, 18:22 Oj, masz rację "haha", jest pełna mobilizacja. Choć zdecydowana większość nie uważa, że p.Maras jest dobrym prezydentem to jednak ze strachu przed "czołgiem" SLD będą go chwalić i zaleją nam forum. Dobre samopoczucie ma ten p.Maras, doprowadził miasto do bankructwa i jeszcze uważa , że jest dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adamiko Re: kto na prezydenta? IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.02.02, 00:03 Coś macie panowie rację. Dzisiaj (sobota prawie północ) nikt Marasa nie promuje!. Poczekamy do poniedziałku- do mozliwosci korzystania z komputerów i internetu urzędu- znowu pojawi sie "klaka" Marasa. A tak poważnie - to jest wielki problem dla miasta. To nie tylko polityka. Prezydentem powinien być człowiek nie tylko znany, ale także odpowiedzialny,kompetentny, kochajacy to miasto, traktujący ludzi nie z "czapy "politycznej, ale uznajacy i szanujący wszystkich mieszkańców. Miła redakcjo! Zróbcie czat, albo dyskusję z tymi, którzy ewentualnie mogli by startować w wyborach prezydenckich. To jest naprawde dla mnie młodego człowieka ważne . Powiedzcie też więcej o tych ludziach, którzy do tej pory byli prezydentami, skoro wg waszych kalkulacji mają najwieksze szanse, trochę wiem, ale chciałbym wiecej. Dzięki jeszcze raz za b.ważny watek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wladek Re: kto na prezydenta? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 17.02.02, 10:15 tak, tak zwolennicy Marasa się zaraz ożywią - w pn. Jedno co można o nim powiedzieć, to że jest zupełnie bezbarwny. Uważam, że prezydentem miasta powinna zostać osoba, która osiągnęła sukces w prywatnej działalności - to oznacza, że ma siłe przebicia i skuteczniość w działaniu. Prezydentem nie może zostać wieloletni urzędnik. Jemu zawsze będzie się wydawało, że się nie da. I co najważniesze o piętnastej (góra o 16) musi przecież jechać do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Victor Re: kto na prezydenta? IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.02.02, 22:48 Bezbarwny? Tu bym się nie zgodził. Ale nawet jeśli nie jest zbyt "kolorową" postacią, to nie skacze z kwiatka na kwiatek jak niektórzy inni politycy. Przynajmniej mam gwarancję, że Maras nie zapisze się jutro do "Samoobrony" dla doraźnych korzyści. Jest przewidywalny, a w dzisiejszych czasach to bardzo dużo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: kto na prezydenta? IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.02.02, 17:10 Państwo redaktorzy z "Gazety" boją się, że zwolennicy Marasa zaleją im całe forum?! A kogo proponujecie w zamian? Bo tak na prawdę dość już mamy mówienia o kandydaturach tych kilku skompromitowanych polityków z przeszłości. Coś mi się zdaje, że nie wystarczy krytykować - trzeba jeszcze pokazać kogoś lepszego. Na razie to nikogo takiego nie widzę. Nie jestem urzędniczką lecz zwykłą rencistką. Ja do pana Marasa nic nie mam. Dzięki panu Wronie i jego ekipie straciłam kiedyś pracę. Cóż, liczyła się wtedy bardziej polityka niż ludzie. Może teraz jest podobnie. Nie wiem. Od kilku lat jestem na rencie. Ale na Boga! Piszcie konkrety i dajcie jakieś alternatywne poważne kandydatury, (a nie Wacek Cycko)jeśli nie chcecie się skompromitować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opol Re: kto na prezydenta? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 17.02.02, 18:56 Pani się dziwi, że liczyła się polityka? Owszem zgadzam się, że czasami może za bardzo... Ale czy Pani sobie wyobraża, że po 90 roku, kiedy doszła do władzy demokratyczna opozycja, - Wrona i inni - można było tolerować na stanowiskach partyjniaków - kolesiów z PZPR-u. Nie przeczę oni mogli być świetni. Ale musieli odejść. Wtedy po prostu musieli odejść. Gdyby mieli honor, sami by zrezygnowali. Trzeba też sobie jasno powiedzieć, że rząd Buzka się skompromitował (też się zabrała ekipa kolesiów). Ale niech Pani zobaczy, co się stało w naszym mieście za władzy SLD: rządzą kolesie - ci sami, którzy mieli odejść w 90 roku. Do 90 roku zniszczyli co się dało, a teraz wrócili. To przykre, ale dopóki w SLD (częstochowskim także) będą ludzie skompromitowani w minionej epoce - sektetarze PZPR-u (a mamy takich), zomowcy, dyrektorzy z nadania partii, dotąd trudno będzie ludziom tej partii ufać i na nich głosować. Pyta pani o kandydatów. No cóż jeśli ten Wrona jest taki zły, to może postawmy nowemu prezydentowi wymagania: niech zna biegle chociaż jeden język obcy, będzie fachowcem w jakiejś dziedzienie, pojęcie o prawie samorządowym, zarządzaniu. Czy jest taki człowiek? W samym Urzędzie Miasta kilku: Sławomir Bednarek, Paweł Klimek i znalazłoby się jeszcze kilka osób. Najgorzej jak zaczniemy szukać wśród polityków. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: kto na prezydenta? IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.02.02, 22:37 Pisze Pan, że po 90-tym roku musiały odejść osoby skompromitowane, politycznie zaangażowane (sekretarze, etc.) Może i tak, ale proszę wiedzieć, że każda kolejna ekipa obsadza swoimi ludźmi wszelkie możliwe stanowiska. Ja nie należałam nigdy do żadnej partii. Starałam się wykonywać rzetelnie swoje obowiązki. Problem polegał na tym, że nie liczyły się kompetencje, lecz co innego. Nie miał mnie kto bronić. Okazało się, że to jeszcze gorsza sytuacja, niż gdybym była w jakiejś partii politycznej. To nie powinno tak być. Jeśli zastępuje się fachowca z 25-letnim stażem, bez podania sensownych przyczyn kimś z poza branży, ale politycznie poprawnym, to co Pan na to powie? Tak powinno być? Proszę więc nie bronić pana Wrony, bo to nie jest żadna alternatywa dla obecnego prezydenta. Organizujecie sobie lustracje, wymiany; dorabiacie ideologie Bóg wie jakie i po co? W 90% po to żeby wstawić swoich kolegów i szwagrów! Zamiast używać prawicowej retoryki pomyślmy, czy aby nie "zamieni stryjek siekierki na kijek". Takie nazwiska jak Klimek czy Bednarek nic nie mówią przeciętnemu mieszkańcowi miasta. A gdzie ja mam dowiedzieć się co oni dokonali dla Częstochowy? Czy wogóle czegoś dokonali? Bardzo bym chciała, żeby pojawił się jakiś sensowny kandydat. Wiarygodny, kompetentny, nie usztywniony przez polityczne przynależności. Ale czy tacy wogóle są? Jak nie jest politykiem, to okazuje się, że nie tylko nikt go nie popiera, ale i wszyscy solidarnie go próbują zniszczyć. Prawa i lewa strona. Dziennikarzom zależy tylko i wyłącznie na znalezieniu sensacji. Zwiększeniu sprzedaży, oglądalności, etc. Piszą głównie o negatywach. W porządku, to jest potrzebne, ale skąd mamy się dowiedzieć o tym kto jest najlepszy? Ja wiem, że nie jest to takie ciekawe jak rozmaite afery, skandale, ale dziwicie się później Państwo Dziennikarze, że ludzie wolą to co jest (choć nie jest idealne) od tego co co może nas spotkać niewiadomego? Pisząc tylko (lub głównie)o negatywach zniechęcacie znakomitą większość społeczeństwa do polityki. Więcej "pozytywnego" informowania! Ja osobiście chciałabym móc wybierać pomiędzy tym, który zrobił tyle dla miasta, a tym który zrobił ileś, a nie między takim, który skompromitował się jednym a takim którego oskarżają o coś innego. Ale muszę się gdzieś tego dowiedzieć. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szcz Re: kto na prezydenta? IP: *.czes.gazeta.pl 18.02.02, 13:13 Ludzie, czy w tym mieście są tylko Wrona i Maras? Czy na prawdę nie ma lepszych kandydatów nawet po prawej i lewej stronie, a może gdzieś w centrum? Jeżeli wybór jest tylko między nimi to rzeczywiście dramat miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Discus Re: kto na prezydenta? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 17.03.02, 16:31 Brawo!!! Piękny głos. A swoją drogą, dlaczego nie właśnie pan Paweł Klimek? Osoba jak najbardziej kompetentna i nadająca się do tej roli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reed Re: kto na prezydenta? IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.02.02, 19:45 Uważam,że bardzo dobrą kandydatką jest była pani prezydent Halina Rozpondek. Tym,co ją odróżnia od 90% pozostałych kandydatów jest fakt,że nie ma nic wspólnego z tzw. partyjniactwem i chęcią robienia na siłę kariery politycznej. Żywiołem jej działania był i jest samorząd i uwierzcie mi,że nie ma w naszym mieście drugiej osoby z taką praktyczną i teoretyczną wiedzą na ten temat. Mam nadzieję,że jeśli pójdzie do wyborów samorządowych w naszym mieście wielka koalicja centroprawicowa na czele z PO i PiS, to p. Rozpondek zostanie wystawiona jako kandydat w wyborach bezpośrednich. Ktoś (chyba z Urzędu Miasta) napisał tu laurkę prezydentowi Marazmowi,jaki to z niego wielbiciel i promotor internetu. Jestem bardzo ciekawy,czy chociaż wie którym przyciskiem włączyć kompa :-))) Natomiast wiem z pierwszej ręki,że pani Rozpondek komputer w domu ma i umie z niego skorzystać np. ściąga sobie przez internet nowe akty prawne. A tak pół żartem pół serio to ma znacznie przyjemniejszą aparycję niż obecny pan prezydent,z którego twarzy wrodzona inteligencja (IQ=80) wręcz emanuje :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szcz Re: kto na prezydenta? IP: *.czes.gazeta.pl 18.02.02, 20:17 Czyli jednak mamy dramat. Wrona, Rozpondek, Maras, czyli same powroty do przeszłości. Czy przez te lata nie pokazał się w mieście nikt nowy, a wartościowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Władek Re: kto na prezydenta? IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.02.02, 22:15 Kolego "szcz"! Coś mi się wydaje, że potrafisz tylko narzekać. Przeczytałem twoje uwagi i widać, że nie proponujesz nikogo nowego poza krytykowaniem starych. Podaj jakąś konkretną kandydaturę i umotywuj dlaczego ci ona odpowiada. Mnie czy to się komuś podoba, czy nie pasuje Maras. Nie jestem urzędnikiem, ani jego kuzynem. I nie jestem jeszcze jednym frustratem, który utyskuje nad wszystkimi dotychczas podanymi kandydatami. Ale jak przekonasz mnie do kogoś innego, to gotów jestem się zastanowić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAMIKO Re: kto na prezydenta? IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.02.02, 22:16 A daj propozycje innych osób. Czekamy na to, madrąsku(to jest gwara częstochowska" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicia Re: kto na prezydenta? IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.02.02, 22:19 Ja proponuję mojego męża. Może na niczym się nie zna, ale jest wysoki, przystojny, z wąsem, wogóle to wygląda jak Olechowski, przez płot skacze jak Wałęsa, a żonę to ma jak Olek Jolkę. I nie nazywa się Wacek Cycko. Poza tym jest to człowiek układny, podatny na sugestie, ale te mądre, sensowne - w końcu jakoś dorobił się majątku. Robić z nim interesy to rozkosz. Kolegów ma w każdej partii.A jeżeli wam by nie odpowiadał, proponuję swoją kandydaturę - Kicia :)) Odpowiedz Link Zgłoś
piasia Re: kto na prezydenta? 19.02.02, 07:10 A ja proponuję kolegę Blanca ( patrz wątek "zapytaj prezydenta" z 6-go lutego). Nie wiem kto to jest, jak wygląda i do której partii go zaliczyc, ale po pytaniu, które zadał wiem, że zna główne problemy tego miasta i jest na bieżąco. A to chyba najważniejsze. Blanc, odezwij się! Odpowiedz Link Zgłoś
blanc Re: kto na prezydenta? 22.02.02, 14:17 piasia napisał(a): > A ja proponuję kolegę Blanca ( patrz wątek "zapytaj prezydenta" z 6-go lutego). > > Nie wiem kto to jest, jak wygląda i do której partii go zaliczyc, ale po > pytaniu, które zadał wiem, że zna główne problemy tego miasta i jest na bieżąco > . > A to chyba najważniejsze. > > Blanc, odezwij się! Dziękuję Piasiu. To bardzo miłe z Twojej strony:) Co do mojej kandydatury to nie czuję się na siłach kierować sprawami naszego miasta. Poza tym nie mam kwalifikacji gwarantujących odpowiednią jakość moich "rządów". Nie mam zaplecza politycznego, intelektualne by się znalazło. Poza tym jestem za młody (nawet Piskorski obejmując fotel prezydenta Wawy był trochę starszy) i obawiam się że mógłbym nie być traktowany poważnie przez potencjalnych adwersarzy, czy wyborców;) Tak na marginesie to nie podoba mi się nazwa stanowiska - prezydent miasta. Brzmi to pompatycznie. Próg 100 tyś. mieszkańców powyżej którego burmistrz może zostać prezydentem to tylko balsam na kompleksy lokalnych polityków. Uważam że prezydent powinien być w naszym kraju tylko jeden - Prezydent Polski. Lepszą nazwą jest burmistrz, czy np. mer (takiego jednak nie ma w polskim systemie prawnym). Ale cóż - tradycja... A teraz na poważnie - ja właściwie nie widzę osób z poza tzw. układów, które miałyby szanse zostać wybrane na ten urząd w Cze-wie. Zobaczymy może ktoś wypłynie przed wyborami, a wtedy uderzając się otwartą dłonią w czoło powiemy: "Faktycznie, to jest właściwa osoba. Dlaczego nie wpadliśmy na to wcześniej?"; wybierzemy ją, a ona oby nas nie zawiodła. Ktoś wcześniej pisał, że dobrym kandydatem byłby jakiś biznesmen, myśląc pewnie, że osoba majętna nie będzie łypać łakomym okiem na publiczne pieniądze. Nic bardziej błędnego. Pisali już o tym klasycy doktryny i protagoniści. Nie pamiętam dobrze, ale wydaje mi się że Platon w "Państwie", czy w "Prawach". Myślę, że dobrymi kandydatami byliby społecznicy, czy osoby piastujące funkcje kierownicze w organizacjach typu non profit lub not for profit. Generalnie jestem optymistą, ale w nie tym wypadku, bo póki co, nie widzę przesłanek na których swój optymizm mógłbym oprzeć. Pozdrawiam PS: Co do wyglądu, to paradoksalnie, ale zbyt __________, czasem przeszkadza;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ździchu Re: kto na prezydenta? IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.02.02, 21:25 Czy w tej dyskusji same blondynki biorą udział? Jedna proponuje męża, ale nie podaje nazwiska, druga kogoś innego, też nie wiadomo kogo!? I co to wnosi nowego? Zastanówcie się, czy macie coś wogóle do zaoferowania (oprócz reklamy swojego anonimowego chłopa, problematycznej wartości) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kicia Re: kto na prezydenta? IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.02.02, 22:18 No, no, tylko nie problematycznego! A blondynki się nie podobają? Czyżby kolega Ździchu miał jakieś kompleksy? Nie przejmuj się, jestem ogniście ruda i ogniście mądra :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adamiko Re: kto na prezydenta? IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.02.02, 13:12 Gość portalu: Kicia napisał(a): > No, no, tylko nie problematycznego! A blondynki się nie podobają? Czyżby kolega > > Ździchu miał jakieś kompleksy? Nie przejmuj się, jestem ogniście ruda i > ogniście mądra :) Na takie osobiste anonse jest gdzie indziej miejsce. Tu piszmy o konkretach, a nie zaletach osobistych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: kto na prezydenta? IP: *.czes.gazeta.pl 20.02.02, 18:17 No, a nowych nazwisk jak nie było tak nie ma. Pootem będziemy mieli pretensje, że znów wygrali jacyś znani z przeszłości i, że nic nowego nie są w stanie zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: kto na prezydenta? IP: *.czes.gazeta.pl 20.02.02, 18:21 A nowych nazwisk jak nie było tak nie ma. Pootem będziemy mieli pretensje, że znów wygrali jacyś znani z przeszłości i, że nic nowego nie są w stanie zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szcz Re: kto na prezydenta? IP: *.czes.gazeta.pl 21.02.02, 12:31 kobyla napisał(a): > A dlaczego nie Bogdan Rajek Bo na razie kiepsko się promuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
kobyla Re: kto na prezydenta? 21.02.02, 19:12 Przecież Rajek o ile wiem za Wrony pracowal w Urzędzie Miejskim wlasnie w promocji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babajaga Re: kto na prezydenta? IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.02.02, 23:33 A kto to jest Rajek? Co on , oprócz pracy w urzędzie za Wrony, zrobił dla miasta? Czyżby kolejny urzędnik, któremu nudzi sie praca w urzedzie i chciałby wyżej. W wyborach bezpośrednich trzeba zdobyc około 50 tys. głosów - to jak średniej wielkości miasto. I jak on to zrobi? A czym się pochwali? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ama Re: kto na prezydenta? IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.02.02, 23:37 Gość portalu: babajaga napisał(a): > A kto to jest Rajek? Co on , oprócz pracy w urzędzie za Wrony, zrobił dla > miasta? Czyżby kolejny urzędnik, któremu nudzi sie praca w urzedzie i chciałby > wyżej. W wyborach bezpośrednich trzeba zdobyc około 50 tys. głosów - to jak > średniej wielkości miasto. I jak on to zrobi? A czym się pochwali? Masz rację, widać ci urzędnicy się nudzą, myślę ,że szef (chyba prezydent?) powinien sie tym zainteresowac Odpowiedz Link Zgłoś
magata Re: kto na prezydenta? 22.02.02, 13:54 ''Dwaj znudzeni krupierzy siedzieli przy stole z ruletka gdy do kasyna weszła bardzo atrakcyjna blondynka. Podeszła do stołu i zadeklarowała zakład na 20 tys. dolarów na konkretna liczbę. Zaraz potem dodała: - Mam nadzieję, że to wam nie będzie przeszkadzać, ale naprawdę szczęśliwe zakłady obstawiam kompletnie nago. Po czym zrzuciła z siebie suknię, bieliznę i buty i rozkręciła talerz ruletki z okrzykiem: - Mamusia potrzebuje pieniażki na nowe ubranko! Chwilę pózniej już wykrzykiwała: - TAK! TAK! WYGRAŁAM! NAPRAWĘ WYGRAŁAM! Podskakiwała przy tym jak mała dziewczynka i obejmowała każdego z krupierów. Zaraz potem zebrała wszystkie pieniadze i swoje rzeczy i prędko opusciła kasyno. Krupierzy nieco zakłopotani popatrzyli na siebie, po czym jeden z nich zapytał drugiego: - Ty, a co ona własciwie obstawiała? Drugi odparł: - Nie mam pojęcia, myslałem, że Ty to sprawdzasz! Morał: nie wszystkie blondynki sa głupie, ale wszyscy faceci sa tylko facetami... '' uwaaaazaj Mistrzu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poważny Re: kto na prezydenta? IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.02.02, 23:15 Czytam forum od dawna. Dyskusja o przyszLym prezydencie jest b.ważna. Jestem osobą zbliżona do władz politycznych , a obsewuje ich działaniea od 1990 r.Pozwolicie,że przedstawię swoją subiektywną opinie o wymienianych kandydatach: Rajka - nie znam. Wrona - pierwszy prezydent po wolnych wyborach. Zmienił obraz miasta. Ma wiele zasług. Bardzo jednak konflktowy. Uznaje siebie za jedyna wyrocznię we wszelkich sprawach. Nie liczy sie ze zdaniem ani opozycji ani swoich kolegów.Zalety: skuteczność. Wady: tylko ja! Rozpondkowa- nastała po Wronie, jako niepartyjny przedstawiciel rady miasta. Spokojna. Myślę, że jej przesłaniem byla współpraca ze wszstkimi dla miasta Za jej kadencji Czestochowa otrzymała najwyższą nagrodę Rady Europy, której nie ma żadne miasto w Polsce. Zalety: współpraca i lubienie ludzi. Kompetencja w zakresie działalnosci samorzadowej Wady: dobre serce, skromność Janikowa: Odwrotność Rozpondkowej. Baba- hetera - w mysl zasady dziel i rządź. Niczym sie nie wykazala , bo była za krótko Maras - na początku tragedia. Dziś troche lepiej. Nie on rzadzi tylko częstochowskie SLD i ono dyktuje mu warunki. To o kandydatach , o których mówicie na Forum. Z innych osób znanych w miescie i majacych wpływ na władzę mogę wymienić p. Jurka Zająca, pierwszego przewodniczącego rady miasta po wolnych wyborac- człowieka konsekwentnego , ale z tendencjami do rozrabiania. A teraz wskażcie kogoś , kto ma także zasługi, z aja nie wiem ile , ale może 70 000 głosów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szcz Re: kto na prezydenta? IP: *.czes.gazeta.pl 22.02.02, 23:24 Bardzo ciekawy głos. W zasadzie zgadzam się, choć uważam, że Janikowa ponosi sporo odpowiedzialności za fatalny start prezydentury swojego protegowanego Marasa. Jestem przekonany, że w SLD byli lepsi, ale zdecydowali się na najwierniejszego i najbardziej sterowalnego. Z tego grona tylko Rozpondkowa nie jest zarozumialcem, bo nawet Zającowi się to, niestety, zdarza. Prywatnie myślę, że SLD znów wygra wybory (choć nie zamierzam na nich głosować), a w tej sytuacji wolałbym, żeby wysunęli jakąś bardzie przebojową i komunikatyną osobę, choćby obecnego wiceprezydenta Kocygę. Pojawiło się tu nazwisko Pawła Klimka, obecnegoo sekretarza miasta. To mądry i dość porządny człowiek, ale kompletnie nieznany i, obawiam się, że tak pozostanie, bo nikt go nie wylansuje. Odpowiedz Link Zgłoś
piasia a może WS? 25.02.02, 08:54 A może Włodzimierz Skalik????? (nie wiedzącym , kto to taki, wyjasniam - prezes Częstochowskiego Aeroklubu) Zalety: 1. potrafi rządzić tym, co ma 2. potrafi walczyć o swoje - uważnie śledziłam zmagania o lotnisko - dzwonił, pisał, stukał wszędzie, gdzie się dalo i nie dało - i wygrał 3. umie znaleźć sponsorów - w zeszłym roku aeroklub dostał od PPWK cessnę 4. ma sukcesy i ludzi, którzy mają jeszcze większe sukcesy (Janusz Darocha) 5. ma własną firmę, więc nieobce mu rządzenie i myślenie 6. jest przystojny :-) Myślę, że pod jego rządami Częstochowa rozwinęłaby skrzydła i nad poziomy wyleciała... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
blanc Re: a może JK? 25.02.02, 11:45 Skalik to niezła kandydatura. Ja zaproponowałbym Janusz Kołodziejskiego. Dla niezorientowanych: 1. Jest dyrektorem Traugutta. 2. Działa w Lions Club (chyba jest prezydentem częstochowskiego klubu). 3. "Podtrzymuje przy życiu" Dyskusyjny Klub Filmowy - organizuje, załatwia filmy i jest tam prelegentem. 4. Człowiek o wysokiej kulturze osobistej. 5. Jego prezencja nie powinna budzić negatywnych emocji u naszych forumowych estetów;) Pozdrawiam wszystkich z Piasią na czele:) Odpowiedz Link Zgłoś
piasia Re: a może JK? 26.02.02, 06:25 a może lepiej nie... Facet nie powiem, sympatyczny, z kulturą, tyle że mam jedno zastrzeżenie. Jedno, ale za to poważne. Pracowałam kiedyś jako jego - powiedzmy - podwładna. Bez podtekstów! On pełnił funkcję taką bardziej społeczno-nadzorującą w mojej firmie. I co? I wszytskie zgłaszane mu problemy, propozycje czy bolączki kwitował słowami: zajmę się tym, rzeczywiście, macie rację, to trzeba zrobić. Na mówieniu się kończyło. Jak w starym kawale: jak partia mówi że nie da, to nie da. A jak mówi że da - to mówi... Wolę Skalika :-)))) Podległy mu Aeroklub lata wysoko. A plany na przyszłość ma ogromne i daj Boże żeby je osiągnął jak najszybciej, to całemu miastu wyjdzie na dobre. No i jeszcze kandydatura Blanca ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Discus Re: a może JK? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 17.03.02, 16:51 Osoba Skalika a Aeroklub Częstochowski to dwie różne sprawy których nie należy mylić. Jako że temat znam w miarę dobrze, mogę go skwitować parafrazą: "Z pustego i Skalik nie naleje". Na razie klub walczy o przetrwanie na lotnisku, a ewentualna przeprowadzka może być jego końcem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szcz Re: a może JK? IP: *.czes.gazeta.pl 26.02.02, 12:29 Niestety, mam wrażenie, że JK także należy do szeroko omawianej powyżej grupy zarozumialców. Pomijam już historę jak kilka lat temu zaczepił swoim autem o drzwi innego samochodu. Jak przyjechała policja to okazało się, że był już po koniaku, ale tłumaczył, że napił się dopiero po stłuczce, bo był zdenerwowany. Z takimi nerwami to by się wykończył jako prezydent. PS. Zgadzam się z jego dobrą oceną jako dyrektora Traugutta i zasługami w DKF Rumcajs, ale to co innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hyt Re: a może JK? IP: *.czes.gazeta.pl 27.02.02, 14:30 JK jest Ok, ale bywa zarozumialy, fajny byl w szkole, w polityce - zbyt konserwatywny i zapamiętały. Ta historia z wypadkiem nie byla fajna... Byłbym za Jerzym Kocygą. Przy swojej długoletniej pracy jest mało polityczny. Tzn. nie jest do końca z układu partyjnego. To fachowiec z własnym zdaniem - oczywiscie na tyle, na ile dzisiaj jest to mozliwe. Jestem za Kocygą. Odpowiedz Link Zgłoś
kobyla Re: a może JK? 27.02.02, 15:09 Mimo wszystko stawiam na Rajka. Ma dobre kontakty z Budapesztem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piasia Re: a może JK? IP: *.gazeta.pl 28.02.02, 05:54 no i proszę. mamy już trzy kandydatury ;-) Czy Jerzy Kocyga to ten od Zarządu Dróg i Mostów? Jeśli tak, to czarno widzę jego szanse Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szcz Re: a może JK? IP: *.czes.gazeta.pl 28.02.02, 14:31 Owszem, Kocyga był szefem Zarządu Dróg do czasu aż nie został wiceprezydentem. Drogi rzeczywiście nie są silną stroną Częstochowy, ale akurat Kocyga był najbardziej kompetentnym i przedsiębiorczym szefem Zarządu (a może nawet jedynym dobrym w jego dziejach). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Discus Re: a może WS? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 17.03.02, 16:46 Zgadza się Piasiu, znam go osobiście i to wzystko o czym piszesz to prawda! Człowiek jak najbardziej odpowiedzialny i znający się na kierowaniu, jedyne wątpliwości płyną z możliwego braku znajomości specyfiki samorządów. W końcu rządzenie miastem to nie to samo co kierowanie firmą. To czego jeszcze nie wymieniłaś, to fakt że dzięki swoim sukcesom sportowym, jest to człowiek względnie znany. Kwestia jeszcze czy zechciałby sią czegoś takiego podjąć, bo na ile się orientuję, ma dość pracy przy własnej firmie i naszym klubie. piasia napisał(a): > A może Włodzimierz Skalik????? > (nie wiedzącym , kto to taki, wyjasniam - prezes Częstochowskiego Aeroklubu) > > Zalety: > 1. potrafi rządzić tym, co ma > 2. potrafi walczyć o swoje - uważnie śledziłam zmagania o lotnisko - dzwonił, > pisał, stukał wszędzie, gdzie się dalo i nie dało - i wygrał > 3. umie znaleźć sponsorów - w zeszłym roku aeroklub dostał od PPWK cessnę > 4. ma sukcesy i ludzi, którzy mają jeszcze większe sukcesy (Janusz Darocha) > 5. ma własną firmę, więc nieobce mu rządzenie i myślenie > 6. jest przystojny :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ted Re: kto na prezydenta? IP: *.czes.gazeta.pl 12.03.02, 17:49 analizuje kandydatów zgłoszonych na forum i tych, którzy się na serio szykują do kandydowania i myśle, że osobą, która mogłaby pogodzić wiele środowisk i stanąć na drodze do kolesiowych układów ( będą miały miejsce, jak wygra polityk z prawdziwej lewicy lub prawdziwej prawicy) jest Halina Rozpondek. Na szczęście nie jest spaczona żadną chorą ideologią prawicową ani lewicową. Był radną, a potem prezydentem nie dzięki wielkiej polityce, ale działalności dla swojej dzielnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAM Re: kto na prezydenta? IP: 195.205.204.* 28.02.02, 12:24 LESZEKA BALCEROWICZ PREZYDENTEM CZĘSTOCHOWY !!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: kto na prezydenta? IP: *.czes.gazeta.pl 28.02.02, 14:43 Wróćmy do rzeczywistości i podsumujmy kandydatury: Sławomir Bednarek Paweł Klimek Jerzy Kocyga Janusz Kołodziejski Wiesław Maras Bogdan Rajek (???) Halina Rozpondek Włodzimierz Skalik Tadeusz Wrona Jerzy Zając Kto jeszcze, drodzy forumowicze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szcz Re: kto na prezydenta? IP: *.czes.gazeta.pl 05.03.02, 18:48 Problem w tym, że szanse mają chyba tylko kandydaci popierani przez silne ugrupowania. Znając sympatie polityczne - przynajmniej dotychczasowe - większości częstochowian, oznacza to, że wygra każdy, kogo oficjalnie wystawi SLD. Taka może być smutna prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
piasia Re: kto na prezydenta? 06.03.02, 07:55 Jeszcze proponuję Jacka Kasprzyka (SLD). Człowiek walczy o hutę (pierwsze wystąpienie w Sejmie nowej kadencji!), a huta to nasza mocna strona. Jego biuro jest zawsze otwarte dla petentów. Włącza się w różne akcje, i to nie po to "żeby się pokazać" ale dlatego, że naprawdę tak czuje. Sam już kilkanascie razy organizował w regionie (po wsiach i wioseczkach) objazdowe badania piersi. To też o czymś świadczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregor Re: kto na prezydenta? IP: 212.160.90.* 06.03.02, 08:55 O hute walczy bo ma z tego kaske w koncu tam pracuje(pracowal).A badanie piersi , coz kazdy potrafi wymyslec cos zeby wyborcy go kochali jeden nagada duzo i przekona innych inny postawi kielbase i piwo, a inny Badanie piersi :)) (Czy czasem pan posel JK nie bada sam tych piersi :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
piasia Re: kto na prezydenta? 06.03.02, 09:53 Gość portalu: gregor napisał(a): > badanie piersi , coz kazdy potrafi wymyslec cos zeby wyborcy go kochali jeden nagada > duzo i przekona innych inny postawi kielbase i piwo, a inny Badanie piersi :)) > (Czy czasem pan posel JK nie bada sam tych piersi :)))))))) Gregor, bądź poważny. Ilu naszych częstochowskich posłów przejmuje się takim drobiazgiem, jak stan zdrowia mieszkanek np. Lubszy czy Mstowa? Te kobiety nie mają łatwego dostępu do lekarza. A JK już kilka razy skrzyknął paru specjalistów i zrobił "białą sobotę". Nie znam szczegółowych danych, ale wiem, że niektóre kobiety od razu skierowano do szpitala. Chętnych na badanie było tak dużo, że lekarze siedzieli do późna. Poza tym - była to akcja dla pań w wieku 55-75 lat. Rwałbyś się do badania takich piersi? Jeśli chodzi o hutę - może tam rzeczywiście pracuje ale nie sądzę, że walczy o zakład, żeby mial gdzie dalej pracować. Człowiek, który od ładnych paru lat jest posłem, nie będzie bezrobotny. Uważam zresztą, że walka o największy zakład pracy w mieście (niezależnie od pobudek) to jedno z głównych zadań dla prezydenta. Popieram Jacka K.! I oczywiście mojego kandydata - lotnika Skalika ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
okved Re: kto na prezydenta? 07.03.02, 12:46 TYLKO NIE JACEK KASPRZYK! Pomyślcie nad tym: jaką rolę powinien pełnić Poseł? Gdzie ma pracować? JEGO MIEJSCEM PRACY JEST PARLEMENT! Parlament to organ ustawodawczy! Akcje typu "biały tydzień", czy przesyłanie Paniom życzeń na dzień kobiet, to zwyczajne polityczne zagrywki, dzięki którym zyskuje na popularności. Tak się po prostu "ROBI POLITYKĘ", tylko że nie o to w polityce chodzi... To jest populizm zakrawający na "LEPPERIADĘ". Spróbujcie namówić posła do zorganizowania akcji zbierania podpisów np. pod obywatelskim projektem ustawy, której uchwalenie przez Sejm bardzo "leży na sercu" Naszemu Miastu. Odwiedźcie Biuro Poselskie tego człowieka wtedy, gdy go nie ma i porozmawiajcie z jego asystentami. I na koniec: HUTA TO NASZA MOCNA STRONA? Jaką siłą dzięki niej dysponujemy? Huta to jeden z największych problemów tego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maks Re: kto na prezydenta? IP: *.czes.gazeta.pl 06.03.02, 10:37 nie zapominajcie, że Jacek Kasprzyk musiałby zrezygnować z posłowania, gdyby został prezydentem, bo takie jest prawo. a nie sądzę, żeby miał ochotę opuścić sejmowe ławy, które grzeje już od chyba dwunastu lat :))) Odpowiedz Link Zgłoś
gregorz Re: kto na prezydenta? 06.03.02, 12:54 grzeje sie i chyba mu tam dobrze, oby nie chcial kandydowac na prezydenta. Zreszta patrzac na SLD to na pewno musza rowno obstawiac stolki wiec znajda pewnie takiego co to sie jeszcze kapuchy za duzo nie nachapal, zeby mu dac szanse na "uczciwe" zgromadzenie majatku. Szkoda tylko ze niestety spoleczenstwo Czestochowy i Polski dalej lubi "czerwonych" coz 40 lat pustych polek nic ich jeszcze nie nauczylo. Druga sprawa ze alternatywa dla "czerwonych" jest mizerna bo "czano-czerwoni" zblaznili sie na amen, narodowcy i lepperowcy przy wladzy to chyba jeszcze gorsza mozliwosc niz "czerwoni", centrum tez jest slabe UW w totalnej rozsypce (kazdy tam chyba sie poklepuje po plecach twierdzac "Bedzie lepiej", niestety lepiej to juz bylo), platformowcy tez sa jacys niewyrazni niby to UW a niby SKL a moze AWS?? Pozostaje chyba tylko telewizja i tak pewnie zrobi wiekszosc Polakow w najblizszych wyborach (niestety). Ja coraz bardziej sklaniam sie ku "oszolomowi" o inicjalach JKM. Ciekawe co by to bylo jakby JKM troche porzadzil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emeryt1 Re: kto na prezydenta? IP: *.wyczerpy.sdi.tpnet.pl 06.03.02, 13:32 Prawdą jest, że istnieje ustawowy zakaz łączenia funkcji parlamentarnej ze stanowiskiem wójta, burmistrza, prezydenta. Wydaje mi się mało prawdopodobnym, aby którykolwiek z czynnych posłów lub senatorów zrezygnował z mandatu dla tak niepewnego i mało komfortowego urzędu jakim, mimo wszystko, jest godność prezydenta miasta. Listę potencjalnych kandydatów trzeba zatem skrócić o kilka nazwisk i ... szukać dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
kobyla Re: kto na prezydenta? 06.03.02, 19:23 gdyby wygrał Kasprzyk, mogłby organizować co tydzień białą sobotę. A najlepiej gdyby oglosil „biały rok”. Wtedy bylibyśmy zdrowsi. Dla mnie prezydent ma miec minimum: - program dotyczacy miejskich ulg dla inwestorow - program walki z korupcja w podlegluch urzedach i agendach - szczegolowa wizje rozwoju miasta na minimum 5-6 lat - pochodzic z rodziny, ktora nigdy nie miala nic wspolnego z PZPR-em, agenda komunistycznej miedzynarodowki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szcz Re: kto na prezydenta? IP: *.czes.gazeta.pl 07.03.02, 10:01 Kobylo, na większość punktów zgoda, ale co to za pomysł, żeby rozliczać kogoś z przeszłości jego rodziny? To jakaś paranoja, bo zaraz zaczniemy sprawdzać, czy czyjś ojciec nie był alkoholikiem, brat narkomanem, a matka 30 lat temu nie ukradła ołówka. Bardzo brzydko mi pachną takie pomysły. Wmoim rozumieniu nie mają nic wspólnego z demokracją. Odpowiedz Link Zgłoś
kobyla Re: kto na prezydenta? 07.03.02, 11:37 Prezydent moze oczywiscie byc z PZPR-owska przeszlością. To jasne taka jest demokracja. I nie mam zamiaru domagać sie zapisu prawnego aby zablokowac droge do prezydentury bylemy dzialaczowi PZPR. T uwaga. Jesem demokratą. I dlatego ja KOBYLA nie chcialbym aby prezydentem miasta byl ktos kto działał w PZPR, agendzie komunistycznej międzynarodówki, które była w zalozeniach systemowych aż do bólu antydemokratyczna. I rowniez chcialbym aby prezydent byl z porządnej rodziny. Co nie zaczy ze chce wprowadzic przepis blokujący czlowiekowi z nieporzadnej rodziny droge do prezydentury. Korze Dla mnie korzenie rodzinne sa ważne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adamiko Re: kto na prezydenta? IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.03.02, 22:12 Znowu kobyło przesadzasz, Prezydent musi mieć program i pomysł na rozwój miasta, być kompetentnym , uczciwym i szanującym wszystkich, podkreślam wszystkich mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szcz Re: kto na prezydenta? IP: *.czes.gazeta.pl 08.03.02, 19:29 W swojej nienawiści do wszytskiego co nosi cień PZPR. Minęło 12 lat od szczęśliwego zgonu nieboszczki i nie ma co wywoływać duchów. Zwróć uwagę, że połowa głosujących na SLD w 1989 roku nie była pełnoletnia. Odpowiedz Link Zgłoś
kobyla Re: kto na prezydenta? 08.03.02, 19:42 Bardzo nie luię PZPR. Natomiast bardzo lubię Solidarność, AK, KOR. Nie chcę prezydenta z PZPR-owską przeszlością. Czy to jest nienawiść? Dlaczego zmuszasz mnie zebym PZPR traktowal obojetnie? Przeciez PZPR to byla organizacja ktora budowala i utrwalala panstwo totalitarne, oparte na kłamstwie. Mam sobie machnąć ręką i zgodzic się na to aby prezydentem Czestochowy byl jakis dzialacz PZPR. Dlaczego? Czyz nie ma kandydatow ktorzy do tej komunistycznej organizacji nie nalezeli. Jak nienawisc. Jestem przeciwnikiem dekomunizacji. Ale ogromnym zwolennikiem nazywania rzeczy po imieniu. PZPR to organizacja utrwalajaca totalitaryzm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szcz Re: kto na prezydenta? IP: *.czes.gazeta.pl 08.03.02, 20:00 Zgoda co do roli PZPR między nami jest całkowita. Chcę tylko zwrócić Ci uwagę, że tej formacji już nie ma, a ludzie, którzy w niej niegdyś byli mają równe prawa do ubiegania się o posady co wszyscy inni. Teraz decyzja należy do wyborców, a wielu z nich nieboszczki już nie pamięta, więc będą oceniać obecne poglądy kandydatów, nie ich przeszłość. Tak z resztą będzie lepiej dla nas wszystkich jeżeli wybierzemy polityków z dobrymi pomysłami na przysłość, a nie tylko ze szlachetną kartą sprzed lat. Mam nadzieję, że znajdę kogoś takiego poza SLD, ale nie będę pytał go o przodków :) Odpowiedz Link Zgłoś
kobyla Re: kto na prezydenta? 09.03.02, 12:52 Okay. Masz dwoch kandydatow na prezydenta. Jeden i drugi mają świetny program. Jeden byl kiedys w PZPR, a drugi działala w Solidarności. Kogo wybierasz? Ja na pewno tego który był w Solidarności. Po drugie w innym watku zarzucasz mi ze nienawidze pzpr. a przeciez kilka poprzednich postow do tylu napisalem ze Dla mnie prezydent ma miec minimum: - program dotyczacy miejskich ulg dla inwestorow - program walki z korupcja w podlegluch urzedach i agendach - szczegolowa wizje rozwoju miasta na minimum 5-6 lat - pochodzic z rodziny, ktora nigdy nie miala nic wspolnego z PZPR-em, agenda komunistycznej miedzynarodowki A wiec to zeby nie pochodzi z komunistycznej rodziny postawilem na dalekim czwartym miejscu. Ale gdziezbym smial odmawiac mu prawa startowania w wyborach. Niech sobie startuje. Ja mowie w swoim imieniu. I co z tego ze jest taka mlodziez ktora ma w dupie przeszlosc. Nie dziwie sie trudno nie miec w dupie przeszlosci jak 10 lat po komunie tv publiczna nie nakrecila ani jednego filmu o np. walce AK o niepodleglosc, o procesie 16. czy o tym jak pod skrzydlami PZPR w ubeckich wiezieniach komunisci mordowali akowcow. A nauczyciele w szkolach klamali ze tysiace oficerow zabili Niemcy a nie Komunisci. Mówie bardzo swiadomie komunisci a nie Rosjanie. Ktos kto dzialal w PZPR uczystniczyl w utrwalaniu panstwa klamstwa. I kto wie czy gdyby nie ostra polityka Regana wobec komuzizmu do dzis nie żylibysmy w tym paranoicznyhm systemie. Ja po prostu nie mam zaufania do ludzi PZPR-u. Jestem przeciwny dekomunizacji. Ale zeby ponad 200 tys. miastem miał rzadzic jakis czlek z PZPR. Na to moj mozg zgody nie wyrazi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adamiko Re: kto na prezydenta? IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.03.02, 13:13 Przesadzasz, bo jesteś zbyt bezkompromisowy. Ja też nie lubię SLD i uważam, że kandydat na prezydenta nie powinien wywodzić się z tej formacji (mamy teraz zły przykład). Ale nie ma tak, żejest tylko PZPR i Solidarność. Są również inni. I z nich wybierajmy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jórek Re: kto na prezydenta? IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.03.02, 16:01 Panie i panowie z SLD-PZPR na budowę do prywaciarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JM Re: kto na prezydenta? IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.03.02, 18:41 Wybory bezpośrednie Prezydenta Częstochowy - TO KONKURS!. Konkurs ten nie wygra mądrzejszy, bardziej zasłużony, bardziej przydatny dla miasta - NIE!. Prezydentem Częstochowy bedzie osoba najbardziej popularna wśród mieszkańców - bo tu zdecyduje popularność. Nie mówie tu wcale źle o jakichkolwiek kandydatach, ale kryterium wyborcze uwzględnia jedynie ilość oddanych głosów - to znaczy popularność. Dlatego, gdyby wybory odbyły się dzisiaj to mamy sukces Tadka Wrony. On zostaje Prezydentem - to nieszczęśćie!. Wrona jest największym egocentrykiem w tym mieście, a jeżeli do tego będzie Prezydentem z wyboru mieszkańców to dramat. Jedyny człowiek jaki może konkurować z Tadeuszem Wroną (na popularniość) to Senator Lipowski. Maraz jest bez szans. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: , Re: kto na prezydenta? IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.03.02, 19:26 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szcz Re: kto na prezydenta? IP: *.czes.gazeta.pl 10.03.02, 20:39 Kasprzyk, Lipowski - to parlamentarzyści. Nie wierzę, żeby któryś poświęcił w miarę spokojną posadkę przy Wiejskiej, żeby męczyć się przy zarządzaniu miastem, co nie jest łatwym i bezstresowym zajęciem bez względu na to z jakiej partii pochodzi prezydent. Wrona jest popularny, ale tylko wśród prawicowej części częstochowian i to nie całej. Prawica w naszym mieście sukcesów specjalnych nie ma, więc nie sądzę, żeby jej kandydat (a zapewne nie uda się wyłonić jednego wspólnego) mógł zagrozić Najlepszemu Człowiekowi Lewicy, bez względu na to kogo koledzy z SLD zdecydują się wystawić w tej roli. Też bym wolał, żeby znalazła się jakaś trzecia siła, ale jakoś jej nie widzę. Prezydentem będzie więc nadal ktoś z SLD. A ponieważ na nich nie głosuję, nie będę typował nazwisk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babajaga Re: kto na prezydenta? IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.03.02, 08:56 Wrona wcale nie jest popularny na prawicy. On tylko udaje swoją popularność- zobaczcie wyniki wyborów parlamentarnych w samej Częstochowie, jest daleko. I opinia o nim jest niestety prawdziwa: egocentryk skupiony na sobie. Szukajmy innych Odpowiedz Link Zgłoś
piasia Re: kto na prezydenta? 11.03.02, 10:45 Włodzimierz Skalik!!! :-) zalety wymieniłam kilkanaście postów temu, dodam jeszcze jedną: jest bezpartyjny. A wady - ma dwie, ale za to dyskwalifikujące: 1: zbyt malo ludzi go zna 2: pewnie nie będzie chciał kandydować Odpowiedz Link Zgłoś
kobyla Re: kto na prezydenta? 12.03.02, 17:01 Skalik lepszy od Wrony. Wrona Skalika nie pokona. Do czego żeśmy doszli w tej naszej demokrracji. Okazuje się, że bezpartyjność jest zaletą. Biedna nasza Polska cała. Odpowiedz Link Zgłoś
silent_bob1 Re: kto na prezydenta? 12.03.02, 17:09 Milczący Bob na prezydenta! a na pytanie �dlaczego?�, odpowiem - a dlaczego nie? zainteresownym jestem gotów udostępnić szczegóły swojej biografi, ważniejsze osiągnięcia i program na czteroletnią kadencję. głosujcie na Milczącego Boba! Odpowiedz Link Zgłoś
elle_24 Re: kto na prezydenta? 12.03.02, 17:24 No dobrze, proszę więc o program, Milczący Bobie. Kwalifikacje i szczegóły biografii - o tak, jak najbardziej, mam nadzieje, że nie masz nic do ukrycia. Żadnej hańbiącej przeszłości? Milczący Bobie, jeśli przekonasz nas do swojej osoby, możemy dużo zdziałać i oddać władzę w odpowiednie, mam nadzieję, ręce. Na tym forum czasem dzieją się cuda, patrz choćby przykład hymnu. Ruszaj więc z kampanią Milczący Bobie!!! P.S. Proponuję zmienić pseudo: żeby być skutecznym, nie możesz milczeć. Odpowiedz Link Zgłoś
silent_bob1 Re: kto na prezydenta? 12.03.02, 17:45 ależ nie milczę, droga elle, gdybym milczał, nigdy nie zwróciłbym na siebie Twojej uwagi. poza tym, czy nie sądzisz, że ludzie z większym zainteresowaniem wysłuchają człowieka, który do tej pory milczał, ale wreszcie przemówił, niż kogoś, kto gada i gada już od wielu lat, i nic z tego nie wynika - tak, jak większość wymienionych tutaj kandydatów? a jeden z moich pomysłów na Częstochowę już ujawniłem w wątku poświęconemu częstochowskim pomnikom. zerknij tam, jeśli masz ochotę. nie zamierzam się powtarzać, bo priorytet mojej kampanii to: �Nie nudź, głupcze�. dlatego też proszę o konkretne pytania dotyczące mojej biografii i programui, bo chcę Ci przekazać najciekawsze dla Ciebie informacje - właśnie dlatego, żeby nie nudzić. Odpowiedz Link Zgłoś
elle_24 Re: kto na prezydenta? 13.03.02, 14:24 Widzę, Silent Bobie, że zabrałeś się ostro do pracy, nawet na tym forum. To mi się podoba. Przemów więc, jaka jest historia twojej przynależności do organizacji partyjnych i nie tylko (może być klub majsterkowicza albo kółko baletowe). Odpowiedz Link Zgłoś
silent_bob1 Re: kto na prezydenta? 13.03.02, 15:53 do organizacji partyjnych nigdy nie nalezalem. nawet z zuchów mnie wyrzucili za niesubordynację - na biwaku spałem w namiocie dziewczynek, co na szczęście odkryto dopiero rankiem. i tak już zostało - gdziekolwiek się pojawiałem ze szczerą chęcią podłączenia się pod jakąś większą organizację, zawsze lądowałem w nieodpowiednim miejscu z nieodpowiednią kobietą. dlatego zainteresowała mnie teoria chaosu, ale tylko na poziomie amatorskim, z wykształcenia jestem bowiem humanistą. a żaden z dotychczasowych prezydentów tego miasta nim nie był, proszę zauważyć Odpowiedz Link Zgłoś
morgan_ Re: kto na prezydenta? 13.03.02, 17:11 ooo, elle, widzę, że to z powodu kampanii tak dzielnie walczysz w drużynie pana silent. z takim podziwu wartym samozaparciem. w takim amoku. liczysz na pompony cheer-leaderki przy rewelacyjnym modelowym częstochowskim tyłku boba? cóż, teraz rozumiem i wielkodusznie puszczam w zapomnienie Twoje niewyważone uwagi na zmonopolizowanym przeze mnie wątku. serdeczne pozdrowienia z poznania! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elle 24 Re: kto na prezydenta? IP: *.chello.pl 13.03.02, 19:15 puszczam to mimo uszu nie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lula_19 Re: kto na prezydenta? 13.03.02, 15:27 Czy tylko elle może pytać? Bo ja też jestem w końcu elle, to znaczy she. :-) Bob, jesteś przystojniejszy od Marasa? Przypominasz Brada Pitta? Masz apetyczny tyłeczek i hipnotyzujacy wzrok? Opowiedz trochę. Kto wie, może na Ciebie zagłosuję, bob. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
silent_bob1 Re: kto na prezydenta? 13.03.02, 15:58 lula, myślalem, że ktoś o takim nicku zapyta raczej, czy jestem przystojniejszy od Sailora, czyli od N. Cage'a. tak, jestem przystojniejszy od obecnego prezydenta, tak, mam hipnotyzujący tyłeczek, na tyle, że jego odlew umieszczono w specjalnej gablocie jako wzorzec, a Brad Pitt przeszedł 11 operacji plastycznych, żeby choć trochę zbliżyć się do oryginału. Odpowiedz Link Zgłoś
lula_19 Re: kto na prezydenta? 13.03.02, 16:09 Ups, bob, jestem pod wrażeniem. :-) A gdzie można obejrzeć tą gablotkę? Stoi już w urzędzie miasta? Ale tego z BP to trochę nie zrozumiałam, bob. Miałeś 11 operacji? Na co? Na wyrostek czy na ten tyłeczek? A może tylko nie lubisz BP? Ale tak sobie myślę, że kandydat na prezydenta powinien mówić tak, żeby go rozumieli wyborcy no i nie powienien siać animozji. Całuję Cię, bob. Już jestem pewna, że zagłosuję. Odpowiedz Link Zgłoś
silent_bob1 Re: kto na prezydenta? 13.03.02, 17:02 lula, napisalem przecież, że do Pitt preszedł 11 operacji, nie wiem, jak można wyraźniej, ale postaram się poprawić. obiecuję. a po moim zwycięstwie gablota stanie obok częstochowskiego Ratusza, ale w takim miejscu, żeby Dziadek na nią nie patrzył z pomnika, albowiem nie należy wprowadzać nieładu w sferę symboliki. poza tym - mam też inne pomysły na Częstochowę Odpowiedz Link Zgłoś
elle_24 Re: kto na prezydenta? 13.03.02, 17:16 Milczący Bobie, właśnie popieram Cię na wątku poznańskim, bo widzę, że ktoś się tam nam rozzuchwalił. Napisz jeszcze więcej o twoich pomysłach, zwłaszcza interesują mnie te nieodpowiednie kobiety w nieodpowiednich miejscach. Odpowiedz Link Zgłoś
silent_bob1 Re: kto na prezydenta? 13.03.02, 17:33 dziekuję, elle, tak, jak podziękowałem na wątku poznańskim. kobiety... hm... może jednak zaczniemy od zoo? bo widzisz, chciałbym, żeby w Częstochowie powstał ogród zoologiczny i mam nawet pomysł na lokalizację - na terenach, gdzie jest Bałtyk, Adriatyk i Pacyfik. z aquaparkiem nie wyszło, więc teren jest wolny. a dlatego zoo, bo zauważyłem, że nic mnie bardziej nie uspokaja, niż widok żującej lamy. nie wiem, dlaczego, ale myślę, że każdy z nas ma takie zwierzę, które sprowadza na niego błogi spokój. plan mam zatem taki, żeby zebrać opinie wśród częstochowian, a potem wypuścić między glinianki takie dobroczynnie działające zwierzaki. zacznijmy od Ciebie, elle. jakie jest Twoje spokojne zwierzę? spokojne zwierzę dla każdego - tego nie usłyszycie, ani od prawicy, ani od lewicy. Milczący Bob na prezydenta! Odpowiedz Link Zgłoś
lula_19 Re: kto na prezydenta? 13.03.02, 17:51 To ja bym chciała koalę, bob, można chcieć koalę? Albo może lepiej pandę? Można chcieć pandę? Taką słodką biało-czarną pandę z malutkimi, pod bambusem, co Ty na to, Bob? Doskonały pomysł, Bob! SILENT BOB NA PREZYDENTA!!! Bardzo Cię całuję! I napisz wreszcie do mnie jakiegoś posta bo się jeszcze rozmyślę ... hi hi hi :- ))) Odpowiedz Link Zgłoś
silent_bob1 Re: kto na prezydenta? 13.03.02, 18:06 koala ok, choć trochę zanadto zaćpany eukaliptusem. ale idźmy dalej, a raczej głebiej, lula, co Ty na to? wyobraź sobie kolejkę metra biegnącą pod Alejami. wyczerpani pielgrzymi wchodzą do Częstochowy, wita ich gąska Balbinka, jak to już sugerowałem na innym wątku, i od razu mogą usiąść w wygodnych wagonach, które wynurzą się dopiero u stóp klasztoru. dodatkowa korzyść jest taka, że rozładowałby się ruch pieszy w Alejach, więc na środkowym deptaku można by urządzić miejsca parkingowe, i w ten sposób i ta bolączka centrum Częstochowy znalazłaby rozwiązanie. chciałbym zauważyć, że jest to wizja, która znacznie przerasta możliwości nie tylko koali na eukaliptusie, ale i wszystkich dotychczasowych i potencjalnych prezydentów. wniosek może być tylko jeden: Milczący Bob na prezydenta! Odpowiedz Link Zgłoś
lula_19 Re: kto na prezydenta? 13.03.02, 18:13 MILCZĄCY BOB NA PREZYDENTA!!! Bobbi, Bobbi, spełniasz moje dziecięce marzenia! Jako Twój samozwańczy doradca doradzam jednak, żeby Balbinkę zastąpić pokemonem, pielgrzymi poniżej 27 roku życia nie złapią o co chodzi z Balbinką. A latem zamiast metra może wyciąg krzesełkowy? Taki wyciąg przez całe aleje nad drzewami i nad zaparkowanymi samochodami? Wprost z dworca na Jasną Górę? Zeby się nie wspinać? Ty masz nie tylko tyłeczek słodki ale i program całkiem całkiem! Odpowiedz Link Zgłoś
tomi_24 Re: kto na prezydenta? 13.03.02, 18:44 silent_bob1 napisał(a): > koala ok, choć trochę zanadto zaćpany eukaliptusem. ale idźmy dalej, a raczej g > łebiej, lula, co Ty na to? wyobraź > sobie kolejkę metra biegnącą pod Alejami. wyczerpani pielgrzymi wchodzą do Częs > tochowy, wita ich gąska Balbinka, > jak to już sugerowałem na innym wątku, i od razu mogą usiąść w wygodnych wagona > ch, które wynurzą się dopiero > u stóp klasztoru. dodatkowa korzyść jest taka, że rozładowałby się ruch pieszy > w Alejach, więc na środkowym > deptaku można by urządzić miejsca parkingowe, i w ten sposób i ta bolączka cent > rum Częstochowy znalazłaby > rozwiązanie. chciałbym zauważyć, że jest to wizja, która znacznie przerasta moż > liwości nie tylko koali na > eukaliptusie, ale i wszystkich dotychczasowych i potencjalnych prezydentów. wni > osek może być tylko jeden: > Milczący Bob na prezydenta! A Ty czasami siedzisz też na eukaliptusie? Czy te wizje pochodzą z innego źródła? Odpowiedz Link Zgłoś
elle_24 Re: kto na prezydenta? 13.03.02, 18:50 tomi_24, to są żarty, nawet zaczęło być zabawnie i wiosenie, ale widzę, że ktoś tu za bardzo zaczyna się podniecać i wpadać w hurraoptymizm (i wspominać wręcz o jakimś niekrępującym mieszkaniu hmmmmmm). Bardzo bardzo bardzo dziekuję za życzenia imieninkowe i inne... ;-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lula_19 Re: kto na prezydenta? 13.03.02, 18:50 Złe języki precz od mojego kandydata! SILENT BOB NA PREZYDENTA! To jest chociaż konstruktywny program, niosący radość i nadzieję a nie jakieś nadęte bla bla bla panów z tłustymi brzuszkami. SILENT BOB KANDYDATEM WSZYSTKICH CZĘSTOCHOWIANEK! Odpowiedz Link Zgłoś
silent_bob1 Re: kto na prezydenta? 13.03.02, 18:52 tomi_24 napisał(a): > A Ty czasami siedzisz też na eukaliptusie? Czy te wizje pochodzą z innego źródła? tomi, dlaczego zamiast odnieść się do moich pomysłów, atakujesz moją osobę, sugerując odurzenie? co ja Ci takiego zrobilem? próbuję tylko ubarwić ten nieco nudny wątek. czy o polityjka musi być pozbawiona humoru? czy częstochowianom nie przydałoby się nieco inne spojrzenie na siebie samych i na miasto? spójrz, ile na tym forum malkontenctwa. zdrowy śmiech ma walory terapeutyczne, nauka to potwierdza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elle 24 Re: kto na prezydenta? IP: *.chello.pl 13.03.02, 18:57 Uważaj tylko Silence Bobie, żebyś nie wzbudzał zbyt wygórowanych oczekiwań, to może być niebiezpieczne. Lula_19 może stać się ich ofiarą, nie widzisz jak jej oczy błyszczą ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
lula_19 Re: kto na prezydenta? 13.03.02, 19:08 Ale Tobie, Elle, też się Bobbie podoba, prawda? Tak troszkę chociaż? Bo Twoje też się błyszczą, błyszczą i migoczą. No, powiedz .... I oddaj głos na mojego Bobbiego! A w ogóle, to dlaczego wypytujesz go o kobietki? Czy to ważne? INNE KOBIETKI??? hi hi hi :-))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
tomi_24 Re: kto na prezydenta? 13.03.02, 18:59 silent_bob1 napisał(a): > tomi_24 napisał(a): > > A Ty czasami siedzisz też na eukaliptusie? Czy te wizje pochodzą z innego > źródła? > > tomi, dlaczego zamiast odnieść się do moich pomysłów, atakujesz moją osobę, sug > erując odurzenie? co ja Ci takiego > zrobilem? próbuję tylko ubarwić ten nieco nudny wątek. czy o polityjka musi być > pozbawiona humoru? czy > częstochowianom nie przydałoby się nieco inne spojrzenie na siebie samych i na > miasto? spójrz, ile na tym forum > malkontenctwa. zdrowy śmiech ma walory terapeutyczne, nauka to potwierdza Nie atakuję Twojej osoby, zapytałem z czystej ciekawości. Nie miałem nic złego na myśli ;) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szcz Re: kto na prezydenta? IP: *.czes.gazeta.pl 13.03.02, 19:11 tomi_24 napisał(a): > silent_bob1 napisał(a): > > > tomi_24 napisał(a): > > > A Ty czasami siedzisz też na eukaliptusie? Czy te wizje pochodzą z in > nego > > źródła? > > > > tomi, dlaczego zamiast odnieść się do moich pomysłów, atakujesz moją osobę > , sug > > erując odurzenie? co ja Ci takiego > > zrobilem? próbuję tylko ubarwić ten nieco nudny wątek. czy o polityjka mus > i być > > pozbawiona humoru? czy > > częstochowianom nie przydałoby się nieco inne spojrzenie na siebie samych > i na > > miasto? spójrz, ile na tym forum > > malkontenctwa. zdrowy śmiech ma walory terapeutyczne, nauka to potwierdza > > Nie atakuję Twojej osoby, zapytałem z czystej ciekawości. Nie miałem nic złego > na > myśli ;) > Pozdrawiam > Nigdy bym się nie spodziewał, że akurat ten wątek zrobi się rozrywkowy. Choć może rzeczywiście więkaszość naszych lokalnych polityków jest po prostu śmieszna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elle 24 Re: kto na prezydenta? IP: *.chello.pl 13.03.02, 19:18 szcz, idzie wiosna i trzeba się wyluzować. Co niniejszym czynimy. Swoją drogą, co tam słychać na pięterku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szcz Re: kto na prezydenta? IP: *.czes.gazeta.pl 13.03.02, 19:25 Gość portalu: elle 24 napisał(a): > szcz, idzie wiosna i trzeba się wyluzować. Co niniejszym czynimy. > Swoją drogą, co tam słychać na pięterku? Dziękuję, wszyscy zdrowi, a ja szczęśliwy, bo właśnie idę do domu :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tomi_24 Re: kto na prezydenta? 13.03.02, 19:19 Gość portalu: szcz napisał(a): > Nigdy bym się nie spodziewał, że akurat ten wątek zrobi > się rozrywkowy. Choć może rzeczywiście więkaszość > naszych lokalnych polityków jest po prostu śmieszna Wątek wątkiem, ale i tak chyba Twój typ wygranego jest najbardziej prawdopodobny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elle 24 Re: kto na prezydenta? IP: *.chello.pl 13.03.02, 21:06 Silent Bobie, misja dla ciebie: co sądzisz o wysadzeniu w powietrze Puchatka? Idea pojawiła się na wątku "ulubiona dzielnica" i ja popieram całym sercem. Odpowiedz Link Zgłoś
tomi_24 Re: kto na prezydenta? 13.03.02, 21:08 Gość portalu: elle 24 napisał(a): > Silent Bobie, misja dla ciebie: co sądzisz o wysadzeniu w powietrze Puchatka? > Idea pojawiła się na wątku "ulubiona dzielnica" i ja popieram całym sercem. Elle zamiast swiętować, myśli o zamachu terrorystycznym na misia ;))) ładnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elle 24 Re: kto na prezydenta? IP: *.chello.pl 13.03.02, 21:13 Tak tomi, trzeba będzie coś pomyśleć, a może tak podczas egzaminu coś się wydarzy? Jakaś mała eksplozja samochodu egzaminacyjnego (bez pasażerów oczywiście), co Ty na to? Zaprosiłabym Cie na dobrego drinka, ale i tak wypiję Twoje zdrowie. Odpowiedz Link Zgłoś
tomi_24 Re: kto na prezydenta? 13.03.02, 21:19 Gość portalu: elle 24 napisał(a): > Tak tomi, trzeba będzie coś pomyśleć, a może tak podczas egzaminu coś się > wydarzy? Jakaś mała eksplozja samochodu egzaminacyjnego (bez pasażerów > oczywiście), co Ty na to? > Zaprosiłabym Cie na dobrego drinka, ale i tak wypiję Twoje zdrowie. Hmm eksplozja koło Puchatka może być, ale bez osoby zdającej, egzaminator może zostać ;) Wznoszę toast za Twoje zdrówko piwkiem Żywiec. W końcu to Twoje święto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elle 24 Re: kto na prezydenta? IP: *.chello.pl 13.03.02, 21:24 he he he, ale najpierw podpisać kartę egzaminacyjną. Swoją drogą, nie uważasz, że wysadzenie w powietrze Puchatka dobrze by miastu zrobiło? Odpowiedz Link Zgłoś
tomi_24 Re: kto na prezydenta? 13.03.02, 21:32 Gość portalu: elle 24 napisał(a): > he he he, ale najpierw podpisać kartę egzaminacyjną. > Swoją drogą, nie uważasz, że wysadzenie w powietrze Puchatka dobrze by miastu > zrobiło? oczywiście że tak!!! to byłoby dobre dla miasta. Trzeba wierzyć w nowego prezydenta. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RX Re: kto na prezydenta? IP: 80.48.249.* 14.03.02, 13:47 ales mądry, żal mi Ciebie, Ty konsultancie, i WIleka KAriero, Młody Wilku:))))))))))))))co za typ z Ciebie ty AMBITNY karierowiczu Odpowiedz Link Zgłoś
tomi_24 Re: kto na prezydenta? 14.03.02, 22:13 Gość portalu: RX napisał(a): > ales mądry, żal mi Ciebie, Ty konsultancie, i WIleka KAriero, Młody > Wilku:))))))))))))))co za typ z Ciebie ty AMBITNY karierowiczu Tak się składa że nie jestem konsultantem, ale widzę że bardzo przeszkadzają Ci moje posty na tym forum. Może po prostu ich nie czytaj, albo chociaż głupio nie komentuj. Szkoda Twojego cennego czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
silent_bob1 Re: kto na prezydenta? 14.03.02, 14:11 oficjalny komunikat kandydata na prezydencki stolec w Częstochowie, Milczącego Boba: �Do tej pory bylem przeciwny jakielkowiek przemocy, zwłaszcza wobec misiów. Skoro jednak lud Częstochowy chce eksterminować Puchatka�, muszę się być posłuszny jego woli. I ogłaszam niniejszym, że kiedy zostanę prezydentem, usypię w tym miejscu kopiec, z którego szczytu co roku, 14 marca, będzie się wzbijał w niebo balon w kształcie Kubusia i będą z niego rozsypywane nad miastem saszetki z miodem�. Odpowiedz Link Zgłoś
lula_19 Re: kto na prezydenta? 13.03.02, 17:23 Bob, mój idealny kandydacie, mów wolniej, może będzie jaśniej. Dokąd poszedł Pitt? I jaki to ma związek z dziadkiem? No i z Twoim słodkim tyłeczkiem? Chciałam jeszcze dodać, że uważam - chociaż my kobiety nie mamy do polityki nosa - że chyba nie powinieneś stawiać tej gablotki od razu, kiedy Cię tylko wybiorą, ludzie gotowi powiedzieć, że się dochapałeś i od razu wprowadzasz kult jednostki (dualostki, hi hi hi). Ja mam niekrępujące mieszkanie i jedną wolną ścianę. Może do mnie ta gablotka? I powiedz koniecznie, jakie masz inne pomysły na nasze śliczne miasto? Całuję Cię, cmok cmok cmok :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malina Re: kto na prezydenta? IP: *.dialup.osw.pl 14.03.02, 16:22 silent_bob1 napisał(a): > jestem przystojniejszy od obecnego prezydenta, tak, mam hipnotyzujący tyłeczek, > na tyle, że jego odlew umieszczono > w specjalnej gablocie jako wzorzec, a Brad Pitt przeszedł 11 operacji plastyczn > ych, żeby choć trochę zbliżyć się do > oryginału. > Jestem nieodpowiednią kobietą więc pytam: kiedy można obejrzeć ten hipnotyzujący tyłeczek? (w końcu wybór prezydenta, to sprawa poważna, muszę się więc upewnć: fakt to, czy tylko ,,kiełbaska wyborcza?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malina Re: kto na prezydenta? IP: *.zapis.net.pl 15.03.02, 08:51 milczący. nie mam namiotu, ale mogę pożyczyć. kupę nawet lamę, niech żuje dla Ciebie. Tylko co z tym hipnotyzującym tyłeczkiem ??? Drżę z niepewności. To dla mnie sztandarowy punkt kampanii. Rozumiem milczenie, ale w TAKIM MOMENICE ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szcz Re: kto na prezydenta? IP: *.czes.gazeta.pl 12.03.02, 22:21 Na razie wygląda na to, że prawica znów się sklóci, wystawi z pięciu kandydatów (Wronę - bo on sam się będzie pchał, Rozpondkową - bo jedyna ma szanse, pewnie jeszcze zgłosi się Zasępa - bo zawsze i wszędzie kandyduje, i jeszcze paru nawiedzonych), czyli wszystko jest na najlepszej drodze do kolejnej kadencji pomazańca z listy SLD. Moje obawy się spełnią Odpowiedz Link Zgłoś
elle_24 Re: kto na prezydenta? 13.03.02, 14:04 A tak w ogóle, to powiedzcie kiedy mają sie odbyć te wybory? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szcz Re: kto na prezydenta? IP: *.czes.gazeta.pl 13.03.02, 17:52 elle_24 napisał(a): > A tak w ogóle, to powiedzcie kiedy mają sie odbyć te wybory? Na razie wiadomo, że jesienią, czyli w końcu września lub w październiku. Dokładnego terminu jeszcze nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RX Re: kto na prezydenta? IP: 80.48.249.* 14.03.02, 13:52 i tu widac Twoj debilizm, wyopwiadasz sie na temat , nie znajac podstawowoych zgadanien, i co robisz karriere , Ty konsultantko za psi grosz, ciemna masa ,juz ja wiem jak Ty robisz kariere.........:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elle 24 Re: kto na prezydenta? IP: *.chello.pl 14.03.02, 22:44 współczuję ci, masz chyba poważny problem ze sobą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arni Re: kto na prezydenta? IP: 80.48.249.* 15.03.02, 08:25 problem to Ty masz, co Ty chcesz od Rx, Twooja nieznajomosc rzeczy bardziehj tu rzuca sie w oczy. Skoro jetes taka przemadrzala karierowiczka to dlaczego nie pracujesz w polskiej 100% firmie ?tylko wyompowujesz pieniadze na zachod? i co dzialasz dobrze dla polski , czy sprzedjaesz za pare srebrnikow? zastanow sie nad soba. nowoczesna konsultantko. co Ty sob reprezentujesz ? Jeszcze zyca nie znasz ,a sie rozpychasz lokciami na prawo i lewo. Dawniej przed wojan nazywalo sie to bezczelnoscia, teraz to standart wsrod takich jak Ty. To wy pracownicy nowoczensnych firm wyciagajacych z naszego kraju pieniadze, zwolnionych z podatkow na kilka czy nascie lat WPOROWADZACIE NOWE MODY,i po co? co to za sztuka zainwestowac na rynku ktory nie ma (mial ) konkurencji ,byc zwolnionym z oplat i udawac "nowoczesne zarzadzanie" i dz i konsultuj tam gdzie tego naprawde potrzeba za minimalana penesje i wtedy sie mądruj. Cwaniaczku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: kto na prezydenta? IP: *.czes.gazeta.pl 15.03.02, 09:21 Arni, czy nie tęsknisz do czasów gdy z małpią rodziną kicałeś po gałęziach? Oczywiście tylko polskich drzew Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adamiko Re: kto na prezydenta? IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.03.02, 11:19 Coś zgubił się wątek - on był o kandydatach na prezydenta. Wróćmy do niego, a na różne "rozważania" jest miejsce w innych tematach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szcz Re: kto na prezydenta? IP: *.czes.gazeta.pl 15.03.02, 11:31 Racja adamiko, na więc kto będzie kandydatem prawicy na prezydenta? Na razie mówi się, że Wrona zgłosi siebie, a koalicja PO-PiS - Halinę Rozpondek. Ambicje ma też podobno b. senator Tomasz Michałowski. O gronie oszołomów z kanapy pod ścianą nie ma co wspominać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adamiko Re: kto na prezydenta? IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.03.02, 20:32 Też się scz martwię tym urodzajem kandydatów na prawicy. Ale jest dużo czasu, może się dogadają. Liczę na rozsądek i ustępstwa pana Wrony. A może siądą z Rozpondkową i znajdą kompromis? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emeryt1 Re: kto na prezydenta? IP: *.wyczerpy.sdi.tpnet.pl 14.03.02, 15:30 Najbardziej prawdopodobny termin wyborów to 20 październik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka Re: kto na prezydenta? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 16.03.02, 20:37 oczywiście, że ... człowiek banan!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adamiko Re: kto na prezydenta? IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.03.02, 19:24 Rozumu matki to ty nie masz. Dużo zdrowia, bo o rozum chyba za późno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mnich Re: kto na prezydenta? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 26.03.02, 17:14 Pewnie staję się nudny ale moim zdaniem Piasia a raczej jej prawdziwe wcielenie ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adamiko Re: kto na prezydenta? IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.03.02, 22:05 TO MASZ INNY, GŁUPAWY WĄTEK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babajaga Re: kto na prezydenta? IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.03.02, 22:26 No wreszcie to ktoś powiedział, chyba z powodu bonusów GW nie ma sensownych rozmówców. Nie wiem , kto to jest piasia, ale głupota ludzka, jak widac z postów, nie zna granic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poważny Re: kto na prezydenta? IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.04.02, 00:36 Jak widać z postów mało kto traktuje ten temat poważnie. A niewątpliwie jest to sprawa przyszłości nas wszystkich : i młodych i starych. Obyście się nie obudzili z piasią(?) z bananem w buzi. Jacy oni są puści , ci od piasi(z nią włącznie). Ona może ewentualnemu przyszłemu prezydentowi czyścić buty, choć z tym IQ- nie wiem czy da radę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pustak dla poważnego IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 02.04.02, 16:45 I tym się różnimy kochani rozmówcy: adamiko, babajaga, poważny ;) może już czas wymienić Wam podobnych sztywniaków. Jeśli tego nie zauważyliście -pod pozorem wielce żartobliwym wątku "Piasia na......." poruszonych zostało wiele tematów majacych poważniejszy podtekst. Obrażacie osobę której na oczy nie widzieliści - tylko i wyłącznie dlatego że nie jesteście w stanie dostrzec tego co sie kryje za słowami. Szkoda - Mając już wyrobioną opinię o poziomie na którym wolelibyście toczyć dyskusję, przestaję się pochylać nad Wami o maluczcy. Szczątki kindersztuby, które mi wtłoczono zakazują też zalecić Wam popukanie się w miejsce gdzie przechowujecie swe cenne IQ - bo pewnikiem część z Was klepała by się po pewnym wdzięcznym miejcu o którym pisał Boy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poważny Re: dla poważnego IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.04.02, 18:35 Rzeczywiście trochę przesadziłem, ale czy wszystkie wątki należy ośmieszać? Może jestem za poważny i dlatego wycofuję się z dyskusji. Sorry za zbyt mocne słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alkochol Re: kto na prezydenta? IP: *.nfpsx.za.net 08.05.02, 18:59 ja proponuje ADOLFA HITLERA ze wzgledu na jego wladze i stan umyslowego upojenia Odpowiedz Link Zgłoś
tassman PIASIA na prezydenta !!! 09.05.02, 13:25 Witam wszystkich, Nie jestem z Częstochowy i nie znam problemów waszego miasta. Post ten piszę z sympatii do takiej jednej ;) którą wymieniłem w tytule. Piasia odezwij się---> @ Pozdrawiam częstochowian!! tassman:) ps. pewnie w taka pogodę odpoczywasz.....nie dziwne:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pustak Do tassmana ! IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 09.05.02, 13:38 tassman napisał(a): > Nie jestem z Częstochowy i nie znam problemów waszego miasta. Post ten piszę z > sympatii do takiej jednej ;) którą wymieniłem w tytule. Piasia odezwij się--- > 62 @ Diable tasmański ;))) veto ;) Piasia nie jest "taka jedna" ;)) ;))))))) Pozdrawka Odpowiedz Link Zgłoś
tassman Do Pustaka ! 09.05.02, 14:01 Pustak, O Piasia mówie tylko dobrze.... tassman:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia SEX PARTY IP: 213.77.33.* 20.07.02, 16:50 ZApraszam Pielgrzymów na małe SEX PARTY całkiem prywatnie i niezobowiązujaco w Częstochowie przy ulicy Czecha 14/1. Całkiem za darmo. Przynieś flaszkę! Każdy z każdym i hetero proszę tylko... W każdą środę od 18.OO używamy jak należy bo Częstochowa to Plexus Sakralis polskiej EROTYKI. Musimy używać za wszyskich i rozkoszować sie naszą płciowością!!! Gosia Bhumika@go2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to niemądre Re: SEX PARTY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.13, 17:34 odgrzewać wątki, ale z przyjemnością go przeczytałem. Zupełnie inny dyskurs niż dzisiaj Odpowiedz Link Zgłoś
storima FCz uchodziło wówczas za jedno z najciekawszych 31.07.13, 00:19 Gość portalu: to niemądre napisał(a): > odgrzewać wątki, ale z przyjemnością go przeczytałem. Zupełnie inny dyskurs niż > dzisiaj Przyzwyczailiśmy się, ze forum to jest jedynie zapis bieżących konwersacji. Kilka "archiwalnych watkow" dopelniane sa dzisiejszymy komentarzami. Prawda jest tez taka, ze te dawne dyskusje, byly barwne, interesujace i czesto dowcipne. Krotko mowiac: na wysokim poziomie. FCzęstochowa uchodziło wówczas za jedno z najciekawszych forów GWyborczej. Nie bylo chamstwa, wulgaryzmow, agresji, ani tym bardziej zadnego bandytyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: FCz uchodziło wówczas za jedno z najciekawszy 01.08.13, 20:35 Storima napisał :nie było chamstwa.Jeszcze nie widziałem takiego wyszkowa co by zbudzał tyle agresji ,chamstwa i nie wychowania.Sam rozbudzasz ukryte demony.Nie zachowujesz się jak facet ,tylko kobieta po 40 z menopauzą złośliwą.Całymi latami szukasz ukrytego wroga , później znajdujesz miglanca ,taniąradę i moherowego bereta.Nie umiesz rozmawiać ino bełkotać na zmianę z Q ,Plutem ,Angruszem i Dyziem.Tak jak by ta piątka wspaniałych ,pięciu w jednym zdominowała te forum.Ty faktycznie nie nalatujesz na kościół katolicki ,ale od bandyty dyzia nie wyzywasz ,jak pisze <ku...enni sukiennikowi .Nie przeszkadza ci ,kicha co pisze takie bzdety ,że głowa mała.Pierre Dolinsky może tu bezkarnie wyzywać katolików ,Ty udajesz niewiniątko.Rozumiem ,że czasy się zmieniają ,to co było dobre jest złe .Ty jak dziennikarze TVN ,którz nasłuchiwali buczenia pod pomnikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: FCz uchodziło wówczas za jedno z najciekawszy 01.08.13, 21:13 Miglanc, ja nie mam obowiazku wdawac sie w dyskusje z kazdym, ani prawa potepiac ad personam forumowiczow. Nie czytam wszystkich wpisow na forum. Mam ciekawsze rzeczy do zrobienia. Co jest naturalne, ale nie dla ciebie. Wyszukujesz moje wpisy. Podbijasz me archiwalne watki. Siedzisz na tym forum calymi dniami, pozujac na dyrektora FCzestochowa. Bezustannie ublizasz, ordynarnie atakujac forumowiczow w tym i mnie. Klamiesz, wypisujac kalumnie przeciw uztkownikom tego forum. Ktos ci juz napisal, ze za niektore wpisy slono mozesz zaplacic. Jestes agresywny i bandycki. Zwertowalzs drzewo genealogiczne mojej rodziny, aby udowodnic, ze jestem Zydem! To jest jakis obled! Po prostu lamiesz prawo. I ostatnio czynisz to systematycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ateusz Re: Manifestacja francuskiej młodzieży IP: 37.59.222.* 31.07.13, 01:32 „Deklaracja wojny” francuskich identytarystów – po polsku! Francuscy identytaryści opublikowali znakomity video-manifest młodego pokolenia, który mówi więcej, niż wielkie elaboraty na tematy ideowo-polityczne. „Deklaracja wojny” demaskuje wszystkie problemy demoliberalnych społeczeństw i niesie ze sobą nadzieję, którą jest młodzież, ideowa i radykalna, odrzucająca świat multikulturalizmu, upadku Wartości, zdrady politycznych elit. Jest to apel nie tylko do młodzieży francuskiej, lecz do wszystkich młodych ludzi, którzy mają już dość anty-białego rasizmu, lansowania dewiacji seksualnych na ulicach i powszechnego upadku moralnego. Generation Identitaire to apel o odrodzenie narodowe Europy, o powrót do wiary i tradycji w duchu młodości i nowoczesności. youtu.be/d_VgIKWWvGU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: kto na prezydenta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.13, 14:12 czarno-czarni lub czerwono-czarni czyli POPIS lub skryta prawica (PZPR, u nas lewicy przeciw JG NO WAY) Odpowiedz Link Zgłoś