Dodaj do ulubionych

Tylko dla pogodnych ludzi : )

24.03.10, 09:55
Marzec, 4ty dzień wiosny. Pogoda zaczyna się poprawiać tak samo jak nasze
humory i nastawienie do życia. Stojąc na przystanku można na chwilę zamknąć
oczy i poczuć promienie słoneczne na twarzy wraz ciepłym wietrzykiem nie
zmuszającym do noszenia szalika. Nawet jadąc autobusem można się doszukać
czegoś dobrego, kobiety które jeszcze miesiąc temu wydawały nam się nam mało
atrakcyjne dziwnie wypiękniały, i sądzę że to ma coś wspólnego z odejściem
marzanny : ). Praca wydaje mi się lżejsza? Eee nie tutaj chyba przesadziłem
hehe : ) albo i nie... bo może to wina tego słowika za oknem? Wracając do domu
idę dłuższą drogą, zajrzę to tu to tam bez większego powodu, tylko po to by
się przejść.
Przeglądając nasze forum, tylko tak pobieżnie ciężko znaleźć coś pozytywnego.
Sądzę, że to był wpływ zimy, bo był prawda? :D
Mam propozycję dla "dobrze nastawionych", jeden dzień beż narzekania. I mam na
myśli wszystko, nawet poranne "O boże ... czy qr..." przy wyłączaniu budzika :
) możesz nawet się do kogoś uśmiechnąć w ten dzień, nie zabraniam!!!
Maruderom mówimy stanowcze NIE!!! ;p
Obserwuj wątek
    • Gość: hipi Re: Tylko dla pogodnych ludzi : ) IP: *.net.stream.pl 24.03.10, 10:27
      w Afryce dzieci głodują mają wielkie brzuchy z głodu, w mieście roboty nima a jak już jest to za 1200 zł, zasoby wodne ziemi się kurczą a ty tu pierdzielisz o skowronkach :-)
      • szifty Re: Tylko dla pogodnych ludzi : ) 24.03.10, 11:19
        Cóż mogę powiedzieć ... mogę oddać 1% podatku na jakaś fundacje, wrzucić
        złotówkę do jakiejś puszki ale nie mogę przejmować się wszystkimi złymi rzeczami
        na świecie. Zresztą gadanie, że może być gorzej lub ktoś ma gorzej jest tylko
        dla osób szukających wymówek : ) Maruderom mówimy stanowcze NIE!!! ;p
        • Gość: ? Re: Tylko dla pogodnych ludzi : ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.10, 11:22
          A pierniczysz. Wiosna , wiosną...a u mnie w firmie zwalniają i czym mam się
          cieszyć? Ach tak! W końcu państwo mi da zasiłek i będę na ławeczce pod blokiem
          skowronków słuchać.
          • szifty Re: Tylko dla pogodnych ludzi : ) 24.03.10, 11:34
            No właśnie nie rozumiesz sensu tego tematu : ) tylko narzekacie, nic innego nie
            umiecie robić. Potrafisz przeżyć jeden dzień bez narzekania? Maruderom mówimy
            stanowcze NIE!!! Nie mogę istnieć bez narzekania - Kazik Staszewski ;p
            • Gość: Kasia koles nie wiem co palisz ale zmien ziolo!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.10, 11:41
              • szifty Re: koles nie wiem co palisz ale zmien ziolo!!! 24.03.10, 12:04
                Nazwa tematu sugeruje, że nie jest on dla was. Nie dość, że marudzicie to
                jeszcze wsadzasz nos tam gdzie ciebie nie chcą : ) Jak nie masz nic do
                powiedzenia pozytywnego w temacie to po co komentujesz coś na siłę? Czy pisząc
                swoją odpowiedz dodałaś coś ważnego do tematu? Może założysz osobny topic i
                opiszesz w nim co cie boli : ) To nie jest temat dla frustratów tylko ludzi
                umiejących szukać pozytywnych rzeczy, jeśli nie umiesz tego robić a jak widać
                powyżej nie umiesz : ) naprawdę nie potrzebuje tutaj twojej osoby : ) i zamiast
                dodawać mało wartościowe wypowiedzi na forum lepiej zrobisz jak posprzątasz w
                pokoju, zmyjesz naczynia lub po prostu skoczysz z okna :D Trzymaj się ciepło.
                • Gość: ja Re: koles nie wiem co palisz ale zmien ziolo!!! IP: 83.238.29.* 24.03.10, 12:33
                  A wiesz że namawianie do samobójstwa jest powaznym przestępstwem?
                  • szifty Re: koles nie wiem co palisz ale zmien ziolo!!! 24.03.10, 12:56
                    Co by ci tu odpowiedzieć hmmm ... no cóż jakoś przeżyje : ) A jak powiem ci
                    jeb... się w łeb to co to będzie? :D
                    • Gość: ja Re: koles nie wiem co palisz ale zmien ziolo!!! IP: 83.238.29.* 24.03.10, 13:06
                      To na pewno nie będzie nic pozytywnego smotruchu:)
                      • Gość: do shifty Z pracy zwolnili, kredyt i niewierność żony.... IP: *.apus-net.pl 24.03.10, 13:17
                        Do autora wątku:
                        znam kolesia, którego zwolnili z roboty, żonka chodzi to tu to tam,
                        dzieciak pociąga trafffkę a bank domga się spłacenia kredytu. do
                        tego u gościa stwierdzili hemoroidy i podwyższony poziom cukru we
                        krwi. brak ruchu i praca za biurkiem. do tego mu auto gwoździem
                        porysowali.
                        takkk shifty, gość teraz zamyka oczka i cieszy się wiaterkiem i
                        słonieczkiem, idź mu opowiedz te swoje pierdzimąki. z pewnością go
                        to pocieszy, he he.
                    • Gość: pani Re: koles nie wiem co palisz ale zmien ziolo!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.10, 13:10
                      Ojej ale mnie rozczarowales "szifty" zapowiadalo sie na taka milutka
                      pogawendke o samych przyjemnych niezwylke optymistycznych dobrych
                      przezyciach i tak wyjatkowym samopoczuciu w ten marcowy sloneczny
                      dzien A TY TU TAK WULGARNIE PRZEKLINASZ NA FORUM!!!!!!!!WSTYDZ SIE
                      • szifty Ma "Pani" racje 24.03.10, 13:44
                        Przepraszam. Ma "Pani" racje. Człowiek jest słaby, dałem się wciągnąć w
                        niepotrzebną polemikę, zamiast ugryźć się w język i poczekać na coś ambitnego.
                        Wątek miał mieć inne przesłanie. Czy jest tam ktoś kto wie jakie?
                        • Gość: hipi przesłanie IP: *.net.stream.pl 24.03.10, 13:54
                          tak jest przesłanie, oddaj cały swój xanax gościowi od hemoroidów i gwoździa !!! :-)
                          • szifty Re: przesłanie 24.03.10, 14:05
                            Hipi do trzech razy sztuka. Pamiętaj "Mów wolno, myśl szybko" : )
                        • orzechdozgryzienia Re: Ma "Pani" racje 24.03.10, 17:07
                          Czy jest tam ktoś kto wie jakie?

ja wiem, bo... nie mam hemoroidów ;)
                          • domislawa Re: Ma "Pani" racje 27.03.10, 03:14
                            jupi! nic tylko uśmiech na twarz i śmiało przez życie
    • Gość: ... Re: Tylko dla pogodnych ludzi : ) IP: *.mtk-tv.pl 24.03.10, 14:13
      :)uśmiechniętej marudy
    • Gość: hehe Re: Tylko dla pogodnych ludzi : ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.10, 18:57
      Jedyne pozytywne co wam mogę powiedzieć to to, że CIULAŁ WAS PIES :-D
      • Gość: Anerczyk Piotr Re: Tylko dla pogodnych ludzi : ) IP: *.anonymouse.org 24.03.10, 19:10
        Mała kuśka
    • czajusssss Re: Tylko dla pogodnych ludzi : ) 24.03.10, 19:15
      Taa.. Tylko wiosna oznacza, że coraz bliżej letniej sesji egzaminacyjnej;]
    • Gość: m@ła Re: Tylko dla pogodnych ludzi : ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.10, 20:56
      Masz rację, szifty. MARUDEROM MÓWIMY NIE!!!!!
      Jak traci się pracę jest to trudny moment, ale narzekaniem nie znajdzie się
      nastpnej. Stękanie na hemoroidy też nie poprawi sprawy. Zresztą każdy kiedyś
      odjdzie, a umierac zdrowo chyba byłoby przykro;) A świat jest piękny!

Tylko jakoś ludzie nie potrafią zauważac dobrych rzeczy, zwykle widzimy tylko te
      złe i przykre. Przypominam sobie sytuację, której nie rozumiem do dziś. Stałam
      sobie w kolejce do bankomatu bładziłam myślami we własnej głowie, a tu nagle
      ... staje przede mna kobieta i pyta: ładnie to smiać się z cudzego nieszczęscia?
      Do dziś nie wiem co się stało, widocznie uśmiechałam się do własnych myśli, a
      ona załozyła, że smieję się z niej:):):)
      • Gość: dupalek Re: Tylko dla pogodnych ludzi : ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.10, 22:23
        pozdrawiam Pana od hemoroidów.
        • Gość: wesolek jeden JEDYNY dzien Usmiechu w roku IP: 92.117.141.* 24.03.10, 23:22
          oj bywa czasem ciezko i nieraz tragicznie, ale ustawianie teo na
          progu tragedii i nie znalezienie malenkiego promyczka do zobaczenia
          raadosci to dopiero tragedia.

NIEWIELU JEST LUDZI,MAJAC NAWET WSZYSTKO O CZYM ZAMARZA,
          NIE ZNAJDA KROPELKI DZIEGCIU W TYM SZCZESCIU.
          ale przeciez USMIECH ...TO TAKIE MALE NIC
          A JAK WIELE POTRAFI.

NAWET W NAJWIEKSZEJ TRAGEDII mozna znalesc kropelke szczescia.

NIE MA CHYBA OSOBY, KTORA Z LUBOSCIA NIE ZWRACA SIE KU SLONCU,
          SZCZEGOLNIE TERAZ PO TAKIEJ ZIMIE

TU SKAD OISZE CODZIENNIE ZASKAKUJE MMNIE kultura ludzi.
          IDE ULICA, Mijaja mnie nieznani mi ludzie, mlodziez...i z usmiechem
          pozdrawiaja.
          INNY SWIAT? INNI LUDZIE?

CHYBA NIE

proponuje WSZYSTKIM , ALE TO WSZYSTKIM JEDEN JEDYNY DZIEN W
          ROKU OGLOSIC "DNIEM USMIECHU'
          daje glowe, ze nastepne di
          do nastepnego roku beda o wiele wiele milsze.
          NAWET jak Cie ktos niechcacy popchnie, czy sie pomyli,jak CI
          KIEROWCA ZAMKNIE DRZWI PRZED NOSEM, NIE SPRZEDA BILETU, z usmiechem
          powiedz "Nie szkodzi, prosze na przyszlosc tylko bardziej uwazac. jak
          sie potkniesz na dziurawym chodniku, lub kostce w III
          ALEII...uSMIECHNIJ SIE NAWET SAM DO SIEBIE......z usmiechem powiedz
          "Nie szkodzi, prosze na przyszlosc tylko bardziej uwazac.

NO TO CO....................PROBUJEMY?????????????

KTORY DZIEN PROPONUJECIE JAKO JEDEN, JEDYNY DZIEN DZIEN
          USMIECHU W ROKU?

a moje haslo:

[u]""""USMIECHNIJ SIE, bo zycie to najpiekniejsza przygoda
          wszechswiata, nawet gdy jest podle""""""/u]

juz sie do WAS usmiecham ;-)))) ;-)))) ;-))))
          • Gość: psychiatra Re: jeden JEDYNY dzien Usmiechu w roku IP: 83.238.29.* 25.03.10, 07:13
            Zapraszam po nowe leki, najwyższy czas je zmienić.
        • ciekawski121 Re: Tylko dla pogodnych ludzi : ) 25.03.10, 00:19
          No oczywiście że są powody do zadowolenia bo nareszcie widać że ktoś jeszcze
          mieszka w tym mieście...
          • angela_pl Re: Tylko dla pogodnych ludzi : ) 25.03.10, 07:26
            Wesołku, piękna inicjatywa. Każdy dzień będzie dobrym dniem na taką okazję:-))))
            Może 1 kwietnia, to taki wesoły dzień. Nie tylko najmłodszym będzie wypadało
            śmiać się na głos z psot i żartów. Dorośli też się uśmiechną, bo.... będzie im
            wolno:-))))
            Pozdrawiam z uśmiechem, Angela.
            • Gość: m@ła Re: Tylko dla pogodnych ludzi : ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.10, 09:20
              Czy jeden dzień, to nie za mało zróbmy tydzień albo miesiąc uśmiechu. Zobaczymy,
              ilu ludzi będzie uśmiechac się do siebie takich całkiem obcych. Taki mały test
              na pogodę ... mieszkańców. Zobaczymy czy socjologowie, którzy mówią, że jestesmy
              ponuraki mają rację.
    • szifty Re: Tylko dla pogodnych ludzi : ) 25.03.10, 07:53
      Dzień dobry : ) życzę wszystkim czytelnikom miłego dnia : )
      • rowan_bean Re: Tylko dla pogodnych ludzi : ) 25.03.10, 07:57
        szifty napisała:

> Dzień dobry : ) życzę wszystkim czytelnikom miłego dnia : )

Dziękuję i życzę tego samego!

;-)
        • Gość: gburr Sztuczne amerykańskie powiedzonka przyjmują się... IP: *.apus-net.pl 25.03.10, 09:33
          Te sztuczne amerykanskie powiedzonka "have a nice day", które w
          komunikacji interpersonalnej prawie nic nie znaczą, zagnieździły się
          w Polsce. ile osób, które wypowiada "miłego dnia", rzeczywiście
          życzy nam "miłego". jeszcze do tego te sztuczne uśmiechy.
          • szifty Proszę nie zarażaj mnie swoim pesymizmem 25.03.10, 09:38
            jak w temacie ^^^
            • Gość: Romper Stomper Re: Proszę nie zarażaj mnie swoim pesymizmem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.10, 10:13
              Słuchawki na uszy, czekamy aż załaduje się cały film, pełny ekran,
              startujemy i RELAKS na parę minut :)

www.youtube.com/watch?v=u7deClndzQw

PS. Proszę nie dyskutować z niepoważnymi i głupimi postami. Wątek ma
              być optymistyczny ,a połowa wpisów jest dołująca - co akurat
              nienajlepiej świadczy o inteligencji piszącego.

Pozdrawiam
              • Gość: kropeczka Re: Proszę nie zarażaj mnie swoim pesymizmem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.10, 13:15
                Filmik robi wrażenie))Ten wątek zresztą też))My Polacy ogólnie
                jestesmy zazdrośni, złośliwi i marudni do bólu.Przyłączam się z
                życzeniami miłego dnia i usmiechem)))
            • Gość: bobek Re: Proszę nie zarażaj mnie swoim pesymizmem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.10, 11:47
              Jestem totalnie zaskoczony,ze ktos zaklada tutaj taki pozytywny
              temat:)tylko skzoda,ze polowa ludzi tutaj nie rozumie tego.
              Świeci słońce i aż chce sie zyć:)Ostatnio jestem bardzo pozytywnie
              nastawiony do wsyzstkiego.Śmiejmy się wiecej,nawet bez powodu a
              bedziemy zdrowsi i szczęśliwsi;):D
              PEACE & LOVE;)
              • Gość: hipi po szyję w kupie ale z uśmiechem :-) IP: *.net.stream.pl 25.03.10, 16:50
                Jesteście jak to dziecko z filmu zamiast oglądać ładne rybki wyłapane ze swojego naturalnego środowiska dla jego uciechy dłubie w nosie i woli bawić się czymś innym. I jak te rybki - ale tu fajniee, tylko to wrażenie pływania w kółko, ale to nic przecież są inne wesołe rybki. O znowu ładna ściana, reflektor świeci i ktoś fleszem błysnął super ! :-) Żyjecie w dziecinnej nieświadomości czy lubicie się oszukiwać ?

Kolego filmowcu romperku w jakich warunkach żyjesz, wrzuć film jak zmieniasz swoje miasto na lepsze. Przez takich wesołków mamy teraz rosnące bezrobocie, syf na ulicach i w okolicznych lasach, zero inwestycji stymulujących szybki rozwój, starszych i młodszych bez środków do życia, chorych stojących po nocach w rosnących kolejkach w oczekiwaniu na podstawowe badania, młodych i zdolnych uciekających do innych miast i za granicę, żyjemy tak naprawdę we wsi z tramwajami. Ale przecież słoneczko świeci, zamiast do zoo czy akwanarium można przejechać się autobusem czy tramwajem wrażenia pewne :-) Ważne cieszyć się i nie poddawać i co jeszcze ważniejsze można sobie odpalić wygaszacz z rybkami. Optymiści podzielcie się z pasażerami MPK i resztą mieszkańców swoim optymizmem, wyjdźcie na "miasto" i zarażajcie innych swoim oderwaniem od rzeczywistości jeśli zdołacie. Have a very nice day :-)
                • rowan_bean Re: po szyję w kupie ale z uśmiechem :-) 25.03.10, 18:42
                  Nikomu jeszcze korona z głowy nie spadła w momencie pozdrowienia innego
                  człowieka z uśmiechem na twarzy, choćby wymuszonym.
                  • Gość: Romper Stomper Re: po szyję w kupie ale z uśmiechem :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.10, 21:31
                    www.maniacworld.com/50-Impressions-in-50-Seconds.html
                    Akcent Connery'ego! :D i kilka innych perełek.

Pozdrawiam :)
    • szifty Romper Stomper 25.03.10, 12:48
      Super filmik, thx.
      • Gość: wiosenna Re: Romper Stomper IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.10, 23:12
        Uwielbiam optymistów- z największą przyjemnością dołączam do was. kochajmy się i
        zwalczajmy złość,której nie brakuje na tym forum. Nie gódźmy się z pisaną na tym
        forum nienawiścią do ludzi
    • rosefinder Re: Tylko dla pogodnych ludzi : ) 26.03.10, 00:36
      Jak zawsze - ludzie dla których szklanka jest do połowy pusta burczą na tych, dla których jest do połowy pełna :)
      Tu o wiośnie i optymiźmie, a tam o kredytach i hemoroidach :)

A przecież uśmiech, nawet wymuszony przez normy dobrego wychowania, naprawdę ułatwia życie. Łatwiej jest załatwiać nawet trudne sprawy, gdy nie traktuje się z punktu urzędnika (kierowcy, pasażera, lekarza itd.) jak wroga.
    • Gość: iskiereczka Re: Tylko dla pogodnych ludzi : ) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.10, 07:31
      Słonko świeci))Miłego dnia wszytkim.Usmiech jest lekarstwem na całe
      zło!
      • Gość: m@ła Re: Tylko dla pogodnych ludzi : ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.10, 20:36
        Nie zgubmy się w tym tłumie narzekaczy.
        Miłego kolejnego dnia, nawet jak będzie padac:):)
        • Gość: wesolek Re: Tylko dla pogodnych ludzi : ) IP: 92.117.3.* 26.03.10, 22:30
          w kazdym urzedzie wszystko zalatwie, wlasnie przez usmiech, mile
          zdanie czy grzeczny zwrot ;-))

nie jestem w unizonej postawie, ale umiem zarzadac w sposob bardzo
          mily moich praw.

i mowie WAM...nigdy mi nie powiedziano mi, nie moge, nie da sie,
          prosze przyjsc jutro, za tydzien, za miesiac.

USMIECHAM SIE DO WAS ;-)))

i prosze o tak niewiele....
          [bNIECH SIE KAZDY DO MNIE TEZ USMIECHNIE, NAWET W MYSLI IDAC
          ULICA.....A USMIECH ZOSTANIE MU ODDANY !!!!!
          [/i][/b]

USMIECHNIJ SIE
          rzekl do rydza rydz
          to takie mile jest
          I NIE KOSZTUJE NIC
          ;-)
          ;-)
          ;-)
          ;-)
          ;-)
          ;-)
          ;-)
          ;-)
          ;-)
          ;-)
          ;-)
          ;-)
          ;-)
          ;-)
          ;-)
          ;-)
          ;-)
          ;-)
          ;-)
          ;-)
          ;-)
          ;-)
          ;-)
          ;-)
          ;-)
          ;-)
          ;-)
          ;-)
          ;-)
          ;-)
          • Gość: sie masz... Re: Tylko dla pogodnych ludzi : ) IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.03.10, 21:34
            A ja jestem na rencie, bez pracy, niepełnosprawny, komornik na niczym nie ma
            zajętosci,80 tyś długu...itp,itd.Rodzina szczęsliwa. I mam to wszystko w
            D***e,bo jest Wiosna! "A pieniadze to nie fszystko, a fszystko bez piniedzy to
            ch*j" Pozdrawiam szczęśliwych na widok Wiosny!
            • Gość: sie masz... Re: Tylko dla pogodnych ludzi : ) IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.03.10, 21:39
              polecam płytę Budka Suflera - Zawsze Czegoś Brak 2009.
              Bardzo życiowa!
              • Gość: m@Ła Re: Tylko dla pogodnych ludzi : ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.10, 15:49
                Zawsze czegoś brak? a kto powiedział że masz miec wszystko??
                Życie jest piekne i wcale nie musisz mieć wiele. Usmiech dla wszystkich
                pogodnych ludzi
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka