Dodaj do ulubionych

Co tak naprawdę L.Kaczyński zrobił dla Polaków?

17.04.10, 11:49
Pytanie jest jak najbardziej serio. To że zginął tragicznie to nie znaczy że
ma być od razu świętym i wynoszonym na ołtarze. Ja L.Kaczyńskiego zapamiętałem
jedynie ze słów które już przeszły do historii: "Spieprzaj dziadu" i "tylko
nie od tej małpy w czerwonym" co dobitnie pokazuje jaki miał stosunek ten pan
do zwykłego obywatela czyli również do mnie (jako Prezydent Warszawy i
Prezydent Polski)
Tylko proszę bez tekstów "o zmarłym się źle nie mówi" bo to b.duże nadużycie.
Człowiek na opinię pracuje całe życie - rodzaj śmiercie nie ma tu żadnego
znaczenia!! (czy o tyranach i zbrodniarzach też źle nie można powiedzieć bo
nie żyją?)
Obserwuj wątek
    • Gość: max Re: Co tak naprawdę L.Kaczyński zrobił dla Polakó IP: 193.138.241.* 17.04.10, 11:55
      Zgadzam się z Tobą w 1000 %
      • Gość: minius Re: Co tak naprawdę L.Kaczyński zrobił dla Polakó IP: *.net.stream.pl 17.04.10, 12:04
        słuchajcie ma być pochowany na wawelu i tyle i co z tym zrobicie ?
        też mi to nie pasuje bo w porównaniu do królów i poetów oraz ich rodzin które są tam pochowane jego największą i w sumie jedyną zasługą jest rozgłos odnośnie zbrodni katyńskich, ok za sam rozgłos w tej sprawie należy mu się i tyle, sprawę chorej pseudo dziennikarskiej medialnej choroby i sztucznej żałoby "wystraszonego" i "pokłonów" szyderczego społeczeństwa oraz przesadnych minut żałobnych z syren pozostawmy następnym pokoleniom do oceny ;-) cisza
        • Gość: gosc z pisu Re: Co tak naprawdę L.Kaczyński zrobił dla Polakó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.10, 14:40
          co sie dziwisz wawel to wymyslil dziwisz a kazdy sie twraz dziwii i
          zdziwiony jest
          • Gość: yes Re: Co tak naprawdę L.Kaczyński zrobił dla Polakó IP: *.chello.pl 17.04.10, 17:27
            Szkoda,ze kardynał Dziwisz nie jest bardziej stanowczy.Niepotrzebnie się tłumaczył.
            • Gość: Ty!!! Re: Co tak naprawdę L.Kaczyński zrobił dla Polakó IP: 188.33.64.* 19.04.10, 08:56
              Winny! to sie tłumaczy - proste(?)
          • Gość: Bolek Re: Co tak naprawdę L.Kaczyński zrobił dla Polakó IP: *.chello.pl 17.04.10, 17:28
            proponuję uważnie śledzić informacje. a potem zabierać głos nie Dziwisz ale rodzina.
        • stokrotka2201 Re: Co tak naprawdę L.Kaczyński zrobił dla Polakó 17.04.10, 17:05
          a jakie zasługi mają ci wszyscy królowie? nie przesadzajmy z tym wynoszeniem ich
          na ołtarze, kiedyś byli królowie teraz są prezydenci, zginął tragicznie leciał
          po to aby upamiętnić ofiary z Katynia, to w takim razie kto będzie godny w
          przyszlosci aby być tam pochowanym? popadacie w jakieś paranoje
          • Gość: Bolek do Strokrotki ??? czyja paranoja ? IP: *.chello.pl 17.04.10, 17:33
            widzisz stokrotko wystarczy dokładnie śledzić historię Polski. Kórty z
            prezydentów spoczął na Wawelu ????
            Który potrafisz wymienić ? W Warszawie jest ich cała plejada.
            dlaczego akurat Kacznski ma być precedensem ?
            Dla mnie to paranoja - ale wynika ze znajomości historii

> na ołtarze, kiedyś byli królowie teraz są prezydenci, zginął tragicznie leciał
            > po to aby upamiętnić ofiary z Katynia,
            a dlaczego Kaczorowski w takim razie nie jest pochowany na Wawelu ????
            a pozostali lecieli na piknik ????
        • Gość: Bolek Korybut Wisniowieski oraz Kaczyński IP: *.chello.pl 17.04.10, 17:28
          Korybut Wiśwniowiecki też tam leży to może być pocieszające.
    • Gość: sceptic Re: Co tak naprawdę L.Kaczyński zrobił dla Polakó IP: *.rev.masterkom.pl 17.04.10, 14:11
      Zanim Ci odpowiem to dwie uwagi:
      a) nie jestem i nie byłem zwolennikiem Pana Prezydenta Lecha Kaczyńskiego, a tym
      bardziej Braci Kaczyńskich
      b) nie jestem zwolennikiem pochowania Go na Wawelu

Pytasz co zrobił dla Polski? Oto odpowiedź:
      A) Stworzył Muzeum Powstania Warszawskiego które jest.....ciekawe, odwiedzane i
      nowoczesne (jako przeciwieństwo patrz na częstochowskie muzeum pielgrzymkowania
      czy jak je tam zwali)
      B) Był Prezydentem Rzeczypospolitej wybranym w wolnych wyborach.

Tu nie chodzi tylko o osobę. Chodzi o urząd. W tej tragedii zginął Prezydent
      Rzeczypospolitej. I nie ważne kto w danym momencie ten urząd piastowała.
      • Gość: axan Re: Co tak naprawdę L.Kaczyński zrobił dla Polakó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.10, 14:22
        a ja zrobiłem rower i co/ też będę pochowany na wawelu?, nic nie zrobił,buta
        chyba sobie nie umiał zawiązać. a czy był prezydentem (bez cudzysłowu), to się
        zastanów-powiedzieć swojemu rodakowi dziadu, zastanów się

• Gość: sceptic Re: Co tak naprawdę L.Kaczyński zrobił dla Polakó IP: *.rev.masterkom.pl 17.04.10, 14:40
          nasi rodacy potrafią sobie gorsze rzeczy mówić i robić, wierz mi. Żeby daleko
          nie szukać to poczytaj sobie coś ze "złotych myśli" Piłsudskiego, który nawiasem
          mówiąc też spoczywa na Wawelu (i w pełni na to zasługuje).
          Daleki jestem od apologizowania Kaczyńskiego i wkurza mnie dwulicowość
          niektórych polityków i mediów, które za życia mieszały go z błotem. Jeśli chodzi
          o jego dokonania polityczne to każdy wie jak było. Ale nie przesadzajmy w drugą
          stronę i trochę więcej obiektywizmu. Nie jest tak, że gościu nic nie zrobił. A
          szacunek mu się należy przez wzgląd na ludzi którzy autentycznie na niego
          głosowali, w niego wierzyli i których autentycznie boleśnie dotknęła Jego śmierć.
          • Gość: <<-->> Re: Co tak naprawdę L.Kaczyński zrobił dla Polakó IP: *.rev.inds.pl 17.04.10, 15:08
            w takim razie pochowajmy tez na Wawelu prezydenta Kaczorowskiego, jak wiadomo
            też był prezydentem, jak dla mniej dla wielu polaków bardziej zasłużonym
            ojczyźnie niż Kaczyński, więcej wycierpiał za Polskę i ryzykował dla niej
            życiem, też zginał w tej katastrofie lecąc oddać hołd, wiec sie pytam dlaczego
            nawet nie padła propozycja aby leżał w krypcie Wawelskiej??? ciekaw jestem czy
            np Kwaśniewskiego lub Wałęsę też tam pochowają...
        • Gość: mika Re: Co tak naprawdę L.Kaczyński zrobił dla Polakó IP: *.chello.pl 17.04.10, 17:19
          Zachowuj się,tylko nie jak rozpuszczony bachor!
    • Gość: halo Re: Co tak naprawdę L.Kaczyński zrobił dla Polakó IP: *.rev.snt.net.pl 17.04.10, 15:01
      a czy o jego działalności w Solidarności to juz nikt nie pamięta?!
    • Gość: szklaglaobdjajc zapytaj się mihnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.10, 15:08
      on ma patent na wszelką wiedzę.
      • Gość: real Re: zapytaj się mihnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.10, 15:41
        niestety ale sam zdecydował ze jest prezydentem jednej opcji składając meldunek
        o wykonaniu zadania prezesowi. Duża nieodpowiedzialność za zabranie do jednego
        samolotu całego dowództwa naszej armii, i całej niemal kancelarii prezydenta
        /terroryzm/. Mało czasu do uroczystości i przymus ladowania. Wybiórcze
        traktowani historii, zawsze się dziwiłem ,ak człowiekowi znającemu Katyń nie
        przeszkadzały pomniki i ulice Stalina w Gruzji. Jednak śmierć to smierć,
        współczuje rodzinie, ale jeśli do zostania bohaterem w naszym kraju jest fakt
        poniesienia śmierci w wypadku, to jesteśmy krajem bohaterów i dla wszystkich na
        Wawelu miejsca zabraknie
        • Gość: mika Re: zapytaj się mihnika IP: *.chello.pl 17.04.10, 17:23
          Z tym twoim bohaterstwem......,chyba sobie zbytnio schlebiasz! Zostaw oceny politologom,historykom, znawcom dyplomacji itd..
    • Gość: logo Re: Co tak naprawdę L.Kaczyński zrobił dla Polakó IP: *.net.stream.pl 17.04.10, 17:21
      włącz telewizor i zobacz te tłumy ludzi pogrążonych w autentycznej załobie.To
      powinno Ci dać odpowiedz co L.Kaczynski zrobił dla Polski.
      Wydaje mi sie ze bardzo dużym nadużyciem jest nie pisanie"o zmarłych zle się nie
      mówi" tylko zakładanie takiego wątku akurat dzisiaj.
      Chyba że to taka prowokacja,no to gratuluje dobrego samopoczucia.
      • brylant1 Re: Co tak naprawdę L.Kaczyński zrobił dla Polakó 17.04.10, 17:49
        Widać nawet trzech "rzeczy" które zrobił L.K. dla narodu ciężko wymienić... (dwa
        padły - był wybrany przez... 30% społeczeństwa oraz przyczynił się do budowy
        muzeum .. może wystarczyłby w taki razie urząd ministra infrastruktury lub
        sztuki...)
        Merytorycznie proszę...
        A te tłumy to obraz kołtuństwa i dulszczyzny które już nie raz wieszczowie
        opisywali w swych dziełach.
        • Gość: logo Re: Co tak naprawdę L.Kaczyński zrobił dla Polakó IP: *.net.stream.pl 17.04.10, 18:00
          a co,miał wybudowac mostek na kucelince?
          prowadził polityke zagraniczna,był uznanym męzem stanu-co widac po reakcji
          osobistości z innych państw.
          Nazywanie Polaków uczestniczących w pogrzebie prezdenta"obrazem kołtunstwa i
          dulszczyzny"-to jest niby ta merytoryczność?
          Brawo.Gratuluje merytorycznych argumentów.
          Troche taktu i kultury proszę...
    • quasi-modo Re: Co tak naprawdę L.Kaczyński zrobił dla Polakó 17.04.10, 19:56
      Najgorsza prezydentura od zmiany systemu . Oparta na awanturnictwie ,
      zachłanności do władzy absolutnej i tworzeniu państwa totalitarnego .
      Jako drobny szczegół wspomnę rozpostarcie ochronnych kaczych skrzydełek
      nad naszą częstochowską bezwstydną wroną . Właśnie kler z Dziwiszem na
      czele dziękują prezydentowi za kontynuację uprzywilejowania dla kleru i
      nietykalności .
      • Gość: aldi Duzo zrobil !!!! IP: *.prenet.pl 17.04.10, 21:13
        Pokłócil Polske z Rosja i Niemcami . Osmieszyl sie publicznie swoimi
        wypowiedziami - np do dziada . Nie znal hymnu panstwowego . Podzielil kraj na
        TYCH slusznych i TYCH ktorzy atakuja zajadle . Otwarcie jednego muzeum nie
        upowaznia do pochówku na Wawelu

Odnoszac sie do wypowiedzi zwolennikow jakoby teraz narod przejrzal na oczy jaki
        to wspanialy prezydent byl . W mediach po smierci raczej negatywnie sie nie mowi
        , to dobre wychowanie . Nikt nie smialby przeciez powiedziec spi...... dzi...
        • the-only-bodzio Re: Duzo zrobil !!!! 17.04.10, 21:52
          Brylant to ty nie jestes.Pokłócił z z Niemcami. A Niemcy nie mogą
          sobie darować , że zginał.Ruskie poszły won .Spieprzaj aldi tylko
          się nie rozpłacz.Hymnu nie znał.A ja znam.Też nie he he bo nie każdy
          może być skowronkiem.Jak ja uwielbiam te wasze skamlanie.Zapraszam
          w przyszłym roku na Wawel.Czym więcej szlochacie tym jestem
          mocnym ,dziady.
          • Gość: wolak Re: Duzo zrobil !!!! IP: 109.243.178.* 17.04.10, 22:02
            the-only-bodzio napisał:

> Brylant to ty nie jestes.Pokłócił z z Niemcami. A Niemcy nie mogą
            > sobie darować , że zginał.Ruskie poszły won .Spieprzaj aldi tylko
            > się nie rozpłacz.Hymnu nie znał.A ja znam.Też nie he he bo nie każdy
            > może być skowronkiem.Jak ja uwielbiam te wasze skamlanie.Zapraszam
            > w przyszłym roku na Wawel.Czym więcej szlochacie tym jestem
            > mocnym ,dziady.

ale masz poziom...nie ma się co dziwić jaki pan taki kram....
          • Gość: gosc Re: Duzo zrobil !!!! IP: *.net.stream.pl 17.04.10, 22:11
            moze ostro,może dosadnie,ale prawdziwe.
            A na jakim poziomie jest zalożenie takiego tematu wlaśnie dzisiaj?
            Odpowiedz-żałosnym.
          • Gość: obiektywny do bodzia moherowego kapturka IP: *.chello.pl 17.04.10, 23:26

Hymnu Bodzio nie znasz to jakie ty wartości chcesz wnuczce wpajać ???
            W jednym z wątków to deklarujesz ba jak zwykle krytykuje adwersarzy.
            Słusznie tam jeden zauważa, że obściskiwanie wnuczka w swoim czasie sama
            zasymiluje zatem po co Twoja ingerencja w tej sferze.Zresztą byłoby to chyba po
            trosze nie na miejscu dziadek z instruktażem..

> może być skowronkiem.Jak ja uwielbiam te wasze skamlanie.Zapraszam
            > w przyszłym roku na Wawel.
            bardzo podobała mi się wypowiedź Lipińskiej dot. wypaczonej satysfakcji
            przeciwników protestu pochówku - w sumie ich intencji mają zwierzęcą genezę -
            ich cieszy nie fakt ukoronowania Prezydenta, lecz to, że stało się odwrotnie niż
            apelowali protestujący - taka wynaturzona zasad przekory.
            W sumie patrząc na Twoje posty bodzio widzę zacietrzewione twarze grupy Rydzyka
            pasuje jak ulał - moherowy kubraczek w anim prostaczek - nie mylić z prostatą
            ale konstruktywna uwaga na przyszłość zbyt częste używanie moherowego kapturka
            może prowadzić do zatarcia
            • the-only-bodzio Re: do bodzia moherowego kapturka 17.04.10, 23:39
              Chłopie prosty wyrwany.Hymn i rotę + Pana Tadeusza na pamięć .Nie
              pisz.Ludzie sami się wkręcacie.Jaki mocher.Jak się spowiadam, że nie
              chodzę.Tu nie ma zatwardziałych .Oprócz ciebie.Twoje racje są takie
              jak by Kaczyński ojca ci ubił , albo posadził do pierdla.Naprawdę
              wielki żal cię czytać
              • rowan_bean Re: do bodzia moherowego kapturka 18.04.10, 00:22
                bodzio skomlesz i skowyczysz, ale to nic nie da.
                Kiepski prezydent i koniec!
                Jeśli tego nie zauważasz, to znaczy że przeciwmgielne cię oślepiły!
                • Gość: GoSC Re: do bodzia moherowego kapturka IP: *.adsl.inetia.pl 18.04.10, 09:16
                  Kiepski może dla ciebie,bo sam jestes kiepski.Jaruzel to dla ciebie
                  guru.Naoglądałeś się telewizji i Moniki Olejnik i pieprzysz że się
                  nie da ciebie słuchać.Kogo tam jeszcze lubisz Walęsę rozbójnika ,
                  czy Kwacha pociągajacego z piekną Jolą z tvn style.Bo tak narazie to
                  nosa poza Blachownię z netu nie wyciągasz.I te twoje wstawki z
                  Martyną .Zmień styl rowan bo bełkoczesz.Nie raz jeszcze pojedziesz
                  na Wawel,takie twoje zasrane życie
              • Gość: obiektywny do Bodzia .... IP: *.chello.pl 19.04.10, 14:07
                Bodzio albo za dużo katalizatorów krąży w Twoje krwi albo to efekt demencji ...
                nie pamiętasz co pisałeś w jednym z postów

the-only-bodzio
                >.Hymnu nie znał.A ja znam.Też nie he he bo nie każdy
                >może być skowronkiem.Jak ja uwielbiam te wasze skamlanie.Zapraszam

to nie znasz czy znasz - czy porostu to taki Twój słowopotok - jałowe wartość
                argumentacji
                >Chłopie prosty wyrwany.Hymn i rotę + Pana Tadeusza na pamięć .

poza tym drogi bodzi w języku polski obowiązują zdanie złożone a tą Twoją
                czkawkę często ciężko określić zdaniami elementarnymi.

>chodzę.Tu nie ma zatwardziałych .Oprócz ciebie.Twoje racje są takie
                jesteś zatwardziały ale widzisz - w przeciwieństwie do mnie ty się do tego nie
                przyznasz ...bo skąd beton w swym ograniczeniu ma pojmować fakt bycia betonem ...

Naprawdę
                > wielki żal cię czytać
                widzisz być może - ale ja realnie współczuje Twojej wnuce - dziadek moherowy
                kapturek całymi dniami aktywujący się na forum
                a może i dobrze bo nie nasycisz niewinnej istotki swoimi popapranymi ideami
          • Gość: sas Re: Duzo zrobil !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.10, 12:58
            jak to może być,ze taki partyjota jak only nie zna hymnu,toś ty jakiś bies albo
            inne szkaradzieństwo z wyprostowaną korą mózgową,brzydzisz mnie
          • Gość: wladok Re: Duzo zrobil !!!! IP: *.net.stream.pl 19.04.10, 16:46
            Odpowiedz mi na jedno pytanie.Dlaczego nikt nie chciał go witać a
            tak wielu go żegnało?To taki był dobry?
    • Gość: Rafik Re: Co tak naprawdę L.Kaczyński zrobił dla Polakó IP: *.net.stream.pl 17.04.10, 22:37
      Pytasz: Co zrobił? Tak naprawdę nic, nic wielkiego. Był prezydentem
      ludzi, którzy głowsowali na niego ale za jego życia się do tego nie
      przyznawali a po śmierci nawet ci, którzy nie głosowali okrzyknęli
      go wielkim polakiem. Takiej tragedi i hipokryzji III Rzeczypospolita
      jeszcze nie widziała.
      • k2i Re: Co tak naprawdę L.Kaczyński zrobił dla Polakó 17.04.10, 23:20
        Gość portalu: Rafik napisał(a):

Takiej tragedi i hipokryzji III Rzeczypospolita
        > jeszcze nie widziała.

KOLO CHWAŁA CI ZA TE SŁOWA!!!!
    • k2i jak na zwykłego człowieka to wiele zrobił 17.04.10, 23:15
      ale był prezydentem a takim wiele większe cele się stawia, ja go niestety tylko zapamiętam z blokowania ustaw ciągłych kłutni kto ma lecieć i z tego że braciszek nim sterował:/
      Nie wiem może osobiście był dla rodziny dobrym człowiekiem ale jako polityka nie dażyłem go wielkim szacunkiem.
      Osobiście to za żadne skarby bym nie chciał żeby został prezydentem na drugą kadencję i mam nadzieje że jego brat kandydować nie będzie gdyż obawiam się żę nasz wspaniały narów może go wybrać a to już by była wiele większa tragedia.
      SZkoda mi go jako cżłowieka że musiał zginąć w tak przeraźliwy sposób i tyle z mojej strony, mam nadzieję że nie cierpiał.
    • Gość: ... Re: Co tak naprawdę L.Kaczyński zrobił dla Polakó IP: *.chello.pl 18.04.10, 00:42
      ..
      • Gość: aldi To jeszce zrobil IP: *.prenet.pl 18.04.10, 08:22
        Prezydencki wniosek do Trybunału Konstytucyjnego ws. nowelizacji ustaw o
        wywiadzie i kontrwywiadzie wojskowym to nie "blokowanie" prac, ale próba
        sprawdzenia ich zgodności z konstytucją - powiedział w Radiu ZET prezydencki
        minister Piotr Kownacki. Do czasu rozpatrzenia wniosku, rozmowę na ten temat
        uznał za "bezprzedmiotową".

Pałac Prezydencki z pomocą szefa TVP Andrzeja Urbańskiego zablokował w
        poniedziałek w "Wiadomościach" materiał o prezydencie Lechu Kaczyńskim, pisze
        Puls Biznesu.

W kwietniu Sejm przyjął ustawę ograniczającą państwowe subwencje dla partii w
        sumie o 78 mln zł. Najwięcej - prawie połowę - stracić miała PO, ale protestował
        PiS. A prezydent Lech Kaczyński zaskarżył nowe przepisy do Trybunału
        Konstytucyjnego.

Według "GW", z MSWiA skierowano w tym roku przynajmniej dziesięć wniosków o
        awanse generalskie. Z tej grupy prezydent zaakceptował tylko dwa - policyjne.
        Natomiast nie ma w tym roku problemów z generalskimi awansami w wojsku.

"Nie dopuszczę do prywatyzacji służby zdrowia" - tak prezydent Lech Kaczyński
        tłumaczył swoje weto do trzech z sześciu ustaw zdrowotnych. Ta decyzja oznacza,
        że nie będzie komercjalizacji szpitali. "To już koniec reformy" - oceniła
        zrezygnowana minister zdrowia Ewa Kopacz.

..."Gdy chodzi o minusy tej prezydentury, to zauważam poważne błędy w
        politycznym wizerunku Lecha Kaczyńskiego. Prezydent nie ma odpowiedniego
        dystansu do swojej osoby, rzadko widać również uśmiech na twarzy prezydenta,
        bardzo łatwo daje się wciągać w konflikty, które mu ewidentnie nie służą.
        Wystarczy popatrzeć na „ustawki” Palikota, które robione są celowo, żeby
        zdenerwować prezydenta. Problem w tym, że Kaczyński chyba nie rozumie, że oprócz
        typowego prowadzenia polityki, ogromne znaczenie ma również psychologiczny
        aspekt polityki czyli marketing polityczny, wiele osób nie interesujących się
        politykom, właśnie na ten aspekt zwracają szczególną uwagę w swoich wyborach
        politycznych. "

Itp ,itd
        • Gość: GoSC Re: To jeszce zrobil IP: *.adsl.inetia.pl 18.04.10, 09:24
          Nikt nie pamięta jego ruchów w solidarności wraz z wykryciem
          Bolka.Nie dbał o wizerunek i to był błąd .Bo by miał samych
          zwolenników.I duży plus by ruskie nie pluły nam w gebę.Potrafił
          zadbać o ludzi pracy.Ale dla dzieci z netu to zamało.
          • gad_z_rakowa_1921 Re: To jeszce zrobil 18.04.10, 13:13
            Prezydent Lech Kaczyński zrobił mnóstwo dobrych rzeczy dla naszego
            kraju. Niestety polskojęzyczne media niepozwalały by te dobre rzeczy
            ujrzały światło dzienne. Dlatego ja jako porządny Polak nieoglądam
            TVN, Polsatu, niekupuję główna wyborczego ani faktu czy
            superexpresu. Dla mnie nigdy autorytetem nie była pani Olejnik czy
            pan Tomasz Lis. Naród przejrzał na oczy i wystawi rachunek panu
            Tuskowi i jego świcie w nadchodzących wyborach.
            • Gość: jacasyl Re: To jeszce zrobil IP: *.alfanet24.pl 18.04.10, 15:15
              ...czyli zostało ci TV TRWAM,RADIO MARYJA i największy z największych prawdziwych i jedyny prawdziwy Polak -ojciec dyrektor,rektor,biznesmen,etc.Gratuluje,wkrótce będziesz goły
              • Gość: may Re: To jeszce zrobil IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 18.04.10, 16:16
                Dobrze że wybudowanie peronu we Włoszczowej nie było wystarczającym argumentem do pochówki na Wawelu...
              • gad_z_rakowa_1921 Re: To jeszce zrobil 19.04.10, 18:36
                Wystarczy, że kupuję sobie Rzeczpospolitą, słucham PR I, III oraz
                oglądam TVP. A dla Twojej wiadomości wczoraj zgromadzeni na rynku w
                Krakowie podziękowali TVN,
                • Gość: obiektywny do gadazrakowa IP: *.chello.pl 19.04.10, 19:04
                  widzisz kolego ...
                  a jeżeli mi napisze jeszcze o ich obiektywności to naprawdę będzie to kuriozalne....
                  brakuje tylko telewizji Traw i RadiaMaryji
                • Gość: obiektywny do gadazrakowa IP: *.chello.pl 19.04.10, 19:06
                  > oglądam TVP. A dla Twojej wiadomości wczoraj zgromadzeni na rynku w
                  > Krakowie podziękowali TVN,

kolejne konfabulacje i defetyzmy. Aż dziw, że potrafisz tak wiele ich
                  wygenerować....
            • Gość: obiektywny gad z rakowa - niech żyje PRL IP: *.chello.pl 19.04.10, 15:18
              > Prezydent Lech Kaczyński zrobił mnóstwo dobrych rzeczy dla naszego
              > kraju.
              tak jak Jaruzelski, Rakowski, Cyrankiewicz ba i Bierut ...
              też byli posługujący się Tobie specyficzną argumentacją
              - "zrobił wiele"...

rozumiem jak przystało na porządnego "Polka" czytasz SuperExpres, Fakt a w
              przerwach słuchasz jedyną słuszną rozgłośnie...??
              a kiedy nie słuchasz zakładasz brunatną koszulkę i wychodzisz na miasto skopać
              babcię, podgonić syjonistów....??

> pan Tomasz Lis. Naród przejrzał na oczy i wystawi rachunek panu
              > Tuskowi i jego świcie w nadchodzących wyborach.

hehehehe chcesz się założyć ???
          • Gość: aaa Re: To jeszce zrobil IP: *.182.167.143.nat.umts.dynamic.eranet.pl 18.04.10, 16:53
            nic nie zrobił i taka jest prawda już nie pamiętacie jaki miał problem by
            podpisać traktat lizboński podpisał go jako ostatni i to z wielka laska ! ludzie
            porostu nie odróżniają dwóch ważnych rzeczy OBOWIĄZKI PREZYDENTA a ZASŁUGI !
            • Gość: aaa Re: To jeszce zrobil IP: *.182.167.143.nat.umts.dynamic.eranet.pl 18.04.10, 16:54
              moim zdaniem powinni wykopać duł kolo pałacu prezydenta i tam go zakopać a nie
              na wawelu
              • Gość: Gogo Re: To jeszce zrobil IP: 213.241.95.* 18.04.10, 18:40
                ty śmieciu nie wiadomo co ciebie spotka śmieciu.
                • Gość: MPO Amen IP: *.prenet.pl 18.04.10, 18:46
                  Gość portalu: Gogo napisał(a):
                  > ty śmieciu nie wiadomo co ciebie spotka śmieciu.

Smiecia spotka smieciarka , mohera golarka do swetrow .

JAD , JAD , JAD . Amen
                  • Gość: gosc Re: do aaa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.10, 19:33
                    ciebie debilu wrzucic na zywo do szamba albo do gnojowki i popychac
                    kijem abys konal powoli
                  • the-only-bodzio Re: Amen 18.04.10, 19:41
                    Aldi przerastasz samego siebie.Co ci się robi?
                    • Gość: aldi bodzio beret Re: Amen IP: *.prenet.pl 18.04.10, 19:48
                      do the-only-bodzio - bede teraz pisal pod nickiem bodzioberet zebys mogl latwo
                      rozpoznac .

Mial spoczac w Pokoju , spoczal w przedpokoju
                      • Gość: mak Re: Amen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.10, 14:41
                        To o co tyle krzyku!?
                    • Gość: obiektywny Bodzi a świeczkę gdzie wkomponujesz ? IP: *.chello.pl 19.04.10, 14:10
                      the-only-bodzio napisał:

> Aldi przerastasz samego siebie.Co ci się robi?
                      za dużo obcuje z dewiantem o wdzięcznym nicku Bodzio stąd te niepokąjące perturbacje

powiem Tobie szczerze bodzio, że też i u siebie je zauważam...muszę spauzować -
                      mam tak np. odruch zwrotny
              • Gość: h.j Re: To jeszce zrobil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.10, 17:40
                ty knurze,zgnijesz w szambie
    • Gość: babcia Re: Co tak naprawdę L.Kaczyński zrobił dla Polakó IP: *.iplus.com.pl 19.04.10, 15:21
      Zgineło tyle osób , jaki cudem znaleźli sie w jednym samolocie
      i w jaki sposób właściwie doszło do tej katastrofy ???
      Historia oceni prezydenturę Lecha Kaczyńskiego i nie będzie to
      pochlebna opina .
      Teraz da się słyszec okrzyki " santo subito " i wszelkie próby
      krytycznej oceny jego prezydentury będa traktowane jak
      bluźnierstwo !!!!
    • Gość: Bielinek Ciekawy artykuł prasowy IP: 109.243.215.* 19.04.10, 15:26
      krakow.gazeta.pl/krakow/1,35798,7773181.html
      Bardzo trafny. Będą wołać nawet i Santo Subito,ale kto trzeźwo ocenia,ten wie...
    • Gość: MK Re: Co tak naprawdę L.Kaczyński zrobił dla Polakó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.10, 15:27
      Uważam że pan prezydent Lech Kaczyński wraz z żoną w pełni zasłużył na
      Wawel,,chociaż był tak skromnym człowiekiem że pewnie by sam nawet o Wawelu nie
      pomyślał!!Był dumnym patriotą.Zwolennikiem wprowadzenia ładu
      moralnego,europejskich standardów społeczeństwa obywatelskiego.To ON jako jeden
      z niewielu miał odwagę nie podpisywania wszystkiego co podtykali mu pod nos!!I
      robił to wszystko tylko dla dobra Polaków-dla Nas!!Wbrew pozorom był bardzo
      dobrym i skutecznym prezydentem który ponad wszystko kochał Polskę i
      Polaków!!Myślał też zawsze o przyszłych pokoleniach,a nie jak inni o przyszłych
      wyborach!To media wykreowały Go jako człowieka zimnego,czekały tylko aż popełni
      jakiś błąd aby wykorzystać go przeciwko niemu!!To my też sami pozwalamy na to
      żeby media wpływały na naszą ocenę człowieka!Człowiek który miał taki szacunek
      do swojej matki i wszystkich kobiet,,który potrafił tak mocno kochać swoją żonę
      nie mógł być złym człowiekiem!!!Myślę nawet że Polska tak dobrego prezydenta
      jeszcze nie miała i może się okazać że długo mieć nie będzie!!!!Pełen szacunek
      dla Lecha Kaczyńskiego i jego żony Marii.Panie Świeć nad ich duszami...
      • Gość: Bielinek Re: Co tak naprawdę L.Kaczyński zrobił dla Polakó IP: 109.243.215.* 19.04.10, 15:34
        Gość portalu: MK napisał(a):

> Uważam że pan prezydent Lech Kaczyński wraz z żoną w pełni zasłużył na
        > Wawel,,chociaż był tak skromnym człowiekiem że pewnie by sam nawet o Wawelu nie
        > pomyślał!!Był dumnym patriotą.Zwolennikiem wprowadzenia ładu
        > moralnego,europejskich standardów społeczeństwa obywatelskiego.To ON jako jeden
        > z niewielu miał odwagę nie podpisywania wszystkiego co podtykali mu pod nos!!I
        > robił to wszystko tylko dla dobra Polaków-dla Nas!!Wbrew pozorom był bardzo
        > dobrym i skutecznym prezydentem który ponad wszystko kochał Polskę i
        > Polaków!!Myślał też zawsze o przyszłych pokoleniach,a nie jak inni o przyszłych
        > wyborach!To media wykreowały Go jako człowieka zimnego,czekały tylko aż popełni
        > jakiś błąd aby wykorzystać go przeciwko niemu!!To my też sami pozwalamy na to
        > żeby media wpływały na naszą ocenę człowieka!Człowiek który miał taki szacunek
        > do swojej matki i wszystkich kobiet,,który potrafił tak mocno kochać swoją żonę
        > nie mógł być złym człowiekiem!!!Myślę nawet że Polska tak dobrego prezydenta
        > jeszcze nie miała i może się okazać że długo mieć nie będzie!!!!Pełen szacunek
        > dla Lecha Kaczyńskiego i jego żony Marii.Panie Świeć nad ich duszami...

Wiem z całą pewnością. Prezydent Kaczyński nie był moim prezydentem
        Owszem był prezydentem mojego kraju,ale w żaden sposób nie utożsamiam się z tym
        człowiekiem.
        Obecnie tworzy się jakiś mit ojca narodu,co należy uznać za zwykły przejaw
        fanatyzmu,bez dystansu do rzeczywistości.
      • Gość: obiektywny do MK IP: *.chello.pl 19.04.10, 16:24

Uważam że pan prezydent Lech Kaczyński wraz z żoną w pełni zasłużył na
        > Wawel,,chociaż był tak skromnym człowiekiem

załgiwać trzeba czynami nie opinia jednostek decyduje o tym, w takim przypadku
        koniecznym jest posługiwać się argumentami merytorycznymi .....
        W podobnej tonacji można byłoby zaopiniować każdego polityka. Parafrazując Twój
        post napiszę, że gen. Jaruzelski również zasłużył na Wawel, chociaż jest to
        człowiek skromny. Jest dumnym patriotą. Zwolennikiem wprowadzania nowego ładu -
        o przewrotności...jak to konweniuję w tym przypadku z jego osobą
        i zgodzisz się z tymi argumentami ?

To ON jako jeden
        > z niewielu miał odwagę nie podpisywania wszystkiego co podtykali mu pod nos!!
        odnosisz to do traktu Lizbońskiego ? A czy potrafisz de facto odnieść się jaki
        aspekt jest z nim związany ....i co pozytywnego wynikało z faktu Jego niepodpisana ?

I
        > robił to wszystko tylko dla dobra Polaków-dla Nas!!
        co robił ? dzielenie Polski ??? upolitycznianie stanowiska Prezydenta - z samej
        istoty tego urzędu wynika obowiązek odcięcia się od partykularyzmu partyjnego
        ...Tego on nigdy nie uczynił był Prezydentem partyjnym

brew pozorom był bardzo
        > Polaków!!
        liczne wpadki na linii dyplomacji, otoczony niedolnymi urzędnikami - to za
        czasów Prezydenta Kaczyńskiego kancelaria P{rezydencka określana była mianem
        niemrawego nieefektywnego tworu...
        zresztą spektakularnym faktem jest punktowe poparcie prezydenta

> Polaków!!

wszystkich ? i tego bezdomnego, którego pogonił słowami, które przeszły już
        annałów Jego polityki
        "spieprzaj dziadu...."

>Człowiek który miał taki szacunek
        > do swojej matki i wszystkich kobiet,,

i tej małpy w czerwonym ????....
        szacunek należy się wszystkim ale Prezydent Kaczyński dzielił Polskę na godnych
        i nie godnych....to jego polityka prowadziła do wiecznych sporów na linii rząd
        kancelaria - to jego zachodnia Europa postrzegała jako radykała i człowieka
        nietolerancyjnego

Trudno gdziekolwiek w jego życiorysie politycznym (oczywiście) doszukać się
        efektywności...
        Był może i dobrym człowiekiem - ale nie był Prezydentem Wszystkich Polaków -
        czego tak na marginesie od niego oczekiwano

!Myślę nawet że Polska tak dobrego prezydenta
        > jeszcze nie miała i może się okazać że długo mieć nie będzie!!!!
        ten fanatyzm, ślepy - pompatyczne słowa pusta retoryka
        Wiesz, że Twoje napompowane posty raczej budzą uśmiech zażenowania ..
      • Gość: wladok Re: Co tak naprawdę L.Kaczyński zrobił dla Polakó IP: *.net.stream.pl 19.04.10, 16:51
        Był tak dumny,że duma rozsadziła jego i samolot.
        • Gość: dominik do wladoka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.10, 17:42
          jak ty bydlaku mozesz tak pisac zginelo tyle ludzi.Twoja duma
          wyjdzie tobie bokiem -juz niedlugo.tobie rozsadza brzuch piwsko i
          tez ci moze niedlugo peknac i z toba koniec
    • Gość: ja Re: Co tak naprawdę L.Kaczyński zrobił dla Polakó IP: *.poczesna.netcominternet.pl 19.04.10, 16:22
      Prezydent został wybrany przez naród i pełni funkcję służenia
      narodowi, nie powinno się odwracać ról żeby naród służył
      prezydentowi. Odnosi się to do wszystkich prezydentów.
      • Gość: honor Re: Co tak naprawdę L.Kaczyński zrobił dla Polakó IP: *.ludowa.netcominternet.pl 19.04.10, 21:20
        Proponuję przeczytać i dopiero się wypowiadać:

Lech Aleksander Kaczyński (ur. 18 czerwca 1949 w Warszawie, zm. 10 kwietnia 2010
        w Smoleńsku) – polski polityk, Prezydent Rzeczypospolitej Polskiej w latach
        2005–2010, prezes Najwyższej Izby Kontroli w latach 1992–1995, minister
        sprawiedliwości i prokurator generalny w rządzie Jerzego Buzka w latach
        2000–2001, prezydent Warszawy w latach 2002–2005.Współzałożyciel partii Prawo i
        Sprawiedliwość i jej pierwszy prezes, senator I kadencji oraz poseł na Sejm I i
        IV kadencji. Był doktorem habilitowanym nauk prawnych, profesorem nadzwyczajnym
        UKSW i UG, specjalistą w zakresie prawa pracy. Jesienią 1977 za pośrednictwem
        brata, Jarosława, nawiązał współpracę z kierowanym przez Zbigniewa
        Romaszewskiego Biurem Interwencji Komitetu Samoobrony Społecznej KOR. Prowadził
        szkolenia z zakresu prawa pracy dla robotników. Od 1978 działał w Wolnych
        Związkach Zawodowych. W latach 1978–1980 wraz z Joanną i Andrzejem Gwiazdami
        prowadził dla robotników wykłady z prawa pracy i historii PRL. Pisywał w
        niezależnym "Robotniku Wybrzeża" oraz kolportował wśród robotników pisma
        "Robotnik" i Biuletyn Informacyjny KSS "KOR". W sierpniu 1980 był doradcą
        Międzyzakładowego Komitetu Strajkowego w Stoczni Gdańskiej. Jako prawnik był
        autorem części zapisów porozumień sierpniowych. Był szefem Biura
        Interwencyjnego, kierownikiem Biura Analiz Bieżących MKS.

A co ty zrobiłeś jeśli można wiedzieć?

• Gość: Bielinek Re: Co tak naprawdę L.Kaczyński zrobił dla Polakó IP: 109.243.215.* 19.04.10, 21:29
          Gość portalu: honor napisał(a):

Działał w opozycji,jak tysiące ludzi w tamtym czasie.
          Za chwilę się dowiemy,że był pojedynczym autorem Porozumień Sierpniowych i że
          burzył Mur
          Berliński...
          Poza poszczególnymi szczeblami kariery,nic nowego to nie wnosi do dyskusji. Nie
          znajduję normalnego uzasadnienia,żeby sobie zasłużyć na spoczynek tuż u takich
          postaci jak Piłsudski..
          • Gość: ja prawdziwy gość Re: Co tak naprawdę L.Kaczyński zrobił dla Polakó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.10, 21:45
            Zrobił tyle, że wy tu razem wzięci nie zrobicie tego przez najblizsze sto lat
            • Gość: Bielinek Re: Co tak naprawdę L.Kaczyński zrobił dla Polakó IP: 109.243.215.* 19.04.10, 21:50
              Gość portalu: ja prawdziwy gość napisał(a):

> Zrobił tyle, że wy tu razem wzięci nie zrobicie tego przez najblizsze sto lat

Kult jednostki i negowanie otaczającej rzeczywistości,niedopuszczanie do
              myśli,że żyją na świecie większe autorytety niż śp dr hab, prezydent Lech
              Kaczyński, to chyba jakaś trauma już w Twoim wypadku. Pora się otrząsnąć...życie
              toczy się dalej...
            • Gość: babcia Re: Co tak naprawdę L.Kaczyński zrobił dla Polakó IP: *.iplus.com.pl 20.04.10, 12:05

> Zrobił tyle, że wy tu razem wzięci nie zrobicie tego przez
              najblizsze sto lat

a doikładnie co????
              Ijeszcze jedno o zmarłych mówimy tylko dobrze ,albo wcale ,dlatego
              ja nie mówię o Lechu nic ...
            • Gość: babcia Re: Co tak naprawdę L.Kaczyński zrobił dla Polakó IP: *.iplus.com.pl 28.04.10, 16:33
              Zrobił tyle, że wy tu razem wzięci nie zrobicie tego przez
              najblizsze sto lat

A czy pan prezydent jednoczył ludzi wokół swoich pomysłów ?
              Czy ciągle dzielił powtarzając za Jarkiem ,że tylko po jego stronie
              stoją prawdziwi Polacy a reszat to ZOMO .
              Nawet po śmierci dzieli .
              Jarek znowu dzieli Polaków na tych co go popierają to prawi ,a
              reszta nie jest prawdziwymi patriotami .
              I tylko cyniczy poseł Kurski przyznaje "że na tej fali jego partia
              dopłynie do władzy ".
              • Gość: @ Re: Co tak naprawdę L.Kaczyński zrobił dla Polakó IP: *.net.stream.pl 28.04.10, 16:49
                www.tuskwatch.pl/
        • Gość: >>>>>>>> Re: Co tak naprawdę L.Kaczyński zrobił dla Polakó IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 19.04.10, 21:43
          Kazdy idzie do rzadu załatwić swoje sprawy.On załatwil muzeum i Katyń. Znam
          kogoś kto poszedł pracować do firmy, tylko dlatego że są tam dobre obiady. Wielu
          ludzi nie wie że proste życie jest najwygodnisze, na nic sie zdają sława ,
          pieniądze, ordery.
        • Gość: obiektywny A PROSZĘ również wkleję.... IP: *.chello.pl 19.04.10, 23:19
          Proponuję się skoncentrować na randze problemu ja rozumiem, że w dobie
          wszechobecnego Internetu technika kopiuj wklej spopularyzowała się. Ale widzisz
          ja reprezentuję to pokolenie, które generowało swoje wypowiedzi na bazie
          kreatywności a nie odtwórczych algorytmów

a proszę to Twoja technika kolego
          Leonid Iljicz Breżniew (ros. Леонид Ильич Брежнев; ur. 19 grudnia 1906 (1
          stycznia 1907) w Kamienskom ob. Dnieprodzierżyńsk, zm. 10 listopada 1982 w
          Moskwie) – działacz Komunistycznej Partii Związku Radzieckiego i polityk ZSRR.

Urodził się w rodzinie hutnika, w 1921 roku rozpoczął pracę w hucie, w 1923 roku
          wstąpił do Komsomołu. W 1931 roku został członkiem Wszechzwiązkowej Partii
          Komunistycznej (bolszewików). W tym czasie ukończył technikum i zaczął pracować
          jako geodeta w guberni kurskiej, następnie na Białorusi i Uralu. W 1935 roku
          ukończył Instytut Hutnictwa w Dnieprodzierżyńsku, pracował w fabryce i służył w
          wojsku na Zabajkalu. W 1939 roku został sekretarzem Dniepropietrowskiego
          Komitetu Partii.
          Breżniew w 1942 r.
          Breżniew w NRD

Przed atakiem Niemiec na ZSRR powołany do czynnej służby wojskowej, pełnił
          funkcję komisarza politycznego. W trakcie służby w Armii Czerwonej początkowo
          pełnił funkcję zastępcy szefa Zarządu Politycznego Frontu Południowego, później
          szefa Wydziału Politycznego 18 Armii i szefa Zarządu Politycznego 4 Frontu
          Ukraińskiego (później jego udział w wojnie był wyolbrzymiany, nadano mu nawet w
          1976 stopień marszałka, czyniąc jednocześnie naczelnym zwierzchnikiem sił
          zbrojnych).

Po zakończeniu wojny, w 1946 roku został pierwszym sekretarzem Zaporoskiego
          Komitetu Obwodowego Komunistycznej Partii Ukrainy, a później
          Dniepropietrowskiego Komitetu Obwodowego KP Ukrainy. W latach 1950-1952 był
          pierwszym sekretarzem Komitetu Centralnego Komunistycznej Partii Mołdawii, a w
          latach 1953-1954 zastępcą naczelnika Zarządu Politycznego Marynarki Wojennej
          ZSRR. W 1954 roku został drugim, a w 1955 roku pierwszym sekretarzem
          Komunistycznej Partii Kazachstanu.

Na XIX Zjeździe KPZR w 1956 roku został wybrany zastępcą członka Prezydium KC
          KPZR i sekretarzem KC. Od 1957 roku był członkiem jego prezydium. Za rządów
          Chruszczowa przewodził grupie działaczy partyjnych niezadowolonych z polityki
          Chruszczowa.

W 1964 roku stanął na czele pałacowego przewrotu, w wyniku którego Chruszczow
          został odsunięty od władzy. Breżniew objął wówczas urząd I sekretarza KC KPZR
          (od 1966 sekretarza generalnego KC KPZR). Funkcję tę pełnił do śmierci w 1982
          roku. Współspiskowcy stanęli na czele rządu (Aleksiej Kosygin), dyplomacji
          (Andriej Gromyko) i ideologii (Michaił Susłow). W polityce wewnętrznej jego
          rządy charakteryzowało zatrzymanie destalinizacji, rezygnacja z eksperymentów
          gospodarczych i ustrojowych ery Chruszczowa, walka z antykomunistycznymi
          dysydentami z użyciem wszystkich środków (rygorystyczna cenzura, powszechna
          inwigilacja, skrytobójstwa, szpitale psychiatryczne dla opozycjonistów),
          ukrywanie niepowodzeń i narastających trudności poprzez propagandę. Nie
          zdecydowano się jednak przywrócić masowego terroru czasów Stalina. Ideologowie
          ZSRR nazywali państwo Breżniewa takimi określeniami jak "rozwinięte
          społeczeństwo socjalistyczne" czy "realny socjalizm". Później zaczęto je
          określać mianem "epoka zastoju".

Oprócz wymienionych funkcji Leonid Breżniew był deputowanym do Rady Najwyższej
          ZSRR od piątej do dziesiątej kadencji, deputowanym do Rady Najwyższej
          Kazachskiej SRR czwartej kadencji, członkiem Prezydium Rady Najwyższej ZSRR w
          latach 1965-1977 i jej przewodniczącym w latach 1960-1964 i 1977-1982.
          Leonid Breżniew i Jimmy Carter w Wiedniu – 1979

W polityce zagranicznej Breżniew łączył dążenie do ograniczenia "zimnej wojny"
          (deténte – układy rozbrojeniowe z USA, Konferencja Bezpieczeństwa i Współpracy w
          Europie) z tłumieniem ruchów antykomunistycznych w państwach socjalistycznych
          (interwencja w Czechosłowacji 1968, groźba interwencji w Polsce w 1980-81) oraz
          tzw. eksportem rewolucji w Trzecim Świecie (Etiopia, Mozambik, Angola, Gwinea
          Bissau, Afganistan i inne). Jednocześnie pogorszył stosunki z ChRL, co
          doprowadziło do krótkotrwałych starć zbrojnych. W 1979 roku rozpoczął
          interwencję w Afganistanie. Spowodowała ona powstanie antykomunistycznej
          partyzantki, doprowadziła do przebudzenia islamskiego i narodowego w wielu
          republikach radzieckich oraz była ostatecznie jedną z przyczyn upadku ZSRR.
          Sponsorowanie proradzieckich reżimów (Wietnam, Kuba) oraz partii komunistycznych
          i ruchów lewicowych na całym świecie stało się wielkim obciążeniem dla słabnącej
          i nieefektywnej państwowej gospodarki planowej. Gospodarka wykazywała coraz
          niższą stopę wzrostu, coraz trudniej jej było udźwignąć koszty "wyścigu
          zbrojeń", prestiżowych dokonań (loty kosmiczne, Olimpiada w roku 1980) oraz
          rozbudzonych apetytów konsumpcyjnych.
          Pomnik Breżniewa z 1981 w "Parku Sztuki" w Moskwie 2002

Z czasami Breżniewa wiąże się także poczucie bezkarności skorumpowanych i
          niekompetentnych aparatczyków oraz KGB-istów, którzy patronowali różnym
          nielegalnym interesom (skorumpowanie rodziny Breżniewa ujawnił jego następca,
          Jurij Andropow). Sam Breżniew w coraz mniejszym stopniu kontrolował sytuację,
          gdyż stan jego zdrowia (w tym sprawność umysłowa) stale się pogarszał.

Umarł na zawał serca 10 listopada 1982, w swojej daczy. Breżniew został
          pochowany pod murami Kremla. W pogrzebie na Placu Czerwonym brały udział
          delegacje z całego świata. Przybyli m.in. przywódcy Polski - Wojciech
          Jaruzelski, NRD - Erich Honecker, Bułgarii - Todor Żiwkow, Czechosłowacji -
          Gustav Husak, Rumunii - Nicolae Ceausescu, Węgier Janos Kadar, Mongolii -
          Jumdżagijn Cedenbał, Kuby - Fidel Castro, premier Wielkiej Brytanii Margaret
          Thatcher, premier Indii Indira Gandhi, przywódca Palestyny Jaser Arafat,
          wiceprezydent USA George Bush, kanclerz Niemiec Helmut Kohl i kilkadziesiąt
          innych głów państw i szefów rządów. W skład delegacji PRL, obok gen. Wojciecha
          Jaruzelskiego wchodził przewodniczący Rady Państwa prof. Henryk Jabłoński,
          członek Biura Politycznego KC PZPR Józef Czyrek oraz ambasador PRL w ZSRR
          Stanisław Kociołek.

Czterokrotnie nagrodzony tytułem Bohatera Związku Radzieckiego (1966, 1976,
          1978, 1981) wraz z medalem "Złotej Gwiazdy", tytułem Bohatera Pracy
          Socjalistycznej (1961).

I KOLEJNE KOPIUJ WKLEJ

Wywodzi się z rodziny ziemiańskiej herbu Ślepowron. Ojciec (Władysław Mieczysław
          Jaruzelski) walczył w wojnie polsko-bolszewickiej 1920, dziadek (Wojciech
          Jaruzelski senior) w powstaniu styczniowym[1]. Wojciech Jaruzelski przyszedł na
          świat w majątku w Kurowie, gdzie jego ojciec zajmował wtedy posadę
          administratora. 7 października 1923 został ochrzczony w tamtejszym kościele
          rzymskokatolickim.

Przed wojną uczęszczał do gimnazjum prowadzonego przez zakon marianów na
          warszawskich Bielanach. We wczesnej młodości był bardzo religijnym i dobrze
          zapowiadającym się uczniem. W 1939 wraz z rodziną przeniósł się na Litwę, a po
          aneksji tego kraju przez ZSRR w 1940 został zesłany na Syberię. Pracował w
          tajdze[2] przy wyrębie lasów, gdzie nabawił się choroby oczu, ślepoty śnieżnej,
          która trwale uszkodziła mu wzrok. Podczas zesłania zmarł jego ojciec, Władysław,
          pochowany w Bijsku.
          Kariera wojskowa [edytuj]
          II woj
          • Gość: obiektywny do honoru IP: *.chello.pl 19.04.10, 23:22
            piękny życiorys prawda ...wklejony ...kolejne wklejać ?

Rozumiesz sformułowane pytanie kolego "honorze" ??? Chyba nie, bo takich
            życiorysów wkleić można tysiące
            • Gość: honor Re: do honoru IP: *.ludowa.netcominternet.pl 20.04.10, 21:37
              Pytanie było takie:
              "Co tak naprawdę L.Kaczyński zrobił dla Polaków?"
              Odpowiedziałem abyś się chociaż zorientował czytając coś obiektywnego, a nie to
              co ci media powiedzą. Niestety życiorysu L. Kaczyńskiego nie uczyłem się na
              pamięć. Życiorysów można wkleić tysiące, ale czy tyczą się one tego pytania?
              • Gość: obiektywny Re: do honoru !!! IP: *.chello.pl 22.04.10, 20:07
                koelgo honorze ..ja rozumiem, że dla młodego pokolenia o naiwności -Internet
                jest źródłem informacji obiektywnej :))))))
                powklejać Ci z tego źródła skrajne radykalne, faszystowskie - "obiektywne"
                treści ???
                a może trochę herezji z zakresu nauki ?? - również naznaczonego "obiektywnością"
                Internetu - kolego honorze trochę dystansu do tego nie recenzowanego bardzo
                często wprowadzającego w błąd media ...

> pamięć. Życiorysów można wkleić tysiące, ale czy tyczą się one tego pytania?

a czy wklejone życiorysy w pełni oddają rangę osoby ?
                chyba, Twoją intencją było przedstawienie prozaiczności czynów L.Kaczyńskiego -
                to przepraszam ale rzeczywiście ją udowodniłeś
              • bluegrazyna Re: do honoru 28.04.10, 18:37
                A kto potrafi mnie oświecić i wymienic konkretnie i bez ogólników
                powiedzić co Pan Prezydent Kaczyński zrobił dobrego dla Polaków ??
          • Gość: bodzioberet hehehe IP: *.prenet.pl 19.04.10, 23:51
            Gość portalu: obiektywny napisał(a):
            > Leonid Iljicz Breżniew W 1964 roku stanął na czele pałacowego przewrotu, w
            wyniku którego Chruszczow został odsunięty od władzy. Breżniew objął wówczas
            urząd I sekretarza KC KPZR (od 1966 sekretarza generalnego KC KPZR). Funkcję tę
            pełnił do śmierci w 1982 roku.

ale nie byl współzałożycielem partii Prawo i Sprawiedliwość i jej pierwszym
            prezesem, senatorem I kadencji oraz poslem na Sejm I ,
            IV kadencji i fanem radia Ojca Dyrektora ;)

Mial spoczac w Pokoju , spoczal w przedpokoju
            • Gość: gosc Re: do bodziobereta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.10, 09:30
              ty baranie spoczniesz ale w szambie
              • Gość: :(( Re: Do Wszystkich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.10, 11:06
                Prawda jest taka że w naszym kraju nikomu się nie dogodzi.Większość polityków
                nie sięga wzrokiem poza czubek własnego nosa,i z nami zwykłymi ludzmi też tak
                jest...Pan prezydent Lech Kaczyński chciał coś zrobić dla naszego kraju,ale
                musiał ciągle walczyć.On chciał żeby Polska coś znaczyła,bo dla niego znaczyła
                wiele!!Nie będę się z Wami wdawać w dyskusję wybierzcie Tuska a Wasze żony będą
                pracować do 67l,wy do 70 i będziecie mieli Amerykę!I dajcie spokój już temu
                człowiekowi chociaż po śmierci!!!
                • Gość: straszne Re: Do Wszystkich IP: 188.33.82.* 20.04.10, 13:15
                  Gość portalu: :(( napisał(a):

> Prawda jest taka że w naszym kraju nikomu się nie dogodzi.Większość polityków
                  > nie sięga wzrokiem poza czubek własnego nosa,i z nami zwykłymi ludzmi też tak
                  > jest...Pan prezydent Lech Kaczyński chciał coś zrobić dla naszego kraju,ale
                  > musiał ciągle walczyć.On chciał żeby Polska coś znaczyła,bo dla niego znaczyła
                  > wiele!!Nie będę się z Wami wdawać w dyskusję wybierzcie Tuska a Wasze żony będą
                  > pracować do 67l,wy do 70 i będziecie mieli Amerykę!I dajcie spokój już temu
                  > człowiekowi chociaż po śmierci!!!

Fanatyzm... dobrze,że chociaż nie piszesz o pustej lodówce i przewracającej się
                  w kącie maskotce,jak "te niedobre liberały" okradać będą "zwykłych ludzi".
                  Dokładnie taki obrazem zafundował Polakom PIS w swoich klipach
                  wyborczych,podczas poprzedniej kampanii wyborczej.

Jednak wolę ludzi rozsądnych nie chorego z nienawiści jarka.
                  Gdyby nadal rządziła ta opcja,obudzilibyśmy się w czarnej d... kryzysu
                  gospodarczego i długu rozdętego do poziomu monstrum.

Ciekawe,kto teraz będzie ludziom wciskał kit z dziedziny ekonomii,jak ta
                  tragedia zabrała ze sobą choćby takie osoby jak posłanki Gęsicka czy Natalii-Świat.
                  Choć cześć jako ludzi szkoda,więc ich pamięci,bo też pracowali dla Polski.

Jakoś nie wierzę w to,że post,który napisałaś/eś to post zwykłego "ludzia" ;-)
                  vide człowieka...
                  • Gość: babcia Re: Do Wszystkich IP: *.iplus.com.pl 20.04.10, 14:09
                    Gość portalu: straszne napisał(a):
                    wybierzcie Tuska a Wasze żony będą
                    pracować do 67l,wy do 70 i będziecie mieli Amerykę!

wybierzcie Jarka , inwetorzy uciekną do kraju ,gdzie spokojnie
                    będa mogli prowadzic swoją działalnośc, a wy i wasze żony bedziecie
                    mogli procowac do 40tki , bo takie bezrobocie będzie .
                    A swoją drogą jednego nie rozumiem ,dlaczego praca ma byc karą ??
                    Od wielu ,wielu lat mam ,jak na polskie warunki niezła emeryturę
                    i cały czas pracuję i sprawia mi to satysfakcje .
                    Dzieci odchowane ,można spokojnie zając się pracą i wolę to niż
                    klepanie paciorków w kościólku !!!
                • Gość: babcia Re: Do Wszystkich IP: *.iplus.com.pl 22.04.10, 11:52
                  Gość portalu: :(( napisał(a):

...Pan prezydent Lech Kaczyński chciał coś zrobić dla naszego
                  kraju,ale musiał ciągle .

A może nie trzeba walczyć ,tylko tworzyć koalicję dla swoich
                  pomysłów !!!
                  • Gość: ja wnuczka do ciebie babciu IP: 83.238.217.* 25.04.10, 22:48
                    Jarek będzie.I żal ci dupsko ścisnie
                    • Gość: co zrobił? Re: do ciebie babciu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.10, 23:23
                      JAREK NA PREZYDENTA!!
          • Gość: GoSC Re: A PROSZĘ również wkleję.... no ruski wklej IP: 81.219.92.* 24.04.10, 16:31
            wklej jeszcze Stalina i napisz jak po pierwszej komunji przestaleś
            chodzić to kościoła,bo rower był ważniejszy.Teraz się trochę
            pokłócimy bo ty ten swój debilny łep do wszystkich postów wkladsz ,
            czy wklejasz .Nu pokażi.
            • Gość: obiektywny do ministranta IP: *.chello.pl 25.04.10, 21:30
              > wklej jeszcze Stalina i

skoro czuje taką wewnętrzną potrzebę i nie potrafisz sobie poradzić z tym
              "złożonym" problemem :)...to mogę wkleić :)))

i napisz jak po pierwszej komunji przestaleś
              > chodzić to kościoła,bo rower był ważniejszy.
              a rzeczywiście jezdziłem na rowerze :) jak 95% moich rówieśników ...
              a ty bidulko spędzałeś całe dnie w kościele ????
              o mój Boże - toż Twoi protoplaści to jakieś dewoty ? czy może urzędnicy
              kościelni ????

pozdrawiam serdecznie wiecznego ministranta ;)))

Teraz się trochę
              > pokłócimy bo ty ten swój debilny łep do wsz

P.S ...tak na marginesie to i ruski został już wklejony ...:) Breżniew to nie
              Polak...a nie wiedziałeś...no cóż może wówczas w kościele klęczałeś :)
              • Gość: Auuuu Forum Częstochowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.10, 21:49
                Czytając to forum ma się wrażenie że tu mieszkają jakieś oszołomy.Jeżeli ktoś
                zacznie jakikolwiek temat zawsze na końcu jest pyskówka,dobrze że nie możecie
                dać sobie po mordzie.Co za prymitywne mieszczuchy,a takie niby święte.
              • Gość: do obiektywnego Nie IP: 83.238.217.* 25.04.10, 22:46
                zawiodłem się .
                • Gość: co zrobił? Re: Nie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.10, 22:50
                  Widać dużo, skoro przed telewizorami w czasie jego pogrzebu
                  siedziało 15 milionów Polaków.

Niech wykituje inny prezydent, to sam zobaczysz.
                  PATRIOTYZM.Czyli to o czym Michnik powiedział że to RASIZM.
                  • Gość: warlock Re: Nie IP: 195.205.202.* 25.04.10, 23:35
                    pachujec zajmij sie przepychaniem zlewów, wstyd :-(
                  • Gość: Romper Stomper Re: Nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.10, 17:47
                    Gość portalu: co zrobił? napisał(a):

> Widać dużo, skoro przed telewizorami w czasie jego pogrzebu
                    > siedziało 15 milionów Polaków.

W tym ja. To znaczy , że dobrym prezydentem był. I Polakiem i patriotą. Takim
                    prawdziwym.
                    • Gość: babcia Re: Nie IP: *.iplus.com.pl 28.04.10, 18:02
                      Widać dużo, skoro przed telewizorami w czasie jego pogrzebu
                      > > siedziało 15 milionów Polaków.W tym ja. To znaczy , że dobrym
                      prezydentem był. I Polakiem i patriotą. Takim prawdziwym.

Z samego faktu ,ze ludzie przed tele ogladali pogrzeb prezydenta
                      wnosisz ,że był dobrym prezydentem .
                      Krytyczne uwagi dotyczące jego prezydentury będziesz traktował
                      jak bluźnierstwo .
                      A ci którzy którzy maja inne zdanie nie są prawi ,nie są dobrymi
                      patriotami i stoją tam gdzie ZOMO
                      • Gość: Julka Re: Nie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.10, 18:11
                        Czy tak trudno zrozumieć, że ktoś ma inne zdanie niż Ty?
                        Ostatnio jesteś bardzo aktywna na forum. I dobrze, ale Twoje wypowiedzi
                        zaczynają wyglądać jak trolowanie.
                        Napisałaś raz, drugi, dziesiąty... Już każdy wie jakie jest Twoje zdanie.
                        Może już przestań jątrzyć.
                        A zresztą. Pisz sobie do woli:)
                      • Gość: Romper Stomper Re: Nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.10, 19:35
                        Gość portalu: babcia napisał(a):

> Widać dużo, skoro przed telewizorami w czasie jego pogrzebu
                        > > > siedziało 15 milionów Polaków.W tym ja. To znaczy , że dobrym
                        > prezydentem był. I Polakiem i patriotą. Takim prawdziwym.
                        >
                        > Z samego faktu ,ze ludzie przed tele ogladali pogrzeb prezydenta
                        > wnosisz ,że był dobrym prezydentem .
                        > Krytyczne uwagi dotyczące jego prezydentury będziesz traktował
                        > jak bluźnierstwo .
                        > A ci którzy którzy maja inne zdanie nie są prawi ,nie są dobrymi
                        > patriotami i stoją tam gdzie ZOMO

Babciu to do mnie?
                  • Gość: Romper Stomper Re: Nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.10, 20:28
                    Gość portalu: co zrobił? napisał(a):

> PATRIOTYZM.Czyli to o czym Michnik powiedział że to RASIZM.

Dla jednych PATRIOTYZM dla innych FASZYZM/RASIZM.
                    pl.indymedia.org/images/2007/04/28109.jpg
                    Nie bójmy się nazywać rzeczy po imieniu.
                    • Gość: Hando Re: Nie IP: *.net.stream.pl 28.04.10, 20:37
                      Jeżeli dla ciebie Michnik jest autorytetem to gratuluję wyboru.
                      GW i TVN rządzi ludźmi o małych, niesamodzielnych umysłach, przykre...
                      • Gość: Romper Stomper Re: Nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.10, 21:34
                        No i popatrz. Dałem przykład jednej z największych chorób jaka toczy środowiska młodzieżowe. Dla mnie jest totalnie niezrozumiałe, jak po tym co nasz kraj wycierpiał, toleruje się, baa, zaprasza nawet do współrządzenia! ugrupowania tolerujące faszyzm, rasizm, ksenofobię. Pozwala się na kandydowanie z partyjnej listy ludziom , którzy negują Holocaust? To jest według Ciebie PATRIOTYZM? Odwiedziny członków partii u szmelcownika?
                        No ale Ty nie odniosłeś się do tego problemu. Widocznie dla Ciebie to nie jest problem. Może to środowiska bliskie Tobie. Takie prawdziwe. Polskie. Narodowe.

Jedyne co, to mnie obraziłeś.

Gość portalu: Hando napisał(a):

> Jeżeli dla ciebie Michnik jest autorytetem to gratuluję wyboru.
                        > GW i TVN rządzi ludźmi o małych, niesamodzielnych umysłach, przykre...

Nigdzie nie napisałem , że Michnik to mój autorytet. Nie jest nim jeśli chcesz wiedzieć. Ale jeśli ktoś gówno nazywa gównem to ma rację.

A do wszystkich śledzących ten wątek wpis Hando i wielu tu innych (Angrusz mój faworyt) można spuentować cytatem z wypowiedzi p. Jacka Żakowskiego:
                        "Prawica ma skłonność do tego, że zamiast polemizować, to narusza godność, obraża".
                      • Gość: xx Re: Nie IP: *.icis.pcz.pl 28.04.10, 21:43
                        No widzisz - od razu gdy ktos ma inne poglady niz Twoje, to jest niesamodzielny,
                        maly itd.

Dobrze ze nie "karzel" - bo takie ulotki tez kraza po Warszawie.

Ja sie nauczylem na tym wlasnie forum jednego - dykutujmy o pogladach, nie o
                        ludziach ktorzy sie tutaj wypowiadaja.
                        To mozna rozszerzyc - szanujmy sie wzajemnie, nie opluwajmy sie.
                        • Gość: Qlawy Re: Nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.10, 22:21
                          Brawo XX .
                          Niestety to chyba wołanie na puszczę.
    • kazalkumek Re: Co tak naprawdę L.Kaczyński zrobił dla Polakó 28.04.10, 22:13
      hmm no co mógł zrobić, zrobił nie dużo nie mało. Dbał o interesy Polski jeżeli chodzi o historię naszego kraju, nic innego jednak nie zauważam żeby zrobił
      • Gość: luron40 Re: Co tak naprawdę L.Kaczyński zrobił dla Polakó IP: *.pcz.pl 29.04.10, 09:06
        Bronił naszego honoru .Dziękuję mu za to i przepraszam ze często się poddawalem
        gdy szyderstwo i obłuda ponizaly nasz kraj.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka