Dodaj do ulubionych

Działka dla Instytutu

28.04.10, 11:54
Żądam, aby radni, którzy głosowali za sprzedażą działki pokryli różnicę miedzy wyceną a bonifikatą z własnych diet albo sprzedali mieszkania za pół ceny, tak jak było w ankiecie Gazety Wyborczej.
Lista radnych, którzy głosowali za sprzedażą:
www.wybierzmyprzyszlosc.pl/
Obserwuj wątek
    • Gość: iron Re: Działka dla Instytutu IP: *.know.cable.virginmedia.com 28.04.10, 12:16

Klub Radnych Platformy Obywatelskiej RP Rady Miasta Częstochowy

1) Bartłomiej Sabat - Przewodniczący Klubu
      2) Łukasz Banaś
      5) Ewa Pachura
      6) Kazimierz Pankiewicz
      7) Henryk Pinis
      8) Maciej Wawrzkiewicz

Klub Radnych Prawa i Sprawiedliwości Rady Miasta Częstochowy

1) Jerzy Nowakowski - Przewodniczący Klubu
      3) Wacław Baczyński
      4) Marek Domagała
      5) Artur Gawroński
      6) Krzysztof Sztanderski

Klub Radnych "Wspólnoty Samorządowej" Rady Miasta Częstochowy

1) Konrad Głębocki - Przewodniczący Klubu
      2) Marcin Maranda - Wiceprzewodniczący Klubu
      3) Adam Banaszkiewicz
      4) Stanisław Gmitruk
      5) Elżbieta Janczarek
      6) Lech Małagowski
      7) Kazimierz Świtalski

Dziekujemy....
      • Gość: rem Re: Działka dla Instytutu IP: *.realestate.net.pl 28.04.10, 12:27
        trzeba tym knotom podziękować w czasie wyborów
      • Gość: andrzej Re: Działka dla Instytutu IP: *.prenet.pl 28.04.10, 15:29
        a co z wykazem radnych PIS i ich członkiemz niejaką Izabelą N./ o
        coś tam podejrzewaną
      • Gość: hel Re: Działka dla Instytutu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.10, 15:38
        sztanderski ...wielkie nic
    • Gość: gość Re: Działka dla Instytutu IP: *.net.stream.pl 28.04.10, 12:33
      No Panowie z PO, właśnie straciliście mój głos w wyborach samorządowych. Od
      dzisiaj w tym mieście mój głos ma Lewica.
      • Gość: trol Re: Działka dla Instytutu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.10, 15:42
        cienkich bolków,cieniasów chorych na szczyptę władzy trzeba przepędzić jak
        najprędzej
    • mac.in Działka dla Instytutu 28.04.10, 12:49
      Dokładnie tak , tylko lewica może powstrzymać to rozdawanie dla
      Klasztotu i Kurii. To przechodzi ludzkie pojęcie najlepsze grunty
      sprzedawaja z bonifikatą , szok!!!!
      • Gość: ??? Gdzie leży problem Gazeto Wyb.....? IP: *.apus-net.pl 28.04.10, 13:01
        Gdzie leży problem Gazeto Wyb.....? czy zostało złamane PRAWO?
        zgodzę wyrazili radni wybrani przez Częstochowian w wolnych,
        demokratycznych i bezpośrednich wyborach.
        • Gość: Michał Re: Gdzie leży problem Gazeto Wyb.....? IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.10, 13:10
          Częstochowian w środku zdania pisze się małą literą!
          • Gość: do Michała Re: Gdzie leży problem Gazeto Wyb.....? IP: *.apus-net.pl 28.04.10, 13:15
            wiem, ale napisałem "z dużej" ze względu na szacunek dla
            Częstochowian.
            nie każdy to rozumie....
        • Gość: gość Re: Gdzie leży problem Gazeto Wyb.....? IP: *.net.stream.pl 28.04.10, 13:10
          A widzisz żeby ktoś pisał o łamaniu prawa??? Ja miałem nadzieję że wraz z
          odejściem Wrony troszkę się u nas zmieni i kościół nie będzie uprzywilejowany
          (sukienkowi tego nie potrzebują, to chyba najbogatsza instytucja w tym kraju,
          ale jak widać nadal niesamowicie pazerna). Referendum w sprawie odwołania Wrony
          jak widać niczego nie nauczyło radnych prawicy i nic mnie nie obchodzi że
          bonifikata była 15%, 8% czy nawet 1%, dla mnie ważne jest to że normalny
          obywatel na takie przywileje liczyć nie może. Dotąd głosowałem na PO, teraz
          koniec, żaden z tych pionków bez jaj nie dostanie więcej mojego głosu w tym
          mieście.
          • contrame Re: Gdzie leży problem Gazeto Wyb.....? 28.04.10, 17:36
            Czarni nie przestaną i będą grabic do ostatniej złotówki. Naszej
            złotówki oczywiście. Taka ich natura. I cel ich działalności.
            Gość portalu: gość napisał(a):

> A widzisz żeby ktoś pisał o łamaniu prawa??? Ja miałem nadzieję że
            wraz z
            > odejściem Wrony troszkę się u nas zmieni i kościół nie będzie
            uprzywilejowany
            > (sukienkowi tego nie potrzebują, to chyba najbogatsza instytucja w
            tym kraju,
            > ale jak widać nadal niesamowicie pazerna). Referendum w sprawie
            odwołania Wrony
            > jak widać niczego nie nauczyło radnych prawicy i nic mnie nie
            obchodzi że
            > bonifikata była 15%, 8% czy nawet 1%, dla mnie ważne jest to że
            normalny
            > obywatel na takie przywileje liczyć nie może. Dotąd głosowałem na
            PO, teraz
            > koniec, żaden z tych pionków bez jaj nie dostanie więcej mojego
            głosu w tym
            > mieście.
            • Gość: do contrame Re: Gdzie leży problem Gazeto Wyb.....? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.10, 18:33
              Ja mam lepszy pomysł niech każdy katolik płaci co miesiąc jakąś kwotę na Tych
              sukienkowych,zobaczymy ile mammy w Polsce katolików?
      • Gość: dd Re: Działka dla Instytutu IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.10, 19:27
        A ja od pond 4 miesięcy głupiego garażu nie mogę postawić , bo przepisy i jakieś
        głupie zarządzenia . Pozwolenia, podanka, mapki , projekty i znowu podanka.
        Ufffff , gdzie tu sprawiedliwość.
        • Gość: dyl Re: Działka dla Instytutu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.10, 19:48
          urzędasy dupami się w urzędzie ocierają tylu ich tam siedzi a prostej sprawy
          załatwić nie potrafią
    • Gość: Normalny Polak Re: Działka dla Instytutu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.10, 13:10
      Panowie z lewicy!
      Ile jeszcze razy bedziecie sie wpisywac na tym forum pod roznymi nickami?
      Zawsze kreowaliscie wirtualna rzeczywistosc i teraz tez tak jest. Ilu was na tym forum jest? pieciu pod 15 nickami? uspokojcie sie, bo to wam i tak nic nie da. Tak samo jak wytarte przez czas i zuzyte hasło wybierzmy przyszlosc Kwacha.
      Wybory zweryfikuja poparcie i skonczymy głupie dyskusje, bo zachowujecie sie jakbyscie mieli co najmniej 40% poparcia w Częstochowie i ze 30% w kraju.
      Działka poszła do swieckiej instytucji, a nie do koscielnej! czy redkator tego nie mogła napisac, jesli chce pisac prawde i tylko prawde? Instytut nie jest kościelny. A działke rada miejska sprzedała za milion złotych, bo Tadeusz W. chciał ją pchnąc za 90 tysiecy złotyc, czyli 10 razy taniej - i to było faktycznie skandalem.
      • Gość: gość Re: Działka dla Instytutu IP: *.net.stream.pl 28.04.10, 13:49
        Tak tak, wszyscy którzy krytykują przywileje dla kleru to ludzie z Lewicy. I kto
        tutaj w Matrixie żyje? Proponuję żebyś zajął się tropieniem mitycznego układu.
      • Gość: facetzokolic Re: Działka dla Instytutu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.10, 13:53
        Wybory , wyborami , ale działanie na szkode miasta to inna para
        kaloszy.
        Po pierwsze
        Sprzadali za nie milon tylko za 712 tys + VAT , a to taka mała
        różnica kilkuset tysięcy złotych , które są potrzebne w innych
        miejscach.
        Po drugie
        Że to jest świecka instytucja to może i fakt , ale ŚCIŚLE związana z
        klerem , którego to stać na zakup po cenie rynkowej.
        Po trzecie
        Dobro wslne , jakim była działka powinno byc sprzedane po cenie
        WOLORYNKOWEJ w przetargu ogólnokrajowym , przy czym przy takiej
        samej cenie dostaje ten co robi wie cej dla Częstochowy
        Po czwarte
        Podaj przykłady innej swieckiej instytucji NIE ZWIĄZANEJ Z KLEREM co
        ma takie bonifikaty
        Po piąte i ostatnie
        Ile tam ( do tego instytutu ) przychodzi ludzi ? Co takiego
        przeciętny mieszkaniec Czestochowy ma dobrego z faktu ze tam jest
        instytut ? Widzisz jakies korzysci ? ,ale realne , bo nie chce
        słyszeć o duchowych wstąpieniach.
      • Gość: lewicowiec Re: Działka dla Instytutu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.10, 14:00
        Nie zmieniaj tematu. Twoi kolesie z PO ogolili kosciołowi miejską działkę za bezcen. Sprzedaj kmiocie im swoją chałupe za połowe i to będzie OK, ale miejskie ma iść na przetag i juz. Pokazało całe PO swoją dwulicowość( oprócz Kwapisza - szacun ). Czego sie wstydzicie?? tego, że z PiS i Wspólnotą leżycie krzyżem przed kościołem? Nie wtydźcie się - nie ma czego - niech tylko ludzie o tym wiedzą
      • Gość: Romper Stomper Re: Działka dla Instytutu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.10, 15:01
        Gość portalu: Normalny Polak napisał(a):

> Wybory zweryfikuja poparcie i skonczymy głupie dyskusje, bo
        > zachowujecie sie jakbyscie mieli co najmniej 40% poparcia w
        > Częstochowie i ze 30% w kraju.

Paradoksalnie poparcie dla PO jest ciągle wysokie tylko i wyłącznie
        ze względu na obecność (jeszcze, ale mam nadzieję, że już niedługo)
        PiSu na scenie politycznej. Więc proszę o wstrzymanie się z takimi
        wpisami. Wizja powrotu faszystów do władzy jest przerażająca i PO ma
        mój głos, jak i bardzo wielu moich znajomych, ale nie przeginajcie
        struny. Trochę pokory i logiki w czytaniu sondaży.

Pozdrawiam
      • Gość: kibol Re: Działka dla Instytutu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.10, 15:50
        raczej jesteś nienormalny,każdy który myśli inaczej od ciebie to jest ten
        gorszy,ja też zagłosuję na lewicę a wy nieuki z prawej styropiamówki do kopania
        dołów a nie do szastania nie swoją kasą.Precz z ignorantami
      • Gość: do palanta Re: Działka dla Instytutu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.10, 15:54
        strach cię ogarnął pierdziochu-klęczniku
      • Gość: robol Re: Działka dla Instytutu IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.10, 17:40
        Jeżeli to świecka instytucja, to czemu brakuje n.p. na przedszkola?
        I czemu mnie nikt nie dołoży do czynszu?
    • contrame Grabież trwa 28.04.10, 17:12
      Watykańska grabież polskiej własności trwa. A ci, którzy powinni
      reprezentowac nasze interesy wysługują się watykańskim zachłannym
      funkcjonariuszom.
      • Gość: katol Re: Grabież trwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.10, 17:19
        Instytut prymasowski czyli
        watykańscy emisariusze pod przykryciem

Ileż to jeszcze trwa mać?
    • Gość: Mieszkaniec Re: Działka dla Instytutu IP: *.szymanowskiego.trustnet.pl 28.04.10, 19:05
      No cóż, decyzja zapadła, szkoda, że Radni moim zdaniem zbyt lekkomyślnie podeszli do sprawy, no cóż widocznie w poprzednich wyborach ja dokonałem złego wyboru, jestem bardzo rozczarowany partukularnym interesem Radnych PO, PiS i Wspólnoty Lokalnej. Choć głosowanie odbyło się zgodnie z prawem, i większość była za, to jednak mam wrażenie, że większość mieszkańców naszego miasta nie jest zadowolona z takiej dezycji. Ta uchwała i debata na sesji to kolejny element prowadzący do dalszego podziału i tak już skłóconego społeczeństwa i zniechęcenia ludzi do udziału w głosowaniach, w ogóle do aktywności społecznej. Jak na ironie losu włodarze naszego miasta proponują nam dziś utworzenie komisji dialogu społecznego, platformy internetowej itd...co za hipokryzaj, przecież i tak liczy się ten kto może decydować! Więc jeżeli większość radnych była za sprzedażą działki na preferencyjnych warunkach, to może niech ktoś łaskawie (np. Pani Przewodnicząca Rady Miasta) w imieniu tej większości wyjaśni mnie i innym mieszkańcą Częstochowy uzasadnienie tej decyzji. A radnym głosującym przeciw proponuję podjąć działania prawne podważające tą uchwałę - jeżeli są on możliwe. Nie będę pisał o tym co myślę o naszych radnych, ale stało sie źle, i wielka szkoda bo właśnie sprawiliście wy Radni, że przez ten wasz poziom uprawianej polityki ja i wielu moich znajomych nie bardzo już mam na kogo zagłosować. Chyba tą decyzją nie tylko straciliście kilka tysięcy złotych różnicy w stosunku do ceny jaka by była gdyby doszło do nieograniczonego przetragu, straciliście coś znacznie ważniejszego, nie do przełożenia na pieniądzę to moje (i wielu mieszkańców)zaufanie do Was, wielka szkoda. Mam nadzieję, że to już ostatnia Wasza kadencja i że większość mieszkańców tego drenowanego na różne sposoby i pogrążonego w ponurej rzeczywistości miasta nikt na Was (i wasze ugrupowania polityczne) nie zagłosuje.
      • Gość: gość Re: Działka dla Instytutu IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 28.04.10, 19:26
        Problemem jest to że im się wydaje że są nietykalni. Operują
        publicznymi pieniędzmi więc robia z nimi co chcą. Jedyna metoda to
        zapamiętać nazwiska, ugrupowania i podziękować im w najbliższych
        wyborach.
        • Gość: oi Re: Działka dla Instytutu IP: *.rev.masterkom.pl 28.04.10, 21:42
          Mamy wybory,które nic nie zmieniają jedynie świnie przy korycie.
          Zyjemy w państwie wyznaniowym dzięki konkordatowi więc kasta w kieckach ma
          przywileje o jakich obywatel może jedynie pomarzyć
          • misha_88 Re: Działka dla Instytutu 29.04.10, 00:02
            Może już czas, aby zastanowić się nad konkordatem i renegocjować niektóre punkty tej umowy?
    • johny5678 Działka dla Instytutu 29.04.10, 00:01
      Mam nadzieję, że mieszkańcy Częstochowy przypomną sobie o tej decyzji przy najbliższych wyborach samorządowych. To jest wcielanie w życie zasad państwa wyznaniowego. Kościół ma w naszym mieście taką pozycję, że radni boją się mu podskoczyć.
      Instytut powinien kupić działkę w przetargu na warunkach rynkowych, za cenę odpowiednią za tego rodzaju grunt. Miasto by na tym zyskało, a tak traci. Długo w tym mieście nie będzie normalnie. Kościół nie może inwestować na specjalnych prawach.
    • erykartowski Działka dla Instytutu 29.04.10, 07:37
      Równi i równiejsi. Dobrze tyle, że kwota wyższa niż za Wrony.
      • Gość: micha Re: Działka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.10, 15:57
        Już po transakcji koło niedzieli to przeorysza działkę se strzeli. Nabierze
        także wielkiej ochoty razem z biskupem przeżyć pieszczoty. Będą balować sobie do
        rana bo ta transakcja była udana!:-)
        • Gość: nie ma nic Marzenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.10, 19:02
          A czy mogłby sie znalezc inwestor i postawic dla nas mieszkanców
          prawdziwe centrum rozrywki dla dzieci i ich rodzicow i dziadków .
          Basen mi sie marzy , kawiarnie , galerie , wystawy ciekawe
          A czy w Tym Instytucie moze to byc?
          Komu ma on słuzyc? Pielgrzymom? Oni uciekaja stad po 4 h i
          zostawiaja pieniazki tylko w kosciele
          • Gość: ergd Re: Marzenia IP: *.wroclaw.vectranet.pl 29.04.10, 19:46
            radni to debi.... i oddają miasto za darmo
    • witkac_radeszin_sebienia Re: Działka dla Instytutu 29.04.10, 21:04
      No tak genialny pomysł...
      Jeszcze sprzedadzą nie swoje mieszkania i się narobi, a później powiedzą, że
      przecież mieszkańcy tak chcieli.
      • Gość: aaa Re: Działka dla Instytutu IP: 178.56.11.* 30.04.10, 08:48
        niech sami sprzedadza swoje nieruchomosci w cenach z oswiadczen
        majatkowych :>
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka