bryczkarz1 02.07.10, 23:51 Co to jest "wpisowe"? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: clau Re: - Dostałeś się? - krzyczeli przed listami z n IP: 193.138.240.* 03.07.10, 00:40 wpłaca się wpisowe w dniu przyjęcia . ;] koszt takiego wpisowego jest rożny , zależy od szkoły wpłaca się w sekretariatach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rotflmao Re: - Dostałeś się? - krzyczeli przed listami z n IP: *.prenet.pl 03.07.10, 10:10 a dostane potwierdzenia zaplaty z napisem wpisowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: - Dostałeś się? - krzyczeli przed listami z n IP: *.toya.net.pl 03.07.10, 16:02 Wpisowe tytulem "Dobrowolna wpłata na rzecz Rady Rodzicow" ;) A jak ktos nie wplaci to ma potem jakies dziwne problemy... przynajmniej w Sienkiewiczu ;) Bo zawsze sie ktos wsrod przestraszonych pierwszakow znalazl. Dlatego apeluje: niech nikt nie placi! Publiczne szkoly sa BEZPLATNE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wystraszony Re: Do mm pytanie mam IP: *.xdsl.centertel.pl 06.07.10, 07:38 Nie chcę płacić. Wpisowe w Sienkiewiczu chyba najwyższe w mieście. A co mi tam zrobią?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Do mm pytanie mam IP: *.netcominternet.pl 06.07.10, 08:29 Nikt Ci nic nie zrobi, tak samo jak w kazdej innej szkole. Cos mi sie zdaje, ze to czarny PR szkol, ktore nie maja naboru. Watpie aby wpisowe bylo wyzsze niz w innych liceach w miescie, w koncu to jedna z niewielu okazji dla szkol by zdobyc dodatkowe pieniadze spoza budzetu UM. A kazdy chcialby aby jego dziecko uczylo sie w czystej szkole lub dobrze wyposazonej pracowni. Pozniej z wplatami na rade rodzicow bywa roznie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz1 Czyli subwencja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.10, 09:01 państwowa z budżetu nie pokrywa takich kosztów jak utrzymanie czystości szkoły czy dobre wyposażenie pracowni ? Ba w jednej szkole, w której pracowałem, kiedy uczniowie zniszczyli ubikację , to przez długi czas dyrektor nie miał pieniędzy na jej remont a od uczniów nie był w stanie wyegzekwować . No ale Bronek obiecał , że nauczyciele dostaną . Może i szkoły też ? Tylko Belka już przypomniał, że trzeba ograniczyć deficyt budżetowy . Jak to zrobić ? Nie ma takiego męża stanu , który by powiedział prawdę Polakom - trzeba zaciskać pasa . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wystraszony Re: do abc IP: *.xdsl.centertel.pl 06.07.10, 09:45 W sieniu chcą 300 zł. Czy są jakieś listy z nazwiskami tych uczniów, którzy nie wpłacają składek? To sponsorzy pomagają szkole, albo absolwenci a nie uczniowie, których łatwo namierzyć. To nie fair!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do wystraszony ? Re: do abc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.10, 11:13 Najlepiej dowiedziec sie u zrodla ... Wpisowe wynosi 200 zl od lat w przeciwienstwie do kilku innych szkol gdzie wynosi 300 zl. Wiec juz sie mijasz z prawda i potwierdzasz, teze, ze to czarny PR. Poza tym wpisowe, tak jak w kazdej innej szkole jest wplata dobrowolna i nikt z tego powodu nie tworzy zadnych "czarnych list". Uprzejmie prosze abys trzymal sie faktow, a nie tworzyl kolejne urban legends, zeby nie powiedziec dosadniej. Szkoly powinny ze soba konkurowac fair, a nie przez takie nieuczciwe sztuczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oj Re: - Dostałeś się? - krzyczeli przed listami z n IP: *.chello.pl 03.07.10, 07:28 Wkrótce się dowiesz co to jest wpisowe i jeszcze inne składki, które będziesz bardzo cichutko,bez gadania płacił.Szkoda ,że w gimnazjum żal ci było symbolicznej złotówki............ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xac infa w trauguttcie IP: *.netcominternet.pl 03.07.10, 09:13 Niech mnie ktos oswieci co jest powodem, ze w klasie informatycznej z znajwieksza liczba punktow nikt nie przystepuje do matury z infy (traugutt chwali sie tym od lat) - nie jest to przypadkiem marnotrawstwo umiejetnosci? Rozumie, ze uczelnie wymagaja maty, ale ta matura moze podniesc wasze umiejetnosci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ricardo53 Panowanie "Sienkiewicza". IP: 193.138.241.* 03.07.10, 11:15 Ponownie to liceum staje się tą najlepszą szkołą średnią w naszym regionie. Mój patron szkoły wraca do łask. I tak trzymać. I niech teraz nauczyciele wykażą się swoją pracą, by przygotować swoich wychowanków do matury, by była to tylko formalność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Do ricardo53 IP: 217.98.20.* 03.07.10, 11:34 Gość portalu: ricardo53 napisał(a): > Ponownie to liceum staje się tą najlepszą szkołą średnią w naszym regionie. > Mój patron szkoły wraca do łask. > I tak trzymać. Jak to co powyzej napisales ma sie do statystyk z tego linku? kopernik.czest.pl/gfx/ico/2010.07.02.rek.gif Nadal brakuje, co prawda jest dobrze, ale to "panowanie", "staje się tą najlepszą szkołą średnią w naszym regionie" na razie tu nie pasuje. > I niech teraz nauczyciele wykażą się swoją pracą, by przygotować swoich > wychowanków do matury, by była to tylko formalność. Ciekawe czy ktos za 3 lata zweryfikuje wyniki tej informatycznej klasy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AC/DC Dobre statystyki - Siniu ROX. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.10, 21:25 Co ty chcesz weryfikowac, klasy mat-inf w Sieniu sie same zweryfikowaly lata temu. Sienkiewicz ma najwyzsza obieralnosc matury z informatyki w woj. slaskim. Dosc powiedziec, ze 1,6% zdajacych informatyke w tym roku w kraju to absolwenci wlasnie Sienkiewicza. Wyniki od lat znacznie przekraczaja srednia krajowa (ktora zwykle jest zenujaco niska) oraz wojewodzka (slaskie jest w czolowce). Zobaczymy byc moze Tragutt za 3 lata bedzie tez mial sie czym pochwalic. Zycze im tego, bo informatyka nie powinna byc tak niszowa, a egzamin z roku na rok jest coraz latwiejszy i CKE powinno juz podniesc poprzeczke. BTW: Czy UM podobnie jak w przypadku gimnazjow nie zamierza w tym roku opublikowac wynikow, zdawalnosci i obieralnosc matur w miescie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz1 średni próg przyjęcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.10, 22:24 do TZN 57 pktów . Co za poziom !!! Ilu z nich wyleci po pierwszej klasie ? czy wyleci ? Bo to przecież praca dla nauczycieli . Czy będą tak przepychac z dopami do kolejnej klasy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: średni próg przyjęcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.10, 23:14 a ile najmniej trzeba było mieć punktów ,aby dostać się np.doBieganskiego,Dąbrwoskiego czy żeromskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wnuczek emeryta Re: średni próg przyjęcia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.10, 23:46 A która najlepiej przysposabia do emigracji . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rotflmao niewazne ze przepychaja z klasy do klasy IP: *.prenet.pl 04.07.10, 13:36 i zanizaja mature, wazne ze jeszcze pare lat i bedziemy mieli najwiekszy % ludnosci ze srednim i wyzszym wyksztalceniem, a wtedy to praca sama do nas zapuka i beda placic 3k na reke, bo polska to wielki i madry narod, ze nie musi wyjezdzac za chlebem do innych krajow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz1 Re: niewazne ze przepychaja z klasy do klasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.10, 14:30 Do rotflmao : Po ukończeniu szkoły dostaje się świadectwo . Ma ono potwierdzać , że ktoś zdobył taką i śmaką wiedzę oraz umiejętności na poziomie średnim lub wyższym . Taka jest istota tego papierka - ono jest dowodem . Problem w tym, że ono - świadectwo - było dowodem . Teraz coraz częściej ten papierek jest tylko papierkiem , który wcale nie świadczy o kwalifikacjach . Kto to sprawił ? Ano ci od usuwania matematyki z matury , ci od przepisów , że rada pedagogiczna może promować ucznia nawet po niezdanym egzaminie poprawkowym , ci , którzy zmuszają nauczyciela do pisemnego tłumaczenia się dlaczego uczeń dostał jedynkę na koniec roku , ci , którzy ustalają wymóg 30 % dla zaliczenia matury , ci , którzy pozwalali na przyjęcia na uczelnię mimo jedynki na maturze, ci którzy zlikwidowali egzaminy wstępne na uczelnie . Sporo tych ludzi - jest ich jeszcze więcej . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rotflmao Re: niewazne ze przepychaja z klasy do klasy IP: *.prenet.pl 04.07.10, 15:12 no wlasnie o to chyba chodzi aby nasze spoleczenstwo mialo duzo ludzi z srednim i wyzszym wyksztalceniem, a ze to sa w wiekszej czesci debile to juz nie do mnie tylko do tych co kupuja sobie glosy wyborcow obiecujac im lepsza prace, do zawodowek to juz malo kto chodzi, teraz to sie liczy lans i studia, a ze pozniej bedzie zapie...l na kasie w tesco czy realu to co z tego wazne ze ma papiurek o ukonczeniu studiow, a ta matura co byla z matematyki teraz to ja bym ponad polowe po mojej podstawowce rozwiazal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re: niewazne ze przepychaja z klasy do klasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.10, 09:04 A jaki jest najniżśzy próg do liceum w Kamienicy Polskiej,czy ktoś może wie?proszę o odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Symptomatyczne 06.07.10, 13:47 Jest niż demograficzny . No i konsekwencje . Oto 2010 2009 KLASA 157 155 informatyczna (IEi) - najwyższy próg w województwie śląskim 150 149 politechniczna (IEp) - III próg w mieście 144 144 przyrodnicza (IB) 139 148 humanistyczna (IA) 137 153 ekonomiczna (ID) 136 142 przyrodnicza (IC) 135 148 językowa angielska (IFa) 119 131 językowa niemiecka (IFn) 229 344 liczba chętnych z I wyboru I ilość chętnych mniejsza i progi niższe . To i poziom nauczania dostosowana do tego progu . Taki to dzisiaj stan oświaty a za kilka lat stan gospodarki . To ci dzisiejsi uczniowie - z wpojonymi prawami ucznia ( a o obowiązkach jakoś cicho ) za kilka lat staną się pracownikami i z takim samym podejściem do obowiązków . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz1 Re: Symptomatyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.10, 14:59 A w Słowaku najniższy próg to 113 . A co się dzieje na Targowej ??? Liczy się każda sztuka , bo to subwencja . Odpowiedz Link Zgłoś