Dodaj do ulubionych

Dyrektor Przedziński z MZD

17.07.10, 10:53
Nie da się ukryć: dyrektor MZD Marek Przedziński ma wyraźnie mniejszy talent publicystyczny od redaktora Tomasza Haładeja. Dlatego z większą uwagą czytam teksty gazetowe niż coś artykułopodobnego ujawnianego w formie przypominającej urzędowe dokumenty.
Innego zdania jest inny dyrektor, dyrektor biura parlamentarnego PO, radny Jacek Krawczyk, zamieszczający na swojej stronie dzieło Przedzińskiego jako „porażający raport”. Uniknąć porażenia można nosząc czapeczkę, co polecam młodym aktywistom partyjnym.
Za porażający przykład niegospodarności panowie z PO uważają np. wydanie pieniędzy na koncepcję budowy wiaduktu na skrzyżowaniu DK-1 i Al. Jana Pawła II. Tylko, że bez tej „niegospodarności” nie mielibyśmy szans pozyskania 170 mln zł środków pomocowych. Podobny był powód wydania pieniędzy na koncepcję przebudowy ul. Głównej i Przejazdowej, czy koncepcję modernizacji dk 91 (ul. Warszawskiej). Chcąc pozyskiwać na budowę dróg środki pomocowe musimy inwestować w przygotowanie dobrych wniosków. Ponieważ chętnych na takie środki jest dziesięć razy więcej niż możliwości, zawsze istnieć będzie ryzyko przegranej w konkursie.
Niewybaczalnym grzechem wobec mieszkańców byłoby jednak nie podejmowanie ryzyka gry o europejskie pieniądze.
Skąd jednak o tym mogą wiedzieć dwaj panowie dyrektorzy, skoro im się do tej pory nic pozyskać nie udało.
Zastanowić się także można, co określić należy słowem niegospodarność. Przygotowanie projektów oczekiwanych od lat inwestycji drogowych, czy też wrzucenie gotowych już projektów do kosza pod pozorem, że mamy inny pomysł... W taki bowiem sposób wyrzucono do śmieci ponad 300 tys zł, gotowy projekt połączenia ul. Wały Dwernickiego kładką nad al. Jana Pawła II. Czy mieszkańcy Tysiąclecia nie zasługują na dobre rozwiązanie komunikacyjne, czy nie jest potrzebne udrożnienie znajdującego się w pobliżu kampusu akademickiego AJD...?
Najbardziej jednak poraża w tym tekście odniesienie do oświetlenia ulicznego. Tak, to prawda, oświetlenie uliczne jest w rękach monopolisty – Tauronu; tak, to prawda jesteśmy skazani na dyktat monopolisty. Przypomnieć tu warto, że przez kilka lat prowadziliśmy desperacką walkę, by ten stan zmienić. Szanowny dyrektor biura parlamentarnego nie zauważył, że błagaliśmy wręcz – jako samorządowcy z większości miast i gmin Polski – posłów i senatorów o pomoc.
Rząd PO nie był zainteresowany uwolnieniem samorządu od dyktatu monopolisty. Rząd PO wolał lepiej zarobić na sprzedaży Tauronu, podtrzymując jego monopolistyczną pozycję. Zamiast pomóc, rząd nas sprzedał... Przykre to, lecz prawdziwe.
Może więc radny poprosi swoich pracodawców – parlamentarzystów PO – by złożyli w tej sprawie interpelacje. Miałby wówczas możliwość doświadczyć osobiście w jakiej cenie jest dobro samorządu u polityków partii, określającej się jako obywatelska...
Z sympatii dla obu dyrektorów życzę im by unikali wychodzenia na słońce. Porażenie to bolesna sprawa... I liczę, że pan dyrektor Przedziński nie tylko zajmie się publicystyką, ale może także zbuduje czy zmodernizuje, czy chociaż wyremontuje jakąś drogę w naszym mieście.

z www.tadeuszwrona.pl

Obserwuj wątek
    • Gość: angrusz1 Ja też liczę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.10, 11:01
      "... że pan dyrektor Przedziński nie tylko zajmie się publicystyką, ale może
      także zbuduje czy zmodernizuje, czy chociaż wyremontuje jakąś drogę w naszym
      mieście."

Ale to radni określają budżet , w tym co i ile będzie remontowane .
      • Gość: ala Re: Ja też liczę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.10, 11:21
        taaa nasz były prezydent jest tak obiektywny w ocenie obecnego dyrektora MZDiT
        jak był obiektywny w ocenie pracy jego poprzednika, który miał dużo czasu by
        "zbudować, zmodernizować czy chociaż wyremnotować jakąś drogę w naszym mieście"
        tak aby wspomniany raport nie zawierał takiej treści.
    • Gość: speedy Re: Dyrektor Przedziński z MZD IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.07.10, 11:30
      Bo to jest tak, jak powiedział reżyser w Misiu: "Jest prawda czasu i prawda
      ekranu, prawda." Czyli są fakty rzeczywiste i fakty prasowe. Niestety dużo osób
      daje się nabrać na fakty prasowe i nie szukają ich potwierdzenia w
      rzeczywistości. Na szczęście jest coraz więcej "przytomnych", którzy widzą
      stagnację w mieście, niezdecydowanie oraz brak wizji i konsekwencji w działaniu
      komisarza Kurpiosa. I nie chcą się na to zgodzić, pamiętając sprawne działanie
      prezydenta Wrony, który miał pomysł na miasto i konsekwentnie go realizował.
      • Gość: Terl Re: Dyrektor Przedziński z MZD IP: 212.87.241.* 17.07.10, 12:08
        cyt. "Za porażający przykład niegospodarności panowie z PO uważają np. wydanie pieniędzy na koncepcję budowy wiaduktu na skrzyżowaniu DK-1 i Al. Jana Pawła II. Tylko, że bez tej „niegospodarności” nie mielibyśmy szans pozyskania 170 mln zł środków pomocowych".

I wszystko jasne. Lepiej dla Pana Krawczyka nic nie robić i nie wydawać kasy. A Dyrektor jaki kompetentny...
        • Gość: jona Re: Dyrektor Przedziński z MZD IP: *.147.102.96.nat.umts.dynamic.eranet.pl 17.07.10, 12:21
          No tak wszystko jasne. Kurpios z Krawczykiem swoje nic nie robienie a
          przyglądanie się chcą zastąpić robieniem opracowań mówiąc ile to pieniędzy
          wydano na opracowania techniczne a nie polityczne.
      • Gość: xx Re: Dyrektor Przedziński z MZD IP: *.icis.pcz.pl 17.07.10, 13:48
        Prezydent Wrona mial swoja wizje i pomysly, ale ta wizja i pomysly rozminelaysie
        z potzrebami i odczuciami mieszkancow, szczegolnie tych mlodych.

Dalsza konsekwencja w tym wydaniu prowadzilaby do ostatecznej zapasci mista.
    • xkx2 Re: Dyrektor Przedziński z MZD 17.07.10, 14:20
      Budować można dużo nawet bardzo dużo tylko zawsze jest jeden malutki
      problem, który zwie się:, „za co". Można miast kładki wybudować
      wiadukt miast kładki na Wałach Dwernickiego można wybudować łącznik
      Śląskiej z al. MC tylko, jeśli zrobi się to bez sensownych
      konsultacji wyjdzie z tego to samo, co z remontem al. NMP. Czyli
      inwestycja zostanie zablokowana przez nieustanne odwoływania się od
      kolejnych decyzji. Przeciwko wspomnianej inwestycji protestują
      mieszkańcy ul. Czartoryskiego i Wałów Dwernickiego, którzy nie bez
      powodu boją się, iż z lokalnej uliczki zmieni się ona w AK - bis.
      Dodatkowo, jeśli dołożymy chroniczny brak pieniędzy w budżecie to i
      nie dziwota ze jest jak jest.
      • Gość: speedy Re: Dyrektor Przedziński z MZD IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.07.10, 14:44
        Dokładnie. Po przeczytaniu tego "wstrząsającego raportu" można dojść tylko do
        jednego wniosku - MZDiT ma za mało pieniędzy na realizowanie swoich zadań. No to
        olbrzymie odkrycie i wielka zasługa dyrektora Przedzińskiego. Gdyby nie on, to
        bym tego nie wiedział. I nad tym pracował cztery miesiące?
        • xkx2 Re: Dyrektor Przedziński z MZD 17.07.10, 16:45
          Co Pan Dyrektor robił przez 4 - miesiące nie wiem nie jestem panem
          dyrektorem. Wiem jedno, iż wszedł on w buty uszyte przez kogoś
          innego. W Cz-wie z uwagi na kompletny chaos, jeśli chodzi o wizje i
          plany i brak jasno wytyczonych kierunków rozwoju dróg oraz dodatkowo
          chroniczny brak środków trudno cokolwiek planować. U nas każdy
          ciągnie w swą stronę radni w jedną prasa w druga, UM w trzecią a
          mieszkańcy gotowi oprotestować nieomalże każda inwestycje nie ciągną
          nigdzie, lecz działają jak hamulec.
          • Gość: cccr Re: Dyrektor Przedziński z MZD IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 17.07.10, 17:15
            Co robił przez ostatnie miesiące, doprowadzał i doprowadza do porządku cały
            Zarząd po bałaganie do jakiego doprowadził jego poprzednik wspierany przez
            swojego pryncypała, ot to.!!!
            Trzeba było wielkiej odwagi żeby się z tym zmierzyć,o by tak dalej Panie
            Przedziński.Może nasza Częstochowa będzie w końcu jakoś wyglądała.
            • Gość: Terl Re: Dyrektor Przedziński z MZD IP: 212.87.241.* 17.07.10, 17:39
              Tak tak, słusznie, poprosimy kolejny tym razem wstrząsający raport.

T
              • Gość: kolo Re: Dyrektor Przedziński z MZD IP: *.146.40.6.nat.umts.dynamic.eranet.pl 17.07.10, 21:37
                A jak to jest, że brat Chatysa szefa częstochowskiej Platformy w ciągu miesiąca
                awansował z referenta na inspektora bez wyższego wykształcenia pracuje w MZDiT.
                Widać czym zajmuje się nowy dyrektor.
                • Gość: flaga111 Re: Dyrektor Przedziński z MZD IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 17.07.10, 21:52
                  Widocznie jest dobrym fachowcem, a ty nieudacznikiem i tak cię to męczy,nierobie.
                • Gość: ikar Re: Dyrektor Przedziński z MZD IP: *.146.40.6.nat.umts.dynamic.eranet.pl 17.07.10, 21:54
                  www.tadeuszwrona.pl/news
                  chyba rozumiem kto tak naprawdę coś robił, pisał opracowania ale nie na użytek
                  polityczny.
                • Gość: ja Re: Dyrektor Przedziński z MZD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.10, 21:54
                  Nie wydaje mi się, żeby dyrektor MZD mógł być uzdrowicielem dróg
                  częstochowskich! Nie zapominajcie, że on już pracował w zarządzie dróg za rządów
                  SLD
                  • Gość: kolo Re: Dyrektor Przedziński z MZD IP: *.146.40.6.nat.umts.dynamic.eranet.pl 17.07.10, 21:58
                    no właśnie a kto nadzorował budowy dróg? Kocyga ten sam co go główny referendarz
                    wysunął jako kandydata na Prezydenta Częstochowy. Uchowaj nas od
                    poniedziałkowych zadymiarzy i błaznów co nic nie potrafią zrobić (oprócz kłamstwa)
                    • Gość: flaga111 Re: Dyrektor Przedziński z MZD IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 17.07.10, 22:05
                      I od takich debili jak ty kolo nie mających pojęcia o tematach o których piszesz
                      barani łbie, wiesz że gdzieś dzwonią ale nie wiesz w którym kościele,walnij
                      sobie baranka i idź z moherami na mszę.
                  • Gość: k-t-o-s-6 Re: Dyrektor Przedziński z MZD IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 17.07.10, 22:00
                    Liczy się wiedza i umiejętności a nie przynależność partyjna, ludzie wasza
                    głupot i nienawiść do wszystkiego co wam prostaczkom nie pasuje powala mnie na
                    kolana.
                    • Gość: ja Re: Dyrektor Przedziński z MZD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.10, 22:12
                      Nie chodzi o głupotę i nienawiść tylko o fakty. Pan Przedziński wygrał konkurs,
                      bo nie miał konkurenta, ale przecież faktem jest , że w MZD był już
                      wicedyrektorem za prezydentury p.Marasa. I co wtedy dobrego zrobił?
                      • Gość: cccr Re: Dyrektor Przedziński z MZD IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 17.07.10, 22:22
                        To trzeba było startować mondrosku do konkursu, takich ludzi jak ty siejących
                        ferment zamykał bym z Kulawikiem w jednej celi.
                        • Gość: ja Re: Dyrektor Przedziński z MZD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.10, 22:34
                          A może byś poczytał o czym piszę?? Piszę o tym, że PO wpuściło sobie do
                          zarządzania drogami osobe, która tymi drogami zarządzała za czasów SLD - to co
                          no moze zmienić?
                        • Gość: bo-ek Re: Dyrektor Przedziński z MZD IP: *.54.168.53.tvksmp.pl 17.07.10, 22:54
                          1. Kultura gościa z IP: ".sta.tvknaszapraca.pl" jest wprost
                          porażajaca.
                          2. Jesli chodzi o wykorzystanie kładki na JPII to uważam, że to był
                          bardzo głupi pomysł. Wydaje mi się, że wystarczy dobudować jeden pas
                          na AK dla wyjeżdzających z Worcela, a miejsca jest tam wystarczająco
                          dużo i problem byłby rozwiązany.
                          • Gość: cccr Re: Dyrektor Przedziński z MZD IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 17.07.10, 23:04
                            A ty gościu "bolek" czy "bobek" i twoja wiedza na tematy inżynierskie jest wręcz
                            oszałamiająca jak by tacy ludzie budowali Częstochowę to już dawno była by w
                            zgliszczach,nie wspomnę już o prostocie i ciemnocie twego umysłu.Nadajesz się do
                            moherów,Amen.
                            • Gość: ja Re: Dyrektor Przedziński z MZD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.10, 23:10
                              A czy ty przymulony gosciu z naszej pracy nie jarzysz, że tu piszą PO-wcy
                              zatroskani stanem MZD.Zapomnij na chwilę,co masz robic i przeczytaj posty. Ja
                              chcę jak najlepiej dla Kurpiosa,ale nie widzę tej szansy z nowym(starym!) dyrektorem
                              • Gość: cccr Re: Dyrektor Przedziński z MZD IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 17.07.10, 23:15
                                Zgoda buduje,niektórzy się nawracają,poczekajmy na efekty myślę że już nie
                                długo,obserwuję to wszystko i uważam że idzie ku dobremu.Jak Cię uraziłem to
                                wielkie przepraszam.
                            • Gość: bo-ek Re: Dyrektor Przedziński z MZD IP: *.54.168.53.tvksmp.pl 18.07.10, 12:28
                              Do cccr:
                              Czy poza tymi bluzgami stać Cię na jakieś konkrety, czy to już
                              przekracza możliwości Twojego IQ?
    • Gość: Inga Re: Dyrektor Przedziński z MZD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.10, 14:48
      PRECZ Z WRONIZMEM NA ZAWSZE! AMEN!!!!
      • Gość: gargamel Re: Dyrektor Przedziński z MZD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.10, 18:13
        poprawy stanu dróg nie widać
        poprawia się za to pracownikom zarządu dróg bez wykształcenia ...
        ale z koneksjami rodzinnymi ...
        • Gość: kolo Re: Dyrektor Przedziński z MZD IP: *.182.133.90.nat.umts.dynamic.eranet.pl 18.07.10, 21:05
          do Flagi111- proszę to jest poziom referendarzy i SLD Matyjaszczyka cyt
          ..."I od takich debili jak ty...,barani łbie..., walnij sobie baranka i idź z
          moherami na mszę..."
          Ja wiem, że normalna dyskusja przewyższa wasz poziom, poziom 30 IQ.
        • Gość: a-lfa Re: Dyrektor Przedziński z MZD IP: *.net.stream.pl 24.07.10, 21:27
          Jest takie przysłowie: "Tak krawiec kraje jak materiału staje".
          Jeśli nie pieniędzy a MZD musi mieć na wszystko pokrycie w swym
          budżecie. Dysponentami pieniędzy są radni. Jeśli oni nie dadzą
          pieniędzy to jak MZD ma prowadzić remonty czy inwestycje? A z tego
          co wiem kasy brak na wszytko.
    • pluto37 Re: Dyrektor Przedziński z MZD 18.07.10, 21:19
      terl_1 napisał:

> Nie da się ukryć: dyrektor MZD Marek Przedziński ma wyraźnie
      mniejszy talent .....

To moze znowy za wodza wybrac Wrone?
      I juz bedzie lepiej, albo nawet ...jeszcze lepiej:))
    • ulisses_czwa Moja odpowiedź dla Pana Prezydenta Tadeusza Wrony 18.07.10, 22:23
      Przeczytałem z uwagą komentarz Prezydenta Tadeusza Wrony i nie jestem zaskoczony tym, co pojawiło się na Jego stronie internetowej. Przypomniał mi się styl odpowiedzi jakie wówczas kierowane były na składane przez Radnych interpelacje, czyli niewiele na temat, pisanie „na okrągło” z ćwiczeniem języka polskiego i udowadnianie za wszelką cenę, że danej sprawy nie warto rozpatrywać lub jest to nieprawda.
      Szkoda, że Prezydent Tadeusz Wrona porusza tematykę, która nie ma odniesienia w „Ocenie stanu drogownictwa przez MZDiT”, a całość okraszona jest personalnymi wycieczkami – co jak widać było jedynym pomysłem na wykonanie analizy raportu.
      Prezydent Tadeusz Wrona porusza tematykę dokumentacji i koncepcji przez pryzmat zadań dofinansowanych ze środków zewnętrznych, co próbuje usprawiedliwiać „uzasadnionym ryzykiem”. Niestety, ale podane przykłady to klasyczna hipokryzja w wykonaniu Pana Prezydenta bez odniesienia do całokształtu. Wszystkie wymienione dokumentacje i koncepcje, które powstały, aby móc się starać o środki zewnętrzne to łącznie 5 pozycji z 47-miu, a zatem 42 pozycje leżały od wielu lat na półkach i nie były wprowadzane do kolejnych projektów budżetów – i właśnie tu można się dopatrywać niegospodarności. Jako przykład mogę podać m.in. „Przebudowę skrzyżowania Alei Pokoju z ulicą Złotą i Korfantego” – która jest gotowe do realizacji od zaraz, a nie była przewidziana do dofinansowania w żadnym z konkursów. Wymienione wcześniej 5 pozycji (koncepcje + dokumentacje) odnosi się do wspomnianego przez Prezydenta Tadeusza Wronę wiaduktu nad DK-1/JPII, węzła przy Warszawskiej oraz do przebudowy Głównej i Przejazdowej (na który już wiemy, że nie mamy szans z dofinansowaniem). Dwa pierwsze, do których odnosi się Pan Prezydent – i tu jak na ironię nie chciał się zgodzić na ich dokumentację (!) - są efektem działania… klubu Radnych Platformy Obywatelskiej, który wręcz zmusił do umieszczenia tychże dokumentacji w jednym z projektów budżetu. Z kolei pozyskanie środków jest efektem działalności Parlamentarzystów Platformy Obywatelskiej, których tak próbuje zdeprecjonować w niejednym swoim komentarzu. Nie wiem czy Pan Prezydent pamięta jak kilkukrotnie dziękował za wsparcie w pozyskaniu 170 mln zł na te dwie inwestycje, czy też w kilku innych, ważnych dla Częstochowy sprawach.
      Inny temat, od którego ucieka Pan Prezydent dotyczy oświetlenia. I tu znowu mamy zwrot, gdyż wspominam o oświetlaniu terenów spółdzielni z miejskich pieniędzy, czy też innych obiektów nie należących do miasta (co należało przez te kilka lat uregulować z Prezesami Spółdzielni, czy też właścicielami obiektów), natomiast Prezydent Tadeusz Wrona porusza tematykę Tauronu jako kluczową do wyprostowania tych miejskich spraw.
      Raport, który przedstawiłem otrzymali wszyscy Radni z Komisji Infrastruktury i Ochrony Środowiska ze wszystkich klubów. Materiał przygotowany przez Dyrektora Przedzińskiego jest pewnego rodzaju audytem, do którego ma prawo przejmując pod swoje kierownictwo MZDiT. Warto zwrócić uwagę, że nie jest to tylko i wyłącznie podnoszenie samej problematyki, ale i wyciągnięcie wniosków w postaci wprowadzenia pewnych działań naprawczych. Pamiętajmy również, że nastąpiła zmiana samej struktury MZD, ponieważ dołożono także dział Transportu od 1 kwietnia – czyli to, czego nie zrobił Prezydent Tadeusz Wrona przez 7 lat, aby uporządkować sprawy komunikacyjne.
      Mam również nadzieję, że komentarz, który zamieszczono na stronie Pana Prezydenta nie jest Jego autorstwa, choć grzecznościowo się właśnie do Niego zwracam jako adresata. Tekst jest momentami dość infantylny i nie przystoi człowiekowi o tak wielkim obyciu i doświadczeniu samorządowym. Nie zdziwiłbym się, gdyby to była publikacja jednego z „podopiecznych” Prezydenta Tadeusza Wrony, co wówczas ze względu na nijaką treść byłoby zrozumiałe.
      Z mojej strony w tym temacie nie zamierzam więcej odnosić się do tej kwestii – pozostawiam jej ocenę wszystkim zainteresowanym. Przekazałem raport do publicznej wiadomości, ponieważ mieszkańcy mają prawo do informacji.

Z wyrazami szacunku
      Jacek Krawczyk
      • Gość: kierowca Re: Dyrektor Przedziński z MZD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.10, 00:04
        Zwykłego obywatela - kierowce nie interesuje polityka a jakość drogi
        po której jeżdzi a te w naszym mieście są fatalne i nic sie z tym
        nie robi.pewnie politycznie będzie to miało przełożenie dopiero
        podczas najblizszych wyborów.
        • zbyszeklysin Jazgocące Kundle PO 19.07.10, 14:10
          Materiał przygotowany przez Dyr Przedzińskiego może być dowodem na pracowitość
          poprzedniego Dyrektora, który miał w zanadrzu projekty konkretnych rozwiązań.
          Ileż to razy słyszało się, że brak przygotowań projektowych jest przeszkodą w
          pozyskaniu funduszy unijnych. Duże miasta jakim jest Częstochowa, musi myśleć do
          przodu i mieć przygotowane rozwiązania. Oczywiście wiadomo,że na wszystko nie
          starczy ale przy takim przygotowaniu jest szansa na działanie w różnych
          kierunkach.
          Dziwne tylko, że najwcześniej posadzony Dyrektor Platformy zdążył przez pół roku
          przygotować dwie tabelki, które potrafi wykonać dziecko z podstawówki.
          Zasadnicze prace dla tego stanowiska leżą zaś odłogiem:
          *skrzyżowanie Jana Pawła z Armii Krajowej przynosi wstyd Częstochowie
          *kładka /jezdnia/ nad Al. Jana Pawła w niewiadomej przyszłości
          *zamykanie dróg bez powiadamiania przewoźnika miejskiego
          *
          to tylko bardzo podstawowe zaniechania, ale jeśli Platforma i lokalnym PiS-em
          nie potrafią załatwić rzeczy bardzo prostych, to cóż liczyć na wizję rozwoju miasta?
          Dlatego charakterystyczne jest, że tzw "raport porażający" jest rzucony przez
          plaformiane rekiny jakimś Jazgocącym Kundlom żeby narobiły hałasu, bo realnie
          wiadomo, że całe to opracowanie to chłam.
          • Gość: Jędrzej Jazgoczące Kundle Wspólnoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.10, 14:37
            Chłam to twoj stary. banda ze Wspolnoty sie nie wyprze burdelu jaki narobila przez 7 lat. Ja akurat jako zwykly mieszkaniec jestem zaskoczony tym raportem negatywnie :/
            • Gość: Franciszek Re: Dyrektor Przedziński z MZD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.10, 15:19
              Nam mieszkańcom nie są potrzebne do szczęścia raporty ale realne
              działania których nie widać
              • Gość: Pepe Re: Dyrektor Przedziński z MZD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.10, 13:15
                Ciekawy jestem z jakich powodów do konkursu na stanowisko dyrektora
                zgłosił się tylko jeden kandydat, właśnie pan Przedziński ?
                • Gość: cccr Re:Do Pepe IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 25.07.10, 13:28
                  Dlatego że ty jako najwyższej klasy fachowiec w dziedzinie dróg i mostów nie
                  zgłosiłeś swojej kandydatury.i anni byli przerażeni ogromem problemów drogowych
                  naszego miasta.
      • Gość: angrusz1 Połączenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.10, 15:53
        północnych dzielnic z DK1 w kierunku Warszawy - czyli budowa ulicy Warszyca .
        Jakoś nie może wyjść z fazy projektowej czy koncepcyjnej !!!

Nic tam się nie dzieje ale od lat mówi o tym
        • porrima Re: Połączenie 26.07.10, 11:32
          A ja jestem ciekawa, kiedy dla terenu w okolicach Korytarza Północnego pojawi
          się wreszcie Plan Zagospodarowania Przestrzennego zamiast Studium. Plan
          Zagospodarowania umożliwiłby wykorzystanie terenu obok osiedla Północ, który na
          razie służy wyłącznie do wyprowadzania psów.
          Na mapie na stronie Urzędu Miasta teren jest przeznaczony do wykonania Planu w
          pierwszej kolejności.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka