angrusz1 19.07.10, 10:00 Gdyby spełnić wszystkie obietnice kandydatów na prezydenta , bylibyśmy nie drugą Japonią czy bliźniakiem Irlandii , ale mielibyśmy drugą Grecję , i wcale nie chodzi o słoneczną pogodę ." Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kity to hity Ludzie "łapią" się na obiecanki i komplementy IP: *.apus-net.pl 19.07.10, 10:24 każdy wie, że ludzie w większości "łapią" się na obiecanki i komplementy. a prawdy to większość ludzi nie lubi. prosty przykład: powiedz jakiejś kobiecie, że jest otyła i niezbyt urodziwa, i niech to będzie zgodne z prawdą. efekt będzie taki, że cię znienawidzi. a jak jej powiesz komplement, jaka jest "piękna i zgrabna" (będzie to kłamstwem), to będzie się do ciebie uśmiechać i mieć o tobie dobre zdanie. tak samo jest z polityką. powiedz ludziom, jacy są wspaniali, ("mądry i wielki naród") jak ich "kochasz" (polityka miłości) i masz wygraną w kieszeni. cała fizlofia wygranych wyborów. będą następne wybory, znowu kandydaci będą pociskać kity i znowu ich wybiorą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TYM Re: Ludzie "łapią" się na obiecanki i komplementy IP: *.chello.pl 19.07.10, 13:24 a czy ktos wie czemu to kandytaci pociskaja wlasnie taki kit??? Odpowiedz Link Zgłoś
rowan_bean Re: Niedziela - Nowe rozmaitości " obietnice " 19.07.10, 19:02 angruszu, czyżby skubisiowy periodyk pluł na jedynego patriotę w Polsce? Biedny jestem i nie stać mnie na 4 złote za te chwile szczęścia z Markiem od Jurków i dekoratorem wnętrz Ryszką! Jedyne co dobre jest w Niedzieli, to w wersji internetowej, przepisy kulinarne. Niektóre już sprawdziłem i są bombowe, chociaż nie tanie. Od razu widać, że kler i bractwa zakonne głodne nie chodzą! Przepisy kulinarne polecam i bardzo rzadko jakiś felietonik. O dziwo autorstwa hierarchy. Stwierdzono to już empirycznie, że każdy wyjątek potwierdza regułę i Niedziela podłym szmatławcem jest. angrusz produkuje się tutaj, nie na forum Niedzieli ani pislamskim. Kiedyś próbował bezskutecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Niedziela - Nowe rozmaitości " obietnice " 19.07.10, 20:01 "Niedziela" jest z jednej strony Alei, małym pomnikiem. Dużym Pomnikiem jest rzeźba jej zakończenia: "Opartego Krzyża". Jedyna chyba taka na świecie. ____________________________ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Niedziela - Nowe rozmaitości " obietnice " IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.10, 20:12 > Niedziela podłym szmatławcem jest. Ty uważaj bo angrusz mnie to kiedyś pobił na forum za podobne stwierdzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
rowan_bean Re: Niedziela - Nowe rozmaitości " obietnice " 19.07.10, 20:29 Przepisy kulinarne do mnie trafiają, niektóre, ale przednie są! Może mi za to daruje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz1 Re: Niedziela - Nowe rozmaitości " obietnice " IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.10, 20:47 Do ja : i masz rację . Masz prawo mieć takie zdanie o " Niedzieli " ale i ja mam prawo mieć zdanie o tobie , jeśli to można to takim samym słowem . Bo rozumując tak jak ja : skoro wielu ba zdecydowana większość Polaków szanowała JP2 i uznawała jego autorytet a także bardzo dużo ludzi podzielało jego poglądy czy wartości . I ta zdecydowana większość wrogo odnosiła się wobec tych , którzy lekceważyli JP 2 i prześmiewczo o nim mówili . A tenże JP 2 bardzo dobrze wyrażał się o Niedzieli stąd wniosek , że pośrednio ktoś kto prześmiewczo i wulgarnie wypowiada się o czymś co JP 2 cenił to i podobnie i o JP 2 . Tych prześmiewców jest mało . Dlatego trzeba otwarcie to powiedzieć . "Ja" i Rowan są w takiej sytuacji jak malutka mniejszość w Polsce . Dosadnie to powiem ; prawdziwy Polak nigdy nie nazwie "Niedzieli" szmatławcem , chociaż może oględnie powiedzieć, że czyta inne czasopisma , bo mu bardziej odpowiadają . I tu na tymże forum już te osoby były dosadniej oceniane niż ja to tu robię . Są tacy i cóż trzeba czytać to forum wybiórczo i nie przejmować się takimi wpisami jak pewne osoby , nie tylko tu wymienione . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniek Re: Niedziela - Nowe rozmaitości " obietnice " IP: *.adsl.inetia.pl 19.07.10, 21:45 Angrusz ty to jakiś niedorosły troszeczke jestes albo ci naPISzczali do uba. Czy jak jp2 lubiłby jeść g...o to ty tez bys polubił?? pewnie tak idac za tokiem twojego rozumowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz1 Re: Niedziela - Nowe rozmaitości " obietnice " IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.10, 22:01 Do mańka : Zwulgaryzowałeś rzecz . Ale masz rację . Należy lubić , jeśli uznaje się autorytet JP 2 . Odpowiedz Link Zgłoś
aspirata Angrusz 20.07.10, 22:15 Angruszu wPisujesz sie na rozmaitych forach odpalajac miny. Na kiedy masz wystawiny bilet pis_ku krzyza obronie? Bedziesz tam? Liczymy nAngrusza obecnosc. Pod prezydenckim palacem. Odpowiedz Link Zgłoś
aspirata Re: Angrusz 20.07.10, 22:51 Angrusz uprawisz na krajowych forach teorie spiskoweN Na forum Czestochowa bronisz nienaruszalnosci krzyza pod palacem prezydenckim. Chlopie czy starczy ci czasu abys warowal wraz z PiSem czy tez wystawisz na warte swe dzieci? Co bylo by z reszta sluszne z polityka histeryczna PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Angrusz 20.07.10, 23:35 Angrusz, czy to prawda, że na warte przed prezydenckim pałacem w Warszawie wystawisz siebie, Twoją rodzinę (wraz z dziećmi) i Drużynę PiS Częstochowa? Odpowiedz Link Zgłoś
rowan_bean Re: Niedziela - Nowe rozmaitości " obietnice " 20.07.10, 22:39 W ten sposób rodzi się drogi angruszu kult jednostki. Widać dosłownie, że uznajesz tez autorytet naczelnego dekoratora IV RP Ryszki. Zmartwię cie, bo być może ty jeszcze o tym nie wiesz, że ten twój autorytet gó.na nie lubi, ale ty polubisz, bo taki będzie rozkaz partyjnego przodownika i pislamska racja stanu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babacia Re: Niedziela - Nowe rozmaitości " obietnice " IP: *.iplus.com.pl 21.07.10, 07:46 Gość portalu: angrusz1 napisał(a): Są tacy i cóż trzeba czytać to forum wybiórczo i nie przejmować się takimi > wpisami jak pewne osoby , nie tylko tu wymienione . Masz racje , bo twoja prawda jest prawdziwsza od mojej . To ma byc towarzystwo wzajemnej adaoracji , a jeżeli ktoś ma inne poglądy ,to stoi tam gdzie ZOMO . A gdzie stał twój guru w stanie wojennym ,po której stronie ,bo internowany to on nie był !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babcia Re: Niedziela - Nowe rozmaitości " obietnice " IP: *.iplus.com.pl 21.07.10, 07:48 angrusz1 napisał: > Gdyby spełnić wszystkie obietnice kandydatów na prezydenta , bylibyśmy nie > drugą Japonią czy bliźniakiem Irlandii , ale mielibyśmy drugą Grecję , i wcale > nie chodzi o słoneczną pogodę A których bliźaników ci chodzi ,tych co rządzili krajem przez dwa lata ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Niedziela - Nowe rozmaitości " obietnice " IP: 109.243.227.* 21.07.10, 11:51 Niedziela jest ,jak wszystkie gazety, kto zapłaci,ten ma reklamę. Odpowiedz Link Zgłoś