jesien2010jesienludu 22.07.10, 18:46 ale jedno ale czarwonice nie były taakkiieee głupie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: czytelnik Re: Widzieliście czarownice? Ja widziałam IP: 94.254.183.* 22.07.10, 20:33 może by tak straży miejskiej dać nakaz ścigania takich matek, mieliby konkretne zajęcie, potem zrobić matkom prelekcje na temat wychowywania dzieci,nie musieliby się nudzić, a czas spędzili by pożytecznie,pracując. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniuś serwatka Re: Widzieliście czarownice? Ja widziałam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.10, 20:36 Wielka szkoda, że dziennikarka nie wykonała zdjęcia dla zilustrowania notatki. Twarz mamy - czarownicy można było pominąć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pocomito Re: Widzieliście czarownice? Ja widziałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.10, 20:54 Po pierwsze, felieton obraża prawdziwe czarownice, których kilka znam osobiście. ;) Po drugie, idiotek nie brakuje, a zawsze twierdzę, że najgorsze to głupia matka (i ojciec też). A po trzecie, Darwin stwierdził, że głupota sama się pokona, bo jednostki nieprzystosowane wymrą. Może głupota nie przejdzie, siłą rzeczy, na kolejne pokolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
jesien2010jesienludu Re: Widzieliście czarownice? Ja widziałam 22.07.10, 21:21 a ojciec co niby też czarownica Odpowiedz Link Zgłoś
may.qa Re: Widzieliście czarownice? Ja widziałam 22.07.10, 21:29 Faceci ostatnimi czasy są zbabiali, więc żadnej pomyłki może nie być. ;)))) A jak dla mnie to tacy rodzice z felietonu to nie czarownica i czarownik, tylko idiotka i idiota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: , Re: Widzieliście czarownice? Ja widziałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.10, 21:25 co za palant pisał ten artykuł?? nie dało sie bardziej po ludzku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Widzieliście czarownice? Ja widziałam IP: *.116.125.10.tvksmp.pl 22.07.10, 23:16 Gość portalu: , napisał(a): > co za palant pisał ten artykuł?? nie dało sie bardziej po ludzku? czemu bardziej po ludzku może co do niektórych w ten sposób dotrze jaką głupote popełniają... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M.Kramer Re: Widzieliście czarownice? Ja widziałam IP: *.adsl.inetia.pl 23.07.10, 11:13 Zwróć uwagę na to że to jest felieton. Co do treści to w\w matka nie myśli. Gratuluje artykułu-felietonu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izabelka-is-mi Re: Widzieliście czarownice? Ja widziałam IP: *.cdma.centertel.pl 23.07.10, 12:07 po ludzku???,a ta niby matka to dziecko traktuje po ludzku? A nie pisał tego palant-tylko ''palancica''-i podpisała się w górnym lewym rogu na początku artykułu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba O rany! Juz myślałam, że to o mnie. Ufff IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.10, 21:36 Odpowiedz Link Zgłoś
mamnaimie Widzieliście czarownice? Ja widziałam 22.07.10, 21:39 Oj ta oj tam! Wielkie mi halo! Po prostu chciała upiec go na murzynka :p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lee Re: Widzieliście czarownice? Ja widziałam IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 22.07.10, 23:33 Pani Skiba przy swojej monstrualnej tuszy (wygląda niestety strasznie, to już w jej przypadku graniczy z niepełnosprawnością)tym bardziej nie powinna wychodzić:-) zawał murowany:-) Dzieci własnych nie posiada, więc oczywiście ma za to najwięcej do powiedzenia w tym temacie... Niemowlak w wózku przeznaczonym dla niemowlaków ma cień (ja w odróżnieniu od pani Skiby wychowałam dwoje dzieci). Czasami wychodziłam też na spacer w upał, w południe. Chociażby dlatego, że w parku było chłodniej i przyjemniej niż u mnie w mieszkaniu (mury się nagrzewały), a nie mieszkam w wieżowcu ani na czwartym piętrze - tam to dopiero jest hardcore w lecie... A gdybym musiała np. odstawić dziecko do opiekunki/babci przed pójściem na drugą zmianę, to też nie brałabym urlopu ze względu na upał i niemożność przejścia z dzieckiem w wózku po ulicy:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niema Re: Widzieliście czarownice? Ja widziałam IP: *.um.gov.pl 23.07.10, 07:40 O jej, o jej - Lee - to pewnie o tobie ten artykuł bo tak chamsko zareagowałaś? Niestety Pani Skiba - ma rację: widuję takie sceny i często mamusiom nigdzie się nie spieszy - po prostu spacerek w 35 stopniach z niemowlakiem. Czysta głupota Odpowiedz Link Zgłoś
nowi-jka Re: Widzieliście czarownice? Ja widziałam 23.07.10, 07:47 gdyby gdzies szła to by szła a nie spacerowała cień w wózku mnie własnei przeraza jak widze postawione budki u niemowlaków, nie lepiej złozyc ta bude i postawic parasol - przeciez pod ta buda musi byc ze 40st. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik Pani Redaktor miała Pani obowiązek zareagowania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.10, 08:48 Art. 572. § 1. kpc Odpowiedz Link Zgłoś
annagoldman Re: Widzieliście czarownice? Ja widziałam 23.07.10, 10:36 To są WIEDŹMY , a nie czarownice Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zła Kobieta Re: Widzieliście czarownice? Ja widziałam IP: *.netcominternet.pl 23.07.10, 12:46 Po pierwsza "wiedźma" to nie "czarownica". Jak sama nazwa wskazuje "wiedźma" to kobieta która ma wiedzę, a zarówno opisana mama, ani Pani redaktor takową się nie wykazały. Redakcji wyborczej zalecałabym zapoznać się ze znaczeniem słowa "felieton", oraz czytać, czytać i jeszcze raz czytać polskich satyryków i felietonistów zamiast płodzić takie bękarty. pozdrawiam Zła Kobieta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aleupał To musiała być czarownica IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.10, 12:33 bo niemożliwe, żeby między godz. 11 a 13, spacerowym kroczkiem wędrować sobie od Rynku Wieluńskim, po Merkurego, Jagiellończyków i na ul. Bohaterów Katynia. Odpowiedz Link Zgłoś
kubububu Poważny temat 23.07.10, 14:01 Temat poważny, a tu znowu takie "śmichy-chichy". Wariatek prażących niemowlaki na słońcu, nie brakuje, podobnie jak tych, co noszą zimą tygodniowe dzieciaki w kombinezonach zapiętych po uszy godzinami po supermarketach itd. Może warto temat potraktować serio i uczulić innych, żeby reagowali widząc takie sytuacje? Z drugiej strony tak jak pisze Lee, nie każda matka, która wychodzi z dzieckiem w taki upał jest wariatką. Czasem naprawdę na skwerku, czy w parku jest chłodniej niż w domu na czwartym piętrze, czasem nie ma "cioci Zeni, babci ani dziadka" (co za chała z tą Zenią???), a teleportować się przez słońce bezpośrednio do cienia, nie każda babeczka - do tego z wózkiem - da radę... Ludziom niestety brakuje wyobraźni, więc trzeba o tym mówić i pisać. Tylko jedna uwaga... mądrze pisać... Odpowiedz Link Zgłoś