mbergamo 29.07.10, 00:26 Brawo dla Pani Burmistrz Pani Anety Ujmy Wreszcie ktoś myśli o młodziezy w Blachowni. Dziękujemy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sketowiec Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.10, 00:27 Podzielam zdanie. Wreszcie mamy burmistrza, który jest cool Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość2 Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: 212.160.115.* 30.07.10, 14:08 Czy to czasem zasługa p.Zalasa a nie p burmistrz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: 80.50.138.* 30.07.10, 14:32 Zalasa który nie chciał wpuścić nas i skate parku na teren MOSiRu. Chyba żartujesz albo jesteś zupełnie niezorientowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polka Re: stanowiska w Radzie gminy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.10, 17:16 Podobno stanowiska w radzie gminy są już podzielone Przewodniczącym rady będzie pan Lisek jego wiceprzewodniczącymi pan Kania i pan Chudy. Przewodniczącym komisji zdrowia, oświaty ma zostać pan Zdunek, komisji budżetu pani Mandryk, komisji a komisji rewizyjnej pan Ryś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lokalny Patriota Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: *.net.stream.pl 29.07.10, 00:33 To chyba jest inicjatywa dzieciaków z Blachowni a nie urzędnika... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sketowiec Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.10, 00:38 Oczywiście że nasza. Ale bez tego urzędnika czyli pani burmistrz byłaby nie do zrealizowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipi Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: 188.33.30.* 29.07.10, 00:39 no ale ktoś chyba musiał dać na to pieniądze i zrealizować ten pomysł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipi Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: 188.33.30.* 29.07.10, 00:45 Wspaniale że się udało, Sądząc po tym co dzieje się teraz na tym skate parku pomysł bardzo trafiony i potrzebny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rolkarze Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.10, 00:53 Przyjedziemy obejrzeć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halina Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.10, 17:59 Super czyli najbardziej kompetentni ludzie poprowadzą prace rady. Brawo i do pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dunaj Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.10, 20:20 Uważam że Ostrowy powinny mieć swojego przedstawiciela w zarządzie Rady Blachowni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeti Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: *.adsl.inetia.pl 25.11.10, 21:46 Co z tą ilością kart do głosowania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: *.pl 26.11.10, 11:05 Od 8 lat Rada nie ma zarządu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbych Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.10, 17:08 Znamy wyniki głosowania w powiecie. Radni z gminy Blachownia, którzy startowali do powiatu Rother Antoni 724 POROZUMIENIE SAMORZĄDOWE Gębuś Roman 398 PSL Kurkowski Piotr 352 SLD Łysakowska Jadwiga 327 POROZUMIENIE DLA POWIATU Ostalski Karol 310 WSPÓLNOTA SAMORZĄDOWA Kosiński Krzysztof 237 PRAWO i SPRAWIEDLIWOŚĆ Czech Artur 211 Szczurek Alfred 174 Walaszczyk Mirosław 149 Serwiak Bożena 146 Zalas Andrzej 124 Kowasz Walenty 105 Pacak Jan 103 Bugajska Katarzyna 97 Sukiennik Paweł 86 Małasiewicz Piotr 78 Gruca Andrzej 72 Smok-Vinnefors Jolanta 61 Kieś Bożena 60 Morzyk Zbigniew 60 Zalejski Artur 60 Kupczyński Rafał 52 Nowakowski Henryk 53 Tyfel Stanisław 34 PSL Maciejewska Grażyna 33 Mika Tomasz 32 Bajor Hanna 27 Nowak-Piejko Wioletta 11 Wróbel Zdzisław 9 Do rady dostali się Rother Antoni 724 i Kurkowski Piotr 352 Niektórzy radni z gminy zdobyli więcej głosów niż ci z powiatu Kułakowski Marek Jerzy 346 Chudy Jacek Marcin 261 Popczyk Irena 223 Imiołek Krzysztof Sylwester 220 Sukiennik Małgorzata Maria 202 Ryś Maciej Bartosz 196 Forma Bożena 181 Gmyrek Wiesława Krystyna 178 Rogut Jacek 172 Mandryk Edyta Teresa 168 Kania Henryk Edmund 160 Zdunek Jerzy 153 Cierpiał Andrzej 152 Matuszewski Wacław Piotr 133 Lisek Sławomir Stanisław 120 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.10, 20:25 To nie tak! Największe poparcie miała radna I. Popczyk J. Zdunek. Okręg, w którym kandydował Kułakowski M jest znacznie większy od innych i stąd taka liczba głosów!. I tak: Okręg wyborczy nr 7 obejmujący 1 mandat. Głosów ważnych oddano 420- Popczyk Irena 223 tj. 53%, Okręg wyborczy nr 9 obejmujący 1 mandat. Głosów ważnych oddano 358- Zdunek Jerzy 153 tj. 42,7%. Okręg wyborczy Nr 5 obejmujący 3 mandaty. Głosów ważnych oddano 872- Kułakowski Marek Jerzy 346 tj 39,6%. Proszę nie wprowadzać ludzi w błąd! Liczba głosów nie świadczy o wielkości poparcia. Tak więc Zbychu twoja informacja jest niepoprawna, jeżeli nie podajesz ile było ważnych głosów w danym okręgu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.10, 22:55 gościu jesteś podejrzliwie nerwowy, bardzo nerwowo atakujesz masz racje procentowo to wygląda inaczej, ale podejrzanie jesteś nerwowy. A ja spokojnie cię zapytam a czemu nie podałeś procentów co do wybranych radnych do powiatu? W tej kwestii już chyba nie pasuje ci podac procentów co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bożka Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.10, 23:24 No to mamy jasność radna I.Popczyk powinna zostać Przewodniczącą Rady Gminy Blachownia bo zdobyła największy procent poparcia ludzi. 4 lata temu największa liczbę i chyba procent miał radny J.Kościelny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.10, 23:41 Brocha nie żartuj już wiadomo kto ma zostać Przewodniczącym Rady. My chcemy PANA SŁAWOMIRA LISKA jego zastępcami mają zostać PAN JACEK CHUDY i PAN HENRYK KANIA. Jako, że nie ma żadnej opozycji Rada tworzy jedną jedność i będzie wspólnie pracować na czele z PANIĄ BURMISTRZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.10, 00:05 Jak radził gość spojrzałem procentowo na naszych wybrańców do powiatów Porozumienie Antonii Rother 724 co daje 8,21% SLD Piotr Kurkowski 352 co daje 3,99 % PSL Roman Gębuś 398 co daje 4,51% Wspólnota Karol Ostalski 310 co daje 3,52 % PiS Krzysztof Kosiński 237 co daje 2,69% Nie bardzo tylko rozumiem dlaczego Roman Gębuś nie wszedł do rady powiatu tylko Piotr Kurkowski. Przecież ten pierwszy zdobył zdecydowanie lepszy wynik wyborczy i liczbowo i procentowo niż ten drugi. Jak wypadli Blachowscy radni procentowo można przeczytać poniżej na forum. Pani Popczyk pobiła wszystkich na łeb na szyje dlatego też uważam, że powinna szefować naszej Radzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna G Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.10, 08:07 Szanowny forumowiczu Gościu gdybys był obiektywnym to byś zwrócił uwagę na jeszcze jeden fakt pan Zdunke z Cisia miał 3 konkuretnów pani Popczyk 4 zaś pan Kułakowski miał 15 konkuetnów. Ale rozumiem że trzeba było umiejszyć rolę tego radnego może jest niewygodny i psiakrew miał nie dostać się do rady. Osobiście ciesze się że ten pan i pan Imiołek dostali się do rady nie będzie klakierstwa bo chyba oto panu chodzi. A tak w góle mam nieodparte wrażenie, że pod nikiem gościu chowa się pewien urzędnik gminny. Zatem pozdrawiam cię kim jesteś i jak stronniczo myślisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: 192.1.1.* 27.11.10, 08:45 Jeżeli mowa o statystyce to warto chyba odnotować wynik największego i niezmiennego od lat zaufania społecznego dla radnego Kani, który został radnym trzecią kadencję z rzędu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.10, 11:21 A może przestalibyście się zajmować nie swoimi sprawami? Co nas to, wyborców obchodzi, kto jaką funkcje będzie pełnił. Ma być wreszcie dobrze! I my też do roboty "nie pytaj co Blachownia może zrobić dla Ciebie....". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.10, 11:53 A ja myślę, ze pod Anna G kryje się pewien radny, który wyolbrzymia swoje zasługi nie bacząc na statystykę przepraszam mający poważne braki w zakresie matematyki. Na marginesie: mam wolny zawód i jest mi dobrze, nie mam nic wspólnego z urzędem i jest mi jeszcze lepiej, nie myślę stronniczo, tylko logicznie - nie wprowadzaj w błąd. W powiecie głosuje się na listę a do rady na osobę. Poczytaj ordynację wyborczą. Poza tym dolicz głosy procentowo z całej listy do powiatu. Myślisz, ze wyborcy to ciemna masa i możesz im wciskać banały? Tam gdzie kandydowała p. Popczyk był 1 mandat a tam gdzie p. Kułakowski były 3! Zesztą zgadzam się z Jolą i ... żegnam. Czekam na dobrą pracę Rady i wierzę, że taka będzie. Do "zobaczenia za 4 lata! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AnnaG Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.10, 18:25 Panie Gościu jestem mieszkanką komunalnego osiedla a twoje insynuacje jakobym była czy był radnym są niedorzeczne, ale każdy ma prawo do swoich opinii byle te nikogo nie obrażały. Mimo że zapewniasz, że praktykujesz w wolnym zawodzie to jakoś ci nie wierze bo twoje słowa dobitnie dowodzą obronę pewnego radnego, który dostał się do rady powiatu mimo słabszego wyniku. I mam wrażenie, że pracujesz w urzędzie. Ale moja uwaga to taka. Romek Gębuś, który nie dostał się do rady powiatu miał lepsze poparcie wyborców od ciebie. Skoro tak lubisz procenty to proszę. Romek dostał 4,51 %, a inny kandydat nie przekroczył nawet 4 %. a mimo to ten drugi wszedł do rady. A swoją drogą pamiętam jak 4 lata temu obóz pana Nowaka a szczególnie pan Kułakowski przyznaje, że ci panowie nie byli moimi zwolennikami, byli oburzeni, że przewodniczącym rady miejskiej nie została osoba, która zdobyła najwięcej głosów w wyborach. Wtedy miał ich najwięcej właśnie pan Kułakowski. Teraz okazuje się, że pan ten znowu zdobył najwięcej głosów wyborców. Dlatego jestem ciekawa czy sprawdzi się powiedzenie punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, a poglądów tylko krowa nie zmienia. Z poważaniem Anna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.10, 22:11 Do Anny G., (która jest mieszkańcem starego osiedla). Już Ci pisał gość i tłumacze ci jeszcze ja. Kułakowski nie dostał najwięcej głosów! Zrozum wreszcie! W jego okręgu było najwięcej wyborców i na jeden mandat przypadło ich więcej niż na jeden mandat w innym okręgu. Nie rozumiesz? Kobito, matematyka ze szkoły podstawowej! procenty, proporcje itp. A jeżeli chodzi o kandydatów do powiatu, to naucz się jak liczy się głosy na listę! Mam takie same insynuacje jak gość. Co ma liczba zdobytych głosów do pełnienia funkcji przewodniczącego? Chyba, że jesteś osobiście zainteresowana(y) jej pełnieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek M. Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.10, 23:06 Już widzę że żle zrobiłem że głosowałem na radnego, który teraz tu się publicznie przechwala. Nie wiedziałem że ma taki zadufany w sobie i egoistyczny charakter bo wybrałbym na pewno kogoś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sensimila_Jamayca1 Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.10, 03:40 Super, w końcu będzie miejsce gdzie można spokojnie napić się pifka i przypalić ganje, pozdro da wszsytkich skatebojów, kofam was, Sensymilka21 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do sensimila Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: 188.33.27.* 29.07.10, 06:17 O błędach ortograficznych w twojej wypowiedzi trudno pisać ponieważ jest to kompromitacja,ale uważam że ty nawet nie rozumiesz co to znaczy kompromitacja,ale jak będziesz nieco starszy i nawet do sprzątania ulicy nie będziesz się nadawał to może zrozumiesz sens swojej wypowiedzi.A w ogóle to pomysł jest ciekawy bo pomoże pewnej grupie młodzieży znależc miejsce gdzie można spędzić swoje wolne chwile.Od lat prosi się aby zagospodarować okolice stawu w Blachowni który 25 lat temu spełniał jakąś rolę wypoczynkowa dla społeczeństwa nie tylko Blachowni ,ale również wielu okolic.Niestety nikt tematu uporządkowania terenu wokół stawu nie potrafi podjąć i rejon ten coraz bardziej jest zaniedbywany -a jest to wielka szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sportowiec Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: 80.50.138.* 29.07.10, 10:33 skete park niedługo otwarcie hali sportowej Widać że coś się w tym względzie dzieje w Blachowni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.10, 11:29 Uważam, że brawa należą się innej osobie z urzędu, która w większym stopniu przyczyniła się do powstania tego obiektu. Odpowiedz Link Zgłoś
on-czyli-ja Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni 29.07.10, 12:01 Moda na skate parki wydaje się zataczać coraz szersze kręgi:) Odpowiedz Link Zgłoś
pandiculation Skate Park przy stadionie w Blachowni 29.07.10, 15:03 Skate park byl kiedys w blachowni kolo palacu slubow - zostal zrujnowany i teraz nie ma tam chyba nic, nawet porzadnego parkingu, ktory by sie przydal. Staw jest nieoczyszczony, ktos tam wpuszcza nieczystosci najprawdopodobniej, chodniki w wiekszosci polamane, centrum handlowego brak... Taa... Inicjatywa dobra, tylko duzo innych rzeczy tam trzeba zrobic, ktore sa o wiele wazniejsze. Nawiasem mowiac, na miejscu tego skateparku byly kiedys korty tenisowe - to tez byl fajny pomysl... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipi Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: *.gre.pl 29.07.10, 15:36 Kort tenisowy jest, teraz powstał skate park, mamy place zabaw, za chwilę będzie hala sportowa myślę, że to już coś. Powinniśmy pamiętać, że wszystko kosztuje i tak jak w domu dorabiamy się całe życie tak w naszym mieście małymi kroczkami dojdziemy do powstawania kolejnych atrakcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skater91 Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.10, 16:24 A ja powiem inaczej brawo śp. Panie Burmistrzu Nowak. Dał pan nam słowo że powstanie skatepark i dotrzymał pan słowa. My wiemy, że to Pana zasługa i radnych, którzy dali środki na ten skatepark. Przypisywanie zasług komu innemu jest zwykłym draństwem i dowodem jak szybko ulatuje pamięć. Pewnie jesienią bedzie jeszcze krótsza. Tylko patrzeć jak po remoncie szkół w Łojkach i w Cisiu pojawią się podziękowania dla obecnej władzy w gminie za wybudowanie szkół w Blachowni. Grunt to czyjeś zasługi przepisac na siebie nieźle. Ale my Panie Zdziśku przy każdy zjeździe z pochylni będziemy pamiętali o Tobie dziękujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młodyświadomy Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.10, 17:33 Z tego co czytałem w wiadomosciach z ratusza to akurat radni najmniej się przyczynili do powstania skate parku. Nawet tuż przed wakacjami odrzucili dotację 10 tysięcy na jego powstanie. Zasługi pana Zdziska są duże, szkoda że od ponad roku nie ma go już z nami.Park powstał teraz Diekujemy pani burmistrz . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxicool Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.10, 19:30 Tak oczywiście radni nic nie robią w Blachowni tylko biora diety i spią na sesjach. Przestncie umniejszaać roli radnych bo to wy ich wybieraliście. Pewnie śp. pan Nowak kłamał bo na naszym spotkaniu mówił, że zaproponował radzie a ta wyraziła zgode i zgodziła się na przekazanie z budżetu chyba 35 tyśzl. Nie pamiętam dobrze ile to było. Ale to nie ważne ważne jest, że ci którzy powoływali się na pana Nowaka teraz zbieraja smietankę nie wspominając jego zasług piszą brawo pani burmustrz. A pani burmistrz miała tu najmniejszą role na pewno mniejszą niz radni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kATARZYNA Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.10, 20:31 Tak dziękujemy pani Burmistrz ,że tu jest i ,że w ogóle udaje jej się co kolwiek zrobić z takimi radnymi!To graniczy z cudem ! wystarczy pójść na sesję i przysłuchać się jak pojmują problemy ci , których wybraliśmy.! Raczej przeszkadzają pani Burmistrz!. Jest młodą kobietą, pełną pomysłów i napewno wiele zrobi dla nas , mieszkańców kiedy wybierzemy nową radę!!! DZIĘKUJEMY PANI BURMISTRZ. Wierzymy, że takich inwestycji na gminie będzie coraz więcej, POWODZENIA, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: supercool Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.10, 20:36 skoro taka duża zasługa radnych dlaczego nie zgodzili się w czerwcu na dodatkową kasę na skate park którą proponowała pani burmistrz. A skate park i tak powstał i z tego co słyszałem to faktycznie największe zasługi ma pani burmistrz.Miał być wcześniej. ale lepiej póżno niż wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziomol Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.10, 21:29 Jest młoda, ambitna , bardzo pracowita i chce jej się mimo wszystko tak ciężko tutaj pracować !!! Wytrwałości pani burmistrz do wyborów!! Wybierzemy pani takich radnych ,żeby pani pomagali w upiększaniu naszego miasta i gminy a nie przeszkadzali tak jak teraz niektórzy. Pozdrawiam i życzę powodzenia i satysfakcji z wykonywanej pracy.- Pani Burmistrz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.10, 21:44 Młodzi jesteście więc jeszcze nie wszystko rozumiecie. Wcześniej pewnie wszystkim i Radnym i Śp. Panu Burmistrzowi szczerze zależało na powstaniu skate parku dla Was. Teraz części radnych nie zależy już na mieszkańcach ( np. głosowanie przeciwko swoim wyborcom – przeciw nowemu chodnikowi na Kubowicza) ale na własnych stołkach i interesach. Dlatego przed wakacjami zwiększonej puli pieniędzy na Skate Park nie przyznali licząc, że on nie powstanie. Mogliby wtedy krytykować Panią Burmistrz. Pani Burmistrz stanęła na wysokości zadania i mimo oporów tej części rady skate park powstał – pani Burmistrz tak trzymać ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOSC Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: *.solent.ac.uk 30.07.10, 14:09 Gość portalu: pipi napisał(a): > Kort tenisowy jest, teraz powstał skate park, mamy place zabaw, za chwilę będzi > e hala sportowa myślę, że to już coś. Powinniśmy pamiętać, że wszystko kosztuje > i tak jak w domu dorabiamy się całe życie tak w naszym mieście małymi kroczkam > i dojdziemy do powstawania kolejnych atrakcji. Ok, jak najbardziej, nie wszystko na raz... Ale dlaczego u licha biora sie za skatepark kiedy ul. Kubowicza nie da sie normalnie przejsc, bo chodnika porzadnego brak?? Rozumiem atrakcje, ale moze by sie tak ktos infrastruktura zajal? I pewnie, ze wszystko kosztuje - dlatego pieniadze powinny sie znalezc na najpotrzebniejsze rzeczy. Co najpierw kupuje sie do domu - muszle klozetowa czy krysztalowy zyrandol? ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: salek Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.10, 12:32 Dobrze , że w Częstochowie jest również Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SKETEING Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: 80.50.138.* 30.07.10, 15:53 więc można wybieraĆ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do ziomol Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: 188.33.52.* 30.07.10, 21:41 Może i dobrze że dzieci chwalą panią burmistrz-zawsze coś dobrego dla dzieci zrobiła i to akurat na wakacje.Ale trzeba pamiętać ,że dzieci jeszcze do głosowania nie są uprawnieni-więc niech polityki na forum nie głoszą bo po prostu nie rozumieją co czynią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skiba Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.07.10, 22:36 Polityka jest dla polityków. Władze lokalne są dla ludzi, mieszkańców. Duży ukłon w stronę naszych władz z panią burmistrz na czele że umie zadbać o potrzeby zwykłych ludzi w tym nas młodzieży. I tak powinno być bo przecież urzędnicy są po to by nam mieszkańcom ułatwiać życie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: *.adsl.inetia.pl 01.08.10, 12:03 Oj. Widać ambicje i potrzeby mieszkańców Blachowni maleją. To teraz wystarczy huśtawkę postawić i już wielkie święto. A tak na marginesie. Blachownia kiedyś była zielonym miastem. Teraz coraz bardziej zalewana jest betonem. Tylko dzięki dziurom w drogach, ziemia wchłania trochę wilgoci. Kto jest lepszy, a kto gorszy? Jedni drugich warci. IMHO. Przykro na to patrzeć, ale Blachownia stacza się. Kiedyś to było miasto tętniące życiem. Zapytajcie starszych mieszkańców. Zapytajcie tych, którzy ze łzami w oczach wyprowadzali się, a teraz po latach odwiedzają stare kąty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.10, 12:18 Oj nieprawda, od pewnego czasu Blachownia pięknieje! Urodziłem się tu i nie muszę nikogo pytać. Wróciłem z nam morza - refleksja - Blachownia jest piękna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośka Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: 80.50.138.* 02.08.10, 11:09 Podzielam Twoje zdanie. Też mi się nasza Blachownia podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lonty Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.08.10, 20:22 Przykre że ludzie obecnej burmistrz bo to oni tunajczęściej się wpisują przypisują sobie zasługi które należą sie zmarłemu panu Nowaki. Jakże to przykre Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zniesmaczony Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: 80.50.138.* 03.08.10, 22:35 Pan Śp. Nowak nie żyje ponad rok. Skate Park powstaje teraz ... Bez komentarza ... "Lonty " przykre i wielce niesmaczne jest to, że do politycznej krytyki szargasz pamięć zasłużonego zmarłego Burmistrza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lonty Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.08.10, 12:32 Ja nie szargam pamięci a wręcz przeciwnie przywołuję ją. Skoro pani burmistrz w kampani wyborczej tak często wspominała zasługi pan Nowaka dziwić więc może omijanie jego zasług przy tworzeniu skate parku. To pan Nowak nam obiecywał, że będzie skate park i dotrzymał skate park. Zniesmaczony pan Nowak nie żyje od roku po kilku miesiącach był wykorzystywany do kampanii wyborczej pewnej pani a zdjęcie sprzed gminy zniknęło trzy tygodnie temu. Ja nie startowałam w wyborach i nie ja wykorzystywałam w kampani wyborczej imię niezyjącego burmistrza. Teraz jak oddawane są inwestycje które podejmował pan Nowak to już ten pan jest niepotrzebny? Pamięć o człowieku zyje dopóki się o nim mówi. A tu najbliższy jego obóz juz zapomniał. Przykre. Przepraszamy cię panie burmistrzu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ministrant Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.10, 15:04 Pamięć śp. Burmistrza Nowaka żyje. Kwiaty i znicze na Jego grobie, msza w rocznicę śmierci na której był pełen kościół mieszkańców, wspomnienie w wiadomościach z ratusza itp "Lonty" z jednej strony dobrze że wychwalasz Jego zasługi. Z drugiej jednak strony nie można Cię nazwać człowiekiem. To typowe zezwierzęcenie, kiedy pamięć zmarłego wykorzystujesz do swych brudnych gierek. Łatwo się domyślić kim jesteś ... to tym bardziej przykre ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mozil Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.10, 16:30 Widać że przeciwnikom pani burmistrz nie podoba się że Blachownia się rozwija i powstają nowe inwestycje. To taki jest wasz lokalny patriotyzm, zamiast być dumnym ze swojej miejscowości to tylko krytykujecie !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belferka Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.10, 17:00 Lonty - "Ja nie startowałam w wyborach " Czyżby ... ? Dostrzegam tu duże przejęzyczenie ....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: finka Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.10, 18:50 Lonty'- Pani Burmistrz kontynuuje program śp. Zdzicha i jest to bardzo szlachetne z jej strony! Ale program ten realizuje właśnie Ona i JEJ należą się zasługi a nie niebędącemu na tym świecie człowiekowi! Kapujesz! tak dalej pani UJMA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaza Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.10, 18:54 Masz rację" finka". Mogła zacząć realizować swój plan. Fajna jest ta pani burmistrz a komu się nie podoba to niech spada z naszego miasta! i wynosi się do wiochy konopiska!tam dają śmierdzącą kiełbasę wyborczą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: *.adsl.inetia.pl 08.08.10, 22:07 To w Blachowni już nie można mieć własnego zdania? Toż Talibowie są bardziej tolerancyjni. Przeżyłem już kilku burmistrzów, a wcześniej sekretarzy Urzędu Miasta i Gminy. Pamiętam czasy gdy w stawie można się było kąpać i smak złowionych ryb. To tu w hucie, w kinie "Metalowiec" obejrzałem mój pierwszy film na dużym ekranie "Dzieci kapitana Granta". Nocami nad Blachownią roztaczała się łuna pieca hutniczego. Ilu ludzi miało tam zatrudnienie chyba nie muszę pisać. A szpital w Blachowni, który powstał ze składek górników okolicznych kopalni. Można tak długo...., tylko po co? Wszyscy, którzy nie uwielbiają....., są mieszani z błotem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barbara Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.10, 22:08 Dzisiaj przy okazji otwarcia miałam okazję się temu przyjrzeć. Rzeczywiście bradzo fajna atrakcja dla młodzieży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zaniepokojony Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: *.adsl.inetia.pl 09.08.10, 03:36 Przeglądając wypowiedzi na forum zdążyłem zauważyć, iż osoby które wychwalają obecną panią burmistrz są jakby "lepsi", natomiast ci którzy mają zdanie całkowicie odmienne są napiętnowani. Od jakiegoś czasu w Blachowni istnieje "jedyna właściwa opcja", a jest to, w społeczeństwie demokratycznym, głęboko niepokojące. Atrakcja owszem jest "bardzo fajna", ale bardzo proszę mi powiedzieć ile osób, spośród ok. 15 tyś mieszkańców gminy będzie z tego Skate Parku korzystać. Gmina niezbyt bogata [czyli Blachownia] planując jakiekolwiek atrakcje powinna mieć na uwadze przede wszystkim uniwersalność [jak np. hala sportowa - tutaj wielkie brawa]. Sądzę, że jest wiele dużo ważniejszych inwestycji poprawiających komfort życia w naszym mieście, po zrobieniu których moglibyśmy sobie pozwolić na "fajne", ale mało potrzebne atrakcje. Serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.10, 12:13 Dajcie spokój Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sketowiec Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.10, 23:03 jedziłem jest super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: 80.50.138.* 13.08.10, 17:43 jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: *.info.czestochowa.pl 13.08.10, 22:05 Chcemy MPK a nie jakiegoś parku:-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: 80.50.138.* 13.08.10, 22:09 Sądząc z adresu dostępowego - nie mieszkasz u nas, przecież macie swoje MPK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sportowiec Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.10, 22:16 a rower nie łaska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jus Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.10, 21:11 Czy ktoś wie gdzie na stronie internetowej urzędu naszej gminy znajdę rozstrzygnięcie przetargu na wynajem dzierżawę lokalu przy ul. Kubowicza gdzie kiedyś mieścił się sklep "Wszystko za 4 grosze" a teraz chyba jest tam księgarnia. Nie ukrywam, że chciałam ten lokal wynająć bo kilka miesięcy temu ZGM nie przedłożył ze mną umowy na wynajem pomieszczeń pod handel w innej części gminy. Czekałam na jakiś przetarg, a tu nagle widzę już ktoś z książkami zajął lokal. Pomóżcie gdzie szukać informacji o przetargu na ten lokal? Jestem ciekawa kto wygrał przetarg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Just Re: kto wygrał przetrag??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.10, 21:12 Czy ktoś wie gdzie na stronie internetowej urzędu naszej gminy znajdę rozstrzygnięcie przetargu na wynajem dzierżawę lokalu przy ul. Kubowicza gdzie kiedyś mieścił się sklep "Wszystko za 4 grosze" a teraz chyba jest tam księgarnia. Nie ukrywam, że chciałam ten lokal wynająć bo kilka miesięcy temu ZGM nie przedłożył ze mną umowy na wynajem pomieszczeń pod handel w innej części gminy. Czekałam na jakiś przetarg, a tu nagle widzę już ktoś z książkami zajął lokal. Pomóżcie gdzie szukać informacji o przetargu na ten lokal? Jestem ciekawa kto wygrał przetarg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiona Re: niezły ubaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.10, 21:13 Just nie wiem co mówią przepisy na temat przetargu, ale chyba nie było żadnego przetargu A może nie musiało byc. Natomiast jestem przerażona jak urząd w Blachowni mało napisał na swoich stronach o otwarciu marketu Biedronki jak mało jest zdjęć. Za położenie chodnika przez Biedronkę bo gminy na to nie stać chyba marketowi należało się coś wiecej np. ceny promocyjne artykułów spozywczych. Czytając ostatnie informacje ze strony Wyniki I Turnieju Letniego Cyklu Grand Prix w siatkówce 3-osobowej Inauguracja sezonu Pogoni Blachownia Zaproszenie na sierpniowy turniej "Dzikich Drużyn" Uroczyste otwarcie skateparku, zawody deskorolkowe Gazeta.pl: Krzysztof Borowski: Mistrz weteran z Blachowni Rusza Letni Cykl Grand Prix Blachowni w siatkówce 3-osobowej Wspaniałe występy Martyny Klekot w wyścigach kolarskich! Pierwsze siedziska ze Stadionu Śląskiego trafiły na boiska Sparingi Pogoni Blachownia. Terminarz rozgrywek Moto Music Festival 2010 - galeria zdjęć z imprezy mam wrazenie że urząd dostanie nagrode najlepszej strony internetowej poświęconej sportowi. Widać że igrzyska dla urzędu sa najważniejsze. hi hi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.10, 21:41 Chyba dobrze że otwarcie Biedronki nie jest tematem wiodącym na stonie urzędu, przecież to jest prywatna duża firma, która ma duże pieniądze (z naszych zakupów) na reklamę we własnym zakresie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: hala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.10, 22:48 Czy to prawda, że sprawa budowanej hali jest w sądzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sketman Re:Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.10, 23:22 Mówiło się o tym na wiosnę. Podobno budowlańcy odstawili jakąś fuszerkę i chcieli naciągnąć gminę na full kasy. Ale jak to sie zakonczyło tego nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: full Re: popieram te działania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.10, 07:25 Do malkontentów. I co z tego że nie było przetargu na wynajem sklepu przy ul ks. Kubowicza? Ja się cieszę że jest tam księgarnia a nie ciucholand. Just może jeszcze powiesz że właściciel księgarni to znajomy pani burmistrz daj spokój tym insynuacjom. Żaczek może spóści ceny na swoje artykuły. A co do biedronki dobrze że urząd popiera najtańszy spozywczak w Blachowni brawo pani burmistrz jestesmy z panią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: popieram IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.10, 23:57 ... i będe głosował (już mogę) na ta co zrobiła cos wreszcie dla nas czyli skate park Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ii Re: popieram te działania IP: 217.153.8.* 20.11.10, 20:14 I tu się zdziwisz kolego bo pan Andrzej jest sąsiadem pani Burmisrz heh.. jak nie wieżysz sam sprawdź. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaro Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.10, 12:20 mozna dzisiaj jeżdzić ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grześ Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.10, 12:24 tak ostatnie dni, od środy ma się zmienic pogoda i moze padać śnieg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: *.2.140.5.tvksmp.pl 20.08.10, 10:39 Ostatnio Skake Parków w naszej okolicy powstaje dosyć sporo. Ale nasuwa się pytania. Na jak długo takiego zapału wystarczy. Trzeba się również tym opiekować,usuwać na bieżąco usterki powstałe itp.Czy za dwa-trzy lata nie podzieli losu z różnymi zapomnianymi miejscami.Pozdrawiam i życzę aby jak najdłużej takie miejsca funkcjonowały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ALar Re: Biedronka w Urzędzie Miasta Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.10, 22:55 Ładne jaja nie wierzyłem tym wpisom ale rzeczywiście zobaczyłem na stronie internetowej UM w Blachowni poprzez zamieszczenie zdjęć jak urząd promuje dyskont Biedronkę. Najpierw pani burmistrz reklamowała jakąś szkołę językową a teraz promuje dyskont spożywczy. Ta pani chyba nie wie, że od takich praktyk każdy samorząd ucieka. Jestem ciekawy co na to prawo? Jak znacie jakąś strone internetową samorządu w Polsce, który na swojej stronie zamieszcza zdjęcia sklepów oraz ich loga to koniecznie podjcie adres. Odpowiedz Link Zgłoś
sportowiec-4 Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni 21.08.10, 08:13 Nie zauważyłem żeby na stronie urzędu istniała reklama dyskontu. Informacje o punktach handlowych podobne jak na stronie starostwa czy też Częstochowy. Mnie zaciekawiło coś innego. Jedni piszą że za mało jest o biedronce, inni że za dużo - wspólny mianownik - narzekanie. Widać że chcą skrytykować panią burmistrz, nie mają powodu, więc wymyślają irracjonalne bzdury. Pani burmistrz tak trzymać bo widać jak nasza Blachownia pod Pani rządami pięknieje i zmienia się na lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RoMaN Re: Biedronka Urząd Gminy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.10, 12:22 Sportowiec4 co ty piszesz. Ktoś z urzędu zdjął tę informację bo chyba spostrzegł, że gmina nie może reklamować m.in. prywatnego biznesu bo jest to normalnie łamanie prawa. Ale jakbyś nie wierzył, że taka informacja była na stronie urzedu gminy Blachownia to polecam stronę blachownia.pl/2010/150-biedronka/ Pod słowami "Tu warto żyć" można przeczytać 6 sierpnia nastąpi otwarcie Biedronki po przebudowie, która trwała od maja. Powierzchnia sklepu powiększyła się prawie dwukrotnie i będzie teraz posiadała ponad 1000 m2, powiększono również zaplecze oraz zwiększono liczbę miejsc parkingowych. Sklep będzie czynny codziennie od godz. 7.00 do 21.00 w niedziele od 9.00 do 20.00. Otwarcie na pewno ucieszy mieszkańców Blachowni i okolicznych gmin, którzy chętnie robili zakupy w tym markecie. W całej Polsce Biedronka dysponuje ponad 1500 placówkami, które każdego dnia odwiedza 2 mln klientów. Tekst okroszony jest zdjęciami na dwóch widnieje logo Biedronki. Brawo pani burmistrz. Sportowiec4 uwierz mi nawet gdyby Biedronka chciała zainstalować złote lampy postawić marmurowe pomniki a na rzecz gminy Blachownia można jedynie napisać, że to od dyskontu ale nie pisać, że "Sklep będzie czynny codziennie od godz. 7.00 do 21.00 w niedziele od 9.00 do 20.00. Jest to bezczelna reklama. Teraz każdy właściciel sklepu po remoncie swojej placówki może żądac podobnej reklamy na stronach urzedu". Tą sprawe polecam radnym bo moim zdaniem ktoś przekroczył prawo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: 80.50.138.* 21.08.10, 12:46 Ja nie widzę tu nic niestosownego. Strona Blachowni to strona informacyjna urzędu ale też informację o tym co ciekawego dzieje się w naszej gminie i o ważnych wydarzeniach. Otwarcie dużego sklepu po remoncie uważam za ważną informację. Poza tym myślę, że każdy właściciel sklepu mógłby liczyć na wpis na stronie gminy gdyby również zechciał się podzielić swoim zyskiem dla dobra ogółu mieszkańców ( od biedronki podobno wynegocjowano budowę chodnika ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wies Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.10, 17:46 Chcesz powiedzieć Mieszkańcu, że promowanie sklepu Biedronki na stronie internetowej Urzędu Miejskiego w Blachowni za publiczne pieniądze czyli podatników pieniądze to nic niestosownego. Nie żartuj z prawa. Zdjęcie informacji ze strony Urzędu świadczy najlepiej, że urząd przyznał się do błędu i pani burmistrz powinna pociągnąć do odpowiedzialności tego kto odpowiada za umieszczanie takich wiadomości na stronie urzędu. A swoją drogą co mówi o tym prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buźka Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.10, 21:00 Sugerujecie, że burmistrzowa nie wie co robią jej pracownicy w urzędzie? Ciekawe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyga Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: 80.50.138.* 21.08.10, 21:10 Nie wręcz przeciwnie. Sugerujemy że to bardzo odpowiednia osoba na stanowisku burmistrza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bidon Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.10, 22:17 Czy ktoś wie co się stało z pomnikiem? Wiem, że przed 1 listopada był on odświeżany malowany a teraz widać tylko u podstawy jakieś marmurowe płyty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwon Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.10, 22:40 Nie interesują mnie jakieś biedronki pomniki chodnik ale dlaczego sąd tak długo zajmuje się sprawą pana Jacka Koscielnego. Facet, któremu wojewoda wygasił mandat za to, że zarabiał na mieniu gminy ma się dobrze i działa na szkodę nas wyborców którzyśmy go wybrali. Wściekłam się gdy przeczytałam list pani Ujmowej burmistrz, że pani Motyl i pan Kościelny zagłosowali przeciwko remontom chodnika na starym osiedlu. Kogo myśmy wybrali? Ludzi, którzy działają na naszą szkodę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wala Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.10, 19:12 Niewątpliwie ta dwójka radnych odpłaciła się swoim wyborcom za wybranie ich do rady. Na drugi raz ludzie powinni sie zastanowić na kogo głosują Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiesia Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.10, 18:02 Dzisiaj rano gdy byłam w banku zauwazyłam że zniknał pomnik. Pojawiły się jakies płyty marmurowe. Zastanawiam się po co ktos wkłada tyle pieniędzy w ten sam pomnik, który przed świetem zmarych w 2009 roku był malowany razem z nazwiskami poległych. Dla nie to marnotrastwo pieniędzy. Osobiście jestem wyznania, że za zmarłych trzeba sie modlić a nie stawiać pomniki a co gorsze dwa razy w roku remontowac je. Zachodzi pytanie czy ktoś komuś chciał dac zarobić? Na to wygląda, że zmarli będą mieć wyremontowany pomnik a my żywi po Miodowej będziemy chodzic dziurawymi chodnikami. Brawo Nasze władze mają ciekawy tok myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konopiszczyk Re: Dowcipy o Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.10, 21:55 Mieszkaniec Blachowni mówi, a my mamy nowy pomnik mieszkaniec Konopisk odpowiada, a my mamy nowe chodniki Turysty pyta mieszkańca Blachowni. Macie tu jakieś aktakcje? Mieliśmy odpowiada mieszkaniec Blachowni, ale w zeszłym roku wyszła za mąż. A swoją drogą bardzo chwalę mieszkańców Blachowni za zachowanie na koncercie Maryli rodowicz. Zabawa była przednia i kulturalna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 31-tek Re: tak wygląda Blachownia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.10, 21:44 Chyba idą wybory i to na poważne. Na naszej klasie można oglądać kilka profili poświęconych Blachowni. Blachownia Blachownia, Blachownia blachownia, Moje Miasto Blachownia, Nasza Blachownia, Pogoń Blachownia, Blaszka City, OSP Blachownia, Blachownia Moje miasto Blachownia. Ostatnio nie zauważyłam wcześniej pojawił się profil "tak wygląda Blachownia". Jak nie trudno zgadnąć strone przeciwko innym stronom, które prócz dobrych stron śmią pokazywać złe strony Blachowni, najprawdopodobniej należy do Pani Burmistrz albo pracownika urzędu oczywiście gorącego zwolennika. "tak wygląda Blachownia" czyli same ładne zakątki Blachowni oraz uroczystości z udziałem Pani Burmistrz. Wpis tego profilu dowodzi, że profil należy do 7-lataka, który robił zdjęcia Pani Burmistrz nawet na sesji. Zachęcam aby pomóc 7latkowi i podpowiedzieć co warto fotorafować w Blachowni niech ludzie zobaczą jak wygląda Blachownia. ja proponuje tereny nad stawem od strony osadnika. Może ktoś zna jeszcze podobne tereny tak jak naprawde wygląda Blachownia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babajaga Re: tak wygląda Blachownia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.10, 21:26 I co panie Kościelny tak stawaliście okoniem naszej pani burmistrz, a ona dopieła swego mamy pieknym pomnik, skate park, hale sportową. I pani burmistrz wyszła w oczach mieszkańcówi na kompetentą, na fachowca dobrego gospodarza a ty na be. Nasza pani burmistrz to najlepszy gospodarz tej gminy jaki trafił się Blachowni od prawie 20 lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Królowa Saba Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.10, 17:55 Widzę, widzę mam widzenie. Czarna Dama rozpętała oj chyba się ciachnęłam, rozpoczęła kampanię wyborczą - nieoficjalnie. Na koniec kadencji tak się zbiegło, że Królowa odnowiła za talary gminne pomnik ku czci tych, których wymordował najeźdźca germański. Pomnik śliczny czarno-szary, Czarna Dama zbiera więc pochwały i nic nie szkodzi, że ów pomnik był remontowany i zapłacony dwa razy. Widzę, widzę mam widzenie. Za niedługo będzie feta na okoliczność otwarcia hali sportowej, ale to nie będzie najważniejsze. Spotkania z mieszkańcami to będzie gwóźdź do trumny przeciwników Czarnej. Już chodziła z kijami, teraz zachęca swoich wiernych, by pojechali z nią do... Blachowni na rowerach. Królowa spotka się z poddanymi, którzy potrafią jeździć na dwóch kółkach. Oczywiście spotkanie, uchowaj Boże, nie jest wyborcze tylko rekreacyjne za pieniądze z Komisji Trunkowej czyli Gminnej Komisji Rozwiązywania Problemów Alkoholowych. Ten kto nie pije, ma rower będzie miał niepowtarzalną okazję popatrzeć z siodełka bicykla na najpiękniejszych zakątki Gminy Blachownia. Turystów przed wyjazdem pobłogosławi miejscowy duchowny. Oczywiście, żeby jakiemuś giermkowi nie wpadły głupoty do głowy, podkreślam, że spotkanie nie jest wyborcze, a darmowa kiełbaska przy ognisku to kompletny przypadek. Ludzie nie przegapcie tej okazji kiełbasa coraz droższa a tu wam się daje wędlinę za darmo. Pożyczać rowery i na kiełbachę heja. Widzę, widzę mam widzenie. To nie koniec podobnych uciech. Czarna Dama przetnie jeszcze parę wstęg i zacznie spotkania z poddanymi. Będzie ich pytać co chcą zmienić w Blachowni czego oczekują po niej, bo tak się składa, że Opalona Piękność Częstochowska zechce z woli swojego ludu dzierżyć berło z literą B na kolejne 4 lata. Będą darmowe kiełbaski darmowe spotkania jedyna okazja by lud się nasycił. To ma zniechęcić potencjalnych kandydatów by dali sobie spokój z wyborami. Lecz niedługo światło dzienne może ujrzeć list, który Królowa chciałaby zakopać 100 metrów pod ziemią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opornik Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.10, 16:48 No to w końcu coś burmitszowa zrobiła dla mieszkańców Blachowni. Zauważyłem coś dziwnego mimo krytycznych uwag pod adresem urzędu trafnych i mniej trafnych to nagle zwolennicy poplecznicy pani burmistrz zamilkli nie podejmuja polemiki na forum. Dla mnie to zamierzone działania i dowód, że te wszystkie wpisy robiły dwie góra trzy osoby z bliskiego grona pani burmistrz. jestem ciekawy czy na zlecenie. No to czekam na lawinę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JERY Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.10, 21:31 OPORNIK I RESZTA ZAMKNIJCIE JADKI TYLKO POTRAFICIE NARZEKAC SZERZYĆ NIENAWIŚĆ. IMPREZA ROWEROWA BYŁA UDANA WSPANIALE SIĘ BAWILIŚMY DZIEKUJEMY PANI ANETTO. CI KTÓRZY NIE SĄ Z NAMI SA PRZECIWKO NAM I NIE MAJĄ GŁOSU. MY JUŻ WIEMY NA KOGO BEDZIEMY GŁOSOWAĆ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonzai Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.10, 17:48 No to się zaczęła kamapania wyborcza. A to kiełbaski dla rowerzystów pod przykrywką zwiedzania najpiekniejszych zakątków Blachowni tak jakby mieszkańcy nie znali tych zakątków i nie odwiedzali. Teraz zawody dla strażaków o puchar burmistrza, za chwilę pewnie wedkarze coś zorganizują by dostać puchar od burmistrza potem zespoły ludowe zaśpiewają o słiwka burmistrza, a potem będzie hala sportowa i też jedyna zasługa burmistrza. Jestem ciekawy czy te kiełbaski fundowała komisja antyalkoholowa a jesli tak to co ma wspólnego z ogniskiem i kiełbasami czy zwiedzaniem Blachowni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cześka Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.10, 18:01 Królowo Saba masz zupełnie złe i mylne informacje. Był rajd , były kiełbaski ale nie było pani burmistrz choc chetnie zjadłabym w jej towarzystwie kiełbaskę i posiedziała przy ognisku. Odpowiedz Link Zgłoś
skatowiec Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni 29.09.10, 22:08 Dobrze że powstał bo czekaliśmy na niego od dawna. Wreszcie można było się wyszaleć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.10, 21:42 Pani Anetto trzymamy kciuki w wyborach. Pani jest naszym kandydatem. Całe SLD i lewica w Blachowni głosują na panią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Futbolista Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.10, 10:15 Jestem za. Co prawda różnimy sie trochę pogladami z "matem". Ja jestem zwolennikiem Platformy, jednak równiez będę głosował za Panią Ujmą. Żeby dodać Pani otuchy zdradzę, że moja babcia z kółka różańcowego też jest za Panią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sportsmenka Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.10, 19:44 Tak , ja też i cała moja rodzina i wszyscy znajomi będziemy głosować na panią ANETĘ UJMA. Wreszcie zaczyna tutaj być pięknie. Widać prawdziwego gospodarza i rękę KOBIECĄ. Jak wchodzi się do urzędu to widać porządek i ulice jakieś czyste, schludne i nowe inwestycje. Pani burmistrz jest młodą bardzo atrakcyją , mądrą , ambitną i odważną kobietą i napewno dla nas mieszkańców zrobi w następnej kadencji bardzo wiele. TAK JEJ DOPOMÓŻ BÓG. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaś Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.10, 18:17 Własnie skończyłem czytanie wrześniowego nr Wiadomości z Ratusza na stronie urzędu. Ale numer! Każdy kto krytykuje, że nic się nie dzieje w Blachowni przekona się jak ja,że w żadnych latach tyle nie zrobiono co w 2010r. Brawo PANI BURMISTRZ! I te programy unijne! No i teraz wiemy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: 80.50.138.* 02.10.10, 19:16 Uważam podobnie, że wreszcie coś się u nas dzieje i faktycznie Blachownia pięknieje z każdym miesiącem. Wreszcie gospodyni która dba o wygląd miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
skatowiec Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni 15.10.10, 20:04 Czy skatepark będzie czynny w zime ? Odpowiedz Link Zgłoś
pieprziwanilia01 Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni 16.10.10, 10:09 Szczególnie ten kwietnik macie piękny. Jak coś takiego mógł ktoś zaprojektować? Straszydło! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rada Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.10, 11:29 14.10.2010 Wojewódzki Sąd Administracyjny w Gliwicach wydał wyrok w sprawie Jacka Kościelnego stwierdzając, że wojewoda zasadnie odebrał mandat radnego Koscielnemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.10, 19:03 No i proszę ??? Pan "przewodniczący" tak się pluł, jaki to sprawiedliwy i prawy , i co?? Siedział tyle czasu i brał nielegalnie pieniądze i jeszcze utrudniał pracę pani burmistrz!!!. Powinien za to zapłacić!!!! A MY GŁOSUJEMY NA PANIĄ UJMĘ!!! ONA NASZYM GOSPODARZEM MIASTA I NIKT INNY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sketowiec Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.10, 19:46 Zapowiada się piękne zakończenie sezonu. Na weekend super pogoda. Jeeeeżdzimy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rot Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.10, 21:11 Radni którzy tak bronili Kościelnego czyli Małgorzata Motyl, Zofia Sładek, Andrzej Palacz, Artur Zalejski, Andrzej Wypchlak Andrzej Pilarz, Jerzy Mysłek Stanisław Kowalczyk powinni czuc sie skompromitowani. Skoro tak go bronili to sie złoża na Kościelnego bo będzie miał sporo do oddania nieprawnie pobranych diet radnego. Aż mi się cisną słowa Wyspiańskiego. Poczekamy co zrobi teraz Zofia Sładek. To prawdziwa kompromitacja dla Blachowni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JOLA zostawcie Jacka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.10, 21:34 JAK ŚMIECIE PISAĆ COKOLWIEK NA PAN JACKA KOŚCIELNEGO. TO UCZCIWY I BARDZO PRACOWITY CZŁOWIEK. CZY NA TAKI NASZ SZACUNEK ZASŁUŻYŁ? WSTYDZILIBYŚCIE SIĘ WYPISYWAC TAKIE BREDNIE O SĄDACH. NA JAKIEJ PODSTAWIE TAK MANIPULUJECIE KŁAMSTWEM. CO ON WAM ZŁEGO ZROBIŁ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mielon Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.10, 21:48 Ten wpis Joli to chyba jakaś prowokacja. Przecież już oficjalnie wiadomo że Jacek Koscielny kumpel Ostalskiego 14 pażdziernika tego roku dostał wyrok w Sądzie Administracyjnym podtrzymujący wyrok wojewody że jego mandat jest nieważny, nie powinien byc radnym tym bardziej przewodniczącym. Przykro jest to że do końca nie umie pokazać klasy ani choc krzty honoru i podobno uczestniczył nawet w ostatniej sesji. Tacy ludzie zasługują na głęboką pogardę społeczną - po trupach do celu, władza i kasa przysłaniaja im najważniejsze wartości społeczne : prawo i honor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HAZ Re: Kościelnemu dziekujemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.10, 23:56 To wstyd dla harcerstwa w Blachowni. tego cię tam nauczyli Jacku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samsik Re: Kościelnemu dziekujemy IP: 80.50.138.* 30.10.10, 08:51 Co się czepiacie Jacka. Jak wygra Karol a Jacek zostanie wiceburmistrzem albo zamiennie dyrektorem mdku to wam wtedy pokażemy. Odpowiedz Link Zgłoś
skatowiec Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni 01.11.10, 16:30 Superowo. Jeszcze w listopadzie możemy śmigać. Pani burmistrz jest w porzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo anna Re: Kościelny nie miał racji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.10, 17:19 Beata Marciniak DZIENNIK ZACHODNI 30 października 2010r. Blachownia Radny nie straci diety Dwa dni uratują radnego Jacka Kościelnego przed zwrotem 35 tys zł diety. Naczelny Sąd Administracyjny orzekł, że Kościelny od dwóch lat nie powinien być radnym. Wyrok uprawomocni się 14 listopada, dwa dni po ostatnim posiedzeniu Rada Miasta Blachowni. W sprawie pobieranych diet przez radnego decyzja o ich zwrocie należy do Rady Gminy mówi Renata Kostiw-Rydzek z UW w Katowicach. Rok temu wojewoda śląski zawiesił Kościelnego w obowiązkach. Jego zdaniem przewodniczący rady nie powinien być radnym od października 2007 roku, kiedy jego firma zaczęła uczyć przedszkolaków języków obcych. Zajęcia odbywały się w budynkach gminy . -Podpisywałem umowy z radami rodziców i one wyznaczały miejsca zajęć. Nie zawierałem umów ze szkołami – tłumaczył wówczas Kościelny. Rok temu radni nie wygasili mu mandatu, jak wnioskował wojewoda. Sprawa trafiła do NSA. Burmistrz Blachowni Anetta Ujma twierdzi, że gmina mogłaby domagać się zwrotu 35 tys zł, ale kończąca kadencję rada nie zdąży zająć się sprawą. Jakby ktoś ukradł kurę wartości 50 zł to by sąd szybko się z takim rozprawił, a że chodzi jedynie o 35 tys zł to sąd się nie spieszył nie ma o czym mówić. Dla mnie skandal. Mimo wszystko zakwitła prawo i sprawiedliwość. Radni Zalejski, Kowalczyk, Mysłek, Motyl, Pilarz, Wypchlak, Popczyk, Sładek, Kasprzak, którzy tak bronili swojego kolegi Kościelnego teraz powinni się wstydzić. Popierali kogoś kto złamał prawo. Uważam, że przyszła rada powinna zwrócić się do Kościelnego o zwrot niesłusznie pobranych diet. Zapewne Pani Burmistrz wiedziałaby co zrobić z 35 tys zł. Odpowiedz Link Zgłoś
uczciwwy Re: Kościelny nie miał racji 02.11.10, 18:14 Jestem zbulwersowany tą przykrą dla nas mieszkańców sprawą. Przewodniczący rady, który powinien świecić przykładem łamie prawo, po czym bez cienia skruchy zgarnia od gminy czyli od nas pieniądze i od tego momentu samozwańczo nas reprezentuje. Jest wyrok wojewody - nie robi to wrażenia na Kościelnym i ślepo związanej z nim grupie radnych. Jest wyrok sądu - też nie robi to na nim żadnego wrażenia i Kościelny przewodniczy sesji rady. Brak szacunku dla prawa, ale też dla nas mieszkańców którzy musimy się wstydzić za takie zachowania opisywane w mediach. Radni którzy aktywnie w łamaniu prawa pomagali przewodniczącemu : Zalejski , Mysłek , Motyl , Pilarz, Sładek , Palacz , Kowalczyk , Wypchlak powinni nas za to przeprosić i sami się złożyć się na bezprawnie zagarnięte publiczne - nasze pieniądze z diet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanin Re: Kościelny nie miał racji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.10, 20:02 Przede wszystkim nie powinno wypłacać się diet dla pana kościelnego po decyzji wojewody. Pani skarbnik nieprawnie wypłacała mu diety! To z naszych podatków radni biorą forsę i my się z tym niezgadzamy, żeby wydawć nasze pieniądze ludziom , którzy łamią przepisy prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztofik Re: Kościelny nie miał racji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.10, 22:48 "Jego zdaniem przewodniczący rady nie powinien być radnym od października 2007 roku, kiedy jego firma zaczęła uczyć przedszkolaków języków obcych" Czy toznaczy, że po tej dacie wszystkie uchwały są nieważne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wierny Re: Kościelny nie miał racji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.10, 22:59 Czy to co spotyka Blachownię wichura, śmierć burmistrza, sprawa Kościelnego czy to nie zemsta niebios za zamordowanie ksiądza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giermek Re: Kościelny nie miał racji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.10, 22:19 "Oto jest ten, który jeszcze dziś rano mniemał się być wyższym nad wszystkie mocarze świata". Krzyżacy tom II, rozdział 51, Władysław Jagiełło o Ulryku von Jungingen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skatowiec Re: pomysły duetu Ostalski - Kościelny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.10, 15:49 Grupa radnych związanych z Karolem Ostalskim na czele z Koscielnym, Mysłkiem, Motylową, Słodkową chcieli podstępnie załatwić swojego konkurenta w wyborach i podali Panią Burmistrz do prokuratury - nie uwierzycie za co - właśnie za to że zrobiła nam skate park. W prokuraturze wysmiali sie z tego i odrzucili wniosek jako zcałkowicie bezsazadny. W przynoszeniu wstydu naszej Blachowni przewijają sie zawsze ci sami ludzie. Mam nadzieję że już niebawem odejdą z życia publicznego, bo pomysły duetu Ostalski - Koscielny uderzaja a nas, mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjentka Re: Ostalski - Kościelny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.10, 18:35 Tym ludziom trzeba już tylko współczuć. Czy w Blachowni jest lekarz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Ostalski - Kościelny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.10, 19:02 A ja oczekuje że pani burmistrz Ujma na łamach Wiadomości przedstawi to co przyszło sądów na temat pana Kościelnego i zwróci się do nie aby oddał nieprawnie pobrane diety, jesli ma honor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyz-sa Re: Ostalski - Kościelny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.10, 20:18 Nie moge sie doczekać wyborów aby zakończyć ten wstyd dla Blachowni. Czy ktos wie kto z radnych od pana Ostalskiego startuje do wyborów ? Musimy ostrzec wyborców by już na nich nie głosowali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zoja Re: pomysły duetu Ostalski - Kościelny IP: 212.87.240.* 17.11.10, 11:27 Po spotkaniu kandydata na Burmistrza Pana Karola Ostalskiego rodzina i znajomi mojego męża doszli do wniosku, ze nie mają wyjścia i pomimo pewnych wątpliwości co do Pani Anetty Ujmy, nie zagłosują na Pana Ostalskiego. Dodam, że jesteśmy liczną grupą, gdzie są dorosłe dzieci i wnuki. Inni kandydaci są "mniej znaczący". Czujemy wielkie zniesmaczenie kampanią tego kandydata i osób go popierających. I to nie prawda, że całe Cisie zagłosuje na Pana Ostalskiego, bo ma poparcie Pana Walaszczyka i Pilarza. Nic to nie pomoże. Ludzie mają swój rozum. Chcą też spokoju, są zmęczeni opluwaniem się w Sejmie i na tzw. górze. Oczekujemy konkretnych efektów a nie ataków personalnych, często bezsensownych, wręcz absurdalnych. Rada Miejska, której kadencja minęła, to ludzie konfliktu, nie dialogu. Zafundowali nam małą wojenkę. Kilka obecności na Sesji Rady Miejskiej pozwoliło nam zauważyć, że kiedy Pan Kościelny podnosił rękę w górę, to Radni z jego "opcji" robili to automatycznie, często wbrew interesom mieszkańców Gminy a nawet swoich okręgów, a to już był absurd. Szkoda, że mieszkańcy, którzy im zaufali głosując na nich nie mogli tego widzieć i słyszeć!!! Pytam się czyje oni interesy reprezentowali podejmując takie decyzje??? Napewno nie ogółu! Mam nadzieję, że w tej kadencji znajdą się Radni, którzy będą myśleć niezależnie a jedynym ich celem będzie działanie (ZGODNE!) w interesie wszystkich mieszkańców Gminy. Nie można dzielić ludzi. Wiadomo Gmina ma skromne fundusze, ale przy mądrym rządzeniu zawsze można małymi kroczkami zacząć poprawiać życie mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomas Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.10, 21:10 moze to ostatni jesienny weekend kiedy da sie pośmigać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baska Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.10, 22:00 Piszcie co chcecie ale ja jestem przerazona. mam 21 listopada wybrac burmistrza blachowni miedzy doświadczonym samorządowce ale buffonem który pozjadał wszystkie rozumy i który z panem Kościelnym rządził podobno rada jak chciał z jakim skutkiem wiemy, a byłym wiceburmistrzem o którym do tej pory ludzie mówią że podobno nic nie zrobił dla blachowni za to się mocno postarał o jakies grunty na wyrazowie, a ładna kobioeta która rządy w Blachowni ogranicza to wyremontowania pomnika, naprawienia przystanku autobusowego czy pozbyciem się niewygodnych urzędników, a kims kogo kompletnie nie znam jakis facet z wyrazowa. Rozpacz. A jak słysze że w moim okregu mam wybrać miedzy pania Sładek a panem Liskiem co to kiedys chciał do rady wprowadzić zonę to mnie to przerasta. chyba 19 XI wyjadę do Zakopca tam jest pięknie może będzie snieg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.10, 23:11 Jeśli nie wiesz kogo wybrać, to wyjedź do Zakopca! Jedynym kandydatem niezależnym od koligacji rodzinnych w Blachowni jest Anetta Ujma. Rządzi dopiero 10 miesięcy a ile zrobiła! Przeczytaj w ostatnim numerze Wiadomości z Ratusza! I nie tylko o czym piszesz ale wiele dróg, placówki oświatowe itd. Za całą kadencjęjej rządów nie poznamy Blachowni. A któż to jest takim "doświadczonym samorządowcem"? Chyba kpisz! Co ten "doświadczony" zrobił w swoim zakładzie pracy przez tyle lat? Nic! I z Blachownią byłoby to samo! A może to, co ze szpitalem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość2 Re: Ostalski - Kościelny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.10, 16:17 Za budowę skate parku też dali panią burmistrz do prokuratury .... ???? Aż trudno w to uwierzyć !!! Ci ludzie są chorzy na władze i nie przebierają w środkach !!! Ci ludzie muszą odejść !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zygmunt Re: Ostalski - Kościelny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.10, 01:11 przecież już niedługo wybory ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektywny Re: Ostalski - Kościelny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.10, 01:33 Gościu nie żartuj Jedynym kandydatem niezależnym od koligacji rodzinnych w Blachowni jest pani Anetta Ujma. Kpisz sobie z nas? Jakim niezależnym. Zapytaj pani burmistrz do jakiej partii należą ci którzy robią jej kampanię Piotr Kurkowski i Zbigniew Majorczyk. Jak nie wiesz to ja ci powiem SLD. Owszem pani burmistrz o tym nie chce głośno mówić czyje ma poparcie bo nie chce wystraszyć miejscowych parafian którzy ją popierają a widzieli nie raz w kościele. A propos koligacji rodzinnych chciałbyś gościu wiedzieć gdzie pracuje żona pana Kurkowskiego który jest najbliższym współpracownikiem pani burmistrz? Zapytaj panią Ujmę to jej pracownik. A czepiacie się Jacka czy Karola, że swoją rodzinę zatrudniają w eMDKu. Z waszym wpisów widzę, że przypisujecie pani burmistrz to co zrobił nieżyjący pan Nowak razem z Radą. Przypominam, że skate park to dzieło pana Nowaka i radnych a nie pani Ujmy. Jeszcze trochę a zobaczę wpis, że pani Ujma to jedyna uczciwa kandydatka na burmistrza Blachowni a reszta to darmozjady i i nic nie warci ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
myszkapigi Re: Ostalski - Kościelny 06.11.10, 09:37 Panie obiektywny czy raczej bardzo mało obiektywny. Dostrzegam zasadniczą różnicę. Pani Ujma nie zatrudniła żadnego z powyższych, zostając rok temu burmistrzem zastała taką sytuację. Pan Ostalski natomiast sam osobiście zatrudnił żonę kumpla Kościelnego i córkę koleżanki radnej Motylowej i nawet nie chce mi się tego komentować bo to bardzo nie w porządku w stosunku do innych zdolnych mieszkańców chcących pracować w domu kultury a nie mających takiej możliwości bo nie są córkami albo żonami... PS. Najbardziej rozbawiło mnie zdanie " Przypominam, że skate park to dzieło pana Nowaka i radnych". Zasłużony śp Nowak nie żył już od roku a dzieło radnych chyba jest tylko takie, że podali do prokuratury panią burmistrz za to że mimo wszystkich przeciwności postawiła na swoim i zrobiła nam skate park. Podobno w prokuraturze z tego pisma "dzieła radnych" śmiali się do rozpuku i natychmiast jako bezzasadne je odrzucili. Ja osobiście podziwiam panią Ujmę, że mimo tak wielu przeciwności i rzucania kłód pod nogi, tak wiele przez tak krótki czas potrafiła dla nas zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luda Re: za skatepark dziekujemy śp. Nowakowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.10, 15:55 Obiektywny brawo dobrze napisałeś a ten myszkapigi niech zobaczy uchwały na temat skateparku zyja to była inoicjatywa. To prawdziwe łagarstwo W rok od śmierci burmistrza jego obóz przypisuje sobie coś co zaczął śp. Nowak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GA Re: za skatepark dziekujemy śp. Nowakowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.10, 16:11 Informujcie kiedy będa spotkania z kandydatami na burmistrza wyborę się szczególnie na spotkanie z pania Ujmą bowiem jej zwolennicy na forum przypisują zasługi nie zyjącego burmistrza własnie tej pani. CZuje jakby go ktoś okradał z zasług, które mus ię należą. Zapytam panią Ujmę publicznie czy jako bezpartyjna należy czy należała do jakieś partii? kto jest w jej sztabie wyborczym i czy należą do jakis partii? czy to prawda, że zona pana Kurowskiego prawej ręki pani Ujmy pracuje w urzędzie i od kiedy? czy to prawda, że żona pana Majorczyka otrzymała posadę kierowniak szkoły czy przedszkola i od kiedy? czy to prawda, że sąd przywrócił Marylkę Kożuch do pracy w urzędzie czyli została nieprawnie zwolniona z urzędu przez panią Ujme? czy to burmistrz Ujma nie pan Nowak załatwił młodzieży skatepark. Komu zawdzięczamy hale sportową jej czy panu Nowakowi Komu zawdzięczamy wyremontowana ulicę Biegańskiego oraz inne Zadam jeszcze kilka specjalistycznych pytań z zakresu samorządu programów unijnych i mam nadzieję, że gdy nie będzie umiała odpowiedzieć na pytania to nie będzie zasłaniała się panami Kurkowski i Majorczykiem albo że burmistrzowa jak na sesjach tłumaczy, że odpowie w ciągu miesiąca pisemnie. Bo z tego już się smieją radni na sesjach. Do zobaczenia na spotkaniach. Odpowiedz Link Zgłoś
mbergamo Re: Ostalski - Kościelny 06.11.10, 16:29 Szkoda tylko że prawdziwe zasługi zmarłego burmistrza śp. Nowaka jak budowa hali przez grupę radnych związanych z Ostalskim jak Kościelny, Sładek, Motyl i inni zostały niedocenione. Wniosek urzędu i Pani Burmistrz o nazwanie hali imieniem zmarłego burmistrza został przez te osoby odrzucony. Tym bardziej niesmaczne, żeby nie użyć słów dosadniejszych jest powoływanie się na zmarłego osób które za życia były przeciw Niemu a również nie zgodziły się docenić Go pośmiertnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pog Re: babka z jajem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.10, 17:19 Dzisiaj jakaś babka wreczyła mi ulotke. I czytam i nie wierze. Henryka Ball kandyduje na radna w starym osiedly a jak pisze mieszka na ul. Debowej To jeszcze nic jej obietnica poprawa bezpieczeństwa obywateli poprzez zwiększenie ilości patrolipolicyjnych pokazuje najlepeij że pani ta kompletnie się nie orientuje i nie wie że radni nie mają wppływu na zwiększanie partoli policyjnych. Grunt to nabierac wyborców może uwierzą. A takie punkty jak poprawa czystości otoczenia poprzez zwiększenie ilości koszy do segregacji odpadów ogrodzenie placu zabaw czy modernizacja chodników to czzcze obietnice. Bo skoro pani ta startuje z obozu pani Ujmy to czemu pani burmistrz tego nie zrobiła miała na to cały rok. A postulat postawienia toytoya przy placu zabaw dla dzieci rozwalił mnie. Zapewniam panią Ball że tam do brudnych tojtojów nie będa chodzic dzieci tylko okoliczni pijacy. Chyba na ich wczeczność może pani liczyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ber Re: Ostalski - Kościelny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.10, 18:48 "Pani Ujma to jedyna uczciwa kandydatka na burmistrza Blachowni a reszta to darmozjady i i nic nie warci ludzie" - chciałeś i masz wpis. A do tego to prawda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sad Re: Ostalski - Kościelny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.10, 21:01 No i "ber" masz sprawę w sądzie. Teraz się dowiemy kim jestes obrońca pani burmistrz, który obraża ludzi. Nie przejmuj sie będzie cierpiał krótko sąd wyjasni sprawę w ciągu 48 godzin Odpowiedz Link Zgłoś
quadralbor Re: Ostalski - Kościelny 06.11.10, 21:19 Podzielam zdanie "bera" A wy ośmieszacie się tylko strasząc wszystkich sądami i prokuratorem. Zresztą z tego co tu piszą prokuratura też już na wasze bzdurne oskarżenia nie reaguje, chyba że śmiechem. Tylko że to już nie jest śmieszne ale wręcz żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: zrywała plakaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.10, 21:23 Po godzinie 20 jakaś baba z zezem i w okularach mieszka gdzieś nad pocztą wyszła z kaplicy i ze słupa ogłoszeniowego przed kościołem zrywała plakaty wyborcze. Targała plakaty Kożucha i Kułakowskiego. Ha ha zapewne kościół cieszy się z takiej owieczki. Jestem ciekawa ilu takich wiernych ma nasza parafia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Syla Re: zrywała plakaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.10, 21:33 To mało ja dzisiaj wydziałam jak jacyś ludzie naklejali na innych kandydatach oraz ogłoszeniach wyborczych co chyba jest łamaniem prawa plakaty Ostalskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
quadralbor Re: zrywa i nakleja na innych plakaty 06.11.10, 21:42 Łamaniem prawa owszem ale też zwykłym chamstwem , BRAKIEM KULTURY i szacunku dla innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia Re: zrywa i nakleja na innych plakaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.10, 22:24 Co zauważyłem to pani burmistrz Ujma zajęła słup pod daszkiem na całej okragłej długości pod spodem obwieszenia wyborcze nic więc dziwnego, że kandydaci sie zrywają czy zaklejają. A pani Ujmy 6 czy 7 plakatów za okrągło nieruszone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Królowa Sna Re: Nie czytaj tego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.10, 10:37 Widzę widzę mam widzenie. Tak więc imć waćpan Jacek Pyszny nie powinien być radnym od października 2007 roku. Mało tego brał nieprawnie dukaty za diety. Ale to jest właśnie Rzeczpospolita Szlachecka. Co wolno wojewodzie to nie tobie. Smrodzie. Jacek Pyszny cały w pąsach bo uciekł spod „topora” nie musi zwracać skrzyni talarów. Bo sądni przez 8 miesięcy nie zdążyli zająć się jego sprawą i spóźnili się z wyrokiem. A że miejscowych rajców ma za sobą więc włos mu z głowy nie spadnie. Ale ludzie wiedzą swoje i mówią to było ukartowane i dlatego na długo zapamiętają tę nikczemność, jak niegodnie zachował się ten waćpan, któremu tak wierzyli, a który splamił dobre imię rajców Ziemi Blachowskiej. A cieszże słychać u Karola Wielkiego. Szykuje rycerstwo do boju ciężkiego ze stanem Czarnej Królowej. Jako, że sądni nie chcieli zająć się skargami na Królową Wielki już myśli jak jej wymierzyć swoją sprawiedliwość. Bój będzie krótki, ale ostry, a zrywanie plakatów na orządku dziennym. Ale Czarna Lisica jest sprytna już dawno zajęła najlepsze miejsca na słupach i niech który ze szlachciców zajmie jej miejsce to ciężko pożałuje. Jednak Czarna wie, że miejscowe rycerstwo ma list, który jest zgubą dla niej dlatego w swych zachowaniach stara się nie rozpalać gniewu Wielkich i Pysznych. Nawet Jacek Pyszny mimo wyroku zasiada w ławie miejskiej wyborców i tylko Czarna Dama wie dlaczego. Ale po wygraniu wyborów, za drugą turą, Czarna pokaże kim jest naprawdę. A lud ma rozdwojenie jaźni bo nie wiedzą czy ich guru chce zostać burmistrzem czy rajca powiatowym. Pazerność gubi dusze ludzkie. Jeśli Karol Wielki nie zostanie imć starostą lub włodarzem Ziemi będzie musiał szukać pracy jako guwernantka. Inny szlachcic, który pożąda berło Blachowni, warte kilka tysięcy talarów miesięcznie, Leszek Niemrawy cicho się zbroi, ale nic nie wskóra bo ma papierowe miecze. W szklanej kuli widzę jakieś czarnoziemy koło Wyrazowa jakaś niejasna sprawa. Czwarty kandydat Krzysztof NieWyraźny też zbiera siły, ale poddani za mało go znają. W innych kwaterach ziemi blachowskiej jest kompletnie nieznany. I nawet to, że sołtysowe odwróciły twarz od Czarnej Piękności, bo zawiodła ich oczekiwania, nic mu nie pomoże przegra z kretesem. Kto wygra? Czarna Królowa, która jak ognia boi się przyznania do czerwonej szlachty. Mimo że jest prowadzona przez swoich giermków, niczym ślepy Jurand ze Spychowa, to boi się, że parafianki nie będą takie ślepe i zauważą czerwone kontusze swoich doradców. Karol Wielki będzie chciał to wykorzystać i na spotkania wyśle swoich posłańców, którzy za wszelką cenę będą ujawniać jaka partia szlachecka za nią stoi oraz jej niekompetencje na dworze. A dwór wystraszony bo chce Karola ale boi się Czarnej. Zofia Szwedzka będzie miała przygotowaną litanię, ale lud będzie się burzyć, bo Czarna na dyskusyje przyprowadzi więcej lewaków. I co by Czarna nie powiedziała nawet „pocałujcie mnie ludkowie w d....” to lud odpowie „jaka żartownisia ta nasza Królowa ha ha”. Czarnej nic nie jest w stanie zaszkodzić a Karol Wielki może pomachać sobie palcem w zbroi. PS. Wszystkie postacie są fikcyjne, a ewentualne podobieństwo jest bezdyskusyjnie przypadkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miłosz Re: Nie czytaj tego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.10, 12:18 Ja jeszcze ddodam : Biś - człowiek z kosmosu. W popierającym go komitecie Olszewskiej z Łojek nawet ładnie nazywającym sie ( wspierać młodych) podobno brano ludzi z łapanki. Kandyduje m.in. młody człowiek złapany na jeżdzie po pijanemu i oczekujący na wyrok sądowy, nie tylko to świadczy o słabości tego komitetu. W innych sołectwach niz Wrazów kompletnie nieznany. Kożuch - wieczny kandydat, miał swoje pięć minut i odszedł w niesławie. Dotąd chodzą po Blachowni głosy o sprzedanych za jego kadencji za bezcen działkach pod autostradę. Jako wiceburmistrz w niczym pozytwnym nie został zapamiętany. Nie ma większych szans Ostalski - ogólnie sympatyczny gość, ale żaden z niego menadżer czy zarządzajacy. Mdku czy imprez przez niego organizowanych kompletnie na mieście nie widac a w powiecie ... zawalona sprawa szpitala ... szkoda słów .... ponadto ci jego wsółpracownicy : Koscielny, Motyl, Sładek ..... Poza tym ważna rzecz nie spodobała się ludziom. Karol kandyduje i do powiatu i na burmistrza, można odnieść wrażenie, że nie zależy mu na Blachowni a jedynie by usiąść na stołku i to gdziekolwiek się da, może być burmistrz , może być powiat. Ujma - niegłupia a do tego ładna kobieta. Rządziła krótko jedynie rok ale pokazała , że chce cos konkretnego i dobrego dla nas zrobić, widac pozytywne zmiany. Parafrazując Churchila mozna powiedzieć, że pokazała jak wiele w tak krótkim czasie, mimo niechęci rady jeden człowiek moze zrobic dla tak wielu czyli nas wszystkich. Mój głos już ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paruz Re: Nie czytaj tego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.10, 21:06 Jeżeli pani Ujma ma takie pomysły jak kandydatka z jej komitetu to ja juz z góry dziekuję. Pani Ball, która chce nam pod oknami przy placu zabaw postawić toytoja to chyba czas się wyprowadzać z Blachowni. ta kandydatka chyba oszałała. Pani Ball postaw sobie kibel pod własnym domem na działkach na Dębowej, a nie funduj nam mieszkańcom z placu Konstytucji takie przyjemości. Codziennie z okna widzę jak młodzież spożywa tam alkohol i załatwia swoje potrzeby fizjologiczne, a policjanci ma to w d.... . Teraz jak pisze te słowa też siedzi trójka młodzieńców z puszkami w rękach. Jeśli to jest pani program by wspomóc jeszcze pijąca młodziez to prosze swój program realizować u siebie. Pani Ujma niech pani opamięta swoją kandydatkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sienk Re: Nie czytaj tego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.10, 21:26 Jak słysze w kościele ogłoszenia , że pani burmistrz będzie święcic pomnik, który miesiąc temu był juz wybudowany, że będzie święcić jakąś figurkę strażakom, który stoi do dwóch miesięcy to jest to dowód , że pani ta za nasze pieniądze organizuje bezczelną kampanię wyborcza, w która jeszcze wciąga księży. Ale to jest jeszcze iny dowód, że nie ma co więcej święcić i, że za tak dobrą miesięczna pensje nie wiele zrobiła dla Blachowni. A z tego co wiem to zmiana wizerunku pomnika to wdrożenie pomysłu niezyjącego burmistrza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WieśMen Re: Nie czytaj tego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.10, 21:45 Kim jest ta pani Ball i skąd wiadomo że chce stawiac dzieciom tojtoje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barbera Re: Ostalski lepszy od Ujmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.10, 22:56 Czytałam programy wyborcze pani Ujmy i pana Ostalskiego. Pierwsze pisze na ulotkach chciałabym pragne widziałabym, a drugi kandydat pisze konkretnie co zrobi. Pani Ujma czaruje że wybuduje basen, ale wiem dlaczego to napisała bo ma to być alternatywa dla kwestii naszego stawu. Bo z tego co wiem pani ta przez rok nawet nie spotkała sie z posłanka ozpondek żeby ją poprosić o pomoc. A jak pisały gazety załatwiła ona pieniądze na plany remont stawu. Dla mnie jako osoby beztronnej program pana Ostalskiego jest realniejszy i brzmi prawdziwie, a skoro pani Ujma pisze, że chciałaby pragnę więc ja stawiam na konkrety pana Ostalskiego. Bede go mogła rozliczyć. A panią Ujme nikt nie rozliczy za 4 lata bo ona nic nie obiecuje tylko pisze, że chciałaby a to jest duża róznica od słowa zrobię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bala Re: Ostalski lepszy od Ujmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.10, 23:24 Chyba coś ci się poprzestawiało w główce, że piszesz takie rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekolog Re: Nie czytaj tego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.10, 23:28 Wróciłem ze spaceru z psem. Plakat na Sienkiewicza bodajże Kułakowskiego jest przypięty do drzewa. Czy to nie jest niszczenie przyrody ? Powinien się tym zainteresować wydział ochrony środowiska i wlepic przykładny mandat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miodówka Re: Nie czytaj tego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.10, 06:34 Oj tak Artur Zalejski to wybitny prawnik jeśli takim ma byc radnym to powiat czeka świetlana przyszłość. faecet smiechu warty ci radni którzy tak bronili Kościelnego Zalejski, Motyl, Sładek Wypchlak Pilarz Palacz nie maja honoru ale na spotkaniach z Ostalskim trzeba faceta zapytac czy on tez uważa, że Kościelny nie złamał prawa. Acha a Kułakowskiego za niszczenie drzew powinno sie chyba nawet powiesić nie tylko ukarać finansow. Przeciez po wyborach to drzewo już uschnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chichitka Re: Co wam jeszcze obiecać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.10, 22:02 SMIECH MNIE OGARNIA JAK PATRZĘ CO CHCE ZROBIĆ DLA BLACHOWNI PANI UJMA A NAJBARDZIEJ ROZWALIŁA MNIE OBIETNICA WYBUDOWANIA BASENU. WIDAC, ŻE KOBITKA SPADŁA Z KSIĘZYCA OBIECA WSZYSTKO BYLE ZOSTAĆ NA STOŁKU. BABECZKA NIE POTRAFIŁA Z UNII EUROPEJSKIEJ WYCIĄGNAĆ KONKRETNYCH PIENIĘDZY A CHCE POSTAWIĆ INWESTYCJĘ ZA GRUBE MILIONY. PANI UJMA SKĄD PANI NA TO CHCE WZIĄĆ PIENIĄDZE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Re: kto wie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.10, 22:26 O co chodzi z tymi działkami Kozucha. podobno sam sobie je sprzedał jak był wiceburmistrzem . może ktos wie więcej ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tola Re: Kolejny sukces Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.10, 22:31 Gazeta Wyborcza . 8.11.2010 Tomasz Haładyj W województwie śląskim na schetynówki mamy na 2011 r. 72,3 mln zł Najwyżej ze wszystkich wniosków gminnych w całym woj. śląskim oceniono Ciasną, która chce wyremontować ul. Zjednoczenia. Drugie miejsce zajął Olsztyn z ul. Polną i Napoleona (do drogi na Biskupice) oraz małym rondem na skrzyżowaniu wymienionych ulic. Trzecią pozycję zajęła Starcza z projektem ul. Nadrzecznej we Własnej od ul. Stawowej do granicy z gminą Kamienica Polska. Miejsca od czwartego do szóstego przypadły Żarkom (ul.Piłsudskiego), Koziegłowom i Popowowi. W pierwszej dziesiątce z regionu częstochowskiego jest jeszcze Miedźno, a miejsca premiowane dotacją zajęły także Konopiska, Koszęcin, Dąbrowa Zielona, Niegowa, Woźniki, Lubliniec i Boronów. Natomiast wnioski gmin Blachownia, Pawonków, Panki, Przyrów, Przystajń, Kamienica Polska i Kruszyna znalazły się na liście rankingowej zbyt daleko, by otrzymać dotację. Teraz już wiem dlaczego trzeba głosowac na Karola Ostalskiego a nie panią Ujmę. Stawiam na fachowca a nie ładną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: Kolejny sukces Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.10, 23:29 Mam inne zdanie . Karol Ostalski jako przewodniczący rady powiatu niczym sie nie wyróżnił , chyba tylko tym że przegłosował ustawe o szpitalu, która okazała sie bublem pawnym zakwestionowanym przez sąd administracyjny i teraz jest duży kłopot dla pracowników i pacjentów. Jako dyrektor mdk-u - chyba tylko tym że pozatrudniał żony i córki radnych- znajomych, poza tym bardzo mało imprez i wąska oferta kulturalna. Pani Ujma ma tez pewnie wady ale na stanowisku była tylko rok. I mimo że rada rzucała kłody pod nogi to widac zmiany w Blachowni- remonty szkól, dróg itd.. Trudno porównywać inne gminy, które miały burmistrzów przez cztery lata i oni tam przez te cztery lata mogli zrobic cztery razy więcej. Dla mnie Karol Ostalski zupełnie nie ma kwalifikacji na stanowisko burmistrza. Jest fachowcem ? od czego, no powiedzmy od kultury - to za mało, ale nie zna się na samorządności (afera szpiala) , zarządzaniu (afera zatrudniania znajomków) czy menadżerstwa ( brak szerszej ofert kulturalnej w gminie). Ja zdecydowanie wybieram panią Ujmę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawodnik Re: Kolejny sukces Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.10, 01:12 Przykro mi, ale dla mnie Ostalski jest mało poważnym kandydatem. Niech najpierw facet określi się na czym mu zależy, czy na Blachowni, czy na powiecie , czy może wszystko mu jedno ? I gdzie tak naprawdę chce kandydować tu czy tam – w związku z tym co chce robić w życiu ? Chce złapać kilka srok za ogon – ale to już czyni go wielce dwuznacznym kandydatem z mało przejrzystym i mętnym planem działania. Przecież każdy kibic, nawet ten z przedszkola wie, że żaden dobry, poważny i ceniony zawodnik profesjonalista grający w ekstralidze nie może zapisywać sie do dwóch klubów jednocześnie i w nich grać. Natychmiast zostanie zdyskwalifikowany dożywotnio przez UEFA. Jest odstępstwo od tej reguły. Słaby zawodnik ligi podwórkowej może zapisywać się do wielu klubów i grać z wieloma … Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romek Re: Kolejny sukces Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.10, 18:57 O kturym kandydacie napisalisicie że jechał po pijaku i czeka go rozprawa i sąd. Wart to wiedzieć. Ktos napisał że jest ze stowarzyszenia wspieramy młodych ale czy chodzi o starutującego na burmistrza Bisia czy o kturegoś z jego kandydatow na radnych ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: work(x)85 Re: Przyjdziemy na otwarcie hali sportowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.10, 20:48 Wczoraj na spotkaniu w gimnazjum udowodniliśmy pani burmistrz Ujmie że hala jest w rosypce że tam jeszcze jest dużo do roboty. Przy okazji na jaw wyszło, że urząd sądzi się z wykonawcą hali oraz że pani burmistrz kompletnie nie wie na jakim etapie jest remont hali bo zapewniała, że robotnicy zdążą oddac hale sportową na czas w czyli do 20.11. OK przyjdziemy 20 listopada na otwarcie hali sportowej i zapraszamy wszystkich mieszkańców gminy. Poraziła nas też pomysłami dwójka kandydatów do radnych jakas starsza pani stwierdziła, że coś trzeba zrobić z ryneczkiem przy gimnazjum pod lasem bo tak nie może być a teren potrzebny będzie na parking dla tych którzy przyjada na zawody do hali. Pani zaapelowała by ludzie zadbali o otoczenie wokół bloków. Inny kandydat chyba wędkarz mówił, że jak zostanie radnym to wprowadzi fotoradary na ul. Cmentarnej i gmina zarobi na kierowcach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jermina Re: Przyjdziemy na otwarcie hali sportowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.10, 21:59 I bardzo dobrze podaj nazwisko tej radnej mądra kobieta. Rozgonić ten handel przecież to wstyd ten plac handlowy. Ja popieram Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: Przyjdziemy na otwarcie hali sportowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.10, 23:29 Byłoby miło gdybyście przyszli na otwarcie. Chociaż doświadczenia ostatnich miesięcy pokazały że raczej będziecie krytykować, podkładać nogi, składać wnioski do prokuratury. A propos prokuratury. Sądze, że chcieliście dokuczyć pani burmistrz tymi wnioskami a ostatni za to że zrobiła nam skate park był już skandalicznie nienawistny i tak naprawdę skierowany przeciwko młodzieży która tam uczęszcza i i ich rodzicom. Jednak wbrew pozorom tylko umocniliście panią burmistrz. Skoro prokuratura i inne instytucje odrzucają wasze wnioski jako całkowicie bezzasadne wynika z tego jednoznacznie, że tylko potwierdza się że nasza pani burmistrz jest wyjątkowo uczciwą osobą ( choć nikt w to nie wątpił ) i można w ciemno powierzyć jej gospodarowanie pieniedzmi publicznymi czyli naszymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: temida Re: Nie czytaj tego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.10, 23:00 A mnie rożśmieszyła kandydatura radnego Zalejskiego który z Ostalskim kandyduje do powiatu. Ten "wybitny" prawnik będąc przewodniczącym komisji dorażnej stwierdził że Kościelny nie złamał prawa. Wszyscy inni prawnicy byli innego zdania łącznie z sądem administracyjnym który juz wydał wyrok. Za tak wybitną interpretację prawa odmienną od wszystkich innych prawników powinien dostać nagrodę Nobla albo ... zapaść się ze wstydu pod ziemię. A tu zdziwienie kolega Zalejski z kolegą Ostalskim kandydują do rady powiatu... Śmiać się czy płakać ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaro Re:Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.10, 08:55 Dzisiaj super pogoda. spotykamy sie pośmigać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsiowy Re:działki wyrazów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.10, 13:41 O co chodzi z tymi działkami Kożucha na Wyrazowie ? Głosy chodzą że jako wiceburmistrz posprzedawał działki gminne za grosze znajomkom ale też sobie i żonie? A teraz gmina czyli my nie mamy swoich terenów przy autostradzie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re:Biś - agresja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.10, 19:57 A ja byłam na kilku spotkaniach kandydatów i muszę stwierdzić, że największym brakiem kultury i największą agresją wykazują się zwolennicy niejakiego Bisia - mentalność stadionowego zadymiarza. Myślą że skoro brakuje im argumentów to dobra będzie zadyma. a. Ale my takich agresywnych zadymiarzy sobie nie życzymy. chcemy wreszcie spokoju a nie agresji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Carlos Re: Biś - agresja IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.11.10, 21:27 Potwierdzam. Mam wątpliwą przyjemność znać to wąskie grono popleczniczników tego kandydata. Poziom kompetencji i kultury osobistej rzeczywiście bardzo niski. Poziom agresji ale dodałbym też egoizmu bardzo wysoki. I ze względów powyższych nie warto już o nich pisać - nawet na tyle nie zasługują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cleoparta Re: Biś najlepszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.10, 22:02 Amoże zwolennicy burmistrz Ujmy powiedzą prawde, ze ich pani burmistrz nie potrafiła odpowiedziec rzeczowo na nasze pytanie i tylko się denerwowała i wohała na niewygodne pytania. Dzisiaj w szkole nr. 1 było podobnie. Pani nie podobały się nasze pytania. A pan który jest urzędnikiem gminnym nie wiem dlaczego angażuje się w wybory samorządowe jestem ciekawa czy może nazwał nas mieszkańców Wyrazowa bardzo nieładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belferka Re: Biś - egzotyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.10, 23:24 Cleopatra nadrób to co straciłaś w szkole. Może wtedy napiszesz tekst bez błędów ortograficznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.10, 23:50 Widać że kampania staje się coraz bardziej brudna. Chyba to jest prawidłowość, że kandydaci mające najmniejsze szanse ( u nas widzę dwóch takich) chcą się dowartościować chlapaniem błota na innych. Tylko że nie wiedzą, że ludzie takich zachowań nie lubią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: *.gre.pl 16.11.10, 08:16 Bardzo mi przykro, że ludzie (niby wysoko wykształceni,bo tak określiła się "różowa dama"od Pana Bisia) którzy działają w jednym kierunku i stawiają sobie ten sam cel czyli rozwój Blachowni,poniżają jeden drugiego. Szkoda,że właśnie ta Pani, która wymaga od Urzędników otwarcia i szacunku, sama nie ma go wobec kontrkandydatów czy elektoratu wyborczego. W tym momencie nasuwa się pytanie, czy jej faworyt również będzie traktował ludzi bez tytułów tak jak ona ? Nie chcemy w Blachowni stadionowych zadymiarzy.Nieeee. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.10, 16:33 Prawda jest taka, że Pan Biś miałby dużo większe szanse w wyborach, gdyby Panie Olszewska i Krawczyk nie robiły mu anty kampani. Chodząc po zebraniach, krzycząc, przeszkadzając w dyskusjach, tylko zrażają wyborców do swojego kandydata. Prawdziwa niedźwiedzia przysługa Panie Biś. Skoro teraz otacza się Pan takimi ludźmi, to z jakimi będzie Pan współpracował, gdyby to Pan został burmistrzem? Podstawa to dobre zaplecze i szanowani radni. A tego niestety Panu Brakuje. Osobiście będę głosował na Panią Ujmę. Po co zmieniać coś co jest dobre i się sprawdza? Mając przeciwko sobie radę i stosunkowo mało czasu udało jej się naprawdę bardzo wiele zrobić. Jej dużym atutem są radni, którzy chcą z Nią współpracować. Pani Stawicka i Pan Chudy bardzo się udzielają promując naszą gminę, nie pobierając za to żadnych wynagrodzeń. Również Pan Lisek jest naprawdę kompetentnym i gotowym na objęcie stanowiska radnego człowiekiem. Drugi kandydat czyli pan Ostalski jawi mi się jako burmistrz w najgorszych koszmarach. Będąc u władzy w Starostwie Powiatowym doprowadził do prywatyzacji naszego szpitala. Co w takim razie zrobi jeśli zostanie burmistrzem? Wyprzeda resztę Blachowni? Dojdzie do tego, że nawet kościół przejdzie w obce ręce. Może to i czarny scenariusz ale nie bezpodstawny. Wspomniany wcześniej pan Biś miałby dużo większe szanse, gdyby lepiej się przygotował do tych wyborów. Niby patrząc na jego plakaty Stawia na Młodych ale dwa największe "Krzykacze" z jego komitetu dawno mają za sobą lata młodości. O Czwartym Panu nie będę wspominał, gdyż szanse ma jak LPR w wyborach do Sejmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.10, 17:02 W pełni podzielam poglądy "zainteresowanego". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaga Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.10, 07:02 Szanowni Państwo, Drodzy Mieszkańcy 30 czerwca br. odbyła się kolejna sesja Rady Miejskiej w Blachowni. W punkcie „wnioski i interpelacje radnych”, Pani Zofia Sładek złożyła następujący wniosek: ponieważ zbliża się kampania wyborcza, wnosi ona o zawieszenie wydawania „Wiadomości z Ratusza”, a środki z oszczędności wydawnictwa przeznaczyć na bieżące utrzymanie dróg. Głosowanie przebiegało następująco: za zawieszeniem „Wiadomości” byli następujący państwo radni: J. Kościelny, S. Kowalczyk, M. Motyl, J. Mysłek, A. Pilarz, Z. Sładek, A. Zalejski. Szanowni Państwo, na sesji poinformowałam, że nie przychylę się do tego wniosku, gdyż mieszkańcy czytają Wiadomości z Ratusza i często pytają w sekretariacie o nowe numery gazety, Szanowni Państwo, zostały przeprowadzone przetargi na roboty inwestycyjne na drogach gminnych, z oszczędności po przetargach pozostały środki pieniężne. Na tejże sesji zaproponowałam, żeby z powyższych dostępnych środków zmodernizować chodnik przy ul. Ks. Kubowicza za kwotę 60 tys. zł. Szanowni Państwo, Rada Miejska w osobach: J. Kościelny, S. Kowalczyk, M. Motyl, J. Mysłek, A. Pilarz, Z. Sładek, A. Zalejski, A. Wypchlak nie wyrazili zgody na zwiększenie dochodów o 174.116,16 zł. W ślad za tym wyprowadzono z projektu uchwały: modernizację chodnika przy ul. Kubowicza, dopłatę do wykonania skateparku oraz nie zabezpieczono środków na ewentualne roszczenia firmy, która przedstawiła faktury za wykonane prace drogowe tłumacząc, że istnieje niebezpieczeństwo, iż gmina nie zrealizuje dochodów. Kuriozalny jest przykład radnych z osiedla komunalnego w osobach J.Kościelnego oraz M. Motyl, którzy głosowali przeciwko Mieszkańcom ze swojego okręgu, odrzucając budowę chodnika na ulicy Ks. Kubowicza. Drodzy Mieszkańcy, pragnę przekazać informację o inwestycjach: drogowcy wykonali już nawierzchnię asfaltową na ul. Biegańskiego i na pętli autobusowej w Ostrowach, na ul. Krzywej w Wyrazowe, ul. Kopalnianej i uliczkach dojazdowych do ul Wrzosowej, jednocześnie rozpoczęli przebudowę ul Modrzewiowej i zaraz wejdą na Dębową. Tak po kolei będą robione zapisane w budżecie zadania drogowe. Rozpoczęto drugi etap działań w ramach bieżącego utrzymania dróg - usunięte zostaną dziury w nawierzchniach asfaltowych na Łojkach (Ogrodowa, Zielona i Marynarska), na osiedlu komunalnym ul. Kubowicza, przejazd w Ostrowach oraz wyrównane zostaną między innymi drogi, o które wnioskowało Towarzystwo Sąsiedzkie Błaszczyki. Pozdrawiam serdecznie Anetta Ujma Burmistrz Blachowni FRAGMENTY LISTU WIADOMOŚCI Z RATUSZA - Nr 5 czerwiec/lipiec 2010 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: 80.50.138.* 17.11.10, 08:56 Daje do myślenia. Niektórzy byli radni byli przeciwko mieszkańcom czyli swoim wyborcom ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zoja Wybory IP: 212.87.240.* 17.11.10, 11:35 Powiem Wam tylko tyle, że po spotkaniu w Cisiu Pana Karola Ostalskiego rodzina i znajomi mojego męża doszli do wniosku, ze nie maja wyjścia i pomimo pewnych wątpliwości co do Pani Anetty Ujmy, nie zagłosują na Pana Ostalskiego. Dodam, że jesteśmy liczną grupą, gdzie są dorosłe dzieci i wnuki. Czujemy wielkie zniesmaczenie. I to nie prawda, że całe Cisie zagłosuje na Pana Ostalskiego, bo ma poparcie Pana Walaszczyka i Pilarza. Nic mu to nie pomoże. Ludzie mają swój rozum. Chcą też spokoju, są zmęczeni opluwaniem się w Sejmie i na tzw. salonach politycznych. Oczekujemy konkretnych efektów a nie ataków personalnych często bezsensownych, wręcz absurdalnych. Rada Miejska, której kadencja minęła, to ludzie konfliktu, nie dialogu. Zafundowali nam małą wojenkę. Kilka obecności na Sesji Rady Miejskiej pozwoliło nam zauważyć, że kiedy Pan Kościelny podnosił rękę w górę, to Radni z jego "opcji" robili to automatycznie, często wbrew interesom mieszkańców Gminy a nawet swoich okręgów, a to już był absurd. Szkoda, że mieszkańcy, którzy im zaufali głosując na nich nie mogli tego widzieć i słyszeć!!! Pytam się czyje oni interesy reprezentowali podejmując takie decyzje??? Napewno nie ogółu! Mam nadzieję, że w tej kadencji znajdą się Radni, którzy będą myśleć niezależnie a jedynym ich celem będzie działanie (ZGODNE!) w interesie wszystkich mieszkańców Gminy. Nie można dzielić ludzi. Wiadomo Gmina ma skromne fundusze, ale przy mądrym rządzeniu zawsze można małymi kroczkami zacząć poprawiać życie mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Wybory IP: 212.87.240.* 17.11.10, 12:42 Mogłabys naswietlic troszkę co bylo na tym zebraniu w Cisiu, bo niestety nie mogłam na nim być. Z komitetu p. Ostalskiego kandyduje p.Leśko, ale rozumiem że p. Pilarz też zalicza sie do tej grupy pomimo, że z PSL. I cóż takiego tym razem obiecywali? Pamietam jak p. Pilarz obiecywał chodniki w Cisiu jak tylko skonczą inwestycje z wodociagiem. Tak naprawde nic nie zrobił, poza przeszkadzaniem. Nie przyczynił sie do żadnej inwestycji dla dobra mieszkanców, dla swojego i owszem. Mam nadzieję, że ludzie na Cisiu juz dawno przejrzeli na oczy i nie wybiorą tych co nam szkodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
pieprziwanilia01 Re: Wybory 17.11.10, 16:50 A to ten pan radny co jest jeszcze sołtysem? To się chłop napracował... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: świadomy Re: Wybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 10:12 Chyba czas na małe podsumowania : Byłem na spotkaniu wszystkich czterech kandydatów. Najbardziej rzeczowo i fachowo na pytania odpowiadała Pani Burmistrz Ujma. Chyba też ma najbardziej konkretny program i wizję przyszłości. Jest to moje zdanie ale też wielu znajomych z którymi przy takich okazjach rozmawiałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zawiszona Re: Wybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 17:25 ha ha ha piekny program ma pani Ujma. Najwięcej w nich słów chce, pragne. To dlaczego tego pani nie wdrażała jak była burmistrzem. Soreczka ale w Blachowni mówi sie, że pan Nowak zaczał hale sportowa a pani nie potrafiła jej skończyc tylko sie sądzi. Gdyby był pan Nowak hala byłaby oddana. Tak mówią ludzie. Chodzenie do powodzian to za mało. I jeszcze jedno co pani Winecka zrobiła dla naszej ulicy Starowiejskiej, że teraz chce kandydować z Łojek. Sprytnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 20:18 Pierniczysz! Hala będzie oddana ale nie można za nią zapłacić więcej, niż w umowie, czego chcą wykonawcy i poparcie mieli w przewodniczącym! Hala będzie i bardzo dobrze, że później a taniej niz wyrzucanie pieniedzy publicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sportowiec Re: Wybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 20:34 Duży plus dla Pani Burmistrz że stoi na straży naszych pieniędzy. Pewnie wykonawcy chcą więcej za niewykonaną robotę. To się nazywa prawdziwy gospodarz. Jestem za Panią Ujmą. Krytykują pewnie ci, którzy chcieliby wejść w brudne konszachty z wykonawcami i dzielić się z nimi nadwyżkami . Ale panowie tak już nie będzie. Dość rozkradania naszej gminy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elka Re: Wybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 23:15 Jako mieszkanka ze Sportowej mam obawy, że hala będzie jeszcze długo stać pusta bo nie bardzo wierze jak ktoś tu pisze że wykonawca chce więcej pieniędzy niz jest to w umowie. To raz, a drugie jak sprawa zacznie się w Sądzie to hala nie będzie skończona i to urząd może zapłacić karę za niewywiązywanie się z umowy. A po trzecie ktos tu pisał o jakiejs pani emerytce Bal która kandyduje z naszego terenu. Moja babcia powiedziała mi , że ta pani z komitetu wyborczego pani burmistrz mieszka zupełnie gdzie indziej na działkach za stawem, a nie z naszego osiedla. Zastanawiam się dlaczego pani burmistrz podsyła nam jakiegoś spadochroniarza? O co tu chodzi? A co sie stanie z ewentualnym meldunkiem jeśli pani Bal zostanie radną? Szanowna Pani burmistrz czy nie miała pani swoich kandydatów ale z naszego osiedla? Osobiście czuje, że ktoś ze mnie robi ćwoka, bo chce głosować na panią Ujme i jej kandydatów do rady, ale na tych którzy tu mieszkają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafał Re: Ujma czy Ostalski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 23:43 Zeby pani Ujma miała doświadczenie i wiedze jak pozyskiwac środki unijne to byłby idealny burmistrz. A tak mamy wybrać zarozumiałego chwalipiete z wiedza lub ładna kobietke, która póki co nie potrafi pozyskać środki z unii a jedyne środki dostają szkoły a nie gmina co można wyczytać w gazetach. Zdaje się, że pani Ujma jako fachowiec od funduszy unijnych to wielak ładna lipa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siwy włos Re: Ujma czy Ostalski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.10, 00:46 Zdecydowanie wybieram panią Ujmę. Była burmistrzem przez rok i nawet przez ten krótki czas widać, że dużo dobrego robi dla mieszkańców i gminy. Ostalskiego rzeczywiście trafnie określiłeś jako chwalipięte. Dużo gada, nic z tego nie wynika, nie widać czynów. A za sprzedany przez Ostalskiego szpital i zamykane po kolei oddziały ( już nie ma mojego doktora z ortopedii , podobno od nowego roku ma nie istnieć rehabilitacja) mam osobisty żal. Niech młodzi prywatyzują ale z głową - a tu sąd orzeka że uchwała Ostalskiego była niezgodna z prawem, pacjenci w szpitalu marzną bo prywaciarz nie chce włączyć ogrzewania a sprawcy tego całego zamieszania czyli powiat umywa ręce. A co do pani Bal, znam ją osobiście bardzo porządna osoba. Chyba młody człowieku kandydujesz i obawiasz się że z nią nie masz szans - obawiasz się słusznie. O hali słyszałem że to niesolidni i nierzetelni wykonawcy mają płacić kary za spóżnienia niezgodne z umową urzędowi a nie odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysiek Re: Wybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.10, 01:11 Podsumuje krótko dyskusję. Moja babcia mawiała, że : nie ta krowa daje dużo mleka , która dużo ryczy ... Nam potrzebny jast na stanowisku burmistrza człowiek czynu a nie gawędziarz czy zadymiarz ... Skoro Pani Burmistrz udało sie wiele zrobić mimo oporów części rady, które wszyscy znamy uważam ją za człowieka czynu i Ona ma mój głos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elwira Re: Wybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.10, 07:18 Podzielam to zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Carlos Re: Wybory IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.11.10, 15:48 Też popieram panią Ujmę Sprawdziła się na swoim stanowisku a to dla mnie najważniejsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Garbus Re: litości pani burmistrz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.10, 20:47 Szanowna Pani Burmistrz ja dlaczego otacza sie pani takimi kandydatami. Dzisiaj ktos nam podrzucił ulotki, a w nim czytam propozycję pani Ball, że na placu zabaw postawi toaletę. Niech pani sobie pod własnym domem na działkach postawi śmierdzący kibel, a nie stawia go pod naszymi oknami. Szanowna pani przecież tam żadne dziecko nie wejdzie do toalety a po 20 będzie z niego korzystać chuliganeria Jakby pani mieszkała na naszym osiedlu to by pani wiedziała co tu się wyrabia. Pan który obiecuje progi zwalniające pan Ryś niech da sobie spokój z tymi programi bo już były takowe i zaczeły pękać bloki na Kobowicza dawno temu bo i tak mało kto zwalniał, a jak postawili kręgi to pierwszy w niego stuknął policyjny wóz. I je rozebrano. Potrzebny jest monitoring, a nie jakieś chore pomysły. Co do budowy placów zabaw dla dzieci szanowny panie informuję, że mamy dwa place zabaw i wystarczy tylko je naprawić. Pani burmistrz jakoś tego nie uczyniła w mijajacym roku. Informuje tez, że wysyłałem do pana informacje na radrys@vp.pl ale coś nie przechodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: litości pani burmistrz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.10, 23:05 Garbus! Co ty wypisujesz! Przeczytaj uważnie! Dopiero jak samochód pędzący zabije kogoś na twojej ulicy to napiszesz, ze trzeba spowalniaczy i ktoś nie dopatrzył! A jeśeli podoba ci się zanieczyszczony las, zamiast miejskie toalety to już sprawa twojego wychowania! A może wystarczą ci tylko projekty,plany, święto pieczonego ziemniaka p. OK zamiast konkretnych propozycji wymienionych przez ciebie radnych? Nam trzeba właśnie takich działań jak proponują p. Ryś czy p. Ball nie tylko te co podałeś ale inne, które na proponują. Będziemy na nich głosować - ja i moi sąsiedzi. Wreszcie coś konkretnego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciag Re: litości pani burmistrz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.10, 23:52 Gościu mieszkam na przeciwko placu zabaw i nie życze sobie żadnych sraczy pod moim oknem jesli uważasz, że to świetny pomysł to podaj swój adres i niech ci tam ta babka stawia WC. Nie dość że burdy na placu to teraz jakaś baba będzie mi fundować smród. Lepiej zapytaj pani Ujmy dlaczego zerwane kafle z chodnika przy Sienkiewicza nie trafiły w miejsce ubytku na naszym osiedlu. Widze z okna jak po 23 ludzie podjeżdżają autami i pakuja na samochody. I jaka to gospodarka. Ktoś powinien od razu je wywozic na jakiś strzezony plac a potem wymiana popękanych chodników. Co to progu jest nie wypowiadam się nie mam samochodu Dla mnie jedyny dobry program dla Blachowni ma pan Ostalski przynajmniej jest mieszkańcem Blachowni i zna tu każdy kamień. A gdzie mieszka pani Ujma czy ktoś wie. Bo podobno juz nie w Dźbowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KO Re: litości pani burmistrz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.10, 23:59 Karol Cisie, Blachownia Łojki, Ostrowy Wyrazów są za tobą. Miodowa cię nie pokona. Prowadź do zwycięstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siwy włos Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.10, 02:01 Doskonały żart .... Nieżle się ubawiłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blondas Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.10, 14:22 Bedziesz się Zbychu śmiał za ponad 30 godzin ale baranim głosem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.10, 14:34 Taaa jeszcze powiedzcie, że Błaszczyki są za Karolem. Działki głosują na Panią Ujmę, Panią Łysakowską i Pana Chudego. Amen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.10, 12:11 Podobno w nocy na ul. Sienkiewicza w okolicy kościoła policja zatrzymała na gorącym uczynku sprawcę (dwóch uciekło) zrywania pakatów wyborczych kandydatki na burmistrza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kononowicz Re: Skate Park przy stadionie w Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.10, 14:31 A wiadomo o które osoby chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: wyniki wyborów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.10, 04:04 Nieoficjalne wyniki wyborów z godziny 3 : Ujma - 3225 głosów 62,1 % Biś - 819 głosów 15,8 % Ostalski - 689 głosów 13,3 % Kożuch - 458 głosów 8,8 % Nowymi radnymi zostali : Matuszewski, Chudy, Kania, Lisek, Sukiennik, Mandryk, Kułakowski, Imiołek, Ryś, Gmyrek, Forma, Popczyk, Cierpiał, Rogut, Zdunek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siwy włos Re: wyniki wyborów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.10, 04:23 Czyli miażdżąca wygrana w I turze Pani Burmistrz oraz wygrana komitetu Pani Burmistrz w Radzie. Gratuluje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: wyniki wyborów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.10, 06:03 Pani Burmistrz wygrała ze swoimi rywalami olbrzymią przewagą głosów. Na uznanie zasługuje fakt, że wygrała zdecydowanie w każdym okręgu wyborczym. Serdeczne gratulacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zoja Re: wyniki wyborów IP: 212.87.240.* 22.11.10, 09:16 Gratulacje dla zwycięzców! Mam nadzieję, że już żadna Rada nie zafunduje mieszkańcom takiego "cyrku", wstydu i braku profesjonalizmu!!!! Ciekawe tylko na ile poprzedni przewodniczący Rady p. Kościelny będzie się umiał zachować i zwoła posiedzenie nowej Rady? Jak pokaże się chociaż na koniec??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiesiek Re: wyniki wyborów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.10, 10:10 Rywale sromotnie przegrali z panią burmistrz to jeszcze żeden nie wprowadził ani jednego swojego przedstawiciela do rady. Gratulacje dla pani burmistrz i powodzenia w dalszej pracy aby była z korzyścią dla nas wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zoja Re: wyniki wyborów IP: 212.87.240.* 22.11.10, 12:54 Gratuluję mieszkańcom Gminy Blachownia wielkiej mądrości przy podejmowaniu decyzji w tych wyborach. Jestem mile zaskoczona Waszym rozsądkiem. Wielkie dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Re: oficjalne wyniki wyborów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.10, 13:27 Oficjalne wyniki wyborów na burmistrza Blachowni : UJMA Anetta - 3 226 głosów BIŚ Krzysztof - 820 głosów OSTALSKI Karol - 762 głosów KOŻUCH Leszek - 385 głosów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: oficjalne wyniki wyborów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.10, 15:19 Wynik imponujący !!! Gratulacje dla Pani Burmistrz oraz nowych radnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: oficjalne wyniki wyborów IP: 212.87.240.* 22.11.10, 16:59 Gratulacje dla Cisia i nowego radnego p. Zdunka. Tego nam było trzeba, zmiany, zmiany i jeszcze raz zmiany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: oficjalne wyniki wyborów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.10, 17:25 SERDECZNIE GRATULUJĘ PANI BURMISTRZ. Byłam pewna Twojej wygranej . Cieszę się razem z Tobą ze zwycięstwa. Życzę CI, samych trafnych decyzji , wielkich sukcesów i ogromnej satysfakcji. Pozdrawiam i jeszcze raz gratuluję.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miron Re: oficjalne wyniki wyborów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.10, 22:10 W powiecie : Badora, Rother, Kurkowski, Chudzik Dwóch naszych dotychczasowych radnych powiatowych w tym przewodniczący i członek zarządu : Ostalski i Gębuś poza burtą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sandał Re: oficjalne wyniki wyborów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.10, 09:14 super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewcia Re: oficjalne wyniki wyborów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.10, 00:14 Mamy nowych radnych. Jak to dobrze, że nie ma wśród nich takich nazwisk jak Kościelny, Sładek, Zalejski, Wypchlak, Pilarz, Motyl, Palacz, Mysłek i Kowalczyk a przede wszystkim nie ma już Ostalskiego. Może skończą się w radzie kłótnie i zacznie się praca. Nowym radnym gratuluje wyników. Cierpiał Andrzej 152 Chudy Jacek Marcin 261 Forma Bożena 181 Gmyrek Wiesława Krystyna 178 Imiołek Krzysztof Sylwester 220 Kania Henryk Edmund 160 Kułakowski Marek 346 Lisek Sławomir Stanisław 120 Mandryk Edyta Teresa 168 Matuszewski Wacław Piotr 133 Popczyk Irena 223 Rogut Jacek 172 Ryś Maciej Bartosz 196 Sukiennik Małgorzata 202 Zdunek Jerzy 153 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Red Bull Re: oficjalne wyniki wyborów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.10, 14:58 Ciekawe zestawienie. Policzyłem wszystkie głosy radnych i wyszła mi liczba 2865 głosów. Tym bardziej imponująca jest ilość głosów pani burmistrz 3226 przewyższająca ilość głosów na nową radę razem wziętych. Serdeczne gratuluję Pani Burmistrz i nowym Radnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młodywyborca Re: Wybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.10, 11:28 drogi Świadomy szkoda,że już po wyborach przeczytałam ten wpis. chyba widzieliśmy zupełnie inną p. Ujmę. Ja byłam na 8 różnych spotkaniach przedwyborczych (w tym na 5 p. Ujmy wyjątkowo mnie zainteresowały). Spotkania Panów Kandydatów były b. kulturalne. mimo niewybrednych ataków (zapewne) ze strony zwolenników p. Ujmy potrafili zapanować nad emocjami swoimi i sali - słowem pełna KULTURA. Natomiast spotkania p. burmistrz były różne i nawet ciasteczka i kawka nie zatarły niemiłego odbioru. p. Ujma tolerowała tylko pochwały i klakę. każde pytanie odbierała jako atak na siebie, traciła nerwy i niegrzecznie odpowiadała. Natychmiast też włączała się jej straż przyboczna a szczególnie bodyguard (jak się później dowiedziałam) p. Dondela. A ponieważ najlepszą formą obrony jest atak to atakowali. Nigdy nie zapomnę spotkań w Ostrowach w SP nr 3, w Cisiu, w Łojkach. Polityka jest jednak ohydna (szkoda, że tyle jej w samorządach nawet na szczeblu gminy). Nie będę dalej w to brnęła. Dziwię się jak mogłeś, drogi Świadomy, odnieść takie wrażenie, chyba byłeś na zbyt małej ilości spotkań - popraw się aby na przyszłość nie było takich wyników wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody wyborca 2 Re: Wybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.10, 19:22 Coś ci się poprzestawiało! Chyda nie byłaś na spotkaniach, bo było akurat odwrotnie. To straż przyboczna panów lub sami panowie szkalowali, wszystkich i wszystko, nawet rozdawała jedna z pań od kandydata anonimy szkalujace. Więc nie zabieraj głosu. Wyborcy byli bardzo mądrzy i koniec chamstwa i wstydu za radę! Odpowiedz Link Zgłoś