Dodaj do ulubionych

segregacja śmieci

IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 22.03.04, 23:29
Smieci do kontenerow posegregowane dopiero za dwa lata.
A w Unii juz od dawna maja taki porzadek.
Pod koniec roku do kazdego gospodarstwa dostarczany jest plan roczny kiedy
jakie odpady zabieraja. Po kilku dniach podjezdza samochod i rzuca pod drzwi
worki na smieci.
Osobno sie pakuje smieci do przerobu, osobno resztki konsumpcyjne, osobno
papier i kartony foliowane, folie i plastiki.
Po remoncie zglasza sie odpady gabarytowe i umawia kontener lub specjalny
samochod.
W przeddzień planowanego wywozu przed domami leza worki z tymi odpadami ktore
jutro maja zabierac.
Jest porzadek i czysto.
U nas za dwa lata wprowadzi sie to....ale zanim Polak sie nauczy to minie
jeszcze z piec lat.
Jesli chodzi o odpady szklane to do pojemnikow przeznaczonych na szklo biale
i kolorowe. Baterie ....zwrot do sklepu.....butelki plastikowe po
napojach ....zwrot do sklepu i zwrot pieniedzy......U nas....na smietnik
Zanim do UNIII to jescze dlugaaaa droga dla nas oj dluga.
Obserwuj wątek
    • Gość: sara Re: segregacja śmieci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.04, 23:48
      Pięć lat? Uni, masz optymistyczne podejście, nie ma co...
      Bardzo bym chciała, żeby i u nas było tak wspaniale, jak to opisałeś/-łaś, ale
      nie wierzę już w to, że jest szansa. Nie wierzę, że komuś się będzie chciało.
      Nie tu.
      Wyjeżdżam.
      • Gość: sprzątacz śmieci niech spadają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.04, 00:38
        to wyjedź. nikt po tobie nie będzie płakał. bo niby dlaczego? że opuszczasz
        swój piękny kraj i swój rząd z SLD na który głosowałas? że w Unii to juz dawno
        mają? a mieli 50 lat PRL? a mieli ostatnio 7 lat rządów SLD i SDRP? tak....
        Amerykanie to nawet byli nKsięzycu... A w w takiej Japonii to już dawno Sony
        mają..
        • Gość: sara Re: śmieci niech spadają IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.04, 00:47
          Płakać nie ma co ;-) Wyjeżdżam jedynie, a nie popełniam samobójstwo ;-)

Nie głosowałam na SLD. Ci, na których głosuję, przepadają w wyborach za każdym
          razem. Niestety, u nas zawsze wszyscy z jednego krańca w drugi... I zwykle na
          zasadzie - rozczarowali mnie Ci z prawej, zagłosuję na tych z lewej. A potem
          zmiana.
          I nie widzę perspektyw. Fachowców nikt nie dopuści do rządów. Będzie tak, jak
          jest, jeszcze długo. Nie mam na to żadnego wpływu. Dlaczego mam się męczyć w
          kraju, w którym o moim życiu decydują... hmmm...
          • Gość: sara Re: śmieci niech spadają IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.04, 00:49
            To jeszcze raz ja. Uni-widok - przepraszam za odbiegnięcie od tematu. Samo tak
            wyszło ;-)
            Popieram segregację. Mogę sobie tak popierać i popierać...
            • Gość: Uni-widok Re: śmieci niech spadają IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 24.03.04, 00:01
              Hejjjj Saro...a gdzie jedziesz?>???
              Zabierz mnie ze soba hahahaaa bedziemy razem segregowac SWOJE ŚMIECI
              Szczęsliwej podrozy..........jak dojedziesz napisz podam Ci moj numer telefonu
              Zdzwonimy sie PAAAAA
              a Smieci.......i tak sie kiedys posegreguje
              • Gość: sara Re: śmieci niech spadają IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.04, 00:04
                :-)))
                Jadę do Niemiec. Już tam byłam i segregowałam, spodobało mi się ;-)
                Potem dalej (do Hiszpanii), ale to trochę później.
                Do zobaczenia ;-)
                • Gość: Uni-widok Re: śmieci niech spadają IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 28.03.04, 00:04
                  Zadzwonisz do mnie jak bedziesz w Niemcach???
                  1734596447 CZEKAMMMM
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka