terl_1 20.08.10, 15:24 Zachęcam Panią redaktor Steinhagen do artykułu o dokonaniach koalicji PO-PiS w Częstochowie. Później może snuć swoje domysły o koalicji na kolejne 4 lata Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xx Re: Rok koalicji Po-PiS IP: *.icis.pcz.pl 20.08.10, 19:18 A czy PiS w Czestochowie w ogole istnieje w chwili obecnej ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J24 Re: Rok koalicji Po-PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.10, 21:14 Tu J24 uprzejmie donoszę, że kandydatem na prezydenta Częstochowy z ramienia PO nie będzie posłanka Iza, a radny Bartłomiej Sabat. PO co Pani Izie szamotanina wyborcza w Warszawie żyje sobie jak pączek w maśle. Żeby tylko chcieli ją wziąc do jakieś Komisji Sejmowej, by częściej była w telwizji jak jej koleżnka z PiS Pani Jadwiga Wiśniewska. Cesarzowa częstochowskiej PO Pani Halina Rozpondek raczej nie pozwoli, by Pani Iza objęła fotel szefa miasta. Wiecie co z tego może być jak dwie kobiety będą chciały rządzić. Moga polecieć pióra. Myślę, że brak zdecydowania (nieboję się, ale nie chcę) Pana Piotra Kurpiosa może spowodować pęknięcia w POstumencie PO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja czy PO się opłąca wystawiać Leszczynę? IP: 109.243.145.* 21.08.10, 12:38 Tak sobie siedzę i myślę,czy PO opłaca się wystawiać na prezydenta Leszczynę,czy innego parlamentarzystę? Przeciez żaden z parlamentarzystów nie mógłby jednocześnie startować na prezydenta i do rady miasta,bo musieliby zdać mandaty poselskie.Aby je utrzymać mogliby tylko startować na prezydenta. W związku z tym , myślę sobie,że żadnego z wymienionych parlamentarzystów nie wystawią, pozostanie im tylko Kurpios, on nie będąc parlamentarzystą może startować i do rady i na urząd prezydenta.Wtedy PO nie traci miejsca w radzie.Po przeanalizowaniu tej sytuacji- nie wierzę w ich wymienionych kandydatów.Wystawią Kurpiosa, i to będzie PO...nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: czy PO się opłąca wystawiać Leszczynę? IP: *.icis.pcz.pl 21.08.10, 14:50 PO jako partia niczego nie traci wystawiajac posla na Prezydenta - zamiast jednego wejdzie inny. Moze nie z Czestochowy, ale to juz nie ma znaczenia dla PO jako takiej. Mandaty zdaje sie nie przed wyborami, a dopiero po wyborze. We wszystkich partiach (PO, PIS czy SLD) jest tak ze to kierownictwo partyjne i to nie na szczeblu czestochowskim, a wyzej, decyduje ostatecznie kto bedzie kandydatem. Wiec wszystko jest mozliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oszolom Re: czy PO się opłąca wystawiać Leszczynę? IP: *.adsl.inetia.pl 21.08.10, 23:41 PO dziękujemy i Wronie .Czewa da radę bez tych nierobów. Odpowiedz Link Zgłoś
rowan_bean Re: czy PO się opłąca wystawiać Leszczynę? 22.08.10, 08:22 bodzio nie wierzę w to co widzę! Ty dziękujesz szwagrowi abepe arcynowaka? To grzech pomazańca arcynowakowego tak atakować. Jak nie zataisz u spowiedzi, to będziesz musiał dymać na kolankach na Jasną! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oszolom Re: czy PO się opłąca wystawiać Leszczynę? IP: *.adsl.inetia.pl 22.08.10, 10:56 fasola szaleju się najadłeś.Nie po to głosowałem i moja cała rodzinka.By szanowny pan Wrona wracał na to korytko z powrotem.Pisałem już, żadne odnowione gębusie .I nie ważne czy z po pisu itp.Coś się musi zacząć dziać w Czewie.Oprócz Jasnej mieszkają też tu ludzie.Jak nie będzie odpowiedniej osoby.To przekreślę tą listę całą z wybrańczmi dużym X Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oszolom Re: czy PO się opłąca wystawiać Leszczynę? IP: *.adsl.inetia.pl 22.08.10, 11:05 sorry wybrańcami Odpowiedz Link Zgłoś
rowan_bean Re: czy PO się opłąca wystawiać Leszczynę? 22.08.10, 11:22 Mam nadzieję, że brak słońca późną jesienią nie osłabi twojego postanowienia i w rezultacie oddasz sensowny i potrzebny głos. Chociaż może się i tak zdarzyć, że głos resztki zdrowego rozsądku zostanie zabity podczas jakiegoś płomiennego kazania, czego tobie i innym nie życzę. Najwyższa pora, żeby podatki mieszkańców zostały spożytkowane na ich cele i potrzeby, a nie zaś dla zachcianek i miraży miejscowej hierarchii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: czy PO się opłąca wystawiać Leszczynę? IP: 109.243.216.* 22.08.10, 13:38 albo na "najbardziej potrzebną drogę" na Złotą Górę Odpowiedz Link Zgłoś
dock2 Re: czy PO się opłąca wystawiać Leszczynę? 22.08.10, 13:52 A ja wierzę że w naszej lokalnej polityce są jeszcze ludzie dla których dobro tego miasta jest najważniejsze. Teraz usłyszę że jestem naiwny albo dostanę kilkoma epitetami ale każdy ma prawo do wyrażania swoich poglądów i mimo że z częścią pewnie się nie zgadzam to szanuję to że je macie :). _____________________ www.progresja.info www.radiomarconi.pl www.rakow.czest.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raków Re: czy PO się opłąca wystawiać Leszczynę? IP: *.realestate.net.pl 22.08.10, 16:09 żadnych bezposrednich i obrazliwych epitetów karierowiczu nie będzie. zapachniało wyborami to sie pojawiasz? teraz pełno takich nikomu nie znanych szczurów - społeczników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdf Re: Rok koalicji Po-PiS IP: *.147.233.79.nat.umts.dynamic.eranet.pl 22.08.10, 14:08 Terl rzuca ciekawą sugestię która ma w sobie jeden haczyk. Najlepiej to zobrazować na zasadzie przykładu. To tak jakby chcieć rozliczenia człowieka, dlaczego nie przeszedł danego dystansu mimo że wcześniej dało się mu obciążenie (w postaci kiepskiego budżetu) oraz wysłało w złych warunkach (wyjątkowo długa zima, powódź a czasem opór urzędniczy). I czemu ma to służyć? Może stworzeniu wśród mieszkańców wrażenia że to jednak poprzednia władza była najlepsza mimo że jej lider został demokratycznie odwołany i nadal nie może się z tym pogodzić tworząc historię że zwolenników ma jednak więcej niż przeciwników. A tak naprawdę to TW jest już tylko pchany siłą rozpędu jego zaplecza politycznego poupychanego po miejskich spółkach i bojącego się że po wyborach mogą stracić intratne posady. Odpowiedz Link Zgłoś
rowan_bean Re: Rok koalicji Po-PiS 22.08.10, 14:32 Wiele racji w twoim poście, a zwłaszcza w końcowej jego części. Przykładem niechlubnym może być choćby panna Głąb. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Terl Re: Rok koalicji Po-PiS IP: 212.87.241.* 22.08.10, 16:32 @ asdf To Rada Miasta zdecyzdowała o wyborze komisarza na rok czasu podejmując stosowną uchwałę. Naprawdę nie mam do nikogo pretensji o długą i mroźną zimę. Jednak wśród tych żywiołów przez ten rok czasu PO powinno przedstawić mieszkańcom program, określić co będzie priorytetem, przecież widać, że nic więcej ani szybciej się nie dzieje jak za TW. Nie interesują mnie miejskie spółki i posady prezesów, chciałbym wiedzieć jaki pomysł na miasto miała koalicja PO i PiS, która w dalszym ciągu jest. Oby tak nie było z Panią Leszczyną która jest poważnym kandydatem na prezydenta miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Rok koalicji Po-PiS IP: *.147.142.148.nat.umts.dynamic.eranet.pl 22.08.10, 16:59 asdf nie masz racji. Kurpios mógł zmienić budżet na taki jaki chciał, miał na to miesiąc czasu. Wstawił tylko niewielkie poprawki polegające na uwzględnieniu wniosków swoich radnych z PO. Przykład, nowy radny z PO, który wszedł za Kurpiosa pierwsze co zawnioskował to zbudowanie drogi na jego ulicy. Więc Po budżet ma taki jaki potrafiła zrobić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Rok koalicji Po-PiS IP: *.icis.pcz.pl 22.08.10, 17:56 Wiekszosc budzetu jest stala - chociazby wydatki na szkoly czy zdrowie. Tutaj zadna wladza szybko budzetu nie zmieni - ani w ciagu miesiaca, ani w ciagu nawet lat. Teoretycznie mozna szybko zmienic w dziale inwestycje - ale tutaj wiekszosc rzeczy i tak zapisana jest w wieloletnim planie inwestycyjnym, a poza tym wiekszosc inwestycji jest tak czy inaczej w toku. Kurpios probowal zmienic budzet i w jakms stopniu to zrobil, bo pamietam jaka walka byla na jednymn z posiedzen i jak byl atakowany ze to czy tamto zmienil. Odpowiedz Link Zgłoś