jezus_cytrus 03.09.10, 00:06 Nikt go tu nie zaprasza! Komora non grata! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jotemm A prymas rydzyk będzie ? 03.09.10, 05:25 Dorzynki dorzynkami ale bez prezesa jarosuawa to zadna zabawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Jaskóła Re: Prezydent RP przyjeżdża na dożynki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.10, 06:49 To dla mnie szokujące!!!! Jak można tak pisać? Sam głosowałem na Kaczyńskiego i swojego wyboru się nie wstydzę, ale mamy wybranego demokratycznie Prezydenta RP! Pisanie, że nie jest zaproszony do Częstochowy jest śmieszne i błazeńskie! Prezydent RP JE Bronisław Komorowski może jeździć gdzie chce! Jestem dumny, że Prezydent nawiązuje do tradycji - również tej przedwojennej i przyjeżdża do Częstochowy na Jasną Górę na dożynki. I tyle. pozdrawiam Tomasz Jaskóła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: celebryta Do Jaskóły IP: 109.243.144.* 03.09.10, 13:51 To,że piszesz w ten sposób o prezydencie Komorowskim jest jak najbardziej zacne... Nie mniej uważam Cię po tym publicznym wyznaniu o miłości i glosowaniu na kaczora za wyjątkowo obrzydliwe.. Wielki qu...liberał,który się lansował od zawsze, na człowieka centrum a poparł kaczkę..Wstyd Jaskóła!Wstydź się i nie pisz farmazonów,że nie masz się czego wstydzić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Jaskóła Re: Do Jaskóły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.10, 15:24 Korwin Mikke, któremu liberalizmu odmówić trudno też głosował i namawiał na Kaczyńskiego - ale pewnie o tym nie wiesz, bos Murraya Rothbara nie czytał ... i tylko idiotyzmy pisać potrafisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babcia Re: Do Jaskóły IP: *.iplus.com.pl 03.09.10, 15:32 Tomasz Jaskóła napisał(a): > Korwin Mikke, któremu liberalizmu odmówić trudno też głosował i namawiał na > Kaczyńskiego - ale pewnie o tym nie wiesz, bos Murraya Rothbara nie czytał ... > itylko idiotyzmy pisać potrafisz A wiesz dlaczego KOrwin Mikke namawiał .,aby głosowac na kaczyńskiego? Znasz jego wyjaśnienie po wyborach ? Polityk powinien to wiedziec??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wujek Dobra Rada Re: Do Jaskóły IP: 188.33.20.* 05.09.10, 23:31 Jaskóła...doskonale wiemy,że ludzie pokroju Korwina-Mikke i Ciebie mają jedną wspólną cechę.Powiewanie na wietrze i gęby pełne sloganów. Wstyd Jaskóła,wielki wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: Prezydent RP przyjeżdża na dożynki 04.09.10, 05:05 Gość portalu: Tomasz Jaskóła napisał(a): > To dla mnie szokujące!!!! Jak można tak pisać? Sam głosowałem na Kaczyńskiego i > swojego wyboru się nie wstydzę, > Tomasz Jaskóła Nie wstydzisz sie? To czego niewinna mlodziez uczysz? Gdybym byl licealnym nauczycielem to wstydzilbym sie przyznawac, ze moim wzorcem postepowania jest polityczny lobuz, sadowy klamca zmieniajacy poglady jak rekawiczki dla zdobycia paru glosow sierot po komunie. Nie wstyd ci ? Niezla nauka dla mlodych jesli ich nauczyciel, ktory ma objasniac swiat polityki objawia, ze wspiera prostytucje polityczna w najgorszym wydaniu? Faktycznie Tomaszu JASKOLO! Glosowanie na typa co w szatkach antykomunisty plackiem lezy przed komunistycznym kacykiem i wchodzi bez mydla w dolne plecy takim tuzom demokracji jak OLEKSY czy NAPIERALSKI i oglasza, ze ON TEZ LEWICA. BRAWO!!! Zaczal sie szkolny rok. Dales mlodziezy pokaz nauczycielskiej postawy obywatelskiej. Teraz nie pozostaje ci nic innego jak pojsc kawalek dalej. Kolejny stopien edukacji powinni mlodzi posiasc w agencji towarzyskiej. K...stwo polityczne juz poznali. teraz kolej na reszte! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Jaskóła Re: Prezydent RP przyjeżdża na dożynki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.10, 08:36 Mylisz wzorzec postępowania ze złożonym głosem w wyborach. Wyrywasz moje słowa z kontekstu. Głosowałem na Kaczyńskiego i nie zamierzam się z tego tłumaczyć. Ty natomiast nie zmieniłeś się na tym forum. Nadal nie potrafisz zaakceptować, że ktokolwiek mógłby myśleć inaczej niż ty. Zacznij organizować polowania w USA na tych, którzy lepiej rozumieją rzeczywistość od Ciebie i też na Kaczyńskiego w tych wyborach głosowali (wiedzieli kim jest Marek Dukaczewski). A teraz dla ułatwienia chciałbym dodać listę paru osób, które stanęły w komitecie poparci dla Jarosława Kaczyńskiego. Częstochowski Komitet Poparcia Jarosława Kaczyńskiego, Kandydata na Urząd Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej 1. Wacław Baczyński – Prezes Towarzystwa Miłośników Lwowa i Kresów Południowo-Wschodnich; radny Miasta Częstochowy 2. Mirosław Kowalik – przewodniczący Zarządu Regionu NSZZ „Solidarność” w Częstochowie 3. Ks. Ryszard Umański – kapelan „Solidarności” i wielu środowisk zawodowych 4. Dr Konrad Głębocki – pracownik naukowy Politechniki Częstochowskiej; jedyny przedstawiciel Polskiej Akcji Katolickiej w prestiżowym, światowym sekretariacie Akcji Katolickiej w Rzymie 5. Iwona Młodkowska-Przepiórowska – archeolog; b. dyr. Muzeum Częstochowskiego 6. Andrzej Kornobis – przewodniczący ZZ Policjantów Garnizonu Częstochowskiego 7. Zbigniew Burda – artysta fotografik 8. Izabela Tyras – prezes częstochowskiego Oddziału Civitas Christiana 9. Urszula Giżyńska – redaktor naczelny Tygodnika Regionalnego „Gazeta Częstochowska” 10. Edward Kędziorski – członek władz krajowych Stowarzyszenia „Solidarni dla Niepodległości” 11. Marian Zalewski – lider Solidarności Rolników Indywidualnych Ziemi Częstochowskiej 12. Dorota Tomczyk – prezes Fundacji „Pomóżmy Dzieciom Poznać Świat” 13. prof dr hab. Zygmunt Bąk – rektor Akademii. Jana Długosza w Częstochowie 14. prof dr hab. Teresa Grabińska – nauczyciel akademicki 15. prof dr hab. Ludwik Kania – Politechnika Częstochowska 16. Lech Mastalski – historyk wojskowości Ziemi Częstochowskiej okresu II Rzeczypospolitej 17. Stanisław Ziębacz – prezes Stowarzyszenia Rozwoju Demokracji Lokalnej i Zwalczania Patologii „Nasz Wspólny Dom” 18. Jakub Michalski – wiceprzewodniczący NZS w Akademii Jana Długosza w Częstochowie 19. Krzysztof Witkowski – wiceprezes Towarzystwa Patriotycznego Kresy 20. Krzysztof Janus – wiceprezes Chrześcijańskiej Demokracji 21. Jan Hadrian – Starszy Cechu Rzemiosł Różnych w Częstochowie 22. Czesław Tylicki – dr n. med., były przewodniczący Sejmiku Samorządowego Województwa Częstochowskiego 23. Zbigniew Strzelczak – dr n. med. Dyrektor Wojewódzkiego Szpitala Zespolonego „Parkitka” w latach 2007–2008 24. Piotr Janik – lekarz stomatolog; działacz Częstochowskiej i Naczelnej Izby Lekarskiej 25. Zbigniew Bonarski – wiceprezes Jasnogórskiej Fundacji Pro-Patria 26. Henryka Okwiet – Polski Związek Emerytów, Rencistów i Inwalidów prezes Koła w Okręgu Częstochowskim 27. Ryszard Majer – wiceprezydent Miasta Częstochowy 28. Paweł Szczeszek – przewodniczący Zarządu Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Byłych Działaczy NZS 29. Danuta Króliszewska – częstochowska malarka, Stowarzyszenie Artystów Plastyków im. Jerzego Dudy-Gracza 30. Marek Dziubek – członek Zarządu Fundacji Solidarna Wieś; poseł RP w latach 1989 – 1993 31. Krzysztof Sztanderski – wiceprzewodniczący Rady Miasta Częstochowa 32. Kazimierz Słobodzian – prezes Stowarzyszenia Wzajemnej Pomocy „AGAPE”, wiceprezes „KaFOS” 33. Robert Kępa – Stowarzyszenie Rodzin Katolickich Archidiecezji Częstochowskiej 34. Witold Biel – prezes Polskiego Towarzystwa Społeczno-Sportowego „Sprawni Razem” Oddział Częstochowa 35. Wiesław Goliszek – Stowarzyszenie LKS GOL – START Częstochowa 36. Stanisław Adamczyk – przewodniczący Solidarności w Myszkowie 37. Adam Stefański – Częstochowski Klub Cyklistów SCOUT 38. Andrzej Spiewak - Przewodniczący Sekcji Krajowej Ciepłownictwa NSZZ „Solidarność” 39. Zdzisław Bojarski - Przewodniczący Regionalnego Komitetu Założycielskiego NSZZ Solidarność w Częstochowie 40. Włodzimierz Mierzwa - lekarz, ordynator w Szpitalu im. Najświętszej Maryi Panny w Częstochowie 41. Jerzy Synowiec - poseł na Sejm RP w latach 1991–1993 42. Paweł Staszewski , D.Sc.Ph.D.,Prof.nadzw - Politechnika Warszawska 43. Bernadetta Utzig - absolwentka Akademii Polonijnej w Częstochowie, nauczyciel jęz. angielskiego w Chrzanowie 44. Kazimerz Szalonka - internowany za sprawę Solidarności w latach osiemdziesiątych 45. Andrzej Szczypiór - wójt gminy Miedźno powiat kłobucki 46. Bogdan Napieraj – przewodniczący Rady Miasta i Gminy Krzepice 47. Damian Pilarz – wiceprzewodniczący Rady Miasta i Gminy Krzepice 48. Danuta Kasprzyk – wiceprzewodnicząca Rady Miasta i Gminy Kłobuck 49. Andrzej Stawiarski – wiceprzewodniczący Rady Powiatu Częstochowskiego 50. Alicja Każmierczak – Koćwin – właścicielka biura pośrednictwa w obrocie i zarządzaniu nieruchomościami Częstochowa 51. Adrian Kosowski – przewodniczący Studenckiego Koła Naukowego Historyków 52. Zdzisława Trzeciakowska – wiceprzewodnicząca Akcji Katolickiej w Kościele Najświętszego Serca Pana Jezusa w Częstochowie 53. Michał Dziewior – współwłaściciel Firmy „Majami” 54. Anastazja Janik – lekarz stomatolog 55. Grażyna i Andrzej Patrzykowie – właściciele restauracji „Bagatela” w Częstochowie 56. Joanna Szczepaniak – właścicielka restauracji „Polonia” w Częstochowie 57. Barbara Stodółka – prezes Parafialnego Oddziału Akcji Katolickiej, parafia pw. Najświętszej Maryi Panny Wspomożycielki Wiernych 58. Marian Panek – artysta , malarz; nauczyciel akademicki - Wydział Wychowania Artystycznego , Akademia Jana Długosza w Częstochowie 59. Barbara Szymańska – starszy kustosz w Bibliotece Miejskiej w Częstochowie; Stowarzyszenie Bibliotekarzy Polskich 60. Artur Gawroński – Pełnomocnik Krajowego Związku Lokatorów i Spółdzielców 61. Grzegorz Michalski – doktorant Politechniki Częstochowskiej 62. Beata Barc – członek zarządu Rady Dzielnicy Częstochowa – Raków 63. Jozef Nowak – współwłaściciel prywatnej Firmy branży samochodowej, Wrzosowa, gmina Poczesna 64. Aleksandra Bugaj - prezes Akcji Katolickiej w parafii pw. Św. Tadeusza Judy w Częstochowie 65. Ojciec dr Eustachy Rakoczy – Jasnogórski Kapelan Żołnierzy Niepodległości 66. Ks. prof. Wacław Chmielarski – Kustosz Muzeum Braci Chmielarskich - Krzepice 67. Stanisław Majer – właściciel Firmy budowlanej w Krzepicach 68. Kazimierz Kubicki – właściciel Firmy „DACH - LECH” w- Krzepice 69. Krzysztof i Robert Brzozowscy – właściciel Firmy „BROIMPEX” - Krzepice 70. Marek Spaczyński – właściciel Firmy „MAXPOL” 71. Marek Kajkowski - właściciel Firmy „PROSPOL” - Krzepice 72. Maciej Mońka – właściciel Firmy stolarskiej - Krzepice 73. Michał Krzak - lekarz dentysta; członek Częstochowskiej Izby Lekarskiej 74. Gerhard Kokot – zasłużony trener drużyn Piłkarskich Rakowa; przewodniczący Rady Trenerów Okręgu Częstochowskiego 75. Izabela Marlena Hadaś – wieloletni urzędnik w centralnych i warszawskich instytucjach oświatowych 76. Jakub Madaliński – prezes Częstochowskiego Klubu Skuterowego „TRYB” 77. Jadwiga Nowak – członek Częstochowskiej Izby Pielęgniarskiej 78. prof .nadzw. dr hab. med. - Piotr Korzekwa; Instytut Fizyki – Akademia Jana Długosza w Częstochowie; Klinika KOMED w C Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Jaskóła Re: Prezydent RP przyjeżdża na dożynki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.10, 08:46 Proponuję, abyś wysłał listy do osób z tej listy, aby w nim zawrzeć żądanie odpowiedzi na pytania dlaczego poparli kandydaturę J. Kaczyńskiego. A jest wśród nich wielu nietuzinkowych naukowców, rektor, artyści, przedsiębiorcy (gdybyś nim był to słyszałbyś, że wielu przedsiębiorców mówi wyraźnie: dwa, trzy rządy istotnie prowadziły reformy gospodarcze: Belki i Kaczyńskiego. Twoje wpisy przypominają mi wypowiedzi nieopierzonego studenta, który na I roku uznał, że posiadł mądrości wszelakie świata i każdą z wypiekami na twarzy wrzuca do sieci. :) Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: Prezydent RP przyjeżdża na dożynki 04.09.10, 09:42 Gość portalu: Tomasz Jaskóła napisał(a): > [b]Proponuję, abyś wysłał listy do osób z tej listy, aby w nim zawrzeć żądanie > odpowiedzi na pytania dlaczego poparli kandydaturę J. Kaczyńskiego. A jest wśró > d > nich wielu nietuzinkowych naukowców, rektor, artyści, przedsiębiorcy (gdybyś ni > m > był to słyszałbyś, że wielu przedsiębiorców mówi wyraźnie: dwa, trzy rządy > istotnie prowadziły reformy gospodarcze: Belki i Kaczyńskiego. > > Tomaszu! Czy ty rozumiesz co sie pisze do ciebie? I o czym? Kto jakie reformy gospodarcze i kiedy wprowadzal, to ja potrafie sam ocenic. Bez twojej pomocy. Ustawy czytac nauczylem sie juz dawno. > Twoje wpisy przypominają mi wypowiedzi nieopierzonego studenta, który na I roku > uznał, że posiadł mądrości wszelakie świata i każdą z wypiekami na twarzy wrzuc > a Ja wiem, ze tobie sie rozne rzeczy z roznymi kojarza. Ale lepiej nie wywoluj tematu student, bo wiem kogo spytac o twoje osiagniecia uczelniane i moze byc ci rownie glupio jak twojemu wybrancowi. Oceny twojej pracy na tym forum tez kiedys wystawiali ci absolwenci. Nie wszystkie byly pozytywne. Lepiej moze nie otwierac puszki z pandora, bo znowu bedzie ci glupio. I mlodziez bedzie miec powod do niezlej zabawy. Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: Prezydent RP przyjeżdża na dożynki 04.09.10, 09:32 Gość portalu: Tomasz Jaskóła napisał(a): > Mylisz wzorzec postępowania ze złożonym głosem w wyborach. Wyrywasz moje słowa > z > kontekstu. Głosowałem na Kaczyńskiego i nie zamierzam się z tego tłumaczyć. Ja nie kaze ci sie tlumaczyc Tomaszu Jaskolo. Ja tylko komentuje wydarzenie z twoim udzialem, ktorym raczyles sie publicznie pochwalic. Niczego nie wyrywam z kontekstu. Bo i nie ma czego wyrywac jaki fakt jest sam podales nam na tacy. W mojej ocenie skoro jestes nauczycielem mlodziezy i przedmiot ktorego uczysz ma ksztalcic mlodych ludzi na przyzwoitych obywateli, to powinienes swoim wyborem dawac przyklad, ze obowiazki obywatelskie traktujesz powaznie. Ty > natomiast nie zmieniłeś się na tym forum. Nadal nie potrafisz zaakceptować, że > ktokolwiek mógłby myśleć inaczej niż ty. A dlaczego mialbym sie zmienic? Ja nie nazywam sie Kaczynski i nie mam na imie Jaroslaw, nie mam ochoty mydlic nikomu oczu, zebym dzis byl komunista lezacy plackiem przed Gierkiem, Oleksym czy Napieralskim, jutro kleczal pod Szczytem, a pojutrze farbowal sie na konserwatyste i klamal liczac na to ze nie da sie sprawdzic kto?co? kiedy i dlaczego?.A w sprawie akceptacji, to wlasciwie masz racje. Nie widze powodu, zeby akceptowac postawe nauczyciela, ktory na codzien powinien uczyc mlodziez na czym polegaja prawa i obowiazki obywatela RP, a potem glosi, ze popiera w wyscigu prezydenckim faceta, ktory w swojej karierze polityka krecil, oszukiwal, klamal i jako panstwowy funkcjonariusz lamal podstawowe prawa obywateli. Sam i ludzie mu podlegli. I tu wylazi cos co nazywa sie HIPOKRYZJA. Za komuny to jeszcze jakos mozna bylo zrozumiec, ale dzisiaj? I nie mydl ludziom oczu Dukaczewskim, bo skoro twoj wybraniec nie brzydzil sie uslugami komunistycznego sedziego skazujacego ludzi w stanie wojennym na wiezienie i zatrudnil u siebie w rzadzie razem z funkcjonariuszem wysokiego szczebla komunistycznej partii, co bedziesz marudzil o Dukaczewskim? Twoj wybraniec jakos nie udowodnil, ze ow zbrodzien popelnil jakas zbrodnie przeciw RP, a moze sie myle? A z tych innych wielbicieli, to te mi sie najbardziej spodobaly. 57. Barbara Stodółka – prezes Parafialnego Oddziału Akcji Katolickiej, parafia pw. Najświętszej Maryi Panny Wspomożycielki Wiernych 4. Dr Konrad Głębocki – pracownik naukowy Politechniki Częstochowskiej; jedyny przedstawiciel Polskiej Akcji Katolickiej w prestiżowym, światowym sekretariacie Akcji Katolickiej w Rzymie 9. Urszula Giżyńska – redaktor naczelny Tygodnika Regionalnego „Gazeta Częstochowska Tylko czy ta lista cos zmienia? Kaczynski stanie sie czysciejszy? Prawdomowny? Nie bedzie szkalowal ludzi? przestanie uprawiac nekrofilie w polityce? Moherkiem wywabimy plamy z zyciorysu wodza? Przyznaj sie lepiej, ze znow ci sie marzy start w wyborach i szukasz wsparcia ideolo w PiSie. Inaczej bys sie nie chwalil i nie podpieral ta lista. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Jaskóła Re: Prezydent RP przyjeżdża na dożynki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.10, 14:08 Dyskusja z Tobą jak zwykle przypomina obronę ataków ad Personam. Nie bawię się w takie zabawy z frustratami Włodku. Sąsiednia piaskownica jest wolna weź łopatkę, wiaderko Pluto - Włodku i po prostu dalej dyskutuj jak dziecko z przedszkola. Raz jeszcze przeczytaj POWOLI pierwszy mój wpis i po prostu zachowaj się zgodnie z regulaminem tego forum, którego nie przeczytałeś lub co gorsza przeczytawszy nie zrozumiałeś ... nie odpisuj, nie odpowiem :). Przynosisz nam Polakom za granicą wstyd - właśnie tacy tworzą nam tutaj opinię pieniaczy, frustratów. Pomyśl, przeczytaj i zachowaj się nie idiotycznie, jak zwykle. Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: Prezydent RP przyjeżdża na dożynki 05.09.10, 03:43 Gość portalu: Tomasz Jaskóła napisał(a): > [b]Dyskusja z Tobą jak zwykle przypomina obronę ataków ad Personam. - Nie rob sobie zartow z powaznych ludzi. Przecie nie uzyles liczby mnogiej i nie sprowadziles zjawiska glosowania na Kaczynskiego do zachowan jakiejs grupy spoleczenstwa, ale dales nam do zrozumienia, ze to byla twoja OSOBISTA [presonalna jak wolisz] decyzja i "wlasnorecznie" na oswiadczyles, ze to JA-TOMASZ JASKOLA we wlasnej osobie poparlem KAczynskiego. Co ja przyjalem do wiadomosci i .....skomentowalem. Wiec o co masz pretensje? Nie bawię > się w takie zabawy z frustratami Włodku. Sąsiednia piaskownica jest wolna weź > łopatkę, wiaderko Pluto - Włodku i po prostu dalej dyskutuj jak dziecko z > przedszkola. Nie zartuj i nie opowiadaj, ze sie nie bawisz. Przecie po to sie chwalisz na forum, zeby sie pochwalic ze wlazles kupe i czekasz na aplauzy. Podparles sie lista, zeby podniesc swoje ego do poziomu tych z tytulami bo publisia ma uwierzyc, tys jak te one. Czyli tez sliczny:) Taki numerow nie klepie sie bezinteresownie wiec jedyny uprawniony wniosek, ze planujesz odniesc z tej zabawy korzysci. Jakis czas temu na tym forum dawalas odglosy, ze chetnie bys przerobil sie na radnego. Wybory sie zblizaja, to pewnie zrobiles podliz pod Kacza spolke. A skoro tak, to nie placz, ze ktos z publicznosci opisal, ze zabawka, ktora ci sie spodobala ma wady ...genetyczne i jest niezdrowa jak chinskie plastiki. Raz jeszcze przeczytaj POWOLI pierwszy mój wpis i po prostu > zachowaj się zgodnie z regulaminem tego forum, którego nie przeczytałeś lub co > gorsza przeczytawszy nie zrozumiałeś ... nie odpisuj, nie odpowiem :). Tomaszu! Mnie wczesniej nauczono czytac ze zrozumienim, niz ciebie pisac. Przyjmij wiec rade, zeby pisac z sensem i najpierw pomyslec, a potem pisac. Az wstyd nauczycielowi takie prawdy przypominac. > Przynosisz nam Polakom za granicą wstyd - właśnie tacy tworzą nam tutaj opinię > pieniaczy, frustratów. Pomyśl, przeczytaj i zachowaj się nie idiotycznie, jak > zwykle. Wstyd to nam Polakom przynosza tacy Polacy co bezmyslnie glosuja na pajacow, co sie przebieraja jak chlopczyki na sexparadach i udaja panienki. A szczegolnie tacy, ktorzy daja sie nabrac na te plewy jak to mialo miejsce w twoim Tomaszu Jaskolo przypadku. A co do wstydu jeszcze to musze polecic twoje ekstrawagancje puszczane na tym forum pod ksywka "proczestochowa". Sa sliczne i ubaw moze miec kazdy kto zechce sie z nimi zapoznac. I wlasciwie trudno powiedziec, ze przynosza ci wstyd. One pokazuja do jakich stanow emocjonalnych dochodzi nauczyciel spod Mstowa wpuszczony do miasta przez pomylke i ktory uwierzyl, ze juz mu skarpetki moga zastapic onuce. Trzymaj sie zdrowo! I nie naduzywaj:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Prezydent RP przyjeżdża na dożynki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.10, 04:59 Chorobowy stan Pluta nie podlega żadnym wątpliwościom. Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: Prezydent RP przyjeżdża na dożynki 06.09.10, 12:49 Gość portalu: ewa napisał(a): > Chorobowy stan Pluta nie podlega żadnym wątpliwościom. Ewuniu! Tez cie lubie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziad_spieprzajacy bardzo mi żal młodzieży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.10, 09:17 Strasznie współczuję tym młodym ludziom których uczy pan Jaskóła. Mieć do czynienia z tak dennym facetem, który chwali się tym, że głosuje na chorego psychicznie delikwenta szkodzącego Polsce od 20 lat to musi być koszmar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Po Re: bardzo mi żal młodzieży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.10, 09:48 Pluto masz kompana ... :) razem możecie poszczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: won dupersztajn Re: Prezydent RP przyjeżdża na dożynki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.10, 21:29 [i]pluto37 napisał: Twoj wybraniec jakos nie udowodnil, ze ow zbrodzien popelnil > jakas zbrodnie > przeciw RP, a moze sie myle? > > A z tych innych wielbicieli, to te mi sie najbardziej spodobaly. > 57. Barbara Stodółka – prezes Parafialnego Oddziału Akcji Katolickiej, pa > rafia > pw. Najświętszej Maryi Panny Wspomożycielki Wiernych > Moherkiem wywabimy plamy z zyciorysu wodza?[/b] > Przyznaj sie lepiej, ze znow ci sie marzy start w wyborach i szukasz wsparcia i > deolo w PiSie. Inaczej > bys sie nie chwalil i nie podpieral ta lista. [/i] Ty chory debilu.Co za goowna wypisujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan Re: Prezydent RP przyjeżdża na dożynki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.10, 07:32 Gamoń jesteś i nim będziesz na wieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Prezydent RP przyjeżdża na dożynki IP: 85.219.229.* 03.09.10, 07:48 Jak ci Komorowski nie pasuje to pis-ura jakiegoś sobie zaproś to będziesz szczęśliwy, albo najlepiej Rydzyka wraz ze swoją sektą!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz1 Re: Prezydent RP przyjeżdża na dożynki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.10, 08:13 A skąd wiesz ? Może ojcowie paulini zaprosili prezydenta .Wielokrotnie prezydent był na Jasnej Górze , no o prócz tego co miał wirusa filipińskiego . Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: Prezydent RP przyjeżdża na dożynki 04.09.10, 09:47 angrusz! Nie klam, ze wielokrotnie. Ile razy Lech Kaczynski byl na JGorze? Potrafisz policzyc? Gość portalu: angrusz1 napisał(a): > A skąd wiesz ? > > Może ojcowie paulini zaprosili prezydenta .Wielokrotnie prezydent był na Jasnej > Górze , no o prócz tego co miał wirusa filipińskiego . Odpowiedz Link Zgłoś
przem0_25 Prezydent RP przyjeżdża na dożynki 03.09.10, 09:09 Ale się gryzą , ale szczekają . A Perigli rano zjedli żeby sierść mieć piękną ? A tak , czy siak pan prezydent przyjedzie. Bo to jedyne świąt rolnicze obecne w mediach i podsumowujące zbiory tegoż roku . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Prezydent RP przyjeżdża na dożynki IP: *.adsl.inetia.pl 03.09.10, 10:06 Ja zapraszam Pana Prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Też ewa Re: Prezydent RP przyjeżdża na dożynki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.10, 11:51 Również zapraszam. Mam nadzieję, że Częstochowianie powitają go tak jak na Preydenta przystało, że nie bedzie gwizdów i chamskich zachowań, że przez przyjezdnych pielgrzymów my Częstochowianie nie najemy sie wstydu! A tak na marginesie to fragment tupolewa ze Smoleńska miał być oddany prokuraturze.Przecież to ważny fragment! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mietek Re: Prezydent RP przyjeżdża na dożynki IP: *.prenet.pl 03.09.10, 11:43 a kto cię prosił kundelku o zdanie, zawsze na ten czas możesz wyjechać do Torunia do swojego idola Tadeuszka !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lee Re: Prezydent RP przyjeżdża na dożynki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.10, 12:12 hi hi hi "muzyka" Piotra Rubika.hi hi hi .A szkodza ze nie Tych Troje Odpowiedz Link Zgłoś
jaca10_73 Re: Prezydent RP przyjeżdża na dożynki 03.09.10, 13:20 Pisząc że "nikt go tu nie zapraszał" wypowiadasz się za większą grupę ludzi, np. mieszkańców Częstochowy. Idąc dalej tym tokiem rozumowania, wypowiadasz się też za mnie, a ja sobie nie przypominam, żebym cię do tego upoważniał. Przecież jeżeli Ci nie pasuje wizyta Pana Prezydenta, mogłeś napisać coś w rodzaju " nie życzę sobie jego przyjazdu". Wtedy wypowiadasz się sam za siebie, i tyle. Masz pełne prawo do tego. Twój wpis "nikt go tu nie zapraszał" jest bardzo podobny do haseł z Krakowskiego Przedmieścia, gdzie to "obrońcy krzyża" bronią go w "imię narodu". Ja się tylko pytam którego narodu ( patrz partii politycznej ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babcia Re: Prezydent RP przyjeżdża na dożynki IP: *.iplus.com.pl 03.09.10, 14:02 Odpowiadasz na: jezus_cytrus napisał: > Nikt go tu nie zaprasza! > Komora non grata! A ty cytrus zwołasz swoich wyznawców i znowu cyrk zrobisz ! A może to ilepiej ! Jeszcze jedno przemówienie przeora i lewica załatwi , że JG grosza nie dostanie ,zwłaszcza po wyborch ! Odpowiedz Link Zgłoś
orzechdozgryzienia Re: Prezydent RP przyjeżdża na dożynki 03.09.10, 16:18 przyjeżdża na Jasną Górę... gdyby nie ten klasztor to miasto zniknęłoby z mapy - smutne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Prezydent RP przyjeżdża na dożynki IP: *.net.stream.pl 03.09.10, 17:54 Jezus-cytrus NIE ŻYCZĘ sobie żebyś wypowiadał się za mnie. Nie jestem osobą ubezwłasnowolnioną , nie jestem pozbawiona praw obywatelskich , nie udzieliłam ci swojego pełnomocnictwa , więc niby z jakiej racji uważasz ,że masz prawo mówić wza mnie . Mam swój rozum i sama potrafię powiedzieć to co chcę . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babcia Re: Prezydent RP przyjeżdża na dożynki IP: *.iplus.com.pl 03.09.10, 18:43 Jezus-cytrus NIE ŻYCZĘ sobie żebyś wypowiadał się za mnie. Nie jestem osobą > ubezwłasnowolnioną , nie jestem pozbawiona praw obywatelskich , nie udzieliłam > ci swojego > pełnomocnictwa , więc niby z jakiej racji uważasz ,że masz prawo mówić wza mnie > . Mam swój > rozum i sama potrafię powiedzieć to co chcę . Ja też Jezus-cytrus nie upoważniłam cię do wypowiadania się w moim imieniu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kloccc Paulini wskażą kierunek.... IP: *.apus-net.pl 03.09.10, 18:34 Paulini wskażą kierunek..... I wszystko pozostaje po staremu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TYM to nie moi prezydent IP: *.chello.pl 03.09.10, 18:56 tak po wyborach 2005r powiedzial to TVN24 Pan Komorowski wiec czemu ma byc On teraz mym prezydentem!!!tak wyglada maloskowosc tego clzowieka!!ja osobiscie glosowalem 2005 na Pana Tuska ale czegosc takiego niepowiedzialem tylko dlatego glosowalem na Pana Tuska dla rownowagi ze wiedzac iz wybory parlamentarne wygralo PiS!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do tyma Re: to nie moi prezydent IP: *.adsl.inetia.pl 03.09.10, 19:41 Na tuska powiadasz .No to żle czyniłeś synu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babcia Re: Paulini zadbają oswoje dukaty ! IP: *.iplus.com.pl 04.09.10, 09:59 Gość portalu: kloccc napisał(a): > Paulini wskażą kierunek..... > I wszystko pozostaje po staremu... Oj chyba się mylisz ! Myślę ,że to paulini się zastanowią a zwłaszcza przeor nim coś powie. Po liście w Małopolsce już wiedzą o co idzie gra ! A iKomorowski już KK wypomniał,że jego rodzina wybudowała tyle kościółow ,a kk odwdzięczył się w ten sposób ,że księza z ambony nawet w dzień wyborów agitowali przeciwko niemu. A JG umie dbac o kasę Odpowiedz Link Zgłoś
4dagome1 Prezydent RP przyjeżdża na dożynki 03.09.10, 19:27 Będzie na kogo pogwizdac . Ciekawe ile gaf popełni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Re: Prezydent RP przyjeżdża na dożynki IP: *.adsl.inetia.pl 03.09.10, 20:44 No no.. Idź i gwiżdż. Pokaż jaki jesteś prostak. Pokaż jakimi prostakami są ludzie Jarosława "Kłamstwo powiem, ale dowodów, by je poprzeć nie mam" Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do damianka Re: Prezydent RP przyjeżdża na dożynki IP: *.adsl.inetia.pl 03.09.10, 20:51 damianku dziecko co ci się robi .Przyjeżdza prezydent RP o jesus cytrus! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Re: Prezydent RP przyjeżdża na dożynki IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.10, 13:03 Widać, że właśnie wyszedłeś ze sklepu z butelką wina za 3 złote. Kultury u Ciebie można szukać wiekami - i tak się nie znajdzie. No cóż... jaki Jarek, tacy jego wyznawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: humor{zyciowy} Re:Do Domiana! Nie pytam skad wyszedles . IP: *.meb801.vic.optusnet.com.au 06.09.10, 13:34 Nie pytam skad wyszedles i co kupiles ! humor {zyciowy} Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babcia Re: Prezydent RP przyjeżdża na dożynki IP: *.iplus.com.pl 04.09.10, 10:32 4dagome1 napisał: > Będzie na kogo pogwizdac . Ciekawe ile gaf popełni Ale dzisiaj będzie inaczej . Dbający o kasę paulini , po pierwszym gwiździe cię wyrzuca ij eszcze ekskomunikę nałożą > Bo jaką kasę im zagwarantuje kaczor . Jak wygra ? Ależ on już cztery razy przegrał . A teraz rokosz w partii . Cymański i Kurski wypadli z łaski ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s. Fojak Re: Prezydent RP przyjeżdża na dożynki IP: *.kontent.com 03.09.10, 22:08 Będziemy mogli pochwalić się bogatym programem multikulti: www.youtube.com/watch?v=rzod3CotfAg&feature=player_embedded Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: humor{zyciowy} Prezydent RP przyjeżdża na dożynki ,a po co? IP: *.meb801.vic.optusnet.com.au 05.09.10, 03:59 A po co przyjezdza ? humor{zyciowy} Odpowiedz Link Zgłoś
chrabina Re: Prezydent RP przyjeżdża na dożynki ,a po co? 05.09.10, 09:01 Jak to po co pożyciowe wskazówki na dalszą drogę.Każdy prezydent tu przyjeżdza i klęka przed cudownym obrazem .Po to jest ta Jasna by oświecała na dalsze lata.PO czy nie Po każdy wie gdzie jest siła narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: humor{zyciowy} Re: Prezydent RP jak klamie to grzeszy! IP: *.meb801.vic.optusnet.com.au 06.09.10, 02:39 Gdzie obiecanki przed przedwyborcze? Prezydent Bronislaw Komorowski klamal ? humor {zyciowy} Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ah Cudnie wygląda w otoczeniu paulinów IP: *.apus-net.pl 06.09.10, 13:26 Cudnie wygląda w otoczeniu paulinów: fakty.interia.pl/galerie/galeria/prezydent-na-dozynkach/zdjecie/duze,1327317,1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbie Re: Prezydent RP przyjeżdża na dożynki IP: *.net.stream.pl 06.09.10, 18:45 Głosowałam na Kaczyńskiego - i co mi zrobicie?? Odpowiedz Link Zgłoś