Dodaj do ulubionych

Trudne pytania do

05.09.10, 12:36
Tygodnik Niedziela .

A o czym nie będę teraz pisał , bo o tym ciągle tu piszę .
Ale warto przeczytać felieton senatora Cz.Ryszki o repatriantach .
W zeszłym roku przyjechało do Polski z Kazachstanu kilkanaście - z tekstu
jasno nie wynikało czy osób czy rodzin .
Jakkolwiek to bardzo mało .Widać takie jest zainteresowanie III RP - bo III
Rp to takie biedne państwo .
Obserwuj wątek
    • Gość: rrr Polska przyjmuje teraz imigrantów z Afryki Wsch. IP: *.apus-net.pl 05.09.10, 13:29
      "(...) Na początek do Polski przyleci sześciu imigrantów ze Wschodniej Afryki, niewykluczone, że z
      ogarniętej wojną domową Somalii. Przylecą z Malty, do której często przybijają łodzie z przybyszami z
      Afryki. Będą oni sprawdzeni czy są uchodźcami politycznymi, bo wtedy mają największe szanse na
      osiedlenie w Polsce i prawo do pomocy.
      (...)
      Na razie jest to tylko program pilotażowy, współfinansowany przez Unię. Nasz rząd planuje jednak
      przyjmować więcej imigrantów. Pieniądze na to mają pochodzić z rezerwy budżetowej. Rok temu o
      status uchodźcy w Polsce wystąpiło 10,6 tys. cudzoziemców, w większości Czeczenów i Gruzinów (...)"

www.wprost.pl/ar/207859/Polska-pomoze-obleganym-przez-imigrantow/
      • Gość: angrusz1 Re: Polska przyjmuje teraz imigrantów z Afryki Ws IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.10, 16:52
        Nie wiem czy twój wpis to żart czy ironia czy niezrozumienie tematu .

Chodzi o rodziny polskie , które zostały wywiezione w czasie wojny do
        Kazachstanu lub w inne miejsce na Syberii albo o rodziny które pozostały w Rosji
        carskiej a potem w Sojuzie po rewolucji i nie mogły wrócić
        • Gość: babcia Re: Polska przyjmuje teraz imigrantów z Afryki Ws IP: *.iplus.com.pl 05.09.10, 18:01
          babciaAngrusz a co ryszko zrobił w tej sprawie !!
          A z tym kałachem w satnie wojennym to jak było ?
          Po której stronie wtedy stałeś,tam gdzie ......
          fama mówi?
          • Gość: angrusz1 W wojsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.10, 22:07
            się służy i wykonuje rozkazy dowódców
            • Gość: Niewodniczański Niekoniecznie IP: *.apus-net.pl 05.09.10, 22:14
              Wielu się sprzeciwiło:

www.darpoint.pl/pages/wos.htm
              • Gość: angrusz1 Wielu a tak konkretnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.10, 07:27
                to ile procent z 300 tys ówczesnych żołnierzy w LWP.
                • Gość: babcia Re: Wielu a tak konkretnie IP: *.iplus.com.pl 06.09.10, 13:02
                  angrusz1 napisał(a):

> to ile procent z 300 tys ówczesnych żołnierzy w LWP.

To t ak jak z Henią !!!
                  Cała sala ludzi i tylko ona miała odwagę powiedziec ,że król jest nagi.
                  I nikt z wiernych pretorian kaczorka nie miał odwagi go bronic!!
            • pluto37 Re: W wojsku 06.09.10, 02:06
              Gość portalu: angrusz1 napisał(a):

> się służy i wykonuje rozkazy dowódców

A szczegolnie gorliwie jesli sie idzie na OCHOTNIKA do wybranej jednostki, a wczesniej plulo na
              Solidarnosc za to, ze strajkowala i brala komunistow za morde.
              Przypominij wlasne posty jak to opisywales, ze dzielnie chroniles blokow trepow wojskowych,
              zeby "oszolomy z Solidarnosci" - twoje okreslenie szyb nie powybijaly.
              Lizales zady komunistom tak jak teraz lizesz nowym "sponsorom". Rownie dzielnie i ..skutecznie.
              Zdaje sie w tych czasach miales cos wspolnego z huta.
              A huta reklamowala od wojska.... :)
              • Gość: angrusz1 Typowa technika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.10, 07:25
                GW dyskutowania .
                Nie podejmuje się z takim dyskutantem dyskutować .
                Strata czasu .
                • pluto37 Re: Typowa technika 06.09.10, 12:20
                  Znowu ci sie cos myli angruszu.
                  Nikt nie zamierza z toba dyskutowac.
                  My przedstawiamy fakty z owczesnej rzeczywistosci, ktore pokazuja jak bylo wtedy i jak sie zachowywales.
                  Ale przecie nie z powietrza to wzielismy, a z ogladu i TWOICH wlasnych memuarow.
                  Pismo Swiete uczy, zebys prawde pisal, a nie klamal.
                  Jesli juz zabierasz glos w jakiejs sprawie.

Gość portalu: angrusz1 napisał(a):

> GW dyskutowania .
                  > Nie podejmuje się z takim dyskutantem dyskutować .
                  > Strata czasu .

• Gość: babcia Re: W wojsku IP: *.iplus.com.pl 06.09.10, 12:57
              się służy angrusz1 napisał(a):

"w wojsku się służy i wykonuje rozkazy dowódców "

A później już tylko trybunał w Norymberdze !!!
              A więc cos masz za uszami !!!
              • angrusz1 Re: W wojsku 06.09.10, 20:01
                Do babci :

Piszesz "A więc cos masz za uszami !!! "

Za uszami mam jeszcze włosy .

Czy insynuujesz coś innego ?
    • Gość: Maniek Re: Trudne pytania do IP: *.adsl.inetia.pl 05.09.10, 13:59
      Wiesz że kupując to pismo wspierasz sekciarskie biznesy???
      • Gość: ja Re: Trudne pytania do IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.10, 22:19
        dno nad dnami
    • Gość: ja Re: Trudne pytania do IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.10, 22:21
      A ilu przyjął twój guru - Kaczyński??
      • Gość: ja Re: Trudne pytania do IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.10, 22:22
        To pytanie do angrusza!
        • pluto37 Re: Trudne pytania do 06.09.10, 01:53
          Gość portalu: ja napisał(a):

> To pytanie do angrusza!
          To ZA trudne pytanie do niego.
          masz gwarancje ze ...nie odpowie:)
          • dyziek_o Re: Trudne pytania do 06.09.10, 07:13
            Oooo! - witaj " Pluciński"!
            Coś dawno Waszmości nie było?!
            Jednak do tematu......... - a co się tak dziwisz Angruszowi?!
            Takich jak on a nawet jeszcze gorszych było więcej. Ja podejrzewam nawet, że
            ich bylo
            80%! Takie niestety jest społeczeństwo.
            Każdy pilnuje swojej d...y. Zgoda, tego nie powinno się pochwalać ale to
            jak ze znanym
            Adolfem H.
            Co z tego, że skurw.....n! - ale był i historia się go wyprzeć nie zdoła.
            Może nie najlepszy przykład ale innego pod ręką nie miałem.
            A weż Borusewicza, - aby daleko nie szukać:
            Ponoć były komuch. Ale nie o to chodzi, / może zrozumiał?! / - w czasach gdy
            większość społeczeństwa ubożeje, gdy nie ma na służbę zdrowia, wojsko, drogi
            etc,etc, - pan senator
            z czystym sumieniem godzi się na otrzymywanie prezydenckiej emerytury bo przez 6
            godzin
            / słownie sześć / pełnił funkcję p.o Prezydenta RP.
            To dopiero mentalność godna złoconych ramek!
            A Ty się czepiasz jakiegoś, nikomu nie znanego nauczyciela z Pipidówki!
            Pluto! - więcej wyrozumiałości dla ludzkich słabostek.......!
            Tylko......że wtedy w drugą stronę też to działać powinno.

Zdrowia życzę!

Dyzio.
            • pluto37 Re: Trudne pytania do 06.09.10, 12:45
              dyziek_o napisał:

> Oooo! - witaj " Pluciński"!
              > Coś dawno Waszmości nie było?!
              - Zagladam, ale ..sam pan wisz jak to jest. Diler marszalek jaki jest kazdy widzi. Kaczynski tez, a o potedze Wlokniarza to juz inni sie wywnetrzaja lepiej ode mnie.:)
              Jednak do tematu......... - a co się tak dziwisz Angruszowi?!
              > Takich jak on a nawet jeszcze gorszych było więcej. Ja podejrzewam nawet, że
              > ich bylo
              > 80%! Takie niestety jest społeczeństwo.
              - Tzn. dokladnie rzec biorac, to ja sie dziwie tylko temu, ze dokonujac tych wszystkich kombinacji i podlizow nie siedzi na cynamonie, tylko udaje niedzielnego herosa i swiatka z kapliczki.
              A co do tych 80%, to letko przesadziles, ale nie bede sie spieral o drobiazgi.
              W kazdym razie kameleonizm mnie nie bawi. I nie lubie przechrztow.

> Każdy pilnuje swojej d...y. Zgoda, tego nie powinno się pochwalać ale to
              > jak ze znanym
              > Adolfem H. Co z tego, że skurw.....n! - ale był i historia się go wyprzeć nie zdoła.
              > Może nie najlepszy przykład ale innego pod ręką nie miałem.
              Moglbys sie jednak lepiej postarac..
              > A weż Borusewicza, - aby daleko nie szukać:
              > Ponoć były komuch. Ale nie o to chodzi, / może zrozumiał?! / - w czasach gdy
              > większość społeczeństwa ubożeje, gdy nie ma na służbę zdrowia, wojsko, drogi
              > etc,etc, - pan senator
              > z czystym sumieniem godzi się na otrzymywanie prezydenckiej emerytury bo przez
              > 6 godzin
              > / słownie sześć / pełnił funkcję p.o Prezydenta RP.
              > To dopiero mentalność godna złoconych ramek!
              - a gdzies to wykopal? Tego komucha w szczegolnosci. Borusewicz jest marszal od senatu i zdaje sie, ze roznic miedzy jego apanazami, a prezydenckimi nie ma. Gdzies niedawno podawali, ze Walesa i Kwach maja 4 tys miesiecznie, czy jakos tak Jesli nawet wiecej to zdaje sie, ze nie sa to oszalamiajace kwoty.
              > A Ty się czepiasz jakiegoś, nikomu nie znanego nauczyciela z Pipidówki!
              > Pluto! - więcej wyrozumiałości dla ludzkich słabostek.......!
              I tu sie Dyzku nie zgadzam! angrusz jest miastowy i z przywoitej familii. A wiem, bom w kawalku mial okazje znac i cenic. O ile jego masz na mysli, bo ostatnio Jaskole zmuszony bylem przypomniec zasady przyzwoitosci nauczycielskiej, bo sie od angrusza zlymi manierami zarazil i mlodziez deprawuje.:)
              > Tylko......że wtedy w drugą stronę też to działać powinno.
              >
              > Zdrowia życzę!
              Ja jedynie moge zaproponowac tyle, ze ja bede wyrozumialy dla Ciebie z nadzieja na te druga strone:) Na dobry poczatek:)
              >
              > Dyzio.
              Trzym sie cieplo i pogodnie!
              P-37
    • Gość: angrusz1 Re: Trudne pytania do IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.10, 07:33
      No i patrzcie jak etatowe plujki zmieniły temat wątku .

Tematem miały być pytania , które autor artykułu w tygodniku Niedziela -
      Kowalski - zadawał .

Np jak zrealizować plany budowy dróg , kiedy nie ma w Funduszu Drogowym
      pieniędzy a i jego możliwości kredytowe się kończą .
      No ale , żeby dyskutować na temat artykułu to trzeba go przeczytać , do czego
      próbowałem zachęcać .

A już całkiem ani me ani be ani kukuryku na temat repatriacji Polaków zesłanych
      na Syberię czy do Kazachstanu .
      Jakoś polskie państwo nie potrafi znaleźć pieniędzy , by dać im wsparcie po
      przyjeździe do Polski .

Taka to u nas bieda . Tylko kilkanaście rodzin .
      • Gość: s Zmienili temat, bo nie mają nic do powiedzenia IP: *.apus-net.pl 06.09.10, 14:04
        Zmienili temat, ponieważ w kwestii rodzin z Kazachstanu nic nie wiedzą. A chcieli koniecznie coś napisać. więc skupili się na "służbie wojskowej" autora wątku.
        typowo po polsku. gadać, wiecować. ale jak ktoś zapyta: o co chodzi? to wtedy: "nie wiem, ale inni stoją i plotą, to ja też".
        90% wypowiedzi na tym forum to komunikacyjna "plewa", czy jak kto woli "szrot". powyższa "dyskusja" jest typowym tego przykładem.
        • angrusz1 Re: Zmienili temat, bo nie mają nic do powiedzeni 06.09.10, 19:59
          Do s :

Zapamiętaj te nicki .
          One ciągle się powtarzają i do tego sposób pisania .

Dziwnym trafem są to zwolennicy PO
          • Gość: Maniek Re: Zmienili temat, bo nie mają nic do powiedzeni IP: *.adsl.inetia.pl 06.09.10, 20:55
            angrusz1 napisał:

> Do s :
            >
            > Zapamiętaj te nicki .
            > One ciągle się powtarzają i do tego sposób pisania .
            >
            > Dziwnym trafem są to zwolennicy PO

Albo przeciwnicy nie tyle partii co tego kaczora co powinien tupolewem leciec. kaczor zaszczekał dzisiaj pięknie. i kij mu w oko który sam sobie wbił. jeszcze koledzy z pisu go na taczce na wawel wywiozą. Nie zniszczycie polski i w trudnych sytuacjach (mając na uwadze kandydature oszołoma) potrafimy sie zmobilizować. To jest jakiś dyktator żądny władzy. On powinien być w tym samolocie byłby spokoj. Na wieki!!!
      • Gość: Oszolom Re: Trudne pytania do IP: *.mobile.project4.pl 06.09.10, 20:43
        Andrzeju nie szlochaj ale batoźą Cię niesamowicie .Łotrów wspierasz swoich nie widzisz
        Przyjedź do mnie to Ci pokaźę moją nowobudowną autostradę do lotniska . Objedziemy wszystkie przepusty.To pieniądze z Unii.
        O sprowadzaniu pochodzeniowców zagranicy to tylko piękne słowa każdej partii .Wybory
        samorządowe nie długo Więc graźyny z babkami atakują.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka