Dodaj do ulubionych

Oddział mały, ale nowy

15.09.10, 21:49
Może ktoś wie kiedy powstanie w Częstochowie oddział dla pacjentów stale wentylowanych?
Obserwuj wątek
    • Gość: pawel Re: Oddział mały, ale nowy IP: *.net.stream.pl 15.09.10, 22:48
      Czemu tylko siedem miejsc?? za te pieniązki i przy tej wielkości budynku?? moze sie czepiam ale troszke malo.
      • Gość: mariolka Re: Oddział mały, ale nowy IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 16.09.10, 07:26
        Prawie 30 lat temu miasto wywłaszczyło właścicieli kamienicy na rogu ul.Barbary 2 i Kordeckiego 1/3 właśnie na Hospicjum. Miał je stawiać Veritas. Postawił szkielet, który straszy do dziś dnia, a dla niepoznaki, aby nikt nie mógł się ubiegać o zwrot - całą nieruchomość darowano Jasnej Górze. Nie rozumiem tylko skąd myśl, że miał tam być hotel? Na akcie wywłaszczeniowym wyraźnie pisze - HOSPICJUM. A jeśli naprawdę chciano tam postawić hotel to popełniono krzywoprzysięstwo przed sądem.
        Tak mi się wydaje. A Wam?
      • Gość: carmen Re: Oddział mały, ale nowy IP: *.multimo.pl 16.09.10, 08:58
        Też się zastanawiam dlaczego tylko tyle miejsc za tą kasę, nie ma tam respiratorów, kardiomonitorów czy inkubatorów !!!!!
        • Gość: kandydat Re: Oddział mały, ale nowy IP: 212.87.241.* 16.09.10, 11:27
          > ... nie ma tam respiratorów, kardiomonitorów czy inkubatorów!
          Bo to nie jest oddział intensywnej opieki medycznej ani reanimacji tylko umieralnia z definicji.
    • supr.ise Oddział mały, ale nowy 16.09.10, 09:57
      nie bylo - zle, teraz jest - drugie zle; od czegos przeciez trzeba zaczac ludzie .... moim zdaniem nareszcie cos mądrego zrobiono
      • Gość: Romek Re: Oddział mały, ale nowy IP: 212.244.80.* 16.09.10, 10:18
        Od kilku lat Oddział Opieki Paliatywnej funkcjonuje w szpitalu na PCK.
    • gasior67 Oddział mały, ale nowy 16.09.10, 10:17
      Życzę powodzenia, przy tak dużej ilości zachorowań na raka jest to tzw. "kropla w morzu" ale bardzo potrzebna. Korzystałam kiedyś z pomocy tego hospicjum i byłam bardzo zadowolona z obsługi.
      • Gość: aaa Re: Oddział mały, ale nowy IP: *.adsl.inetia.pl 16.09.10, 10:48
        Przedewszystkim dlatego tak mało łóżek ponieważ budynek ktory Stowarzyszenie otrzymało od UM był ruderą i sam remont - adaptacja kosztowała bardzo dużo, jest to duzy budynek ale wymogi które dotyczą ilości łóżek na m2 oraz szerokość korytarzy i wele innych wymogów zmniejszają ten budynek o połowe. Oddział opieki paliatywnej na PCK to zuperłnie inny charakter opieki jest to oddział szpitalny, wiec nie jest to hospicjum.
        Również życze wszystkiegonajlepszego.
        • Gość: aga Re: Oddział mały, ale nowy IP: *.54.171.22.tvksmp.pl 17.09.10, 19:03
          Szkoda, że moja mama się nie kwalifikuje na taki oddział. W Częstochowie nie ma oddziału dla stale wentylowanych. Od dwóch lat słyszę, że taki ma powstać w szpitalu na PCK. Osoba, która się zajmuje otwarciem tego oddziału mówi różne wersje. Mnie mówi, że potrwa to jeszcze rok może dłużnej, a do kogoś w podobnej sytuacji mówi, że to kwestia kilku miesięcy być może już pod koniec tego roku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka