Dodaj do ulubionych

Sab Simplex - krople na kolkę.

11.10.10, 10:08
Czy w Częstochowie można gdzieś kupić te kropelki? Podobno są do nabycia tylko w Niemczech, ale może ktoś kupił w "naszym" mieście i podzieli się informacją gdzie.

Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: Sab Simplex - krople na kolkę. IP: *.adsl.inetia.pl 11.10.10, 10:20
      Mozna kupic w aptekach. Ale tylko na zamowienie. Ja 8 lat temu musialam je przez znajomych z Niemiec sprowadzac. Ale 4 lata temu moja znajoma zamowila je w aptece.
    • Gość: kolec Re: Sab Simplex - krople na kolkę. IP: *.trustnet.pl 11.10.10, 10:36
      kupisz je na e-bayu.
      • Gość: Używałem Re: Sab Simplex - krople na kolkę. IP: 193.138.241.* 11.10.10, 11:52
        Poszukaj na necie, na forach dziecięcych się reklamują osoby które przywożą z Czech i Niemiec. Czeski odpowiednik jest połowę tańszy (koło 20-25 zł). Ja kupiłem kilka opakowań, chyba mam maila do tej osoby, napisz na aleks777@wp.pl to postaram się wysłać ci maila.
    • tosia1111 Re: Sab Simplex - krople na kolkę. 11.10.10, 20:29
      ja kupowałam na e-bay. Ważne, żeby były z niemiec bo tylko te działają. Miałam też czeskie i były do bani.
    • Gość: abc Re: Sab Simplex - krople na kolkę. IP: *.netcominternet.pl 11.10.10, 21:21
      jest brytyjski 100% odpowiednik. Nazywa sie infacol, kosztuje polowe tego co lefax i sab simplex i jest w legalnym obrocie w Polsce. Koszt opakowania ok. 16 zl (rok temu zima zielone apteki) do 20 zl (np. apteka w Real). Naszemu maluszkowi pomoglo tak samo jak wynalazki sprowadzane na lewo z zagranicy. Tyle, ze nie warto placic 2x wiecej i zastanawiac sie czemu to lefax i sab simplex nie ma dopuszczenia do uzytku w Polsce.

PS. Jest jeszcze legalny Bobotix (czy cos podobnego) ale tego nie testowalismy.
      • mojepierwszekroki Re: Sab Simplex - krople na kolkę. 12.10.10, 11:32
        Dziękuje, ale już udało mi się dostać te kropelki (po znajomości). Teraz czekamy na efekty.
        Pozdrawiam.
    • Gość: Aga Re: Sab Simplex - krople na kolkę. IP: *.adsl.inetia.pl 12.10.10, 11:46
      SabSimplex zawiera Simeticon, tak samo jak u nas dostępne kropelki, tylko większa dawkę. Zamiast 10 kropli Espumisanu daj 20 i masz swój Sab Simplex...
      • Gość: abc Re: Sab Simplex - krople na kolkę. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.10, 12:47
        esputicon (espumisan dla dzieci) o ile wiem nie zawiera semeticonu tak jak infacol i pozostale. Naszemu maluchowi nie pomogl w ogole.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka