Dodaj do ulubionych

Felieton: Niech Was ręka boska broni, towarzyszu

16.10.10, 08:28
Proponuję ażeby wszyscy kandydaci na prezydenta i do rady miasta wypowiedzieli się odnośnie mojej propozycji ZMIANY USTROJU MIASTA :
1.Przedstawienia mieszkańcom czytelnego Statutu Miasta i umieszczenia go na głównej stronie witryny internetowej miasta, który będzie zawierał wszystkie prawa i obowiązki jednostek miasta, relacje między nimi , regulował pracę prezydenta , rady miasta, urzędu miasta, rad dzielnic..
2.Będę żądał od przyszłych radnych ażeby jedną z pierwszych uchwał jakie podejmie Rada było stworzenie instrumentów prawnych pod wnoszenie uchwał przez mieszkańców Częstochowy i przez Rady dzielnic pod obrady sesji Rady . ( 500 podpisów mieszkańców , lub wniosek z rady dzielnicy przyjęty uchwałą rady dzielnicy) Te zmiany zapoczątkują rozwój Częstochowy , która będzie sumą rozwoju dzielnic Częstochowy, które powinny posiadać swoje centra kulturalno oświatowe ,rekreacji ( małe parki osiedlowe) i usługowo handlowe . W ten sposób Rady dzielnic stana się faktycznym samorządem , która najlepiej znając potrzeby dzielnic będzie miała formalny nacisk na radę miasta w postaci projektów uchwał, które będą musiały być głosowane. A kto jak zagłosuje wyjdzie na sesji w protokóle albo na Internecie. ( Anonimowość powoduje patologię) ( Czytelność działań prezydenta i rady).
Na obecną chwilę i rady dzielnic i mieszkańcy są petentami wobec Rady Miasta.
Nie potrzebne wtedy będą konsultacje, petycje, pisma, prośby i awantury o nietrafione inwestycje grupki 28 radnych, którzy jak dotąd mogą realizować swoje lub interesy.
Obserwuj wątek
    • wieciorkowski.grzegorz Przykład patologii. 16.10.10, 08:42
      Przykładem patologii ( uchwała Rady Miasta) , ktróra trwa jest ustanowienie 5 okręgów głosowania , gdzie na przykład okręg nr5 zawiera między innymi obszar dzielnicy Błeszno i Grabówkę. Taki stan trwa wiele lat.
      W ten sposób, utrącona została idea samorządności. Jakie jest uzasadnienie dla tak przyjętego podziału zapewne nie muszę udowadniać.
      Pozdrawiam Grzegorz Więciorkowski
      • Gość: vox populi Re: Przykład patologii - grzegorz więciorkowski IP: *.chello.pl 18.10.10, 18:01
        Przykład patologii - wieciorkowski.grzegorz
      • Gość: jan28 Nie głosujcie na RAŚ w Częstochowie! Bo oni chcą r IP: 62.29.174.* 19.10.10, 10:58
        rozdzielić Częstochowę od województwa, by potem oddzielić się od Polski!
        Częstochowa musi trzymać ze Śląskiem, bo sama jest za mała na wojełództwo, a nie można pozwolić by zdradzieccy Ślązacy zostali bez kontroli!
    • quasi-modo Felieton: Niech Was ręka boska broni, towarzyszu 16.10.10, 12:34
      I tu naprawdę przyznaję panu rację p.Grzegorzu . Wytworzył się w Częstochowie bardzo chory , bezkarny , gangsterski układ. Obecni włodarze miasta boją się ruszyć (unicestwić) tej zarazy . Sam pan wie jak pan został potraktowany jako przewodniczący rady nadzorczej MPK . Poraziła mnie wypowiedź komisarza Kurpiosa na ten temat w tv "Orion" . "Trzeba było zmienić radę , ponieważ nie było współpracy pomiędzy radą a zarządem." Więc zadam pytanie i od razu pozwolę sobie odpowiedzieć . Samo określenie - "Rada nadzorcza" świadczy o tym ,że jest to organ nadzorujący pracę i poczynania zarządu spółki i jej prezesa . Współpraca ? Z kim ? Z prezesem , który odmawia okazania dokumentów organowi nadzorującemu jego poczynania i.t.d. ? Przecież to już jest faktem niezaprzeczalnym układu i patologi . Czy chociażby forma pozbycia się pana jako przewodniczącego . Co dalej ? Wszyscy to widzimy .Dochodzę do wniosku ,że przede wszystkim to naiwność ludzka naszego społeczeństwa i fanatyzm nieświadomych zaagitowanych ludzi doprowadził do ów patologicznych i bezkarnych zjawisk . Widzę , że pan nie odpuszcza i chwała panu za to . POPIERAM !
      • dyziek_o Re: Felieton: Niech Was ręka boska broni, towarzy 16.10.10, 15:10
        Głupie to nie jest.
        Jeżeli jeszcze obieca Pan mnie i mnie podobnym, że utrąci Pan łapę kleru wyciągniętą po społeczne pieniądze, dam panu kreskę.
        Z wyrazami,
        Dyzio.
        • Gość: Więciorkowski G. Re: F_ 9 Sił Nowej Częstochowy IP: *.adsl.inetia.pl 16.10.10, 17:06
          Trzecią Siłą Nowej Częstochowy będzie JAWNOŚĆ. Jawność, która zostanie zapisana w nowym Statucie Miasta Częstochowy, który będzie zawierał zapis, że wszystkie głosowania w radzie miasta będą jawne i imienne. Nie będzie więc to wynik tajnego porozumienia i będzie wiadomo, który radny za czym stoi.
          Podpiszę więc PAKT RATUNKOWY z nową radą miasta, że taki Statut zostanie przyjęty na jednym z pierwszych posiedzeń a jak nie to wskazując z imienia i nazwiska przeciwnych radnych( lub partii politycznej) oddam się do dyspozycji społeczeństwa.
          Takie jawne podejmowanie wszelkich decyzji nie będzie stanowiło żadnych przywilejów.
          • Gość: idek Re: F_ 9 Sił Nowej Częstochowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.10, 15:55
            Dyziek zadał panu pytanie na które brak odpowiedzi i dlatego ja panu W szansę odbieram
            • andrzejdziaba Re: F_ 9 Sił Nowej Częstochowy 17.10.10, 16:52
              Proszę się tak nie spieszyć. Do 21 listopada jest jeszcze dużo czasu.
        • Gość: Zorro Re: od czego zacząć IP: *.adsl.inetia.pl 16.10.10, 18:27
          Zacząć od tego, by wydatki na Kościół były dokładnie zapisywane w ten sposób , aby można było na koniec roku policzyć ile sutannowi dostali. Nie jakiś "projekt plastyczny" ( kolejny pomnik Wiadomej Osoby), nie "inwestycja ekologiczna" (nowe centralne ogrzewanie w kościele), nie "walka z alkoholizmem" (zapłata za parę słów z ambony), nie "konserwacja zabytków" (remonty obiektów kościelnych), i.t.d.
          Po drugie, należy wydatki te ograniczyć, a następnie zlikwidować - dosyć już nagrabili.
          Po trzecie, nie dotować Caritasu - niech "czynią dobro" za swoje" . Pozwoli to kontrolować wydatki miasta na pomoc społeczną i stworzy dodatkowe miejsca pracy.
        • andrzejdziaba Re: Felieton: Niech Was ręka boska broni, towarzy 17.10.10, 16:51
          Z tym jest trudniej. Trzeba by raczej zaapelować do przestrzegania jednej z rad ewangelicznych: ubóstwa.
    • Gość: krzyś Re: Felieton: Niech Was ręka boska broni, towarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.10, 20:00
      Panie Więciorkowski- proszę, błagam,apeluję !!!!!! Niech pan zachowa honor i swoje pieniądze i zrezygnuje. Bzdury Pan wypisuje,nie nadaje się Pan nawet na radnego,a chce Pan być prezydentem.Pańskie propozycje nadają się do Pańskiego kabaretu-bo jakikolwiek inny kabaret też ich nie"kupi",to są bzdury.!!!Proszę się przyznać ile Pan wypił dzisiaj,-sam wypchnął się Pan na margines tych wyborów.Proszę przeczytać najpierw konstytucję- to jest ustawa zasadnicza,później ustawę o samorządzie itd. itp. Proszę przyjąć do wiadomości,że Warzocha wygra w pierwszej turze, bo jest profesjonalnie przygotowanym kandydatem z dużym doświadczeniem i znajomością nie tylko prawa. Niech Pan popatrzy, kto z Panem dyskutuje i na jakim poziomie,-sam na własne życzenie spycha się Pan na margines.
      • wdmuchowski Re: Felieton: Niech Was ręka boska broni, towarzy 16.10.10, 23:51
        Spokojnie Panie Krzysztofie, nie musi Pan wszystkiego rozumieć już...

Rządził miastem tylko jeden facet - p.Wrona, reszta się nie liczy. Jak rządził? "Terroryzował" to miasto i poniżał oraz obciążał kosztami.

Wiadomo, że ktoś komuś chce tu zaszkodzić - ja osobiście od 18 lat obserwuję co tu się dzieję i włosy mi dęba...
        Jednak do dzisiaj do władzy w mieście nie przyszli ludzie honoru - warto o tym pamiętać!
        Jestem kresowianinem i Polakiem ze Wschodu, który dobrze o tym z kołyski wie.

Miasto ożyje, jak zagłosuje na niezależnego i bezpartyjnego - NOWEGO Prezydenta miasta.

Jak tego nie zrobi - nigdy nie odbije się od dna!!
        Pan o tym też wie...
        Pozdrawiam, WD
        • Gość: ja Re: Felieton: Niech Was ręka boska broni, towarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.10, 02:30
          Panie WD Pan jest takim kresowiakiem,jak ja żydówką Nie ma pan pojęcia o niczym,a szczególnie o tym, co na rzecz tych Polaków uczyniono. Jesteś pan tylko dupkiem, który próbuje się popisać pod dzialalnością, a nigdy, nic pan nie zrobił, a jako żywo w tym gremium pracuję 20 lat i pana nigdy nie widziałam
          • Gość: ja Re: Felieton: Niech Was ręka boska broni, towarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.10, 02:35
            Jest pan kimś byle jakim,bo nigdy pan nie odpowiedział na prośbę o dary dla Białorusi - więc proszę nie udawać świętego- tylko bylejakiego bezznadziejnego ipseudopolityka
            • Gość: WD Re: Felieton: Niech Was ręka boska broni, towarzy IP: *.adsl.inetia.pl 17.10.10, 13:05
              Jak by to pisała sama p. Rozpondkowa, której nadepnąłem na ogon. Nic nikt z Was dla Polaków w Białorusi nie zrobił i nie zrobi, bo Wy utrzymujecie tylko stado bęcwałów i politykierów. Nasi Polacy chcą w rozmowach na Was /cytat/"szcz...", takich "pomagajłów".
              • Gość: WD Re: Felieton: Niech Was ręka boska broni, towarzy IP: *.adsl.inetia.pl 17.10.10, 13:07
                Lepiej pojedź tam i porozmawiaj z prostym Polakiem, to Ci odpowie komu Ty i Twoje banda "pomaga". Tuskowi już to powiedzieli i ma zakaz wstępu do 2012 roku
      • andrzejdziaba Re: Felieton: Niech Was ręka boska broni, towarzy 17.10.10, 15:56
        Konstytucja w Polsce nie jest przestrzegana przez tych, którzy ją uchwalili i z mocy prawa powinni egzekwować jej zapisy Panie Krzyś. Niech Pan występuje z takimi postulatami do tych, którzy rządzą i rządzili i nadal mają ochotę na władzę bez społecznej kontroli. Grzegorz Więciorkowski jeszcze nie rządził, a jedynie próbowal kontrolować rządzących w lokalnych instytucjach samorządowych. Można mu dać szansę.
    • Gość: znający sprawę Re: Felieton: Niech Was ręka boska broni, towarzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.10, 20:03
      Tak sobie mały kazio może wyobrażać funkcjonowanie samorządu. Trzeba się jeszcze pouczyć, poczytać, posłuchać mądrzejszych....
    • Gość: Halina Dąbrowska Re: Felieton: Niech Was ręka boska broni, towarzy IP: *.54.169.172.tvksmp.pl 16.10.10, 20:48
      Kandydaci z doświadczeniem?...

Ciekawe, z roku 2009, cytuję:

"Częstochowski radny Artur Warzocha z Prawa i Sprawiedliwości, przewodniczący Komisji Skarbu Rady Miasta, sprzedał firmie szwagra złom za 20 tysięcy złotych. Zarobku nie ujawnił w zeznaniach podatkowych."

źródło: "Rodzinny złom radnego" - wiadomosci.gazeta.pl/kraj/1,34309,2316745.html
      • Gość: krzyś Re: Felieton: Niech Was ręka boska broni, towarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.10, 22:14
        Pani Halino Dąbrowska-proszę założyć okulary,albo poprosić kogoś z rodziny,żeby Pani przeczytał dokładnie- kłamać jest nieładnie,niegrzecznie,nieprzyzwoicie. CZY NIE BRZYDZI SIĘ PANI KŁAMSTWEM?
        • Gość: bodzio Re: Felieton: Niech Was ręka boska broni, towarzy IP: *.adsl.inetia.pl 16.10.10, 22:35
          Halinka nie jest dziwką by wszystkim dogodzić .Ale fajna ksywka ,trza chwili by tą sól wychylić.Halinka się czaji i ma polewę.Jest pytanie kto komu przychyli.
        • Gość: Halina Dąbrowska Re: krzyś IP: *.54.169.172.tvksmp.pl 16.10.10, 22:58
          Nie kłamię. Swojego zdania w tym temacie nie wyrażałam.
          Podałam TYLKO cytat z artykułu oraz źródło tego artykułu.

Sama jestem ciekawa jak ta sprawa - przedstawiona w artykule - została rozwiązana.
          Zaintrygować (zachęcić) do przeczytania postu to też sztuka. A o to mi chodziło. Musiałam więc coś wymyślić. Stąd ten wpis, w takiej formie, czyli cytat z artykułu. Liczyłam, że się dowiem czegoś ciekawego w tym temacie na forum. Czy zrobiłam tym coś złego?... nie sądzę.

Na marginesie:
          znając nasze prawo oraz jego praktyczną realizację nie zdziwię się nawet, że według prawdy sądowej niekiedy czarne jest białym a białe jest czarne. Sąd to sąd, zawsze rację ma!
          A prawda sądowa nie zawsze jest równoznaczna ze stanem faktycznym, smutne lecz prawdziwe!
          Całe szczęście w tym wszystkim, że zdrowy rozsądek pozostał jeszcze w polskim narodzie.

Panie krzyś, jeżeli Pana niechcący uraziłam to Pana serdecznie przepraszam.
          Nie chciałam Panu (ani Nikomu) zrobić przykrości.
          Pozdrawiam.
          • Gość: krzyś Re: krzyś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.10, 23:17
            Nie gniewam się, ale prosiłem, aby Pani założyła okulary lub poprosiła kogoś o przeczytanie.Powtórnie proszę o to samo- nie wolno robić tego typu błędów,proszę przeprosić forumowiczów- ja w dalszym ciągu wytykam Pani ten błąd. I druga sprawa- po co Pani "na marginesie" porusza sąd-skoro nawet prokuratura nie odważyła się skierować sprawy do sądu-a Pani już pisze,że wyrok był zły.Również pozdrawiam.
            • Gość: Halina Dąbrowska Re: krzyś IP: *.54.169.172.tvksmp.pl 17.10.10, 00:36
              Aj, aj,... jęknęłam czytaj Pana post. Toż się narobiło.
              Widzę, że mnie Pan całkowicie źle zrozumiał.

O sądach pisałam nie w odniesieniu do tego artykułu tylko jako wstawkę, dodatek - moja ocena działalności wymiaru sprawiedliwości oraz roli pojęć: prawda sądowa, prawda rzeczywista, stan faktyczny. Chciałam przez to powiedzieć, że nie wolno pochopnie oceniać ludzi, nawet jak organa ścigania czy sąd coś tam sobie "ustali".

A jeżeli chodzi o przeprosiny forumowiczów, to powiem PRZEPRASZAM, skoro Pan uważa że IM się należy, że powinnam powiedzieć, wychodząc z założenia, że miłych słów - tzw. trzech czarodziejskich słów: PROSZĘ, PRZEPRASZAM, DZIĘKUJĘ - nigdy w naszym życiu nie jest za dużo. Teraz mogę już ze spokojem ducha, życząc wszystkim osobom będącym na forum "Spokojnej Nocy", sama również udać się na odpoczynek.
              Pozdrawiam.

• Gość: do ancymonki Re: krzyś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.10, 02:59
                A ten post to nie jest polityczny?
                • dyziek_o Re: krzyś 17.10.10, 10:33
                  Droga p. Halino;
                  Z osobnikiem ksywa "krzyś" się nie dyskutuje.
                  Dlaczego?!
                  A dla zasady. Oraz przysłowia; - nie dyskutuj z durniem, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.
                  Poza tym, to osobnik niereformowalny jak angrusz. Choć tamten ma jakieś zasady.
                  Pozdrawiam,
                  Dyzio.
                  • Gość: bodzio Re: krzyś IP: *.adsl.inetia.pl 17.10.10, 17:30
                    szkoda ,że drogi hrabia taki wykształcony i przyjaciel psów czyli walniety vel dyziek.Nie lubi jak mu ktoś na kitę naciska.Sam by chętnie wszystkich katolików wytruł i wybił księży.I to jest paradoks ,bo dureń , durni nie lubi.Sam nie mogę drogiemu hrabi rzucić rekawiczki .Ale za to wirtualnie walę w pysk.
              • Gość: krzyś Re: krzyś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.10, 14:49
                Pani Halino Dąbrowska- podała Pani datę 2009 rok- a artykuł w gazecie wyborczej był W 2004 ROKU. ŚWIADOMIE POPEŁNIŁA PANI TEN BŁĄD -CZY NIEŚWIADOMIE? Jest to bardzo ważne- bo gdyby to był ROK 2009- to sprawa jest świeża i Urząd Skarbowy I INNE INSTYTUCJE mogą się "czepiać", a sprawa została definitywnie zakończona brakiem jakichkolwiek podstaw do oskarżenia.Przypomnę,że tego złomu było DWA MEGAGRAMY CZYLI DWIE TONY, CZYLI TYLE ILE WAŻĄ DWA MAŁE SAMOCHODY./Polonez waży1,25 Megagram/.- gazeta pisała o wielu wagonach. Błąd ,który Pani popełniła jest nie do przyjęcia-o tym pisałem prosząc o precyzję,która jest potrzebna w każdej dziedzinie- nie tylko w naukach ścisłych, -ale także np. w historii podając daty. Proszę sobie wyobrazić,że "cieć" albo "menel" nauczył SIĘ TYLKO JEDNEJ DATY-kiedy była bitwa pod Grunwaldem.- Przypomnę- 1 kG CUKRU, 4 dkG drożdży i 10 litrów wody -jak "cieć"pomyli daty -to zacier wyjdzie nie taki jak powinien. "dyziek" natomiast jest przedstawicielem palikota /dobrze napisałem/ w Częstochowie-przyznał się do tego- wolę zatem "gienka emeryta",który przeprosił gady z Rakowa.Pozdrawiam Pani Halino.
                • Gość: ninja Re: krzyś IP: *.adsl.inetia.pl 18.10.10, 15:53
                  A w Gazecie Wyborczej z 2004 ( dodatek częstochowski) roku pod tytułem Złom Babuni są zupełnie inne wielkości i mowa też o częściach rakiet. Archiwum to zawiera. Proszę poszukać.
                • Gość: Halina Dąbrowska Re: krzyś IP: *.54.169.172.tvksmp.pl 18.10.10, 20:33
                  Moja odpowiedź:
                  Wystąpiła tzw. ZWYKŁA LITERÓWKA. Zamiast cyfry 4 znajduje się cyfra 9.
                  Podawałam źródło: wiadomosci.gazeta.pl/kraj/1,34309,2316745.html
                  Nie wiem po co TAKIE LARMO, Panie krzyś. Przecież KAŻDY myślący człowiek po wejściu do źródła widzi, że wystąpiła w moim poście literówka, a nie umyślne mataczenie informacji.

Panie krzyś,
                  coś bardzo się Pan zaczynasz mnie czepiać, o nic. Jaka tego jest przyczyna?...
                  Jeżeli oczekujesz Pan bym powiedziała PRZEPRASZAM, to powiem na wszelki wypadek PRZEPRASZAM teraz i na zaś. Czy to Pana zadowoli?...

Panie krzyś,
                  jest takie powiedzenie: "Kto się czubi ten się lubi".
                  Zaczynam NASZE posty traktować jako potwierdzenie prawdziwości tego powiedzenia.

Panie krzyś,
                  przeczytałam kilka Pana wpisów na forum. Pozwoliłam sobie nawet wynotować (i zachować) pewien fragment Pana postu z dnia 13.10.10, 16:13, cytuję:
                  "CZĘSTOCHOWA TO NASZ DOM, a nie nasza partia. Częstochowa - to dom, do którego muszą wrócić nasze dzieci, które tułają się po świecie ZA CHLEBEM. Częstochowa - to dom, w którym mieszkamy, w którym pracujemy i z którego wychodzimy do pracy."
                  źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,1186,117163841,,Artur_Warzocha_kandydatem_PiS_na_prezydenta_Cz_wy.html?v=2

Panie krzyś,
                  podpisuję się obiema rękami pod tym co napisał Pan o Częstochowie.
                  Tym wpisem ujął mnie Pan. Polubiłam Pana. Jest Pan DOBRYM i mądrym człowiekiem. Cokolwiek Pan będziesz mówił lub pisał, a ja będę to słuchać/czytać to zawsze będę słuchała/czytała przez pryzmat słów zawartych w wyżej zacytowanych Pana zdaniach.

Panie krzyś,
                  wygląda na to, że CEL MAMY JEDEN, różne natomiast są nasze drogi dojścia do celu.
                  Wiem, że te drogi przetną się, spotkamy się - bo CEL MAMY JEDEN - i jeszcze z uśmiechem będziemy opowiadać o naszych postach na tym forum.

Serdecznie Pana, Panie krzyś, pozdrawiam.
                  • Gość: krzyś Re: krzyś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.10, 11:50
                    Dziękuję Pani Halino Dąbrowska za tę odpowiedź.BARDZO DZIĘKUJĘ. To,co Pani napisała podniosło mnie na duchu i wzruszyłem się,że moje pisanie prawdy "na forum" przyniesie zwycięstwo dobra.Wierzę,że dobro będzie nagrodzone,a zło wcześniej czy później będzie ukarane.Wierzę także,że coraz więcej ludzi zrozumie,że Częstochowa jest naszym domem,a nie partią jak twierdzi dwa razy odwołany Wrona,Barbara Głąb,Stanisław Gmitruk,Marek Domagała,Gabriela Żyła,Lech Małagowski i inni wymienieni w gazecie Wrony z hasłem "Naszą partią jest Częstochowa". Aniołowie nie chodzą po świecie,ale dzisiaj najlepszym kandydatem na prezydenta jest Warzocha. Ja jestem grzesznikiem i Warzocha też nie jest aniołem-tylko grzesznikiem,ale on potrafi służyć społeczeństwu.BĘDĘ ROBIŁ WSZYSTKO,ABY MŁODZI LUDZIE ZOSTALI TUTAJ W CZĘSTOCHOWIE,ABY NASZE DZIECI NIE UCIEKŁY "ZA CHLEBEM"-TAK JAK UCIEKŁY CÓRKI WRONY. Jeszcze raz dziękuję Pani Halino Dąbrowska i z szacunkiem pozdrawiam.
          • Gość: gosc Re: krzyś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.10, 18:13
            A ja myślę,że pani Halina Dąbrowska powinna jeszcze przeczytać list do Mieszkańców pana Raczka,wtedy dopiero zobaczy,jakimi ludźmi obstawiał się jaśnie kiedyś panujący TW. Ciekawa lektura. Pan Raczek podaje tam przepisy Kodeksu Karnego,na podstawie kórych byli oskarżeni.
            • Gość: Halina Dąbrowska Re: gosc IP: *.54.169.172.tvksmp.pl 18.10.10, 20:35
              Z przyjemnością przeczytam "list do Mieszkańców pana Raczka".
              Proszę o podanie mi linka do strony gdzie się znajduje.
              Pozdrawiam.
              • Gość: Ryszard Raczek Re: gosc IP: *.adsl.inetia.pl 18.10.10, 21:23

zamknij

Dzięki Tobie Forum może być lepsze - klikaj w tę ikonę: przy wpisach łamiących regulamin.

Re: Tadeusz Wrona: Mogę spojrzeć sobie w oczy
                Autor: Gość: Ryszard Raczek IP: *.adsl.inetia.pl 15.10.10, 12:47
                Dodaj do ulubionych Skasujcie
                Odpowiedz
                Ryszard Raczek
                Himalaje hipokryzji !
                DLA CZĘSTOCHOWY – nowy organ prasowy Tadeusza Wrony, to wręcz kliniczny przykład, z czasów szczęśliwie minionych - propagandowego biuletynu partyjnego.
                Obłuda, fałsz, dwulicowość autorów tekstów opublikowanych w numerze 01 z sierpnia 2010 roku, zmusza do zdecydowanej reakcji i ukazania, że tylko ludzie o mentalności Kalego, mogli posunąć się do tak wielu podłości.
                Żenujący poziom niektórych artykułów, nie zasługuje na polemikę, a tylko na litość w stosunku do zaślepionych ludzi, skłania do milczenia i spuszczenia zasłony miłosierdzia.
                Na pewno na taką łaskawość nie zasługuje „guru” tzw. samorządowców ze Wspólnoty- pan Tadeusz Wrona.
                Zwłaszcza deklaracje zawarte w tytule Jego artykułu, w którym rozkazuje – „Powinniśmy się zmienić”, powodują reakcje wymiotne z powodu zawartości fałszywego lukru.
                Niedawne doświadczenia, z zakładaniem maski łagodnego baranka na zgorzkniałe oblicze wygłodzonego wilka, upoważniają do zadania pytania, która twarz jest prawdziwa?
                Wiele innych działań, a zwłaszcza nieszczera pozycja klęcząca przed wyborcami, pozwala twierdzić, że ten człowiek stracił twarz dla upragnionego powrotu do władzy.
                Niezbite dowody mentalności Kalego zaprezentował pan Tadeusz Wrona w tekstach zawierających poczucie wielkiej niesprawiedliwości i krzywdy, jakiej doznał w wyniku jednoznacznej decyzji mieszkańców Częstochowy, którzy w referendum wyrzucili Go z funkcji Prezydenta Częstochowy. Natomiast Kali robić dobrze i sprawiedliwie, gdy masowo i bezpodstawnie wyrzucał ludzi z pracy, niszczył godność i dosłownie wdeptywał ich w ziemię.
                Najlepszym podsumowaniem i przejściem do analizy działań następnego autora, będzie cytat z artykułu pana Adama Banaszkiewicza.
                „ W listopadzie wybory prezydenckie i wybory do Rady Miasta. Znów będziemy mieli do wyboru partie albo samorządowców ze Wspólnoty. Warto o tym pomyśleć. ”
                Wiceprzewodniczący Rady Miasta Częstochowy dr inż. Adam Banaszkiewicz zachęca do myślenia mieszkańców Częstochowy, ale czy sam myśli szczerze?
                Czy nie prezentuje charakteru i postępowania kogoś, kto ukrywa swoje prawdziwe myśli i uczucia, a ujawnia takie, jakie są w danej chwili dla niego wygodne ?
                Spoglądając na obecną sytuację w Częstochowie dokonuje druzgocącej oceny obecnie rządzących. Zaślepiony ogarniającą Go nienawiścią i chęcią zemsty, pan radny Adam Banaszkiewicz zapomina o własnej współodpowiedzialności - za obecny stan miasta.
                Zarzucając wszystkim nepotyzm i brak elementarnej przyzwoitości, zapomina o własnych działaniach, którymi zasłużył na miano przewodnika grupy szturmowej zmierzającej na szczyt hipokryzji i nieokiełznanej pazerności.
                Ten „miłośnik wisienek” z tortu finansowanego z podatków mieszkańców i ciepłych posadek dla własnej rodziny poszukuje „ znajomych królika ”, a wystarczyłoby - stanąć w lustrze.
                To nie siostra i szwagier tajemniczego królika zasiadają w wygodnych fotelach prezesów spółek komunalnych. To członkowie rodziny pana Adama Banaszkiewicza, pobierają comiesięczne wynagrodzenia w wysokości rocznych emerytur i dochodów wielu uczciwych mieszkańców Częstochowy.
                Wyrażając nadzieję, że czytelnicy zastosują się do apelu wiceprzewodniczącego Rady Miasta i pomyślą zanim podejmą decyzję, deklaruję, iż ujawnię jeszcze wiele innych powodów do przemyśleń. Niecierpliwych i zainteresowanych mieszkańców, zapraszam w każdy czwartek od godziny 17.oo do siedziby Ogólnopolskiego Zrzeszenia Emerytów i Rencistów w Częstochowie Al. NMP-2.
                Udostępnimy bogaty materiał dowodowy, świadczący o wielu przestępstwach, których dopuścili się zdaniem prokuratury i sądu karnego, niektórzy prominentni działacze Wspólnoty Samorządowej Tadeusza Wrony.
                Protokóły obrad sesji Rady Miasta Częstochowy świadczą o moich wielokrotnych i niestety bezskutecznych próbach zainteresowania radnych - bezprawiem w Częstochowie.

Niezależnie od powyższej deklaracji uważam, że niektóre tezy zawarte w artykułach pana Marka Domagały wymagają natychmiastowej reakcji.
                Zwłaszcza wielkie oburzenie radnego PiS-u, na działania sprawdzające prokuratury w jednej ze szkół, kierowanej do niedawna przez byłą naczelnik wydziału edukacji, uzasadnia pytanie o przyczyny zachowania grobowej ciszy, gdy były prezydent Tadeusz Wrona z ławy oskarżonych uczynił „kuźnię kadr” dla rządzącego układu. Powołując oskarżonych i podejrzanych o popełnienie wielkich nadużyć na szkodę społeczeństwa: do zarządów , rad nadzorczych oraz na inne wysokopłatne stanowiska. Spowodował, że Częstochowa stała się pośmiewiskiem dla uczciwych i gospodarnych mieszkańców innych miast.
                Z bogatego zbioru akt sądu karnego przypomnę najbardziej interesujące:
                III K 1488/02 oskarżony Krzysztof Nabrdalik.
                III K 1756/02 oskarżony Jerzy Guła.
                III K 1031/06 oskarżony Sławomir Świerczyński.
                III K 746/00 oskarżony Tadeusz Skwara.
                Pominę akta pana Pawła Kubika i wielu innych podejrzanych w śledztwach prowadzonych przez prokuraturę.
                Na miano skandalu, zasługuje brak zdecydowanej reakcji pp. radnych na następny krok Tadeusza Wrony, gdy zatrudniał przestępców z centralnego rejestru skazanych.
                Przyjęcie do akceptującej wiadomości, pokrętnych wyjaśnień prezesa Cz.P.K pana Jana Szymy uzasadnia pytanie , czy już wtedy pan Marek Domagała, podjął decyzję o przyjęciu roli kameleona i ucieczce do Wspólnoty Tadeusza Wrony ?
                O konieczności usunięcia z rady nadzorczej Pani Barbary Głąb i pana Wojciecha Nabrdalika (Włockiego- zbieżność nazwisk nieprzypadkowa), poinformuję przy innej okazji.
                Nawet pobieżna analiza kadr spółek komunalnych i innych jednostek Urzędu Miasta Częstochowy wskazuje, że członkowie Wspólnoty Tadeusza Wrony, niczym szarańcza obsiedli wszystkie intratne posady w Częstochowie. Ta nieokiełznana pazerność uzasadnia wątpliwości, czy tytuł gazety „DLA CZĘSTOCHOWY nie zasługuje na zmianę „ Z CZĘSTOCHOWY” ? Postawa prominentnych działaczy Wspólnoty wskazuje , że traktują nasze miasto, jak „dojną krowę” i wysysają dla siebie najsmaczniejsze kąski.
                Na zakończenie, w myśl przysłowia , że „ryba psuje się od głowy”, warto wrócić do tekstów autorstwa pana Tadeusza Wrony. Samouwielbienie, o którym świadczy poniższy cytat „Wiem także, że moje kompetencje i doświadczenie, potwierdzone realnymi osiągnięciami, są jeszcze Częstochowie potrzebne.” - budzi uśmiech politowania. Dowodzi również, że tego sześćdziesięcioletniego człowieka, oprócz wielu innych dolegliwości, dopadł trudny do wyleczenia narcyzm. Wydaje się, że leczenie w postaci referendum, przeprowadzane przez blisko czterdzieści tysięcy Częstochowian, było nieskuteczne i wymaga powtórzenia w nadchodzących wyborach samorządowych.

Ryszard Raczek

K
                • Gość: do j*b*n*g*komucha Re: gosc IP: *.chello.pl 18.10.10, 23:31
                  powiedz gdzie mieszkasz czerwony raczku a przyjadę po ciebie z taczką pełną gnoju i wyślę cię w niesamowitą podróż za miasto w jedną stronę; przyjmij to jako ofertę last minute
                  • Gość: ! Einstein IP: *.net.stream.pl 19.10.10, 01:05
                    >>>>> do (po)j*b*n*g*

Już dawno temu Albert Einstain stwierdził, że głupota ludzka jest tak bezmierna jak wszechświat.

Gdybyś "przyjacielu" zamiast tkwić w tej "taczce pełnej gnoju" i narkotyzować się oparami absurdu z tejże taczki, raczył w młodości poświęcić odrobinę czasu na edukację i swobodny proces fałdowania się płatów mózgowych - zapewne nabrałbyś odrobinę pokory wobec życia i porządniejszych od siebie Ludzi.

Otóż ku Twojemu zdziwieniu, postaraj się chociaż na chwilę otrzeźwieć i przyjąć do swojej świadomości fakt, że w/w "czerwony raczek" jako jedyny spośród elity zarządzających Dyrektorów w 1981r. po wprowadzeniu stanu wojennego - złożył i oddał na znak protestu swoją legitymację PZPR.

Jeżeli Ty "kierujący taczkami" jesteś aż tak "oświcony" i umiesz właściwie oceniać innych - to podaj przykłady większej odwagi obywatelskiej w tamtych czasach (gdy za taki "wrogi akt wobec władzy ludowej" można było "odjechać czarną "Wołgą" w siną dal lub poznać przyjazne klimaty Sybiru).

Miłej dalszej "kąpieli" w taczce ! To też jest oferta "last minute"... z turbodoładowaniem !!
                    Pozdrawiam !
                    • Gość: . Re: Engels IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.10, 13:08
                      My czerwony partyjny beton jesteśmy zaszczyceni że w ogóle raczek u nas był. Z pewnością przesiąknął naszymi wizjami i światopoglądem. Wstyd tylko że po odejściu z PZPR skrzywił się trochę. I teraz tylko emeryci (i to nie wszyscy) chcą mu podawać rękę. Bo młoda Lewica to by go nawet kijem nie dotknęła.
                      Swoją drogą: jak to jest pisać o sobie w trzeciej osobie, zahacza mi o schizofrenie
        • andrzejdziaba Re: Felieton: Niech Was ręka boska broni, towarzy 17.10.10, 15:48
          Bardzo poważne zarzuty. Nawet gdyby Pan miał rację, można określić to łagodniej.
          • Gość: ja Re: Felieton: Niech Was ręka boska broni, towarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.10, 00:12
            A jakie to niby poważne zarzuty?
    • Gość: film Re: Felieton: Niech Was ręka boska broni, towarzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.10, 13:43
      Głosuj na Matyjaszczyka Tekst linka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka