Dodaj do ulubionych

Agresywny język

29.10.10, 11:54
W TVP Info , chyba o 8.00 dzisiaj , poseł Wikiński wypowiedział się o niektórych projektach ustawy o in vitro jako " średniowiecze " .
Ot i język nieagresywny .
To niby ci , którzy są przeciw zapłodnieniu in vitro to tacy zacofani jak w średniowieczu .
Hmmm , dla pana Wikińskiego - a jakże z SLD - tam wielu niewierzących - ci , którzy uznają 10 przykazań ( jeszcze wcześniej sformułowanych niż w średniowieczu ) to jacyś gorsi , średniowieczni , nienowocześni .

No bo pan Wikiński chce być taki " nowoczesny " i inny muszą też tacy " nowocześni " być .
Obserwuj wątek
    • Gość: anna Re: Agresywny język IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.10, 18:12
      To dla ciebie agresywny język?nie wygłupiaj się.
    • Gość: Romper Stomper Re: Agresywny język IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.10, 20:45
      angrusz1 napisał:

> Hmmm , dla pana Wikińskiego - a jakże z SLD - tam wielu niewierzących - ci , k
      > tórzy uznają 10 przykazań ( jeszcze wcześniej sformułowanych niż w średniowiecz
      > u ) to jacyś gorsi , średniowieczni , nienowocześni .

Uznawać , a praktykować to dwie różne rzeczy.
      Trzeba być największą ludzką szumowiną żeby powoływać się na 10 przykazań i przy okazji łamać je na każdym kroku.

• pluto37 Re: Agresywny język 29.10.10, 20:55
      angruszu!
      Zostaw te przykazania w spokoju.
      Nie dosc, ze ich nie rozumiesz, to jeszcze bluznisz przeciw nim mysla mowa i uczynkiem.
      Tak jak cala twoja prartyjna sitwa z wodzem na czele i ta rydzykoidalno-niedzielna sekta do ktorej wdepnales.
      To sredniowiecze w najbardziej tepej postaci to wlasnie TYYYYYY!!!!!
      Ale w koncu najlepiej uczyc mlodziez na egzemplarzach egzystujacych w formie endemitow.
      W sam raz nadajesz sie na eksponat do halloweenowych zabaw ludu.:):):)
      • Gość: bodzio Re: Agresywny język IP: *.adsl.inetia.pl 29.10.10, 22:22
        Fasola znasz piosenkę De Mono Kochać Inaczej.A kiedy przyjdzie na ciebie czas , a przyjdzie czas na ciebie.A wtedy cię rozliczą jak postępowałeś na ziemi.Sekta powiadasz.Najwięcej to napylają nie ateiści ,tylko tylko rózne odłamy religii.Ostatnio rozmawiałem z prawosławnym ten to był napalony na wiarę katolicką .Schiza kompletna .Ciężki przypadek dla badaczy ludzkiego mózgu .Aż się prosił by mu czaszkę otworzyć natychmiast i zobaczyć co tam jest.Fajnie ,że dalej jesteś optymistą tego rządu .Bo fajnie to tu nie jest.
        • rowan_bean Re: Agresywny język - do budowniczego 30.10.10, 07:41
          drogi bodzio-budowniczy - oczywiście znam tą piosenkę! Ale tam nie ma mowy o rozliczeniach. Tam jest mowa o miłości! Kochać inaczej. Hahahaha
          Czyżbyś mój drogi budowniczy został porwany i uniesiony w rejony miłości innej, prezentowanej przez waszego prezesa? Im nie jest potrzebna ani aborcja, ani in vitro! To jest najczystsza miłość. Przecież najpierw stworzony był Adam, a potem Stwórca dokonał pomyłki, bo powinien stworzyć już tylko Jacka i Placka.
          Bodzio wy wszystko mylicie. Biskup, to nie Bóg! Podobnie i prezes!
          • Gość: bodzio Re: Agresywny język - do budowniczego IP: *.adsl.inetia.pl 30.10.10, 23:21
            fasolka my to się znamy jak stare konie z westernu NRDu .Tylko muszę się skryć jak Apanaczi, bo mnie węszy chrabia vel walniety.
            • rowan_bean Re: Agresywny język - do budowniczego 01.11.10, 14:40
              Z twoją percepcją najlepiej schować się na stałe, ponadto bardzo głęboko pod ziemię!
              Drogi budowniczy, urzeczywistniasz swoimi wpisami wszystkie dowcipy o przygłupich funkcjonariuszach mo i ormo, które śmieszyły nas za komuny!
              Hahahaha
              Pisałem tego posta wolno, bo wiem, że czytasz wolno!
              Hahahahaha
              • Gość: do fasoli Re: Agresywny język - do budowniczego IP: *.adsl.inetia.pl 01.11.10, 19:20
                Ja już cię pogrzebałem.Sam widzisz ,że jesteś nielotem..Nie tylko u mnie.
                • rowan_bean Re: Agresywny język - do budowniczego 02.11.10, 18:39
                  ???????????????????????????????
                  ;-]
    • Gość: PM Re: Agresywny język IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.10, 21:00
      Andrzej,
      umówmy się, że skoro nie wiesz, o czym mówisz, to nie mów, ok?
      Oby nikt z Twoich krewnych nie miał jedynego wyjścia w postaci zapłodnienia "in vitro". Bo co byś biedaku zrobił. Wnuka byś nie kochał, na ten przykład.
      więcej empatii, mniej idiotyzmu w życiu

PM
      • pluto37 Re: Agresywny język 29.10.10, 21:55
        Sz.PM!
        To jest z paru powodow zbyt trudne do zrozumienia przez rzeczonego Andrzeja.
        Miewal w famili rozne przypadki, ale o to mniejsza. Jak w wielu.
        Problem w tym, ze jego krewnych na codzien stanowi wuc i pomniejsze jego wodzyki, a takze Skubis z Ryszkiem i to oni daja Andrzejowi G. wytyczne do "myslenia".
        • Gość: ja Re: Agresywny język IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.10, 22:31

Andrzej, a można jednocześnie:
          - wierzyć w Boga, ale nie tolerować kleru i nie chodzić do kościoła, i ogólnie być przeciwnikiem KK w obecnej postaci,
          - być zwolennikiem in vitro,
          - być przeciwnikiem aborcji w przypadkach innych niż obecnie jest ona dozwolona,
          - nie być zwolennikiem i nie głosować na SLD i na PO też nie

Można tak to wszystko jednocześnie? Bo wiesz co, ja tak właśnie mam. Czy to już nie mieści się w jakichś tam schematach? Pojęte to w ogóle dla Ciebie czy raczej w głowie się nie mieści?
          • Gość: angrusz1 Re: Agresywny język IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.10, 22:53
            Do ja :

Ale najpierw komentarz do innych wpisów : oczywiście, że jestem grzesznikiem - myślą mową , uczynkiem i zaniedbaniem ale to nie zabrania mi posługiwania się 10 przykazaniami i stawiania sobie i innym za wzór .

A ty czy wierzysz w Boga ?
            Może .

Ale jest i wiara katolicka a jej zasady są określone i interpretację ich dokonuje papież obecnie BXVI a wcześniej JP II .
            Więc po tym co napisałeś to mogę tylko powiedzieć , że wierzysz w Boga ale chyba nie jesteś wyznawca wiary katolickiej . Ale to problem twojego sumienia .

Natomiast watek jest o słowie średniowiecze użytym jako obelga , jako negatywna ocena kogoś .
            Chciałbym zwrócić uwagę , że poprzedniczka partii do której należy pan Wikiński też wiele lat i na okrągło gadała o nowoczesności .
            A wyszło jakoś nie tak .
            • Gość: ja Re: Agresywny język IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.10, 23:42
              > A ty czy wierzysz w Boga ?

Wierzę w Boga bo Bóg jest jeden. Jednak nie wierzę w Boga w taki sposób w jaki nakazuje mi wiara katolicka, kościół czy ktokolwiek inny. Wierzę w Boga po swojemu, poprzez stosowanie się do pewnych zasad - dobroć, uczciwość, sprawiedliwość itp. Kościół - w obecnej postaci - mi do tej wiary nie jest potrzebny. I nie potrzebuję też żadnych podziałów wiary na katolicką itp. Jestem "przeciw" aborcji ale "za" in vitro. Nie jestem też wyborcą PiS a mimo to nie toleruję związków homoseksualnych.

Chcę tylko pokazać, że wcale nie trzeba zamykać się jakichś tam schematach. Niektórzy mówią - jak jesteś za in vitro to z ciebie komunista, lewak, żyd itp. OK, jestem "za" ale jestem przeciw aborcji. I co, jestem teraz jednocześnie komuch i katol? Jestem antykościelny, ale mimo to uczciwy i dobry, to w oczach kościoła już jestem potępiony jako zły człowiek?

Sorry za offtopica, ale takie tylko mi się tu wnioski nasunęły, zwłaszcza jak zobaczyłem wpisy bodzia, który lubi właśnie tak szufladkować forumowiczów ;)
            • pluto37 Re: Agresywny język 30.10.10, 05:55
              Gość portalu: angrusz1 napisał(a):
              > Ale najpierw komentarz do innych wpisów : oczywiście, że jestem grzesznikiem -
              > myślą mową , uczynkiem i zaniedbaniem ale to nie zabrania mi posługiwania się 1
              > 0 przykazaniami i stawiania sobie i innym za wzór .

Jest pewien drobiazg. gdybys sam nie lamal tych przykazan, to mialbys prawo, ale poniewaz jestes niepoprawnym grzesznikiem i lobuzem uzywajacym tych 10 przykazan na zasadzie lomu, albo policyjnej paly na zlecenie partyjne i sekciarskie, to takie prawa podlegaja zawieszeniu do czasu az grzesznik sie wyspowiada publicznie i nie obieca poprawy.
              Inaczej spokojnie moze byc traktowany jak zwyczajny oszust.
              Albo ksiadz pedofil wyglaszajacy mowy o moralnosci chrzescijanskiej.
              • Gość: dwai Re: Agresywny język IP: *.adsl.inetia.pl 31.10.10, 12:11
                dajcie sobie lepiej w mordę
            • Gość: driver Re: Agresywny język IP: *.dip.t-dialin.net 31.10.10, 02:04
              > Natomiast watek jest o słowie średniowiecze użytym jako obelga , jako negatywna
              > ocena kogoś

Dlaczego?
              Prosze o argumenty.

Wedlug mnie to to nie obelga, tylko instrument walki politycznej.
              Przeciez to PiS regularnie " strzela do mrowki z armaty". Ta partia ideologizuje jak tylko moze i co moze.
              Zwroc uwage, ze pokolenie JPII i > nie jest zainteresowane umoralnianiem by PiS ( wedlug mnie).
            • Gość: angrusz1 Re: Agresywny język IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.10, 19:58
              Ksiądz Ireneusz Skubiś - Niedziela nr 44 cytuje Jerzego Urbana , który mówił swojego czasu , dawno temu , w czasach słusznie minionych , o " seansach nienawiści " o ... ks. Jerzym Popiełuszku .

Hmmm , jak to się zmienia ocena .

No i tu na tym forum musicie forumowicze sami sobie wyrobić opinię .
              • storima Seanse nienwisci 02.11.10, 00:38

> Ksiądz Ireneusz Skubiś - Niedziela nr 44 cytuje Jerzego Urbana , który mówił sw
                > ojego czasu , dawno temu , w czasach słusznie minionych , o " seansach nienawiś
                > ci " o ... ks. Jerzym Popiełuszku .

1. Naucaz sie pisac po polskiemu.
                2. Lista Twoich zwolennikow jest super dokumentem sadowym.
                3. Wyslac twe wpisy do kuratoriow, wraz z popierajacym Cie najwiekszym chamem forum:
                warlockiem
                masz szlaban na prace ucziteila jazyka ngielskiego.
                Panie Andrzeju Gruszczynski.

Pisz dalej.

Nie odmuwie sobie tej przyjemnosci, aby spotkac Cie osobiscie w sadzie.

Szkaluj dalej
                warlock.

Mam forse, Ty raczej nie, a i KubiSS pomoze;
              • Gość: babcia Re: Ikto to mówi ! IP: *.iplus.com.pl 02.11.10, 11:00

> Ksiądz Ireneusz Skubiś - Niedziela nr 44 cytuje Jerzego Urbana , który mówił sw
                > ojego czasu , dawno temu , w czasach słusznie minionych , o " seansach nienawiś
                > ci " o ... ks. Jerzym Popiełuszku .
                > Hmmm , jak to się zmienia ocena .

Angrusz , a może ujawnisz ,jak udało ci się zostac pilotem wycieczek zagranicznych w " czasach słusznie minionych " ??

Zwykli ludzi ,którzy znali doskonale język angielski ,byli bez szans .

A ty jak przysłużyłeś się władzy ludowej ,że sie zgodziła tak cię premiowac !???

Tylko nie wciskaj mi ciemnoty ,ja POl.Śl. i Gliwice znam z autopsji .
                W latach 70 tych mieszkałam na Łużyckiej 28 !!!

• Gość: angrusz1 Re: Ikto to mówi ! - trzeba było tylko chcieć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.10, 20:23
                  Do babci :

Lata 70 ... a tak która część .

W drugiej połowie także tam mieszkałem .

A pilotem nie było trudno zostać . Trzeba było się zapisać na kurs pilotów Almaturu - w Katowicach i tam uczęszczać na zajęcia , trochę to trwało .
                  Potem zdać egzamin , także z języków . I najbardziej przydatnym był język rosyjski , bo po kursie i po zdaniu egzaminu i zaliczeniu praktyki w międzynarodowym hotelu studenckim - w moim przypadku to był akademik w Katowicach na Paderewskiego - można było starać się o wycieczkę - zwykle to było w kolejne lato . I najpierw jakieś demoludy a dla niektórych tylko demoludy . Ci , różne kryteria - ale bardziej doświadczeni dostawali trampingi do Hiszpanii i Maroka a nawet do Indii .
                  Nie muszę wspominać, że tych wycieczek było znacznie mniej a do demoludów dużo , ba tak dużo pod koniec Gierka , że było mało chętnych do jazdy na Węgry a nawet i w wakacje do Bułgarii zdarzały się wolne miejsca - piloci też woleli walczyć o zachodnie kraje . No ale brało się to, co było .
                  Trzeba dodać , że z wyjazdem połączona była i wycieczka o podobnej ilości dni ale po kraju .
                  Po kraju to była dopiero robota , bo to pilot Almaturu odpowiadał , za realizację programu .

Czy coś w tym widzisz niezrozumiałego albo złego Babciu .

Może w twoich czasach - a jakże i w latach 70 tych ale początkowych , było inaczej .
                  Nawet na sylwestra także można było się załapać z pilotowaniem np Moskwa , Kijów - fajnie było .

Ale trzeba było chcieć , umieć i pracować - pilot w kraju od wczesnego rana do późnego wieczora .
                  • Gość: babcia Re: Ikto to mówi ! - trzeba było tylko chcieć IP: *.iplus.com.pl 03.11.10, 10:01
                    Angrusz ,a ty tą chemię to na POl.Śl. studiowałes zaocznie skoro ,nie wiesz co mieściło się pod adresem Łużycka 28
                    • Gość: angrusz1 Re: Ikto to mówi ! - trzeba było tylko chcieć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.10, 11:37
                      Do babci :
                      Nie wiem , co tam było , bo nie pamiętam numerów . Ja na dziennych mieszkałem w " Rzepisze " , " Karolince " i na rynku też .

A co tam było ?
                      • Gość: babcia Re: Ikto to mówi ! - trzeba było tylko chcieć IP: *.iplus.com.pl 03.11.10, 15:09

> Do babci :
                        > Nie wiem , co tam było , bo nie pamiętam numerów . Ja na dziennych mieszkałem
                        > w " Rzepisze " , " Karolince " i na rynku też

To ty nie wiesz gdzie mieszkałeś!!!

"Politechnika Śląska Dom Studencki Rzepicha44-100 Gliwice, Łużycka 28
                        Cha ,cha ,cha \

I w latach siedmdziesiątych kazde z nas żyło w innej Polsce .
                        Ty w wolnym kraju gdzie każdy , kto znał język obcy mógł swobodnie wędrowac po Europie , bo jako pieszczoch władzy w zamian za drobne przysługi jej czynione .mogłes byc pilotem .
                        Podobne opinie jak twoja mogłam usłyszec tylko od tych którzy czynnie wspierali władzę ludową

A ja w kraju gdzie były ścieżki zdrowia zamordyzm , wieźniowie polityczni ,zamnkięte granice .......

Skoro było tak dpobrze ,to po co była solidarnośc

Tylko czy twój szef zna twoją przeszłośc ,wie ,że tak gloryfikujesz minioną epokę .
                        • Gość: angrusz1 Re: Ikto to mówi ! - trzeba było tylko chcieć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.10, 15:49
                          Oto jacy są wyborcy = zwolennicy PO - bo takim się mieni pani Babcia .
                          Ona pisze : "bo jako pieszczoch władzy w zamian za drobne przysługi jej czynione
                          > .mogłes byc pilotem .
                          > Podobne opinie jak twoja mogłam usłyszec tylko od tych którzy czynnie wspieral
                          > i władzę ludową "

Ot i insynuacje , powtórzę : " w zamian za drobne przysługi ..." .
                          Jakie to ohydne , takie przysługi jeśli ktoś je czynił , ale i takie insynuacje jeśli ktoś nie ma żadnych , żadnych dowodów , bo ich nie mogło być .

Tak to prawda były " ... ścieżki zdrowia zamordyzm , wieźniowie polityczni ,z
                          > amnkięte granice ......." .
                          Przykro mi i teraz i wtedy ale trzeba otwarcie to stwierdzić , że takie przykrości dotyczyły niewielkiej liczby ludzi .
                          Ludzie , w tym studenci , wyjeżdżali za granicę , do demoludów swobodnie - oprócz Sojuza - bo tam albo na zaproszenie albo z wycieczką .
                          Do krajów zachodnich także nie było wielkich problemów , trzeba było odpowiednio wcześnie mieć otwarte konto w banku PKO SA z kwotą co najmniej 120 USD ( mogły być pożyczone ) dostać potwierdzenie z banku ( bez problemu ) i złożyć wniosek o paszport do biura paszportowego .
                          Trochę to trwało i dlatego trzeba było to zrobić dużo wcześniej , zwłaszcza , że jeszcze potem trzeba było uzyskać wizę - do Austrii nie trzeba było .

Tak , za komuny niektórzy mieli problemy . Ale też faktem jest , że ci , którzy otwarcie kontestowali komunę - teraz oni są celebrytami , i jak się załapali na pierwsze wybory w 1989, to już nie schodzą z karuzeli władzy . Taki to obrót sprawy .
                          Ci , którzy za komuny spokojnie studiowali i żyli acz skromnie , to i dzisiaj żyją skromnie , ale jednak z ciągłą obawą o utratę pracy .
                          Nie narzekam . Cieszę się , że czasy komuny minęły ale nie zamierzam ani przyciemniać barw ani koloryzować tamtych czasów .

Co do mojego szefa - w jednej szkole - wzorem innej nauczycielki - i ja postarałem się o odpowiednie zaświadczenie z IPN o nie byciu notowanym .
                          I je mam .
                          To coś znaczy Babciu . Radzę wziąć to pod uwagę w przypadku kolejnych insynuacji .
                          Bo przekraczasz granice prawa .
                          • Gość: babcia Re: Ikto to mówi ! - trzeba było tylko chcieć IP: *.iplus.com.pl 04.11.10, 10:47
                            angrusz a dlaczego nie jesteś wymieniony w wykazie " Zaświadczenia wydawane na podstawie art. 29a ust. 1 ustawy o IPN "Aktualizacja na dzień 03.10.2010.

Zaświadczenia wydawane na podstawie art. 29a ust. 1 ustawy o IPN
                            Art. 29a. 1. Prezes Instytutu Pamięci, na wniosek, informuje w ciągu 14 dni w formie zaświadczenia, czy dane osobowe wnioskodawcy są tożsame z danymi osobowymi, które znajdują się w katalogu funkcjonariuszy, współpracowników, kandydatów na współpracowników organów bezpieczeństwa
                            państwa, o których mowa w art. 5, oraz innych osób, udostępnionym w Instytucie Pamięci od dnia 26 listopada 2004 r.
                            Sprawdzic łatwo ... sam ujawniłes na forum sowje dane osobowe !!

I to było by na tyle , bez odpowiedzi, bo strach się bac !!!
                            • 100rima Re: Ikto to mówi ! - trzeba było tylko chcieć 04.11.10, 16:42
                              Gość portalu: babcia napisał(a):
                              Babcia stawia pytania odpowiednie do twych zarchiwizowanych wpisów.
                              I nie unos sie jak nadety balon niemalze opozycjonista z PRL, bo takim nigdy nie byles.
                              Rozpisywales sie natomist tutaj barwnie nie liczac sie ze slowami, obrazajac kogo popadnie, szczegolnie kobiety, wiec placisz gosciu z tej kredytowej karty, i nie strasz nikogo tutaj sadem!

Ja owszem moge, wszystkich tych anonimow szczekajacych zza wegla, (wpisy sa zarchiwizowane) nietyle ze straszyc, ale rzeczywiscie urzeczywistnic.

Tak jak pisze to o mnie nie biblia, lecz internet.

Przepros Babcie, zlagodniej pisz rozwazniej.

Na zdrowie Ci to wyjdzie.

• Gość: ryk Re: Ikto to mówi ! - trzeba było tylko chcieć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.10, 09:37
                              A tyś babciu chyba bluegrazyna! Ale doborowe towarzystwo - paru niewydarzonych życiowo emigrantów i stara pie...cha,która dzięki komunie skończyła studia, brała stypendium i darmowy akademik,a dzisiaj bredzi sama nie wie o czym.
              • Gość: babcia Re: I kto to mówi !! IP: *.iplus.com.pl 02.11.10, 11:05
                Po to ,aby forumowicza na forum mogli sobie wyrobic sami o tobie opinie
                odpowiedz czym przysłużyłes się władzy ludowej ,że pozwoliła ci byc pilotem
                wycieczek zagranicznych !!???
                • Gość: reńka Re: I kto to mówi !! IP: *.chello.pl 02.11.10, 14:45
                  Wystarczyło znać języki obce,a to bylo wtedy dość rzadkie.Oj babciu jak ty bajdurzysz??
                  • Gość: babcia Re: I kto to mówi !! IP: *.iplus.com.pl 02.11.10, 16:11
                    Nie wystarczyło znac język iobce .
                    Trzeba było jeszcze przysłużyc się władzy ludowej .
                    Znam te czasy z autopsji ,a Gliwcach studiowałam i mieszkałam wtedy prawie 10lat
                    i znałam dobrze to środowisko .
                    Jak wtedy się mówiło " trzeba było byc po linii i na bazie "
                    • Gość: angrusz1 Re: I kto to mówi !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.10, 20:28
                      Czy babciu już ci wyjaśniłem .

Z tego co piszesz to widać, że pilotem nie byłaś a więc szczegółów nie znasz .
                      Więc twój upór i sugestia , że trzeba było się władzy ludowej przysłużyć , by być pilotem wycieczek zagranicznych BPiT Almatur , jest kłamstwem .
                      Oczywiście , być może byli piloci , którzy "służyli " władzy ludowej jeszcze w inny sposób .
                      Do mnie takie sygnały nie dochodziły ale czułem ,że to jest .
                      • rowan_bean Re: I kto to mówi !! 02.11.10, 21:10
                        Do ciebie dociera tylko"łagodna perswazja" dekoratora Ryszki, tudzież infułata Skubisia, jako jedynie ważne sygnały na drodze do otrzymania ochłapu ze stołu kolejnej ludowej władzy!
                        Tylko, że ta nowa władza jest jeszcze bardziej ludowa od komunistów! Sielska można powiedzieć!
                        Oni są takimi nowoczesnymi Janosikami. Zabrać innym i dać biednym, czyli sobie! Biedni, pokrzywdzeni, ale "waleczni". Zwłaszcza w bitwie o stołki i korytko!
                        • storima Re: I kto to mówi !! 02.11.10, 21:15
                          Wspomina - To była ciężka praca, pilotowanie. Rzadko niewdzięczna, ale często wyczerpująca. Na dodatek towarzyszył nam stale nasłuch bezpieki, nie tylko jako głucha obecność mikrofonów hotelowych, ale też w postaci wyraźnych, podszytych groźbami zaproszeń do współpracy z SB. W niektórych wypadkach czerwoni instalowali przy pilocie jawnego agenta.

Nie miales takich przypadkow angrusz?
                          • aspirata Re: I kto to mówi !! 02.11.10, 23:06
                            storima napisał:

> Wspomina

kto wspomina???
                            • 100rima Re: I kto to mówi !! 02.11.10, 23:31
                              Kto mówi???
                              Ano on:
                              Robert Kaczmarek wspomina
                              www.tur-info.pl/p/ak_id,5510,,robert_kaczmarek,pilot,praca_pilota,almatur,wspomnienia,prl,konflikty.html
                          • Gość: babcia Re: I kto to mówi !! IP: *.iplus.com.pl 03.11.10, 09:54
                            storima napisał:
                            storima napisał:

> Wspomina - To była ciężka praca, pilotowanie. Rzadko niewdzięczna, ale częst
                            > o wyczerpująca. Na dodatek towarzyszył nam stale nasłuch bezpieki, nie tylko ja
                            > ko głucha obecność mikrofonów hotelowych, ale też w postaci wyraźnych, podszyty
                            > ch groźbami zaproszeń do współpracy z SB. W niektórych wypadkach czerwoni insta
                            > lowali przy pilocie jawnego agenta.

A ty żyłeś w innym kraju angrusz i nic o tym nie wiesz ...
                            • Gość: angrusz1 Re: I kto to mówi !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.10, 11:35
                              Do babci :

Może Rosjanie instalowali " jawnego agenta " , bo nie Polacy w biurze Almatur .

Nie stać było Almaturu by fundować komuś wakacje np w Bułgarii w Bałcziku . No ale czy któryś uczestnik nie był TW , to do mnie nie docierało .
                              Cóż to za wyjazd do Bułgarii latem , no po koniec lata - czasem trzeba było uruchamiać własne kontakty i namawiać na wyjazd , bo było wolne miejsce .

Ty chyba masz coś na oczach Babciu albo i z głową problemy , pamięcią w szczególności .
                              Całkiem inaczej widziałaś tamten świat niż ja .

A ta osoba , która cytujesz to w ogóle mało wiarygodna .
                              To widać po wpisach .
                              Owszem może w jego środowisku tak było .
                              W moim środowisku studenckim tak nie było .
                              Choć agenci - wtyki esbeckie wśród studentów - zapewne byli .
                              Sam się zastanawiam czy moje trudności z pewnym egzaminem - chemia organiczna ( 80 % studentów miało je ) to nie skutek nacisku tychże służb na ówczesną panią profesor .
                              Takie sprawy były możliwe ale czy w moim przypadku , to nie wiem .
                              • rowan_bean Re: I kto to mówi !! 04.11.10, 18:12
                                angrusz, to nie była krzywdząca ręka bezpieki, tylko twoje jawne nieuctwo, któremu dajesz dowody do dzisiaj i na każdym kroku!
                      • Gość: babcia Re: I kto to mówi !! IP: *.iplus.com.pl 03.11.10, 09:51
                        Angrusz nie kłam .
                        Znam pilotów z tamtych lat, tych którzy ,nie chcieli donosic na wycieczkowiczów i dlatego władza ludowa nie życzyła sobie ,aby tacy nieprawomyślni ,niepewni pilotowali wycieczki .
                        I znam pilotów ,którzy znają ciebie z tamtych lat ....
                        I nie wybielaj się , bo nikt kto pamięta z autopsji lata 70 na Śląsku ci nie uwierzy .
                        Takie bajeczki , to możesz opowiadac małolatom !!!
                        • Gość: angrusz1 Re: I kto to mówi !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.10, 11:25
                          Do babci :

Zarzucasz mi kłamstwo . Ach !! jaki agresywny język . No , ale ja też jeśli ktoś łże jak bura suka to i ja mówię to wprost .

No więc , ja tobie zarzucam kłamstwo : babciu łżesz jak bura suka , a pojęcia o środowisku pilotów nie masz , o działalności klubu Interguide pojęcia nie masz .Powtórzę z lat późnego Gierka , bo to były całkiem różne czasy na uczelniach do 13.12.1981 i po tej dacie .
                          Po stanie wojennym już mogło być inaczej ale i ja wtedy co innego robiłem .

Są ludzie , którzy pamiętają dobrze tamte czasu - dla jasności druga połowa lat 70 tych i dobrze wiedzą jak łatwo było zostać pilotem wycieczek , owszem trudno , bo trzeba było chcieć się wysilić - chodzić , ba !!! z Gliwic to dojeżdżać do Katowic do Almaturu na kurs - to trwało kilka miesięcy , zdać egzamin z wiedzy na temat przepisów, zasad działania turystyki almaturowskiej , ze znajomości - turystycznej znajomości - swojego terenu , no i z języków : przede wszystkim rosyjskiego , bo oprócz byłej NRD to wszędzie obowiązywał język rosyjski , a wycieczek na zachód było jak zwykle za mało by wystarczyło dla wszystkich chętnych pilotów - ale praktyka była i taka, że mówiło się takim językiem , jaki kto umiał i jaki był potrzebny w danym momencie .

Pamiętam pilotowanie , po Polsce grupy rumuńskiej , w której byli i Niemcy rumuńscy i Węgrzy rumuńscy a i osiedleńcy rosyjscy z okolic Tulczy w delcie Dunaju . I w zastosowaniu były i rosyjski i angielski i niemiecki .

No cóż , po twoich wpisach na temat Almaturu i pilotowania wycieczek , a zwłaszcza po upieraniu się Babci przy swoim , wiem z kim mam do czynienia - kłamca i manipulant .
                          Ot taka opinia pozostanie i przy czytaniu innych postów Babci na innych wątkach .
          • Gość: bodzio Re: Agresywny język IP: *.adsl.inetia.pl 29.10.10, 23:14
            Jak za dawnych lat trzy razy tak i dziwne raz nie
            • citimen_1 agresywny jeżyk .. 30.10.10, 01:49

www.youtube.com/watch?v=0r_LQ1SJZyw&feature=related

dokładnie.. tu i teraz.. 2010 ....
              autor wątku is dead...
              • storima Re: agresywny jeżyk .. 31.10.10, 00:58

> Chciałbym zwrócić uwagę , że poprzedniczka partii do której należy pan Wikiński
                > też wiele lat i na okrągło gadała o nowoczesności .
                > A wyszło jakoś nie tak .

1. Czasy się zmieniły.
                2. To TY na usługach PZPR zarabiałeś jako przewodnik komunistycznego ALMATOUR.
                3. To TY broniles wladzy PZPR z kalasznikem spacerujac dumnie i odkrywajac podklady sera zoltego (niedostepnego w stanie wojennym) stwierdzajac, ze dzieki Jaruzelskiemu ser wrocil na polki sklepowe (niczego takiego nie bylo) ty jednak stukales na FCz, ze toTY masz racje.

1. i jeszcze raz 1.

1. Niczego sie nie nauczyles. Zatrzymales sie na PRL i w ARMATURZE tkwisz dalej.

Tylko psycholog, jesli rodzine Cie popchnie, moze Tobie pomoc.
                • Gość: do striomy Re: agresywny jeżyk .. IP: *.adsl.inetia.pl 31.10.10, 09:03
                  pierdzielisz jak nawiedzony Schetyna , uraz jakiś czy co.Jakby wszystkich skazać co mieli książeczki pzpr lub byli na usługach tej partii to trzeba pół narodu wsadzić.Idż do budy tam szczekać.Bez usmiechu
    • storima Link do armatury łazienkowej 31.10.10, 01:15
      www.markowydom.pl/c/armatura

TY angrusz przynależysz do arMaTuRY PRL.
      Sam o tym bezustannie piszesz.

Sprawdź czy pisze prawdę.

Nie na google.

U Twego psychologa.
      W międzyczasie odłącz się od forum !!!

PS
      Wyjdzie Ci to na zdrowie.
      • Gość: driver Re: Link do armatury łazienkowej IP: *.dip.t-dialin.net 31.10.10, 01:19
        storima napisał:
        > TY angrusz przynależysz do arMaTuRY PRL.
        > Sam o tym bezustannie piszesz.

Storima jestes naprawde fajny gosc konkludujac Twoje wartosciowe merytorcznie posty. Ale w tym watku i nie tylko dajesz non stop ad personam.
        Moim zdaniem to nie jest w porzadku.
        Powtorze: Angrusz ma prawo do swojego zdania, a to ze jest pisowczykiem to jego sprawa.
        Swoimi postami demaskuje sie jaki jest archaiczny i niezyciowy. Moze to jakis stetryczaly rencista?
        Moim zdaniem luzio jest jak najabrdziej wskazane. "Stori" troche mniej piany a wiecej usmiechu.
        • storima Re: Link do armatury łazienkowej 31.10.10, 13:53
          Drogi Kierowco,
          owszem, jesli to jest rencista i mu lzej na duszy gdy kogos zelga na publicznym forum, to czy ja jestem psycholog jasnowidz? Gdy ktos uliza, aby sobie ulzyc, to ja nie wiem co moga wiecej napisac, niz poprostu jak piszalem, sklonic rodzine internauty aby mu pomogla.
          Coby on nie wypisywal kalumnii, raniac innych, a pieszczac swe, jednak, niezabardzo zdrowe:
          EGO.

_________________________________________________________________________

Istnieje parawica, partie srodka, lewica i ekstremy.
          Nie rozumiem, dla czego facet czerpiacy ekstra korzysci za PRL (przewodnik ALMATUR-to byla jedna z wyjatkowych fuch, poparta przez egzekutywe PZPR-Angrusz),
          wiec nie rozumiem jakim prawem angrusz zarzuca cos ludziom z SLD, ktorzy w czasach PRL,
          wozeni byli na wozkach w pieluchach, a Angrusz zarabial kokosy jak na tamte warunki.
          To nie sa zadne wycieczki osobiste (ad personam), lecz usuwanie historycznego falszu,
          ktorym angrusz bezmyslnie faszeuje to forum.
          Jesli forum ma uczyc, to ja wlasnie dlatego o tym pisze.
          Storima.
    • Gość: lo_slowacki Re: Agresywny język IP: 188.33.56.* 31.10.10, 11:21
      angruszu... sam jesteś średniowieczny...

i wara od SLD.

i uważaj, bo jeszcze w twych słowach Jarosław Kaczyński jakiś spisek wyniucha i co? i nawet Ryszard C. ci nie pomoże
    • Gość: babcia Re: I kto to mówi IP: *.iplus.com.pl 31.10.10, 15:35
      Ikto to mówi ???
      Angrusz który wielokrotnie obrażał mnie na forum , posadzając o sklerozę .angrusz który ludzi ,którzy mają inne poglądy niż on nazywa głupkami ,angrusz , który lekcewazy prawo i konstytucję i upomina się o mozliwośc bicia dzieci po łapach .
      Angrusz .który w głebokiej pogardzie ma ma swoich ucznów
      A to tylko niektóre cytaty z forum
      Angrusz pisze :

"Taki jest cel mediów i głupich dziennikarzy .
      Zachowują się jak psy , które ktoś poszczuł. "

" No właśnie kto ? Czy to starcza skleroza każe babci wracać do tematu kałacha pod byle pretekstem ? "

" No ale palanty forumowe swoje wypisują "
      A ciąg dalszy wypowiedzi Angrusza nastąpi

• storima Re: I kto to mówi 31.10.10, 16:13

> I kto to mówi ???

Droga Babciu, jestes wiernie chroniona polska konstytucja.
        Ten angrusz konstytucje zniewala.
        I to tez dobrze, ze chamskie wpisy nie sa kasowane.
        Taki u nas HydeCzestochowaPark.

A jak ktos si wkurzy to i poda prokuratury.

Ale czy podawanie Andrzeja Gruszczyńskiego
        do prokuratury ma jakikolwiek sens?

Tak, jesli Gruszczyński
        poraz
        100
        obrazi
        publicznie
        wpisem
        na
        forum.
    • storima Re: Agresywny język 31.10.10, 16:59
      W roku 1972 Kaczmarek postanowił rozpocząć pracę jako pilot grup turystycznych. Wybrał pracę w Almaturze. Musiał zapisać się do SZSP, ale jak przyznaje było to dla niego łatwiejsze niż przystąpienie do ZMS. Wspomina - Bez żadnych rozterek podpisałem więc deklarację przystąpienia do krakowskiego oddziału SZSP i po zdaniu egzaminów otrzymałem licencję pilota z czterema obcymi językami.
      Angrusz w archiwach forum opisuje podobne przypadki.
      Pisząc o sobie jako wiernym wojowniku, obrońcy PRL.
    • 100rima Jak Gruszczynski zarabial w PRL 31.10.10, 17:17
      W tamtych czasach pilot na napiwkach zarabiał więcej niż miał z regularnego wynagrodzenia. Kaczmarek wyznaje - Chodziło więc o to, by załapać się do grona pilotów dobrze obsługiwanych przy rozdziale grup. Najlepiej miała tu wewnętrzna sitwa weteranów biura, ale i dla reszty zostawało dość interesujących propozycji, rozdzielanych nie bez brania pod uwagę sprawności pilota. System polegał więc na subtelnej alchemii nieformalnych powiązań i zawodowych zalet. System ten był wydajny i w zasadzie bezkonfliktowy.

Napisz wiecej Andrzeju.
      Nagle oskarzasz SLD.
      Ludzi ktorzy wozeni byli w pieluchach.
      A ty Andrzeju, zbierales kokosy.
      Pracujac w uprzywieliwowanym Almatur.
      Dzieki poparciu PZPR.
      Ty teraz smiesz wyzywac od 'komuchow' mlodych ludzi z lewicy???
    • 100rima Angrusz PRL 31.10.10, 17:31
      Kaczmarek wspomina też swoje wschodnioeuropejskie przygody. - Najsympatyczniejsze, ale politycznie nieudane było spotkanie z dużą grupą Węgrów. Bawiliśmy się doskonale, zwłaszcza nocą, lecz na każdą próbę poważniejszej rozmowy reagowali ciszą. Nie chcieli nawet rozmawiać o pojedynkach sportowych, jeśli miały one polityczny kontekst, na przykład o meczach, gdzie Sowieci dostali łupnia.

Opowiedz angrusz.
      Pisales na forum przedstawiajac sie jako Gruszczynski Andrzej o twych
      uslugach, jako przewodnik w komunistycznym PRL.

Nagle chłopie zaczynasz zjeżdżać brzytwą ludzi z lewicy, których w twym wieku w PRL
      przewijano w żłobku w pieluszkach.

A Ty Gruszczyński, zwijałeś świetną kasę.

teraz wymawiasz im, ze zerowali w PRL.

Raczej Ty cmokałeś PRL po jej wszystkich sutkach,
      a na dzis udajesz swietego peerlowkiego cykacza bez zamku.
      • Gość: bodzio Re: Angrusz PRL IP: *.adsl.inetia.pl 31.10.10, 18:05
        He he droga babciu , strioma jesteś super gość , twoje wartościowe posty .Ubaw po same pachy.Ci co się skrywaja pod nickami lub wylogowują.Te ryśki co jątrzą po różnych stronach .Dobrze było sprawdzić ich papiery.Tatusiów i mamusie.Co to za ptice.Jak sobie wypominamy .Czyje to dzieci leciały w kulki po śmierci Lecha.Która mamusia kazała naparzać kościół?Dobrze by było coś o sobie napisać ,a nie negatywy o komś .A samemu się skrywać z klawiaturką.Albo się wierzy , w Boga i chodzi do kościoła.Lub się udaje .I nie napyla na nasz sport częstochowski nie będąc na żadnym meczu.Ciekawe jakie rodzinki spotykały się na grobach i czy był krzyż na pomniku .
        • 100rima Z krzyzem, czy bez, z jakimkolwiek zyczonym sobie 31.10.10, 18:25
          A co to kogo obchodzi czy byl i jaki krzyz na grobie????

Grob jest grobem.
          Z krzyzem, czy bez,
          z jakimkolwiek zyczonym sobie pozmiertnie
          znakiem zawsze jest
          boskim grobem.
          • Gość: bodzio Re: Z krzyzem, czy bez, z jakimkolwiek zyczonym s IP: *.adsl.inetia.pl 31.10.10, 18:51
            Mnie też. Ale dzisiaj jestem ciekawy życia hehe.Jak nie krzyż to gwiazda lub skośny .Ale to nie ładnie się wyłamywać , bo co ludzie powiedzą.I jak rodzinka też taka cała zadufana anty.I znicz niezłomny.
    • 100rima dRUT 31.10.10, 20:00
      JE
      CZYLI
      SZYDEŁKUJĄC.
      storima.
      • Gość: bodzio Re: dRUT IP: *.adsl.inetia.pl 31.10.10, 20:44
        Ty nie szydełkujesz. Bo to nie ta mowa i ciało.U mnie na budowie, kto ciągnie druta to zbrojarz.We Francji , aszparung to wszystko na magnesy.Nie pozdrawiam.
        • storima zasraniec cham 31.10.10, 20:55
          czy chamski wpis wpisujesz
          zasraniec
          cham
          zaistniales
          bodzio.
          • 100rima Re: zasraniec cham 31.10.10, 21:03
            Ano zaistniał raz kolejny jako bezwzględny
            cham w Częstochowie.
          • Gość: bodzio Re: zasraniec cham IP: *.adsl.inetia.pl 31.10.10, 21:05
            Pardon.Jesteś nędznym kiełkiem ziemi częstochowskiej .Znerwicowany gnojek co tylko nadaje na swoją ojczyznę.Pozostań tam i gnij.
            • storima Ano w sądzie dziecino warlock. 31.10.10, 21:12
              Gość portalu: bodzio napisał(a):

> Pardon.Jesteś nędznym kiełkiem ziemi częstochowskiej .Znerwicowany gnojek co ty
              > lko nadaje na swoją ojczyznę.Pozostań tam i gnij.

Świetnie załapiemy się !!!

Gdzie?

Ano w sądzie dziecino warlock.
              • aspirata Re: Ano w sądzie dziecino warlock. 31.10.10, 21:22
                storima napisał:

> Gość portalu: bodzio napisał(a):
                >
                > > Pardon.Jesteś nędznym kiełkiem ziemi częstochowskiej .Znerwicowany gnojek
                > co ty
                > > lko nadaje na swoją ojczyznę.Pozostań tam i gnij.
                >
                > Świetnie załapiemy się !!!
                >
                > Gdzie?
                >
                > Ano w sądzie dziecino warlock.

Kubis z nami wspolprauje, wiec WAS CIEMNOTY
                tez spoko namierzymy.

PisZCiEDaLej.

AsPiRaTA.
                • storima Re: Ano w sądzie dziecino warlock. 31.10.10, 21:44
                  No chciałoby się.

ALE PO CO ???
    • storima tEN cHAM bODzIO 31.10.10, 21:31
      Nie
      po wadze
      zrowniwarzony facet.
      CzystyCham.
      • Gość: warlock Re: tEN cHAM pachujec IP: *.159.48.193.static.crowley.pl 31.10.10, 23:11
        Co to chciales pachujcu od mojej osoby ? Co raz to mnie wspominasz w postach,gadzie zajadły.Troszke wstyd pisac w takie dni do ciebie qrwo emigracujna,ale przełamuje sie i czekam na pozew sądowy. Numer IP łatwy to identyfikacji,zatem czekam gnido przebrzydla mareczku pachujcu. Wyjdz z nory i badz mezszczyzna.
    • Gość: I kto to mówi Re: Agresywny język IP: *.iplus.com.pl 01.11.10, 12:43
      A teraz ciąg dalszy wypowiedzi angrusza !!

"Mam już dość tych od bezstresowego wychowania - pracuję w szkole - i
      juz ani nie ma strachu , ani żadnej obawy by walczyć z tymi
      głupcami Takie gostki wczesnie zaczynają i przez wiele lat są " uczniami " no
      i robią sobie rozrywkę z lekcji .
      A niektóre palanty forumowe każą mi uczyć płynnej wymowy po
      angielsku , przy wrzasku takiego gostka i chóralnym śmiechu połowy
      głupiej klasy . Palanta nazywam po imieniu .
      Niech nie palanci tu na forum . "

" łżesz jak bura suka . '

" No ale takie jak ty forumowe palanty i kłamcy ( jakież to pełowskie ) teraz co
      innego piszą . "

" Ale ... ale czy ty jesteś taka głupia, że nie potrafisz zrozumieć czy taka wredna , że ciemnotę próbujesz mi i innym wcisnąć "
      • Gość: do babci Re: Agresywny język IP: *.adsl.inetia.pl 01.11.10, 18:09
        Wystarczy, nie męcz juz ucha .Bo faktycznie łżesz.Podyskutował bym z tobą , ale wpisy dyskredytują ciebie .Nie jesteś babcią jesteś zwkłym upiredliwym ,małym gnojkiem.
    • Gość: BABCIA Re: i kto to mówi IP: *.iplus.com.pl 01.11.10, 16:18

A to tekst angrusza pisany z iście chrześjańską życzliwością

" Babciu , nie czujesz , że już bliżej niż dalej i trzeba będzie pogodzić się z
      Bogiem zanim . "

• Gość: babcia Re: Ikto to mówi IP: *.iplus.com.pl 01.11.10, 18:53

A teraz prezentuję wypowiedzi angrusza dotyczące kobiet .

"żadnej potem reakcji ze strony wychowawczyni ( podczas menopauzy ) .
      Nic . Więc skoro tak wychowawczyni podchodzi do swojego wychowawstwa to i ja do takich
      kobiet - nauczycieli . Owszem sprawność umysłowa i równowaga psychiczna tak .
      Z powodu braku takowych kobiety w wieku przekwitania mają sporo problemów -
      zwłaszcza nauczycielki w szkole . "

" A .... a wychowawczynie , często paniusie w wieku przekwitania , nawet palcem
      nie ruszyły , aby poskromić tych stadionowych bywalców . "

'"a to ja wysłuchiwałem , stosownym tonem , jaki to ja jestem niedokształcony , ba
      ... nieodpowiedni do nauczania angielskiego
      Teraz wiem , ba wiedziałem i wcześniej ale teraz jestem pewien co o tych
      paniusiach po menopauzie sądzić "

I pozostawiam ten tekst bez komentarza !!!

• Gość: do babci Re: Ikto to mówi IP: *.adsl.inetia.pl 01.11.10, 19:09
        ty to jakaś przygłupia jesteś.jeszcze się okaże ,że tym ryśkiem to ty jesteś.ten to zawalony robotą bo po wszystkich forach lata,by coś pierdyknąć.literówki pamiętaj ,bo pomyślę ,że mamusia cię przepychała do klasy za papiery.
      • 100rima Re: Ikto to mówi 02.11.10, 21:24

>
        > A teraz prezentuję wypowiedzi angrusza dotyczące kobiet .

Ktos z takim CV, nigdy nie otrzyma parcy na stanowisku pedagoga w UE.
        • aspirata Gruszczynski przez swe chamskie wpisy wEUskreslony 02.11.10, 23:38
          100rima napisał:

> Gość portalu: babcia napisał(a):
          >
          > >
          > > A teraz prezentuję wypowiedzi angrusza dotyczące kobiet .
          >
          > Ktos z takim CV, nigdy nie otrzyma parcy na stanowisku pedagoga w UE.

Nawet na zmywaku w restauracji UniiEuropejskiej, z takim
          CV

a to wszystko jest na necie

Nie otrzyma zadnej pracy kandydat Gruszczynski.

Zadnej.

0.

• 100rima Re: Gruszczynski przez swe chamskie wpisy wEUskre 03.11.10, 00:08
            Dekorator Ryszka wmówił Gruszczyńskiemu,
            ze nie mieszkamy w Polsce,
            ale w KaczoLandzie.
            I ten w to uwierzył.
            Stad takie jego wpisy.
      • aspirata Re: Ikto to mówi kandydat z lity PiS 02.11.10, 23:19

>
        > A teraz prezentuję wypowiedzi angrusza dotyczące kobiet .
        >
        > "żadnej potem reakcji ze strony wychowawczyni ( podczas menopauzy ) .
        > Nic . Więc skoro tak wychowawczyni podchodzi do swojego wychowawstwa to i ja d
        > o takich
        > kobiet - nauczycieli . Owszem sprawność umysłowa i równowaga psychiczna tak .
        > Z powodu braku takowych kobiety w wieku przekwitania mają sporo problemów -
        > zwłaszcza nauczycielki w szkole . "
        >
        > " A .... a wychowawczynie , często paniusie w wieku przekwitania , nawet palcem
        >
        > nie ruszyły , aby poskromić tych stadionowych bywalców . "
        >
        > '"a to ja wysłuchiwałem , stosownym tonem , jaki to ja jestem niedokształcony ,
        > ba
        > ... nieodpowiedni do nauczania angielskiego
        > Teraz wiem , ba wiedziałem i wcześniej ale teraz jestem pewien co o tych
        > paniusiach po menopauzie sądzić "

To pisze kandydat z lity PiS:

Andrzej Gruszczyński:

forum.gazeta.pl/forum/w,1186,117535736,117535736,Andrzej_Gruszczynski_lista_PiS.html
      • aspirata Bedzimy powtarzac Gruszczynskiego, warlocka, zen ! 04.11.10, 20:44
        Gruszczyński Gość portalu: babcia napisał(a):

A teraz prezentuję wypowiedzi angrusza dotyczące kobiet .

"żadnej potem reakcji ze strony wychowawczyni ( podczas menopauzy ) .
        Nic . Więc skoro tak wychowawczyni podchodzi do swojego wychowawstwa to i ja d
        o takich
        kobiet - nauczycieli . Owszem sprawność umysłowa i równowaga psychiczna tak .
        > Z powodu braku takowych kobiety w wieku przekwitania mają sporo problemów -
        > zwłaszcza nauczycielki w szkole . "
        >
        > " A .... a wychowawczynie , często paniusie w wieku przekwitania , nawet palcem
        >
        > nie ruszyły , aby poskromić tych stadionowych bywalców . "
        >
        > '"a to ja wysłuchiwałem , stosownym tonem , jaki to ja jestem niedokształcony ,
        > ba
        > ... nieodpowiedni do nauczania angielskiego
        > Teraz wiem , ba wiedziałem i wcześniej ale teraz jestem pewien co o tych
        > paniusiach po menopauzie sądzić "

I pozostawiam ten tekst bez komentarza !!!

>
        SERWIS CZĘSTOCHOWA POLECA:
        • aspirata Andrzeja Gruszczynskiego, warlocka, 04.11.10, 20:58
          Bierzemy poważnie ściągając gacie miarą forsy?

Mnie się to podoba

i się dołażę

za to

zdjątko!
          • 100rima Andrzeja Gruszczyńskiego, warlocka, Zen 04.11.10, 21:24
            aspirata napisała:

> Bierzemy poważnie ściągając gacie miarą forsy?
            >
            > Mnie się to podoba
            >
            > i się dołażę
            >
            > za to
            >
            > zdjątko!

I to maja szczęście, ze nikt się nimi na poważnie nie wpisał.

Jak do tej pory.
            • storima Andrzeja Gruszczyńskiego, warlock, zen 04.11.10, 21:31
              Mają Gruszczyńskiego szczęście, ze nikt nie postawił warlock, zen
              w sądzie.

__________________________________________________________________________

Do czasu.
              • aspirata Andrzej Gruszczyński, warlock, zen 04.11.10, 21:51
                storima napisał:

> Mają Gruszczyńskiego szczęście, ze nikt nie postawił warlock, zen
                > w sądzie.
                >
                > __________________________________________________________________________
                >
                > Do czasu.

Pewnie ponownie bedzie dumny (Gruszczyński, zen, warlock)
                ze watek idzie w gore.
                Co za nienormalność.
                Cieszyć się z podbijania wątku
                Chamów pospolitych??
                • storima Re: Andrzej Gruszczyński, warlock, zen 04.11.10, 23:02
                  Gruszczyński tak ma.
                  Dostaje ćwiku.
                  Gdy jego chamski watek.
                  Idzie w gore.
    • Gość: ? Hasbara na FCz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.10, 09:59
      no no
      • aspirata Re: Hasbara na FCz? 02.11.10, 22:37
        Gość portalu: ? napisał(a):

> no no

a ty co zagraniczny palancie dalej tkwisz w teorii, ze to Polacy stawiali obozy koncentracyjne???
    • 100rima Agresywny język.CzyliNajwiekszeChamyGrupyAngrusza 04.11.10, 17:09
      Angrusz, nie zapomnijmy, ze twoi przebierańcy, wierni ci od lat na tym forum to m.in.:
      warlock, zen.

Jeśli straszysz sadem Babcie...
    • Gość: Zen Storima zobaczysz chama w lustrze IP: *.jasnogorska.trustnet.pl 04.11.10, 17:19
      ilekroć chcesz zobaczyć chama popatrz w lustro forumowy idioto :))))))))))))))))))))))))
      • 100rima Re: Storima zobaczysz chama w lustrze 04.11.10, 17:35
        Angrusz otwiera się talia kart twoich zwolenników.
        Napisz PiS, angrusz i gościu (z doskonałym kontem karalnych wpisów w archiwach)
        strzela w ciemno.
    • aspirata Re: Agresywny język 04.11.10, 18:27
      Nasza asocjacja służy pomocą-w tej sprawie.
      Piszcie na FCz.
      • 100rima IsCIe Agresywny język 04.11.10, 18:46
        Nie ty raczej moja asocjacja.
        I.

Nie piszcie.
        TylkOgladajcie.
        A i to. NiePoMoRze. Nad MoRzEMoże.

www.youtube.com/user/storima100rima#p/a/u/0/tw8BWxcQUJ8

• aspirata IsCIe Agresywny język 04.11.10, 19:29
          Andrzej GRUSZCZYNski

Przeciez to
          ty
          warlock
          czyli ty
          zen
          i
          inne
          najwieksze
          chamskie
          internet
          przydasie
          warlock
    • 100rima Re: Agresywny język 04.11.10, 19:47
      Najgorsze,agresywne chamskie wpisy na Forum Czestochowa, ktorymi mzna wygrac sporo kase jesli przedstawi sie ich przed sadem (bodzio, cham rowniez):
      angrusz, zen, warlock.
      • aspirata Re: Agresywny język 04.11.10, 19:55
        Storima, owszem mozna ich upokorzyc za chamstwo, ktore publicznie,
        prostacko, bez powziecia zadnej odpowiedzialnosci,
        chamstwo sobie szkodzac.

To bylo by swietne gdy by nagle spod kulonym ogonoem ogloszeni na forach musieli odwalic jakies roboty spoleczne.

Dobry pomysly dla zen i warlocka, jak i grusza.
    • aspirata Agresywny językAndrzej Gruszczyński, Warlock, Zen 04.11.10, 20:12
      Przede wszystkim trzymam strone Babci.
      Prymitywne cytowne przez Ciebie Babciu
      teksty kandydata PiS
      Andrzeja Gruszczyńskiego Gruszczyński
      jak najbardziej:

do sadu tego chama wraz z jego zwolennikami
      zen, warlock, angrusz
      Podac.

• Gość: warlock Re: Agresywny językAndrzej Gruszczyński, Warlock, IP: *.159.48.193.static.crowley.pl 05.11.10, 01:20
        Opamietaj sie , stales sie posmiewiskiem Forum. To wszystko na Twe wlasne zyczenie (!) Twe zajadle osobiste zwary oraz zajadły jezyk chorobliwej nienawisci ustawily cie na piedestale chamstwa . Do sądu do sądu. Gotów jestem stawic sie do Sądu na kazde wezwanie (!)
        • 100rima Re: Agresywny językAndrzej Gruszczyński, Warlock, 05.11.10, 21:45
          warlock mnie to bawi;

napisales:
          zakuta pała, ciemna masa, ciemny żłób, gamoń, muł, kołek, kiep, jełopa, głupol,
          głupiec, głupi, głupek, matoł, czub, cymbał, ciołek, cep, cap, bęcwał, baran,
          błazen, oszołom, świr, pacan, wolnomyśliciel, wariat, bezmózgowiec, wał, trep,
          tłumok, tłuk, tępota, świrus, szajbus, przygłupek, półgłupek, półgłówek,
          pomylony, pomyleniec, patafian, pajac, tępak, cielę, psychol, psychiczny,
          szaleniec, szalony, palant, osioł, tuman, przygłup, młot, kretyn, matołek,
          jełop, głąb, idiota, fajansiarz, dureń, debil, ćwok.

Kiedy sie
          czegos nie rozumie to trzeba to opluc,tak na wszelki wypadek.

Dyziek , masz zarzuty za molestowanie,masz,to lepiej siedz cicho :-)))

ty qwo,- nie narzucaj smieci na Forum. Macisz mendo , a leków nie bierzesz.

jestes Ty (?) Jak mozna dostac paszport w stanie wojennym (?) sprzedawałes
          kolezanki z uczelni (?) jak to sie robi (?) Panie ,jak to sie robi :-)

a pachujec wali ..nia i mysli,ze wszystkich wykolegował

chcesz potrzymac młode blondyny za cycki ,ze je wyleczysz z
          nowotworow jajnikow lub zamoczysz swojego brudasa w celu pomocy medycznej

Nie popisujcie sie tak, nie popisujcie obrzezane pejsy,ktore uciekaly w stanie
          wojennym i szmalowały Polaków.

Wy pedały myslicie,ze jesli juz kobieta to mozecie
          jej dowalic i ublizyc, co ? Jak nie ma siusiaka to juz cie nie interesuje.

Chcesz sie podotykac siusiakami ? :-))))))

warlock to tylko namiastka twych chamskich wpisow trolla na FCz.
          Wystarczy je wszystkie zebrac i masz facet prokuratora.

Zastanawiajace jest rowniez, ze pracowales w firmie farmaceutycznej (wyksztalcenie-chemik;
          jak rozbijales sie po lepszych niz czestochowskie-akademikach:

Kiedys jako pracownik firmy farmaceutycznej bywalem
          czestym gosciem w tym szpitalu.

Mieszkalem w akademiku kilka lat i nie w takim
          "studenckim" miescie jak Czestochowa. Ludzie znali sie swietnie lub swietnie o
          sobie wszystko wiedzieli.

Nie ma bradziej agresywnego jezyka na FCz, niz przyklady wpisow angrusza (odnosnie kobiet cytowane przez Babcie).

Jak i znikoma czastka cytowanach przeze mnie wpisow tegoz samego warlock.

_
          Przemyśl. Przestań.
          • Gość: do 100rimy Re: Agresywny językAndrzej Gruszczyński, Warlock, IP: *.adsl.inetia.pl 05.11.10, 22:55
            jesteś najgorszym wynaturzeniem mopa.Przy którym trzeba się napocić ,by to coś doprowadzić do blasku.
            • storima Re: Agresywny językAndrzej Gruszczyński, Warlock, 07.11.10, 01:31
              Gość portalu: do 100rimy napisał(a):

> jesteś najgorszym wynaturzeniem mopa.Przy którym trzeba się napocić ,by to coś
              > doprowadzić do blasku.

Za to mi płacą.

• aspirata Re: Agresywny językAndrzej Gruszczyński, Warlock, 07.11.10, 01:08
            100rima napisał:

> warlock mnie to bawi;
            >
            > napisales:
            > zakuta pała, ciemna masa, ciemny żłób, gamoń, muł, kołek, kiep, jełopa, głupol,
            > głupiec, głupi, głupek, matoł, czub, cymbał, ciołek, cep, cap, bęcwał, baran,
            > błazen, oszołom

itd.
            Czy to pojedyncze cytaty, czy tez Gruszczynski
            agresywnie zygnal jednym ciagiem bluzgow na Forum Czestochowa???
            • storima Re: Agresywny językAndrzej Gruszczyński, Warlock, 07.11.10, 01:37
              aspirata napisała:

> 100rima napisał:
              >
              > > warlock mnie to bawi;
              > >
              > > napisales:
              > > zakuta pała, ciemna masa, ciemny żłób, gamoń, muł, kołek, kiep, jełopa, g
              > łupol,
              > > głupiec, głupi, głupek, matoł, czub, cymbał, ciołek, cep, cap, bęcwał, ba
              > ran,
              > > błazen, oszołom
              >
              > itd.
              > Czy to pojedyncze cytaty, czy tez Gruszczynski
              > agresywnie zygnal jednym ciagiem bluzgow na Forum Czestochowa???

Zyczyl bym sobie, aby to gdzies po forach, rozmaitych watkach rozsiane bylo.
              To takie, powiedzmy, odreagowywanie impulsywne w czasie terazniejszym.

Niestety to byl bluzg, chorobliwy Gruszczyńskiego podpisanego jako warlock.

Jeden chamski, chory bluzg Gruszczyńskiego w postaci Warlock:

forum.gazeta.pl/forum/w,55,100433515,100456421,Re_smierdzi_tu.html

• Gość: gość Re: Agresywny język IP: *.net.stream.pl 05.11.10, 12:22
      Z tego co się dzieje na forum można by scenariusz filmowy napisać, film p.t. "Trollowe Wojny", "Wojny Trolli" itp itd :D.
      • Gość: bodzio Re: Agresywny język IP: *.adsl.inetia.pl 05.11.10, 22:26
        Stoi na stacji lokomotywa co ma jezdzić na biopaliwa.Itp.Lecz choćby przyszło tysiąc ekspertów,a każdy gotów nie tylko przysiąc.Lecz także dowieść w uczonych pracach.Że ta ustawa się nie opłaca.To ją ochoczo przegłosowali.Znaczną większością Wysokiej sali.Zlobbingowani nasi posłowie co mają kłopot z olejem w głowie.Polecam wierszyk róznym odszczepieńcom tej strony .Stroimów ,plutów ,aspiratów i róznym pęłzającym.
        • storima Re: Agresywny język 07.11.10, 01:54
          Gość portalu: bodzio napisał(a):

Dziwie sie forumowy smieciu, ze ponownie rozwijasz kampanie agresji, idiotyzmow i innych angruszow.
          • Gość: sToRiMa Re: Agresywny język IP: *.117.72-86.rev.gaoland.net 07.11.10, 01:57
            napisalem Ci to wyraznie bodziowarlockgruszczynski:

wasze komplementy...
            doczytajcie gdzie pisalem.
            Szczesc Wam Boze.
          • Gość: do storimy Re: Agresywny język IP: *.adsl.inetia.pl 07.11.10, 03:30
            ADHD i nie podchodż bez mopa .Chory człowieku .
            • Gość: do storimy Re: Agresywny język IP: *.adsl.inetia.pl 07.11.10, 03:46
              Jeśli zrobisz dużą kupę nie zapomnij umyć dupę.Kiedy zlepi się otworek wtedy tworzy się zatorek.Kupa w kiszce się gromadzi mało dupy nie rozsadzi.
              • storima Re: Agresywny język 07.11.10, 19:55
                Gość portalu: do storimy napisał(a):

> Jeśli zrobisz dużą kupę nie zapomnij umyć dupę.Kiedy zlepi się otworek wtedy tw
                > orzy się zatorek.Kupa w kiszce się gromadzi mało dupy nie rozsadzi.

angrusz, o 4. nad ranem fascynuje Cie ludzkie odchody.
                Stary, porozmawiaj z córkami, wyślij im twe forumowe wpisy.
    • aspirata Re: Agresywny język 07.11.10, 20:31
      Czy cytaty angrusza, ktore podales storimo w temacie "Agresywny język" pochodza z Forum Czestochowa?
      • Gość: hehe Re: Agresywny język IP: *.adsl.inetia.pl 07.11.10, 21:16
        Aspirato tobie też kupię nowego mopa co wjeżdża pod każdy mebel.
        • storima Re: Agresywny język 07.11.10, 21:34
          Aspirato pytalas wiec masz odpowiedz angrusz-warlock napiasal:

forum.gazeta.pl/forum/w,55,110926185,110969502,Re_.html
          Dyzio śmiało może z niego wyciągnąć po prostu odpowiedzialność za pisane słowo.

Cdn.

PS a Ty budownicay pisz dalej wciagniemy cie jako swiadka jak i wspoloskarzonego.

Pasuje ci to forumowy chamie???

hehehehe.
          • Gość: hehe Re: Agresywny język IP: *.adsl.inetia.pl 07.11.10, 22:21
            ty to nawet nie wiesz co znaczy słowo demokracja synku.Jesteś tylko gzem co kąsi dupę zwierzęcia i tyle na temat.
            • storima Re: Agresywny język 07.11.10, 22:35
              Gość portalu: hehe napisał(a):

> ty to nawet nie wiesz co znaczy słowo demokracja synku.Jesteś tylko gzem co kąs
              > i dupę zwierzęcia i tyle na temat.

To nie ty okreslasz temat.

Andrzeju Gruszczynski, czy podpisywaliscie sie kryptonimem komunistycznym:

WARLOCK.

• storima Re: Agresywny język 07.11.10, 22:43
                a ty bodzio jak chcesz sie koledze angruszowi przysluzyc, jak swiadek,
                to sie dalej chamsko wpisuj.

Marek Pacholec.
                www.google.com/search?q=Marek+Pacholec&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:fr:official&client=firefox-a
                PS
                Zaczynamy traktować się poważnie.
                • Gość: warlock Re: Agresywny język IP: *.159.48.193.static.crowley.pl 07.11.10, 22:59
                  "Zaczynamy traktować się poważnie." (?) :-) Ja czekam .
                  • Gość: warlock Re: Agresywny język IP: *.159.48.193.static.crowley.pl 07.11.10, 23:36
                    A to pan jest ten marek pachujec ktory walczyl w akademiku z dziewczynami na poduszki o wolnosc naszą i wasza (?).Wstyd.Jednak na Forum Czestochowa dales sie poznac jako ostatni cham ,łajza ,tetryk ublizający min. mojej osobie Warlock. Osobiscie nie znam angrusza oraz nigdy go nie widzialem,ale twoje osobiste łajdactwo,chamstwo i osobiste fobie przebraly miare. Tak jak pisalem wczesniej ,czekam na pozew sądowy. Ktos kto wytacza osobiste FOBIE i dokucza innym na publicznym forum nie bedzie traktowany w demokratycznym kraju jak ofiara . Troche tam pisałes o forsie pachujcu,ze ja masz,a ktos moze nie ,czy wg ciebie to ma znaczenie na wynik sprawy sądowej pachujcu ? :)
                    • storima Andrzeju Gruszczyński-WarLOCK. Ultimatum. 09.11.10, 21:21
                      Gość portalu: warlock napisał(a):

> A to pan jest ten marek pachujec

Warlock wyznaczyłem Ci termin
                      27.11.2010

Do tego czasu się uspokoisz.
                      I nigdy więcej nie popełnisz jak poniżej, czynu karalnego prawnie wobec mojej osoby.

Prosiłem Ciebie od lat, abyś przestał.
                      Pisałem nawet pojednawcze forumowe do Ciebie listy.

Sugerowałem, abyś skontaktował się IPN, w sprawie
                      mojej jak pisałeś "współpracy z SB w PRL".

Nie przedstawiłeś jak do dziś żadnych dowodów, szkalując moja osobę i moje nazwisko.

Przedstawiam Ci się Andrzeju Gruszczyński-WARLOCK raz jeszcze:

www.encyklopedia-solidarnosci.pl/wiki/index.php?title=Marek_Pacholec

Prosze Ciebie.
                      Nie zmuszaj mnie do sprowadzenia Ciebie do czestochowskiego sadu.

Czy to bedzie duzo kosztowac???

Z pewnoscia tak.

Bedziesz chociazby musial oplacic wszystkie me przeloty, wynagrodzenie zawodowe (francuski podatnik placil za to nie bedzie, tym bardziej polski).

Z poważaniem,

Marek PACHOLEC

PS
                      PACHOLEC

nie jak sobie kryminalnie ze mnie kpisz:
                      "Pachujec".

Przemysl to.
                      Porozmawiaj Andrzeju z corkami.
                      Chyba nie chcesz im zaszkodzic???

Moja cierpliwosc, po latach ublizania na FCzestochowa jest jasno okreslona.

_____________________________________________________________

Chce, abys spowaznial.
                      To wszystko.

• storima Re: Andrzeju Gruszczyński-WarLOCK. Ultimatum. 09.11.10, 21:40
                        Dla ułatwienia, dodam.
                        Musiał byś również podważyć wyrok sadu w sprawie mojego odszkodowania za internowanie w PRL.

Tak czysto po ludzku proszę Cie.
                        Przestań.

Nawet nie wymagam, abyś mnie przepraszał.
                        • 100rima Re: Andrzeju Gruszczyński-WarLOCK. Troszke sztuki. 09.11.10, 22:04
                          storima napisał:

> Dla ułatwienia, dodam.
                          > Musiał byś również podważyć wyrok sadu w sprawie mojego odszkodowania za intern
                          > owanie w PRL.
                          >
                          > ______________________
                          >
                          > Tak czysto po ludzku proszę Cie.
                          > Przestań.
                          >
                          >
                          > Nawet nie wymagam, abyś mnie przepraszał.

I jeszcze raz, abyś to pojął:
                          pisze do Ciebie.

Nie, nie, nie dlatego, ze miałbyś zagrać w tej Wspanialej Autystycznej Orkiestrze.

Tylko temu, abyś zobaczył, ze ludzie maja wewnętrzne rozdarcia, spowodowane wojna genów
                          w ludzkim organizmie człowieczeństwa.

Ty jesteś jednym ze szczęśliwców: wolny od tego.

Wiec forumowo, zaprzestań agresji.
                          Tak na dobry początek:

grupa muzyczna autystów z Paryża (tam pracuje tam videoUje):

www.youtube.com/watch?v=tw8BWxcQUJ8

• storima Re: Agresywny język 07.11.10, 23:03
      No to sie ciesze Andrzeju Gruszczynski.
      Masz czas do:
      forum.gazeta.pl/forum/w,55,118454135,118454135,BodzioGruszWarlock.html

Prestan.

forum.gazeta.pl/forum/w,55,118454135,118454135,BodzioGruszWarlock.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka