marzyciel31 03.11.10, 23:56 Czy ktoś coś słyszał o tej firmie? Wiem tylko że współpracuje z Dospelem i swoją siedzibę ma chyba w Gnaszynie. Czy jest tam szansa na stałą pracę na produkcji czy zatrudniają tylko na trzy miesiące a potem wymiana? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marzyciel31 Re: Firma Berluf 05.11.10, 11:10 Mam złe doświadczenia z Dospela, nie przedłuzyli mi umowy po trzech miesiacach (jak wielu innym) i obawiam się tego w tym Berufie bo chcą ode mnie przede wszystkim zaświadczenia z urzedu pracy o tym ze jestem bezrobotny. Niewielkie szanse na stałą pracę tam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pirania Re: Firma Berluf IP: *.adsl.inetia.pl 05.11.10, 15:23 Jak pracowałeś w Dospelu to nic więcej nie trzeba Ci mówić. Można podjąć tam pracę jak się nie ma innej i w międzyczasie szukać czegoś stałego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracujący wytrwale Re: Firma Berluf IP: *.net.stream.pl 05.11.10, 16:19 Nawet się nie zastanawiaj. Warunki pracy na prawdę dobre, dla każdego, kto chce pracować. Odpowiedz Link Zgłoś
marzyciel31 Re: Firma Berluf 05.11.10, 16:48 Ale pytanie czy można tam liczyć na stałą pracę, a nie na okresową wymianę pracowników? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wytrwale pracujący Re: Firma Berluf IP: *.net.stream.pl 05.11.10, 17:17 Miałem tam umowę na 3 miesiące. Druga umowa była na 6 miesięcy. Teraz mam kolejną na 6 misięcy. Więc jak się chce pracować, to da się pracować Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Firma Berluf IP: 193.138.241.* 05.11.10, 17:50 A to jakas nowość:-) Niby siostrzana firma Dospela a taka róznica w przedłużaniu umów pracownikom. Pan Sebastian jest właścicielem tej firmy, tak? Jakoś nie mogę uwierzyć że tam jest tak dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wytrwale pracujący Re: Firma Berluf IP: *.net.stream.pl 05.11.10, 20:00 W Berlufie mają trochę "inne" standardy. Ja nie narzekam, póki jest robota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaśka Re: Firma Berluf IP: 193.138.241.* 08.11.10, 09:46 Ja też sie tam wybieram i też chcą ode mnie zaświadczenie z urzędu pracy, jak się tam pracuje kobietom? Bo jeśli praca jest stała, jak pisze poprzednik, to się bardzo cieszę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Firma Berluf IP: *.dip0.t-ipconnect.de 12.11.10, 21:12 Beruef (czy Berlüf - jak kto woli), to firma corka Dospela. Jesli ktos nie wierzy, to niech wejdzie na strone Berlüfa - ani słowa po niemiecku :-), sa tylko werje: polska, angielska i rosyjska. Poza tym firma BERLÜF GmbH a adres Polski 42-280 Czestochowa ul. Glowna 188, Poland (taki sam jak Dospela :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojt Re: Firma Berluf IP: *.cdma.centertel.pl 01.03.11, 22:54 Berluf to dospel nie ma takiej firmy w Niemczech , wiec ogólnie i praca i produkty to lipa. Znam z autopsji. Odpowiedz Link Zgłoś