Dodaj do ulubionych

Al. frytkowa: miejski salon czy królestwo żuli?

13.12.10, 10:25
Jak można się tym sefem tam zachwycać??!! Te wszystkie budy powinny jak najszybciej być tam zburzone, bo są wizytówką brudu, dziadostwa i przestępczości w mieście!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Adi Re: Al. frytkowa: miejski salon czy królestwo żul IP: *.146.110.62.nat.umts.dynamic.eranet.pl 13.12.10, 11:07
      Festiwal ŻULERNIA OFF ?
      • Gość: gość Re: Al. frytkowa: miejski salon czy królestwo żul IP: *.net.stream.pl 13.12.10, 11:18
        Ta nic się nie dzieje straż miejska jak zwykle głupa rżnie :)) Wystarczy z rana podjechać samochodem coś kąsnąć a już przy samochodzie stoi 2-3 żuli, daj na piwo albo na hamburgera itp... Nie da się spokojnie wyciągnąć 10 zł. bo już przy tobie jest paru sępów. Nigdy nie dałem brudasom ani grosza na wóde, bić mnie też nikt nie chciał bo nie jestem małych rozmiarów i szybko by w pysk dostał ale niech straż miejska nie buja że się nic nie dzieje bo żuli jest najwięcej w mieście w tym miejscu, dużo ludzi się przewija w aleji frytkowej i zawsze jakiś głupij się znajdzie żeby dać złotówke czy dwie.
        • Gość: frytko Widuję SM w Alejach, Nowowiejskiego i Pułaskie.... IP: *.apus-net.pl 13.12.10, 14:01
          Widuję funkcjonariuszy SM w Alejach, na Nowowiejskiego i na Pułaskiego. Na Piłsudskiego, Katedralnej czy Mielczarskiego nigdy nie widziałem patrolu pieszego, np. o zmorku, w "gorączkę sobotniej nocy".
          Kilka razy widziałem policjantów jak podjechali na Piłsudskiego i zaopatrywali się hamburgery i zapiekanki.
          Tylko raz widziałem jak policjanci legitymowali amatora mocnych trunków i kasy na krzywy ryj od "jelenia".
        • Gość: Piotrek Re: Al. frytkowa: miejski salon czy królestwo żul IP: *.adsl.inetia.pl 14.12.10, 10:23
          Całkowicie popieram Twoją wypowiedź.
          Ja proponuje aby żulernią zajął się też urząd skarbowy z racji nie odprowadzonych podatków od darowizny... :)
          Pozdrawiam
    • Gość: Miastowy Do Gamonia IP: *.centertel.pl 13.12.10, 11:14
      Gamoń mamoń, gdzie w Częstochowie jest ulica . Katedralnma??? Z tych ubogich wypocin wynika, że ta ulica jest twoja, bo ma przydomek ma. hahahahaha.
      Uważam, że gazetka podwinęła ogon i uciekła na Racławicką, bo na Piłsudskiego bali się żeby nie dostać po pysku od tych żuli o których piszą.
      • Gość: kolin Re: Do Gamonia IP: *.dynamic.chello.pl 13.12.10, 11:33
        dokładnie tak!
        • Gość: Rozsadek stróże prawa... IP: *.sfc.pl 13.12.10, 12:52
          Straży miejskiej najlepiej wychodzi spisywanie samochodów nie zawsze słusznie i zakładanie blokad z samego rana w sobotę gdy karty nie obowiązują .A gdzie są jak coś się dzieje? Patrolując wzrokowo można zauważyć osoby które "szukają szczęścia" i wagarująca młodzież.
          • Gość: Wildchild Re: stróże prawa... IP: *.dynamic.chello.pl 13.12.10, 13:00
            tam zawsze się coś działo, niestety tak jak tutaj piszą poprzednicy na "frytkowej" i ogólnie w okolicy PKP buja się najwięcej żulerni, sam miałem z nimi parę razy do czynienia, ale obyło się bez rękoczynów. chociaż czasem już mi nerwy puszczają i w końcu któregoś tam pewnie obiję :/ nie idzie kupić i zjeść czegoś w spokoju bo zaraz jakiś się przywlecze i zacznie sępić o jakąś kasę... ale z tym, że "kosą" straszą... wszystko do czasu, w końcu znajdzie się jakiś "ziomek", który też akurat będzie miał ze sobą swoją i podejrzewam, że wtedy żula nią ożeni. i się może w końcu skończy kozaczenie.
    • Gość: assa Re: Al. frytkowa: miejski salon czy królestwo żul IP: 195.242.91.* 13.12.10, 13:02
      Ten syf albo powinien zostac z ziemią zrownany albo zagospodarowany do stanu używalnosci bo to co teraz tam jest to woła o pomstę do nieba.
      Moze nowa władza zajmie się tym kanonem częstochowskiego SYFU?!
      SLD do roboty ;-)
      • Gość: lol Re: Al. frytkowa: miejski salon czy królestwo żul IP: *.dynamic.chello.pl 13.12.10, 13:09
        a kto na nich potem zaglosuje?
        • Gość: smakosz frytek Re: Al. frytkowa: miejski salon czy królestwo żul IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.10, 14:44
          wara wam frajerzy od frytken-strassen tak smacznych frytek jak tam to niema w całej Polsce
          że policji tam niema to ch...j im w d..pe i kawałek szkła, da się radę bez nich
          a spragnionego menela poratować trzeba jak tam idę zawsze mam w innej kieszeni parę groszy ale daje tylko pierwszemu który podejdzie , gdy szura nóżkami następny narciarz chętny na grosz to mówię do niego ze tamtemu kolesiowi dałem 2 dychy idż do niego to się z tobą
          na pewno podzieli i rozpierducha gotowa
          frytken-strassen to jest miejsce święte, to jest folklor Częstochowy tam zbiera się elyta menelstwa która kiedyś się wykoleiła i była kimś a dzisiaj są wrakami
          • Gość: mariolka Re: Al. frytkowa: miejski salon czy królestwo żul IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.10, 15:10
            Co wy chcecie od tego miejsca, kupuję tam pyszne kebaby w czerwonej budce siedzi taki przystojny arab i pyszne robi kebaby, czy wiecie jak ma na imię , ma piękne oczy ach marzenie.
            • Gość: groszek mylicie się ... straż czuwa ... IP: 193.138.241.* 13.12.10, 15:41
              jakiś czas temu trzech moich znajomych kupowało późnym wieczorem na piłka "maksy" -
              • Gość: Srodmiescie Re: mylicie się ... straż czuwa ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.10, 19:36
                groszek Ty jestes zwykla Ciota! Ktos Kto wychodzi z jakies ulicy i kroji Laski to nie znaczy ze tam mieszka! Katedralna Ludzie Zasad !
                • Gość: groch Re: mylicie się ... straż czuwa ... IP: 193.138.241.* 13.12.10, 22:48
                  oj frendzlu marny o tych zasadach tych pedałków z katedralnej to coś niecoś wiem ... kilka spięć z nimi/wami miałem ... jak nie dawaliście rady solo to zaraz pomoc kolegów, albo ucieczka i kozaczenie z bramy ... no i sprzecik pajacu , lubicie sprzecik prawda
                • Gość: do neoplusa Re: mylicie się ... straż czuwa ... IP: *.adsl.inetia.pl 25.12.10, 12:20
                  Czy ty tak wszędzie posuwasz takie gnioty że lapy opadają.I pod roznymi nickami.
            • Gość: V-S Re: Al. frytkowa: miejski salon czy królestwo żul IP: 195.242.91.* 13.12.10, 16:33
              mariolka wytrzeźwiej!
              • Gość: do V-S Re: Al. frytkowa: miejski salon czy królestwo żul IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.10, 19:13
                nie piję alkoholu i nie używam innych używek, a ten facet naprawdę mi się podoba::))
    • Gość: vinner Re: Al. frytkowa: miejski salon czy królestwo żul IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.12.10, 15:22
      Myślę,że trzeba im porządnie wjebac ale tak konkret pędzel z nosa fejs tu fejs.Pomaga, a nie jakaś SM.
    • zawodowy_biegacz Al. frytkowa: miejski salon czy królestwo żuli? 13.12.10, 16:20
      Już to widzę jak Straż Wiejska zwiększy ten swój patrol... Zapewne, ale w okolicach szpitali kręcić kółka, żeby później kasę zbierać. A nawet jeśli tam się znajdą, to uciekną z piskiem, jak to opisał groszek. I całą tą sieć kamer także powinna Policja przejąć, bo na co potrzebne jest takim bohaterom.
      • Gość: cycolina Re: Al. frytkowa: miejski salon czy królestwo żul IP: 46.113.31.* 13.12.10, 20:19
        Nie zamykajcie nam tego wspaniałego paśnika.
        Gdzie my wiejskie panienki z SKL czy okolicznych wiosek a chodzące do pobliskiej Enklawy będziemy zamulać swoje kartoflane żołądki. Następny PKS dopiero za godzinę.
        • Gość: Qlawy Re: Al. frytkowa: miejski salon czy królestwo żul IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.10, 11:55
          cycolina - faktycznie ludzie z okolicznych wiosek tam tłumnie się zbierają ale w końcu jest tam dworzec kolejowy , poza tym z SKL to raczej na dworcu PKS . Co zaś się tyczy sytuacji to wolałbym mieszkańców wsi niż źuli , nierobów i pijaków sępiących kasę a to akurat "miastowi" , więc ta ironia jak najbardziej nie na miejscu !
          Bo trochę wstyd , tym bardziej jak ktoś przyjedzie do Częstochowy z prawdziwego miasta i na dzień dobry witają go pod dworcem " perełki " a wręcz bym powiedział " śmietanka " mieszczaństwa częstochowskiego z uprzejmym witamy i prosimy o datek na wino ( bo kosa ) i zapraszamy ponownie .
      • filopolityk Re: Al. frytkowa: miejski salon czy królestwo żul 14.12.10, 19:23
        zawodowy_biegacz napisał:

> Już to widzę jak Straż Wiejska zwiększy ten swój patrol... Zapewne, ale w okoli
        > cach szpitali kręcić kółka, żeby później kasę zbierać. A nawet jeśli tam się zn
        > ajdą, to uciekną z piskiem, jak to opisał groszek. I całą tą sieć kamer także p
        > owinna Policja przejąć, bo na co potrzebne jest takim bohaterom.

Zwiększy ,zwiększy tylko na Panią "szczypiorkową" nielegalnie stojącą koło ryneczku :E
      • Gość: gość Re: Al. frytkowa: miejski salon czy królestwo żul IP: *.147.124.70.nat.umts.dynamic.eranet.pl 24.12.10, 22:59
        owszem Straż miejska przechadza się tam często bo maja po drodze ze swojej siedziby /ul.Krakowska/ i chodzą też ul.Piotrkowską ale są zupełnie nie zainteresowani co się w okół nich dzieje,chyba,że już nie mają innego wyjścia to wtedy interweniują.A w al.frytkowej to tylko patrzą które auto nie ma karty parkingowej to ich interesuje,ale ,że jet żle zaparkowane to już nie.A przeciesz żule nie zaczepiają ludzi z wielkim hałasem tylko "dyskretnie" a tego nasza władza już nie dostrzego no bo się nie biją.Tą ulicą to nie można przejśc żeby nie być zaczepionym przez"potrzebujących" a po zmroku to już sie mówic nie chce,
    • thestreetking Al. frytkowa: miejski salon czy królestwo żuli? 13.12.10, 19:14
      Witam.
      Dziwię się że ludzie zachwycają się tym gów...nym żarciem z Piłsudskiego jak można jeść taki Syfff!!
      Chyba od nadmiaru tłuszczu i innego dziadostwa w nim zawartego piszą takie bzdury na tym forum...sam nie wiem
      Teraz się zbliżają Święta w domu się nie będzie chciało gotować,albo się nie umie i byłoby ciężko jakby PAŚNIK dla PROSIAKÓW zamknęli tuż przed nimi..
      Szkoda Że Miłośnicy tego niby jedzenia rzucają (bo do kosza ciężko iść 2metry) papierki tacki itp na chodnik,bo po weekendzie ta ulica przypomina Grunwald...nie wiem może im oczy majonez przesłonił:)
      A widzę również że bohaterów tutaj nie brakuje więc jako nagrodę powinni dostać 1kg frytasów i 2maxy!!!
    • Gość: Gienek emeryt Re: Al. frytkowa: miejski salon czy królestwo żul IP: *.net.stream.pl 13.12.10, 19:47
      Na Rakowie też gady wyłudzają pieniądze...
      • Gość: Zirytowany Re: Al. frytkowa: miejski salon czy królestwo żul IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.10, 21:09
        Cała ta straż to wielka pomyłka.Rzeczywiście spoufalili się z bezdomnymi i żulami,którzy znają ich po imieniu.Wzięło się to stąd,że bez przerwy piszą ich do swoich kajecików ,robiąc tzw. normę.
    • Gość: Rysiek Re: Al. frytkowa: miejski salon czy królestwo żul IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.10, 21:12
      Ile razy bym tam nie był, to zawsze podchodzi jakiś żul wyłudzić jakieś pieniądze. A to zbiera na flaszke, a to na byłkę, a to na bilet powrotny do domu. Nikt nigdy na to nie reagował. Może i rzeczywiście kręcą się tam patrole Policji i straży miejskiej, ale co z tego gdy nie reagują na tego typu zachowania...
    • Gość: . Re: Al. frytkowa: miejski salon czy królestwo żul IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.10, 21:17
      Gnój, syf i malaria - powinni to wszystko jak najszybciej zlikwidowac..jak mozna zywic sie takim syfiastym żarciem..dodatkowo jak widac moza narazic sie tam na klopoty
      • Gość: Frytkofob Re: Al. frytkowa: miejski salon czy królestwo żul IP: *.146.226.150.nat.umts.dynamic.eranet.pl 13.12.10, 21:30
        He He Tam łazi taki jeden"fajny" w kurtce skórzanej zbiera na bilet już kilka dobrych lat . GDZIE O KU...A MIESZKA że tyle kasy potrzebuje ? On jest wart pomnika ......
        • Gość: Luca Brasi Re: Al. frytkowa: miejski salon czy królestwo żul IP: 193.138.241.* 13.12.10, 22:51
          Oj coś mi się wydaje, że w tej gazetce w głowach się poprzewracało.
          I dlaczego mieszkańcy mają lubić nasze miasto jak dziennikarze którzy je opisują tak je nienawidzą? Wam nawet podejrzane jest, że garbaty ma proste dzieci.
          Proponuję zamiast przeprowadzki na Racławicką przenieś się do ciekawszej mieściny.
          NA POCZĄTEK:
          warmińsko-mazurskie : Zgniłocha
          lub
          kujawsko-pomorskie : Lenie Wielkie

• Gość: asparginian Re: Al. frytkowa: miejski salon czy królestwo żul IP: 212.87.241.* 14.12.10, 02:46
            Gość portalu: Luca Brasi napisał(a):
            > Proponuję zamiast przeprowadzki na Racławicką przenieś się do ciekawszej mieści
            > ny.
            > NA POCZĄTEK:
            Swornegacie (niski czynsz)
            pl.wikipedia.org/wiki/Swornegacie
            de.wikipedia.org/wiki/Swornegacie
            en.wikipedia.org/wiki/Swornegacie
    • 4dagome1 Al. frytkowa: miejski salon czy królestwo żuli? 14.12.10, 05:30
      do mnie podeszli kiedys jak przechodziłem tamtędy i chcieli na kawę .Więc im powieedziałem ,że jak nie mają na kawę to niech piją wodę .wyglądają jak opozycjonisci z lat 60 tych
      • mix2ra Re: Al. frytkowa: miejski salon czy królestwo żul 14.12.10, 12:19
        Kupcie sobie pod choinkę dobrą replikę gazową. Za półtorej stówki można mieć koltera czy norconie na kapsaicynę alkaloidową i spokój jak ta lala.
        Gwarantuję, że wystarczy wyciągnąć taki sprzęt (np. mówiąc, że sięgasz po portfel, pieniądze, telefon), zrobić dwa szybkie kroki do tyłu oddalając się od napastnika, a problem się sam rozwiązuje.

Noszę takie ubezpieczenie ze sobą na wszelki wypadek i już trzy lub cztery razy skutecznie odstraszyło "kozaków z kosami".

To tak jak z radiem CB w samochodzie. Inwestycja zwraca się lada moment - jeśli sporo jeździsz samochodem. Jeśli często wracacie wieczorami to taki gazowiec może uratować zarówno portfel czy telefon jak i wydatki w aptece na altacet pod napuchnięte oko.
        • Gość: Chłopok z Kłobucka Re: Al. frytkowa: miejski salon czy królestwo żul IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.10, 13:21
          :-) A ja tam zabieram panienki z Częstochowy na romantyczne kolacje.Są zachwycone....hi hi....
          • Gość: Bolo Re: Al. frytkowa: miejski salon czy królestwo żul IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.10, 18:53
            no to pogratulować Ci dobrego gustu samkoszu
          • thestreetking Re: Al. frytkowa: miejski salon czy królestwo żul 14.12.10, 23:40
            Jak Się wychowałeś na Ziemniakach i oleju to gdzie masz je zabrać......
            Może te panienki mają tyle rozumu co frytki,a ty niewiele więcej......
            Dla Ciebie powinny być smażone Buraki:)

> :-) A ja tam zabieram panienki z Częstochowy na romantyczne kolacje.Są zachwyco
            > ne....hi hi....
    • jaaca40 Al. frytkowa: miejski salon czy królestwo żuli? 14.12.10, 23:18
      Czy ktoś wreszcie(sanepid)zamknie te budy!?...przecież w tych budach sprzedaje się salmonellę i inne paskudztwa....No chyba że sanepid połyka frykołapówy.
      • thestreetking Re: Al. frytkowa: miejski salon czy królestwo żul 14.12.10, 23:44
        w pełni popieram twoją opinię.
        sądząc po wyglądzie to panie z Sanepidu często się zaopatrują na Piłsudskiego....
        i tu nachodzi stwierdzenie że nie zamkną swojego koryta,bo nie mogłyby dbać o swoją talię

• Gość: ja Re: Al. frytkowa: miejski salon czy królestwo żul IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.10, 19:02
        Dokładnie,sanepid powinien się zająść ta ''frytkolandią'',wystraczy popatrzec czasem na same sprzedające....
    • Gość: a-lfa Re: Al. frytkowa: miejski salon czy królestwo żul IP: *.net.stream.pl 15.12.10, 06:55
      No cóż. Zachwycać się nie ma czym, bo nasza "aleja Frytkowa" ozdobą miasta na 200% nie jest. Tego rodzaju przybytki powinny zniknąć z nowoczesnego miasta. Ich zaleta jest jedna - w miarę przystępne ceny. Co do żulerni to jest jej tam multum - wiadomo są tam kupujący więc zawsze łatwiej naciągnąć kogoś na jakąś kasę.
      • mix2ra Re: Al. frytkowa: miejski salon czy królestwo żul 15.12.10, 11:51
        Mówicie wszyscy o zamykaniu tych budek. Zastanawiam się jednak czy czasem zdarza wam się spotkać kogoś przyjezdnego (tzw. turystę, lecz nie pielgrzyma - gwoli ścisłości) tudzież wyjechać do innego, dużego miasta w Polsce (nie, nie mam na myśli działki w Konopiskach ani też zalewu w Blachowni) i zapytać o "Aleję Frytkową"?
        Osobiście często mam do czynienia z ludźmi przyjezdnymi do Częstochowy, dużo podróżuję po Polsce i wiecie jakie jest drugie hasło kojarzące się z naszym miastem? FRYTKI!
        Tuż za JG są właśnie frytki.
        Jakby tego było mało, Ci ludzie potrafią z premedytacją iść na Piłsudskiego, żeby zamówić sobie worek frytek, mimo, że trasa ich podróży wcale tędy nie biegnie.

Pamiętam kiedyś jak kiedyś miałem okazję porozmawiać z małżeństwem, oboje mieli po 34 lata i na hasło Częstochowa dostałem szybką ripostę - "frytki!". Mówili, że nigdzie (poza Holandią) nie jedli tak dobrych frytek jak na Piłsudskiego, a sposób ich podania i smak przypomina im dzieciństwo :)

To jest znak rozpoznawalny miasta i na pewno nie można go usunąć. Natomiast trzeba go koniecznie ucywilizować i doprowadzić do ładu.
        • Gość: wreszciewiosna Re: Al. frytkowa: miejski salon czy królestwo żul IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.10, 12:06
          Ryneczek na Wałach się ucywilizował i płacze z braku klienteli w kontekście wysokich kosztów eksploatacji. Więc, dziadostwo i tanie frytki, albo elegancka ulica,porządne lokale gastronomiczne typu fast food i ...koniec z frytką w herbie. No i ze śmieciami opakowań we dnie i w nocy.
          • Gość: a-lfa Re: Al. frytkowa: miejski salon czy królestwo żul IP: *.net.stream.pl 15.12.10, 16:26
            Ano własnie jak ucywilizujemy al. Frtytkową to ceny wzrosna o 100% i skończy się al. Frytkowa. Z drugiej strony to co jest ozdobą nie jest.
    • Gość: V Re: Al. frytkowa: miejski salon czy królestwo żul IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.10, 23:58
      V
    • Gość: Trzeci Re: Al. frytkowa: miejski salon czy królestwo żul IP: 212.87.240.* 25.12.10, 12:51
      Patrole Policji się zdarzają... przychodzą, jedzą hot-doga i ich nie ma.... ale Miejskich to tam świat nie widział... zdarzają się wieczorem Policjanci "po cywilu" ale jak już babki z budek mówią wszystkim że to policja, to całe bezpieczeństwo trafia szlag....
    • Gość: Artur Re: Al. frytkowa: miejski salon czy królestwo żul IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.11, 22:21
      Mnie tylko zastanawia jak sanepid pozwala na otwarcie takich lokali?
      To jest takie proste czy raczej trzeba się nieźle natrudzić?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka