Gość: pasażer MPK to głupia banda!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.04, 19:03 Jestem zdegustowana zachowaniem kanarów i MPK.Moj znajomy byl kiedys kanarem i opowiadal,jak przewaznie "uzyskuja" pieniadze od pasażeró i jak "zarabiaja".To sa skonczeni kretyni...szkoda słów.Do tego ten pomysł ze wsiadaniem pierwszymi drzwiami.Niby miała być jakaś reklama informująca o tym,jakies plakaty,a gówno było.Do tego kursowanie autobusu,ostatnio spóźnilem sie 3 razu na uczelnie,poniewaz jeden raz autobus poprostu nei przyjechał,a pozostałę dwa były gdy byłą zmiana kierunkku "24" i tez nei jezdily.Niepotrzebny byl rozklad bo nei jezdzily ani według starego ani według nowego.Wszyskich z MPK powinni zamnknąc i finito!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Nie tak powinno być IP: 213.199.204.* 19.04.04, 19:52 A może powinni z nim wysiąść na najbliższym przystanku w stosunku do komisariatu wzdłuż linii autobusu i poczekać na patrol. A poza tym radzę matce /apel do sąsiadów/, żeby porozmawiała z jakimś adwokatem na temat możlwości egzekucji na matce za syna - według Kodeksu rodzinnego nie jest to takie proste. Jedyne ryzyko to tzw. czarna lista dłużników dla syna jeśli jest pełnoletni, a nie będzie można z niego ściagnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: MPK. Kara za brak legitymacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.04, 19:57 Życzę Dyrektorowi z całego serca aby nawet od jutra zarabiał tyle co ta kobieta a on sam jak i jego rodzina (jak i wszyscy pracownicy MPK)została pozbawiona przywilejów za nasze pieniądze. A wtedy za zapomnienie pusty kontroler niech mu wlepi 790 zł kary. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc2 Re: MPK. Kara za brak legitymacji IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 19.04.04, 20:37 zgadzam się że postępowanie kontrolerów jest poniżej krytyki, ale że dyrekcja MPK je popiera - to jest jawny skandal... Trzeba umięc byc człowiekiem i z pewnych pozycji się wycofać , proszę Pana ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amuuu Re: MPK. Kara za brak legitymacji IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 20.04.04, 00:35 a mzoe ktoregos dnia nie korzystac z uslog MPK? jakis fajny cieply dzien wsiac na rowerek, wyjsc 30 minut wczesniej do szkoly albo cos takiego :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kowal Re: MPK. Kara za brak legitymacji IP: *.GRAB.verizone.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.04, 01:28 ja w czestochowie z mpk przez ostatnie 3 lata korzystalem cale 2 razy... Bo nie ma jak przyjechac o 3 w nocy pociagiem na stradom isc w strone przystku i widziec jak nocny tramwaj odjezdza, a nastepny za godzine... Na codzien korzystam z mpk wroclaw i jestem zadowolny - raz tylko mialem scysje z kanarem bo nie podobal mu sie moj usmiech :O A ze jechalem z duzym plecakiem to zachcialo mu sie biletu - a ze mialem na plecak to sie chlop zdziwil... Legitymacje ogladal mi z 5min - bo nie powiem, jest dosc wyswiechatana ;-) Zdazylo mi sie kiedys 5 kontroli kanarow w jednym tramwaju ale to tylko raz przez 3 lata... Co do mpk czestochowa - to wole nie korzystac i poruszac sie autem/z buta niz jezdzic autobusami/tramwajami pozdrawiam nie korzystajacych z komunikacji publicznej w Czestochowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karen mam pomysła :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.04, 17:42 mam mianowicie taki pomysł aby umówić sie w danym z dniu, poprzez wieksze kontakty internetowe, telefoniczne itp.aby wszyscy danego dnia nie mieli biletu, i co??co zrobią cymbały z MPK? i kopnięty prezio??wszystkie autobusy ze Źródlanej bedą stać pod komisariatami??!!!A w ogóle nie jeden dzień, moze umówmy sie na przejazdy za friko na cały miesiąc???i co nam zrobią??jedno MPK przeciwko całej częstochowie??wyraźmy protest niezadowolenia!!jesteśmy Państwiem demokratycznym!!!no nie???i jeszcze te przednia drzi, to debilizm,Więc myśle ze jest to niezły pomysł.bedzie wtedy głośno o tym w całej Polsce...a czy aby taki, rozgłos jest porządany przez zarząd MPK, i prezydenta?? warto sprawdzić :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Drakull Re: mam pomysła :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.04, 11:59 pomysł przedni i byłby bardzo uczący....ale czy ludzie się zbiorą i wkręcą takiego wałka? napewno byłoby mało chetnych,ale byłoby naprawde ciekawie....fajnie byłoby sprawdzić reakcje mpk.....:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i co ? Re: MPK. Kara za brak legitymacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.04, 17:35 właśnie , coś widze ze forum nie działa jak trzeba, wczoraj wysłałam propozycje z pomysłem i go nie ma ehhh, zaraz napisze o co chodzi jak nie bedzie znaczy ze to jakas wieksza afera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UWAZNY Re: MPK. Kara za brak legitymacji IP: *.org 20.04.04, 00:49 Zupełne kretyństwo, tak u tych tępawych kanarów, jak i u tego zucha, co to głuch na fakty i logikę. Nie jest ważne, co się kanarom wydawało, tylko co przyniosły fakty. Chłopak bilet miał, brak było natomiast przy okzazaniu biletu legitymacji. jeśli te niedojdy wymyśliły jazdę na komisariat, to niech same teraz płacą, a od chłopaka się odp... ! Zmianę kursu spowodował nie chłopak, a rych dwóch debilów ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: MPK. Kara za brak legitymacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.04, 08:32 MPK to panstwow państwie i nawet mają tam faceta który udaje grafologa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elżbieta Re: MPK. Kara za brak legitymacji IP: 213.199.197.* 20.04.04, 12:04 Przeczytałam wszystkie uwagi i nasuwa sie pytanie Czy ktoś czyta to co zwykli ludzie piszą Urząd zatrudnia wiele osób,MPK także czy nasze opinie są przekazywane osobą decydującym o komunikacji w Częstochowie Nie po to kupuje sieciówke żeby kierowcy było łatwiej tylko mnie Żebym bilet miała a na wezwanie kontrolerów pokazała Nie jak pies niosła go w łapkach Jestem zdegustowana licznymi przypadkami naduzycia ze strony kontrolerów i kierowców Czy nie pora zmienic kierownictwo MPK a pomysłodawce I drzwi rozliczyć z kreatywnośći która nam wyszła bokiem Komunikacja jest podobno dla ludzi Pewnie tak ale nie w CZęstochowie Myślę że wszyscy wiedzą komu to zawdzięczamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: MPK. Kara za brak legitymacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.04, 15:14 Jasne że wiemy komu to zawdzieczamy.To kolejny z jego kolesi ktory ludzi traktuje jak śmieci.popytajcie jak go nazywaja pracownicy MPK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: MPK. Kara za brak legitymacji IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.04.04, 16:31 Chyba zmiana Prezesa będzie trudna. Musi być nim koleś Prezydenta Miasta i jednocześnie głupszy od Niego. Czy oprócz p. Nabrdalika istnieje osoba spełniająca jednocześnie te kryteria? Wsiadanie przednimi drzwiami to zwykły idiotyzm i utrudnianie życia pasażerom. Ale czym półgłówek może okazać swoją wyższość nad innymi? Pokazaniem swej WADZY. Jak wyprowadzić kasę z bankrutującej firmy będąc jej zarządcą? Zlecić następnemu kolesiowi wykonanie tysięcy idiotycznych nalepek i zgarnąć "odsyp". W Lublinie idiota utrzymał się na stołku 7 dni. Zarządcy Częstochowy to ludzie 'sprawni umysłowo inaczej" więc jest jak jest. Ryba psuje się od głowy. Muszę stwierdzić,że akurat z tzw."kanarami" nie miałem nigdy problemów i może jestem w błędzie ale póki co uważam ich za ludzi o kulturze znacznie wyższej niż kierowcy(nie wszyscy ale większość). Natomiast przeciętny Kierowca to intelektualista wobec zarządców firmy. Ciekawe czy będzie normalnie? Podejrzewam,że zmiana Zarządu MPK byłaby przynajmniej szansą na normalność i lepszy wynik finansowy firmy. Wg mnie w panujćym idiotycznym systemie wyeliminowanie gapowicza kradnącego 2zł kosztuje 10zł,a straty uczciwie płacących za bilet z tytułu panującego burdelu są również ogromne. Jednak ogromnych strat uczciwych ludzi nikt nie uwzględnia w kalkulacjach. Widać koleś P. Prezydenta ma "ptasi rozum". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Hallo Jacek, nie przesadzasz? IP: *.akras.at 27.04.04, 12:50 We wczesniejszym poscie krytykowalam metode "areszowania" niewinnych pasazerow. Ale teraz musze jednak wziac w obrone K. Nabrdalika, prezesa MPK. Jego zadaniem jest jednak egzekwowanie pobierania naleznosci za przejazd i z tego co wiem, wplywy z tego tytulu wzrosly ostatnio. Nie moze tak byc, aby za przejazd placili tylko nieliczni, a reszta jezdzila na gape. Bo za tych tez musza placic ci nieliczni. W koncu chcemy miec nowy tabor samochodowy i niepsujace sie autobusy. A jak wyegzekwowac platnosc? Tylko przez kontrole. Ze te moze jeszcze nie za bardzo sa "wychowane", to juz inna sprawa. Wsiadanie przednimi drzwiami jest praktykowane z tego wlasnie powodu w wiekszosci krajow. W ten sposob kierowca przeprowadza kontrole. Nie rozumiem dlaczego wlasnie w Polsce sa takie opory. Powinniscie Panstwo porzadek na angielskich przystankach zobaczyc. Kolejka do wsiadania az milo popatrzec: zadnego przepychania, zadnego warczenia na siebie. Dlaczego wszedzie musi panowac u nas prawo piesci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elżbieta Re: MPK. Kara za brak legitymacji IP: 213.199.197.* 20.04.04, 12:17 A tak dodatkowo Czytam o różnych możnych i wielkich tego świata którzy zaszczycą Częstochowę swoja obecnością w najblizszych dniach To dobrze że jesteśmy tacy otwarci Dobrze że dbamy o wizerynek miasta u przyjezdnych Szkoda że dla mieszkańców brakuje tej otwartości Gdyby tak szanowni goście zechcieli sie przejechac MPK wejść przez pierwsze wąskie drzwi z biletem w łapie wtedy by poznali inną i to bardziej prawdziwą Częstochowę Myślę że ta wycieczka popsuła by wizerunek z którym my mamy codziennie do czynienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp Re: MPK. Kara za brak legitymacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.04, 00:10 Ja nawet nie czytajac poprzednich postów uważam ,że MPK w Częstochowie jest chore i paranoiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FAJtha Re: MPK. FRAJERSTWO IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 22.04.04, 00:26 widzałem jak najebany kontrol użył siły fizyczne bo goś niemiałbiletu i niechiał wysiąść a 2 ze starsza niemasz podbitej legitymacij (moja qumpela tak miala) to juz 100zł kary jebani huje nie powiedzą ze jest mozliwość zapłacenia 10 zł kurwy szemrawe za niedługo zaprosze was na moją strone o czestochowskim MPK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: MPK. Kara za brak legitymacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.04, 14:00 Ciekawe co zrobią jak wejdą prywatni przewożnicy i nabrdalik połowe tych kierowcow i kanarów wywali na zbity pysk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: MPK. Kara za brak legitymacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.04, 18:36 ale wczesniej jego i tego jego zastepce od idiotycznych pomysłow !!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: MPK. Kara za brak legitymacji IP: *.telefonica / 216.184.103.* 25.04.04, 19:53 Będziemy sobie jeździć u konkurencji:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: MPK. Kara za brak legitymacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.04, 20:17 Toja być może będę ta konkurencja i za chiny nikogo z MPK nie zatrudnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: MPK. Kara za brak legitymacji IP: *.telefonica / 216.184.103.* 25.04.04, 21:24 Zatrudnisz, zatrudnisz... Do tego rodzaju pracy nie każdy kierowca się nadaje. Popytaj w Biesach, ilu kierowców tam jeździ, co kiedyś pracowali w MPK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośc Re: MPK. Kara za brak legitymacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.04, 09:26 no to zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Re: MPK. Kara za brak legitymacji IP: *.pcz.pl 10.09.04, 14:56 ci prywaciaze to zawsze tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lovempk Re: MPK. Kara za brak legitymacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 15:15 To, jak wygląda postępowanie w przypadku braku dowodu tożsamości u gapowicza jest według mnie bezsensowne. Wożenie tłumu niewinnych pasażerów po komisariatach to absurd. Ale zgadzam się, że nazwisko takiego deliwenta należy ustalić. Stąd moja rada: W przypadkach braku dokumentów u podróżującego bez biletu, kierowca autobusu powinien powiadomić o tym policję lub straż miejską i autobus powinien stać dopóki ktoś z funkcjonariuszy się nie zjawi. Nie sądzę, żeby taki postój trwał dłużej niż 5 minut. A druga sprawa: bez dokumentów w ogóle lepiej nie wsiadać do autobusu, bo jak się jedzie za darmo (lecz wynika to z przepisów), albo na ulgowym bilecie, kontoler zawsze ma prawo sprawdzić te dokumenty. Pozdrawiam wszystkich Częstochowian stosujących się do przepisów MPK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elżbieta Re: MPK. Kara za brak legitymacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 15:53 Jeśli raz MPK odpowie sądownie za niedotrzymanie terminu przez pasażera posiadajacego bilet to skończy sie wożenie pod posterunek policji. Gapowiczów oddawać w powołane ręce ale nie prywatną firmę kontrolerów bo mu gotowi zrobic krzywdę fizyczną. Można przecież policję czy inną służbę wezwac na końcowy przystanek Byłam świadkiem agrsji kontrolerów,przeklinali tak jak złapany bez biletu.Niczym sie od niego nie różnili.I to byli reprezentanci prawa MPK.No coż Jaki pan taki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zola Re: MPK. Kara za brak legitymacji IP: 212.160.108.* 10.09.04, 20:41 po co to jest? ja się tam boję sekretarki w szkole i stęplowanie legitymacji to dla mnie wielki stres. Ona jest taaaaaka potężna, jak Denwer. Ja naprawde nie chce jej znać! A poza tym często legitymacja się SAMA gubi i cio ja mam zrobić? Iść do denwera??? Niech kanar sam se idzie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: MPK. Kara za brak legitymacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 22:26 Zaorać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dąs Re: MPK. Kara za brak legitymacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.04, 09:57 mają prawo to karają a krto im zabroni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie gapowicz Re: MPK. Kara za brak legitymacji IP: *.com.pl 12.09.04, 15:43 nie masz przy sobie legitymacji uprawniajacej do znizki to to samo jakbys jechal bez waznego biletu. idziesz na zuzel, kupujesz bilet ulgowy, chcac wejsc na stadion musisz okazac sie wazna legitymacja szkolna badz studencka - nie ma co dyskutowac, kanary maja racje Odpowiedz Link Zgłoś