majkel333 23.02.11, 22:02 Brawo - pozdrawia absolwent Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Tomek Re: Politechnika rośnie w siłę IP: *.xdsl.centertel.pl 24.02.11, 00:04 Propaganda jak nic. Ciekawe ile Gazeta dostala za reklme. Troche smieszne. Chcialem pracowac na Poli i zaproponowanow mi... 1100 netto za etat wykladowcy. Mam 12 lat stazu. Byli zdziwieni ze odmowilem. Ciekawe jacy ludzie pracuja za takie 'super' wynagrodzenia. Musi byc kadra nie z tej ziemii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Politechnika rośnie w siłę IP: *.xdsl.centertel.pl 24.02.11, 00:05 Aha. No ale po 4 latach pracy mialem dostac podwyzke. Tylko bank nie chce tyle czekac :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dozo Re: Politechnika rośnie w siłę IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.02.11, 00:05 majkel333 - bravo, pozdrawiam... Chłopie przecież to normalne, że "wyrastają" nowi profesorowie i jakieś studentki dobrze grają w warcaby mając wysokie średnie. Jak sięgnę pamięcią zawsze tak było w szkołach wyższych. Oddzielnym problemem jest ocena czy mamy w tym wypadku ze wzrostem ilościowym - liczba profesorów, czy bardziej pożądanym jakościowym i... nowi profesorowie, a szerzej kadra badawczo-dydaktyczna PCz, to ludzie wielkiego, ponadprzeciętnego, formatu z szerokimi horyzontami umysłowymi, kulturalni i opiniotwórczy... - obok swej wąskiej zazwyczaj specjalizacji naukowej? A to usilne dążenie do "uniwersytetu przymiotnikowego" niezmiennie rozśmiesza... ta naiwna wiara, że zmiana etykiety uczyni wino lepszym... głupota płynąca z kompleksu prowincji i ciasnoty umysłowej... Nie słyszałem by Politechnika Warszawska dążyła do zmiany firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T Re: Politechnika rośnie w siłę IP: *.xdsl.centertel.pl 24.02.11, 00:09 Zgadzam sie. PR na najwyzszym poziomie. Gorzej z nauczaniem. Mam pytanie do absolwentow. Ilu z was podziela poglad ze PCz jest taka super (tylko obiektywnie) i ze to nie jest ucieranie szklem pewnej czesci ciala... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Politechnika rośnie w siłę IP: *.xdsl.centertel.pl 24.02.11, 00:13 Aha. I podobno Wrona sie nigdzie nie zalapal wiec ma zamiar wrocic na 'zamrozony' etat na PCZ. Uczelnia wiec zyska nastepnego 'wybitnego' naukowca i pedagoga. Prosze.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysiozklanu rodzinny klan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.11, 00:16 rosnie w sile Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Politechnika rośnie w siłę IP: *.icis.pcz.pl 24.02.11, 15:49 Politechnika Czestochowska tez nie dazy do zmiany nazwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dadanka Re: Politechnika rośnie w siłę IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.02.11, 17:39 xx - czy pan był uprzejmy coś istotnego dodać, uściślić ? Czy pan czyta co mówi prorektor? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warta Re: Politechnika rośnie w siłę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.11, 17:56 Włączając się w dyskusję o zmianie nazwy: (cytuję) "Brakuje nam zaledwie prawa do doktoryzowania na jednym kierunku, aby ZASTANOWIĆ SIĘ nad tworzeniem uniwersytetu przymiotnikowego, np. technicznego i trzech, by mógł powstać np. Uniwersytet Częstochowski. Pozostaje tylko kwestia, CZY CHCIELIBYŚMY ZMIENIĆ NAZWĘ(...)" Nikt tutaj nie mówił o zmianie nazwy a o takiej możliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dadanka Re: Politechnika rośnie w siłęę IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.02.11, 20:46 ... a po co się zastanawiać - tracić energię i czas... zamiast konsekwentnie, w rokujących jakakolwiek nadzieję specjalnościach, podnosić kategorię naukową i ewoluować w kierunku niewielkiej, ale słynnej w Polsce dokonaniami badawczo-dydaktycznymi, np. w inżynierii energii czy sieciach neuronowych (systemy eksperckie), wyższej szkole technicznej - skrojonej na miarę możliwości i bez wstydu... czyli obciachu konkurującej w europejskiej przestrzeni badawczej. A swoja szosą fotografie wyróżnionych znakomite... Odpowiedz Link Zgłoś
szymciopsc Politechnika rośnie w siłę 24.02.11, 07:09 tak szczerze mówiąc to tak jak powiedziałeś 1100 i tak za dużo do tego co oni tam wyprawiają. nigdy ich nie ma, spóźniają się, nie przychodzą na konsultacje, a kiedyś kiedy moja cierpliwość po 30 minutach się skończyła niejaki profesor (a głąb jak ich mało) powiedział mi że nie ja będę mu dyktował kiedy on będzie jadł obiad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K2 Re: Politechnika rośnie w siłę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.11, 07:21 wam wszystkim to się w głowach przewraca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TYM Re: Politechnika a praktyki IP: *.dynamic.chello.pl 24.02.11, 09:34 PCZ jak obserwuje ma kilka wydzialow reszta do pozamiatania,gdzie tu pomoc Politechniki do zdobywania praktyki niema p[oprostu niema gdzie w Czestochowie student w kierunku scislym zdobedzie praktyke MC lub TRW loi tu neima co lcizyc ze sie dostanei wiec gdzie??u szewca czy kaltnika badz w Biedronce i co widac dno a 100km od Czestochowy sa Gliwice i tu jest tu porownuje miedzy neibem a ziemia w czestochowie jest tylko niebo a w Gliwicach ziemia i co wybrac???? Odpowiedz Link Zgłoś
pilot_inspector Re: Politechnika a praktyki 24.02.11, 11:34 Wytłumacz proszę to porównanie do nieba i ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent Re: Politechnika rośnie w siłę IP: *.147.231.204.nat.umts.dynamic.eranet.pl 24.02.11, 12:24 tylko się cieszyć. Ale należy tez wspomnieć, że na wydziale Pana Nitkiewicza ilu zostało studentów. Studiowałem na początku lat 2000 gdzie było 250 studentów na kierunku (WIPMiFS) a teraz ilu studentów jest??. Więcej doktorantów zaraz będzie niż studentów. A czemu próbki do badań jedna katedra musi wysyłać np na AGH bo katedra piętro niżej nie wykona ich i trzeba kase płacić. Tak znowu kolorowo to nie jest ja by się wydawało. Pozdrawiam nowych profesorów oraz 3 wspaniałe studentki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BBBBBB Re: Politechnika rośnie w siłę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.11, 12:58 Bo doktoranci to w większości pociotki. Znam małżeństwa zatrudniane na polibudzie po znajomości ... dajcie ludzie spokój .... na tej uczelni nigdy nie będzie poziomu. Najlepsi odchodzą albo się ich nie zatrudnia ... żeby głąby po znajomości miały miejsca pracy. To jest zaplecze kadrowe dla dzieci profesorów (i to zazwyczaj niskich lotów) i ich rodzinek - nic poza tym. Smutne ale prawdziwe. Niestety nie ma żadnej kontroli nad tym. Myślę że na drugiej częstochowskiej sorbonie jest podobnie .... bo o prywatnych nawet nie mówię .... Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Politechnika - trzech nowych 24.02.11, 12:30 a ilu wybiera się na emeryturę , osiąga wiek emerytalny ? Ilu nowych profesorów rocznie przybywa , ilu doktorów habilitowanych i doktorów ? Wtedy ocenię czy Politechnika rośnie w siłę . Mi też podoba się bardziej nazwa politechnika . Kończyłem inną - lepszą w rankingach . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Również absolwent Re: Politechnika rośnie w siłę IP: *.adsl.inetia.pl 24.02.11, 18:43 Chodzi o tytuły profesorów P.Cz. czy profesorów zwyczajnych? Bo mam wrażenie, że Roman Wyrzykowski profesorem P.Cz. był już znacznie wcześniej, z dobre 10 lat temu jak kończyłem u niego studia. Tak przynajmniej pisało na pokoju jego gabinetu. A swoją drogą jego główny "konik" - przedmiot wykładany na studiach (przetwarzanie równoległe, współbieżne i rozproszone) to był jeden z bardziej straconych czasów na uczelni. Bardzo mało przydatna wiedza, podana w bardzo chaotyczny sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: professur Re: Politechnika rośnie w siłę na papierze IP: 24.02.11, 21:09 Gość portalu: Również absolwent napisał(a): > Chodzi o tytuły profesorów P.Cz. czy profesorów zwyczajnych? Bo mam wrażenie, ż > e Roman Wyrzykowski profesorem P.Cz. był już znacznie wcześniej, z dobre 10 lat > temu jak kończyłem u niego studia. Tak przynajmniej pisało na pokoju jego gabi > netu. > A swoją drogą jego główny "konik" - przedmiot wykładany na studiach (przetwarza > nie równoległe, współbieżne i rozproszone) to był jeden z bardziej straconych c > zasów na uczelni. Bardzo mało przydatna wiedza, podana w bardzo chaotyczny spos > ób. Trudno wymagać od wykładowcy z takim kóniem (czyli hobby) jakiejś sensownej uporządkowanej działalności dydaktycznej. Nie każdy chce marnować czas na uniwersyteckie studia z bardzo przydatnych "historia informatyki", "teorii chaosu", "teorii fraktali", "sztucznej inteligencji sieci neuronowych." i.t.d. na uczelni stricte politechnicznej. W Polsce trzeba wszystko "studiować", bo nie ma zakładów, które by cię praktycznie wykształciły i nie ma nauczycieli, którzy by mieli blade pojecie o teorii - stara kadra się wykruszyła. A profesorkowie na polskiej uczelni tez nie maja pojęcia, ale za to byle jaki tytuł profesora i to się liczy. I do do tego wyścig szczurów i ranking wspinaczki na liście filadelfijskiej. Czy gdzie indziej jest inaczej? Dyplom Politechniki Gdańskiej jest jak przepustka do lepszego świata! Oferujemy 29 kierunków studiów na 9 wydziałach. Obecnie studiuje tu ok 24 500 osób. Sprawdź nas: www.trojmiasto.pl/Politechnika-Gdanska-o689.html Dyplom PCz jest jak przepustka do bezrobocia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwent PCz Re: Politechnika rośnie w siłę na papierze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.11, 22:12 Dyplom PCz jest jak przepustka do bezrobocia! Powyższe zdanie jest kłamstwem! Dlaczego Pan kłamie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwent PG Re: Politechnika rośnie w siłę na papierze IP: *.play-internet.pl 25.02.11, 14:58 Zapraszam również do studiowania w Trójmieście. Blisko mewki, praca na statkach obcych bander, a i w pisaniu pracy doktorskiej pomogą "uczonym inaczej" wynajmując, za uczelniane pieniądze oczywiście, by taki po..ciotek napisał. Wszędzie jest tak samo zawiść i bałwochwalstwo. Zapraszam na gdańskie plaże i pod Neptuna tam się "studiuje" filozofię życia, język, jak i u kogo pisać pracę. Pozdrawiam studentów Trójmiasta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: professur Re: Politechnika rośnie w siłę na papierze IP: 25.02.11, 15:57 Trochę statystyki "uczonym inaczej", zawistnikom i bałwochwalcom Rank of Universities of Poland WORLD UNIVERSITY RANK 371 Jagiellonian University 430 Wroclaw University of Technology 549 AGH University of Science & Technology 729 Warsaw University of Technology 906 Gdansk University of Technology / Politechnika Gdanska 961 Technical University of Lodz 969 Silesian University of Technology in Gliwice 1186 Poznan University of Technology 2317 Technical University of Koszalin 2533 Rzeszow University of Technology * 2638 Lublin University of Technology / Politechnika Lubelska * 2712 West Pomeranian University of Technology (Szczecin University of Technology+Agricultural University) 2856 Technical University of Czestochowa * 3084 Military Academy of Technology in Warsaw 3136 Opole University of Technology / Politechnika Opolska źródło: www.webometrics.info/rank_by_country.asp?country=pl Czy wiadomo na czym polega ta siła, że się uczelnia obsuwa w rankingach? 5 Swiss Federal Institute of Technology / Eidgenössische Technische Hochschule ETH Zürich (Politechnika w Zurychu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wnuczek emeryta Re: Politechnika rośnie w siłę na papierze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.11, 17:20 Czemu jakaś wieś na Islandii (Akureyri ludnośc 17000)ma wyżej notowaną szkołę wyższą niż Częstochowa.2339 University of Akureyri 2856 Technical University of Częstochowa.Przecież ten kraj podobno zbankrutował Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ][ Re: Politechnika rośnie w siłę na papierze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.11, 13:13 bo tam powszechna jest znajomosc jezyka angielskiego nie to co u nas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim Re: Politechnika rośnie w siłę na papierze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.11, 14:27 Polacy nie gesi i swoj jezyk maja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz1 Re: Politechnika rośnie w siłę na papierze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.11, 19:06 Do wnuczka emeryta : Bo taka to wiarygodność tych rankingów . Zdrowy rozsądek jest ważniejszy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: Politechnika rośnie w siłę na papierze IP: *.xdsl.centertel.pl 26.02.11, 21:21 znałem już ludzi nie po takich szkołach i pracy nie mieli, nie wciskaj gościu ciemnoty bo to nie średniowiecze. Boicie się że niedługo nie będziecie mieli kogo "uczyć" taka prawda, a dobro studenta macie gdzies Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: professur Re: Politechnika rośnie w siłę na papierze IP: 27.02.11, 00:36 To jest ktoś (wśród tych habliwych najemników) na uczelni, kto uważa, że to właśnie dla studentów ona istnieje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: Politechnika rośnie w siłę na papierze IP: *.xdsl.centertel.pl 27.02.11, 11:36 nie ma nikogo,tylko wciskają ludziom ciemnotę, a takie artykuły biorą się dlatego że boją się iż niedługo część kierunków będą musieli pozamykać bo po pierwsze niż demograficzny, a po drugie coraz większa liczba ludzi zdaje sobie sprawę że studiowanie jest nic nie warte. Sami są sobie winni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były student powinni zamknąć ten syf IP: *.xdsl.centertel.pl 26.02.11, 13:24 ja tam studiowałem i dla mnie to jeden wielki syf, a rośnie to chyba syf tam panujący. Jest niż więc trzeba robić reklamę przez takie artykuły aby darmozjady z polibudy miały stołki. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Czy siły ciążenia 09.03.11, 08:58 zaprzestały działać w Częstochowie ? Nie ?? Jeśli nie , to skoro gdzieś indziej dzieją się pewne rzeczy , to i w Częstochowie w bardzo podobnym środowisku także . Dzieją się te rzeczy tak samo , jak i siły ciążenia działają . Hmmm , smutne to jednak . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz1 Re: Czy siły ciążenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.11, 16:21 Ot i link www.tokfm.pl/Tokfm/1,102433,9226362,Ja_udaje__ze_wykladam__studenci___ze_sie_ucza.html#opinions Odpowiedz Link Zgłoś
karol99321 Uniwerek zamiast 09.03.11, 16:28 Uniwerek zamiast politechniki to głupota! Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Siła politechniki 10.03.11, 11:35 to nie tylko naukowcy . Dobrze , że są nowi ale przecież starzy idą na emerytury . Który trend jest szybszy i większy ? Jakoś cicho o tym . Ale siłą Politechniki są także i studenci . Możliwości rekrutacyjne się kurczą . Decyzję o studiowaniu na politechnice w Częstochowie a nie w innym mieście podejmuje niewielu świetnych i bardzo dobrych absolwentów szkół średnich . Pozostają przeciętni i słabsi . Przeciętni i słabsi mogą swoje niedostatki intelektualne nadrobić większym wkładem pracy . Ale pod warunkiem, że chcą tego lub , że są do tego zmuszeni przez wysokie wymagania , lub choćby na dobrym poziomie . I cały problem jest w tym , że ten poziom - jak słuchy dochodzą z innych miejsc w całej Polsce - jest coraz niższy . Jak to zastopować ? JP2 w Skoczowie apelował o " ludzi sumienia " . Tacy są tam potrzebni, gdzie występuje uznaniowość - to egzaminator , nauczyciel uznaje - w zgodzie ze swoim sumieniem - czy student lub uczeń dysponuje odpowiednią wiedzą , by mu zaliczyć przedmiot . I właśnie tu jest problem - naukowców może i przybywa ale ludzi sumienia chyba nie , bo zewsząd płyną opinie o coraz niższym poziomie studiów ( nauczania w szkołach też ) . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Studiuj u siebie na wsi IP: *.multimo.pl 27.04.11, 16:41 Politechnika wychodząc naprzeciw oczekiwaniom tegorocznych i przyszłych maturzystów, których nie stać na studiowanie w metropolii otwiera atrakcyjne kierunki w mniejszych miejscowościach. Więcej informacji chętni znajdą na stronie: www.pcz.pl/rekrutacja_2011_2012/index.php?menu=osrodki_zamiejscowe oraz na stronie głównej politechniki. Planowane jest otwarcie kolejnych ośrodków zamiejscowych w Kłomnicach, Mykanowie i Woźnikach. W przyszłości mieszkańcy Wąchocka również będą mieli możliwość studiowania w Ośrodku Zamiejscowym Politechnilki Częstochowskiej xx Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Studiuj u siebie na wsi IP: *.icis.pcz.pl 27.04.11, 18:53 Kierunki zamiejscowe sa na wszystkich uczelniach. Na PCz to margines. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu... xx czy to prawda, że PCz schodzi na psy? IP: *.dip.t-dialin.net 27.04.11, 19:17 Bo wiesz, ja jeszcze jakieś kontakty z nią mam. Ostatnio słyszałem, że pod filarami umarł kierunek zamawiany, bo wspaniała kadra tejże uczelni z takim entuzjazmem, a może z takimi umiejętnościami przekazuje studentom wiedzę, że ich ilość po trzech semestrach spadła o połowę. A niektórzy liczyli, że związane z kierunkiem zamawianym pieniądze pozwolą im na... No cóż, teraz nie pozwolą, niestety. Przy okazji, a jak tam w tym roku z erazmusem? Ponoć również nie ma pieniędzy, w każdym razie jeśli pojadą jednostki, to niewielu ich będzie. Czyżby cała kasa poszła na remont? Wiesz, ja do filarów mam sentyment i chciałbym, by ktoś pomógł przekonać ludzi, że warto w tym miejscu studiować. Może powiesz, co wiesz, może zdementujesz to, co do mnie dotarło? Sam bardzo chciałbym wierzyć w to, że są to plotki, że na PCz nie ma tak, że po półtora roku zostaje mniej niż 50% studentów, że kadra pomaga jak może, a student ma duże szanse wyjechać na erazmusa, o ile tylko ma na to chęć, no i zna język. Bo widzisz, dobudowywanie w tej sytuacji, to trochę kpina. Dla kogo niby ten remont? Dla kadry, czy dla tych, co i tak na drugim roku wylecą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu... Zadałem konkretne pytania! IP: *.dip.t-dialin.net 02.05.11, 12:32 1. Czy to prawda, że pod filarami przestał istnieć kierunek zamawiany, bo więcej niż połowa osób zaczynających studia odpadła w ciągu trzech semestrów? 2. Jeśli tak, to czy świadczy to o przyjmowaniu na studia przypadkowych osób, czy też jest to swiadectwo umiejętności pedagogicznych pracowników politechniki? 3. Ile osób w zeszłym roku wyjechało na Erasmusa, a ile wyjedzie w tym I DLACZEGO? xx, jako dyżurny optymista nie bardzo umie na te pytania odpowiedzieć. Może ktoś inny potrafi? Myślę, że sprawy są interesujące, wszak niedługo maturzyści będą wybierać uczelnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yy Re: Zadałem konkretne pytania! IP: 02.05.11, 13:14 Gość portalu: jasiu... napisał(a): > xx, jako dyżurny optymista nie bardzo umie na te pytania odpowiedzieć. Może ktoś > inny potrafi? Nie nerwowo, musisz uzbroić się w cierpliwość. Nikt nie potrafi tego tak dobrze ani lepiej jak on sam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XX Re: Zadałem konkretne pytania! IP: *.icis.pcz.pl 02.05.11, 13:26 Ja jestem odpowiedzialny za informatyke i odpowiadam, ze nasza zamawiana Informatyka funkcjonuje i staramy sie zeby studenci jak najwiecej wyniesli z tych studiow. Mysle ze inne kierunki zamawiane tez funkcjonuja, bo inaczej bylby pewnie problem ze zwracaniem peiniedzy, a to jest naprawde powazny problem. Nie slyszalem osobiscie o takim przypadku. Nie jestem jednak "alfa i omega", zeby byc rzecznikiem calej Uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Zadałem konkretne pytania! IP: *.icis.pcz.pl 02.05.11, 13:30 P.S. Teraz na Informatyce, ktora wspoltworze, zajmujemy sie np. uzyskaniem praw habilitowania w tej dyscyplinie, co jest szczegolnie wazne w swietle nowej Ustawy. A poza tym, staram sie nie stosowac epitetow w stosunku do innych uczestnikow forum, na ktorym udzielam sie coraz mniej - rowniez z tego powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu... Re: Zadałem konkretne pytania! IP: *.dip.t-dialin.net 02.05.11, 15:17 No właśnie, moje informacje dotyczą tzw. filarów, czyli Wydziału Inżynierii Mechanicznej i Informatyki. Dotarło do mnie, że z 200 studentów, którzy w zeszłym roku zaczynali pierwszy rok pozostała niecała setka, a co się z tym wiąże kierunek zamawiany przestał istnieć. Dotyczy to kierunku jak najbardziej zawierającego słowo Informatyka w swojej nazwie. Właśnie dlatego byłem przekonany, że coś na ten temat wiesz. Żeby skonkretyzować, pochodzą od osoby z Politechniką związanej dość mocno, a więc nie mam powodów, by tej osobie nie wierzyć. Powiem, że bardzo cieszyłbym się, gdyby moje informacje były nieprawdziwe. Dlatego jeszcze raz proszę, jeśli możesz sprawdź, jak to jest w tym przypadku. Ile osób zaczynało na informatyce (studia dzienne) naukę w zeszłym roku, a ile ma obecnie wpis. Problem kierunku zamawianego, to nie tylko wy, kadra. Wiem, że są osoby, które celowo wybierały ten kierunek, bo są dobre ale biedne i bez stypendium, jakie otrzymują na kierunku zamawianym, nie mają szans na egzystencję. Stąd właśnie jeszcze raz proszę, sprawdź, jak jest naprawdę. Oczywiście to samo źródło podało mi, że w tym roku uczelnia nie ma pieniędzy na erasmusa. Że skierowania będą mocno obcięte. Gdybyś był tak miły i swoim autorytetem zechciał zweryfikować plotki, byłbym niezmiernie zobowiązany. Bo tak naprawdę, to mnie również zależy, żeby PCz zachowała pewien poziom. I tylko dlatego proszę cię o sprawdzenie tych informacji. Pozdrawiam, naprawdę szczerze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student emeryt Więcej studentów IP: *.play-internet.pl 02.05.11, 19:44 Niech się rozwija Politechnika ,ale powinno studiować więcej studentów i powstawac nowe wydziały z nowa kadra naukową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Zadałem konkretne pytania! IP: *.icis.pcz.pl 21.06.11, 19:08 Kierunek zamawiany na Informatyce dziala. Mozna sprawdzic. Teraz w tym roku powinien ruszyc nowy. Tyle w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Studiuj u siebie na wsi IP: *.net.stream.pl 20.06.11, 19:50 Atrakcyjny kierunek kierunek Informatyka został również otwarty przez Wydział Elektryczny Politechniki Częstochowskiej w Wieluniu. Daje to szansę zdobycia atrakcyjnego wykształcenia również mieszkańcom województwa Łódzkiego ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Studiuj u siebie na wsi IP: *.net.stream.pl 20.06.11, 20:29 Dodam jeszcze, iż zgodnie z ustawą z dnia 18 marca 2011 r. O zmianie ustawy – Prawo o szkolnictwie wyższym, której projekt był znany co najmniej od 2 lat, Pcz nie miała prawa tworzyć zamiejscowych ośrodków dydaktycznych po wejściu w życie Ustawy. Oznacza to tyle dla potencjalnych kandydatów do studiowania na wichurce, że na zdobycie dyplomu w Kłobucku, Wieluniu czy Koniecpolu szans nie ma...;D Ewentualny dyplom i tak byłby nieważny;D Ale za to jest za to pewność na zdobycie równie atrakcyjnego odszszkodowania od politechniki za umyślne oszustwo ;D Co chyba jest więcej warte niż bezwartościowy papier ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dozo Re: Studiuj u siebie na wsi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.11, 21:52 W świetle tych komentarzy i licznych doniesień prasowych o szkolnictwie niższym wyższym w Polsce - widać wyraźnie, że to niezły burdel... Wstyd i hańba, że toto funkcjonuje w tak licznych patologiach - ba staje się ponoć powszechną praktyką... Simply speaking - burdel - syf i malaria a przyjemność wątpliwa.... A te "ośrodki zamiejscowe" to jawna kpina. "Człeniu, tam jest taka wichura, że psy dupami szczekają." Politechnika w każdej wsi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mis jak juz urosnie to i narybek lepszy przyjdzie IP: *.centertel.pl 03.05.11, 10:08 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: '' Re: jak juz urosnie to i narybek lepszy przyjdzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.11, 11:55 ale juz nie urosnie bo studentow coraz mniej. Widac to po promocji. Rektor tanczy i spiewa na pokazach aby sciagnac kogo sie da. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pafnucy Re: jak juz urosnie to i narybek lepszy przyjdzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.11, 12:29 Gość portalu: '' napisał(a): > ale juz nie urosnie bo studentow coraz mniej. Widac to po promocji. Rektor tanczy > i spiewa na pokazach aby sciagnac kogo sie da. Za około 2 lata narybku będzie siła: forum.gazeta.pl/forum/w,55,126314555,,Gimnazjalisci_byli_slabsi.html?v=2 forum.gazeta.pl/forum/w,55,126358044,126358044,Dobre_liceum_to_ciagle_marzenie_gimnazjalisty.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XX Studiuj u siebie na wci c.d. IP: *.ProcesosIRC.org 15.09.11, 12:34 link: www.pcz.pl/rekrutacja_2011_2012/index.php?menu=osrodki_zamiejscowe dla porównania: wyborcza.biz/biznes/1,100896,10289658,Nadchodzi_kres_uniwersytetow_na_prowincji.html Kto tą uczelnią zarządza.... Odpowiedz Link Zgłoś