Dodaj do ulubionych

Studio foto-video KIŃSKI

01.03.11, 11:59
Zwracam się z prośbą do wszystkich o opinie na temat studia Pana Macieja Kińskiego. Chciałbym poznać prawdę ponieważ zastanawia mnie fakt dlaczego facet ma na forum same negatywne opinie a ofertę w studio ma bardzo korzystną.Oglądałam u niego albumy, filmy i wydaje mi się ze sa calkiem dobre więc dlaczego wszyscy go krytykują??? Może ktoś korzystał z jego usług i może napisać jaka jest prawda, czy jest zadowolony.Proszę pomóżcie.
Obserwuj wątek
    • ectasy22 [...] 06.03.11, 23:01
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: Zenit TTL Re: Studio foto-video KIŃSKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.11, 23:49
        teraz powinnaś napisać, kogo byś wzięła. ;-)
        • Gość: gosc Re: Studio foto-video KIŃSKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.11, 10:15
          W takim razie jesli nie Kiński to kto z fotografów w Czestochowie jest godny polecenia???
          • Gość: m Re: Studio foto-video KIŃSKI IP: *.116.125.10.tvksmp.pl 07.03.11, 11:15
            już jestem po swoim ślubie paaaare lat lecz z usług tego fotografa korzystam do dziś wszelkie zdjęcia pozowane i do dokumentów nawet małym dzieciaczkom robiłam-robie u foto kalicki oni studio maja na jagielońskiej" i w "centrum"
    • Gość: zaneta87 Re: Studio foto-video KIŃSKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.11, 21:04
      Cały ten wątek, jak dla mnie aż śmierdzi zazdrosną konkurencją... Korzystałam z usług Studio Video Kiński i jestem bardzo szczęśliwa, że nie dałam się namówić na innego fotografa bo zdjęcia są świetne. Z resztą film też. Moim zdaniem fotograf godny polecenia.
    • joanna88w Re: Studio foto-video KIŃSKI 29.09.11, 07:59
      Witam. Dwa lata temu brałam ślub i pech chciał że zaufałam Kińskiemu. Faktycznie pierwsze spotkania z nim w jego zakładzie wyglądają bardzo profesjonalnie, albumy są ładne i film całkiem fajny. A jak to się ma do rzeczywistości? Więc tak: Wesele było w styczniu, płyty i zdjęcia dostałam dopiero w maju i to po zapłaceniu trzeciej części pieniędzy. Bo gdybym nie zapłaciła to czekałabym dłużej bo pan Kiński miał inne zlecenia. Film w wielu momentach to porażka. Np. drgania, rozmazanie. Zdjęcia: jeśli chodzi o "plener" całkiem ładne ale jesli chce odbitki to muszę za każdą zapłacić ekstra, płyty z pleneru NIE MAM. Zdjęcia z całości: nieostre. Poza tym Pan Kiński ma taką tendencję: na weselu było ok 120 osób, w większości fotografowana jest jedna młoda dziewczyna która mu sie ewidentnie spodobała. Co do albumów: miałam mieć taki album książeczkowy na grubych kartkach jak książki dla dzieci - nie ma, bo popsuła sie jakaś tam gilotyna, zdjęcie na płótnie koszt 250 zł wszędzie indziej 80zł, jeśli chodzi o album z reportażem to jest to jedna wielka pomyłka, bo nikt nie pokazywał mi albumu w takiej formie. A najlepsze jest to że nie miałam mozliwości zgłoszenia jakichkolwiek zastrzeżeń. Przebywałam wtedy za granicą, przesyłka idzie jakieś maks. 5 dni i w momencie kiedy już otrzymałam te wszystkie "cudeńka" on miał już to wszystko usunięte z komputera.
      Tak więc reasumując NIGDY w życiu nikomu go nie polecę. Jeśli ktoś ma ochotę mogę pokazać wszystko co otrzymałam. Jest wielu dobrych fotografów, ale on do nich nie należy!!!
      • studiokinski Re: Studio foto-video KIŃSKI 07.06.17, 11:51
        Sprostowanie jesli chodzi o pseudonim joanna 88w okazało się , ze to zadna para która obsługiwaliśmy a nie kto inny jak dj z która wspołpracuje konkurencyjna firma o czym dowiedzieliśmy sie w póżniejszym terminie od byłej pracownicy tej firmy. tzw.dj przyznał sie przy świadkach na spotkaniu studniówkowym więc uważam , ze sprawa jest zakończona. Jeśli chodzi
        nigdy nie mieliśmy portretów na płotnie w tak idiotycznej cenie jak się podaje była gratis dla naszych klientów. A o jakiej gilotynie mowa to nie mam zielonego pojęcia poniewaz po zaakceptowaniu projektu przez pare młodą wysyłamy do produkcji foto-albumy do firmy w Warszawie . Jesli chodzi o obsługę jak możliwe ,że fotografował jedną kobietę jak on robi film a fotografie wykonuje kobieta poki co nie ma innej orientacji . To by było na tyle .
        SPROSTOWANIE INFORMUJĄCE KLIENTÓW NASZEJ FIRMY
    • karolina2771 Re: Studio foto-video KIŃSKI 25.04.17, 20:23
      Niestety, ale mimo dobrego pierwszego wrazenia nie polecam tego Pana.. mielismy Studiofoto Kinsko na naszym dwudniowym weselu plus reportaz po weselu. Zaczne od poczatku- prezentacja w studiu fajna, profesjonalna. Zaplacilismy specjalnie aby wesele krecil Pan Kinski z malzonka, a nie pracownicy. Juz przed kosciolem zaczela sie nerwowka- Pan zaczal dyktowac co mamy robic, ze za szybko, za wolno itp, grunt ze moja siostra przypomniala mu ze to Nasz a nie Jego slub bo mialabym zepsuta uroczystosc. Potem uspokoil sie, tylko dzieki fantastycznej malzonce, ktora panuje nad wszystkim znacznie lepiej niz Pan Profesjonalista.. mielismy miec dym na pierwszym tancu, ktory Pan zapronowal nam za 100 zl, jednak nie dopilnowal wtyczki ktora wypadla- dymu nie bylo, zaplacic musielismy. Coz, sesja zdjeciowa patrzac z perspektywy na innych fotografow nie powala.. ale to juz nasz blad. Na calosc w umowie mielismy od 3 do 6 miesiecy, po 3 miesiacu jak spytalam chodziaz o zdjecia Pan mnie wysmial i odeslal do umowy.. ok, po 5.5 miesiaca dostalam nieobrobione w ogole zdjecia z reportazu, pol miesiaca pozniej dostalam 43 ujecia z pleneru ( 3 w gratisie dodam). Kolejno do ksiazki reportaz Pan ulozyl zdjecia, ja poprawilam, on znow ulozyl i tak z 3 razy a finalnie spedzilam 2h w zimnym studio poprawiajac z Panem w programie zdjecie, po zdjeciu w albumie.. Co do pleneru wyslal mi ulozone zdjecia- wiec patrzylam.na ich ostrosc i jakos, nie na ramki wokol, dostalam album opozniony o miesiac (Pan fotograf wyslal zle zdjecia do drukarni); a w albumie: jedna strona ok, druga tez, na 3 niespodzianka okropne biale obramowki wokol zdjec, kolejno znow ok, i znow obramowki.. i postacie mlodych akurat na zdjeciu stron.. na co Pan powiedzial ze glupia bylam ze zaakceptowalam- tylko akceptacja tyczyla sie jakosci zdjec i ulozenia, w zyciu nie pomyslalam ze fotograf z takim stazem nie zrobi spojnego albumu jezeli chodzi o detale jak obramowki wokol zdjec, czy miejsca zagiec- album nadaje sie do kosza, a ja sama musze wyrobic nowy.. wiec szkoda, ze nie spedzilam kolejnych godzin w zimnym studio sama to ukladajac, bo moze wtedy moglabym cieszyc sie albumem. ogolnie nie polecam, bo jedno Pan mowi w rozmowach na zywo i telefon a inne pisze na fb, a na koniec wmawia ze wcale tak nie mowil- zaluje, ze nie nagrywalam rozmow z Panem.. klient liczy sie tylko do momentu zaplaty, potem juz tylko bylam wymagajca i nie wiadomo co- tak mloda powinna nie miec uwag, i nie chciec aby najpiekniejszy dzien w zyciu byl pieknie udokumentowany.. szkoda slow.. jak chcecie zaoszczedzic sobie nerwow i rozczarowania to wybierzcie innego fotografa! Bo my z perspektywy zalujemy strasznie, a zaplacilismy sporo. Nie polecam nikomu takiej przeprawy.. gdzie klient sie nie liczy- bo Pan ma 50 par, a ja jeszcze wymyslam ze retusz zdjec ma byc, czy wymagam filmu zgodnie z umowa..
      • studiokinski Re: Studio foto-video KIŃSKI 07.06.17, 11:57
        Sprostowanie co do wesela Pani Karoliny. Prezentacja przebiegała jak Pani Karolina zauważyła profesjonalnie bo taka właśnie jest nasza firma i każdy klient jest traktowany poważnie. Pojechaliśmy na salę by sfilmować i sfotografować wystrój sali zastaliśmy Panią młodą przy układaniu ciasteczek bo nikt tak nie umie ułożyć jak ona, zamiast przygotowywać się do ślubu co mieliśmy obsługę ustaloną w domu P. Młodej. Więc P.Młoda stwierdziła ,że ją ubierzemy na szybko po przyjeździe P.Młodego ok .Po zrobieniu przygotowań P.Młodego przyjechaliśmy do P.Młodej błogosławieństwo i prowizoryczne ubieranie P. Młodej po czym wyjazd do kościoła. Samochód z bramy wyjeżdżał tyłem więc pytamy dlaczego tyłem film i fotografia zaznaczam, oczywiście źle że w ogóle zwróciliśmy uwagę, ale jednak był przód. Co do kościoła prosiliśmy by para młoda nie wysiadała przez chwilę , wejdą goście i ustawimy statywy do aparatów oczywiście, dlaczego mieliby słuchać fotografa, prosiliśmy o parę min niestety trudno daliśmy radę dlaczego by nie. Sala pierwszy taniec w suchym lodzie dymowica ustawiona wszystko ok ale dzrzwi w remizie nieszczelne dym ucieka, gdzieś przeciąg po czym ktoś z gości poruszył wtyczkę w kontakcie i niestety przestało działać.Ale w rekompensacie P. Młodzi otrzymali etui na album wartości większej niż 100 zł . Po skończonej obsłudze dwudniowej pani młoda stwierdziła , że lepszej obsługi nie mogła by sobie wymarzyć po czym zostało skwitowane nieważne jak sięzaczyna ważne jak się kończy. Co do sesji zdjęciowej jeszcze nikt nie miał zastrzeżeń ale dużo zależy od pary młodej . Co do rozmowy o wcześniejsze zdjęcia z reportażu ,każda para ma w umowie termin oddania trzeba tylko czytać umowy. Co do ułożenia projektu zdjęć z reportażu P.Karolina była w studiu 5 razy za każdym razem inaczej bo wcześniej nie pomyślała, że ci goście nie mogą być na jednej str ok. Jeśli chodzi o retusz to pani młodej chodziło o jej podbródek na każdym zdjęciu. Co do projektu foto-albumu pani młoda zaakceptowała projekt mamy potwierdzenie na facebooku i został wysłany do druku, po otrzymaniu albumu stwierdziła ,że nie patrzyła na ramki tylko na ostrość i ułożenie a teraz wolałaby ramki czarne.
        • karolina2771 Re: Studio foto-video KIŃSKI 14.06.17, 18:33
          Poprosze tez Pani Kinski o sprostowanie do nagarnia na ktorym Pan przeklina na moj temat, a ktore mam na poczcie glosowej, straszenie sadem za to, ze osmielilam wyrazic sie o Panu negatywnie, nazywanie mnie glupia ze akceptowalam cokolwiek oraz fakt, ze na pismie mial Pan ustalone ze jedzie Pan do Mlodego nie do Mlodej, bo ja nie chcialam fotografa w domu przed.. myli sie Pan sam w zeznaniach... ale dobrze, opinia na szczescie sie za Panem ciagnie i nie zakryja tego wielkie wytlumaczenia po fakcie.. jest Pan zwyklym naciagczem i nerwowym, nieslownym i nierzetelnym fotografem, a co zrobi Pan zle na wszystko ma wytlumaczenie przed ludzmi, tylko niestety to tak nie dziala.
    • katarzyna.sap Re: Studio foto-video KIŃSKI 06.06.17, 21:12
      Nie zgadzam się z opiniami na temat studiokiński. Byłam na kilku weselach, które nakręcali, po czym byli na moim weselu dwudniowym oraz nakręcali chrzciny moich córek bliźniaczek i jestem mega zadowolona z ich pracy oraz materiałów. Film po przegraniu na płytę dają do obejrzenia w domu i sprawdzenia czy wszystko pasuje albo czy nie trzeba czegoś wyciąć, po czym gdy jest wszystko dobrze to się akceptuje bądź nie i dopiero wtedy jest nagrywany na płyty do odbioru. To samo jest ze zdjęciami niczego nie robią bez akceptacji młodych. Nie wiem czemu tak źle piszą tu na temat pracy Państwa Kińskich, bo bez zgody młodych na pewno by nie nagrali filmu na gotowo ani nie zrobili albumów. Poza tym są to bardzo mili i sympatyczni ludzie. Mojej siostry wesele też robili i kuzynki oraz byłam na jeszcze kilku weselach z ich udziałem i nie mam żadnych zastrzeżeń co do ich pracy i z czystym sumieniem mogę polecić ich studio.
    • blackmarttini Re: Studio foto-video KIŃSKI 16.06.17, 18:49
      Polecam w 100% studio Kinski. Zarówno my jak i nasi znajomi jesteśmy bardzo zadowoleni. Znają się na swojej pracy. Zdjęcia są przepiękne znajomi oglądając albumy byli zachwyceni. Polecam polecam polecam.
    • nelus100 Re: Studio foto-video KIŃSKI 21.11.17, 12:50
      Nie zgadzam się z opinią Pani o nicu Karolina2771. Czasami czytając takie rzeczy mam wrażenie, że robi to nieuczciwa konkurencja. Miałam okazję korzystać z usług tego studia i byłam bardzo zadowolona. Miły kontakt i profesjonalne podejście do swojej pracy. Piękne zdjęcia w pięknym plenerze. Film zrobiony profesjonalnie. Piękna fotoksiążka. Niestety tak już jest, że po zaakceptowaniu projektu nie ma już możliwości zmiany, bo to nie drukuje siedzący na zapleczu Ziutek. Trzeba patrzeć na cały projekt, a nie tylko na swój lepszy lub gorszy wyraz twarzy. Ja to rozumiem i nasza cała współpraca przebiegła w miłej atmosferze. Miałam okazję oglądać piękny album komunijny. Na pewno w przyszłości skorzystam z ich oferty. Zdjęcia przecudne. Z całą swoją uczciwością mogę polecić.
    • karolina.witkowska1 Re: Studio foto-video KIŃSKI 23.11.17, 20:34
      Polecam firmę studiokiński w 100% -W dniu 27.05.2017 mieliśmy wesele w Tomaszowie Mazowieckim osób Pan Kinski wraz z żoną poradzili sobie bez problemu film bardzo nam się podobał jest świetnie zrobiony teledysk czołówka co można zobaczyć na stronie Pana Kińskiego - facebook studiokinski w dniu wesela wywołane mieliśmy zdjęcia 5 szt z pleneru koło sali weselnej i to w ramkach drewnianych co nas zaskoczyło .Zdjęcia z wesela bardzo dobrze zrobione świetna ostrość - Mogę też pochwalić sie z pleneru mieliśmy w ZAMKU MOSZNA - wręcz znakomite zdjęcia a szczególnie Pani Dorota nas ustawiała do zdjęć a Pan Kiński robił zdjęcia Album Plener powstał bardzo ładny i fajnie zrobiony Mogę powiedzieć ze w Tomaszowie Mazowieckim nie ma takiego fotografa dobrego jak Pan Kiński Profesjonalista - Kontakt zdobyliśmy na Targach w Galerii w Tomaszowie Mazowiecki i nie znaliśmy tej firmy wcześniej Ogólnie Będziemy polecać tą Firmę .Pozdrawiam moja opinia jest szczera porównując inne .
    • karolina.witkowska1 Re: Studio foto-video KIŃSKI 23.11.17, 20:39
      Zapomniałam dopisać że wszystkie punkty umowy zostały spełnione dostaliśmy gratisowo Album dla rodziców 2 sztuki i deskę ze zdjęciem z pleneru oraz Dron na wyjście z kościoła a nawet na plenerze też .Pierwszy taniec mieliśmy w dymie suchy lód bardzo fajnie to wyszło .Jeszcze raz polecam studiokinski
    • karolina.witkowska1 Re: Studio foto-video KIŃSKI 04.12.17, 18:11
      Z czystym sumieniem możemy polecić StudioKiński. My mieliśmy tą przyjemność i szczęście, że przy oprawie naszego wesela była pani Dorotka i pan Maciej. Wspaniałe małżeństwo, które swoim uśmiechem i pozytywnym nastawieniem bardzo rozładowują stres towarzyszący każdej młodej parze. Bardzo profesjonalni i zaangażowani w to co robią. Sprzęt jakim dysopnują jest najwyższej jakości. Dzięki nim oprawa naszego wesela była cudowna. Zarówno przepiękny, oryginalny film, jak i ogromna ilość zdjęć zrobiła nie tylko na nas wielkie wrażenie, ale także na naszych gościach weselnych. Bardzo pozytywnie wspominamy także sesje plenerową. Ogladając cudowne albumy mamy bardzo miłe wspomnienia. Jeśli oczekujecie aby Wasze wesele było bajecznie uwiecznione to wybór jest tylko jeden! Gorąco polecamy!!
      Karolina i Sebastian, 16.07.2016r.
    • karolina_2018 Re: Studio foto-video KIŃSKI 12.12.17, 09:15
      Karolina Ciupińska zrecenzowała: Studiokinski – 5 gwiazdek
      2 grudnia o 13:10 ·
      Z czystym sumieniem możemy polecić StudioKiński. My mieliśmy tą przyjemność i szczęście, że przy oprawie naszego wesela była pani Dorotka i pan Maciej. Wspaniałe małżeństwo, które swoim uśmiechem i pozytywnym nastawieniem bardzo rozładowują stres towarzyszący każdej młodej parze. Bardzo profesjonalni i zaangażowani w to co robią. Sprzęt jakim dysopnują jest najwyższej jakości. Dzięki nim oprawa naszego wesela była cudowna. Zarówno przepiękny, oryginalny film, jak i ogromna ilość zdjęć zrobiła nie tylko na nas wielkie wrażenie, ale także na naszych gościach weselnych. Bardzo pozytywnie wspominamy także sesje plenerową. Ogladając cudowne albumy mamy bardzo miłe wspomnienia. Jeśli oczekujecie aby Wasze wesele było bajecznie uwiecznione to wybór jest tylko jeden! Gorąco polecamy!!
      Karolina i Sebastian, 16.07.2016r.
    • mariola_malgorzata Re: Studio foto-video KIŃSKI 08.01.18, 17:41
      Mariola Małgorzata zrecenzowała: Studiokinski

15.07.2017 odbyl się nasz ślub, na którym oprawą video zajęło się studiokinski :-D
      gorąco polecamy wszystkim, którzy oczekują pelnego zaangażowania ze strony fotografa i kamerzysty! Dziękujemy bardzo serdecznie za dzisiejszy plener ;-) pozdrawiamy i czekamy
      na zdjęcia :-) Mariola i Marcin :-) :-*
    • mariola_malgorzata Re: Studio foto-video KIŃSKI 07.03.20, 22:06

Maciej Niemczyk poleca stronę Studiokinski.

Gorąco polecamy Studiokinski. Państwo Kinscy zadbali o wszystko co trzeba. Począwszy od przygotowań a na oczepinach skończywszy, zawsze mieliśmy świadomość że jesteśmy w dobrych rękach. Spotkanie organizacyjne przed ślubem uświadomiło nam czym będziemy się kierować przy robieniu ujęć i zdjęć. Pan Maciej jest profesjonalistą w każdym calu. Małżonka Pani Dorota to dusza towarzystwa. Czym byłby fotograf bez dobrego sprzętu? Techniczna strona również bez zarzutu. My mieliśmy opcję fotolustra. Dostaliśmy przepiękny album ze zdjęciami naszych gości. Wszyscy się sfotografowali. Polecamy również wykupić od Pana Macieja fontannę ognia np do pierwszego tańca. Efektowny dodatek w kluczowym momencie układu. Widać że Państwo Kinscy kochają to czym się zajmują. A to ważne w życiu, żeby robić to co się kocha. Dziękujemy za wszystko.
    • mariola_malgorzata Re: Studio foto-video KIŃSKI 07.03.20, 22:09
      Marcin Bereziński poleca stronę Studiokinski.
      3.08 2019 ·
      Pełen profesjonalizm firmy studio Kiński , oprawa weselna zdjęcia i filmy rewelacja , 100% zaangażowania, świetny kontakt, ogrom pomysłów . Efekty rewelacyjne, muzyka pod film przepięknie dobrana. Jesteśmy bardzo zadowoleni, pamiątka na lata. Polecamy wszystkim tym, którzy oczekują czegoś więcej ! 💪🏻
    • mariola_malgorzata Re: Studio foto-video KIŃSKI 07.03.20, 22:12
      Amanda Niemczyk poleca stronę Studiokinski.
      Nasz Ślub 15.02.2020
      Panie Maćku i Pani Daroto dziękujemy bardzo gorąco za wykonanie zdjęć i profesjonalne podejście do Nas na naszym ślubie i weselu jako Pary Młodej, które miało miejsce w dniu 15.02.2020 r.Dziękujemy za zaangażowanie. Małżeństwo Państwa Kińskich to Para z mnóstwem pomysłu empatii ciepła i zrozumienia. Robią to co lubią i to widać. Robiąc zdjęcia są nie widzialni. Polecam StudioKiński ,każdemu kto chce ,aby jego zdjęcia były piękne i bajeczne a z Panem Maćkiem i Panią Dorotą tak jest. Bardzo dziękujemy również za " Fontanę Ognia" .Fontana była piękna i robiła ogromne wrażenie i efekt wow
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka