Dodaj do ulubionych

open finance

07.03.11, 22:18
Czy może ktoś korzystał z usług doradce finansowego z tego biura przy zaciąganiu kredytu? Czy oni na pewno są niezależni? Macie jakieś opinie? Będę wdzięczna za pomocne komentarze ponieważ chcę zacząć starać się o kredyt, nie mam zbyt dużo wolnego czasu, żeby biegać po bankach i osobiście sprawdzać ale czy na pewno warto interesować się pomocą doradcy, czy faktycznie dobrze się na tym wyjdzie? Czy jednak lepiej jakoś wygospodarować czas i odwiedzać po kolei banki i porównywać oferty?
Obserwuj wątek
    • Gość: asik Re: open finance IP: *.alfanet24.pl 07.03.11, 23:11
      Ja chciałem skorzystać z usług tej firmy jednak nie chciałem zgodzić się na przetwarzanie danych przez OF i inne podmioty z którymi współpracują . Nie chodziło tylko o dane potrzebne do zawarcia umowy , nie podpisałem zgody więc stwierdzili ze nie mają dla mnie żadnej oferty
      • Gość: a Re: open finance IP: 31.42.2.* 30.04.11, 13:05
        No a jak mieli zapytac poszczegolne banki o kredyt dla CIebie, bez Twoich danych? Nie dziwie sie, ze nie mogli Ci nic zaoferowac.
        To jest wymóg ustawy o ochronie danch osobowych, aby mogli cokolwiek zrobic, Ty musisz wyrazic zgode na przetwarznaie danych - a wiec jest to jak najbardziej pozytywne zjawisko, ze wymagali zgód.
        • Gość: szeci Re: open finance europa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.13, 09:44
          Zostałam oszukana przez open produkt LIBRA III w Częstochowie , wysłałam pisma do różnych instytucji , złożyłam reklamację do open i europy , wysłałam pisma informujące o oszustwach popełnianych przez open do różnych instytucji , jeśli reklamacja nie zostanie uznana przez open , złożę zawiadomienie do prokuratury o podejrzeniu popełnienia przestępstwa , oraz do Najwyższej Izby Kontroli i do Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego. Osoby zainteresowane , poszkodowane przez open proszę o kontakt: szeci34@o2.pl. Zapraszam do współpracy , czym będzie nas większa grupa tym większa szansa na odzyskanie swoich straconych należności.
    • Gość: doradca Re: open finance IP: *.open.pl 30.04.11, 12:13
      wszystko zależy od tego, na kogo Pani trafiła. Wszędzie pracują tylko ludzie. Niestety w częstochowskich bankach z profesjonalizmem jest problem (wiem, gdyż jestem doradcą finansowym). Często trzeba wręcz "cisnąć" bank, żeby pomóc klientowi.
      Może Pani wziąć ten kredyt sama bezpośrednio w banku, a może Pani skorzystać z usług doradcy - decyzja należy do Pani. Tak czy inaczej wniosek trafi do banku - pytanie, czy potrzebuje Pani dodatkowego wsparcia ze strony pośrednika (napisała Pani, że czas jest istotny). Skorzystanie z pośrednika pozwala realnie zaoszczędzić pieniądze (chociażby koszty wyceny - operat kseruję, potwierdzam za zgodność i wysyłam do kilku banków, a oryginał trafia do banku, w którym weźmie Pani kredyt).
      Ale powtarzam: nie jest ważna firma, w której doradca pracuje, a sama osoba doradcy.
      • Gość: frogman Re: open finance IP: *.adsl.inetia.pl 30.04.11, 17:48
        Jak ostatni podawała sólka OF 75% przychodów pochodzi ze sprzedazy produktów firm akcjonariuszy. Był to min jjeden z czynników ryzyka przy upublicznieniu akcji do którego miało dojść ostatnio. To tak na szybkko co pamiętam.
        czyli generalnie sprzedają te produkty z których mają największa prowizję bądź produkty udziałowców. Nie łódzmy się, wystarczy tylko przejrzeć akcjonariat i będziesz wiedzieć u kogo jaki produkt będzie "najlepszy" dla Ciebie.
        Tak pracują brokerzy, niestety
      • piotrszymanski-openfinance Re: open finance 03.09.14, 23:39
        Szanowny Panie,

korzystanie z usług doradczych Open Finance w zakresie doradztwa kredytowego jest całkowicie bezpłatne. Klient nie płaci za usług naszego doradcy finansowego ani bezpośrednio, ani pośrednio w kwocie kredytu. Można to w bardzo prosty sposób sprawdzić porównując nasze oferty z ofertami bezpośrednio uzyskanym w banku. Bardzo często ponadto ostateczne warunki kredytu są korzystniejsze dla Klienta korzystającego ze wsparcia naszego doradcy, niż uzyskałby on samodzielnie. Wszystko z uwagi na doświadczenie naszych doradców oraz wysoką pozycję negocjacyjną, jaką uzyskują oni będąc pracownikami naszej firmy.

Pozdrawiam, Piotr Szymański
        Online Ekspert Open Finance
        • alicjaas Re: open finance 30.10.14, 12:55
          Niestety nie jest to prawda. Niewątpliwie "płaci się" i to ciężkie pieniądze za nieudolność "doradców" OF. Z własnego doświadczenia wiem, że nie są oni kompletnie zainteresowani aby wybrać rzeczywiście dobry produkt i wynegocjować dobre warunki. Chodzi li tylko i wyłącznie żeby złapać "jelenia" i zarobić prowizję czy tam premię - mniejsza o nazwę. Wszyscy zasłaniają się opiniami niedostępnych "analityków banku" , którzy traktowani są jak "święte krowy" w Indiach. Jeśli ktoś chce mieć dobrą umowę to powinien sam aplikować do kilku banków i wycofać się dopiero po przeczytaniu ostatecznej wersji umowy.
    • Gość: Jozik Re: open finance IP: 212.87.244.* 02.05.11, 14:11
      Proponuję antonino0 chodzić od banku do banku może coś załapiesz. Ale czy zwrócisz pieniążki, to inna bajka.
      • Gość: kot Re: open finance IP: 212.87.244.* 02.05.11, 22:12
        Co babcia ma pomysła, szuka głupich co za to zapłacą. Ona wie lepiej niż inni.
    • Gość: Klient Re: open finance IP: *.dynamic.chello.pl 03.05.11, 19:05
      Starałem się o kredyt hipoteczny, ale doradcy z open stwierdzili,że kredytu nie dostanę w żadnym banku. Poszedłem do Expandera, 5 rok spłacam kredyt.
      • Gość: hmm Re: open finance IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 05.05.11, 23:21
        5 lat temu to Opena chłopie w Cz-wie nie było ;)))

Do autorki postu:
        Idź, porozmawiaj, oceń sama !
        • Gość: Klient Re: open finance IP: *.dynamic.chello.pl 06.05.11, 18:46
          Byłem specjalnie 2 razy w Katowicach. Pierwszego dnia złożyłem dokumenty, 2 dnia po odpowiedź /negatywną/!Mogę podać i adres OF i dane "doradców".
    • al2k Doradca 07.05.11, 10:08
      He ostatnio przyszedł wniosek od pośrednika z OF do nas. Wpierniczyli klientowi prowizje 2% za otwarcie hipoteki podczas gdy do września jest u nas promocja 0%. Dbają wyłącznie o własny interes...
      Pzdr
      • Gość: cinek To może mi załatwisz kreskę krawaciku? IP: *.adsl.inetia.pl 13.05.11, 21:31
        Wszędzie drożyzna i lipa a banki to złodzieje
        • al2k Re: To może mi załatwisz kreskę krawaciku? 14.05.11, 09:49
          Witaj,

Skontaktuj się, a jeśli nawet nie załatwię to podpowiem parę ciekawych myków, które pomogą w każdym banku.

Doradca hipoteczny
          • Gość: GregS To może i mi coś pomożesz? IP: *.cpe.marton.net.pl 21.07.11, 14:04
            Witam. Też mamy ( z żonką) pewne plany i dylematy związane z kredytem. Szukamy oczywiście najtańszej opcji.... Możemy liczyć na jakąś (szybka) pomoc?
    • agusia.z Re: open finance 07.05.11, 10:32
      My z mężem korzystaliśmy z usług doradcy OF z Częstochowy. Osobiście byliśmy bardzo zadowoleni (dostaliśmy namiar od sąsiadki, która też u tego samego doradcy załatwiała kredyt hipoteczny). Byliśmy dość problemowymi klientami i nasza sytuacja była beznadziejna tak naprawdę i właściwie złapaliśmy ten OF jako naszą ostatnią deskę ratunku. Wszystko skończyło się pozytywnie, dostaliśmy kredyt hipoteczny (byliśmy wcześniej w kilku bankach, wszystkie mówiły to samo, że się nie da). Jeśli chodzi o samego doradce to bardzo profesjonalny, miły i widać, że bardzo dużo czasu poświęca sprawie. Dzwonił do mnie z każdą, nawet drobną informacją i informował o postępach. Wszystkie dokumenty sam wysyła do banków kurierem, więc odpadają pewne koszty. Jeśli chodzi o niezależność to nie namawiał nas na żaden konkretny bank, sam sugerował gdzie jest najlepsza oferta i nie był to bank związany z OF. My jesteśmy zadowoleni :) Sąsiadka od której dostałam namiar również, widziałam się z nią ostatnio i mówiła, że w dalszym ciągu utrzymuje kontakt z doradcą bo korzysta jeszcze z innych produktów finansowych.
    • Gość: tata Re: open finance IP: *.net.stream.pl 14.05.11, 11:20
      mnie zwodzili 2 miesiące i nic nie załatwili (a wystarczyło iśc bezpośrednio do banku i nie było problemu). Inna sprawa że współpracują tylko z niektórymi bankami a inne ich po prostu nie interesują!Być może chodzi o ICH prowizję a nie o dobro klienta
      • Gość: mama Re: open finance IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 14.05.11, 17:21
        A ja jestem bardzo zadowolona. Poszłam do oddziału na Dąbrowskiego, doradca ( nie będę pisać po nazwisku ) pokazał możliwości, wybraliśmy rozwiązanie i jesteśmy teraz z mężem na swoim !!

Firma i doradca za całokształt dostaje ode mnie 6stkę !!
    • Gość: dzieci Re: open finance IP: *.sgyl.cable.virginmedia.com 02.06.11, 16:41
      Firma open finance jak najbardziej w porządku - ma w ofercie korzystne produkty
      Inna bajka to osoby które tam pracują - po prostu jak to się mówi "byleby do końca dniówki" i oby klient nie zawracał głowy. Dla nich nie liczy się zadowolenie klienta tylko wynik, żeby nabrać kolejnego naiwnego, który przyjdzie do nich na spotkanie. Ofertę trzeba dostosować do potrzeb klienta - chyba, że mi się wydaje, że to "doradcy klienta"?
      • Gość: Notus A może Dom Kredytowy Notus? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.11, 12:30
        W Notusie mamy tak samo korzystne kredyty :) a jeszcze ubezpieczenie nieruchomości dorzucamy gratis... więc nawet jeśli mają Państwo wybrany bank, zapraszam do nas po darmowe ubezpieczenie. Oczywiście warunki mają Państwo dokładnie takie same jak w bankach, Openie etc. Oczywiście marża to element naszej negocjacji w Państwa imieniu
    • Gość: anonim Re: open finance IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.13, 12:32
      chciałam skorzystac z pomocy tej firmy przy uzyskaniu kredytu mieszkaniowego. kiedy zebralam juz wszystkie mozliwe dokumenty nagle brak kontaktu z ich strony. dzwonie i dzwonie ale nikt nie odbiera. wyslalam wiadomosci i Pani która miała zajmowac sie moja sprawa nie raczy nawet oddzwonic.
      a dok przesyla mailem juz 3 miesiace. jak wczesniej udalo mi sie do niej dodzwonic zapytac czy wyslala maila to uslyszalam ze dawno temu i jest to niemozliwe ze nie doszedl. wiec powtorzylam adres. podalam dwa adresy chyba z 4 razy i do tej pory nic.
    • 5rudy Re: open finance 08.09.14, 23:47
      omijaj posrednikow
      • piotrszymanski-openfinance Re: open finance 11.09.14, 23:28
        Szanowny Panie,

Open Finance jest największą w Polsce firmą oferujące profesjonalne doradztwo z zakresu finansów. Nasze usługi nie są usługami pośredniczącymi, lecz doradczymi. Ma to wyraz w całkowitej bezpłatności naszych usług w zakresie doradztwa kredytowego. Klient nie ponosi z tytułu współpracy z naszym doradcą finansowym żadnego kosztu - ani bezpośrednio, ani pośrednio w kwocie kredytu.

• alicjaas Re: open finance 30.10.14, 12:59
          Dla mnie Open Finance to kompletna porażka. Załatwiałam za ich pośrednictwem kredyt hipoteczny. Poza początkowym dobrym wrażeniem tak naprawdę nie potrafią załatwić najprostszej rzeczy, a przede wszystkim tego do czego są powołani. Nie wynegocjują żadnej umowy, bezkrytycznie przyjmują ofertę banku i nie są w stanie wymusić poprawienia ewidentnych błędów umowy (pomimo wskazań gdzie te błędy występują, np. wysokość wkładu własnego). "Doradca" z OF pomimo zapewnień nie doprowadził do wykreślenia "dobrowolnego" ubezpieczenia CPI - którego nie chciałam. Wprowadził mnie w błąd wysokością stawki ubezpieczenia na życie - która wg otrzymanej informacji miała wynosić 612 zł jeśli ubezpieczę się za pośrednictwem banku a w rzeczywistości wyniosło 2080 zł. "Doradca" z OF zapewnił mnie, że otrzymam w ciągu dwóch tygodni możliwość rezygnacji z tego ubezpieczenia i że to OF mnie ubezpieczy w ramach "premii" za kredyt. Wszystko to włożyć między bajki - cały czas kłamią i ściemniają. Zaraz minie od podpisania umowy 4 miesiące i dalej sprawa nie załatwiona. Złożyłam reklamację trzy tygodnie temu i pani Anna M z działu reklamacji w Warszawie jeszcze mi nie odpowiedziała. Przypuszczam, że się obraziła bo napisałam kilka słów prawdy o tej pseudo firmie doradczej. Umowę z bankiem podpisywałam dwie godziny przed notariuszem. Mogłam oczywiście tej umowy z bankiem nie podpisać. ale straciłabym 5 tys. złotych zadatku z umowy wstępnej na lokal. Zawarcie tej umowy było warunkiem ubiegania się o kredyt. Nie wspomniałam jeszcze, że gdybym sama załatwiała sprawę kredytu w banku to z pewnością oprocentowanie i ogólnie warunki miałabym lepsze. Niestety dałam się zwieść opinii pośrednika od nieruchomości. Dziś wiem, że był to mój błąd, dlatego ostrzegam innych - uważajcie, nie dajcie się uwieść "miłej gadce". Zapewniam, że to wyjątkowo nieodpowiedzialna firma. Pewnie jedna czy druga osoba (pracownik z OF) miałaby szczerą ochotę pomóc, ale te ich starania są paraliżowane przez politykę firmy i bezwład organizacyjny. Korespondencja z W-wy do Elbląga kurierem idzie tydzień - i nie jest to jakiś odosobniony przypadek - i już to samo mówi za siebie. Reasumując ta firma to niestety nieudolność i oszukańcze praktyki
          • piotrszymanski-openfinance Re: open finance 03.11.14, 14:22
            Szanowny Panie, naszym celem jest posiadanie 100% doskonałych pracowników, niestety jest to proces, który trzeba nieustannie kontrolować i weryfikować. Jeśli nie jest Pan zadowolony z jakości usług świadczonych przez naszych pracowników, bardzo proszę o zgłoszenie stosownej informacji do najbliższego oddziału Open Finance. Pomoże nam Pan w dążeniu do wyznaczonych poziomów jakości świadczonych usług.

• timoneqq Re: open finance 18.02.18, 21:26
      trzeba wziąć pod uwagę fakt, ze kredyt to produkt na którym zarabia się gigantyczne pieniądze, wiec albo biegamy po bankach albo płacimy extra proponuje poszukać w porównywarkach przez Internet jest mase ofert które sa tansze od stacjonarnych doradcow którzy musza zapłaci za obsługę, personel i biuro
      • pabloby Re: open finance 15.01.19, 11:09
        Stacjonarni doradcy to w mojej opinii lepsze wyjście dla osób które nie miały wcześniej styczności z kredytami. Uzyskamy dzięki temu o wiele więcej informacji. Zanim jednak do takiego biura się udamy to musimy poznac chociaż w małym stopniu jak pracują takie biura. Na początek przeczytaj bankinginvestment.pl/ile-zarabia-doradca-kredytowy-jak-rozpoznac-dobrego-doradce/ i dzięki temu już będziemy mieli o wiele większe pojęcie.
    • kamilnowakowskizg Re: open finance 16.02.20, 00:43
      Jeśli chodzi o Doradców Finansowych to polecam jednak niezależnych doradców a nie związanych z Getinem i grupą Czarneckiego. Osobiście polecam firmę: kredytczestochowa.pl/
      • bank.czest.pl Re: open finance 09.04.20, 19:13
        nie istnieją niezależni. z każdego klienta jest prowizja większa lub mniejsza. klientów ZAWSZE przekierowuje się do banku, który udostępnia lepsze profity - chyba, że klient sam do nas trafia i sam wybiera ofertę widząc wszystkie na raz ;)

Pozdrawiam Robert z www.bank.czest.pl

kamilnowakowskizg napisał(a):

> Jeśli chodzi o Doradców Finansowych to polecam jednak niezależnych doradców a nie związanych z Getinem i grupą Czarneckiego. Osobiście polecam firmę: kredytczestochowa.pl/
    • timoneqq Re: open finance 03.07.20, 18:19
      tak, www.bank.czest.pl polecam najlepsi
    • timoneqq Re: open finance 04.07.20, 12:32
      niema doradców niezależnych, bez róznicy gdzie bierzesz kredyt kazdy ma te same oferty - manipulacyjna jest prowizja od kredytu, a raty uzależnione od tego co jest brane w pakiecie czy np w cenie raty jest ubezpieczenie itp
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka