Dodaj do ulubionych

Poseł postanowił ściągnąć kontrolę do TRW

21.03.11, 22:13
Szkoda panie pośle że tak późno.....
Pracowałem w tej firmie 7 lat
takie rzeczy działy się tam na porządku dziennym , szczególnie przed końcem roku i na początku...
polecam inspektorom sprawdzić jaki procent osób zatrudnionych na stanowiskach produkcyjnych pracuje w rzeczywistości na tzw."oddelegowaniu" na stanowiska nieprodukcyjne czyli jak TRW wykorzystuje swoich pracowników szeregowych do pracy na stanowiskach biurowych, nie płacąc im wyższych stawek tylko stawki z "produkcji"
oszukują w ten sposób skarb państwa płacąc niższe podatki i ZUS.
Metodologię takiego postępowania wprowadził dyrektor zakładu poduszek p.O
Ludzie pracujący za pół-darmo żyją marzeniami iż "kiedyś pan.O ich dostrzeże i doceni"
nie jest to niestety prawda....
Robią to tak sprytnie iż nawet nie wpisują tych informacji (o oddelegowaniu) do świadectwa pracy....
osobiście w dwóch świadectwach jakie od nich posiadam w jednym wymusiłem taki wpis a do drugiego dostałem aneks...
ps.
ciekawe jakie będą wyniki kontroli :)
Obserwuj wątek
    • Gość: jeleń Re: Poseł postanowił ściągnąć kontrolę do TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.11, 23:10
      na Legionów tej praktyki już od paru lat nie ma... dawniej to była oczywistość teraz jest o niebo lepiej jeśli chodzi o pracę do tymczasowych. A sama instytucja pracownika tymczasowego to jest kompletna porażka ustawodawcy...powinni jakieś limity wprowadzić ile takich pracowników moze zakład zatrudniać czy coś.
      Ogólnie na Legionów jest w tej sprawie sytuacja już nieistniejąca
      • Gość: michal Re: Poseł postanowił ściągnąć kontrolę do TRW IP: *.net.stream.pl 22.03.11, 03:45
        Firma TRW to jeden wielki cwaniak dorabia się na tak zwanym kredytowaniu firmy. Jestem osobą, która kiedyś wykonywała dla tej firmy zlecenia jako firma zewnętrzna. Niestety za wykonane zlecenia i usługi firma ta płaci po 60 dniach. Tłumaczy to że mają taki statut w płatnościach tej firmy. Jednak zdarzyło się tak iż kiedyś zapłaciła po pół roku i to po awanturze w księgowości, która utrzymywała że zostały dawno przelane pieniądze na konto. Kiedy poprosiliśmy o potwierdzenie przelewu nastała cisza a pieniądze następnego dnia znalazły się na koncie. To była przesada ale jak otwierali 3 hale to robili fetę na pl. Biegańskiego i wydawali na to krocie a do zapłacenia za nasze usługi nie spieszyli się. Dlatego też wszystkie nasze usługi dla firmy TRW u nas są droższe o 300%!!! Jest to kara za zaciągnięte przez nas kredyty aby zapłacić podatki od wystawionych faktur!!! TRW jeszcze próbuje nam wmówić że bez nich nasza firma nie będzie istnieć i że to dzięki nim jeszcze istniejemy ale niestety są firmy które są mniejsze płacą rzetelnie i w terminie i składają 6-7 krotnie większe zamówienia. Dlatego kochana firmo TRW i Wy wszyscy tam dyrektorzy nadszedł czas kiedy za darmo dla Waszej firmy społeczeństwo przestało pracować za co Wy pewnie mieliście niezłe premie. Dla Was już tanio nie będzie nigdy!!! Ciekawe Czy wy dostajecie wypłaty po kilku miesiącach? Ciekawe czy już się boicie o swoje stanowiska? Nareszcie ktoś z Wami postanowił zrobić porządek.
        • Gość: byly pracownik Re: Poseł postanowił ściągnąć kontrolę do TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.11, 06:40
          najwyzszy czas zrobic porza
    • pozytywka-1 Poseł postanowił ściągnąć kontrolę do TRW 22.03.11, 06:38
      No wreszcie problem w tym czy wyniki kontroli bedą obiektywne.
      Jesli będzie trzeba dostarczyć dowody to je mamy mój syn miał umowę na 2 godziny
      pracy dziennie a pracował 8. Miał nawet kłopoty z korzystania z toalety poza przerwą
      śniadaniową , aż mi się wierzyć że coś takiego może się dziać.
      pracował w zeszłym roku na Legionów.
      • Gość: albin siwak Re: Poseł postanowił ściągnąć kontrolę do TRW IP: *.prenet.pl 22.03.11, 08:28
        Ten cwaniak lepiej niech się zaintereuje hutą , a nie jakimś trw.
        • Gość: gość1 Re: Poseł postanowił ściągnąć kontrolę do TRW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.11, 08:45
          trw.solidarnosc.czest.pl
        • Gość: ros Re: Poseł postanowił ściągnąć kontrolę do TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.11, 14:03
          a ty albinie jak zwykle brudną paszczę otwierasz
        • Gość: medalik0484 Re: Poseł postanowił ściągnąć kontrolę do TRW IP: *.2.9.107.tvksmp.pl 22.03.11, 17:00
          Dobrze napisane Huta jest temu Panu bliższa a pracownicy w Hucie nie "pakietowcy" nawet indeksacji płac nie dostają Hutnicy drugiej kategorii
      • Gość: były Re: Poseł postanowił ściągnąć kontrolę do TRW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.11, 06:37
        trw zatrudnia przez pośrednika a pośrednik zatrudnia na 1/4 etatu ale praca 8 godzin na dobę (popołudniu i w nocy). trw w porządku bo to nie ich ludzie. a pośrednik wykorzystuje art 151 § 5 kp i też jest w porzadku. pip mu nic nie zrobi (jak zwykle zresztą).
    • angrusz1 Patologie 22.03.11, 07:12
      na styku pracodawca pracobiorca zawsze będą jeśli bezrobocie będzie tak duże jak w naszym regionie .
      Na razie nie zapowiada się na zmianę tego stanu .
      Zobaczymy ile Polaków wyjedzie do pracy w Niemczech .
    • lew222ach Poseł postanowił ściągnąć kontrolę do TRW 22.03.11, 08:52
      wszystko fajnie ,tylko że te uprzedzane kontrole tp pic .Warto by wprowadzic ustawę która pozwalałaby kontrolować z zaskoczenia
      • Gość: dość Re: Poseł postanowił ściągnąć kontrolę do TRW IP: *.apus-net.pl 22.03.11, 09:40
        PIP może wchodzić bez uprzedzenia, ma takie uprawnienia z mocy ustawy o PIP i rozwiązania unii europejskiej też dają takie możliwości. Nie trzeba zmieniać prawa, tylko je egzekwować
        • Gość: tytus Re: Poseł postanowił ściągnąć kontrolę do TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.11, 14:08
          ale większość z tych kontroli to śmichy,chichy damulek z pip oczywiście przy kawce i ciasteczkach
    • przem0_25 Poseł postanowił ściągnąć kontrolę do TRW 22.03.11, 09:30
      W każdej sytuacji jaka nas spotyka są dwie strony medalu . Z wcześniejszych opinii wyczytuje , że Częstochowianom zależy tylko, aby wziąć i dokopać TRW bo robi lewe interesy. A ja na chwileczkę obrócę specjalnie dla pana Kasprzyka medal i zapytam się - Która firma nie robi teraz lewych interesów by się utrzymać na rynku ?. Mówicie , że TRW jest jedyną firmą która daje prace tylu ludziom z Cz- wy i poza , mamy bezrobocie . Naślijcie kontrolę bezrobocie będzie większe . A teraz z powrotem odwróćmy medal . Rozumie , że człowiek nie może być pomiatany , ale pomyślcie lepiej niech ten człowiek zarobi parę groszy , niż siedzi w domu i myśli jak zarobić te parę groszy.
      • Gość: TYM do przem0_25 IP: *.dynamic.chello.pl 22.03.11, 09:52
        piszesz zarobic pare groszy??zebym wiedzial gdzie Ty pracujesz to naprawde palcil bym ci to pare groszy co do Pana Kasprzaka to fakt mozna bylo to wczesniej zrobic ale medal niema tylko jak to Ty psizesz dwie strony jest i tez bawrwa tego medalu jak wiesz sa takei czasy ze rynek motoryzacyjny exportuje co roku z Polski na sume 17 milardow Euro ale to pikus ..jak sadzisz czy sama firna zaradzajaca przez Polakow powinna tak robic??jak sadzisz czy sami pracownicy tu neimysle o tych co sa na utrzymaniu ruchu prod\ukcyjnego tylko tych co kazda minute i kazda sekunde pracuja bo tak sa poobliczani!! co zostanei takeigo clzowiek jak doidzie do emerytury keidy bedzie mial 70lat czy Ty myslsiz ze kto bedzie go pozniej leczyc uzdrawiacwiem co mozesz odpisac wiem zeby polozyl sie pod plot tak jak okresliles to jezeli chodzi o oszustwa ze kazda firmma badz kora tego nei robi a pozniej placzesz lub placzecie ze niema pieniedzy na obnizenie podatklow lub brak jest kasy w spolnym budzecie labo tez ze misasto schodzi na psy to co radni maja dawac kase na drogi????itp dobry pomysl Pana Kasprzyka powodzenia a jeszcze jedno taka jak w TRW panuje dyskryminacja to ja nigdzie czegos podobnego nie widzialem bylem pracowalalem lata 1999 do 2004 i widzialem
        • Gość: SZpec Re: do przem0_25 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.11, 10:25
          Takie duze firmy maja swoich prawnikow.I podejrzewam ze wszystkie swoje posuniecia
          maja dobrze przemyslane i zgodne z istniejacym prawem.
          Firma zawsze bedzie chciala osiagnac jak najwieksze zyski jak najmniejszym kosztem.
          Dopóki prawo pracy nie bedzie chronić pracownika to zaden przedsiebiorca nie bedzie sie
          liczyl z czlowiekiem.
          ZWIĄZKI ZAWODOWE i jednosc w zalodze to jest sukces w walce o swoje prawa.
      • Gość: takijeden Re: Poseł postanowił ściągnąć kontrolę do TRW IP: *.net.stream.pl 22.03.11, 09:54
        A ja znam kilkoro ludzi pracujących w trw na legionów, też przez pośrednika, i sa bardzo zadowoleni. Nie ma problemów z przerwami, odwołaniami. Może Ci narzekający trafili pechowo na liderów...ale to nie znaczy, że cały zakład tak ma, tylko jedna linia. A próbowali skarżyć się na lidera? Za to u wielu drobnych prywaciarzy są takie jazdy, że szkoda gadać, i tam już nie ma gdzie interweniować, bo problemem jest sam właściciel.
      • Gość: Ala Re: Poseł postanowił ściągnąć kontrolę do TRW IP: *.esky.3s.pl 22.03.11, 10:54
        Wybory się zbliżają - posłowie się budzą - WIOSNA!
      • Gość: big Re: Poseł postanowił ściągnąć kontrolę do TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.11, 14:11
        ty przemo jakiś chory jesteś,pracowników trzeba szanować,niech jeden z drugim kołtun-pracodawca bierze przykład z zachodu
        • Gość: gosc Re: Poseł postanowił ściągnąć kontrolę do TRW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.11, 14:49
          trw.solidarnosc.czest.pl
    • Gość: Tobruk a kiedy do ISD? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.11, 10:15
      Kasprzyk szuka elektoratu gdzie może. Jego interwencja i tak nic nie przyniesie, poza szumem medialnym. A może by tak pan doradca zarządu ISD za kilkanaście tysięcy złotych spojrzał jak są zatrudniani pracownicy przez firmy zewnętrzne, które częsciowo zabezpieczają pracowników dla ISD? I proszę nie tłumaczyć, że jest pakiet socjalny dla stałych pracowników, a reszta to ponadnormatywna armia zaciężna i można z nimi robić co się chce. Pan nawet nie ogarnia swojego podwórka.
      • Gość: xx Re: a kiedy do ISD? IP: *.icis.pcz.pl 22.03.11, 11:38
        I to jest niestety prawda.

Problemy ISD to w duzym stopniu rowniez kwestia zarzadzania w tej firmie. Problemy te obejmuja rowniez pracownikow ISD.

A czescia kadry zarzadzajacej jest (byl ?) Pan Posel.
      • Gość: Hutnik Re: a kiedy do ISD? IP: *.isd-hcz.com.pl 22.03.11, 14:47
        do wiadomości spinaczy z opozycji i idiotów wypowiadających się na temat huty.
        Pracuje w hucie pare ładnych lat wiem jak wygląda zatrudnienie i nie ma takich sytuacji jak w TRW . W hucie nowi pracownicy zatrudniani sa na umowy o praca a nie na jakieś śmiesznych warunkach wiec nie wiem po co wcześniejsza wypowiedz i wprowadzanie w błąd użytkowników forum do tego jeżeli z winy pracodawcy pracy niema to to dostają wypłatę lub jeżeli pójdą na postojowe co jak były to wychodziło po kilka dni w roku mieli płacone 80% i siedzieli w domu.
        Wiec mega sytuacja a nie bezrobocie . Co do wypłat na raty to dostał każdy 1700zł w terminie i reszta pensji w pozostałym czasie .
        Co do zarzutów ze poseł teraz sie ujawnił tak teraz bo w końcu ktoś z pracowników zaczął sie odzywać i można było zaingerować a nie jak zwykle każdy wyzywa a jak do czego dojdzie to każdy siedzi cicho Niech dział zobaczymy co z tego wyjdzie kiedyś prowadził mediacje już w trw i jakoś od tamtej pory dużo lepiej jest na legionów

kolejna sprawa pracowałem w trw kiedyś lecz zwolniłem sie bo nie podobało mi sie traktowanie ludzi w pracy ale nie przez dyrekcje tylko przez ludzi tam pracujących ciorają jeden drugiego pracownik pracownika taki sam jak my . Jeden na drugiego donosi jeden przed drugim podbija normy itd nawet ostatnio była sytuacja ze jeden drugiego nagrał na dyktafon i ten został zwolniony

Zycze wam powodzenia i przedewszystkim zacznijcie szanować smi siebie!!!
      • Gość: medalik0484 Re: a kiedy do ISD? IP: *.2.9.107.tvksmp.pl 22.03.11, 17:06
        W ISD to jest tak pakietowców nie da się ruszyć bo ISD musiało by płacic odszkodowania ale jest sporo osób zatrudnionych w biurach mają umowy na stałe nie mają "pakietu" z byłego Polwiru którzy są zatrudnieni po znajomościach "pociotki" czy Pan Kasprzyk tego nie widzi a jest dotracą ISD
    • 4dagome1 Poseł postanowił ściągnąć kontrolę do TRW 22.03.11, 11:12
      nie rozumie co to znaczy -zajęcia nie ma .Zajęcie mam być i nic mnie to nie obchodzi ,Jestem zgodnie z umową gotowy do pracy to praca ma b yć .Nie ma to siadam na stołku i czekam nawet 8 godzin i mam miec zapłacone postojowe .
    • Gość: piotrek umowy na tygodnie to dopiero jaja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.11, 13:33
      najlepsze to sa te umowy dawane na 2 tygodnie, to jest dobre, nie ma sie za to kto wziac, jak zwykle narobia szumu i nic, juz niejedna taka afera byla jak chocby na legionow z pogotowiem i co? trw zakupiło dla pogotowia sprzet do badan i sprawa ucichła, tym razem bedzie to samo
      • Gość: gosc Re: umowy na tygodnie to dopiero jaja IP: *.play-internet.pl 23.03.11, 00:02
        co za jaja? jak potrzebuje pracownika na 2 tygodnie to go na tyle zatrudniam, a nie na wiecznosc narazajac sie na koszt i bankructwo, firma ma przyniesc zysk a nie strate... jak potrzebuje mlotka na chwile to nie nosze go w torbie przez rok tylko przez potrzebny czas. poczekamy zobaczymy, ale chyba pora tak jak koledzy za ukraincami sie rozejrzec do zakladu albo przeniesc tam po prostu produkcje, a mowie to z pozycji drobnego ciulacza a nie potentata, wiec jezeli takim jak ja sie zacznie to oplacac to biada polskim rozpasanym zwiazkom i podobnym wrogim ludziom ustroja...
    • obyvatell kampania się zaczęła na dobre :) 22.03.11, 14:06
      Pan Poseł jakoś nie zasłynął dotąd obroną praw pracowników, więc na zasadzie "potrząśnij największym drzewem, to spadnie najwięcej jabłek" dobrał się do największego pracodawcy w Czewce :) Etos lewicy w Świętym Mieście słabo się miewa.
      • Gość: wnuczek emeryta Re: kampania się zaczęła na dobre :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.11, 16:01
        Wybory coraz bliżej ,coraz więcej polityków przypomina sobie o robotnikach,rolnikach itd.
    • Gość: smak Robotnicy TRW IP: *.dynamic.chello.pl 22.03.11, 18:27
      TRW-Tylko Robota Wariaci.Mówi Wam to coś?
    • zeropitupit Poseł postanowił ściągnąć kontrolę do TRW 22.03.11, 19:59
      Groteskowe w tym naszym kraju jest jakim schematem zachowania kierują się politycy:
      1/ Obecna sytuacja pracowników tymczasowych regulowana jest przecież ustawą o pracy tymczasowej. Ktoś tę ustawę uchwalił... TRW jest za dużą i poważną firmą, aby pozwolić sobie na jakiekolwiek działania niezgodne z literą prawa.
      2/ Pan poseł wyjeżdża teraz jak rycerz na białym koniu a sam zapewne wie, jako członek zarządu huty, że zatrudnia od stycznia tego roku pracowników tymczasowych. I do tego z tej samej agencji pracy tymczasowej co TRW!!! W TRW są tacy, którzy pracę swoją szanują i cenią. TRW docenia, działając w ramach ustawy, ich pracę i dba o ciągłość biznesu. Ile firmw Częstochowie ma 20-letnią historię?
      3/ Skromnie proponowałabym, aby Pan poseł podziałał trochę z obszarze pozyskiwania nowych inwestorów-pracodawców. Wymachiwanie szabelką, choć daje krótkotrwały poklask publiki, nie doda nam miejsc pracy i nie opłaci naszych rachunków. TRW to solidny pracodawca. Zatrudnia w Częstochowie ponad 5000 pracowników.
      4/ Chylę czoła za styl. Po co skontaktować się z TRW, dopytać i zweryfikować? Bijemy pianę, nasyłamy inspekcję. A może komisję śledczą założymy? Tyle, że płatną z diety Pana posła.
      • Gość: robi Re: Poseł postanowił ściągnąć kontrolę do TRW IP: *.ruckemanna.trustnet.pl 22.03.11, 20:50
        a co boisz się że Ci zakład pracy zamkną, Polska mentalnośc, siedzie cicho i dac się dymac, żeby tylko nie zwolnili
      • Gość: janis Re: Poseł postanowił ściągnąć kontrolę do TRW IP: *.net.stream.pl 23.03.11, 08:47
        może masz rację,lecz w UNIWERSUM który współpracuje zTRW wcale nie jest lepiej.Jedna,druga umowa i do widzenia na 3miesiące
        • Gość: pracownik Re: Poseł postanowił ściągnąć kontrolę do TRW IP: *.dynamic.chello.pl 23.03.11, 14:02
          Słusznie.Może ktoś się weżmie za UNIWERSUM które współpracuje z TRW.Też jakoś nie dawają umowy na stałe tylko jedna okresowa,druga okresowa i do widzenia na 3 miesiące.
    • tadeusz1212 Posel Kasprzyk nic nie załatwi 22.03.11, 21:10
      Nie wierzcie , że bedą kontrole , które przyniosą radykalne zmiany. Poseł Jacek Kasprzyk to jest chorągiewka ,ustawia się do wiatru, myśli tylko o swoich interesach. Idą wybory i chce aby o nim ludzie usłyszeli . Kilka lat temu / poprzednia kadencja/ zwrócilem się o pomoc, przedstawiłem dokumenty świadczące o tym , iż to ja mam rację w walce z miejscową instytucją. Obiecał , że sprawą się zajmie , spowoduje kontrole itd. Efekt byl taki , że nic nie zrobił, nawet nie otrzymałem żadnej odpowiedzi. Poskarżyłem się do ABW i efekt byl prawie natychmiastowy, osoba , która mi dokuczała i uważała , że w Częstochowie wszystko może, za nadużycia spędziła w areszcie tymczasowym prawie 2 lata , obecnie sprawa toczy się przed sądem. Podejrzewam , że może zaliczyć wyrok " kilka palmowych" do odsiadki.
    • Gość: elka Re: Poseł postanowił ściągnąć kontrolę do TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.11, 21:56
      Wszyscy piszecie bzdury. Problem jest taki, że firma TRW ma zamówienia zależnie od popytu na rynku samochodowym. Na każdy konkretny etat wymagana jest zgoda amerykańskiego zarządu, a tu trzeba być elastycznym i sobie jakoś szybko radzić. Jak ten zakład wyniesie sią z cz-wy to miasto zdechnie, bo jasna góra wam nic nie da. Tymczasowo moga pracować np. studenci. Czy tak bardzo było Ci żle, że się czegoś nauczyłeś. Pan osieł nich se pilnuje swego podwórka.
      • Gość: On to trw blokuje inwestycje... IP: *.xdsl.centertel.pl 22.03.11, 23:24
        Tak bronisz trw tylko nie wiem czy wiesz ale to własnie przez ten zakład w Częstochowie od dawna nie było poważnych inwestycji, a wiesz dlaczego? Ponieważ gdyby powstał jeden czy drugi duży zakład, gdzie byłyby lepsze warunki pracy to w trw nie miałby kto pracować, musieliby popodnosić pensje, bądź przenieść się dalej na wschód a to duże koszta, lepiej opłacic urzędasów :)
      • Gość: TYM elka no wiesz masz racje IP: *.dynamic.chello.pl 23.03.11, 08:22
        zato musisz postawic kolacje!!!mozna bylo byTRW zostawic w spokoju to fakt az tak zle tam niejest znaczy dobrze chyba pracownika TRW ,przeciez to ludzkie jest wynajmowani pracownicy zapitalaja dla tych co maja umowy z TRW to jest przeciez ludzkie!!!pytasz co by bylo?tu znasz odpowiedz niewartu burzyc warto rozmawiac ??ale czy napewno do konca romowy sa potrzebne ??czy raczej kontrola ja wybieram kontrole tej Firmy
        • Gość: ON Re: elka no wiesz masz racje IP: *.xdsl.centertel.pl 23.03.11, 11:42
          naucz sie pisać bo czytam i nie wiem o co w tym bełkocie chodzi
          • Gość: gość1 Re: elka no wiesz masz racje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.11, 13:53
            trw.solidarnosc.czest.pl
            • Gość: dunianka Re: elka no wiesz masz racje IP: *.adsl.inetia.pl 23.03.11, 14:56
              panie posle niech pan przeczyta Oszusci w Czestochowie
        • Gość: do szkoły Re: elka no wiesz masz racje IP: 193.138.241.* 23.03.11, 15:03
          chłopie coś ty chciał przekazać, bo przeczytałem ze dwa razy i ni w ząb nie kumam tych twoich wypocin...
    • Gość: Gienek emeryt Re: Poseł postanowił ściągnąć kontrolę do TRW IP: *.net.stream.pl 23.03.11, 18:28
      Należy ściągnąć kontrolę na te gady żyjące na Rakowie...może wreszcie ktoś to zrobi by nie rozłaziły się po mieście...
      • Gość: qwe Re: Poseł postanowił ściągnąć kontrolę do TRW IP: *.rev.masterkom.pl 23.03.11, 19:07
        1. Poseł się lansuje przed wyborami .
        2.Kontrole PIP to fikcja!przeżyłem kiedyś taką w pracy ,kawka,ciasteczka,poklepywanie,kontrola wyszła i na hale wróciły stare zdezelowane maszyny,które dzień wcześniej ukryto.W jednym z zachodnich krajów jak taka kontrola weszła do firmy to nawet papier w kiblu rozwijali(to z opowieści znajomka).
        3.Kiedyś pracownik TRW był dumny ze swej firmy,dzisiaj wstydzi się przyznać,że w niej tyra,więc pewnie jest coś na rzeczy.
        • Gość: gosc ' Re: Poseł postanowił ściągnąć kontrolę do TRW IP: *.adsl.inetia.pl 24.03.11, 08:43
          posel to chyba uchwalal ta ustawe o tych legalnych zlodziejach workerach i zna buble tej ustawy a teraz broni uczczciwosci poprzez kontrole bo moze weszla na rynek nowa firma z lepszymi warunkami dla biednych ludzi bez znajomsci i talentow Konkuruje z tymi pirwszymi zlodziejami i politycy maja male darowizny na swoje kampanie reklamowe ale moze to dobrze ze ktos sie tym zajal pracodawcy beda walczyc o nizsze skladki robole beda mieli etaty a haslo wyborcze pana posla ABY BYLO NORMALNIE pasowalo by zrobic liste pokrzywdzonych przez tych oszustow ktorzy stworzyli te twory i co je prowadza,co sie dorobili na krzywdzie drugiego czlowieka
    • Gość: głupotaniemagranic Re: Poseł postanowił ściągnąć kontrolę do TRW IP: *.net.stream.pl 31.03.11, 23:14
      jak trw wyniesie się od nas, wtedy z łeską w oku stojąc pod pupem będziecie wspomianać dzisiejszy dzień
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka