Dodaj do ulubionych

pensje dla nauczycieli

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.04, 17:01
Chciałabym zapytać Szanowne Władze w naszym UM , dlaczego- chociaz jest 4.05.nie ma pensji dla nauczycieli?!Czyżby włodarze zapomnieli przez weekend ,że nauczyciel - chociaż nie "urzędnik miejski",to też człowiek, który płaci rachunki , ma zoobowiązania bankowe, a przede wszystkim tak jak np:ja i wielu innych - mam na swoim i tylko swoim utrzymaniu dwoje dzieci, którym mam zapewnic byt????!!!To jest naprawdę skandal!!!! Co się w tym Urzędzie wyprawia??? Co tam za ludzie pracują!!! Za co oni biorą swoje tłuste pensje!!!Mam nadzieję, że tym - nie pierwszym incydentem- zajmą się nauczycielskie związki! Pora skończyć z tymi praktykami urzędasów, którym widocznie niedostatek nie doskwiera skoro tak traktuja innych!!!! Co Pan na to panie wice-Z. Betnarski- dawniej Solidarność?! A i Pan panie T.Wrona - prezydencie nie wszystkich Częstochowian - również Solidarność???!!!!!A co na to pani D.Sobala - naczelnik Wydziału Oświaty , która bardzo miłuje nauczycieli i bardzo się o nich upomina ,aż słychać sarkanie w całym Urzędzie???!!!Po prostu wierzyć się nie chce- to już niestety Trzeci Świat!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: pensje dla nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.04, 17:19
      no wlasnie ... co to ma znaczyc? Ciekawe co by sie stalo jesli nasi kochani
      wlodarze miasta nie dostaliby na czas pensji. A moze ... to dla nich braklo i
      trzeba bylo nam zabrac?!

Moze czas najwyzszy aby GW przyjrzala sie zalegloscia UM, przedtem ZUS'u nam
      nie placono, potem zabrano platne zastepstwa i bywa, ze pracuje czlowiek kilka
      godzin za darmo, chciano pozbawic nas 13 pensji, a teraz w ogole zapomniano o
      wynagrodzeniu!

Brawo! Tylko potrafia Panstwo od nas wymagac prostowania wlasnych bledow! A
      przeplyw informacji pomiedzy poszczegolnymi komorkami UM jest tak zalosny, ze
      pracownicy nie wiedza jakie ustalenia zapadaja po konsultacjach z ich
      przelozonymi tylko brna w glupocie.
      • Gość: *-* Re: pensje dla pracowników IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.04, 23:03
        popieram MACIE RACJĘ !!!

ale czy wiecie ilu ludzi bierze wypłatę z opóźnieniem?
        • Gość: expertum credere p jak to jest - pyta klasa na lekcji matematyki IP: *.intern.wittmann / *.dip.t-dialin.net 04.05.04, 23:17
          ze dla jednych rok ma dwanascie pensji czy jak to sie dawnie nazywalo miesiecy
          a dla innych 13.

klasa robotnicza pyta: czy nas obowiazuje inna matematyka? czy my zyjemy na
          planecie majacej inny kalendarz? czy to jest normalne?

czy ta 13tka aby nie pechowa?
        • Gość: konrad Re: pensje dla pracowników IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 05.05.04, 10:18
          Z kasy panstwowej?
    • Gość: I.LEŚNIKOWSKI SKANDALICZNY URZĄD ODPOWIADA SZALENIE KULTURALNEMU IP: *.czestochowa.um.gov.pl / 212.87.231.* 05.05.04, 12:10
      Ze strony Urzędu Miasta nie ma żadnego opóźnienia w wypłacie pensji dla
      nauczycieli. Nauczyciele dostają pensje „z góry”, w pierwszym dniu roboczym. W
      maju, pierwsze dni miesiąca były dniami wolnymi od pracy, zatem – pierwszy
      dzień wypłaty przypadł na 4 maja.

To jest dla każdego, kto otrzymuje wypłatę w tym systemie oczywiste.

Pieniądze przelano już 30 kwietnia dla tych, którzy mają pieniądze na kontach
      innych banków, niż w Banku Śląskim. 4 maja o 7,30 przelano dla tych, którzy
      mają konto w Banku Śląskim (12.00 – zaksięgowanie, około 14.00 – do wypłaty).
      Sprawdzone – po lekcjach nauczyciele wybierali z bankomatów pieniądze. Tak więc
      ze strony Urzędu wszystkie powinności zostały dopełnione.
      Jeśli gdzieś były jakieś opóźnienia nie powstały one z winy Urzędu lecz banku
      (np. wymagania posiadania nowych numerów kont - tzw. europejskich, mimo iż
      termin upływa dopiero w lipcu).

Życzę internautowi podpisującemu sie jako "kaja" więcej ludzkiej życzliwości i
      nie obrzucania bezpodstawnie wyzwiskami pracujących w Urzędzie kilkuset
      częstochowian. Takich wypowiedzi nie spotka się nawet w Trzecim Świecie.

Ireneusz Leśnikowski
      rzecznik prasowy Urzędu Miasta Częstochowy
      • Gość: Temur Re: SKANDALICZNY URZĄD ODPOWIADA SZALENIE KULTURA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.04, 16:59
        Gość portalu: I.LEŚNIKOWSKI napisał(a):

>(...) Życzę internautowi (...)
        BIG ROTFL
      • Gość: Kaja Re: SKANDALICZNY URZĄD ODPOWIADA SZALENIE KULTURA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.04, 22:06
        Szanowny Rzeczniku Najjaśniejszego Urzędu Miasta.Bardzo prosze nie manipulować ludzkimi emocjami! Należę do Banku Śląskiego i niestety o godz. !8.00 i 19.00 nie było jeszcze pensji!Zazwyczaj mogłam wziąć swoją pensję już o godz.14-15- góra! W rozmowie z księgową mojej szkoły - o godz. 17.00 , dowiedziałam się , że dzwonoąc tuż przed 15.00[ 4.05.] do UM z pytaniem co z pieniędzmi dla nauczycieli uzyskała negatywną odpowiedź. Nie wiem wobec tego komu mam wierzyć , ale typuję moją księgową. UM niejednokrotnie w osobie p. Sobali i p. Betnarskiego- jak sie później okazywało - dawał obietnice bez pokrycia,żeby nie powiedzieć- kłamał!Myślę,że i inni nauczyciele, którzy mają w "tym temacie " wiele do powiedzenia nie będą milczeć.Od tej pory powinniśmy - my nauczyciele -
        właśnie na Forum - bardzo zdecydowanie ujawniać wszelkie bolączki częstochowsiej oświaty i prostować mity , które krążą wokół szkoły i nauczycieli. Poprzez Forum może i rodzice dowiedzą się , czego ich dzieci pozbawia się w szkołach ograniczając ich budżet,którego nie skąpi się przyparafialnym ośrodkom.
      • fantyk Re: SKANDALICZNY URZĄD ODPOWIADA SZALENIE KULTURA 07.05.04, 16:08
        Gość portalu: I.LEŚNIKOWSKI napisał(a):

to wszystko swietnie tylko co z nami, ludźmi, którzy za 900 zł żyją od
        pierwszego
        do pierwszego, czy próbował Pan kupić na kreskę chleb u zaprzyjaźnionego
        sklepikarza? Nauczyciel to musi czasem robić i tłumaczenie o dniach roboczych
        czy innych nie ma tu nic do rzeczy bo cztery dni bez wynagrodzenia to nie jest
        śmieszne. Czy może Pan powiedziec kiedy i w jakiej wysokości Pan prezydent
        Wrona dostał pensję ? To akurat nie jest tajne i można to napisać.

> Ze strony Urzędu Miasta nie ma żadnego opóźnienia w wypłacie pensji dla
        > nauczycieli. Nauczyciele dostają pensje „z góry”, w pierwszym dniu
        > roboczym. W
        > maju, pierwsze dni miesiąca były dniami wolnymi od pracy, zatem – pierws
        > zy
        > dzień wypłaty przypadł na 4 maja.

>
        > To jest dla każdego, kto otrzymuje wypłatę w tym systemie oczywiste.
        >
        > Pieniądze przelano już 30 kwietnia dla tych, którzy mają pieniądze na kontach
        > innych banków, niż w Banku Śląskim. 4 maja o 7,30 przelano dla tych, którzy
        > mają konto w Banku Śląskim (12.00 – zaksięgowanie, około 14.00 – do
        > wypłaty).
        > Sprawdzone – po lekcjach nauczyciele wybierali z bankomatów pieniądze. Ta
        > k więc
        > ze strony Urzędu wszystkie powinności zostały dopełnione.
        > Jeśli gdzieś były jakieś opóźnienia nie powstały one z winy Urzędu lecz banku
        > (np. wymagania posiadania nowych numerów kont - tzw. europejskich, mimo iż
        > termin upływa dopiero w lipcu).
        >
        > Życzę internautowi podpisującemu sie jako "kaja" więcej ludzkiej życzliwości
        i
        > nie obrzucania bezpodstawnie wyzwiskami pracujących w Urzędzie kilkuset
        > częstochowian. Takich wypowiedzi nie spotka się nawet w Trzecim Świecie.
        >
        >
        > Ireneusz Leśnikowski
        > rzecznik prasowy Urzędu Miasta Częstochowy
      • Gość: Angela Re: SKANDALICZNY URZĄD ODPOWIADA SZALENIE KULTURA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.04, 19:47
        Szanowny Panie! Czy teraz rzecznik UM Częstochowy ma za zadanie śledzenie
        wypowiedzi na forum? Może pańska pensja powinna byc przeznaczona na wypłaty dla
        tych biednych ludzi, którzy za psie pieniądze uczą nasze dzieci. Chińczycy mają
        takie przekleństwo: "obyś cudze dzieci uczył". Czy nie sprawdza się to w
        naszych realiach?
        Pozdrawiam i życzę więcej efektywnej i owocnej pracy.
    • Gość: krycha Re: pensje dla nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.04, 18:03
      a czy tak było w innych miastach?...a kiedy dostaniemy wyrównanie.....a tak w
      ogole po co nam nauczycielom płacić ....przecież co my robimy obijamy
      sie,udajemy ,że pracujemy...."
      pozdrawiam
      • Gość: Angela Re: pensje dla nauczycieli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.04, 19:44
        Kochani pedagodzy i szanowny rzeczniku! O co ta polemika? Przecież nasz
        szanowny prezydent zapewne za wasze pieniadze juz dawno ufundował kolejny
        pomnik na cmentarzu lub inną bardzo potrzebna rzecz w naszym tak bogatym
        mieście. Myślę, że wszyscy nauczyciele powinni odłożyć z jedna pensję na
        pokrycie fantastycznych pomysłów naszego wodza.
        Pozdrawiam serdecznie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka