Dodaj do ulubionych

gdzie napisać skarge na urząd pocztowy?

02.06.11, 11:36
mam na mysli urząd pocztowy nr 15 przy Armii Krajowej 64.Ilekroć musze tam pójśc dostaję nerowej wysypki.Wczoraj tez odstałam w kolejce prawie godzine, jedno okienko czynne, siedzi tam panienka, które jest pierwszy raz w pracy i generalnie nie wie o co chodzi, druga na zapleczu z zapałem stempluje nie wiadomo co.Na moja uwagę,że przerwa skończyła sie 10 minut temu i prosbę by poszła po koleżanke nie reaguje.Gdy wreszcie odstałam swoje okazuje się,że mam awizo z tego samego dnia i korespondencja jest nie do odebrania, bo listonosz nie rozliczył się jeszcze.Jest godzina 18.20, robimy dochodzenie i wyjaśniło sie,że to nie listonosz nawalił, tylko panie nie zarejestrowały korespondencji i nie można jej wydać.Poprosiłam żeby przyszła kierowniczka, niestety nie było jej w pracy.Po przepychankach wreszcie panienka zaproponowała ,że poszuka na zapleczu mojej poczty.Wyszłam stamtąd po trzech wiecznościach zdenerwowana, zniesmaczona i zdegustowana.Tak mniej więcej jest za każdym razem ilekroć muszę fatygowac sie do znielubionej instytucji.Mam wrażenie,że czas zatrzymał się tam jakieś 30 lat temu.Nie mam zamiaru zostawiać tego tematu samemu sobie, chcę złożyć oficjkalną skargę na placówkę, nie wiem tylko do kogo.Pisanie do głównego urzędu pocztowego w Cz-wie chyba mija się z celem, bo oni palcem nie ruszą w sprawie.Kiedys widziałam na forum adres pod który kierowac skargi, ale nie mogę go odnależć
Obserwuj wątek
    • Gość: 2_abc Re: Do Urzdu "Franka Luja" ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.11, 12:43
      dzięki za podpowiedź, jestem pod wrażeniem elokwencji, kompetencji i wszelakiej kultury osobistej, po prostu żenada, ale na tym forum to raczej standard
      • 1234zegarek Re: Do Urzdu "Franka Luja" ! 02.06.11, 12:51
        Gość portalu: 2_abc napisał(a):

> dzięki za podpowiedź, jestem pod wrażeniem elokwencji, kompetencji i wszelakiej
        > kultury osobistej, po prostu żenada, ale na tym forum to raczej standard

Ja myślę, że żenujące to jest twoje prostactwo pisząc czy zakładając taki temat (czytaj jak chcesz dosłownie pisząc).
        Ale cóż się dziwić, że nerwy puszczają jak się czyta takie "gnioty" w twoim wydaniu.
        Temat faktycznie zasługuje na publikację w krajowych mediach! (ale dla śmiechu)
      • Gość: m poczta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.11, 16:42
        U mnie na poczcie (poczta Blachownia)jest jeszcze gorzej. Jedna damulka jest z epoki PRL i ja tam jestem dla niej, nie ona dla mnie. Tragedia, druga nowa z tej samej epoki tak sie o robote boi, ze nie da sie nic zalatwic, zona/maz nie moze przesylki odebrac.
        Fakt, sa jeszcze 2 kobitki, z ktorymi jest ok i nie ma problemow cokolwiek zalatwic.
        A jeszcze najgorsze jest, to, ze listonosze wrzucaja listy do nieodpowiednich skrzynek( rozumiem w bloku jak jest 10 w klatce to sie mozna raz czy dwa pomylic, ale w domach jednorodzinnych??)
        Za co Ci ludzie kase biorą.
      • Gość: timi Re: Do Urzdu "Franka Luja" ! IP: *.xdsl.centertel.pl 06.07.11, 15:06
        poczta jak i8 jej swiete krowy to jedyny moloch który nie mozna faktycznie zaskarzyc - wg prawa tak ale kogo -pania w okienku odesle ze tam gdzies w innym oddziele - tam ze kolej ta ze energetyka - syf a ludzie po 1400 zł nigdy nie bedą dobrymi pracownikami i to wybrakowany pracownik jak i sama poczta
    • Gość: gosc Tu masz link, posluchaj tego. IP: *.adsl.inetia.pl 02.06.11, 12:55
      posłuchaj tego, wszystko zrozumiesz ale włącz głośniki:

www.animacje.krzysiek.biz/?f_100

• Gość: ja Re: Tu masz link, posluchaj tego. IP: *.ip.netia.com.pl 02.06.11, 13:27
        do autora:
        Tu masz wszystko napisane odnośnie skarg.
        • Gość: antydebil Re: Tu masz link, posluchaj tego. IP: 91.210.242.* 02.06.11, 13:57
          o widzę że i palant z dziwnym poczuciem humoru się znalazł...
    • Gość: ..)()( Re: gdzie napisać skarge na urząd pocztowy? IP: *.adsl.inetia.pl 02.06.11, 13:15
      Najlepiej do ABW
      temat tylko dla nich,
      ale jaja !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      jaki nieudacznik.
    • Gość: do pindzi Re: gdzie napisać skarge na urząd pocztowy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.11, 13:40
      o matko co za uperdliwe babsko z ciebie..skoro ci nie pasuje punkt to idz do innego , punkty pocztowe sa co 5 kroków..
      • Gość: licho Re: gdzie napisać skarge na urząd pocztowy? IP: *.iplus.com.pl 02.06.11, 14:41
        " do pindzi " czytaj uważnie i najlepiej ze zrozumieniem
        Ona chciała odebrac przesyłkę ,która została zostawiona w tym urzędzie !!
        nie w żadnym innym !!
    • Gość: qweyt Re: gdzie napisać skarge na urząd pocztowy? IP: 91.210.242.* 02.06.11, 14:01
      pod tym adresem masz kontakt: www.poczta-polska.pl/napisz_do_nas.htm , a tą bandą niedorosłych cwaniaczków nie przejmuj się, to sami małolaci i nieudacznicy którzy na tym forum próbują się dowartościować.
    • Gość: hahahg Re: gdzie napisać skarge na urząd pocztowy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.11, 14:37
      buahahahah a co ci da ta skarga?? skarge przyjma, ewentualnie poucza pracownika, albo nic nei powiedza..takich jak ty sa pewnie dziesiatki..myslisz ze oni sie przejmuja z e ty godzine stalas w kolejce? twoj wybor, tzreba bylo przyjsc w innych godzinach np
      • Gość: zawsze-inna Re: gdzie napisać skarge na urząd pocztowy? IP: *.adsl.inetia.pl 02.06.11, 22:11
        Co da skarga ??być może chociaż to,że takie sytuacje nie będą miały więcej miejsca!a jesli chodzi o temat (bo tam wyżej wyzywali) to jest jak każdy inny ,jest jakiś problem trzeba go poruszać bo jak wszyscy będą przymykać na takie traktowanie i obsługę oko to żeby coś załatwić w jakimkolwiek urzędzie bedziemy musieli brać urlop.
        a tak na marginesie mnie się juz 2 tygodnie opóznia przesyłka z pewnej firmy,która ponoć 3 tygodnie temu została wyslana ,czekam do jutra i tez chyba nad nerwami nie zapanuje.
        pozdrawiam.
        • Gość: do zawsze inna Re: gdzie napisać skarge na urząd pocztowy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.11, 22:45
          ales ty naiwna..pewnie skarg z takiego powodu jak opisuje autorka sa tysiace i jakos nic sie nei zmienia..poczta polska ma monopol i ma wszystko i kazdego gdzies
    • Gość: antydebil Re: Tu masz link, posluchaj tego. IP: 91.210.242.* 02.06.11, 23:06
      proszę i niedowartościowany debil z dziwnym poczuciem humoru znów odpowiedział, do obory wsioku krowy doić...
    • Gość: rozwiazanie 2_abc proste rozwiazanie IP: *.dynamic.chello.pl 03.06.11, 02:05
      a może skorzystać z pomocy mediów proste :)
      nie musi to być TVN podejrzewam, że nas profesjonalni tym się też nie zajmą ale są media dla wszystkich dziennikarstwo obywatelskie z pełnymi prawami bycia dziennikarzem...
      pisze o problemie lub jako dziennikarka idziesz na pocztę i pytasz by wyjaśnili po to sa te media by nam pomagać
      gdzie szukać a tu netformator.pl
      to medium obywatelskie walcząc z niby błahymi społecznymi problemami
      i to nie żadna krypto reklama
      już kiedyś odsyłałem niedowiarków do google
    • Gość: >< Re: gdzie napisać skarge na urząd pocztowy? IP: *.adsl.inetia.pl 04.06.11, 11:51
      Napisz cwoku do ABW lub BSW,
      oni sie tym zajma.
      Co za tępaki tu tematy zakladaja.
    • Gość: gosc Re: gdzie napisać skarge na urząd pocztowy? IP: *.adsl.inetia.pl 04.06.11, 11:56
      tu:

img820.imageshack.us/img820/7750/96684237.jpg
      • Gość: klient inny i pocz Re: gdzie napisać skarge na urząd pocztowy? IP: *.play-internet.pl 04.06.11, 18:26
        Na forum można na wszystko narzekać że wszystko ludzie robią żle ,ale to właśnie tylko ludzie obsługują innych ludzi i przez to są takie sytuacje i dlaczego tak właśnie jest.Po prostu brak jest porozumienia i wychowania ludzkiego-dzisiaj każdy ma rację a już pewna grupa ludzi która jest na stanowiskach to szkoda pisać.Dzisiaj nikt nie zrozumie ,że ta pani ekspedientka zarabia mało a przychodzi gościu i uważa że powinien być porządnie i szybko obsłużony -oczywiście ma rację -ale i tu jest właśnie to ale .Bo praca za 1200 zł na ludzi czeka i za 5000 to już temat innego rodzaju.Jest za duża różnica w płacach.Jeden pracuje na kilku etatach a inny musi 8 godzin za 1200zl pracować i obsługiwać klienta.Temat odbioru różnej korespondencji na poczcie to inna sprawa -przecież nie wszyscy listonosze roznoszą pocztę do 17 godz listonosze nie łatwą mają pracę ,ale trzeba trochę zmienić ich organ izację pracy.
        • Gość: as Re: gdzie napisać skarge na urząd pocztowy? IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 04.06.11, 22:50
          Jest tak ze na dodatkowego pracownika w pierwszej lini za 1500zł kasy NIE MA , natomiast dla prezesów i dyrektorów z pensją 10000,00 są pieniądze na nagrody i nie pisze tutaj akurat o poczcie
        • kubububu Re: gdzie napisać skarge na urząd pocztowy? 05.06.11, 15:07
          Problem w tym, że "gościu" powinien być obsłużony porządnie niezależnie od tego, ile osoba go obsługująca zarabia. Robienie komuś łaski, że się go obsłuży, co notabene należy do obowiązków służbowych jest mocno nie na miejscu! Przymusu świadczenia pracy nie ma. I nie ma na to wpływu kwota wynagrodzenia. Poczta Polska faktycznie jest (s)tworem zamierzchłych czasów, a już z pewności Urząd Pocztowy przy ul. Niepodległości. Idąc tam właściwie trzeba pogodzić się z niekompetencją i nieuprzejmością.
          Ale są w PL urzędy pocztowe, gdzie można zostać obsłużonym mile i sprawnie i gdzie pracownik do pisania używa nie tylko palca wskazującego :) Znam jeden taki! Niestety kilkaset kilometrów od Częstochowy ...
          • Gość: robex Re: gdzie napisać skarge na urząd pocztowy? IP: *.netcominternet.pl 18.06.11, 11:05
            ja na list z ul slaskiej z UM do karlowicz czekalem az 36 dni tak dzial poczta polska
            • Gość: ja Re: gdzie napisać skarge na urząd pocztowy? IP: *.adsl.inetia.pl 18.06.11, 12:31
              tu. img820.imageshack.us/img820/7750/96684237.jpg
    • jaro107 Re: gdzie napisać skarge na urząd pocztowy? 23.05.14, 20:29
      mnie to nie dziwi dzisiaj otrzymałem przesyłkę listonosz który ją dostarczał wyłamał mi skrzynkę bo paczka nie mieściła się w otworze 33cmx2cm paczka była większa a na moje stwierdzenie że jest od tego avizo stwierdził że nic się nie stało naczelniczka kierowniczka up 15 ul ak 64 powiedziała mi abym napisał skargę co oczywiście zrobiłem nie dziwię się że poczta traci klientów ostatni raz zamawiałem usługe przez tę instytucję
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka