lin-den 30.07.11, 18:07 Całkowity brak koordynacji robót. Organizacja prac - Z E R O .Zamykane kolejne odcinki, nie uruchamiając alternatywnych. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kirowca Re: skandal na Błesznie IP: *.play-internet.pl 30.07.11, 19:18 To nie wieś gdzie jest jedna ulica,Błeszno się bardzo zagęszciło ,ale tak zaczyna być w każdej dzielnicy a będzie jeszcze gorzej bo różnego transportu przybywa i ludzi ze wsi też- a nikt tego nie chce zrozumieć.A budowa kiedyś się skończy .Mieszkań i samochodów przybywa a ulic nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: skandal na Błesznie IP: *.net.stream.pl 30.07.11, 19:43 Tak, tu by się przydała telewizja, bo sceny były/są niezłe :). Np. ludzie wysiadający z autobusu prosto do wykopów, błota lub na zwężoną ulicę, po której jeżdżą samochody. Potem przeprawa przez wszelkiego rodzaju "kładki", a potem już tylko kilometr (lub więcej) do domu, bo dalej autobusy nie dojeżdżają. Fajnie się obserwuje, to lepsze niż Alternatywy 4 :). A tak prawdę mówiąc, to wcale do śmiechu nam nie jest... a z tego co widać, będzie jeszcze gorzej, bo kolejne ulice zamykają, nie otwierając poprzednich odcinków Odpowiedz Link Zgłoś
dyziek_o Re: skandal na Błesznie 31.07.11, 08:22 Jeśli chodzi o brak koordynacji robót to faktycznie - racja. Ale to w tym kraju jak by normą jest więc powinniśmy się już do tego przyzwyczaić. Większym problemem / moim zdaniem / jest podstawowy brak czystości na ulicach oraz na terenach osiedlowych. To co wyprawiają gó...arze, ale nie tylko, woła o pomstę do nieba. Czy w domach nie uczą zachowania czystości ?! Co robi szkoła w tym kierunku. Zaczynam marzyc o czasach, kiedy za rzucenie peta czy torebki po Czipsach rypali mandat. Gdzie straż miejska ?! - czy oni umieją tylko emerytkę z jamnikiem bez smyczy pouczać ?! Tu ukłon w stronę estetów, którzy ustawicznie wypisują dyrdymały na temat odchodów o psach. Ale już o porzuconych butelkach po piwie czy opakowaniach po rozmaitych czipsach czy nawet po pizzie nie wspomnę. Może dlatego, że to ich milusińscy te śmieci pozostawiają ?! Tu mam skojarzenia o oku i belce............... Powracając do tematu: - prawdopodobnie, za rok utrudnienia komunikacyjne się skończą. Pozostaną zaśmiecone ulice i przestrzeń między blokami.............może zróbmy coś z tym. ?! A może wystarczy tylko się do tego przyzwyczaić...........................?! Dyzio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad z błeszna Re: skandal na Błesznie IP: *.play-internet.pl 31.07.11, 09:52 Omijajmy tereny budowy-dajmy ludziom spokojnie pracować.Dużo większe budowy były realizowane ,ale ludzie postronni nie przeszkadzali.Budowa wodociągu czy ulicy na każdej wsi dezorganizuje życie ludziom ,ale a co dopiero inwestycja na Błesznie-trzeba to spokojnie przetrwać.Pisać można wszystko bo to nic nie kosztuje-a ludiom dzisiaj wszystko przeszkadza-takie jest życie.Roboty posuwają się tak jak ludzie to potrafią robić -dobrze -szybko -i porządnie-a jak potrafią to widać to na każdej budowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: skandal na Błesznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.11, 21:25 spokojnie przetrwać. Od ponad 2 miesięcy jesteśmy pozbawieni komunikacji. Potrzebuję zacząć rehabilitację kolana- nie jestem w stanie, bo nie mam jak dojechać na rehabilitację. W XXI wieku nie można prowadzić budowy w sposób cywilizowany? Odpowiedz Link Zgłoś
dyziek_o Re: skandal na Błesznie 01.08.11, 08:45 Oczywiście że można. Jednak musi na tym komuś zależeć. A najlepiej by było, gdyby z takiego sposobu działania wynikał sposób wynagradzania. Zrobiłeś PORZADNIE - premia. Spieprzyłeś robotę, - kara finansowa. Tylko nie 100zł bo takie grzywny wzbudzają uśmiech politowania. Problemem w tym przypadku jest nasza mentalność. Nie wiem z czego ona wynika ale: - sprzątaczka robi łaskę, że pozamiata, kierowca autobusu - że zabierze cię z przystanku, konduktor, że Ci sprzeda bilet a lekarz, że Cię przyjmie kiedyś chory. Robotnik układający kostkę ma w nosie, gdy robi wjazd na chodnik w ciągu drogi dla rowerów. Dlatego Ty wjeżdżając na drugą stronę krawężnika musisz uważać, by Ci plomby z zębów nie powypadały od wstrząsu. I tak się to dzieje od bóg wie kiedy. Nie nauczono nas PORZADNIE wykonywać swojej pracy. I tyle! Dyzio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: skandal na Błesznie IP: *.net.stream.pl 01.08.11, 15:53 niby tak, tylko co mają zrobić ci którzy jedyny dojazd mają przez tą drogę? nie jestem złośliwy, j cierpliwie znoszę czekanie aż odejdzie wywrotka czy koparka, nawet proszę o umożliwienie dojazdu, ale jak kierownik budowy po informacji, że nie mam jak wyjechać mówi cytuje" spokojnie, jutro będzie mógł pan wyjechać" aha no to fajnie bo ja nie pracuje, nie mam swoich spraw i w sumie mogę czekać do końca robót, żeby użyć samochodu... ostatnio wylewali asfalt i niestety jedyna droga była po nowym chodniku jak wjechałem dwóch cwaniaków w kamizelkach (sądząc po tym że opierają się całe dnie o barierki to pewnie szefostwo) wyskoczyło z pyskiem, że chodnik rozjeżdżam, no ale jak zapytałem jak mam dojechać to zapadał cisza. Dziękować tylko Bogu, że nie musiała tu dojechać w tym czasie straż pożarna ani pogotowie ratunkowe... Ktoś kto za to odpowiada powinien być pociągnięty do odpowiedzialności za narażenie zdrowie i życia mieszkańców do których się nie da dojechać w żaden sposób. W normalnych krajach da się zrobić remont etapami tak, że wszyscy są zadowoleni, a tu drogbud ma w dupie ludzi (paradoksalnie tych, którzy mu płacą za tą budowę) liczy się tylko kasa... Odpowiedz Link Zgłoś