Dodaj do ulubionych

Afera w Blachowni

07.09.11, 10:56
Prywatyzacji tego szpitala dokonywało wspólnie lokalne PO i PIS.
Widać dziś efekty.
Publiczny ZOZ został skreślony z listy NFZ a zatem wszystko w swoich rękach posiada P. Skrzypczyński.
Wypowiedział umowę, odejdzie zabierając kontrakt ( powiat zostanie z ręką w nocniku) a po czasie Pan S. wygra 15 milionów odszkodowania. Kto za to zapłaci.
Obserwuj wątek
    • Gość: BEJ Re: Afera w Blachowni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.11, 11:41
      Jeśli masz dowody na to że"Prywatyzacji tego szpitala dokonywało wspólnie lokalne PO i PIS."
      to trzeba je ujawnić bo tak bez nich to można pisać wszystko!!!!!!!!!!!
      A wtedy p. Skrzypczyński zmieni zdanie (będzie bardziej ugodowy)i nie stracimy szpitala
      • Gość: gosc Re: Afera w Blachowni IP: *.rev.masterkom.pl 07.09.11, 15:26
        niebawem zostanie opublikowana imienna lista radnych powiatu częstochowskiego, którzy głosowali za likwidacją, a tym samym prywatyzacją szpitala w Blachowni z podaniem ich przynależności partyjnej. Również z podaniem "ojców tego sukcesu" jak Wicestarosta Krakowian (PO) i były dyrektor szpitala w Blachowni - Andrzej Mierzwa (PIS)
      • Gość: Ja Re: Afera w Blachowni IP: *.adsl.inetia.pl 13.10.11, 20:54
        Szpital to ma się dobrze i będzie dobrze wy lepiej dziennikarze opiście w gazecie jak to burmistrz Blachowni strzeliła sobie w kolano pisząc do WFOŚ wojewody i starosty i żądała w w imieniu 5 tysiecy ludzi aby ci oczyścili staw niestety kobieta gzieś chlapneła, że staw ma też charakter nie tylko retencyjny ale i rekreacyjny. Więc WFOŚ musiał wycofać przygotowane ponad 80 tysięcy zł. na ekspertyzy techniczne stawu to się nazywa działac na rzecz gminy Starosta wam najlepiej powie jak to było
        • Gość: prrrr Re: Afera w Blachowni IP: *.alfanet24.pl 21.10.11, 09:16
          a opisiemy ;)
          • Gość: blachowianin Re: Afera w Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.11, 19:51
            Czytam brednie, które tu piszecie i jestem zbulwersowany! Uczestniczyłem zarówno w nagrywaniu audycji jak i w sesji. Jak możecie tak nie dbać o sprawy Blachowni! Burmistrz Ujma działa jak należy. Nie pozwala, aby ze stawem było tak jak ze szpitalem. A p. Olszewska nie wywiązuje się ze swoich zobowiązań wobec gminy. A jak będzie przychodnia prowadzona przez inną osobę to tylko z korzyścią dla ludzi. Przecież p. Forma to koleżanka i jej nie zależy na mieszkańcach.
            • Gość: lobo Re: Afera w Blachowni IP: *.adsl.inetia.pl 22.10.11, 23:32
              blachowniani a może już jest chętny na ten ośrodek i chdozi oto aby przegonic nasza pania Małgosię. Tak pani Ujma jest bardzo uczciwa osoba dba o miesdzkańców pisała, ze załatwiła 3,5 miliona złotych gdzie sa te pieniądze zapytajcie ja byc może dlatego, ze ich nie ma to wziął się szum z podpisami trzeba było ratowac skórkę i pokazywac ludziom jak się walczy o staw a z pism starosty jak czytam blogi radnych wynika co innego że to działania pisanie do wojewodów są ze szkodą dla Blachowni grunt to w ocach ludzi jawić się jako obrońca brawo pani Ujma czy to prawda, ze mąz burmistrz Ujmy straszył po audycji kogoś sadem?
              • Gość: gość Re: Afera w Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.11, 08:13
                Nie prawda. Brawo burmistrz Blachowni! Wreszcie właściwy człowiek na stanowisku. Udało się Blachowni tym razem.
      • Gość: PZW Re: I znowu wielki sukces burmistrz Blachowni IP: *.adsl.inetia.pl 23.10.11, 23:36
        Na stronie urzędu gminy Blachownia czytamy
        W ubiegłym tygodniu mogliśmy podziwiać niesamowite trofea miejscowych wędkarzy. Dzięki obniżonemu poziomowi wody w zbiorniku głównym i sprzyjającej pogodzie, miłośnicy wędkowania mieli bardzo dobre brania. Jednym z największych okazów mógł się pochwalić Pan Janusz Graczyk, w niedzielny poranek złowił olbrzymią tołpygę. Ryba miała aż 125cm długości i 27kg wagi! Brawo pani burmistrz my wiemy że to pani ogromny sukces to nic, że nie ma 3,5 miliona o których pani pisała, że juz prawie są. Najwazniejsze, że mamy branie w wodzie. Osobiście wolałbym aby na waszej stronie pisano, że łowimy inwestorów takie tam można wyczytac bzdury a to o tenisie stołowym a to o zawodach nic bardziej poważnego

Wieczorem tego samego dnia, Pan Janusz do kolekcji swoich zdobyczy dołożył drugą tołpygę nieco mniejszą niż tą pierwszą o długości 103cm i 20kg wagi. Właśnie ten okaz możemy zobaczyć na zdjęciu.

Wieść o wielkich rybach szybko się rozeszła. Na nabrzeżu pojawiło się wielu chętnych, którzy chcieli zmierzyć się z takimi okazami.
    • Gość: von Szechter Re: Afera w Blachowni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.11, 11:47
      wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Ludzie-Tuska-probowali-mnie-przekupic-i-grozili-zonie,wid,13760451,wiadomosc.html?ticaid=1cfb3
      - Wysoko postawiony urzędnik z otoczenia premiera Tuska proponował mi stanowisko prezesa urzędu centralnego. Próbowano mnie przekupić, przyciągnąć marchewką. Kiedy nie udało się mnie przekonać, zastraszano moją żonę - powiedział w Kontrwywiadzie RMF FM Krzysztof Rybiński, były wiceprezes NBP.....
    • Gość: ? Re: Afera w Blachowni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.11, 13:14
      fakty.interia.pl/raport/wybory-parlamentarne-2011/news/telewizje-nie-chca-pokazac-tych-spotow-dlaczego,1691683
      TVP, TVN i Polsat nie mają powodów, by odmawiać dziennikowi "Gazeta Polska Codziennie" emisji jego spotów reklamowych - uważa Helsińska Fundacja Praw Człowieka. Stacje tłumaczą, że jeden spot narusza Kodeks Wyborczy i etykę reklamy, drugi dopuszczają warunkowo....

W czyjch rękach polskobrzmiące media?
      • Gość: kasia Re: Afera w Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.11, 13:26
        Może kandydaci na posłów i senatorów z Cz-wy wypowiedzą się
        ww temacie .
        • Gość: spzoz Re: Afera w Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.11, 17:57
          Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Gołdapi walczy o przetrwanie. Długi placówki sięgają 11mln zł. Samorząd powiatowy po raz drugi próbuje przekształcić SPZOZ w spółkę prawa handlowego. Bez pomocy państwa w oddłużeniu może stracić płynność finansową.
          Zbliżająca się zima może być dla Szpitala w Gołdapi prawdziwą katastrofą. Remontu wymaga cały system ciepłowniczy, wymienione powinny zostać nieszczelne okna. Pieniędzy na remont nie ma. Już pięć lat temu szpitalowi groziła likwidacja. Wtedy powiat zaciągnął 7-milionowy kredyt * TVP Olsztyn, SAB/Rynek Zdrowia
          * 07-09-2011 12:42

- ''Likwidacja szpitala" jest określeniem jakie było używane w poprzedniej ustawie o zakładach opieki zdrowotnej zakładającej realizację tzw. Planu B. Obecnie obowiązująca ustawa mówi o "przekształceniu" zakładu - wyjaśnia nam Ewa Bogdanowicz - Kordjak, wicestarosta gołdapski.

Potrzeba zmian jest paląca. Chociaż działalność bieżąca jest na poziomie bilansowania się, obciążeniem są zobowiązania ciągnące się jeszcze od lat 90. Są to stosunkowo duże zobowiązania, dlatego ma być otwarty nowy zakład, już bez obciążeń z lat poprzednich.

- Wszelkie działania, jakie są przed nami, zmierzają do osiągnięcia 3 celów, które zakładają, że: mieszkańcy powiatu muszą mieć stałą opiekę zdrowotną, po zakończeniu zmian wszyscy, którzy będą chcieli kontynuować pracę będą mieli taką możliwość, budżet powiatu ma zostać obciążony możliwie najmniejszym długiem - wylicza Ewa Bogdanowicz - Kordjak.

Tymczasem długi rosną. W tym półroczu o kolejne 70 tys. zł. Co miesiąc z budżetu powiatu na spłate długów szpitala przeznaczane jest 60 tys. zł, co daje rocznie prawie milion złotych.
    • Gość: alf Re: Afera w Blachowni IP: *.dynamic.chello.pl 07.09.11, 19:00
      Kto tylko może wyrwać jakąś kasę to robi to śmiejąc się w oczy i mówiąc, że nic się nie dzieje!

Burmistrza pociągnąć do odpowiedzialności za sprzedanie szpitala, wszystkich radnych za gębę, niech się tłumaczą.
      W cywilizowanym świecie inaczej by się zachowywali
    • prawdziwykicha.1 A właściwie to po co Wam szpital? 07.09.11, 21:43
      Matka Boska Częstochowska wam nie starczy.Przecież było tam tyle uzdrowień.Dowodem na to są kule i inne przyrządy ortopedyczne które wiszą tam na ścianie.Czyż straciliście wiarę?Wystarczy że pieniążki na szpital będziecie dawać na J G wtedy nie będziecie chorować i zdrowi pójdziecie do raju.
      • Gość: senegal Re: A właściwie to po co Wam szpital? IP: *.dynamic.chello.pl 08.09.11, 00:26
        do: prawdziwykicha.1
        Czasem na twoje posty straceńcu chce mi się tylko wyrzygać.
        Piszesz zupełnie nie na temat a dodatkowo masz jakąś fobie religijną i nie ważne jaki jest temat ty zawsze o tym samym!.
        Ale my niekoniecznie musimy jednak wiedzieć co się w twojej chorej główce ulęgnie w danym momencie i co wyplujesz na forum.
        Twoich rzygowin mamy dość.
        Ogarnij się chłopie!
        • Gość: cemar Re: A właściwie to po co Wam szpital? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.11, 09:51
          ty masz dynamic problem z głową ,czy to rzyganie na forum cię nie martwi? do psychiatry marsz
          • Gość: PKP Re: Radio Katowice kto ośmiesza Blachownie IP: *.adsl.inetia.pl 17.10.11, 20:24
            Kto dzisia słuchał audycji w radio Katowice o stawie w Blachowni. Brawo pani Ujma która broniła stawu jak lew, ale myślę, że mimo iz rządzi pani Blachownia 2 lata nadal pani nie rozumie na czym polega praca w samorządzie. Nie może pani zrozumieć, że stawu nie da sie oczyścić w pół roku. Jak słuchałam to co ta pani wygaduje to mnie przerażało pani sama sobie zaprzeczała najpierw mówił pomożcie nawe wyczyścić staw a gdy ją zapytali czy ma pieniądze na oczyszczenie odmulenie to mówiła, że nie może tego finansowac Blachownia bo woda nalezy do skarbu państwa jednak upierała sie aby to starostwo oczyściło staw najlepie od zaraz a przeicez oni też nie moga czyścic stawu skoro staw jest skarbu państwa. Myślę, że pani ta ściągneła kilka osób które zrobiło zadyme a czym się to skończy dla Balchowni zobaczymy najwazniejsze ze pani Ujma pokazał przed ludźmi że tak bardzo walczyła o staw. Dla mnie pozoracja. Szkoda że ci dziennikarze nie zapytali tej pani Ujmy co zrobiła z 3.500 000 złotych o których pisała, ze załatwiła u wojewody. Gdzie one są. A może ich nie ma więc, zeby nie zostac na lodzie zrobiono te audycję i dawaj huzia na juzia na starostwo . Niestety narobiła pani tak, że nie bedzie żadnych pieniędzy nawet ośmieszył pani kompetencje urzędnik z powiatu mówił że pisaniem po urzedach strzeliła sobie samobója ale cóż najwazniejsze, że ludzi usłyszeli jak pani Ujma walczy o Blachownię. Pani Ujma myślałam, że spłonie czuła ciepło ook niej mimo że obstawiła się naokoło swoimi radnymi. Występ radnego Chudego to już klapa i rozwiało wszelkie watpliwości poziomu wystapienia. Brawo pani Chudy jeszcze prośba niech pani poskramia takiego pana co za panią cały czas stał chyba w skórze i palił papierosa za papierosem to chyba ktoś pani rodziny, który po audycji starszył urzędnika starostwa, że poda go do sądu za słowa samobója. Jako mieszkańce Blachowni było mi wstyd jak przyjeliśmy ludzie ze starostwa gorzej jak starostwo nam się za to odpłaci zobaczymy co wtedy pani powie ludziom, ze chciała dobrze?
            • Gość: prac.wodociągów Re: Radio Katowice kto ośmiesza ...... IP: *.adsl.inetia.pl 17.10.11, 20:55
              Czy to jest ta sama Pani Aneta Ujma, która będąc protegowaną Matyjaszczyka i jakiegoś Gizynskiego została w zarządzie Związku Komunalnego Gmin d/s Wodociągów i Kanalizacji w Częstochowie za n-tym razem w głosowaniu.

• Gość: rolka85 Re: Radio Katowice kto ośmiesza ...... IP: *.adsl.inetia.pl 17.10.11, 21:57
                Słuchając w radiu pyskówki w Blachowni o stawie miałem wrażenie, ze waszej burmistrz z Blachowni jest brak kompetencji została ośmieszona brakiem wiedzy i niekompetencji jeśli kobita nie moze zrozumieć, że zanim się coś zrobi trzebac mieć plany no to tylko współczuc blachowni
                • Gość: Nova Re: Radio Katowice kto ośmiesza ...... IP: *.adsl.inetia.pl 18.10.11, 21:00
                  Jeśli to prawda co ten facet z wąsem mówił o burmistrz gminy Ujmie to współczuję Blachowni i mam wrażenie, ze tak pani ma blade pojęcie o rządzeniu gminą
                  • Gość: ja Re: Radio Katowice kto ośmiesza ...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.11, 22:10
                    na szczęście za trzy lata wybory!
                    • Gość: hm Re: Radio Katowice kto ośmiesza ...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.11, 08:41
                      niestety, dopiero za trzy lata
                      • Gość: Junga Re: Radio Katowice kto ośmiesza ...... IP: *.adsl.inetia.pl 19.10.11, 09:15
                        Dla mnie pani Ujma pisząc do wojwództwa o tym że w imieniu mieszkańcu żąda pogłębienia stawu w celach także rekreacyjnych napisała na siebie donos bo były już pieniądze na ekspertyze i co przepadło ślaśk może nam dac pieniądze ale tylko na retencje
                        Byłam do końca spotkania w poniedziałek przed urzędem gminy i czułam się zażenowana jak władze gminy przyjeły przedstawicieli starostwa jak na nich skoczyli Pani burmistrz i jej ludzie na pożeganie burmistrz nie podała nawet ręki ani staroscie ani innym gościom z powiatu mało tego nie zaprosiła ich na herbatę do urzędu jakby tego było mało jakiś facet chyba mąż pani Ujmy straszył pana z powiatu który zajmuje się ochorną środowiska, że go poda do sądu. Współczuje Blachowni.
                        • Gość: picia Re: Radio Katowice kto ośmiesza ...... IP: *.adsl.inetia.pl 19.10.11, 12:31
                          Ta Pani Ujma nie wie nawet, jak prowadzi się walne zgromadzenie. Niejedna sekretarka ma więcej rozumu od Pani burmistrz i nie robi wstydu gminie.
                          • Gość: ONA Re: Wstyd dla Blachowni IP: *.adsl.inetia.pl 20.10.11, 10:06
                            Pierwszy raz byłam wczoraj na sesji w blachowni bo walczyliśmy o nasza przychodnię w Łojkach, która chca zlikwidowac radni na życzenie pani Ujmy Anety .
                            To co wyprawiał pan prowadzący spotkanie chyba niejaki Kania było żenujące co rusz podnosił swoje gacie a nakoniec powiedział niemal krzycząc zamykam obrady i trzasnął zeszytem o stół. To tak się zachowuje przewodniczący Rady? A radni Jacek Rogut, Andrzej Cierpiał i Irena Poczyk zamiast nas bronić siedzili cicho i głosowali przeciwko naszej przychodni. Jak swojej rodzinie to potrafiła załatwić robote w przdszkolu ale jak bronić naszej pani Małgosi Oslzewskiej to już nie ma w tym interesu.
                            Broniła tylko nas radna Forma chyba z Ostrów takich mamy radnych Wstydzilibyście sie radni za czyje pieniadze tam siedzicie za nasze podatników. Ale za 3 lata wam pokażemy Pani Małgosiu nie damy się i jestem ciekawa czy burmistrz Ujma ma już nowego właściciela przychodni bo bardzo chce panią z tego wyrzucić ale niech ta pani sobie nie mysli, że tak można nas lekceważyć. Nawet jak taka starsza pani mówiła, że nie moze się dostać na rozmowę do pani burmistrz to ta uśmichała się pod nosem i co trochę spoglądała na zegarek Wstyd.
                            • Gość: ZBulwersowany Re: Wstyd dla Blachowni IP: 62.244.151.* 20.10.11, 21:22
                              To prawda co tu piszecie to było dziwne zebranie radnych nie dali się mieszkańcom wypowiedzieć do końca a na koniec pan Henryk Kania, którego chyba poniosły nerwy trzepnął ile sił jakimś skoroszytem o stół i powiedział ogłaszam zakmnięcie obrad sesji. Polecam temu panu przeczytanie bajki Jana Brzechwy Kwoka
                              Proszę pana, pewna kwoka
                              Traktowała świat z wysoka
                              I mówiła z przekonaniem:
                              "Grunt to dobre wychowanie!"

Zaprosiła raz więc gości,
                              By nauczyć ich grzeczności.
                              Przyszedł baran. Chciał na grzędzie
                              Siąść cichutko w drugim rzędzie,
                              Grzęda pękła. Kwoka wściekła
                              Coś o łbie baranim rzekła
                              I dodała: "Próżne słowa,
                              Takich nikt już nie wychowa,
                              Trudno... Wszyscy się wynoście!"
                              No i poszli sobie goście.
                            • Gość: Gość Re: Wstyd dla Blachowni IP: 212.87.240.* 22.10.11, 10:51
                              Masz rację , wstyd dla Blachowni, że takich radnych ma ,że o Pani Burmistrz już nie wspomnę. Na szczęście za trzy lata wybory.
                              • Gość: konrad Re: Wstyd dla Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.11, 16:52
                                Nareszcie mamy burmistrza uczciwego, dbajacego o nasze sprawy!
                                • ikspek Re: Wstyd dla Blachowni 22.10.11, 20:12
                                  "Wstyd dla Blachowni" ...
                                  ... kolejny :)))
                                  • Gość: Mieszkaniec Re: Wstyd dla Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.11, 23:57
                                    Rzeczywiście wstyd.
                                    Kilku radnych to czarne owce.
                                    jedna z radych z Ostrów chciała wsadzić na stołek jako menadżera sportu swojego męża, nie udało się więc teraz się mści.
                                    jeden z radnych z Osiedla popełnił przestępstwo zagrożone karą więzienia ( ciekawe czy pójdzie siedzieć ) umieszczając na swoim blogu fotkę listy poparcia z danymi osobowymi podpisanych ludzi.
                                    I wyżej wymienieni radni wybrani przez mieszkańców gminy działają przeciw swoim wyborcom solidaryzując się z urzędnikami powiatu zarządzającymi stawem a nie mającymi zamiaru go oczyścić.
                                    • Gość: Edward Re: Wstyd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.11, 00:17
                                      Słyszałem że w czasie tej audycji jakiś urzędnik ze starostwa obrażał naszą Panią Burmistrz.
                                      Podobno jakiś naczelnik z ochrony środowiska który wcześniej był wójtem Olsztyna, mieszkańcy jego niekompetencji mieli już dosyć i przepędzili stamtąd w czasie wyborów a teraz jako spadochroniarz i "wybitny fachowiec" znalazł stołek w starostwie. Może wobec tego nie należy się dziwić , że szpital powiatowy ma kłopoty, stawu starostwo nie chce oczyścić a za swoje nieróbstwo zrzucają winę na innych.
                                      • Gość: Elka Re: Wstyd IP: *.adsl.inetia.pl 25.10.11, 21:15
                                        Tak bardzo obrażał burmistrz bo napisała jak burmistrz Ujma napisała pismo, że fundusz ochrony środowiska zabrał Blachowni pieniadz ena ekspertyze kilkadziesiąt tysięcy złotych.
                                        Nie ma to jak wciskanie ciemnoty Ja głosowałam na burmistrz Ujme ale etraz żałuję po tym jak nas potraktowała
    • Gość: XX-8,5 Re: Afera w Blachowni IP: *.adsl.inetia.pl 26.10.11, 18:47
      Mam przykre spostrzeżenia. Od roku jestem radnym z ramienia komitetu wyborczego pani Burmistrz Blachowni i powiem , że mam coraz bardziej serdecznie dość. Nie podoba mi się jak jesteśmy namawiani do różnych głosowań w których nie patrzy się na mieszkańców całej gminy , a na poszczególnych radnych , aby jednym dac a innym zabrać , nie podoba mi się jakimi metodami próbuje się walczyć z niektórymi radnymi z innych komitetów wyborczych , nie podoba mi się lekceważenie radnych w radzie a potem wyciszanie sprawy obietnicami że coś się zrobi dla dzielnicy z jakiej pochodzi radny. Powoli mam drygowanie radnymi przez jedną radną która myśli o tylko swoim sołectwie a nie o całej gminie. Nie podoba mi się jak przewodniczący rady ciska o stół notatnikeim wykrzykując do radnych i zebranych ludzi koniec sesji. Jest mi przykro , że muszę to pisać ale takie mam spostrzeżenia. Wiem że się narażam moim kolezankom i kolegom jak znam życie zaraz mnie pozwą do sądu , ale może przerwę zmowę milczenia i udawania , że nic się nie dzieje.
      • Gość: radny Re: Afera w Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.11, 19:30
        No to się podpisz, bo ja wiem, że nie jesteś z komitetu burmistrz tylko swojego przegranego i walczysz brzydką bronią. FE!!! Każdy radny moze głosować jak chce! nikt nikogo nie zmusz chyba że w tej sfrustrowanej co to im gorzej tym lepiej czwórce.
        • Gość: Anka Re:Burmistrz chce zlikwidoać przychodnie w Łojkach IP: *.adsl.inetia.pl 30.10.11, 19:25
          Pani Małgosiu jesteśmy z panią nie pozwolimy burmistrz Blachowni i radnym Blachowni zamknąć naszą przychodnię bo ktoś ma w tym interes. A to co powiedziała na spotkaniu na które bała się przyjść burmistrz Blachowni niejaka pani Figiel z Urzędu gminy że sama się dziwi, że burmistrz Blachowni trzyma ją w urzędzie zakrawa na kpine z burmistrza i podatników. Na spotkaniu dowiedziałam się, że pani ta pobiera emeryturę i bierze sporą pensję w urzędzie. Proponuje radnym żeby się przyjrzeli pani Figiel a burmistrz Blachowni zapytam czy zatrudnianie emerytek to jej walka z bezrobociem w Blachowni?
          Zgromadzeni wokół obrony przychodni w Łojkach zaczniemy zbierac głosy nad odwołaniem burmistrza Blachowni Łojki głosowały za ta pania a ta tak sie odwdzięcza. Czas na rewanż
          Skoro burmuistrz zebrała 5 tysięcy głosów pod petycją w walce o staw to nam się uda uzbierac 1500 głosów
          • Gość: mieszkaniec Łojek Re:Burmistrz chce zlikwidoać przychodnie w Łojkac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.11, 01:32
            Z tego co mówiła pan Figiel na spotkaniu wynika jasno że przychodnia nadal będzie istniała. Inna sprawa kto ją będzie prowadził. Niestety pani Małgosia nie wywiazuje się z tego należycie. Sam przepisałem się do innego lekarza rodzinnego bo nie byłem zadowolony a chętnie wróciłbym do Łojek bo tu mam najbliżej. Podobnie zrobiło też wielu moich znajomych.
            Mówi się że pani Małgosi zależy tylko na kasie - przychodnia w powiązaniu z jej apteką gdzie są realizowane wypisane recepty to nieżle dochodowy biznes ..... podobno zalega też z czynszem wynajmu do gminy. Ja jestem za zmianami ( jakiekolwiek będą - z pewnością będą na lepsze), i to nie tylko mój osobisty głos, ale też wielu moich znajomych.
        • Gość: gość Re: Afera w Blachowni IP: *.centertel.pl 18.11.11, 23:46
          To może Ty się podpisz....Co z tą czwórką? Czepiasz się. Ta czwórka MYŚLI ! A Ty? myślisz, ale tylko o sobie. Bardzo proszę, zanim klikniesz "wyślij" sprawdź co napisałeś. Twoje motto: jak czytam, tak piszę? :)
          • Gość: wyborca Re: Afera w Blachowni IP: *.centertel.pl 30.11.11, 18:28
            Pani Stawicka ma zostać prezesem OSiR. To jest ju pewne. Myślę, że najpóźniej na początku przyszłego roku będzie już wszystko jasne. Wreszcie może ktoś zadba o czystość oraz rekreację w Blachowni, i zacznie słuchać Pani Burmistrz. A tak mamy chaos i bałagan. Szkoda, że Pan Chudy jest radnym bo to on byłby genialnym prezesem. Doświadczenie w sporcie, zarządzaniu oraz obycie w świecie.
    • Gość: hu nows Re: Afera w Blachowni IP: *.torservers.net 04.04.12, 21:31
      Mam pytanie natury prawnej.
      Pracownik szpitala w Blachowni dzwoni do prywatnych firm w naszym rejonie z pytaniem czy nie chcieliby zasponsorować szpitala. Ci wpłacają pieniądze nie do końca orientując się, że sponsorują prywatną osobę, dzierżawcę szpitala.
      Czy można takie działanie zakwalifikować jako:
      1. wyłudzenie,
      2. oszustwo,
      3. działania biznesowe 21. wieku ?
      Wpłaty prywatnych przedsiębiorców nawet jeżeli powiększają majątek szpitala, jako inwestycje zwiększają roszczenia prywatnego dzierżawcy w stosunku do powiatu częstochowskiego. W ubiegłym roku mówiło się o 10. milionach. Teraz już przekraczają 14 milionów o czym z rozbrajającą szczerością w wywiadzie mówi sam zainteresowany. --> tv orion
      • Gość: Lolek Re: Afera w Blachowni IP: *.adsl.inetia.pl 04.04.12, 23:17
        Pytanie Pana jest bardzo zasadne. Jest też inne pytanie?. Czy elektryk będący starostą o nazwisku Krakowian należący formalnie do PO ale mający bardzo bliskie stosunki z PIS z Giżyńskim wiedział co robi forsując "prywatyzację" szpitala , która została prawomocnie unieważniona.
        • Gość: hu nows Re: Afera w Blachowni IP: *.snydernet.net 07.04.12, 10:24
          Szanowny Panie Lolku. Nie wiem dlaczego uważa Pan, że jestem mężczyzną. Erudycja jaka przebija z Pana wypowiedzi nie pozwala mi sądzić, że jest Pan męskim szowinistą uważającym kobiety za niezdolne do zadawania inteligentnych pytań. To, że kiedyś jeden elektryk nadwyrężył zaufanie społeczeństwa nie czyni całej grupy zawodowej niewiarygodną. Może Pana ocena sytuacji jest zbyt krótkowzroczna i nikt niczego nie zepsuł ? Może od początku zakładano osiągnięcie widocznego teraz celu i plan został wykonany w 100%.
          Tym niemniej brak odpowiedzi na moje pytanie. 1, 2 czy 3?
          • Gość: EB Re: Afera w Blachowni IP: *.torservers.net 14.04.12, 23:23
            All that is necessary for the triumph of evil is that good men do nothing. Edmund Burke.
          • Gość: Lolek Re: Afera w Blachowni IP: *.adsl.inetia.pl 15.04.12, 00:01
            Szanowna Pani ( Panie) , całkiem poważnie traktuję tezę o "planowanym przejęciu" , gdzie gra idzie nie o wartość zakupu lecz o wartość odszkodowania. W naszej polskiej rzeczywistości już mnie nic nie zdziwi, tym bardziej kiedy "prywatyzację" realizują kręgi PO- PISu . Pozdrawiam Lolek.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka