Dodaj do ulubionych

uwaga - przedszkole nr19

28.09.11, 01:08
Moja córeczka bardzo lubi bawić się z dziećmi. Po pierwszym dniu w Przedszkolu nr 19 coś się zmieniło. Panicznie nie chciała przychodzić do przedszkola. Na dodatek po trzecim dniu miała gorączke i tydzień została w domu. Dzisiaj ją zaprowadziłam i zostałam z nią przez godzinę żeby się upewnić o co chodzi.
Na początek zauważyłam, że chusteczki dla dzieci są położone za wysoko i moja córeczka ich nie może dostać. Od jutra będzie miała chusteczki w swojej kieszonce. Potem przeraziło mnie zachowanie pewnego chłopca. Podszedł do dziewczynki i uderzył ją. Kiedy Pani przedszkolanka powiedziała: Nie wolno bić dzieci, chłopiec ten rzucił się na dzieci i jedynie szybkie zagrodzenie chłopcu drogi przez Panią okazało się skuteczne.
Dziewczynki chłopiec nie przeprosił. Nie otrzymał żadnej kary za takie zachowanie.
Zapytałam się córki czy boi się chłopca i od razu wszystko było jasne.
Przypominam, że to grupa młodsza czyli dzieci nie mają przymusu przebywania w przedszkolu.
Dzisiaj rano córka zgodziła się przyjść do przedszkola jeśli nie będzie kolegi, który bije dzieci. Niestety zostałam źle potraktowana. Wmawiano mi, że moja córka tego chłopca widziała jeden raz wczoraj i ładnie się z nim bawiła przy Pani przedszkolance. Ja zasugerowałam, że przy Pani moje dziecko może się czuć bezpiecznie jak widzi ,że tylko Pani refleks może uratować dziecko przed nieopanowanymi zachowaniami kolegi.
Zabrałam córkę bo niestety dzieci, które biją mogą pozostawać w tej placówce tyle ile chcą a dzieci które się boją niestety nie mają szans na rozwój społeczny w przedszkolu. Oczywiście rozmawiałam na ten temat z Dyrektorką przedszkola i jak z rozmowy wyszło ten chłopiec nikomu nie da się dotknąć i że z rodzicami jest się trudno skontaktować.
Obserwuj wątek
    • Gość: aaaanka Re: uwaga - przedszkole nr19 IP: 31.42.3.* 28.09.11, 13:53
      Z rodzicami trudno się skontaktować/!!!/ No tak przecież taki maluch sam pewnie do przedszkola przychodzi. Agresja skądś się bierze, może przemoc w domu występuje?
      • Gość: ja Re: uwaga - przedszkole nr19 IP: 195.205.171.* 05.10.11, 19:03
        Jedna mała uwaga: w przedszkolu pracują nauczyciele wych przedszkolnego lub wczesnoszkolnego, a nie przedszkolanki
        • Gość: Marta Kulka Re: uwaga - przedszkole nr19 IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 07.10.11, 22:22
          Hmmmm, no widzę, że ktoś ma kompleks jakiś. Od "wieków" na nauczycielki wych. przedszkolnego mówiono i mówi sie nadal przedszkolanki - mam taki (ciężki) przypadek we własnej rodzinie. Słowo przedszkolanka jest zabronione przy pewnej pani, która ewidentnie ma poczucie niższości z tego powodu (nieskończone studia). :)))
          • Gość: ja Re: uwaga - przedszkole nr19 IP: 188.95.29.* 08.10.11, 10:22
            ukończyłam studia 20 lat temu, na dyplomie nie mam napisane " przedszkolanka" lecz Nauczyciel Wychowania Przedszkolnego. Czy w szkole uczy " szkolanka" czy nauczyciel? A my tez uczymy i jeszcze wychowujemy dzieci , które większą część dnia spędzają z nami , nie z rodzicami. Kiedyś osoba pracująca w przedszkolu mogła mieć wykształcenie średnie, nie było takich programów nauczania jak w czasach obecnych. teraz ktos kto nie ma pojęcia o pracy w przedszkolu uwaza , ze to polega na wytarciu nosa i powiedzeniu wierszyka. Niestety myli się wiele osób, nie docenia tego co robia nauczyciele w przedszkolach. Nasze dzieci biorą udział w konkursach recytatorskich, piosenki, plastycznych , teatralnych organizowanych w mieście i ogólnopolskich. Uczą się już od 3 roku życia , przygotowują do nauki w szkole. Jest to praca wdzięczna bo widać jej wyniki. I właśnie takie zarozumiałe osoby , które twierdzą , że my mamy kompleks ---"Od "wieków" na nauczycielki wych. przedszkolnego mówiono i mówi sie nadal przedszkolanki "-
          • Gość: toja Re: uwaga - przedszkole nr19 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.11, 12:18
            Dziwne że jeszcze pracuje w przedszkolu ,bo od wielu lat podstawą do przyjęcia do pracy na stanowisku nauczyciel przedszkola wymagane jest wykształcenie wyższe magisterskie kierunkowe, czyli albo pedagogika przedszkolna,albo wczesnoszkolna. I nie chodzi o kompleksy związane z nazywaniem Nas przedszkolankami tylko o docenianie naszej pracy w wychowywaniu i uczeniu małych dzieci, często niestety poważnie spartolonej przez wykształconych rodziców.
          • Gość: !!!! Re: uwaga - przedszkole nr19 IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 09.10.11, 23:30
            ojj jaj jaj jaj!!!!!!
      • Gość: Ona Re: uwaga - przedszkole w Blachowni IP: *.adsl.inetia.pl 06.10.11, 22:32
        Zobaczcie co się dzieje w przedszkolu Blachowni przy Żeromskiego brak konkurencji sprawia, że panie przedszkolanki maja się dobrze urząd udaje, że nic nie widzi a ja musiałam przenieść synka do Częstochowy
    • mama123123 Re: uwaga - przedszkole nr19 28.09.11, 17:23
      Z mojej wewnętrznej potrzeby porozmawiałam jeszcze raz z Dyrektorką przedszkola. Zapowiedziała,że porozmawia z rodzicami chłopca bo to jedynie oni mają prawo prosić o psychologa. Dyrektorka uważa chłopca za nadpobudliwego i nadmiernie wypieszczonego pochodzącego z domu gdzie nigdy nie było kar, nagród a on był królewiczem.Psychologa ja też poprosiłam dla mojej córeczki by znów nabrała ochoty chodzenia do przedszkola. Psycholog ma być za dwa tygodnie.
      • Gość: e Re: uwaga - przedszkole nr19 IP: *.net.stream.pl 28.09.11, 17:28
        Maly pojeb do utylizacji sie nadaje
      • Gość: K Re: uwaga - przedszkole nr19 IP: *.net.stream.pl 29.09.11, 15:15
        "Dyrektorka uważa chłopca za nadpobudliwego i nadmiernie wy
        > pieszczonego pochodzącego z domu gdzie nigdy nie było kar, nagród a on był król
        > ewiczem."

takie wiadomości Ci przekazała pani dyrektor? aż nie chce mi się wierzyć, że doświadczony pedagog informuje obcą bądź co bądź kobietę na temat sytuacji i wychowania w domu innego wychowanka, ale widocznie zmieniła się etyka zawodu i dyskrecja ma już inne znaczenia:-)
        • Gość: iwona Re: uwaga - przedszkole nr19 IP: *.181.83.131.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 29.09.11, 15:38
          A ja znam taką sytuacje .Moja córka chodziła do przedzkola z takim idiotą.Babcie go wzieła jako opiekunka do rodziny zastepczej Patologiczna matka ,babka i cała reszta .Jak sie potem okazało to babka zabrała wnuczka dla korzyści materialnej,jednakże izpracowała w mopsie to załatwiała dziwne kwity wnukowi.Co było w szkole ,to juz nie bede opowiadac.Na szczęscie moje dziecko nie miało juz kontaktu a tym małym zbirem.Współczułam jedynie dzieciom ,nauczycielom itd.że musza z tym czymś przebywac.Babcia załatwiła kolejne kwity ze wnuk ma niby ADHD,potam nauczanie indywidualne po interwencjach rodziców dzieci z jakimi miał kontakt.Następnie nie dająca sobie rady babka oddała chłopaka do ośrodka u zakonnic z kąd oczywiscie uciekł.Teraz to chyba już samochody i inne różne rzeczy obrabia ,albo jeszcze gorzej i jak tu nie interweniowac w takie sytuacje od najmłodszych lat?
          • Gość: toja Re: uwaga - przedszkole nr19 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.11, 19:39
            moje dzieci chodziły i chodzą do tego przedszkola i widziałam sytuację jak ta pani zachowała się w przedszkolu i myślę że jej córeczka doskonale sobie w nim radzi natomiast tej pani potrzebny jest psycholog, a może i psychiatra. Opieka w tym przedszkolu zawsze była bardzo dobra jest to male przedszkole i atmosfera jest w nim domowa, dzieci są różne jedne spokojniejsze inne bardziej żywe tak jest i w środowisku przedszkolnym jak i szkolnym ,jeżeli się od 3 letniego dziecka we wrześniu wymaga aby współdziałało w grupie lub panowało nad emocjami to chyba jest jakieś nieporozumienie i każdy kto choć trochę liznął psychologi wie o tym. Emocje powinna poskromić przede wszystkim ta pani. Niestety często rodzice sami robią krzywdę swoim dzieciom.Chusteczki natomiast są dostępne stoją na biurku i każde nawet najmniejsze dziecko do nich dostaje. Życzę mamie dziewczynki zdrowia psychicznego, a personelowi przedszkola normalniejszych rodziców .
            • Gość: mama 123123 Re: uwaga - przedszkole nr19 IP: *.net.stream.pl 04.10.11, 08:06
              To dziwne że Pani dyrektor sama stwierdziła że sobie nie radzą z 3 latkiem. Do tej pory czyli przez cały miesiąc nie znalazły na niego sposobu. Pani Dyrektor zapowiedziała rozmowę z rodzicami chłopca. Mi nie zaproponowała rozmowy z psychologiem. Jedna z Pań przedszkolanek krzyknęła na moją córeczkę. Za mało miłości mają Panie przedszkolanki. Wiem ,że to trudny zawód i wiele można popsuć w relacjach z dziećmi ale tylko najlepsi powinni opiekować się dziećmi. Niech zapytają się dzieci czy boją się kogoś w przedszkolu.
              • Gość: mama123123 Re: uwaga - przedszkole nr19 IP: *.net.stream.pl 04.10.11, 12:44
                Ja opisując tą sytuacje nie chce wytykać przedszkola i mówić to przedszkole jest złe. Chce by dzieci chodzące do przedszkola były zadowolone, że poznają nowe środowisko i mogą społecznie się rozwijać. Przepraszam jak komuś zrobiłam przez to jakieś nieprzyjemności.
                • Gość: eryk Re: uwaga - przedszkole nr19 IP: *.146.15.138.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.10.11, 13:10
                  Najpierw wbijasz kij w mrowisko ,a potem przepraszasz .Skoro nie chciałaś nic złego to po co podajesz fakty,nr.przedszkola itd.Oj nie podobasz mi się ,,mamo1234''Sama nie wiesz czego i od kogo chciec,bardzo nie ładnie.Wystawiłaś już opinie o sobie i swojej pociesze .Zostańcie razem w domu .Przedszkole nie jest obowiązkowe.Zaoszczędzisz kasy i dzieco będziesz miała całodobowo na oku.
                  • Gość: moja opinia Re: uwaga - przedszkole nr19 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.11, 19:15

mnie tez nie podoba się post i wypowiedz mamy.Ma czas zeby o takich rzeczach pisac na forum, nie otrafi załatwić sprawy w przedskolu wsrod osob zainteresowanych.co będzie jak dzieciątko pojdzie do szkoły.Brzydki p[ost , brzydki człowiek który go napisał wstydzior
                • Gość: ojtamojtam Re: uwaga - przedszkole nr19 IP: *.204.70.162.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.10.11, 19:41
                  Moje dziecko chodzi do tego przedszkola i jest bardzo zadowolone. Panie są ok, atmosfera też. Rozumiem, że Pani córka już tam nie chodzi, bo w przeciwnym razie po co pisac takie posty? I jeszcze temat:uwaga -przedszkole nr 19! Drżyjcie wszyscy posyłający tam dziecko!
                  Szuka Pani sprzymierzeńców na forum czy co?
                  • Gość: kate33 Re: uwaga - przedszkole nr19 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.11, 22:36
                    bo tak naprawdę nie wiadomo co dzieje się w przedszkolu gdy drzwi zamkną się za rodzicami.
                    Mam koleżankę która miała kiedyś praktyki w przedszkolu - i po nich powiedziała że nigdy nie pośle swojego dziecka do przedszkola.
                    • Gość: ja Re: uwaga - przedszkole nr19 IP: 188.95.29.* 05.10.11, 10:47
                      gratuluję koleżance długiego urlopu wychowawczego, babci lub niani , koń by się uśmiał jaka to krzywda dzieje się dzieciom w przedszkolach. Zastanów się kobieto jedna z drugą jakie bzdury wypisujesz!!!
                      • Gość: ksrlj Re: uwaga - przedszkole nr19 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.11, 11:31
                        obrazek z sali przedszkolnej- wrzesień, grupa maluszków. Do sali wnosi na rękach dziewczynkę ojciec. To są pierwsze dni dziewczynki, w kącikach oczek ma łezki. Przy stoliku siedzą zagadane dwie woźne. Jedna wstaje podchodzi do ojca wyciąga ręce i mówi do dziecka "Chodź kochanie". Ojciec oddaje ufnie dziecko i wychodzi (pewnie właśnie przekonany jak to dobrze w przedszkolu, jaka super opieka) - a co robi pani woźna? Po prostu- gdy ojciec znika za drzwiami, stawia dziecko na podłodze i wraca do stolika na pogawędkę (a dziecko stoi ogłupiałe, przerażone, z dala od dzieci, od zabawek)
                        To widziałem będąc chwilę w sali dziecka.
                        Ale przecież "koń by się uśmiał jaka to krzywda dzieje się dzieciom w przedszkolach. Zastanów się kobieto jedna z drugą jakie bzdury wypisujesz!!! "
                        • Gość: wawa Re: uwaga - przedszkole nr19 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.11, 17:27
                          Po pierwsze to nauczycielka odpowiada za dzieci i się nimi zajmuje ,a nie pani woźna jesli taką spotkałaś w przedszkolu która nie zainteresowała się dzieckiem to masz prawo ją krytykować ,ale weźcie ludzie pod uwagę że wrzesień jest bardzo ciężki zarówno dla dzieci, ich rodziców ,ale i nauczycielek w przedszkolu. Dzieci ich nie znają one nie znają dzieci bardzo dużo zależy od nas rodziców ,aby nauczycielki wiedziały jak podejść do naszego dziecko, każda informacja o dziecku jest na wagę złota.My mamy w domu jedno, dwoje dzieci i często nie umiemy nad nimi zapanować, w grupie przedszkolnej jest ich 25, 25 trzylatków które potrzebują troski ciepła i zapewnień,że mama wróci. Często nauczycielkom brakuje rąk i kolan aby na nich pomieścić wszystkie dzieci. Jeszcze do tego dojdą sfrustrowani rodzice którym się wydaje,że ich dziecko jest najważniejsze, i wypisują niczym nie uzasadnione opinie. Zacznijcie oceniać pracę przedszkoli co najmniej po dwóch trzech miesiącach kiedy i nauczyciele i dzieci oraz personel pomocniczy znajdą i wypracują jakieś wspólne relacje. Wtedy przyjdźcie na zajęcia otwarte ,uroczystości, lub wejdźcie do sali zabaw , wtedy dopiero oceniajcie pracę pań nauczycielek, niań czy woźnych.
                          • Gość: zuza Re: uwaga - przedszkole nr19 IP: *.204.40.61.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.10.11, 11:44
                            Częstochowie jest dużo placówek pt.przedszkole ,jeśli nie pasuje właśnie to to zapisz dzieciaka do prywatnego.Jeśli tam będzie zle możesz przenieśc sie np do Warszawy,jeśli to też zły pomysł to otwórz własne przedszkole ,kieruj nim czekaj na opinie ,oby nie takie jak twój popis na tym wątku.Kobieto szukaj problemów u siebie badz dziecka a nie osmieszaj sie,bo aż wstyd czytac ! ! !
                        • Gość: JA Re: uwaga - przedszkole nr19 IP: 188.95.29.* 06.10.11, 15:59
                          NO i o to mi chodzi! o te bzdury! woźna nie jest odpowiedzialna za dziecko! Dzieci powinny odbierać nauczyciele bądź niania! a rodzice mogliby więcej czasu poświęcać swoim dzieciom w domu a nie na pokaz w sali przedszkolnej , gdzie inne dzieci są same , bez mamy, patrza na tą jedna mamusię i zaczynaja płakac ! No właśnie zastanów się kobieto!
                        • Gość: rodzic Re: uwaga - przedszkole nr19 IP: 212.87.246.* 08.10.11, 17:47
                          jak ktos jest jelopem, ktory przekazuje swojego dzieciaka komu popadnie w holu/przebieralni przedszkola/zlobka to moze miec pozniej pretensje do samego siebie. Dzieciaka odprowadza sie na grupe, do sali gdzie dziecko ma zajecia, do osoby, ktora zna sie z widzenia jako opiekun danej grupy i przekazuje bezposrednio do taskiej grupy/sali/osoby a nie byle komu kto poda sie za opiekuna/ciocie/wychowawce/dyrektora czy cholera wie kogo jeszcze.
                    • Gość: nauczyciel Re: uwaga - przedszkole nr19 IP: *.armiikrajowej.trustnet.pl 06.10.11, 19:27
                      nic takiego: panie pożerają Wasze dzieci!!!
                      • Gość: moja opinia Re: uwaga - przedszkole nr19 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.11, 21:57
                        biedne kobiety - nadgorliwe matki-są mądrzejsze od tysięcy nauczycieli, podważają ich opinie w domach wciąż wrzeszcząc na uczących,opiekujących się ich dziećmi, potrafią tylko swojego Jasia lub Małgosię wsadzać w ramki a nauczycielowi wykrzyczeć swoje i tylko swoje racje:)
                        ...co będzie za kilkanascie lat...a może za kilka...taka mamusia załatwi swojej okruszynce indywidualne nauczanie w domu , będzie stać pod drzwiami podłuchiwać , czy szanowny belfer ralizuje podstawę programową
                        ...powodem indywidualnego nauczania bedzie jakaś fobia szkolna pociechy. nerwica itp.
                        no i trzeba dodać ,że dzieciak na pewno będzie mieć z poradni pisemko o wszelkich dyslekcjach, dyskuliach i nnych dys........potem jakoś do matury go dobije ...a jeszczepotem Jaś sam pojdzie na studia i wyladuje na kierunku pedagogicznym częstochowskiej Sorbony, bo zdala od mamusi nie można studiować, mamusia przeciż stara i chora... i zostanie ciałem pedagogicznym,ktore nie lubi dzieciaków:) a o tym wszystkim
                        pisał nienauczyciel, nieprzedszkolanek;))))
              • Gość: lol Re: uwaga - przedszkole nr19 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.11, 16:55
                Gość portalu: mama 123123 napisał(a):

> To dziwne że Pani dyrektor sama stwierdziła że sobie nie radzą z 3 latkiem. Do
                > tej pory czyli przez cały miesiąc nie znalazły na niego sposobu. Pani Dyrektor
                > zapowiedziała rozmowę z rodzicami chłopca. Mi nie zaproponowała rozmowy z psych
                > ologiem. Jedna z Pań przedszkolanek krzyknęła na moją córeczkę. Za mało miłości
                > mają Panie przedszkolanki. Wiem ,że to trudny zawód i wiele można popsuć w rel
                > acjach z dziećmi ale tylko najlepsi powinni opiekować się dziećmi. Niech zapyta
                > ją się dzieci czy boją się kogoś w przedszkolu.

To zapisz głupia piczo dziecko do przedszkola prywatnego gdzie jest kilka pań i potrafia one lepiej skupic sie na dzieciach niz w przedszkolu państwowym gdzie sa raptem dwie babki i duza grupa bachorzysków..sama sie zachowujesz jak ksiezniczka, a dziecko niech ma troche szkoly zycia bo pojdzie dalej do szkoly i bedzie taka picza jak mądra mamusia...
    • Gość: Gość Re: uwaga - przedszkole nr19 IP: *.opera-mini.net 05.10.11, 19:11
      Ja do ksrlj, nie wiem o jakim przedszkolu piszesz, bo właśnie w 19 widze codziennie ten sam obrazek tata wnosiu córeczke w ubraniu z workiem w ręce,pani z uśmiechem odbiera małą która daje sie rozebrać i siedzi na kolanach ,a poni tłumaczy kiedy przyjda rodzice,widze to bo moje dziecko tez sie trudno rozstaje chociż nie płacze i chwilkę tam jestem.Nie wierze w to co piszesz bo gdyby to była prawda to dzieci by nie poszły do tych Pań.Bardzo łatwo kogoś skrzywdzić więc zastanów się co piszesz.A w końcu to jest 25 dzieci w grupie i trzeba zająć sie wszystkimi.
      • Gość: ja Re: uwaga - przedszkole nr19 IP: 195.205.171.* 06.10.11, 15:35
        Ja proponuję najpierw mamusie do psychologa, a potem całą resztę. jak widać to mama ma problem chyba z rozstaniem sie i z zostawieniem dziecka w przedszkolu. Jej córka nie jest księzniczką, ale jedną z wielu. Ale przeciez nikt nikogo do przedszkola nie zmusza. Niech zabierze dziecko, wypisze, inni chętnie na jej miejsce z pocałowaniem ręki dziecko zapiszą. a co do tego że dzieci biją, cóż są rózne dzieci nietety, a nie kazde jest ideałem
        • Gość: mamuśka Re: uwaga - przedszkole nr19 IP: *.204.90.131.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.10.11, 16:33
          Matka tego dzieciaka ma ewientny problem ze sobą i dziecki.Zakłada watek i czeka na poklask .SZKODA MI TEJ KOBIETY!
          • Gość: moja opinia Re: uwaga - przedszkole nr19 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.11, 17:01
            tak macie racje coraz wiecej mamuś ma problemy ze sobą i stąd flustracje
            jestem ciekawa ile czasu poswięca sama dZiecku w domu:)
            • Gość: lol Re: uwaga - przedszkole nr19 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.11, 17:18
              Gość portalu: moja opinia napisał(a):

> tak macie racje coraz wiecej mamuś ma problemy ze sobą i stąd flustracje
              > jestem ciekawa ile czasu poswięca sama dZiecku w domu:)\

a co to takiego FLUSTRACJA???? toż to nawet nie literówka, bo na klawirze daleko od siebie odpowiednie litery
              • Gość: nasturcja13 Re: uwaga - przedszkole nr19 IP: *.204.89.245.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.10.11, 17:30
                A moi zdaniem matka ma sama ze sobą problem ,może nie ma pracy lub męża tylko jakieś aspiracje i całe życie będzie narzekac i obmawiac realistyczne sytuacje jakie jej dotyczą.Szczerze współczuje ,może po wyborach takim stworom ktoś poda ręke.
                • kubububu Do Nasturcji13 :) 06.10.11, 18:25
                  Zaintrygowała mnie Twoja "wypowiedź"... Może zechciałabyś ją rozwinąć, cóż takiego rozumiesz pod "obmawiać realistyczne sytuacje", bo mój umysł na to za wąski (ograniczony) się wydaje... Po drugie co do opisanej "realistycznej sytuacji" mają wybory? I wreszcie last but not least jak do matczynych aspiracji i było nie było troski o dziecko (może faktycznie odrobinę przesadnej) ma się posiadanie męża, czy pracy???
                  Fajnie, że każdy może zabrać głos w dyskusji, tylko jeszcze fajniej by było, gdyby dana wypowiedź wiązała się z choćby minimalną TREŚCIĄ!!!
                  • Gość: do kubububu Re: Do Nasturcji13 :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.11, 18:50
                    kubububu napisała:

> Zaintrygowała mnie Twoja "wypowiedź"... Może zechciałabyś ją rozwinąć, cóż taki
                    > ego rozumiesz pod "obmawiać realistyczne sytuacje", bo mój umysł na to za wąski
                    > (ograniczony) się wydaje...

no to rzeczywiscie masz ograniczony umysl..wywnioskowałam z wypowiedzi powyzej iz takimi "realistycznymi sytuacjami" sa np sytuacje takie jak opisane w watku głownym..nie czarujmy sie dzieci to nie same anioły, zawsze znajdzie sie jeden z drugim diabłem co popchnie, zabierze zabawke, szarpnie za warkocz..wtedy trzeba dziecku tłumaczyc jak ma sie zachowywac. Pozniej czeka to dziecko podstawowka, gimnazjum itd niech wyrabia sobie charakter i potrafi bronic sie w takich sytuacjach a nie ucieka z przedszkola do domu pod klosz, zawsze bedzie taka mimoza i popychadło..nie czarujmy sie rowniez w tej kwestii ze panstwowe przedszkola to panstwowe przedszkola - uwaga pań pracujacych nie jest taka jak w przedszkolach prywatnych, ktorych sa o wiele mniejsze grupy i panie moga poswiecic maximum uwagi..tutaj raczej babki sie nie roztroją, zeby zadbac i zaobserwowac kazdego w kazdej sekundzie i dlatego szanowna mamusia powinna sobie z tego zdawac sprawe//a kobita tak pisze jakby z księzyca sie urwała..
                    • kubububu Re: 06.10.11, 22:19
                      A dziękuję za ten światły wywód... aczkolwiek cokolwiek nie na temat :) Co do umysłu to faktycznie jest ograniczony: są granice głupot jakie jest w stanie dziennie przyjąć!
                      • Gość: do ignoranta Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.11, 23:22
                        kubububu napisała:

> A dziękuję za ten światły wywód... aczkolwiek cokolwiek nie na temat :) Co do
                        > umysłu to faktycznie jest ograniczony: są granice głupot jakie jest w stanie dz
                        > iennie przyjąć!

jak najbardziej na temat tłumoku, a co do reszty to juz niech sie sama zainteresowana wypowie ktorej pytałes..
                • Gość: mama123123 Re: uwaga - przedszkole nr19 IP: *.net.stream.pl 09.10.11, 15:19
                  Tak, ale poradźcie mi najmądrzejsi jak to jest, że ma prawo przebywać w przedszkolu dziecko które uderzyło a nie może przebywać dziecko, które się boi, bo do dziś nie mogę córki namówić na jakiekolwiek inne przedszkole.
                  • Gość: gość Re: uwaga - przedszkole nr19 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.11, 20:50
                    babo trzymaj to swoje dziecko najlepiej w klatce w domu, a jak chce się bawić z dziećmi to idź do klubu dla dzieci na pół godziny i ganiaj za nią żeby jej nikt nie uderzył i nie popchnął, bo jak widać nic cię to forum nie nauczyło, jaka tępa byłaś na początku taka jesteś nadal .Dajmy już spokój temu wątkowi bo i tak nie trafia do zainteresowanej, ona jak osioł tkwi przy swoim zdaniu, że jak dziecko uderzyło to najlepiej je na resocjalizację lub do zakładu zamkniętego. Połowa dzieci z przedszkoli powinna tam trafić bo codziennie dochodzi w grupach gdzie są dzieci do przepychanek, szarpania choćby o zabawkę, na tym również polega wychowanie. Dzieci muszą się nauczyć co wolno, a co nie. Ale ty kobieto jak to już ktoś napisał chyba spadłaś z księżyca więc na niego wracaj. i już nie truj.
                  • Gość: do matki123... Re: uwaga - przedszkole nr19 IP: *.net.stream.pl 09.10.11, 21:44
                    przecież nie powiedziano ci, że twoje dziecko nie może przebywac w przedszkolu- sama sobie to tak wytłumaczyłaś....
                    trujesz i trujesz -weź kobieto na wstrzymanie i opamietaj się, bo twoje dziecko czeka ciezkie zycie u twego boku? jak dla mnie jestes matka histeryczką
                  • Gość: ja Re: uwaga - przedszkole nr19 IP: 188.95.29.* 10.10.11, 16:50
                    poczytaj Mamusiu Psychologię Rozwojowa - wiek przedszkolny, moze będziesz wiedziała coś na temat rozwoju dzieci w tym okresie życia.Koniec tematu.
                    • Gość: misia Re: uwaga - przedszkole nr19 IP: *.181.233.136.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.10.11, 17:06
                      Tyle razy już odpiali ci kobieto ,a ty swoje i swoje ,ogarnij się idz do psychologa ,zabierz dziecko a nie płaczesz tu i stękasz jak jakiś niezaradny małolat.Skończmy ten wątek bo to dziwadła jakieś.Pozdrawiam normalnych.
                      • wilsberg Re: uwaga - przedszkole nr19 10.10.11, 17:33
                        wlasnie wlasnie i od tego nalezy rozpoczac piekne pazdziernikowe popoludnie: pozdrowieniami dla normalsow:)
                        wilsberg
    • Gość: kimer Re: uwaga - przedszkole nr19 IP: *.181.84.242.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.10.11, 14:42
      Głupia matka zapodała temat,kto rozsadny i isęa sprawy zapisał co nieco ! Głupi rodzic czeka ,i oczekuje na to by jego dzieciak normalny był.....nie ma obcji.
      • Gość: nirekoliiik Re: uwaga - przedszkole nr19 IP: *.147.179.19.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.10.11, 15:24
        Fakt głupia matka ,głupi klon .Myśl miała ,a z aprobatą to już gorzej .Zasmknijmy ten watek bi z tą panią niema o czy mówic .Już przed dyrekcją się popisała i zabito ją śmiechem .AMEN.
    • kubububu mamo123123 07.10.11, 23:01
      No to się mamo123123 dowiedziałaś z wypowiedzi "forumowiczów" w jakim społeczeństwie musi żyć Twoje dziecko. Dlatego uważam i do tego wniosku sama pewnie już doszłaś, że aby przetrwać w tej dżungli ch_amstwa i prostactwa, ch_amem i prostakiem trzeba być! Kiepski więc pomysł chronić przed takimi zachowaniami dziecko... im szybciej zostanie z nimi skonfrontowane tym lepiej dla niego, będzie mieć czas na wyrobienie w sobie odpowiednich instynktów. Wiem, że to ciężkie dla matki, która martwi się o swoje dziecko (może faktycznie trochę przesadnie, bo dzieci radzą sobie w kontaktach z rówieśnikami całkiem nieźle, nawet jeśli nam dorosłym się tak nie wydaje). Masz dwie opcje do wyboru, nie ingerować i pozwolić córeczce samej poradzić sobie z napastnikiem, i niekoniecznie mam na myśli walkę wręcz, albo, propozycja druga, nauczyć ją, walnąć z buta zanim to ona zostanie walnięta. Druga wersja na pewno pozwoli jej dotrwać w tej dziczy do matury... no chyba że trafi na silniejszego... Pozdrawiam i nie bierz sobie do serca wszystkiego co tu napisano

"tłumok" nieprzystosowany społecznie :)
      • Gość: nasturcja Re: mamo123123 IP: *.180.108.220.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.10.11, 12:49
        Mam właśnie nadzieje iż owa mamusia12344567 wzieła sobie do serca tan cały szkal.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka