Dodaj do ulubionych

IKEA dała 18,5 mln

06.10.11, 08:40
Czyli jak chcą mieć korzyści to potrafią się dołozyć do inwestycji. Może uda się namówić inne sieci do takich ruchów
Obserwuj wątek
    • Gość: Oportunista Re: IKEA dała 18,5 mln IP: *.wr.energiapro.pl 06.10.11, 10:07
      Pragnę przypomnieć w gwoli jasności, podkreślić i wytłuścić iż umowa z IKEĄ nie jest zasługą jaśnie nam panującego Rudiego z czerwoną watahą a władz poprzednich zwłaszcza tego i tamtego wygnanego Tadka Wrony, który to tylko ponoć dbał o interesy Kościoła i kurii. Piszę już na samym początku, coby zaraz nie znalazł się jakiś Lewak jeden drugi, który będzie sobie te zasługi przypisywał jakoby swoje.
      • Gość: tata Re: IKEA dała 18,5 mln IP: *.net.stream.pl 06.10.11, 10:24
        to Tadziu biegał za inwestorem czy tylko złożył podpis?
        • Gość: Oportunista Re: IKEA dała 18,5 mln IP: *.wr.energiapro.pl 06.10.11, 10:42
          Tego nie wiem, może jego ludzie związani z Kościołem, Archidiecezją, Kurią albo Episkopatem Polski, Świata lub Wszechświata. Może i sam przeor JG negocjował po szwedzku ze Szwedami w Szwecji.Nie ważne. Ważne, aby zasług tych nie przypisali sobie Jaśnie Nam Panujący, żeby nie chwalili się tym za 3 lata przy okazji kolejnej kampanii. Trzeba bedzie ich rozliczyć z działań a jak w banku sztandarowym hasłem będzie: "Sprowadziliśmy IKEĘ do Częstochowy" . Zasług dla rozwoju miasta brak...jak do tej pory nalepiej to im idzie ozdabianie miasta kolorowymi nadrukami z mało wyjściowymi facjatami w każdym możliwym miejscu. Mistrzowie!
          • mig_line Re: IKEA dała 18,5 mln 06.10.11, 21:59
            może i coś w tym jest.
            Może P. Tadeusz, Przeor i reszta kurii biskupiej tak gorliwie i wielokrotnie robiła zakupy w okolicznych Ikeach podając przy kasach swój kod pocztowy, że im możemy zawdzięczać zainteresowanie sieci nasza okolicą.
            Jest to jeden z podstawowych sposobów obierania strategi rozwoju w takich i innych sieciach.

I taka jest i w tym zasługa ex prezydenta i obecnego w ściągnięciu tej formy inwestora.
            Po prostu lepiej stawiać coś tam gdzie już na dobry początek są klienci - niż budować rynek od podstaw.

A że ktoś na koniec będzie przypisywał sobie zasługi - no cóż - mamy teraz przegląd licytacji zasług przedwyborczych - i tak będzie i z tą inwestycją "za cudze pieniądze i cudze zakupy".
      • Gość: Szeregowiec Ryan Re: IKEA dała 18,5 mln IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.11, 10:38
        Panie Konradzie Kula, prosimy o odpowiednie zachowanie się na forum. Nie jest Pan anonimowy. Rozumiemy, ze boli odwołanie ze stanowiska jednego z członków rodziny, braku uzyskania mandatu radnego przez innego, ale to już przeszłość. Nic się nie wróci.
        • Gość: TERAL Re: IKEA dała 18,5 mln IP: *.116.125.207.tvksmp.pl 06.10.11, 15:46
          Brawo Ryan - reprymenda pomogła. w następnym wpisie już bez jadu politycznego "oportunista" sklecił już coś w miarę sensownego.
          • Gość: Huraj Re: IKEA dała 18,5 mln IP: *.dynamic.chello.pl 08.10.11, 22:17
            Ja myślę, że reprymenda Oportunisty będzie równie owocna, jak tylko uda mu się spotkać gdzieś w Częstochowie swojego Imiennika :) :)
        • Gość: Kolega Re: IKEA dała 18,5 mln IP: *.dynamic.chello.pl 08.10.11, 22:21
          Już, któryś raz pada to nazwisko na forum. To czołowy przeciwnik SLD w Częstochowie? do Sądząc po sondażach nie jedyny w Polsce :) P.S. jak tam prognozy w skali krajowej, bo nie patrzyłem? :) :)
      • Gość: GOSC Re: IKEA dała 18,5 mln IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.11, 11:24
        Moze teraz MZD wykaze sie kreatywnoscia i wreszcie wyremontuje
        ul.Karłowicza .Coz z tego ze bedzie przepiekny wezel na ul.Makuszynskiego
        jak caly ruch w kierunku Wyczerp bedzie sie odbywal tą zalewaną w 50 % po kazdych opadach
        i bez chodnikow ulicą.Dziwne ze wszcyscy szczyca sie ta duza inwestycja
        a od kilkunastu lat nie potrafia sobie poradzic z 200 m uliczką.
        • Gość: Rudolf Re: IKEA dała 18,5 mln IP: *.alfanet24.pl 06.10.11, 14:36
          najgorsze jest to, że wąskim gardłem połączenia Północy z Wyczerpami są przejazdy kolejowe, korki jakle tworzą się na przejeździe łączącym Warszawską z Wałami Dwernickiego są ostatnio monstrualne, a nic się nie mówi o budowie jakiegoś wiaduktu, czy tunelu
      • Gość: Do Oportunista Re: IKEA dała 18,5 mln IP: *.2.10.25.tvksmp.pl 06.10.11, 18:24
        To, że jesteś synem kościelnego, ministranta czy innego proboszcza nie upoważnia ciebie do wyzywania ludzi o innych poglądach politycznych od lewaków, czerwonej watahy itp. A jak nie umiesz się zachować na publicznym forum to nie wchodź tutaj.
    • Gość: zizou Re: IKEA dała 18,5 mln IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.11, 10:29
      Ależ inni też się dokładali. Auchan wybudował bezkolizyjny przejazd nad DK-1 a Real dołożył do remontu okolicy - proszę cofnąć się kilkanaście lat wstecz i przypomnieć sobie jak wyglądał skwer na którym jest teraz parking i skrzyżowanie Michałowskiego / Wyzwolenia. Tesco i Castorama też coś dokładały.
    • Gość: gość portalu Re: IKEA dała 18,5 mln IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.11, 11:09
      Ciekawy jestem dlaczego nasze władze potrafią "namówić"jedne sieci do partycypowania w rozbudowę infrastruktury drogowej:Tesco, Makro,Ikea ,a innych jak na przykład Biedronki już nie?
      • Gość: Oportunista Re: IKEA dała 18,5 mln IP: *.wr.energiapro.pl 06.10.11, 11:25
        Ja myślę, że inne też inwestują w infrastrukturę wokół ale to nie ta skala bo i sklepy mniejsze a i lokalizacja inna - w dużych skupiskach ludzkich. To jest zapisane prawnie - jeśli chcesz postawić sklep, market czy też stację benzynową to musisz zrobić do niej dojazd i coś tam wyremontować, ale nie wiem jak to jest dokładnie. Problem jest inny. Coraz więcej sklepów czyli kwitnie branża handlowa a coraz mniej jest przemysłu. Lada rok czy dwa braknie ludzi do kupowania w tych sklepach. Ja bym się z tej IKEI i drogi tak nie zacieszał. Dużo bardziej interesowałaby mnie jakaś fabryka może przedsiębiorstwo produkcyjne i to bez konieczności wybudowania drogi na odludziu.
        • Gość: Maruś Re: IKEA dała 18,5 mln IP: *.alfanet24.pl 07.10.11, 00:34
          ale mi to dobroczyńcy, dali bo chca żeby ludzie jezdzili do ich sklepu i kupowali, ciekawe czy by dali żeby nie ten sklep
    • Gość: xxc Re: IKEA dała 18,5 mln IP: *.net.stream.pl 07.10.11, 07:10
      To miłe że dołożyli kase tyle tylko iż na dobra sprawe ni ma sie czm specjlni podnicac. Ot powstanie kolejny market tyle ze z meblami. Gdyby to było centrum logistyczne sprawa była by warta uwago bo byłoby wiecej miejsc pracy.
      • Gość: AAA Re: IKEA dała 18,5 mln IP: *.alfanet24.pl 09.10.11, 15:45
        a w sklepie nie bedzie miejsc pracy?
    • Gość: gość Re: IKEA dała 18,5 mln IP: *.auchan.pl 21.10.11, 15:31
      Chyba mało wiesz o inwestycjach... To, że nagłośnili inwestycję, w której partycypuje IKEA, nie znaczy, że inne centra tego nie robią. Tylko chyba nigdy tego nie zweryfikowałeś, prawda?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka