Dodaj do ulubionych

Naziemna telewizja cyfrowa

08.10.11, 13:08
dziś rano zaktualizowałem w telewizorze stacje telewizyjne i ku mojemu zaskoczeniu pojawiło się 16 stacji cyfrowych - 7 radiowych i 9 telewizyjnych - wszystkie czeskie.
Mam antenę na Tysiącleciu (nie mam wskaźnika poziomu sygnału) jakość spoko, nic nie rwie.
Nie wiem czy zwiększyli moc nadawania czy to chwilowe z powodu układu chmur i odbijania się od nich fal.
Obserwuj wątek
    • Gość: obiektyw-ny Re: Naziemna telewizja cyfrowa IP: *.54.169.14.tvksmp.pl 10.10.11, 21:19
      up
      • Gość: obiektyw-ny Re: Naziemna telewizja cyfrowa IP: *.96.228.107.tvksmp.pl 18.12.11, 16:09
        Ciekawe Kiedy wszystkie trzy mux-y pójdą z Klepaczki ?
    • njurek7 Re: Naziemna telewizja cyfrowa 11.10.11, 16:03
      Czy na tv cyfrową z Błeszna trzeba czekać na koniec października ?
      • Gość: lol Re: Naziemna telewizja cyfrowa IP: *.netcominternet.pl 11.10.11, 18:41
        pewnie nie. Kosztowy i Chrągwica już od dziś nadają.
        • Gość: rotfl Re: Naziemna telewizja cyfrowa IP: *.wse.krakow.pl 13.10.11, 12:59
          Bleszno zaczelo wczoraj testy
          • mig_line Re: Naziemna telewizja cyfrowa 13.10.11, 20:17
            sprawdzałem dzisiaj - nie odbieram żadnego sygnału - może coś więcej wiadomo?
            Przeglądałem stronę Emitela - i tam brak informacji o rozruchu - za to że oprócz TVP Katowice będzie także TVP z Krakowa
            • Gość: Info Re: Naziemna telewizja cyfrowa IP: *.netcominternet.pl 13.10.11, 21:50
              forum.emitel.pl/viewtopic.php?f=31&t=1276&start=360
          • Gość: Y@ Re: Naziemna telewizja cyfrowa IP: *.net.stream.pl 14.10.11, 13:28
            Od 11 października trzeci multipleks, w ramach którego nadawane są programy Telewizji Polskiej, jest już dostępny także w Krakowie i Katowicach. W Krakowie MUX-3 nadawany jest na kanale 48 z mocą 2 kW ERP, a w Katowicach na kanale 51 z mocą 2,5 kW ERP. Obecnie emisja multipleksu ma charakter testowy. Zgodnie z harmonogramem wdrażania naziemnej telewizji cyfrowej regularna emisja z obiektów RTCN Kraków/Chorągwica oraz RTCN Katowice/Kosztowy ma się rozpocząć od 27 października br.
            Źródło: www.cyfryzacja.gov.pl/Start,MUX-3,w,Krakowie,i,Katowicach,593.html
          • Gość: mim15 Re: Naziemna telewizja cyfrowa IP: *.static.reseler.com 15.10.11, 09:16
            czy ktoś odbiera już sygnał z Błeszna?
            • Gość: Y@ Re: Naziemna telewizja cyfrowa IP: *.net.stream.pl 15.10.11, 15:55
              NIKT, bo jeszcze nie nadają ...
              • mig_line Re: Naziemna telewizja cyfrowa 21.10.11, 17:58
                no to właśnie zaczęli - mam sygnał z Błeszna
                • njurek7 Re: Naziemna telewizja cyfrowa 21.10.11, 18:43
                  jakaś plansza czy coś konkretnego ?
                  • Gość: j Re: Naziemna telewizja cyfrowa IP: *.rev.inds.pl 21.10.11, 19:04
                    Coś konkretnego.
                    Wszystkie programy wchodzące w skład muxa.
                  • Gość: Y@ Re: Naziemna telewizja cyfrowa IP: *.net.stream.pl 22.10.11, 09:58
                    Nadają !! 6 kanałów ... Razem z dwóch "mux'ów" 14 kanałów.
                    • Gość: Y@ Re: Naziemna telewizja cyfrowa IP: *.net.stream.pl 27.10.11, 15:36
                      Info nt., nadawania programów TVP1 i TVP2 w jakości HD: rozpoczęcie nadawania: 01 czerwca 2012r.
                      Źródło: www.cyfryzacja.gov.pl/TVP1,HD,i,TVP2,HD,w,DVB-T,598.html
    • Gość: mim15 Re: Naziemna telewizja cyfrowa IP: *.static.reseler.com 22.10.11, 14:30
      czy ktoś jeszcze odbiera te czeskie kanały - może coś więcej?
      • Gość: obiektyw-ny Re: Naziemna telewizja cyfrowa IP: *.54.169.14.tvksmp.pl 23.10.11, 19:50
        czy ktoś odbiera z Błeszna na antence z tunerka tv na laptopie ?
        Ja mam klepaczkę, ale Błeszna nie mam.
        • Gość: lol Re: Naziemna telewizja cyfrowa IP: *.netcominternet.pl 23.10.11, 21:29
          Błeszno nadaje tylko 2,5 kW ERP, Klepaczka 100 kW ERP. Poczekaj do czerwca ruszy MUX1 100 kW ERP z Klepaczki. Zasięg indoor na terenie miasta przy takiej mocy może być utrudniony. Po wyłączeniu analogu (niestety u nas dopiero 22 kwietnia 2013 r.) MUX3 przejdzie na Klepaczkę z docelową mocą (100 kW ERP).
          • Gość: asdf Re: Naziemna telewizja cyfrowa IP: *.centertel.pl 23.10.11, 23:29
            trzeba mieć jakiś specjalny odbiornik żeby to złapać??? jakiś dekoder??
            • Gość: lol Re: Naziemna telewizja cyfrowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.11, 12:05
              zwykly tuner komputerowy, telewizor z tunerem mpeg4 lub stb np. signal hd527 (w Dipolu 160 zł).

Tuner mozesz kupic juz za 20 zł na dealextreme.com np. wand tv (19$) lub af9015 (6$ z dostawa + 1,3$ przejściówka z IEC na MCX), lub na ebay - oczywiscie z dostawa do domu.
          • Gość: obiektyw-ny Re: Naziemna telewizja cyfrowa IP: *.54.169.14.tvksmp.pl 24.10.11, 08:35
            Gość portalu: lol napisał(a):
            > Błeszno nadaje tylko 2,5 kW ERP, Klepaczka 100 kW ERP. Poczekaj do czerwca rusz
            > y MUX1 100 kW ERP z Klepaczki. Zasięg indoor na terenie miasta przy takiej mocy
            > może być utrudniony. Po wyłączeniu analogu (niestety u nas dopiero 22 kwietnia
            > 2013 r.) MUX3 przejdzie na Klepaczkę z docelową mocą (100 kW ERP).

Dzięki za wyczerpującą i rzeczową odpowiedź. :))
            • Gość: Gość Re: Naziemna telewizja cyfrowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.11, 12:40
              Czy na Trzech Wieszczów jest nadawany sygnał??
              Zabrali kablówkę która była w czynszu, jest coś w zamian.Chociaż Tvp 1 i 2???
              • Gość: lol Re: Naziemna telewizja cyfrowa IP: *.netcominternet.pl 24.10.11, 16:34
                jesli nie ma azartu to wystarczy Ci antena pokojowa (niekoniecznie ze wzmocnieniem) i masz 13,5 kanałów. To 0,5 to Puls 2 - czyli łowickie pasy ;-)
              • Gość: ja Re: Naziemna telewizja cyfrowa IP: *.zana.trustnet.pl 24.10.11, 22:40
                na Zana na antenie pokojowej za 50 zeta super idą 2 muxy,swoją drogą kto wpuścił tę nową kablówkę zamiast dotychczasowej,skoro jakość sygnału tak samo gó...ana a 11 zł drożej za kilka kanałów dla ułomnych więcej.Talerzy na balkonach przybyło,więc nie tylko ja nie mam zamiaru płacić za dziadostwo
    • Gość: lol Re: Naziemna telewizja cyfrowa IP: *.netcominternet.pl 24.10.11, 21:16
      dla nieobytych w temacie:
      www.radiomaryja.pl/dzwieki/2011/10/2011.10.20.rn18.mp3
      www.radiomaryja.pl/dzwieki/2011/10/2011.10.20.rn22.mp3
      Tylko nie sugerujcie sie domena bo audycja merytoryczna, to nie sa rozmowy niedokonczone, ani zadne 3 slowa do ojca prowadzacego.
      • Gość: a-z Dla nieobytych IP: *.centertel.pl 25.10.11, 10:33
        To już lepiej tu
        FORUM O DVBT
    • Gość: ABC Dlaczego GW nie pisze o NTC?! Uwaga na oszustów! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.11, 12:09
      Dlaczego GW nie pisze o NTC tylko ułatwia działanie nieuczciwym akwizytorom platform cyfrowych naciąganie starszych ludzi na telewizje satelitarną? Może tak GW zauważyłaby, że coś się dzieje nowego i niektórzy próbują na zamieszaniu medialnym wokół NTC zarobić lewe pieniądze?
    • Gość: bolo Re: Naziemna telewizja cyfrowa IP: *.netcominternet.pl 25.10.11, 19:22
      Gdzie najdalej od nadajnika z Błeszna odbieracie sygnał?
      • Gość: obiektyw-ny Re: Naziemna telewizja cyfrowa IP: *.54.169.14.tvksmp.pl 28.10.11, 17:09
        co by nie zginęło w czeluściach netu.
        • mig_line Zanik Programów - Naziemna telewizja cyfrowa 29.10.11, 08:22
          Wczoraj wieczorem zauważyłem rwanie programu z Błeszna - mam wysoki poziom sygnału jednak programów nie da się oglądać - rwie (same piksele i dźwięk szarpany)
          Ktoś jeszcze zauważył takie objawy? Nie było tego do wczoraj rana.

Czechy z Ostrawy bez problemu odbierane przy dużo niższym poziomie sygnału (dwa ich multipleksy).
          • Gość: Y@ Re: Zanik Programów - Naziemna telewizja cyfrowa IP: *.net.stream.pl 29.10.11, 09:03
            Kwestia pogody (było mglisto) ... U mnie było (i jest) bez zarzutu ... Błeszno mam na 100% , a Wręczycę na ok. 90% (z antenki pokojowej). P.S. Mieszkam przy Boh. Katynia ;-)
            • miss.kawodrzy Re: Zanik Programów - Naziemna telewizja cyfrowa 29.10.11, 10:36
              Jeśli sygnał cyfrowy jest taki wrażliwy na pogodę, to ja dziękuję za takie udogodnienie, chyba, że to kwestia anteny.
              • mig_line Re: Zanik Programów - Naziemna telewizja cyfrowa 29.10.11, 10:39
                a także masz zakłócenia o których pisze?
                • miss.kawodrzy Re: Zanik Programów - Naziemna telewizja cyfrowa 29.10.11, 10:51
                  na razie w ogóle nie korzystam z tego sygnału
          • Gość: lol Re: Zanik Programów - Naziemna telewizja cyfrowa IP: *.netcominternet.pl 29.10.11, 12:26
            Jak Ci rwie to pisz na forum emitela. Chlopaki sie odniosa i inni odbiorcy potwierdza. U mnie wszystko ok, a praktycznie ogladam tylko TVP Historia i Kultura. Reszta kanalow to sieczka.
            • njurek7 Re: Zanik Programów - Naziemna telewizja cyfrowa 03.11.11, 15:33
              Na laptopie przez LV5TZ łapie bez problemów programy z Klepaczki na atence 10 cm z zestawu.
              Niestety Błeszna nie widzi. Północ - X piętro.
              • mig_line Naziemna telewizja cyfrowa 08.12.11, 18:57
                Od czasu zmian przez operatora mam inny układ w stacjach MUX 2:
                na 39 kanale (jak by z Wręczycy - siła sygnału 100% ) odbieram
                -TVPuls
                -TVN
                -Polsat
                -TV4
                za to na 49 (tak jakby to Katowice Kosztowy - sygnał 65%)
                -TVN Siedem
                -Puls2
                -TV6
                -Polsat SportNews

Błeszno MUX 3 bez zmian na 41.
                Zacząłem też odbierać MUX 1 z Wisły/Skrzyczne na 62 kanale - 55% (większość programów to plansze próbne)

Także macie takie zmiany MUX2 ?
                • robbek66 Re: Naziemna telewizja cyfrowa 08.12.11, 20:54
                  Cześć "mig"
                  O czym Ty piszesz ???
                  Ja wczoraj kupiłem dekoder za "stówkę" i co ?
                  Złapałem tylko 6 kanałów :
                  1 i 2 INFO Kraków i Katowice jakieś KULTURA i HISTORIA.
                  Czy jest możliwość ustawiania anteny na wszystkie kanały ???
                  Co to są te MUX-y
                  Pozdrawiam
                  Robert

mig_line napisał:

> Od czasu zmian przez operatora mam inny układ w stacjach MUX 2:
                  > na 39 kanale (jak by z Wręczycy - siła sygnału 100% ) odbieram
                  > -TVPuls
                  > -TVN
                  > -Polsat
                  > -TV4
                  > za to na 49 (tak jakby to Katowice Kosztowy - sygnał 65%)
                  > -TVN Siedem
                  > -Puls2
                  > -TV6
                  > -Polsat SportNews
                  >
                  > Błeszno MUX 3 bez zmian na 41.
                  > Zacząłem też odbierać MUX 1 z Wisły/Skrzyczne na 62 kanale - 55% (większość pr
                  > ogramów to plansze próbne)
                  >
                  > Także macie takie zmiany MUX2 ?
                  • mig_line Re: Naziemna telewizja cyfrowa 08.12.11, 21:49
                    Poklikaj a znajdziesz -
                    www.emitel.pl/telewizja/naziemna-telewizja-cyfrowa-dvb-t
                    • robbek66 Re: Naziemna telewizja cyfrowa 08.12.11, 21:53
                      Dziękuję za pomoc.
                      Robert

mig_line napisał:

> Poklikaj a znajdziesz -
                      > www.emitel.pl/telewizja/naziemna-telewizja-cyfrowa-dvb-t
                      • Gość: a-z Re: Naziemna telewizja cyfrowa IP: 31.61.31.* 09.12.11, 12:26
                        Od dzisiaj w MUX3 doszedł kolejny program TVP POLONIA
                        • Gość: Y@ Re: Naziemna telewizja cyfrowa IP: *.net.stream.pl 09.12.11, 12:29
                          Fajnie a-z'u , ale już wszyscy zainteresowani o tym wiedzą ;\
                          • Gość: Y@ Re: Naziemna telewizja cyfrowa IP: *.net.stream.pl 09.12.11, 12:31
                            ... zapomniałbym ... tego mogą wszyscy nie wiedzieć ... w okolicy Świąt Bożego Narodzenia będą dwa kanały HD ... czyli Polsat HD i TVN HD.
                            • mig_line Re: Naziemna telewizja cyfrowa 09.12.11, 17:36
                              a podpowiedziałbyś jako zorientowany czy tez masz takie zmiany w MUX 2?
                              • Gość: Y@ Re: Naziemna telewizja cyfrowa IP: *.net.stream.pl 10.12.11, 09:05
                                Proszę bardzo ;) ... u mnie bez większych zmian ... oczywiście musiałem przeprogramować TV, ale mam wszystkie 14 i pół (Puls2) kanałów z obu mux'ów.
                                • mig_line Re: Naziemna telewizja cyfrowa 10.12.11, 09:37
                                  cieszę się bardzo. Jak zapewne zauważyłeś też odbieram te 14 i pół programów co napisałem.
                                  Nawet więcej - bo odbieram MUX 1 (i nie ukrywam, że jeszcze więcej bo o 16 programów cyfrowych od naszych sąsiadów z południa w tym 5 radia cyfrowego)
                                  Moje pytanie brzmiało: czy układ nadawania MUX2 Ci się zmienił na podobną konfigurację - na odbiór na kanałach 39 i 49?
                                  • Gość: Y@ Re: Naziemna telewizja cyfrowa IP: *.net.stream.pl 10.12.11, 09:52
                                    Mux'a 2 odbieram bez zmian (całe 7 i pół kanałów) z Wręczycy ...
                            • Gość: a-z Re: Naziemna telewizja cyfrowa IP: *.centertel.pl 10.12.11, 09:50
                              Bajki opowiadasz
                            • Gość: a-z Re: Naziemna telewizja cyfrowa IP: *.centertel.pl 10.12.11, 09:58
                              Gość portalu: Y@ napisał(a):

> ... zapomniałbym ... tego mogą wszyscy nie wiedzieć ... w okolicy Świąt Bożego
                              > Narodzenia będą dwa kanały HD ... czyli Polsat HD i TVN HD
                              > .
                              Oczywiście to o bajkach dotyczy tego co napisał cytowany powyżej.
                • Gość: ja Re: Naziemna telewizja cyfrowa IP: *.tktelekom.pl 18.12.11, 14:55
                  Witam. Ja odbieram CTN z nadajnika Skrzyczne. Mam mały problem. Od 14 grudnia powinienem mieć 15 kanałów:
                  POLSAT
                  POLSAT SPORT NEWS
                  TV4
                  TV6
                  TVN7
                  TVN
                  TV PULS
                  PULS 2
                  TVP1
                  TVP2
                  TVP INFO
                  TTV
                  TV ESKA
                  POLO TV
                  ATM ROZRYWKA
                  wyszukuje je wszystkie a odbieram tylko:
                  POLSAT
                  POLSAT SPORT NEWS
                  TV4
                  TV6
                  TV PULS
                  TVP1
                  TVP2
                  TVP INFO
                  TVN7
                  TVN
                  co mam zrobić powinienem miec wszystkie, a gdy przylacze na ttv lub inny co od 14 grudnia mial byc wlaczony tylko jest sam pisk. Na dekoderze i na tv jest to samo. Prosze pomóżcie!!!!!!!
                  • mig_line Re: Naziemna telewizja cyfrowa 18.12.11, 15:07
                    www.emitel.pl/aktualnosci/15-mieszkancow-polski-w-zasiegu-mux-1
                    nikt jeszcze nie odbiera bo nadawcy nie dostarczają sygnału - jest tylko sygnał kontrolny dla owych programów tak jak z PLUS 2
                    • Gość: obiektyw-ny Re: Naziemna telewizja cyfrowa IP: *.96.228.107.tvksmp.pl 18.12.11, 16:11
                      Tu miało być !
                      Czy ktoś wie kiedy wszystkie trzy mux-y będą nadawane z Klepaczki ?
                      • klusecznik Re: Naziemna telewizja cyfrowa 18.12.11, 16:21
                        Z Klepaczki "pójdą" tylko dwa mux'y (mux 1 i mux 2) trzeci "idze" z Błeszna (mux 3) ... Dwa już "idą" (mux 2 z Klepaczki i mux 3 Z Błeszna) ... Ostatni z planowanych (jak narazie) MUX 1 ruszy z Klepaczki 31 maja 2012r.
                        • Gość: lol Re: Naziemna telewizja cyfrowa IP: *.netcominternet.pl 18.12.11, 22:26
                          MUX3 przejdzie na Klepaczke 100KW po wylaczeniu analogu w 2013 r.
                          • klusecznik Re: Naziemna telewizja cyfrowa 19.12.11, 09:30
                            Skąd ta "rewelacja" ?? Nic o tym nie wiadomo, żeby MUX 3 przechodził na Klepaczkę (obecnie i docelowo Błeszno) ...
                            • Gość: lol Re: Naziemna telewizja cyfrowa IP: *.netcominternet.pl 19.12.11, 12:37
                              IMHO wdrozenie GE06 wyklucza uzycie Bleszna: www.transport.gov.pl/files/0/1791824/PlanDTTxx11zalacznik2planykanalowerevpk20091106.pdf
                              Kiedys na uke byl link, do dokumentu z planami po ASO. Teraz nie moge odnalezc.
    • Gość: tv Re: Naziemna telewizja cyfrowa IP: *.net.stream.pl 20.12.11, 13:48
      Mam problem mieszkam w okolicach Jasnej Góry przy Oleńki, na budynku zamontowana jest antena zbiorcza, zbiera mi tylko MUX3 z Błeszna 100% 7 kanałów. Brak sygnału z Klepaczki i nie mam dostępu do kanałów komercyjnych, czy antena pokojowa powinna wystarczyć?

• klusecznik Re: Naziemna telewizja cyfrowa 20.12.11, 13:53
        Ja działam na antenie pokojowej (jak z reklamy "cyfryzacji ..." - meandra) ... mieszkam na Błesznie i "łapię" sygnały z obu mux'ów na 100 % (i jakość też 100 %) ...
    • Gość: Arek Re: Naziemna telewizja cyfrowa IP: *.zana.trustnet.pl 21.12.11, 13:27
      Witam
      problem jest taki,że nie łapię sygnału z Wręczycy,antena dobrej jakości ,kierunkowa,na 3 metrowym maszcie na dachu ok 15 m nad ziemią,kamienica na Wolności koło dworca pkp,żadnych przeszkód.Sygnał z błeszna na 100% ok 50 stopni od kierunku na nadajnik.Z Wręczycy 0,słownie zero sygnału-co jest?Antenę próbowałem nawet na gps i nic
      • klusecznik Re: Naziemna telewizja cyfrowa 21.12.11, 13:34
        Weź zwykły (kawałek) kabla z wtyczką (bez anteny) i wtedy wyszukaj sygnał ... Piszesz, że masz antenę kierunkową - to jest Twój problem - kierujesz ją tylko na Błeszno ... Zrób tak jak napisałem - sam kabel z wtyczką ... powinno działać na 100 % z obu nadajników.
        • Gość: Arek Re: Naziemna telewizja cyfrowa IP: *.zana.trustnet.pl 21.12.11, 16:18
          nic to nie da,próbowałem na siatkowej,pokojowej itd,u mnie na Zana też idzie na drucie a yu wcale
          • Gość: abc Re: Naziemna telewizja cyfrowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.12, 09:09
            Probowales na antenie typu atx-91? Pokojowe i siatki sobie daruj - pewnie w dodatku z duzym wzmacniaczem masz. Powiedz jak wyglada analog z Klepaczki. Bo bierzesz sie za to od d.... strony. Jak nie dajesz rady zatrudnij instalatora.
            • Gość: aamp Re: Naziemna telewizja cyfrowa IP: *.zana.trustnet.pl 02.01.12, 14:36
              nie jestem aż takim laikiem,,antena 16 elementowa bez wzmacniacza,nówka z Dipola,prawdopodobnie zagłusza kolej albo poczta
              • Gość: abc Re: Naziemna telewizja cyfrowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.12, 10:12
                a jak wygladaja analogi z Klepaczki? Jak cos to skarga do UKE, ze ktos zaglusza. Szybko dojda.
                • Gość: aamp Re: Naziemna telewizja cyfrowa IP: *.zana.trustnet.pl 03.01.12, 14:36
                  idzie ładnie
                  • Gość: abc Re: Naziemna telewizja cyfrowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.12, 13:38
                    jak analog idzie ladnie to cyfrowka musi tez isc. Mozesz miec w tunerze duza ilosc bledow ale MUSI dzialac. Sprawdz tunerem usb w smartdvd jaki jest poziom sygnalu na kanale 39 i 41.
                    Nie masz tam jakiejs zwrotnicy, pulapki kanalowej czy czegos innego po drodze?! Gdyby poczta Ci zagluszala to mialbys duza ilosc bledow i niski snr, ale poziom sygnalu dosc wysoki.
                    • Gość: aamp Re: Naziemna telewizja cyfrowa IP: *.zana.trustnet.pl 04.01.12, 14:30
                      z błeszna jest 100% bez błędów,z Wręczycy 0% ,też nie ma błędów bo nie ma żadnego sygnału,tuner sprawdzałem u siebie i jest ok
                      • Gość: lol Re: Naziemna telewizja cyfrowa IP: *.netcominternet.pl 04.01.12, 23:09
                        jak masz ladny analog to musisz miec cyfre z Klepaczki. Widocznie masz w instalacji cos co wycina kanal 39 (618MHz). Jesli masz dostep do tunera na usb do lapka lub kompa sprawdz nim bo bedziesz mial pelne wskazanie (sila, jakosc, snr). Tunery STB na mstar np. signale z Dipola pokazuja tylko jakosc, a nie sile. Inna opcja to bardzo malo czula glowica w tunerze - podaj co to za model.
                        • Gość: lol Re: Naziemna telewizja cyfrowa IP: *.netcominternet.pl 04.01.12, 23:10
                          inna opcja to za duzy wzmaczniacz i zdegradowany sygnal z Wreczycy - nadaje z bardzo duza moca. Sprawdz na samym symetryzatorze, niektore tunery gubia sie przy wzmacniaczu.
      • Gość: lol Re: Naziemna telewizja cyfrowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.11, 13:45
        nie masz tam po drodze jakiejs zwrotnicy, ktora wycina 38? Jak analog z Klepaczki? Ja w III Alei w budynku lape na mini antence od tunera usb - choc przycina starasznie i czasem obraz w ogole ginie.
        • njurek7 Re: Naziemna telewizja cyfrowa 21.12.11, 14:49
          Ja z kolei na mini antence pokojowej łapę na laptopie Klepaczkę wspaniale. Natomiast nie mam w ogóle Błeszna . Północ X piętro.
      • robbek66 Re: Naziemna telewizja cyfrowa 21.12.11, 15:12
        Potwierdza się również mój problem !!!
        Kamienica na Wolności obok McDonalda.
        "0" sygnału z Klepaczki.
        Jakiś "trójkąt bermudzki" ???
        Może ma ktoś na to sposób ???
        ;))

Gość portalu: Arek napisał(a):

> Witam
        > problem jest taki,że nie łapię sygnału z Wręczycy,antena dobrej jakości ,kierun
        > kowa,na 3 metrowym maszcie na dachu ok 15 m nad ziemią,kamienica na Wolności ko
        > ło dworca pkp,żadnych przeszkód.Sygnał z błeszna na 100% ok 50 stopni od kieru
        > nku na nadajnik.Z Wręczycy 0,słownie zero sygnału-co jest?Antenę próbowałem naw
        > et na gps i nic
    • Gość: cyfrowy pol Re: Naziemna telewizja cyfrowa IP: *.centertel.pl 06.01.12, 22:44
      Co na to kablówki obniżą cyny pakietów ?
      • Gość: obiektyw-ny Re: Naziemna telewizja cyfrowa IP: *.96.228.107.tvksmp.pl 17.02.12, 15:37
        MUX -1 tuż,tuż.
        satkurier.pl/news/72781/mux-1-18-nowych-nadajnikow-w-lutym.html
        • klusecznik Re: Naziemna telewizja cyfrowa 17.02.12, 15:39
          Wiemy, wiemy ... Być może nawet w ten weekend. Pozwolenia już są ...
          • mig_line Re: Naziemna telewizja cyfrowa 17.02.12, 16:52
            do mnie tak dobrze wieje że odbieram z Wisły/Skrzyczne
            Jedyna radość to Eska.
            TTV - porażka - zupełnie o niczym, lub powtórki staroci TVN
            PoloTV - nie należę do targetu widzów.

Reszta to powtórka tego co mamy z publicznej

Na prawdę mogli się bardziej postarać - już nawet Trwam dawałoby większy wybór w ofercie
            • Gość: umcs Re: Naziemna telewizja cyfrowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.12, 18:01
              To ostatnie Twoje oczekiwanie nie może zostać spełnione z bardzo prozaicznego powodu- zanika produkcja klęczników wymaganych przy oglądaniu tego kanału ... ściekowego.
              • Gość: lol Re: Naziemna telewizja cyfrowa IP: *.netcominternet.pl 17.02.12, 22:41
                Chopie, czy ty wiesz jak nepedzilby Rydzyk rozwoj NTC? Nie to co jakies polo tv. Chocby z tego powodu powinien dostac koncesje, nawet nie dlatego, ze ma duzo lepsza sytuacje finansowa niz inni nadawcy.
            • januszek1945 Re: Badziewna telewizja 18.02.12, 08:18
              Ciekawe, komu zależało, żeby KRRiT powciskała ludziom badziewie typu: disco, polo, TV6 i w przyszłości TTV (Stavkę)? Oglądając reakcje członków KRRiT z komisji sejmowych, uderzyło mnie fircykowate zachowanie niby-katolików: Dworaka i Lufta w czasie wystąpień księży i godnego zachowania się postkomunisty, Pana Witolda Grabosia.
              • klusecznik MUX 1 18.02.12, 08:26
                W Mux'ie 1 (według mnie) najsensowniejsza jest TTV ... no i jeszcze kanały TVP (ale to jak na razie dublowanie Mux'a 3) ...
        • Gość: KKK Re: Naziemna telewizja cyfrowa IP: *.rev.inds.pl 18.02.12, 07:37
          Jest już dementi tej informacji ze strony Emitaela.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka