Dodaj do ulubionych

Spółdzielnia Hutnik

07.11.11, 16:55
Pamiętny jest już spór o anteny tv cyfrowej, anteny sieci wifi, oraz o inne sieci kablowe poza 1 słuszna wtedy TVK Vega pomiędzy lokatorami Wieżowców przy ul Mireckiego a spółdzielnia Hutnik w 2008 r
W obecnej chwili spółdzielnia funduje m.innymi lokatorom Bloku przy ul. Mireckiego 19 następne kwiatki
1.remont- czy aby na pewno skończony….wyremontowano 1 z klatek nie obsadzając domofonu czyli teraz należało by zdemolować wyremontowane ściuany by założyć nowy domofon
2.Super pomysłem jest pozamykanie śmietników niczym sejfów- naprawdę znajdowały się tam niebywałe skarby z których korzystali bezdomni, czy bezrobotni ( widać spółdzielnia ma full pieniędzy)
3. Załozono na bloku przy Mireckiego 19 bez zgody i wiedzy lokatorów
maszty GSM- były one oprotestowane ( raczej nikt nie chce mieszkać
mając nad głowa anteny nadawcze i nadajniki)- no cóż dzięki temu protestowi zrobiono kontrole p-poż bloku i …… zaanektowano całą ulice przed blokiem jako drogę p-poż…
Przed konrola zamalowano linie wyznaczajaca część dla straży- na drugiej części lokatorzy parkowali od lat swoje samochody taże liczni niepełnosprawni- czyzby swoista zemsta?
Prztyczek w nos- siedzcie cicho? ( nie wyznaczono alternatywnego parkingu- cóz parkujemy na trawnikach...czym to grozi wiadomo
Dziś znów zbieraliśmy podpisy- nie wiem czy cokolwiek da ponowny list do władz spółdzielni, a także do Prezydenta miasta

Pozdrawiamy,oczekując na jakiś odzew i pomoc jak w 2008 r
Lokatorzy
Obserwuj wątek
    • mario.czwa Re: Spółdzielnia Hutnik 07.11.11, 16:57
      Link do sporu w 2008 r pomiędzy spoldzielnią Hutnik a lokatorami

forum.gazeta.pl/forum/w,55,85584095,85584095,RSM_Hutnik_zmusza_lokatorow_do_demontazu_anten_sat.html
    • Gość: hydraulik Re: Spółdzielnia Hutnik IP: *.net.stream.pl 07.11.11, 22:07
      A CO Z ROZLICZENIEM ZUŻYCIA WODY!!! CISZA AŻ KŁUJE W USZY??? PODOBNO WINNE NOWE LICZNIKI (B. DOKŁADNE)
      • Gość: timo Re: Spółdzielnia Hutnik IP: 212.87.241.* 14.11.11, 19:01
        O co chodzi z tym rozliczeniem za wodę?? Rachunki za wysokie?? Bo u mnie okazało się, że w cudowny sposób zażycie wody wzrosło o 80%!!!! Ludzi w domu tyle samo, wody lejemy tyle samo, a rachunek.... o zgrozo!!!! Ekspertyza licznika oczywiście wyszła jak najbardziej poprawnie, licznik zdrowy i wyjątkowo dokładny, błąd rzędu 0,1%. Aż dziw bierze, że coś może być tak dokładnego w tej spółdzielni.
    • Gość: 3w Czy spoldzienia hutik ma www ? IP: *.static.reseler.com 13.11.11, 21:02
      j.w. Kazda wieksza spoldzielnia posiada cos takiego .
    • Gość: lokator Re: Spółdzielnia Hutnik IP: *.net.stream.pl 16.11.11, 09:35
      Akurat z zamknięciem śmietników zgadam się w 100%- zniknie w końcu bar w śmietniku vis a vis sklepu LEVIATAN Justyna przy Mireckiego. Swoją drogą ciekaw jestem kiedy zapanuje porządek na placu ZABAW DLA DZIECI i znikną grupy osiedlowych pijaczków gromadnie zajmujących ławeczki na placu zabaw. Czas odebrać koncesję na alkohol właścicielowi sklepu Justyna
      • Gość: lokator sm.Hutnik Re: Spółdzielnia Hutnik IP: *.net.stream.pl 26.11.11, 16:48
        Tak tam Alokohol powinien być zabroniony. Co do porządku od tego jest spoldzielnia by sprzatać
        A swoja drogą ile ten Odwieczny Prezio jesz prezesem? W końcu wypadalo by postapić jak z panem W. w czwie odwołac
        Bo zarząd i prezio zapomina że to lokatorzy sa jego pracodawcami- niedawno zapadly wyroki sadu w tej sprawie
        A co z tymi antenami ? Faktycznie sa...i cisza...i parking zlikwidowali przy Mireckiego 19 całą droge uznając jako p-poż- przed ani jednym blokiem czegos takiego nie ma- zemsta?
        • Gość: big Re: Spółdzielnia Hutnik IP: *.net.stream.pl 06.01.12, 17:20
          Żenujące....przecież kontrola ze straży była właśnie na donos lokatorów. To macie co chcieliście. A tak w ogóle to bardzo proszę przeprowadzić się na Północ....droższe czynsze...więc będzie z pewnością lepiej. A co najważniejsze...trzeba zacząć od siebie i opłaca czynsz uczciwie...a nie oszukiwać....Pozdrawiam wszystkich nieuczciwych...:))
          • Gość: baba Re: Spółdzielnia Hutnik IP: *.play-internet.pl 07.01.12, 18:06
            Na kogo w Częstochowie można nie narzekać.Czy na wsi też tak narzeka się na wszystko.
            • Gość: mojra Re: Spółdzielnia Hutnik IP: *.net.stream.pl 07.01.12, 18:47
              Akurat zabudowa śmietników to dobry pomysł i się zwróci, do tej pory pękały w szwach - powód prosty, cwaniaczki podrzucały swoje śmieci, szczególnie tam gdzie śmietnik stoi przy ulicy. Skończyło się.
    • Gość: zniesmaczona Re: Spółdzielnia Hutnik IP: *.net.stream.pl 07.01.12, 20:18
      Komu z posesji Mireckiego 19 zależy na rozrabianiu.??!! Masz problem to zgłoś go w Zarządzie a nie rozrabiaj na internecie. Tak wszystko jest źle?? Ja uważam,że w tej Spółdzielni widać zmiany na lepsze. Każdy kto mieszka tu od lat to niech sobie przypomni jak np. wyglądało Błeszno!! Tylko żądania,żądania - a może tak zrobić coś by dłużnicy, często Ci co mają najwięcej do powiedzenia zaczęli solidnie płacić czynsze, bo w mojej posesji najwięcej do powiedzenia mają właśnie tacy członkowie, A mówią ,że nie będą płacić bo im ciągle coś nie pasuje !!!
      Krytykę zacząć należy od siebie. Chyba jest z Mireckiego 19 ktoś chętny na objęcie stanowiska Prezesa . Życzę powodzenia !!!!
      • Gość: pou Re: Spółdzielnia Hutnik IP: *.net.stream.pl 08.01.12, 20:13
        a może by tak zapytać w myśl przysłowia "nie pytaj co spółdzielnia może zrobić dla ciebie, zapytaj co ty możesz zrobić dla spółdzielni";-))
        • Gość: WODA Re: Spółdzielnia Hutnik IP: *.net.stream.pl 09.01.12, 18:12
          A CO Z ROZLICZENIEM ZUŻYCIA WODY W MIESZKANIACH HUTNIKA ????????????
          • Gość: WODA Re: Spółdzielnia Hutnik IP: *.net.stream.pl 16.01.12, 20:43
            PODBIJAM...............
      • Gość: Mario Re: Spółdzielnia Hutnik IP: *.net.stream.pl 10.01.12, 17:03
        Nie nie jestem chętny. Pisze co widze- zniesmaczona a co da zgloszenie spoldzielni? na zebraniu?
        prosze zamontuj sobie anteny GSM z nadajnikami na balkonie!
        Nigdy nie byłem dłuznikiem- widzisz jak to milo osadzac
        Rozrabiać w necie- a wiesz po co jest internet? Forum?

Chyba do wyrazania swoich opinii, wyrazania zdania- po to jest FORUM i kazdy ma prawo do wyrażania swoich poglądów
        Czyżbyś byla pracownica społdzielni?
        juz pare decyzji bylo- np o okablowaniu bloku i co > po naglosnieniu spóldzielnia sie wycofała
        Ok zabrali droge dojazdową -niech wskażą miejsce do parkowania.
        Chcieli Maszty- czemu nie zapytali- z głupia bzdurą sprzataczka od rana nosi pisma...

Najlepiej milczeć , skulic się i nic nie odzywać
        Nadmienie u nas w bloku od samego początku na klatce ani 1 kaloryfer nie grzeje- ściana od klatki mokra i zimna- teraz czekac jak bedzie zagrzybiona
        • Gość: zniesmaczona Re: Spółdzielnia Hutnik IP: *.net.stream.pl 13.01.12, 18:09
          W Spółdzielni nie pracuję ! , a rozrabianie wyszło już z mody Panie Mario!!!
          • Gość: Mario Re: Spółdzielnia Hutnik IP: *.net.stream.pl 16.01.12, 14:18
            Wcale nie rozrabiam, odpowiedziałem na post, w którym to mi zarzucono że ktos chce stanowiska
            i wszystko w temacie
            Zalozyłem ten temat bo źle siedzieje i to wszystko

Pamietamy walkę z kablówkami i innymi operatorami internetu jaką rozpętala społdzielnia
            link jest wyżej
            Tak samo jak idzie o maszty GSM
            Jeśli Pani tak uważa może wyrazicie zgodę i zabierzecie je sobie na dach własnego bloku
            Tak wlasnego- bo większosć mieszkańców ma mieszkania wykupione a społdzielnia to my lokatorzy i zarząd
            To my lokatorzy jesteśmy pracodawcami- niedawno SN. to rozpatrywal...
            Dlaczego mamy milczec jak jest coś złe, jak np od 1 p-do 10 nie grzeją?

Wracając do śmietników- no cóz - śmieci jak widac takze podrzucone tyle że k/ smietników
            malo! często gesto ktos idąc do pracy zapomina klucza i po drodze wyrzuca śmieci...tyle że k/ śmietnika
            Osobiście nie zamykam tych krat
            • Gość: mojra Re: Spółdzielnia Hutnik IP: *.net.stream.pl 16.01.12, 16:01
              To jak rzuca koło śmietnika to pewnego pięknego dnia ktoś mu strzeli fotkę i przyjdą panowie z karteczką na której będzie napisane do zapłaty 200 zł za zaśmiecanie miasta :-))) są też tacy którzy dojdą po zawartości worka :-) proszę mi uwierzyć dla chcącego nic trudnego. U nas nikt koło śmietnika nie rzuca, kosze teraz są zawsze puste, do tej pory w okolicach weekendów się z nich wysypywało. Za obudowane kosze daję punkt dla spółdzielni ...
              • klusecznik Re: Spółdzielnia Hutnik 16.01.12, 16:17
                Co się tyczy "zakratowanych śmietników" - w Hutniku wszystkie śmietniki mają taki sam zamek - ten z Rakowa pasuje na Błesznie i odwrotnie ... także nie wiem po co to "udoskonalenie" ułatwiające życie ...
                • Gość: mojra Re: Spółdzielnia Hutnik IP: *.net.stream.pl 16.01.12, 16:27
                  może być np. po to żebyś Ty albo Twoje dziecko nie dostał "dżumy" od bezpańskich a czasem i pańskich sierściuchów które wcześniej sobie w nich do woli hasały ... :) nie liczę tych co podrzucali śmieci ;)
                  • Gość: Magda Re: Spółdzielnia Hutnik IP: *.net.stream.pl 16.01.12, 20:20
                    Więc wystarczyło obudowac- także nie zamykam i tez się wsciekam jak zapomnę klucza , a tu Sejf ze skarbami zamknięty
                    Obudowanie tak słuszne, ale wolałabym kosze na smieci..... nie tylko przy deptaku do przychodni
    • Gość: lokator Re: Spółdzielnia Hutnik IP: *.net.stream.pl 09.04.12, 13:07
      A ja się zapytam jak wam się sprawuje net z Vegi- dla mnie porażka- nigdy nie mialem prędkości zagwarantowanej w umowie- max to było 70% , awarie, w świeta predkośc neta iście jak na modemie telefonicznym w latach 90
      Żałuje że zrezygnowałem z Kozaka- skusiłem sie ceną za wyższą prędkośc, zastanawiam sie za powrotem- tam nigdy wolniej nie dzialało- owszem były awarie po burzach usuwane b. szybko
      • Gość: Alusia Re: Spółdzielnia Hutnik IP: *.net.stream.pl 09.04.12, 19:20
        Nie ma juz Vegi tylko Streem.Tez nie jestem zadowolona...wczoraj prawie cały dzień internetu nie było ..a dzisiaj znowu do południa nie było.Porażka na całej linii
        • Gość: lokator Re: Spółdzielnia Hutnik IP: *.net.stream.pl 13.04.12, 07:55
          Jak zwał tak zwał...:)
          Czyli nie tylko u mnie są problemy- słowem porażka...o prędkości neta nie wspomnę
          Dzięki za odpowiedź
          • Gość: mieszkaniec Re: Spółdzielnia Hutnik IP: *.net.stream.pl 14.04.12, 00:08
            Mieszkam na Mireckiego, mam internet ze Stream'u juz 2 lata i nigdy nie było nigdy problemu.
            • Gość: lokator Re: Spółdzielnia Hutnik IP: *.net.stream.pl 15.04.12, 12:16
              Też mieszkam przy mireckiego. Jak nie było? A w zeszłym roku co to mieli światłowód przerwany, a teraz w święta? Nawet wyżej ktoś się wypowiedział o przerwach w dostepie do neta w święta. proponuje sprawdzić predkośc neta np na numion
              proponuję np ściągnąć choćby open office i jednocześnie przeglądać np onet.
              Nigdy nie miałem predkości neta zapisanej w umowie - sprawdzam nie tylko na numion.com
              obecnie mam 123 kilobit/sec w dowloadzie i 33 w uploadzie prędkośc przeglądania stron :17,31- w umowie mam 3 mega
              www.numion.com/YourSpeed3/Run.php?QuickStart=SelectDefaults
    • Gość: como BTS na bloku Mireckiego 19 IP: 46.115.57.* 15.04.12, 20:18
      Ze względu na zamontowane przekaźniki GSM rozważam szybkie sprzedanie mieszkania. Mam nadzieję, że znajdzie się jakiś nabywca na mieszkanie w odległości 20-30 m od takiego urządzenia. Jeśli nie, to chyba trzeba rozważyć wytoczenie sprawy sądowej Hutnikowi, za straty materialne (nie zdrowotne, bo nie mam zamiaru mieszkać obok BTS-a). Mieszkańcom bloku nr 19 i okolicznych budynków polecam z zapoznaniem się na temat skutków zamieszkiwania w pobliżu takich urządzeń.
      • Gość: locateur Re: BTS na bloku Mireckiego 19 IP: *.co.uk 15.04.12, 21:58
        Gość portalu: como napisał(a):
        > Mieszkańcom bloku nr 19 i okolicznych budynków polecam z zapoznaniem się na
        > temat skutków zamieszkiwania w pobliżu takich urządzeń.

Tylko dla mieszkańców blolu nr 19, ale nie dla sąsiednich baraków:
        pl.wikipedia.org/wiki/Wp%C5%82yw_promieniowania_telefon%C3%B3w_kom%C3%B3rkowych_na_zdrowie
        pl.wikipedia.org/wiki/Choroba_mikrofalowa
        Zagadnieniem oddziaływania słabych, szybkozmiennych pól elektromagnetycznych zajmował się L. Minecki [12] z Państwowego Instytutu Ochrony Pracy. Opisał on m.in. uszkodzenia chromosomów i embrionów.

Dr Ulrich Warnke, z Uniwersytetu Saarland, Niemcy pisał:
        ..myśmy byli wcześniej w naukowym konsensusie daleko bardziej zaawansowani niż dzisiaj. Zespół mikrofalowy choroby częstotliwości radiowej jest uznany w nauce od bardzo dawna jako medyczna rzeczywistość.

• Gość: locateur Re: BTS na bloku Mireckiego 19 IP: *.169.45.129.static.vps.net 15.04.12, 22:02
        Gość portalu: como napisał(a):
        > Mieszkańcom bloku nr 19 i okolicznych budynków polecam z zapoznaniem się na
        > temat skutków zamieszkiwania w pobliżu takich urządzeń.

Tylko dla mieszkańców blolu nr 19, ale nie dla sąsiednich baraków:
        pl.wikipedia.org/wiki/Wp%C5%82yw_promieniowania_telefon%C3%B3w_kom%C3%B3rkowych_na_zdrowie
        pl.wikipedia.org/wiki/Choroba_mikrofalowa
        Profesor Barański z Warszawskiego Instytutu Medycyny Lotniczej opisał zmiany czynności bioelektrycznej mózgu oraz zwiększoną wrażliwość na kardiozol u osób skażonych promieniowaniem z zakresu mikrofalowego z racji wykonywania zawodu.[11]. Czerski w swojej pracy opisuje na podstawie własnych doświadczeń chorobę mikrofalową i uszkodzenia chromosomów.[10].

Zagadnieniem oddziaływania słabych, szybkozmiennych pól elektromagnetycznych zajmował się L. Minecki [12] z Państwowego Instytutu Ochrony Pracy. Opisał on m.in. uszkodzenia chromosomów i embrionów.

Dr Ulrich Warnke, z Uniwersytetu Saarland, Niemcy pisał:
        ..myśmy byli wcześniej w naukowym konsensusie daleko bardziej zaawansowani niż dzisiaj. Zespół mikrofalowy choroby częstotliwości radiowej jest uznany w nauce od bardzo dawna jako medyczna rzeczywistość.
      • Gość: MM Re: BTS na bloku Mireckiego 19 IP: *.net.stream.pl 24.04.12, 12:53
        Od tego Mario zaczał ten watek....1 post...
    • Gość: bedabu Re: Spółdzielnia Hutnik IP: *.net.stream.pl 22.04.12, 19:36
      Mija kwiecień i jak narazie cisza. Czy ktoś wie kiedy będą zebrania członków spółdzielni Hutnik w poszczególnych administracjach? Zawsze były pod koniec marca. A może tak przez "przypadek " zapomnieli wywiesić ogłoszenia - jak to ma w zwyczaju administracja przy ul. Zamenhofa
      • Gość: mikado Re: Spółdzielnia Hutnik IP: 46.115.33.* 23.04.12, 21:30
        Zarząd w/w spółdzielni jest tylko zainteresowany kasą, a życie i zdrowie ludzkie ... a co tam. Członkowie zarządu w ramach udowodnienia, że "BTS nad głową nie szkodzi" powinni zainstalować takie urządzenia na swoich prywatnych posesjach.
        • Gość: Mario Re: Spółdzielnia Hutnik IP: *.net.stream.pl 24.04.12, 12:55
          Od tego zacząl się ten Wątek na forum....
          Protesty ttyle dały ze nie ma gdzie zaparkowac samochodu przy Mireckiego 19 bo cała droga okazała sie nagle przeciwpożarową, przez praktycznie cała zimę klatki nie były ogrzewane....
          A maszty BTS jak stały tak stoja
    • Gość: tomek Re: Spółdzielnia Hutnik www.sm-hutnik.pl IP: 91.210.242.* 10.09.12, 13:03
      witam
      jestestem mieszkancem sm hutnik w czestochowie i nasza spoldzielnia chyba jako jedyna na swiecie nie ma strony internetowej wiec postanowilem zalozyc taka strone ale oczywiscie nie dla korzysci wladz tej spoldzielni tylko dla korzysci mieszkancow do rozwiazywania wspolnych problemow ale jakos za bardzo nie wiem jak sie do teo zabrac
      moze ktos ma jakies pomysly i sugestie to bylbym wdzieczny to adr strony
      www.sm-hutnik.pl
      • Gość: vini Re: Spółdzielnia Hutnik www.sm-hutnik.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.12, 15:17
        Super !!!
        Stworzyles nawet forum !! :)
        • Gość: mojra Re: Spółdzielnia Hutnik www.sm-hutnik.pl IP: *.net.stream.pl 11.09.12, 15:41
          super to by było jakby znikło te 134 strony postów z jakimś dziwnym spamem i jakby nasza kochana spółdzielnia nie sępiła wreszcie na informowaniu lokatorów o WSZYSTKIM co ważne również via internet a tak im mniej wiadomo tym lepiej dla niektórych ... tak panie prezesie ? :) niech łażą te dziadki leśne jak ich coś interesuje i oglądają ten gąszcz urzędników u których i tak ciężko coś załatwić ... no chyba że się kogoś zje...bie
      • Gość: czwianka Re: Spółdzielnia Hutnik www.sm-hutnik.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.12, 15:57
        Fajnie, ale już myślałam, że tamtejsze forum takie popularne, a to "tylko" spam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka