Dodaj do ulubionych

Żużel. Włókniarz buduje skład i szuka pomocy

18.11.11, 16:53
Stanowcze NIE dla wydawania pieniedzy publicznych na oplacenie kontrakotw zawdowcom.
Od tego Panie Maslanka sa sponsorzy ,a jesli ich nie ma to trzeba sie z tym pogodzic i startowac na takim poziomie na jakim dany klub stac ,a nie zyc ponad stan a,a potem siegac po panstwowa kase
Obserwuj wątek
    • lukasprez2 Żużel. Włókniarz buduje skład i szuka pomocy 18.11.11, 17:14
      NIE NIE NIE. Żadnych pieniędzy z moich podatków na darmozjadów kręcących się w kółko po jakimś torze. Jak są zawodowcami to niech szukają sobie SPONSORÓW. Niech miasto te pieniądze wyda na szkolenia dzieci i młodzieży w szkołach w ramach SKS-ów itp. Ale nigdy nie daje na zawodowy sport.
      P.S. Do "kibiców" tego klubu!
      Jak tak chcecie pomóc swojej drużynie to niech bilety na mecze będą po 200 zł. Wtedy wy będziecie zadowoleni a w klubie będą pieniądze. No chyba ,że tak bardzo swojego klubu nie kochacie.
      • Gość: stop Re: Żużel. Włókniarz buduje skład i szuka pomocy IP: *.dynamic.chello.pl 18.11.11, 17:38
        placicie najemniką pieniadze ,duze pieniadze a oni nei wiedza co to czestochowa....placcie im wiecej oszolomy! precz od kasy miasta!
    • jajecznicazpomidorami Żużel. Włókniarz buduje skład i szuka pomocy 18.11.11, 18:12
      stanowcze nie dla tak rozbudowanej biurokracji .urząd wojewódzki -województwa nie ma powiatowy po co, urząd miejski wystarczy a tu jeszcze, bgż ,pałac slubów ,wszędzie pełno urzedasów maskowników . zlikwidować i przeznczyć na sport .
      • Gość: danka Re: Żużel. Włókniarz buduje skład i szuka pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.11, 20:30
        ... a ja sobie naiwnie myślałam, że jajecznicę z pomidorami z dobrym, świeżym chlebkiem od Musiora, popijając maślanką można się rozkoszować bez negatywnych skojarzeń, a tu niejaki jajecznicazpomidorami sadzi na forum dyrdymały i psuje nastrój...

jajecznicozpomidorami - my tu o żebraku Maślance, podobno obrotnym przedsiębiorcy, który płacze i biadoli jak mu źle, jaka bida... bo nie ma z czego sobie i chłopakom zapłacić - a te chcą coraz więcej i ja to rozumiem, choć nie pochwalam, a koledzy przedsiębiorcy - potencjalni sponsorzy - mają w odbycie biznes Maślanki... no ale w biznesie nie ma zlituj się...
        Angażowanie publicznych pieniędzy w prywatne biznesy to kryminał - symboliczna dotacja, jakieś 200 tauzenów rocznie - tak, na szkolenie młodzieży i jakąś "promocję" - bo niby czego promocję miasta, gdy w drużynie ze świecą szukać swojaka?
        Potrzeba wstrząsu tej spółce, nowej kreacji przez destrukcję, solidnego biznesu na mocnych podstawach, a nie corocznej żebraniny...

jajecznicozpomidorami - również uważam, że należy ograniczać bezproduktywną biurokrację, a uzyskane "oszczędności" przeznaczać na inne ważne społecznie i zbożne cele w tym krzewienie kultury fizycznej - bo naród gnuśnieje, tłuszczem obrasta, a młodzież cierpi powszechnie na nadwagę i inne zboczenia...
        • the-only-bodzio Danek przestań mnie oslabiać 18.11.11, 20:49
          Sam jesteś żebrakiem jak nawalasz na sport.Normalnie to odkrywasz amerykę z jej długami.Jaki to biznes sportowy bez sponsora i pomocy miasta.W takim czasie gdzie dziady sobie nie mogą nic ując z pyska.Może ciebie danek na prezia .Jak u ciebie wygląda krzewienie kultury fizycznej .Sport żeglarski ?
          • Gość: danka Re: Danek przestań mnie oslabiać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.11, 23:01
            the-only-bodzio - ciebie bodzio nie trzeba osłabiać, ledwo zipiesz i takich popaprańców trzeba chronić i raczej nie dobijać - włącz druga półkulę, albo chociaż ćwiartkę, która jeszcze ci została i czytaj prosty tekst ze zrozumieniem i nie sil się na złośliwości, które nikogo nie śmieszą, a tobie, chłopie, chwały nie przynoszą... dobry, jak mówią strategiczny sponsor umie kalkulować i nie przyjdzie gdzie nie czuje biznesu, a i środowisko jakieś szemrane, konkurencja duża a wolnej kasy mało... i ten przesyt...
            A od publicznej kasy wara, łatwo rozdawać cudze czyli nasze... ilu by tak chciało być obdarowanym... i promować własny wizerunek dobrego wuja albo wspaniałego menago...
            Nie pytam złośliwie jaki sport uprawiasz - to twoja prywatna sprawa, nie wskazuję cię na prezia ani ciecia, bo to nie moja rola... interesuje mnie problem i jego kontekst, a głupio piszących zwalczam, ledwie zipiących toleruję, a mądrze piszących wychwalam pod niebiosa ... i tak mi dopomóż...
            • the-only-bodzio Re: Danek przestań mnie oslabiać 19.11.11, 09:14
              Widać danek ,że mam z prawdziwym znawcą do czynienia i z damskim fetyzmem.Zipię,takich popaprańców ,ćwiartkę.Chłopie.Toć sam miód ci z pyska jedzie.Widać danek ,że jesteś otwarty na ludzi i taki szczery aż do bólu.Czy mam ci tak samo odpisać ?Wołków z tobą nie pasałem .I nie po drodze mi z takim.I nawet ich nie cytuję.Co ci przynosi chwałę,jak nawet danek nie opodatkowałeś pielgrzymów.A czujesz biznes.Kasę publiczną łatwo rodawać.Jaką kasę się pytam, bo nie jarzę damski przebierańcu?Trzy klubu częstochowskie mają ogromne problemy finansowe ,a ty pieprzysz o dobrym wuju.Nie takie główki już myślały i się zesrały.Na wszystkie kłopoty to wywalamy całe zarządy i wchodzi danka/danek z biznes planem i uzdrawia sytuację zwłaszcza po expoze premiera ,że trzeba zacisnąć sobie sznur na szyję. Bo nie będzie lekko.Jeszcze trochę i ty będziesz zipieć.A narazie to rozwiń żagiel i płyń w otchłanię swoich złotych i urojonych myśli nic nie majacych wspólnego z rzeczywistością.I czytaj dużo danek to się dowiesz jakie to kluby mają trudności płatnicze i jakie będą miały po nowym roku.Odkrycie roku to danek z neoplusa.Znawca tematów biznesowych i krzewienia kultury fizycznej.Dużo biegaj samo zdrowie.
              • Gość: danka Re: Danek przestań mnie oslabiać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.11, 10:20
                ... widzisz the-only-bodzio - uderz w łono i łonowce się odezwą...

Ciekawe to twoje "expoze" okraszone soczystą polszczyzną "nie takie główki już myślały i się zesrały" - jak na częstochowskiego tłuka przystało...
                Niczego nie muszę zmieniać we wcześniejszych wpisach...
                Żużla degradacja w kolejnych odsłonach w toku i de'fetyzm niewątpliwie najlepiej sprzyja takim rozważaniom...
                • the-only-bodzio Re: Danek przestań mnie oslabiać 19.11.11, 12:41
                  Widzisz danek, ty taki roztropny w krzewieniu kultury .Taki nie zalogowany .Przyszłeś tu pobrykać ,a nie dać głos na konkretne cele.Dostałeś kopa na fobię religijną i teraz miauczysz.A nic więcej nie potrafisz .Między nami jest taka różnica że dla ciebie to żużel ,a dla mnie sport motorowy.Tak odróżniasz tą dyscyplinę jak nowa minister sportu.Zaloguj się cwaniaczku to porozmawiamy.Nie ty pierwszy jesteś tu by jątrzyć nic wzamian nie dając.Danek na noc zakładasz swoje czerwone pończochy z koronkami?Pa bzdeciarzu.
                  • Gość: danka Re: Danek przestań mnie oslabiać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.11, 16:05
                    ... znowu chciałeś coś powiedzieć bez sensu i się udało... łoj bodzio, łoj...
                    bo przecież pamiętamy na tym forum, żeś zbokiem jest nieprzeciętnym, podglądającym innych - niekoniecznie ubranych - przez dziurkę od klucza i stręczącym "obrazki" forumowiczom zamiast argumentów z sensem...
                    Myślałem, że to przypadłość dominująca u katopisdzielców, a tu patrz zwyczajny człowiek - bodzio - miłośnik sportów motorowych - ordinary people - i zbok ...

A teraz się jeszcze okazało, że pouczyciel i poprawności językowej będzie pilnował, żużel mu nie pasi - im większy cienias, tym większe o sobie mniemanie - to taka polska specjalność, która ciągnie Ojczyznę w dół bo miernoty na wierzch wynosi...

Ale uczę się... za Dz.U. z 2001 r. Nr 8, poz. 67

Sport motorowy dzieli się na cztery dyscypliny:
                    sport kartingowy,
                    sport motocyklowy,
                    sport samochodowy,
                    sport żużlowy.

Od dzisiaj w forumowych polemikach będę pisał żużel czyli sport żużlowy...

In fine, nie będę, tak jak ty bodzio, złośliwy, i nie będę cię pytał o to, co ty będziesz dzisiaj wciągał na noc... na to i owo, ale życzę jak najlepszych snów...

• altijd Żużel. Włókniarz buduje skład i szuka pomocy 18.11.11, 18:36
      Smutne. Znów żebranie pieniedzy.
      Jak zawsze przyjdzie nowy szaraczek, sezonik lub dwa odjeździ,
      wyrośnie na gwiazdke klubu i go oleje.
      Holta teraz Łaguda, w d... mają Włókniarz.
      Dorzy byli jak klub im pomagał. Mogli jeszcze Rosjaninowi
      polskie obywatelstwo załatwić.
      • Gość: nonie Re: Żużel. Włókniarz buduje skład i szuka pomocy IP: *.alfanet24.pl 18.11.11, 18:56
        przykre, ale prawdziwe,spółka akcyjna musi sobie radzić sama, nie powinny iść na to publiczne pieniądze, na inwestycje i na poprawienie infrastruktury sportowej tak, ale nie na kontrakty !!!!
        • Gość: yeti Re: Żużel. Włókniarz buduje skład i szuka pomocy IP: *.183.156.108.dsl.dynamic.t-mobile.pl 18.11.11, 20:01
          Panie Maślanka...niech pan idzie po naukę do Skry Częstochowa jak pozyskiwać pieniądze do klubu od sponsorów....a od miejskiej kasy to wara. Jeśli pan nie ma kasy to zapraszamy do II-ligi !!!!!! Lubię żużel ale kosmiczne wypłaty dla żużlowców to już jakaś pomyłka. Czas to skończyć i zastopować. Proszę zapytać żużlowców którzy jeździli 20 lat temu ile oni zarabiali pieniędzy ??????
          • Gość: YETI II Re: Żużel. Włókniarz buduje skład i szuka pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.11, 07:30
            yeti , co ty pieprzysz , co ty możesz wiedzieć o dotacjach na SKRE !!! Szymczyk przy pomocy malutkich sponsorów sam pompuje kasę , a raczej kasę murzynów którzy pracują w Michasiu.
            Ponoć brak socjalnego , urlopów , nadgodzin , bo SKRA musi funkcjonować.
    • zorro-czewa Żużel. Włókniarz buduje skład i szuka pomocy 18.11.11, 20:20
      Brawo Marian, brawo Włókniarz! Tak trzymać! Inne miasta wspomagają swoje kluby sportowe kasą o wiele większą niż Częstochowa więc to bierzcie ile dają! Podpisuję się pod tym obiema rękoma! Sam wspomagam mój kochany klub i popieram takie inicjatywy!
      P.S. PSY SZCZEKAJĄ KARAWANA JEDZIE DALEJ!
      • the-only-bodzio Popieram Zorro 18.11.11, 20:58
        Jak można pisać takie bzdety i nie dając argumentów.Było biednie ,będzie gorzej .Bo za błędy donalda placimy dalej .Nic się nie da uczknąć bo musimy przeżyć.Te kluby których nie dopadła bieda -dopadnie.Coś dla piesków.www.sportowefakty.pl/zuzel/2011/11/18/tauron-azoty-winne-ulamkowi-880-tys-zlotych-zadaja-od-zawodn/
    • kovalskybobi Żużel. Włókniarz buduje skład i szuka pomocy 18.11.11, 21:33
      koniec z pompowaniem publicznych pieniędzy w sport zawodowy
      • the-only-bodzio Re: Żużel. Włókniarz buduje skład i szuka pomocy 18.11.11, 21:35
        O jakim to publicznym pompowaniu pieniędzy mówimy kowalski ,bo nie jarzę tych pieniędzy.www.sportowefakty.pl/zuzel/2011/11/18/kasprzak-na-tym-samym-wozku-co-ulamek-klub-winny-689-tys-chc/
        • Gość: Drabik Re: Żużel. Włókniarz buduje skład i szuka pomocy IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 18.11.11, 22:57
          bodzio widze ze nie bardzo kleisz, pieniadze od urzedu miasta to pieniadze publiczne na ktore Marian liczy.

Swoja droga to ciekawy patent, mozna zalozyc klub w czewie, podpisac wirtualne kontrakty i na koniec zwrocic sie do urzedu miasta po ratunek.

Marian, od pieniedzy publicznych wara, chcesz sie bawic w sport zawodowy to znajdz sobie sponsorow, a jak nie to sie baw w sport amatorski.
          • the-only-bodzio Re: Żużel. Włókniarz buduje skład i szuka pomocy 19.11.11, 09:23
            O widzę ,że kolega dobrze to wszystko składa .Stowarzyszenie atakuje.A na jaką sumę liczy Mariań i czy to starczy na zatyczki do uszów zawodników.Nie wiem jeszcze jakich.Widzę że kolega wyzwolony po wypowiedzach Tuska.A może podsunie złotą myśl, gdzie tych sponsorów szukać .Razem z dankiem będziecie alternatywą dla Mariana jak zdobyć wirtualne pieniądze.Nie pisz tego nazwiska bo za mały jesteś na nie.
        • Gość: wek Re: Żużel. Włókniarz buduje skład i szuka pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.11, 23:04
          Wlokniarz to przytulisko niechcianych psow-bez urazy dla psow!!!
    • Gość: czewka Re: Żużel. Włókniarz buduje skład i szuka pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.11, 23:34
      Włókniarz tym sezonie na miszcza!
      • Gość: Marian Re: Żużel. Włókniarz buduje skład i szuka pomocy IP: *.net.stream.pl 19.11.11, 09:51
        Daj,daj,daj,daj,daj,daj,daj....
        • Gość: codzienny Re: Żużel. Włókniarz buduje skład i szuka pomocy IP: *.szymanowskiego.trustnet.pl 19.11.11, 17:38
          Ja, jako wieloletni kibic Biało-zielonych (jednych i drugich) i czerwono-niebieskich oraz innych (wszystkich) sportowych ekip z naszego miasta jestem za stanowczym "NIE" ... dla pieniędzy dla sportu z urzędu miasta (tylko szkolenie młodych i krzewienie kultury fizycznej, oraz kiedy miasto jako podmiot jest właścicielem klubu może być sponsorowane)... Od tego jest prezes i spółka żeby "żebrali" od sponsorów!!! Komuny już "nie" ma panowie pod krawatem...!
          • the-only-bodzio Sam idź żebrać chłopie z Szymanowskiego 19.11.11, 19:35
            Następny nawiedzony .Zobaczymy jak pofikasz po Nowym Roku .Przyjdź do Lidla na Mickiewicza do kopsnę złotówkę.Danka krzewi kulturę i następny z Szymanowskiego .Później wyskoczy Jasna Góra.To ty< a <nadajesz?Od zakrzewiania krzaków to ludzi pełno.Ale do prowadzenia klubu sportowego w czasach tak ciężkich .Bo Polski rząd ładuje nas , w dupę nie .Przyszłym roku proponuję przyjść do klubu ,każdy może i wykopać Mariana.Miasta pomagają.Ale u nas nie bo głusi i ślepi.www.sportowefakty.pl/zuzel/2011/11/19/ostatnie-grand-prix-w-lesznie/
            • hr.poniemirski Re: Bodzio! Miej litość dla siebie! 19.11.11, 20:08
              >....Bo Polski rząd ładuje nas , w dupę nie <
              Bodzio!
              hihi.....
              To po jasną cholerę się nastawiasz!
              Ty masochista jakiś?
              zaniepokojony
              hr.j/w
              • the-only-bodzio Jedyny pozytw 19.11.11, 20:16
                Że chrabie ,ja, walnienty,danek co lubi czerwone ,niekoniecznie pończochy.Jest tych chłopców z pierwszej listy .Podnosi temat lol.seawolf.salon24.pl/365748,lezacy-policjant-czyli-expose
                • Gość: dozo Re: Jedyny pozytw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.11, 21:54
                  the-only-bodzio skończ waść i wstydu oszczędź... prostaku cytatologu...
                  Jak długo można się samoośmieszać publicznie ?
                  Daruj sobie i nie zamulaj forum wypierdami poranionego umysłu...
                  • the-only-bodzio Re: Jedyny pozytw 20.11.11, 10:00
                    forum.gazeta.pl/forum/w,55,102816021,102849461,Zdrowiej_Dyziek_.html?v=2
                    • the-only-bodzio Re: Jedyny pozytw 20.11.11, 10:01
                      forum.gazeta.pl/forum/w,55,130067955,130099995,Dyziek.html
                      • the-only-bodzio Re: Jedyny pozytw 20.11.11, 10:04
                        Specjalita od pegerówforum.gazeta.pl/forum/w,55,96235273,,Wznieslismy_toast_za_wolnosc.html?v=2
                        • the-only-bodzio Re: Jedyny pozytw 20.11.11, 10:05
                          forum.gazeta.pl/forum/w,55,100433515,100435532,Dyziek_ma_poletat_na_tym_forum.html
                          • the-only-bodzio Re: Jedyny pozytw 20.11.11, 10:14
                            To jest specjalista od krzewienia kultury i paru innych.Bardziej im zależy na swoich pływających łajbach z żaglami ,niż na częstochowskim sporcie.Ci to właśnie tłuczą wargi na temat dotacji częstochowskiego sportu.Ci wybitni od komuszej propagandy.W tych ciężkich czasach robią sobie polewę z wszystkiego, bo im sie przelewa za burtą.
    • Gość: karol Re: Żużel. Włókniarz buduje skład i szuka pomocy IP: *.acn.waw.pl 20.11.11, 10:07
      Niech szukaja gdzie indziej pieniedzy, a nie kosztem podatkow.
      Sponsorzy niech lożą albo niech zamkna stadion. Prosta sprawa.
      • Gość: kibic Re: Żużel. Włókniarz buduje skład i szuka pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.11, 13:19
        stanowcze NIE dla pieniędzy podatników dla pokrycia kosztów kontaktów zawodników. Włókniarz jest spółką akcyjną osób prawnych i miasto nie ma w niej (spółce) żadnych udziałów (w przeciwieństwie do innych żużlowych" miast). Kontraktynegocjował i podpisywał zarząd klubu przy akceptacji rady nadzorczej. Spłata podejmowanych zobowiązań moze być przecież zaspokojona np. poprzez kredyt bankowy dla którego poręczeniem będzie majątek osobisty zarządu i rady nadzorczej)
        • the-only-bodzio I znowu ten sam miauczy. 20.11.11, 18:49
          Częstochowski klub nie dla kotów.Każde miasto pomaga i też pomoże bez miauczenia.O to jakie sporty lubią ci co miauczą.forum.gazeta.pl/forum/w,55,127913208,127921787,Re_Od_zalewu_przy_hucie_po_Przyladek_Horn.html?v=2
          • the-only-bodzio Piszę dalej o naszym rodzynku 20.11.11, 18:57
            Ten od krzewienia kultury stanowcze nie wobec sportu żużlowego i innych siatkówki i piłki nożnej.forum.gazeta.pl/forum/w,55,120673945,,Nareszcie_.html?v=2
            • the-only-bodzio Dalej ci co chcą budować sport częstochowski 20.11.11, 19:16
              Oczywiście z nie swoich podatków .Szymanowskiego się kłania i nie tylko.forum.gazeta.pl/forum/w,55,129212487,129228471,Re_Dzialacze_Rakowa_krytykuja_policje.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka