Dodaj do ulubionych

100 zł za 19 km/h Fotoradary to Przekrę Gminnych..

21.03.12, 18:45
Co sądzicie o mandacie 100 zł bez punktów karnych na szczęście za przekroczenie prędkości o 19 km/h na drodze gminnej, gdzie wyraźnie widać na zdjęciu, że fotoradar był ustawiony w KRZAKACH za sklepem i ŁAPAŁ od tyłu z poziomu asfaltu wszystkich, którzy chociaż troszkę podpadają pod PARAGRAF.
CZY NAPRAWDĘ NIE MAJĄ LEPSZYCH "ASÓW" DO UKARANIA ????????????????????????????????
Czuję się nieswojo, gdy patrzę na wydruk 69km/h w miejscu gdzie jest "50" tylko dlatego, że jest przejście dla pieszych na wsi, gdzie mieszka 100 osób a z przejścia korzysta sporadycznie 5 osób na godzinę. Czy to nie kojarzy się Wam z kolejnym polowaniem na "szczury" albo po prostu nabijaniem "kasy" GMINIE MYKANÓW.
Robią takie kretyńskie pułapki, bo nie mają pieniędzy na NOWE MUNDURY ?????????????????
Pożal się Boże "PRZEBIERAŃCY" co szukają grosza byle gdzie i byle było ZAMIAST ZAJĄĆ SIĘ KONKRETNYMI SPRAWAMI. Co za kraj i co za czasy. Żałosne procedury i osoby które ich muszą wypełniać i przestrzegać. Pamiętajcie: "NADGORLIWOŚĆ JEST GORSZA OD FASZYZMU"
Obserwuj wątek
    • Gość: aaa Re: 100 zł za 19 km/h Fotoradary to Przekrę Gminn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.12, 19:03
      I bardzo dobrze!!! a co to za róznica czy przekroczyłes o 19 km czy o 40?? przepisy sa po to , zeby ich sie trzymac , złamałes je tak samo jak ten co mógł jechac szybciej czy inny co przekroczyło o 10..a co do przejscia to nawet sie nie chce komentowac - nawet jak przechodzi 1 osoba na dzien to ty powinienes trzymac sie przepisów złamasie ;]
      • Gość: tumanolandia Startuj na posła, będziesz miał wszystko w du.... IP: *.ice-net.pl 21.03.12, 19:16
        Startuj na posła Najjaśniejszej Rzplitej. Jak cię zatrzymają, wyciągniesz legitkę, masz immunitet i jeszcze ich spier...., że ci głowę zawracają a ty masz ważne sprawy panstwowe. a pieczary to ci będą jeszcze czapkować i przepraszać.
        Jest taki jeden, co to 119km/h śmiga na zabudowanym a w Niemczech pod prąd jechał na autostradzie. Tak się spieszy, żeby działac dla dobra Polski i obywateli.
        • Gość: robbek66 Re: Startuj na posła, będziesz miał wszystko w du IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.12, 19:36
          Nie przesadzajcie Panowie !!! Czy to naprawdę przestępstwo przekroczyć o 19 km prędkość na takiej wsi i jeszcze mam kajać, że to wielki grzech.
          UWAŻAM ŻE GMINY WYKORZYSTUJĄ WYNAJĘTE FOTORADARY DO TRZEPANIA KASY i tyle
          • Gość: a Re: Startuj na posła, będziesz miał wszystko w du IP: 31.42.2.* 21.03.12, 21:46
            Przestępstwo, nie, ale wykroczenie tak:)

A na powaznie, wiesz o ile wydłuża się Twoja droga hamowania, jak przekraczasz predkosc o 20 km/h?

Też bys tak narzekał, gdyby zza tego krzaka wybieglo na drogę Twoje dziecko? Też mowilbys, ze to tylko 19 km i nie ma afery?
          • Gość: 5 tys na miesiąc Re: Startuj na posła, będziesz miał wszystko w du IP: *.static.reseler.com 22.03.12, 08:17
            z pokorą przyjmij lekcje:
            1. bo już wiesz że tam mogą stać i zdejmiesz nogę z gazu - może czyjeś dziecko przeżyje, lub dorosły. Bo za głupi w wypowiedzi jesteś by zrozumieć po co są przepisy, może tak się czegoś nauczysz jak zapłacisz.
            2. Za głupi - pewnie już z tych roczników jesteś co fizykę miało jedną lub w ogóle w szkole na rzecz 2 katechez. Z podstaw Newtona i kinetyki toś lewy jak noga za to na katechezie nie nauczyli cie "nie zabijaj"

• only_the_godfather Re: Startuj na posła, będziesz miał wszystko w du 22.03.12, 13:20
            Wszyscy dobrze wiedzą że fotoradary nabijają kasę gminą i są ustawione w takich miejscach gdzie najłatwiej złapać ale...ale z drugiej strony skoro naród sam się daje łapać to czemu się dziwić gminą że zarabiają? Jak by kierowcy przestrzegali przepisów to i gminy by szybko fotoradary zwinęły bo nie miałby kto płacić.
            • Gość: :) Re: Startuj na posła, będziesz miał wszystko w du IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.12, 17:38
              Ale czy nie można się zbuntować nie przekraczając dozwolonej prędkości i przestać w ten sposób nabijać kasę gminom?! :))))))))
              • Gość: robbek66 I tojest najlepszy wpis na Naszym forum Szacun !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.12, 19:56
                TRZEBA SIĘ ZBUNTOWAĆ I NIE DAWAĆ IM ZAROBIĆ.
                TYLKO JAK TO ZROBIĆ : przy 50 km/h silnik się dusi, a ja wychodzę z siebie.
                STRAŻNICY PÓJDĄ Z TORBAMI JAK BĘDZIEMY JEŹDZIĆ TAK WOLNO
                A MY NIE ZAROBIMY NA SUCHY CHLEB PRZEZ CAŁY DZIEŃ
                ( robię codziennie około 300 km )
                TYLKO GORZEJ JEŻELI ZACZNĄ SZUKAĆ INNYCH SPOSOBÓW ZAROBKOWANIA ;)))
                Wymyślą pewnie inne kuriozum.
                • only_the_godfather Re: I tojest najlepszy wpis na Naszym forum Szacu 23.03.12, 09:22
                  Już nie gadaj głupot. kiedyś zrobiłem eksperyment przejechałem daną trasę zgodnie z przepisami i nie zgodnie przekraczając prędkość średnio o 20 km/h. Czas podróży jadąc zgodnie z przepisami był dłuższy o 10 minut.
                  Silnik się dusi?a co zawsze musisz jeździć na najwyższym biegu?
            • Gość: eee Re: Startuj na posła, będziesz miał wszystko w du IP: *.ultrahoster.org.uk 22.03.12, 20:52
              nabijają kasę gminą i częstochowskiemu radnemu.
              www.bip.lagow-gmina.pl/publikacje/58.doc
              www.naglowice.asi.pl/pls/naglowice/przetargi?ids=2&pageid=1104&idp=217
              • Gość: driver Re: Startuj na posła, będziesz miał wszystko w du IP: *.dip.t-dialin.net 22.03.12, 21:21
                Nie rozumiem, dlaczego niektórzy tutaj narzekają, że radary nabijają kasy gminom. Przecież wina leży po stronie kierowców, którzy nie przestrzegają odpowiedniej prędkości.
                Gminy nie będą zarabiały "na radarach" , jeżeli kierowcy będą jechali z przepisową prędkością. Przecież to logiczne
              • Gość: AS Re: Startuj na posła, będziesz miał wszystko w du IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 23.03.12, 00:08
                50 km/h to max dopuszczalna prędkość , przed przejściem należy zwolnic i zachować szczególną ostrożność
    • Gość: lol Re: 100 zł za 19 km/h Fotoradary to Przekrę Gminn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.12, 21:02
      powiem ci co ja sądzę i przepisy. foto musi być oznakowane, jeżeli nie a zapłaciłeś toś frajer a było coś nie tak skoro bez punktów . a jak był oznakowany to powinieneś zapłacić 500 i 20 punktów za ślepotę.szerokości
      • Gość: kierowca Re: 100 zł za 19 km/h Fotoradary to Przekrę Gminn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.12, 07:55
        "wyraźnie widać na zdjęciu, że fotoradar był ustawiony w KRZAKACH za sklepem i ŁAPAŁ od tyłu z poziomu asfaltu"
        tak się nie robi mości panowie
    • Gość: abc Re: 100 zł za 19 km/h Fotoradary to Przekrę Gminn IP: *.Netcominternet.pl 21.03.12, 21:21
      tylko 100 zl? Ja dostalem od Policji 200 zl w polach, gdzie do najblizszego domu bylo 100 m. Nie masz co plakac, masz czyste konto i tylko 100 zl mniej. Nastepnym razem kup CB choc zauwazylem, ze o ile na zachod od Cz-wy na radiu wszystkiego sie dowiesz to na starej trasie na Radomsko gowno Ci powiedza, a straz z Mykanowa lapie.
    • Gość: abc Re: 100 zł za 19 km/h Fotoradary to Przekrę Gminn IP: *.Netcominternet.pl 21.03.12, 21:24
      jeszcze Ci dopisze, ze jak czyta takich jak Ty ciesze sie, ze wynioslem sie z Czewki. Bo przejscie jest na wsi, a nie w miescie to nie powinni lapac. Wez sie zastanow bo moje dziecko na wsi do szkoly teraz chodzi i wole zebys dostal mandata niz je przejechal. W Czewcy kolo mojego domu rok temu dziecko na pasach dostalo, a ruch byl mniejszy niz tutaj.

Masz zal do strazy, ze slusznie Ci mandat dali, w dodatku delikatny i bez punktow. Moze mieli Ci jeszcze pogratulowac i auto umyc?
    • Gość: do autora Re: 100 zł za 19 km/h Fotoradary to Przekrę Gminn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.12, 09:51
      A gdyby to 19 km przeważyło na życiu twojego dziecka, to jakbyś wtedy śpiewał???
    • Gość: gościuuu Re: 100 zł za 19 km/h Fotoradary to Przekrę Gminn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.12, 10:18
      robbek66 napisał:

> Co sądzicie o mandacie 100 zł bez punktów karnych na szczęście za przekroczenie
      > prędkości o 19 km/h

Sądzę, że mandaty za prędkość są zdecydowanie za niskie.

> na drodze gminnej, gdzie wyraźnie widać na zdjęciu, że fot
      > oradar był ustawiony w KRZAKACH za sklepem i ŁAPAŁ od tyłu z poziomu asfaltu ws
      > zystkich, którzy chociaż troszkę podpadają pod PARAGRAF.

Czy ja dobrze rozumiem? Sam nie przestrzegasz przepisów a masz pretensje do innych, że też tego rzekomo nie robią? Jacy kierowcy takie metody walki z nimi. Wiesz co to obłuda?

> CZY NAPRAWDĘ NIE MAJĄ LEPSZYCH "ASÓW" DO UKARANIA ?????????????????????????????
      > ???

Są. I na pewno nie tylko Ty dostałeś wtedy mandat.

> Czuję się nieswojo, gdy patrzę na wydruk 69km/h w miejscu gdzie jest "50" tylko
      > dlatego, że jest przejście dla pieszych na wsi, gdzie mieszka 100 osób a z prz
      > ejścia korzysta sporadycznie 5 osób na godzinę.

I bardzo dobrze, że czujesz się nieswojo. To znaczy, że fotoradar był tam potrzebny. Gdyby go nie było to byś nie był nawet świadomy wykroczenia.

> Czy to nie kojarzy się Wam z ko
      > lejnym polowaniem na "szczury" albo po prostu nabijaniem "kasy" GMINIE MYKANÓW.

Nie. Mnie się to kojarzy z karaniem tych, którzy na karę zasłużyli. A kasa gminie na pewno się przyda.

> Robią takie kretyńskie pułapki, bo nie mają pieniędzy na NOWE MUNDURY ?????????
      > ????????

Nawet jeśli tak, to co z tego? Odwołuj się skoroś taki pokrzywdzony w tej sprawie.

> Pożal się Boże "PRZEBIERAŃCY" co szukają grosza byle gdzie i byle było ZAMIAST
      > ZAJĄĆ SIĘ KONKRETNYMI SPRAWAMI. Co za kraj i co za czasy. Żałosne procedury i o
      > soby które ich muszą wypełniać i przestrzegać. Pamiętajcie: "NADGORLIWOŚĆ JEST
      > GORSZA OD FASZYZMU"

Aleś się obruszył. Aleś focha strzelił. Ale można ten tekst obrócić w drugą stronę.
      Pożal się Boże "kierofcy" co szukają kawałka prostej żeby tylko bolid rozpędzić zamiast zająć się myśleniem o innych użytkownikach drogi. Co za kraj i co za czasy gdzie kierowca zna przepisy, wie że ma ich przestrzegać a tego nie robi i jeszcze po ukaraniu ma pretensje. Pamiętajcie: na przejściu dla pieszych 69km/h jest gorsze od 50km/h.
      • Gość: MieszkaniecCentrum Re: 100 zł za 19 km/h Fotoradary to Przekrę Gminn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.12, 10:43
        "Pożal się Boże "kierofcy" co szukają kawałka prostej żeby tylko bolid rozpędzić zamiast zająć się myśleniem o innych użytkownikach drogi. Co za kraj i co za czasy gdzie kierowca zna przepisy, wie że ma ich przestrzegać a tego nie robi"

No to strzeliłeś moralitet - brawo.
        Szkoda, że nie powiedziałeś tego w lutym swojemu koledze z MPK,
        może by nie rozpierd@lił swojego przegubowca na Wolności.
        Przecież zna przepisy, to powinien wiedzieć, ile wolno jechać w centrum miasta,
        żeby nie porozbijać zaparkowanych grzecznie samochodów
        i OSZCZĘDZIĆ WITRYNĘ BANKU
        ( I NIECH RĘCE DO BOZI SKŁADA CODZIENNIE, ŻE NIE BYŁO PRZECHODNIÓW )
        Pozdrów Go ode mnie i koniecznie daj Mu do przeczytania swoje wywody.

• Gość: gościuuu Re: 100 zł za 19 km/h Fotoradary to Przekrę Gminn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.12, 12:43
          Off topic? No dobra. Mimo braku nadziei na odpowiedź zapytam jednak po raz kolejny. Z jaką prędkością jechał kierowca autobusu? Jaka była bezpośrednia, powtarzam BEZPOŚREDNIA przyczyna tamtej kolizji? Dlaczego autobus został zmuszony do hamowania? Gdyby przyczyną tamtej kolizji była TYLKO prędkość, to kierowcę bym potępił. Jeśli udowodnią kierowcy autobusu, że jechał z nadmierną prędkością, to należy mu się mandat jak psu micha.
          Gdybym tego kierowcę znał, to bym go od Ciebie pozdrowił i dał do poczytania to, co napisałem. Niestety nie znam a po budynkach MPK go szukać nie będę, więc pozdrowienia wyślij sam na maila MPK. W mailu tym możesz też wkleić linka do moich wypowiedzi na forum, skoro tak bardzo Ci na tym zależy.
          • Gość: MieszkaniecCentrum Re: 100 zł za 19 km/h Fotoradary to Przekrę Gminn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.12, 19:33
            Faktycznie nie na temat, ale co tam.
            Byłem od samego początku na miejscu zdarzenia, zadzwoniłem na 112.
            Kiedy oddali mi dokumenty była już 23,00-
            Wtedy laweta odjechała z Clio mojej żony.
            To wszystko.
            Pozdrawiam
            • Gość: gościuuu Re: 100 zł za 19 km/h Fotoradary to Przekrę Gminn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.12, 08:20
              A odpowiedzi na moje pytania nadal brak.
              • Gość: MieszkaniecCentrum Re: 100 zł za 19 km/h Fotoradary to Przekrę Gminn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.12, 08:26
                "To wszystko.
                Pozdrawiam "
                • Gość: gościuuu Re: 100 zł za 19 km/h Fotoradary to Przekrę Gminn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.12, 13:02
                  Nasuwa się zatem pytanie o sens tego off topic`a. No ale skoro "to wszystko"...
    • Gość: cb Re: 100 zł za 19 km/h Fotoradary to Przekrę Gminn IP: *.play-internet.pl 22.03.12, 10:33
      Robek, czy juz nie czas zainstalowac w autku CBradio?! Inwestycja dobrego sprzetu za ok 700zl naprawde szybko sie zwroci, niedaj sie naciagac na mandaty, ktore sa forma dodatkowego podatku. Nie od dzis wiadomo, ze fotozarabiarki są ustawiane nie tam gdzie wymaga to bezpieczensto, lecz tam gdzie mozna dobrze zarobic, wiec nie badz frajerem i cb powinienes zamontowac. Ja sam bylem sceptyczny co do posiadania takiego sprzetu, lecz odkad uzwam jestem innego zdania i juz nie dam sie wydymac na moja kase!
      • Gość: robbek66 Re: 100 zł za 19 km/h Fotoradary to Przekrę Gminn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.12, 10:51
        CB fajna rzecz, tylko jak schowają "fotozarabiarkę" w krzakach to mało kto ją zauważy.
        Poza tym zdjęcie jest zrobione z poziomu jezdni i od tyłu - nawet nie wiedziałem, że jestem w kadrze. ( TO JAK STRZAŁ W PLECY - nie ładnie panowie STRAŻ GMINNA z Mykanowa.
        • Gość: gościuuu Re: 100 zł za 19 km/h Fotoradary to Przekrę Gminn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.12, 12:58
          Gość portalu: robbek66 napisał(a):

> TO JAK STRZAŁ W PLECY - nie ładnie panowie STRAŻ GMINNA z Mykanowa.

Rozbawiłeś mnie do łez :). Może mieli Ci razem z mandatem przeprosiny przysłać? A nieoznakowany radiowóz może za Tobą jechać, czy nazwiesz to prześladowaniem?
    • Gość: ja Re: 100 zł za 19 km/h Fotoradary to Przekrę Gminn IP: *.play-internet.pl 22.03.12, 11:03
      Jak bez punktów ze 20 powinno być
    • Gość: ja Straż miejską należy zlikwidować. IP: *.adsl.inetia.pl 22.03.12, 11:33
      Straż miejską należy zlikwidować.

www.weszlo.com/news/9868-Najbardziej_obciachowy_zawod_w_Polsce_straznik_miejski
      • Gość: . Re: Straż miejską należy zlikwidować. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.12, 12:16
        >>> Straż miejską należy zlikwidować.<<< to się nazywa straż gminna ponoć , w czym(nazwie) uwzględniono nazwę "straż miejska".
        Oczywiście należy ich fizycznie zlikwidować (raczej myślę o formacji).
    • Gość: n Re: 100 zł za 19 km/h Fotoradary to Przekrę Gminn IP: *.adsl.inetia.pl 22.03.12, 19:46
      Smarzowski dobry film kreci o "drogowce", sama prawda. Niedlugo trafi do kin. Co niektorzy po tym filmie otworzą oczy na poczynania tych slużb.
    • Gość: ja Re: 100 zł za 19 km/h Fotoradary to Przekrę Gminn IP: *.net.stream.pl 22.03.12, 20:14
      Nie, oczywiście że nie należy zwalniać to tylko wieś i 100 mieszkańców , więc można ich powoli powybijać . Ręce opadają skąd się biorą takie tłumoki ???
      • Gość: driver Re: 100 zł za 19 km/h Fotoradary to Przekrę Gminn IP: *.dip.t-dialin.net 22.03.12, 21:25

Nie rozumiem, dlaczego niektórzy tutaj narzekają, że radary nabijają kasy gminom. Przecież wina leży po stronie kierowców, którzy nie przestrzegają odpowiedniej prędkości.
        Gminy nie będą zarabiały "na radarach" , jeżeli kierowcy będą jechali z przepisową prędkością. Przecież to logiczne.
        • Gość: zawodowy kierowca Re: 100 zł za 19 km/h Fotoradary to Przekrę Gminn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.12, 21:33
          "TRZEBA SIĘ ZBUNTOWAĆ I NIE DAWAĆ IM ZAROBIĆ.
          TYLKO JAK TO ZROBIĆ : przy 50 km/h silnik się dusi, a ja wychodzę z siebie.
          STRAŻNICY PÓJDĄ Z TORBAMI JAK BĘDZIEMY JEŹDZIĆ TAK WOLNO
          A MY NIE ZAROBIMY NA SUCHY CHLEB PRZEZ CAŁY DZIEŃ
          ( robię codziennie około 300 km )
          TYLKO GORZEJ JEŻELI ZACZNĄ SZUKAĆ INNYCH SPOSOBÓW ZAROBKOWANIA ;)))
          Wymyślą pewnie inne kuriozum."

POPIERAM - tylko żeby nie wymyślili "ALKOMATÓW" na każdym rogu ulicy
          • Gość: gościuuu Re: 100 zł za 19 km/h Fotoradary to Przekrę Gminn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.12, 08:29
            Gość portalu: zawodowy kierowca napisał(a):

> "TRZEBA SIĘ ZBUNTOWAĆ I NIE DAWAĆ IM ZAROBIĆ.
            > TYLKO JAK TO ZROBIĆ : przy 50 km/h silnik się dusi, a ja wychodzę z siebie.

A o zredukowaniu biegu uczyli na kursie? Mnie tam nic się nie dusi i z siebie nie wychodzę. Napraw auto skoro Ci się "dusi". A skoro nie potrafisz jechać 50km/h to kto wie czego jeszcze za kierownicą nie potrafisz, więc dla bezpieczeństwa swojego i innych zostań w domu.

> STRAŻNICY PÓJDĄ Z TORBAMI JAK BĘDZIEMY JEŹDZIĆ TAK WOLNO
            > A MY NIE ZAROBIMY NA SUCHY CHLEB PRZEZ CAŁY DZIEŃ
            > ( robię codziennie około 300 km )

I to Cię usprawiedliwia? Powyżej 100km dziennie i można już przepisy olewać?

> TYLKO GORZEJ JEŻELI ZACZNĄ SZUKAĆ INNYCH SPOSOBÓW ZAROBKOWANIA ;)))
            > Wymyślą pewnie inne kuriozum."
            > POPIERAM - tylko żeby nie wymyślili "ALKOMATÓW" na każdym rogu ulicy

A dlaczego nie??? Po pijaku też jeździsz??? Może stąd Twój problem z "duszeniem"??? Ja jestem za alkomatami wszędzie gdzie tylko się da i odbieraniem praw jazdy pijanym palantom.
            • only_the_godfather Re: 100 zł za 19 km/h Fotoradary to Przekrę Gminn 23.03.12, 09:27
              Jak się jedzie na odpowiednim biegu to silnik się nie dusi to raz. Dwa jazda o te 20 km/h szybciej daje nie wielką oszczędność czasu. Kiedyś robiłem eksperyment przejechałem trasę 140 km raz jadąc zgodnie z przepisami raz przekraczając dozwoloną o 20 km/h. jadąc szybciej zaoszczędziłem 10 minut czasu.
              • Gość: Juke Re: 100 zł za 19 km/h Fotoradary to Przekrę Gminn IP: *.adsl.inetia.pl 23.03.12, 13:34
                Mam cb radyjko i olewam te cale radary. Najsmieszniejsze jest to, ze jak jezdzę, a czesto jeżdzę to "koledzy" podaja nawet takie udogodnienia, ktory fotoradar jest nabity, a ktory nie, gdzie sie kreci nieoznakowana, gdzie stoja za krzakiem i ogolnie nawet gdzie w danej chwili misiaczki jadą. Takze albo kombinuj, albo plac frajerowe.
                • Gość: Adaś Re: 100 zł za 19 km/h Fotoradary to Przekrę Gminn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.12, 14:19
                  jechałem z prędkością 123km a był to teren zabudowany gdzie jak wiadomo obowiązuje 50km za parkingiem jadąc od Rudnik przez Michałów w stronę Radomska wyprzedzałem dwa samochody jadące przede mną radar ustawiono między budynkami ze sprzętem do koszenia trawy i budynkiem gdzie jest taka nieduża knajpka dostałem mandat 500zł i 10 punktów zdjęcie tyłu samochodu z nr .rejs.zrobiono na wysokości jezdni
                  i nie mam pretensji złamałem przepis najbardziej mi żal tych 10 punktów karnych
                  • Gość: robbek66 Re: 100 zł za 19 km/h Fotoradary to Przekrę Gminn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.12, 16:02
                    Widzę jednak dużą różnicę - 19 a 73
                    Na Twoim miejscu cieszyłbym się, tylko tyle.
                    Panowie, którzy analizują zdjęcia - NIE MACIE ZA GROSZ WYCZUCIA SYTUACJI !!!
                    Pozdrawiam Straż Gminną z Mykanowa.
                    • Gość: gościuuu Re: 100 zł za 19 km/h Fotoradary to Przekrę Gminn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.12, 16:45
                      A najgorsze jest to, że Ty nadal nie uważasz, że zrobiłeś coś złego. Nadal to straż gminna jest bee a nie Ty? Co za różnica, czy zdjęcie z tyłu czy z przodu? Z poziomu asfaltu czy 2m nad nim? Kolorowe czy czarno-białe? Przekroczyłeś prędkość? Przekroczyłeś. Więc przyjmij mandat z godnością na klatę i przestań się mazać jak panienka! Jak pajace z "uwaga pirat" co to pretensje mają, że ktoś ich zatrzymuje i do tego filmuje. Skoro taki jesteś poszkodowany to czemu odwołania nie złożyłeś?
                      • only_the_godfather Re: 100 zł za 19 km/h Fotoradary to Przekrę Gminn 23.03.12, 20:51
                        Ja wiem że straż gmina działa dla zysku a nie dla poprawy bezpieczeństwa. Ale dopóki będą tacy jelenie jak Ty co to przepisy mają w głębokim poważaniu a winę za dostany mandat zrzucają na wszystkich do okoła tylko nie na siebie to niech strzyga.Jak byś jechał przepisowo to byś mandatu nie dostał.Sam sobie jesteś winien więc nie płacz...trzeba było myśleć jak wciskałeś pedał gazu.
                        • Gość: robbek66 Re: 100 zł za 19 km/h Fotoradary to Przekrę Gminn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.12, 21:47
                          Upierdliwi jesteście Panowie.
                          Doczepiliście się jak rzep psiego ogona.
                          Tak. Gosciuuu i ten jego Bóg Ojciec.
                          Tak samo dopierd@laliście się jak pisałem na temat AUTOBUSU.
                          Czy Wy coś macie do ukrycia, czy tylko robicie z siebie takich prawiczków.
                          Straż Gminna powinna rozróżniać przewinienie od wariackich wyczynów młokosów na drodze.
                          Jeżdżę naprawdę ostrożnie i na szczęście nikogo nie zabiłem.
                          A zrobiłem "jeden milion kilometrów" przez 25 lat.
                          Niech się dopierd@lają ( tak jak Wy ) do innych i BASTA.
                          Skończyłem dyskusję z Wami.
                          • only_the_godfather Re: 100 zł za 19 km/h Fotoradary to Przekrę Gminn 23.03.12, 21:57
                            Widzisz w zyciu trzeba się umieć przyznać czasem że się popełniło błąd. Masz rację nie zawsze jadę przepisowo ale jak mi strzelą fotę to mówię trudno i płace a nie robię szum na forum.
                            Co do rozróżniania jakie kryterium powinna przyjąć? Tych co przekraczają o 19km/h nie łapać ale tych o 20 to już tak?A dlaczego tak? Przekroczyłeś prędkość to płacisz i już i przestań się nad sobą użalać.
                            Skoro jeździsz ostrożnie to czemu przysłali Ci mandat?widocznie nie jeździsz ostrożnie tyle w temacie, albo Ci się tak wydaje że jeździsz ostrożnie.
                            Fakt masz rację dalsza dyskusja nie ma sensu bo jesteś cholernie odporny na argumenty. Widzisz u innych to że przekraczają prędkość ale u siebie tego że źle zrobiłeś nie widzisz.
                            Cóż jak to mówią dyskusją z idiotami nie ma sensu bo najpierw sprowadzą Cie do swojego poziomu a potem pokonają doświadczeniem.
                            • Gość: m Re: 100 zł za 19 km/h Fotoradary to Przekrę Gminn IP: *.play-internet.pl 24.03.12, 05:45
                              Ale czlowieku do jakich bledow?! Skoro w tym chorym panstwie kazda sluzba "prewencyjna", jest z obligowana do generowania wartosci dodatniej, przy wykozystaniu wszystkich dostepnych srodkow, to na Rany Boga nie mow o pobodkach czysto prewencyjnych! Czy ty aby w tej swojej irracjonalistycznej doktrynie odzwierciedlasz co klamstwem a co prawda jest? Smiem twierdzic, ze NIE. I dlatego apeluje do ciebie zaczni dokonywac procesow myslowych, gdyż brak wlasnej nieskalanej propagandowo,ideowo mysli skutkuje czysta glupota!!!
                              • only_the_godfather Re: 100 zł za 19 km/h Fotoradary to Przekrę Gminn 24.03.12, 09:10
                                tak brakło argumentów to zmieniamy nick i zaczynamy innych obrzucać błotem. Widocznie dalej nie rozumiesz...trudno dopóki będą tacy jelenie jak ty dopóty wszystkie służby prewencyjne będą nastawione na zysk...
                              • Gość: 5 tys na miesiąc Re: 100 zł za 19 km/h Fotoradary to Przekrę Gminn IP: *.static.reseler.com 24.03.12, 21:24
                                odczep się od tego Państwa i emigruj
                                I spróbuj tam na ograniczeniu do 30 (jest dość powszechne w terenach zabudowanych) przekroczyć prędkość o 10 bo ci się wydaje że nikt nie chodzi tam po przejściu.
                                nawet ci zdjęcia w Niemczech ani Austrii nie wyślą a mandat naprawdę będzie bolał.
                                a te twoje milion to z palca strzepnięte po tym co wypisujesz.
                                Kup sobie cb i popychaj tam swoje głodne kawałki.
                          • Gość: gościuuu Re: 100 zł za 19 km/h Fotoradary to Przekrę Gminn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.12, 09:05
                            Człowieku to się odwołuj!!! Masz takie prawo!!! Idź do nich i powiedz, że zrobiłeś milion kilometrów i w związku z tym nie życzysz sobie "strzelania w plecy" przy prędkości 69km/h! Płaczesz, robisz z siebie ofiarę bo zbiedniałeś o 100zł i rozśmieszasz ludzi to idź jeszcze strażników rozśmieszyć! Niech chłopaki mają coś z życia. Powiedz im, że mają się dopierd.lać do wszystkich innych, ale nie do Ciebie bo Ty masz "immuniunium".
                            A może nie idziesz bo przed policją czy strażą robisz się potulny jak baranek i tylko tutaj żale potrafisz wylewać? Przekonany jesteś o swojej racji a nie potrafisz o jej udowodnienie walczyć tam gdzie trzeba? Tutaj zrozumienia, przynajmniej z mojej strony, nie znajdziesz.
                            • only_the_godfather przed policjantem wygąda to tak 24.03.12, 09:12
                              Panie władzo nie da się coś mniej, no panie władzo ale to tylko 19km/h no ja jeżdżę bezpiecznie to naprawdę nie da się coś mniej, przecież inni jeżdżą szybciej. Jak policjant mówi że nie da rady to pada odpowiedź dobra pisz pan ten mandat co będziemy po sądach chodzić.
                              • Gość: robbek66 Do Gościuuu i Bóg Ojciec razem wzięci parafianie.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.12, 16:14
                                Jesteście żałośni razem wzięci, a do kupy wspólnie jeszcze bardziej.
                                Tak samo opluwaliście mnie, jak AUTOBUS wjechał w bank.
                                "cuzamen" mości panowie
                                Co Wy jesteście parą ???
                                Nie zgadzam się z mandatem i złożyłem zażalenie do gminy Mykanów.
                                ( do 20 km/h jest dyspensa i wszyscy o tym wiedzą, nawet na RADARZE u pieczarek )
                                Zobaczymy co z tego wyjdzie. Dadzą odpowiedź to Was zawiadomię.
                                Póki co, myślę, że nie ma co robić afery.
                                Może płacenie haraczu strażnikom skończy się tak, jak u Pani Jaworowicz.
                                Była już taka akcja w Pomorskim !!!!
                                Zobaczymy, co z tego wyjdzie.
                                Pozdrawiam.
                                • only_the_godfather Re: Do Gościuuu i Bóg Ojciec razem wzięci parafia 24.03.12, 16:24
                                  Skończyły się argumenty to jest opluwanie innych?
                                  Co do dyspensy owszem jest ale do 10 km/h nawet o tym mówi nowa ustawa więc nie wiem skąd wiozłeś te 20 km/h. Cóż z mandatem się można nie zgadzać masz takie prawo, ale w Twoim przypadku dostałeś bo zasłużyłeś, a teraz płaczesz jak kobieta podczas menstruacji. cóż bywa nie każdy umie się przyznać do błędu, lepiej się nad sobą użalać i zwalać winę na wszystkich innych a u siebie nie widzieć przewinienia.
                                  • Gość: robbek66 Re: Do Gościuuu i Bóg Ojciec razem wzięci parafia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.12, 15:45
                                    Widzisz TŁUMOKU, że się gubisz w zeznaniach!
                                    Najpierw piszesz coś innego, a za chwilę zupełnie odwrotnie.
                                    Zależy do kogo piszesz.
                                    Trzeba po prostu mieć swoje zdanie w życiu, a nie tak jak Ty!
                                    Zawsze był niepisany pakt na radarach - jeździłem dużo to wiem.
                                    Nigdy za 20 na godzinę nie zatrzymywali, tylko że teraz dorwali się do "żłoba"
                                    takie TŁUMOKI jak Ty i myślą że jak wyrobią "normę" to dostaną medal.
                                    A g@wno - nawet im nikt nie podziękuje, tylko robią z siebie beznadziejnych tłumoków.
                                    Bo Gmina musi zrobić OBRÓT czyli zarobić na swoje wydatki.
                                    Pooglądaj sobie takiego, co filmował tych "magików" na fotozarabiarkach.
                                    Z życia wzięte.
                                    • only_the_godfather Re: Do Gościuuu i Bóg Ojciec razem wzięci parafia 25.03.12, 15:54
                                      mamusia woła cie na obiad krzycząc do ciebie tłumoku? fajnie masz w domu.
                                      Widzisz wychodzi twój poziom brakuje ci argumentów to obrzucasz innych błotem.
                                      Za przeproszeniem g**** wiesz a się rzucasz. Zawsze było że do 10 km/h nie łapią a powyżej tak.
                                      Nie będę z tobą dyskutował. sprawdza się maksyma nie dyskutuj z idiotą bo sprowadzi cie do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.
                                      • Gość: robbek66 Re: Do Gościuuu i Bóg Ojciec razem wzięci parafia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.12, 18:05
                                        Masz rację.
                                        Spadam stąd, bo pociągniesz mnie na DNO.....................................
                                        Pozdro.
                                    • Gość: gościuuu Re: Do Gościuuu i Bóg Ojciec razem wzięci parafia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.12, 15:05
                                      Podoba mi się Twój tok rozumowania :)
                                      Ktoś ma inne zdanie niż Ty = Tłumok
                                      Dwóch tłumoków = geje :)
                                      O strażników się nie martw. Nie zrobią z siebie większych tłumoków niż Ty z siebie robisz.
                                      • Gość: robbek66 Re: Do Gościuuu i Bóg Ojciec razem wzięci parafia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.12, 15:24
                                        Nie przeginaj Gościuuu, bo wcale nie pisałem, że jesteście gejami,
                                        tylko często piszecie w tych samych godzinach
                                        ( zobacz sobie na innych tematach )
                                        A pro po strażników to wystarczy przejrzeć You Tuba
                                        pełno jest przykładów w jaki sposób funkcjonariusze poprawiają bezpieczeństwo na drogach szczególnie gminnych i mój przypadek też jest tego przykładem
                                        (P.S. : to nie Ja pierwszy zacząłem ubliżać )
                                        • Gość: gościuuu Re: Do Gościuuu i Bóg Ojciec razem wzięci parafia IP: *.96.241.59.tvksmp.pl 26.03.12, 19:31
                                          Gość portalu: robbek66 napisał(a):

> Nie przeginaj Gościuuu, bo wcale nie pisałem, że jesteście gejami,

Ahh przepraszam za nadinterpretację :).

> tylko często piszecie w tych samych godzinach
                                          > ( zobacz sobie na innych tematach )

Ja takich statystyk nie prowadzę :)

> A pro po strażników to wystarczy przejrzeć You Tuba
                                          > pełno jest przykładów w jaki sposób funkcjonariusze poprawiają bezpieczeństwo n
                                          > a drogach szczególnie gminnych i mój przypadek też jest tego przykładem

Twój przypadek jest przykładem tego, że bezpieczeństwa nie poprawiłeś. I takich przykładów na You Tube też jest pełno.

> (P.S. : to nie Ja pierwszy zacząłem ubliżać )

To nie strażnicy pierwsi zaczęli się czaić z fotoradarami. To kierowcy zwiększyli zapotrzebowanie na te "strzały w plecy".
    • robbek66 Re: 100 zł za 19 km/h Fotoradary to Przekrę Gminn 25.03.12, 09:39
      Dobrze !
      Reasumując to od dzisiaj zaczynamy jeździć po bożemu
      Zobaczymy czy autorzy wpisów na tym forum potrafią się dostosować
      do obecnie panujących "kretyńskich" przepisów.
      Przez milion kilometrów nikogo nie zabiłem i jestem z tego dumny
      ( co byście nie napisali to piszę to z całą odpowiedzialnością )
      Narobiłem wiele błędów, nieraz płaciłem "pieczarkom" do kieszeni.
      Ale NIE ZGODZĘ SIĘ aby gminy nabijały kasę nie tylko sobie ale i FIRMOM wynajmującym im "fotozarabiarki" i nie przestrzegały podstawowych zasad "fer play".
      Dziękuję za wypowiedzi.
      Pozdrawiam.
      • robbek66 Ja też coś znalazłem - warto zobaczyć !!!!!!!!!!!! 25.03.12, 10:39
        Oto jak straż miejsko gminna zarabia pieniądze na swoje uposażenie,
        zamiast "pilnować porządku publicznego i wprowadzać ład i porządek na terenie im podległym."
        To nie moje wypociny, tylko cytat z kodeksu straży miejskiej.........

www.youtube.com/watch?v=R9tn-nozpio&feature=player_embedded
        www.youtube.com/watch?v=R5JHxWcICkU&feature=related
        • Gość: Antyradar Fajne te filmiki ktoś miał odwagę pokazać co robią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.12, 10:53
          www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=U9BBe9jHZp4
      • only_the_godfather Re: 100 zł za 19 km/h Fotoradary to Przekrę Gminn 25.03.12, 11:52
        Człowieku na zachodzie nie masz tolerancji do 10km/h przekroczysz to płacisz i nikt nie płacze. Przepisy zawsze będą "kretyńskie"dla tych którzy będą je łamać. Widzisz dużo jeżdżę i staram się stosować do przepisów czasami zdarza się że niestety ale przekroczę dozwoloną prędkość ale jak mnie złapią...na cóż robię to świadomie wiedząc że jak mnie złapią to zapłacę.
        Wszyscy dobrze wiedzą że fotoradary ustawione przez gminy są po to aby nabijać kasę ale skoro są "klienci" to gminy korzystają.
        • Gość: normalny Re: 100 zł za 19 km/h Fotoradary to Przekrę Gminn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.12, 14:00
          I właśnie z tym trzeba skończyć tłumoku jeden.
          Płacisz za za to że cię ktoś w wała robi.
          Dziwne te nasze potulne schylanie głowy przed kapłanem.
          Żenada.
          • only_the_godfather Re: 100 zł za 19 km/h Fotoradary to Przekrę Gminn 25.03.12, 14:29
            mama do ciebie wołała tłumoku jak wołała cie na obiad?
            Może by tak raczej zacząć od siebie i skończyć z nieprzepisową jazda? Pojedziesz przepisowo to nit cie w wała nie zrobi.
            • Gość: normalny Re: 100 zł za 19 km/h Fotoradary to Przekrę Gminn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.12, 14:50
              Ciekawy jestem jak ty jeździsz
              pewnie tak jak te kierowca bombowca
              co przypierd@lił w bank na wolności
              chciałbym cię zobaczyć za kierownicą TŁUMOKU
              • only_the_godfather Re: 100 zł za 19 km/h Fotoradary to Przekrę Gminn 25.03.12, 14:54
                Nie będę z tobą rozmawiał bo niestety zamiast przedstawiać argumenty umiesz tylko obrzucać błotem. Sprawdza się maksyma nie dyskutuj z idiotą bo sprowadzi cie do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.
                • Gość: normalny Re: 100 zł za 19 km/h Fotoradary to Przekrę Gminn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.12, 15:34
                  Widzisz Piotrze zaczynasz bredzić brakuje ci słów i tyle.
                  Ja też nie mam ochoty z tobą gdakać bo nic z tego nie wyniknie.
                  A przypomnij sobie jak się puszyłeś 29 lutego
                  pamiętam jak dziś tego kierowcę autobusu broniłeś go jak brata
                  albo kumpla po fachu
                  taki jesteś zawodowy?
                  • only_the_godfather Re: 100 zł za 19 km/h Fotoradary to Przekrę Gminn 25.03.12, 15:51
                    Nie wiem w ogóle o czym do mnie piszesz. co do wypadku autobusu mam na ten temat własne zdanie i tyle.
                    • Gość: normalny Re: 100 zł za 19 km/h Fotoradary to Przekrę Gminn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.12, 18:10
                      AMEN - czyli niech się stanie Boże Ojcze wola twoja - nie GDAKAJ JUŻ WIĘCEJ.
        • Gość: g piotrze wez sie lepiej do pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.12, 14:59
      • Gość: gościuuu Re: 100 zł za 19 km/h Fotoradary to Przekrę Gminn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.12, 15:15
        robbek66 napisał:

> Ale NIE ZGODZĘ SIĘ aby gminy nabijały kasę nie tylko sobie ale i FIRMOM wynajmu
        > jącym im "fotozarabiarki" i nie przestrzegały podstawowych zasad "fer play".

Tak jest! Nie gódź się! Zrób jakąś pikietę, miasteczko namiotów pod siedzibą straży gminnej czy coś. Pokaż im, że się nie zgadzasz, zamiast z tłumokami tu pisać :). Walnij na transparencie napis "3 x nie" i idź protestować :). A to wszystko bo 100zł panience ubyło :).
        Fer play? Od siebie zacznij.
    • Gość: CoRobiStraż Podsumowanie działalności Straży Miejskiej do 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.12, 09:52
      www.wiocha.pl/491408,Straz_miejska_powolana
      www.wiocha.pl/512264,Glupota_Strazy_Miejskiej
      www.wiocha.pl/477709,Straz_Miejska
    • Gość: miłośnik you tuba Strażnik Miejski to brzmi dumnie a i mundur lśni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.12, 12:21
      Jak wy się nie wstydzicie publicznie takie bzdury wygadywać na tych dzielnych mundurowych ?
      • Gość: Jajakim Re: Strażnik Miejski to brzmi dumnie a i mundur l IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.12, 09:48
        Jakaś miernota samochodowa dostała mandat bo przekroczyła 19km/h i robi rajwach na forum Adaś jechał 123 /h zabulił i do nikogo niema żalu
        w większości z nas jeżdzi łamiąc przepisy tylko jednym się udaje a innym nie i miernota płacze bo stówkę ma zapłacić za fotkę tfu k...a wstyd
        wk.....a mnie to podbijanie piłeczki prze forumowiczów
        • robbek66 Re: Strażnik Miejski to brzmi dumnie a i mundur l 27.03.12, 20:12
          WQRWIŁEŚ mnie "miernoto jedna" do bólu !!!
          To nie chodzi o tą "stówkę" tylko o zasadę "jajorzu wredny".
          Kiedyś były zasady i kodeks honorowy na radarach.
          Wszyscy płacili i wszyscy brali, bo nie da się jeździć zawodowo zgodnie z przepisami.
          Ale wszyscy byli honorowi.
          A teraz młode "gó...arze" dorwali się do 'fotozarabiarek" i nie mają żadnych zasad.
          • Gość: gościuuu Re: Strażnik Miejski to brzmi dumnie a i mundur l IP: *.96.241.59.tvksmp.pl 27.03.12, 20:40
            robbek66 napisał:

> Kiedyś były zasady i kodeks honorowy na radarach.

Teraz też są zasady i kodeks. Mówią o tym, że za przekraczanie prędkości się płaci.

> Wszyscy płacili i wszyscy brali, bo nie da się jeździć zawodowo zgodnie z przep
            > isami.

A to ci ciekawe stwierdzenie. Nie da się, czy nie opłaca się? Bo to jednak dwie różne sprawy.
            • robbek66 Re: Strażnik Miejski to brzmi dumnie a i mundur l 27.03.12, 21:04
              A Ty jak już zabierzesz głos, to już się mokro w majtkach robi.
              Sorry, ale lepiej się do mnie nie odzywaj.
              Zachowujesz się, jak byś nie znał życia, a przede wszystkim,
              czy Ty czasami jeździsz samochodem ? To pytanie retoryczne.
              Lepiej nie odpowiadaj, bo nie mam ochoty z Tobą "gęgać"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka