Dodaj do ulubionych

Gdzie najtaniej ubezpieczenie OC

03.04.12, 20:54
Jak w temacie gdzie najlepiej ubezpieczyć (OC) auto ?
Obserwuj wątek
    • Gość: net Re: Gdzie najtaniej ubezpieczenie OC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.12, 21:21
      w mięsnym
      • taniarada Re: Gdzie najtaniej ubezpieczenie OC 03.04.18, 06:20
        Gość portalu: net napisał(a):

> w mięsnym
        Mięsny też dobry.
        • taniarada Re: Gdzie najtaniej ubezpieczenie OC 15.05.18, 22:47
          Ba chyba najlepszy.
    • barm-an1 Re: Gdzie najtaniej ubezpieczenie OC 03.04.12, 22:38
      Mi wyszło najtaniej w Axa Direct. Mają taką promocję że jak się poda kod innego OC to dają zniżkę chyba 50 zł więc polecam. Możesz podać taki numer 2775350
    • Gość: hvacrse Re: Gdzie najtaniej ubezpieczenie OC IP: 188.95.29.* 03.04.12, 23:17
      jedziesz trasą na katowice, za estakadą zjazd na bohaterów katynia i na wprost masz takie biuro które prowadzi wiele róznych ubezpieczalni, nazwy nie pamiętam ;)

sam tam ubezpieczam od 2 lat i polecam - zawsze znajdą najtańszą ofertę, aktualnie mam hdi, wcześniej zrobili mi w axe
      • Gość: Cała prawda Re: Gdzie najtaniej ubezpieczenie OC IP: 82.160.132.* 03.04.12, 23:31
        jeśli nie masz więcej niż 30 lat to najtaniej będzie w You Can Drive - Ergo Hestia.

Oblicz składkę oraz pobierz kod promocyjny na www.rabatydirect.pl

Pozdrawiam.
        • januszek1945 Re: Gdzie najtaniej ubezpieczenie OC 04.04.12, 06:00
          Żadna łaska. W PZU zapłaciłem "aż" o 4 zł więcej.
        • januszek1945 Re: Gdzie najtaniej ubezpieczenie OC 04.04.12, 08:15
          Co to za bydlę ten "gość"?
      • Gość: Dentist Re: Gdzie najtaniej ubezpieczenie OC IP: *.play-internet.pl 27.09.12, 15:13
        Też mam hdi ale już bezpośrednio u nich to załatwiałem. Trudno się chwalić warunkami i wysokoscią składki bo pewnie każdy ma inne, ale mi wyszło w porównywarce najtaniej. W sumie niezły sposób żeby sobie wybrać, chociaż trochę się różnią te stawki.
    • Gość: s Re: Gdzie najtaniej ubezpieczenie OC IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.12, 09:37
      i tak oto się odezwała częstochowska kultura ....
      • Gość: sewek Re: Gdzie najtaniej ubezpieczenie OC IP: 188.95.28.* 04.04.12, 10:14
        Ja osobiście ubezpieczam od 2 lat w AXA DIRECT. Przy max. zniżkach, myślę, że taniej się nie znajdzie. 2 lata temu pytałem u kilku ubezpieczycieli, podobnych jak AXA, a także u tego na Bohaterów Katynia i nigdzie taniej nie wyszło. A Assistance mają po prostu super. Wiem, bo już nie raz korzystałem :). Ogólnie polecam.
    • boozar Re: Gdzie najtaniej ubezpieczenie OC 04.04.12, 11:19
      Podaj dane samochodu (model pojemność rocznik), swój wiek i zniżki jakie masz, wtedy można sprawdzić. Każdy samochód wychodzi inaczej, dla jednego najtaniej będzie w Axa, dla innego w HDI czy Hestii.
      pozdrawiam
    • Gość: az Re: Gdzie najtaniej ubezpieczenie OC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.12, 14:05
      Jedne z najtańszych ubezpieczeń OC oferuje MTU. O ile pamiętam to taki mariaż Ergo Hestii i Poczty Polskiej.
      Miałem kilka lat u nich OC i teraz wróciłem ponownie do tego towarzystwa. Poleciłem rodzinie - zrobili kalkulację i też się do nich poprzenosili. Nawet 50 zł "drogą nie chodzi". Nie wymagają historii ubezpieczenia - sami sobi to sprawdzają - więc kłopot z bieganiem po oddziałach odpada. Jak się kończy ubezpieczenie to terminowo przysyłają nowy blankiecik na kolejny okres. Bez tej całej bieganiny po oddziałach, szukaniu agenta itp. Można ubezpieczyć się na Poczcie, można przez telefon (jakieś 10 minut rozmowy i po sprawie - polecam)
    • Gość: do w/w [...] IP: *.adsl.inetia.pl 04.04.12, 21:33
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • patnet Re: Gdzie najtaniej ubezpieczenie OC 10.04.12, 22:57
        Dziękuje wszystkim *Zdrowym za ludzkie odpowiedzi mam już wytypowane 3 ubezpieczalnie

Pozdrawiam
      • piotr.1111 Re: Gdzie najtaniej ubezpieczenie OC 22.05.12, 21:37
        Liberty Direct - oferta specjalna dla nowych klientów

Instrukcja jak skorzystać z 3 rabatów na ubezpieczenia komunikacyjne w Liberty Direct.

promocje-oc.pl/
        Najtańszy kalkulator OC AC z dodatkowymi promocjami aż (3 zniżki na raz).
        · -5% za zakup online
        · -5% za płatność kartą
        · -100zł za zakup OC + AC, lub -50zł za zakup OC (Kod Promocyjny: 88615646 )

Jak kupić tańsze ubezpieczenie - poradnik "krok po kroku"

1. Skopiuj Kod Promocyjny: 88615646

2. Otwórz poniższy link, aby przejść do promocyjnego kalkulatora i wykorzystać wszystkie promocje:

www.libertydirect.pl/partnerzy/20110715c/?partner_portal_id=211&tduid=mgm
        3. Wybierz markę pojazdu i kliknij Oblicz składkę (naliczona zostanie zniżka) -5% za zakup online

4. W polu "Kod promocyjny" wklej: 88615646 (naliczona zostanie zniżka) od -50zł (OC) do 100zł (OC+AC)

5. Wybierz płatność kartą (naliczona zostanie zniżka) -5% za płatność kartą

Polecam sprawdzone ubezpieczenie
        zapraszam do skorzystania z rabatów
        AGENT UBEZPIECZENIOWY
        LIBERTY DIRECT
        Piotr Polański
        789-045-582

Dane zawarte w tym ogłoszeniu mają jedynie charakter podglądowy i nie stanowią oferty handlowej
        • yanoooosh Re: Gdzie najtaniej ubezpieczenie OC 23.05.12, 00:12
          Zależy co chcesz ubezpieczyć , ile masz prawko , czy auto ma współwłasciciela itp.

Ja - 27 lat , Prawo jazdy 3 lata (bezszkodowe) , 3 auto , wszystkie ubezpieczane w axie razem z współwłaścicielem ojcem 60 % zniżki , właśnie przeniosłem się do Mtu wyszło 150 zł taniej niż axa.

Axa jest dobra na pierwszy raz później albo oc drożeje (co mnie śmieszy) albo stoi w miejscu , w zależności chyba od kaprysu.

Prosty test zrobiłem wchodząc na axa i obliczając składkę jako nowy klient i poźniej dzwoniąc na infolinię podając swój numer klienta kiedy byłem z nimi już 3 rok i odziwo jako nowy klient wyszło taniej.

Dziwne ??

Aha 2 auta które miałem u nich ubezpieczone sprzedałem , nie były rozbite ani nic z tych rzeczy to tak żeby była jasność.
          • sanczezo Re: Gdzie najtaniej ubezpieczenie OC 29.12.13, 13:05
            a slyszales o markecie ubezpieczen?

chociaz mozemy pisac o axach i innych nie wiadomo ile, a tak naprawde to link 4 ma dzisiaj najlepsze ubezpieczenia (tanie i dobre dodatkowe pakiety), jesli sie kupuje przez internet to rowniez znizki. I jak sie karta placi, to jeszcze kilkadziesiat zlotych do przodu. I mozna punktami payback placic. ubezpieczenia.eii.com.pl/link4/index.html
          • leon.sas Re: Gdzie najtaniej ubezpieczenie OC 13.05.18, 15:24
            Już niedługo na http//:szukamagenta.pl znajdziesz Agentów najbliżej siebie, wyślesz do nich zapytanie i załatwisz wszystko z domu i od ręki. Pamiętaj - Twój Sąsiad jest Agentem:)
    • gl23 Re: Gdzie najtaniej ubezpieczenie OC 23.05.12, 12:40
      Ja ubezpieczyłam się na ulicy Gajowej 44 , byłam tam przypadkowo jest bardzo miła i konkretna obsługa , duży wybór ubezpieczeń. A przy okazji jest i biuro podróży.
    • komicznee Re: Gdzie najtaniej ubezpieczenie OC 23.05.12, 13:13
      Tylko MTU
      Ford Mondeo 2002r silnik 2.0
      koszt OC NA CAŁY ROK 250 ZŁ
      • Gość: gościu Re: Gdzie najtaniej ubezpieczenie OC IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.06.12, 15:30
        Sorry, ale pytanie na forach o najtańsze OC mija się z celem, bo co użytkownik to inne towarzystwo. Najlepiej samemu sprawdzić przez neta, na ipolisa.pl/, bo to najfajniejsza porównywarka.
        • Gość: abc Re: Gdzie najtaniej ubezpieczenie OC IP: *.Netcominternet.pl 27.09.12, 21:06
          porownywarka nie mowi prawdy, po rozmowie z konsultantami te stawki wychodza roznie. Mnie najlepiej wyszlo w Aviva. Po przesiadce z AXY 100 zl w kieszeni, a Proama swoje 70% znizki niech sobie wsadzi w d... . 200 zl drozej!
          • Gość: Cała prawda Mi najtaniej OC wyszło w Liberty Direct IP: *.tktelekom.pl 28.09.12, 22:25
            Z OC to jest tak, że te ceny są bardzo subiektywne i za bardzo nie da się ich porównać.

Tak naprawdę na cenę polisy OC składa się wiele czynników.

Mi w tym roku wyszło najtaniej w Liberty Direct. Po skorzystaniu z dodatkowych zniżek za OC zapłaciłem 302 zł na cały rok. Opis zniżek tutaj: lepszeoc.pl/Kod-promocyjny-liberty-direct-dodatkowa-znizka

Moim zdaniem warto zawsze sprawdzić jak największą ilość ofert. Można to zrobić przez internet - mi wystarczyły ze 2 godz. - udało mi się "uratować" 300 zł.
      • cinkibolek Re: Gdzie najtaniej ubezpieczenie OC 03.11.14, 16:50
        .....takie bajki to możesz wciskać dzieciom. A może po dokładniejszym przeliczeniu 150, MTU dolicza do pojazdu starszego niż 12 lat
    • Gość: Gość Re: Gdzie najtaniej ubezpieczenie OC IP: *.devs.futuro.pl 15.02.13, 12:21
      Zanim po raz kolejny zadasz takie głupie pytanie, odwiedź serwis Ubezpieczenie OC i dowiedz się, co właściwie kupujesz. Wtedy zdasz sobie sprawę, że co kierowca, to inna składka, że różnice między najtańszą a najdroższą wynoszą średnio aż 260%, itp. itd.
    • Gość: sdirect Re: Gdzie najtaniej ubezpieczenie OC IP: *.centertel.pl 19.04.13, 15:20
      ciężko powiedzieć w jakim towarzystwie jest najtansze oc wszystko zależy od wielu czynników dla jednego to będzie mtu,axa czy liberty dla innego nawet pzu. Jeśli ktoś chce znaleźc najtansze ubezpieczenie lub poprostu ma jakis kłopot i chce porady zapraszam na portal mojej multiagencji www.sdirect.pl lub poprostu proszę zadzwonić na 516783805. Mamy w ofercie ponad 10 towarzystw oraz ceny korzystniejsze niż polisy zawierane przez internet. Sprawdzić nie zaszkodzi zapraszam
    • Gość: ArturHonda Re: Gdzie najtaniej ubezpieczenie OC IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.13, 18:47
      Polecam biuro przy Bohaterow Katynia, nigdzie lepiej nie wyliczą ubezpieczenia, miła szybka obsługa, a biuro nazywa sie Pewniak, ubezpieczam kilka samochodow i szczerze polecam!
      • timoneqq Re: Gdzie najtaniej ubezpieczenie OC 25.03.18, 00:11
        taniej masz on-line www.bank.czest.pl/ubezpieczenia-komunikacyjne.html
    • Gość: gość89 Re: Gdzie najtaniej ubezpieczenie OC IP: *.centertel.pl 29.04.13, 18:41
      Teraz są narzędzia , które pozwalają na samodzielne szybkie sprawdzenie gdzie jest najlepsza oferta OC, jak np ten kalkulator
      www.cuk.com.pl/kalkulatory-ubezpieczen
      • sanczezo Re: Gdzie najtaniej ubezpieczenie OC 29.12.13, 13:06
        tak naprawde to link 4 ma dzisiaj najlepsze ubezpieczenia (tanie i dobre dodatkowe pakiety), jesli sie kupuje przez internet to rowniez znizki. I jak sie karta placi, to jeszcze kilkadziesiat zlotych do przodu. I mozna punktami payback placic. ubezpieczenia.eii.com.pl/link4/index.html
    • wisniewski66 Re: Gdzie najtaniej ubezpieczenie OC 30.04.13, 10:33
      Według mnie, najlepszą opcją ubezpieczenia są ''Centra usług finansowych" czyli poprzez doradców.....Mamy możliwość przeglądu pełnej listy ofert, także w konkurencyjnych cenach przygotowywanych tylko pod doradztwo..... polecam Ci......warto spróbować:D
    • geminipolska Re: Gdzie najtaniej ubezpieczenie OC 15.10.14, 11:07
      Zapraszam do skorzystania z usług profesjonalnych doradców finansowych Gemini Polska nasz dział ubezpieczeniowy przygotuje Panu najkorzystniejszą ofertę ubezpieczenia OC na rynku.
      • lenari Compensa 03.12.14, 16:09
        Nie wiem czy jest najtańsze, bo nie szukałan alternatywy tylko wykupiłam w Compensa, bo mam u nich też kilka inne ubezpieczenia i fundusze i są dla mnie sprawdzeni. Raczej nie mam tak, że wykupije samo OC tylko jednak wolę się zabezpieczyć także AC, więc wykupiłam od razu cały pakiet. Przy całych zestawach już nie tylko cena, ale też jakość i warunki mają znaczenie.
        • monika1523 Re: Compensa 06.12.14, 18:05
          Dobra firma, więc nie sprawdzałem czy tanie , zwłaszcza że OC jest stałe i zależy od określonych czynników. Ubezpieczam samochód u nich bo przekonałem się o rzetelności firmy ,przy innych ubezpieczeniach.
          • zgrabna90 Re: Compensa 26.02.15, 21:30
            A jak jest w compensa assistance? Można liczyć na auto zastępcze w razie stłuczki?
      • polla50 Re: Gdzie najtaniej ubezpieczenie OC 14.12.14, 13:22
        A jak oceniacie ubezpieczenia komunikacyjne w firmie Liberty Ubezpieczenia? Chodzi mi konkretnie o ten pakiet www.lu.pl/komunikacyjne/ubezpieczenie-ac.html a raczej jak wygląda kwestia współpracy z liberty przy wypłacie odszkodowania. No i czy ten dodatkowy pakiet assistance, gdzie jest ta pomoc telefoniczna faktycznie się przydaje? Sama składka wychodzi niedrogo, no ale wiadomo, że trzeba wszystkie warunki dobrze przeczytać, żeby się później nie okazało, że ubezpieczenie czegoś nie obejmuje.
    • blame_hofmann Re: Gdzie najtaniej ubezpieczenie OC 04.12.14, 15:35
      w mBanku
      synowiec.czest.pl/ubezpieczenia-komunikacyjne.html
    • dorota-zak Re: Gdzie najtaniej ubezpieczenie OC 16.02.16, 13:08
      Każda z firm tutaj napisze "u nas" :) dlatego najlepiej skorzystać ze wszelakich porównywarek, typu najtaniejuagenta.pl/kalkulator-oc-ac, rankomat, ubea i samemu porównać, skontaktować się z 2-3 najtańszymi i negocjować dodatkową obniżkę :)
    • abarzur Re: Gdzie najtaniej ubezpieczenie OC 01.05.18, 18:38
      Najtaniej można znaleźć na Jazdy próbne, tanie OC jest tam porównywarka nawet 55 firm ubezpieczeniowych, poza tym można znaleźć w jednym miejscu ofertę darmowych jazd próbnych różnymi modelami samochodów :)
    • leon.sas Re: Gdzie najtaniej ubezpieczenie OC 13.05.18, 15:25
      Już niedługo na szukamagenta.pl znajdziesz Agentów najbliżej siebie, wyślesz do nich zapytanie i załatwisz wszystko z domu i od ręki. Pamiętaj - Twój Sąsiad jest Agentem:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka