Dodaj do ulubionych

Powstaje Chór Filharmonii Częstochowskiej. Masz...

29.05.12, 19:58
"Kandydaci nie muszą więc mieć wykształcenia muzycznego..."
gratulacje! Amatorski chór pobierający za swoją pracę pieniądze! Marnotrawstwo publicznych pieniędzy!
To jakby szpital szukał lekarza i dał ogłoszenie: "kandydaci nie muszą mieć ukończonej medycyny". Skandal! Panie Siadlak WSTYD!
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Powstaje Chór Filharmonii Częstochowskiej. Ma IP: *.net.stream.pl 30.05.12, 12:11
      He he na to samo zwróciłem uwagę :) Kolejny babok chór nie będzie dużo kosztował policzmy 24 osoby za minimalną krajową 1400 brutto to 33600 zł. na rok to ponad 400 tyś. zł czy miasto na to stać??? Ile miasto kosztowało by wynajęcie na pare koncertów miesięcznie lub rocznie profesionalnego chóru myślę że nie więcej niż 200 tyś. Złoty interes dla miasta. I jeszcze jedno kto pójdzie do takiego chóru za najniższą krajową czytający nuty, świetnie śpiewający itd.... Zresztą w artykule pisze że nie wszyscy śpiewający w obecnym składzie zgodzili się brać dalej w tym udział czyżby coś wiedzieli?. Trochę dużo kasy jak za utrzymywanie amatorów...
      • Gość: mieszkaniec Re: Powstaje Chór Filharmonii Częstochowskiej. Ma IP: *.play-internet.pl 30.05.12, 12:36
        Inicjatywa ciekawa tylko kto to będzie finansował.Coraz więcej różnych może i ciekawych rzeczy powstaje lub chce powstać,tylko każda propozycja chce być finansowana lub sponsorowana!!!
        Np czy ktoś potrafi napisać czy w tym roku w lato będzie występował jakiś zespól w niedzielę w parku.Występy cieszyły się co roku dużym zainteresowaniem ludzi w różnym wieku.
    • atoning Re: Powstaje Chór Filharmonii Częstochowskiej. Ma 23.09.12, 02:06
      Moja odpowiedź, jako odpowiedź zawodowego muzyka (nie, nie śpiewaka) kontynuującego edukację na akademii muzycznej (żeby była jasność, że mam trochę większe pojęcie w tym temacie niż państwo przede mną).
      Otóż - to, że Siadlak nie wymaga wykształcenia muzycznego nie oznacza, że weźmie kogoś kto słabo śpiewa. Nie oznacza to również, że chór będzie amatorski. Polecam posłuchać sobie nagrań tego chóru, najlepiej z jego oficjalnej strony internetowej. To wcale nie jest amatorskie śpiewanie, sam byłem nieźle zaskoczony tym, że częstochowski zespół może reprezentować taki poziom artystyczny. Każdy, kto zechce śpiewać w tym chórze, będzie musiał przejść indywidualne przesłuchanie, które to zdecyduje o przyjęciu lub nie przyjęciu danej osoby do składu.
      Inaczej wygląda przyjęcie do pracy kogoś, kto ma leczyć ludzi a inaczej kogoś, kto ma śpiewać. Umiejętności potencjalnego lekarza nie sprawdzi się w godzinę, natomiast w przypadku śpiewaka czy instrumentalisty jest to już możliwe - oczywiście z odpowiednim programem.
      Zapewniam więc i uspokajam, że chór Filharmonii Częstochowskiej nie jest marnotrawstwem miejskich funduszy.
      • Gość: gość Re: Powstaje Chór Filharmonii Częstochowskiej. Ma IP: *.net.stream.pl 23.09.12, 08:44
        Chór już dawno śpiewa skład cały wybrany i teraz powiem ci jeszcze że ze starego składu Colegium Cantorum została garstka osób więc mówienie o poziomie który posłuchałeś na stronach jest nie trafiony nagrania są z przed wielu lat kiedy chór był 40-50 osobowy. Dla mnie marnotrastwo miejskiej kasy. I proszę pokaż mi amatora który czyta nuty i potrafi z nich zaśpiewać np. Alleluja z Oratorium Mesjasz.
        • Gość: widz filharmonii Re: Powstaje Chór Filharmonii Częstochowskiej. Ma IP: *.play-internet.pl 23.09.12, 09:55
          Wszystkie propozycje są ciekawe tylko kto to ma finansować.W każdej branży coś nowego powstaje -może i słusznie i ciekawie-tylko wszyscy szukają sponsorów .A z tym jest coraz gorzej.
          I najważniejsze skąd wziąść ludzie którzy będą odpłatnie chcieli oglądąć daną imprezę.Na razie program filharmonii na miesiąc pażdziernik jest bardzo skromny i moim zdaniem mało ciekawy.Ale może jakaś impreza rozrywkowa lub operetka do Częstochowy przyjedzie.Życzę Dyrekcji zorganizowania ciekawych imprez nie tylko dla dzieci.Bo budynek po remoncie wygląda na ciekawy-tylko teraz trzeba więcej ciekawych imprez dla melomanów.
    • wdmuchowski Pozostaję do końca nieskromny - to moje pomysły... 23.09.12, 15:30
      Panie Siadlak, co Pan plecie do licha? O jakim światowym poziomie z taką Pańską mentalnością wiejską??
      Ma Pan obowiązek zatrudniania na etat wyłącznie osoby w wyższym wykształceniem muzycznym i te, które śpiewały aktywnie w chórach Akademii Muzycznej i musi Pan w chórze mieć pod ręką kilku swoich solistów i to znakomitych - o! Wtedy może coś Pan i isiągnie, ale nie z tym tępakiem, wiadomo o kogo tu chodzi ... Na niego już dawno czeka emerytura komunistyczna!
    • Gość: wdmuchowski Re: Powstaje Chór Filharmonii Częstochowskiej. Ma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.12, 15:33
      W 100% się zgadzam, ale tam o wszystkim decyduje nie Siadlak. Siadlak jak będzie marionetka w rękach tych bęcwałów, to nie osiągnie nic.
    • Gość: odpoqiedz nizej Re: Powstaje Chór Filharmonii Częstochowskiej. Ma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.12, 15:34
      w 100% się zgadzam
    • wdmuchowski Re: Powstaje Chór Filharmonii Częstochowskiej. Ma 23.09.12, 15:36
      Już napisałem niżej, że w 100% się zgadzam: amatorszczyzna Kozery i Matyjaszczyka do niczego dobrego nie doprowadzi.
      • Gość: drygent Re: Powstaje Chór Filharmonii Częstochowskiej. Ma IP: *.dynamic.chello.pl 23.09.12, 17:41
        A co mi po wykształconych prawnikach .Jak jest bezprawie lub Po wykształconych profesorach Niesiołowskim lub Bartoszewskim .Banialuki posuwasz wydmuchowski.Bez pozdrowienia.
        • Gość: do drgawek Re: Powstaje Chór Filharmonii Częstochowskiej. Ma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.12, 19:11
          "drgawko" tobie tylko banialuki w głowie partaczko ty nędzna jedna
          • Gość: drgawka Re: Powstaje Chór Filharmonii Częstochowskiej. Ma IP: *.dynamic.chello.pl 23.09.12, 20:33
            Oglądałeś banialuki na wyborach Białorusi wydmuszka? Tam się dzieje.
            • Gość: do drgawki Re: Powstaje Chór Filharmonii Częstochowskiej. Ma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.12, 01:30
              głupia ty baba, szkoda słów
    • wdmuchowski Re: Powstaje Chór Filharmonii Częstochowskiej. Ma 23.09.12, 15:38
      .....................

goscik1234 napisał(a):

> "Kandydaci nie muszą więc mieć wykształcenia muzycznego..."
      > gratulacje! Amatorski chór pobierający za swoją pracę pieniądze! Marnotrawstwo
      > publicznych pieniędzy!
      > To jakby szpital szukał lekarza i dał ogłoszenie: "kandydaci nie muszą mieć uko
      > ńczonej medycyny". Skandal! Panie Siadlak WSTYD!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka