Dodaj do ulubionych

Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy pod...

12.06.12, 14:57
Sądzę, że wojta należy przede wszystkim odwołać ze względów zdrowotnych.Uniemożliwił bowiem ostatnio Komisji Rewizyjnej Rady Gminy Rędziny przeprowadzenie przedmiotowej kontroli dotyczącej własnie uzasadnionego podejrzenia niegospodarności w gminie.Najpierw wójt zażądał!!! od członków komisji rewizyjnej okazania - uwaga- dokumentów tożsamości, a potem gdy radni takowe okazali - nie wpuścił ich do gabinetu i odmówił wydania stosownych dokumentów, ktore członkowie komisji mieli skontrolować!!! Kazdego z nas zastanawia bardzo dziwne zachowanie Waldemara Chmielarza a przede wszystkim jakie wymieniony ma kwalifikacje oraz umocowania prawne aby legitymować radnych, ktorych przecież zna od kilkudziesięciu lat :D:D:D:D:D:D:D:D:D
Czy tak postępuje zdrowy na ciele i umyśle funkcjonariusz publiczny wojt, ktory rzekomo nie ma sobie nic do zarzucenia ? !
Obecnie od kilku miesięcy w Prokuraturze toczy się postępowanie karne w sprawie mozłiwej niegospodarności w jednostce podlegającej wójtowi GZK Rędziny.Cierpliwie czekamy na rozstrzygnięcie prokuratorskie.
Czy Chmielarzowi faktycznie zalezy na mieszkańcach gminy, ktorych znieważa poprzez niewłasciwe traktowanie demokratycznie wybranych radnych, czy tylko ma w tym prywatny interes aby zasiadać na stanowisku wójta tej gminy?
Bardzo jeszcze ciekawa i warta uwagi rzecz: otoż wojt gminy uniemożliwił na terenie gminy osobom prywatnym budowę przydomowych oczyszczalni ekologicznych, wmawiając tym ludziom, że będzie budowana sieć kanazlizacji dla wszystkich mieszkańców gminy.Prosze sobie wyobrazić, ze nie dość, ze tej kanalizacji w gminie do tej pory nie ma mimo zacięgniętego wielomilinowego ( 10 mln) złotych kredytu z WFOSiGW w Katowicach, to jeszcze nie można na własny koszt wybudować ekologicznego szamba, ktorych budowę zablokował wczesniej własnie Chmielarz gdy posiadal większość w radzie gminy przez ostatnie dwie kadencje!!!
Poza tym jeśli chodzi o tzw niegospodarność to wójt Chmielarz "zapomniał" powiedziec dziennikarzowi "woborczej", iż Wojewoda śląski w wydanym rozstrzygnięciu nadzorczym zarzucił wojtowi fakt. iż pieniądze przeznaczone dla zaspokojenia potrzeb gminnej komisji mającej między innym i za zadanie rozwiązywać problemy alkoholowe w sumie ponad 150 tysięcy złotych - przeznaczył na mało istotne rzeczy na terenie gminy!!!
Poza tym mieszkańcy osiedla w Rędzinach zalegają z płątnościami za czynsz w lokalach podlegajacych ZGMiK Rędziny.Jest to w sumie kilkaset tysięcy złotych.Czy Chmielarz spowodował, iż od lokatorów pieniądze te zostana "ściągnięte" zgodnie z prawem czy po prostu dane mu przez kierownika ZGMiK w Rędzinach doku menty cisnął do biurka i zalegaja tam do dnia dzisjeszego, a pozostali mieszkańcy dopłaca ponownie do osiedla na koniec rokyu nie mniej niż 600 tysięcy złotych!!!
Mam nadzieję, że Komitet przedstawi opinii publicznej bardzo rzetelnie sporzadzone merytoryczne uzasadnienie odwołania Chmielarza ze stanowiska wójta.
Jeszcze chciałbym przytoczyć bardzo ciekawa rzecz, a mianowicie to, że Chmielarz na 10 lat urzędowania ponad 3 i pół roku spędził w podrożach służbowych, z ktorych zgarnął do kieszeni blisko 100 tysięcy złotych.Na to sa porazające twarde dowody w postaci podpisanych przez Chmielarza dokumentow na stronie internetowej redziny.pun.pl w zakładce - "ważne informacje z gminy"
Nadszedł najwyższy juz czas, aby wreszcie rzetelnie rozliczyć Waldemara Chmielarza z jego dotychczasowych "dokonań" na rzecz gminy Rędziny.
Obserwuj wątek
    • Gość: Inny Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.dynamic.chello.pl 12.06.12, 16:56
      A może mieszkańcy gminy Mstów obudzą się i zobaczą jak jest w ich gminie?
    • Gość: Ziko Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.12, 20:51
      Pięknie Pięknie opisałeś prawdę nareszcie ktoś się za tego nieroba weźmie ,myślę że szybko to nastąpi.A ty Walduś do Chemicznej nie wrócisz chyba że cie na lotnisko zatrudnią do zamiatania pasa startowego he ,he, !!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: rozsadek Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.sfc.pl 12.06.12, 21:23
        Dziwni ludzie mieszkają w Rędzinach,nie potrafią prowadzić dialogu tylko siły,wyzwisk i itp. używają.Dokładnie to chodzi o "stołek" NA PEWNO REFERENDUM NIE PRZEJDZIE.Nie będę głosować bo nie moje terytorium.
      • Gość: marzenka Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.12, 18:15
        Ziko ja się do ciebie na pewno nie przyłączę widząc twój poziom na podstawie twojego wpisu,
        merytoryki w tym ani za grosz natomiast -piana tryska z pyska .Ja pracuje właśnie w tzw. chemicznej i co uważasz ze są tam ludzie gorszego gatunku ( od tych co noszą trumny) a zakłady chemiczne to zesłanie za karę .
        Natomiast co do zarztów to odnoszę wrażenie i pytam czy nie była to zemsta za to ze wojt wykazując sie instynktem samozachowawczym i uczciwością nie przyjął propozycji osobników wygolonych na łyso (może propagujących dopalacze) na tzw "ustawki "na gruntach naszej gminy .
        PYTAM CZY TO ZEMSTA ZA TO ZE NIE DOPUŚCIŁ ''WYGOLONYCH KARKÓW DO RZĄDZENIA W GMINIE !
    • m-no85 Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy pod... 12.06.12, 20:54
      "Nie udało się nam dowiedzieć od inicjatorów referendum, jakie dokładnie zarzuty stawiają Chmielarzowi."

Komora maszyny losującej jest pusta, następuje zwolnienie blokady...
    • Gość: karol Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.alfanet24.pl 12.06.12, 21:44
      chętnie złożę podpis i zagłosuję za odwołaniem
      • Gość: Nielubiekoksów Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: 31.42.0.* 12.06.12, 23:25
        A ja nie zagłosuję, bo jakiś łysy koksu od lat walczy z wójtem bo ten nie chciał mu zasponsorować Gainer-ów Więc ja mu nie będę w tym pomagał.
    • Gość: ktoś ! Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: 31.42.0.* 14.06.12, 00:14
      ja uważam, że nigdy nie dogodzimy wszystkim, zawsze ktoś będzie czuł się pokrzywdzony a inny zadowolony, jeśli wójt jest faktycznie taki zły i działa na niekorzyść gminy i mieszkańców to przecież można sprawę zgłosić do prokuratury niech rozstrzygnie, ja myślę, że zwykły uczciwy mieszkaniec, który zasuwa od rana do wieczora i marzy o świętym spokoju nie będzie doszukiwał się błędów innych i szukał zatargów, my po prostu chcemy żyć w spokoju ! przypomnę tylko szanownym prywatnym biznesom, że każdy z nas jest płatnikiem podatku i czy mamy posiadłości ziemskie , czy mieszkamy w blokach to wszyscy płacimy podatki do gminy w której mieszkamy, a myślę nawet że ludzie na umowach o pracę i emeryturach odprowadzają więcej tego podatku niż "prywatne biznesy" więc traktujmy się uczciwie i pozwólmy żyć !! CZY WY NAPRAWDĘ NIE MACIE INNYCH PROBLEMÓW ??? interesy wam nie idą, że szukacie sobie dodatkowych zajęć ?? po co mieszać prywatne zatargi ze społecznymi i mieszać ludziom w głowach ?? jest tyle na świecie nieszczęść, chorób i tragedii a wam przeszkadza wójt , który stara się jak może, może raz lepiej raz gorzej ale się stara!! no może niekoniecznie w waszym interesie ale się stara !! zdrowia życzę, ciepła rodzinnego, uśmiechu, zadowolenia z życia bo ono na prawdę jest ulotne i zaskakujące !!!
      • Gość: kryśka z kościelca Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.adsl.inetia.pl 14.06.12, 10:19
        a po co zgłaszac sprawe do prokuratury przeciez wystarczy gościa po prostu odwołać w demokratycznym referendum.Niech wypowiedza się mieszkańcy czy chcą dłużej miec chmielarza za wojta czy tez nalezy osobnika wymienic.
        Prawda jest taka ze osobnik ten jest wspomagany przez garstke ludzi, ktorzy zawdzeczją chmielaszowi stanowiska na terenie gminy lub w inny sposób czerpią korzyści ( np.mieszkańcy osiedla i kościelca).Osoby te czuja się "przedstawicielami" społeczności gminnej i pouczaja innych, pytam po co?
        niech ludzie rozstrzygna czy chmielasz ma być dalej wojtem czy niech poszuka sobie innego zajęcia.
        Poza tym do tych obrońców kilka zdań.A niby dlaczego inni mają płacic chmielaszowi pensje za jego trzy i półletnią nieobecnośc w urzędzie, gdy w tym czasie podrozówał sobie w najlepsze po świecie dodatkowo zbierając z diet pieniądze.No dlaczego pozostali maja być naiwnymi burakami i płacić za to, ze ktoś nie robi nic dla gminy przez ponad te lata?
        a poza tym chmielasz ociera sobie usta demokracja a nie robi nic by w zgodzie wraz z rada gminy działac dla innych tylko widać gołym okiem wieczne skłocanie radnych ze soba i napuszczanie innych na tych, ktorzy odrobine myślą przyszłościwo, niekoniecznie o własnej kabzie.
        Skorzystajmy z zasad demokracji i niech to ludzie a nie prokuratura wypowiedzą się na temat chmielasza w referendum.
        Ja tyko tak przez odrobine przyzwoitości pytam się tych obrońów "uciśnionego wiecznie chmielasza"

gdzie jest kanalizacja dla wszystkich mieszkańców gminy ktorą ten osobnik sukcesywnie obiecuje na każdych wyborach? ( jest ju ż połowa trzeciej kadencji i dalej w tym zakresie jest kicha)
        gdzie jest cmentarz komunalny ktorego budowe chmielasz obiecał?
        gdzie sa inwestycje gminne za unijne pieniądze,?
        gdzie jest wreszcie ta umarzalna pozyczka zaciągnieta bezsensownie z WFOS na kanalizację, ktora i tak nie zostala do tej pory wybudowana?

Dzsiaj najbardziej na forum odzywaja się ci ktorzy maja korzyści zafundowane im przez chmielasza.Tylko tyle ze zapomnieli, że to nie chmielasz a MY pozostali dopłacamy do nich ( remonty kotłowni na osiedlu, brak reakcji na zaległosci czynszowe osób z bloków osiedlowych ).Tak to prawda wy chcecie zyć w spokoju, ale na miły Bóg nie kosztem pozostałych ludzi z rędzin!!!

Pozwólmy zatem aby to wszyscy mieszkańcy gminy wypowiedzieli sę w referendum czy chca nadal chmielasza na stołku wojta.Nie przeszkadzajmy tym, ktorzy chcą zmienić oblicze tej gminy.
        Amen

• Gość: ble ble Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: 31.42.0.* 14.06.12, 11:00
          generalnie w dupie mam Chmielarza ale nie rozumiem, proszę mi wytłumaczyć co znaczy, że dopłacacie do ludzi na osiedlu ??? co dopłacacie ?? utrzymujecie ich ?? przecież oni też płacą podatki , tak samo jak inny mieszkańcy, płacą czynsze, co gmina dopłaca do osiedla ?? no oczywiście poza kotłownią którą nam sponsorujecie !! nam, szkole, przychodni, przedszkolu , czyli jednostką gminnym również, ale z tego co sobie przypominam płacimy za ogrzewanie i nie mamy go za darmo !! Skąd tyle jadu i nienawiści dla osiedla , skora nam tak super dobrze w tych blokach z płyty betonowej, to czemu nie zakupisz sobie własnego M-3 i nie przeniesiesz się do naszej krainy szczęśliwości ze swoich beznadziejnych posiadłości ziemskich??
          • Gość: kryśka z kościelca Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.adsl.inetia.pl 14.06.12, 11:59
            to nie jest nienawiść skierowana do mieszkających w osiedlowych blokach tylko proba uzmysłowienia pozostałym mieszkańcom gminy, że co roku tradycyjnie dopłacaja do osiedla ponad 600 tysięcy złotych.Rażące ceny za media w tym wode oraz ścieki, kumuluja następnie wspomniane dopłaty.Przecież te dopłaty z czegoś wynikaja.Skoro macie wspólnoty mieszkaniowe, więc uważam ,że powinniśiwe w stanie utrzymac się samodzielnie.
            A tak dla ciekawości pozostałych dopłacających do ZGMiK Rędziny : cena zimowego utrzymania się w bloku ( opłata za opał) wynosi 1400 złotych rocznie.Takie dane przedstawił pracownik ZGMiK Rędziny.Jestem ciekawa czy przeciętny mieszkający w domu jednorodzinnym jest w stanie "opekać zimę" za 1400 pln.....?
            Nie ma więc zgodny na takie działania, dzięki ktorym pozostali musza siegać do własnych kieszeni.Rzecz najwazniejsza dług mieszkających w blokach z tutułu niepłacenia wynosi grubo ponad 200 tysięcy złotych.Do chwili obecnej kwota ta jest niewyegzekwowana, pomimo, że Kierownik ZGMiK dane takie przedstawił w stosownym pismie wojtowi gminy z prosbą o podjęcie stoswnych kroków, sprawa ta została odłożona w czasie......
            Jak myślicie kto znowu pokryje to zadłuzenie?
            Jest wiadome , ze mieszkańcy osiedlowych bloków popieraja wojta, gdyż mają najtańsze opłaty na świecie za media, a poza tym jeśli nawet nie płaca to włos z głowy im nie spadnie!!!Teraz buduje się w Rędzinach nową kotłownię, za kilka milionów złotych.Był pomysł aby wybudowac oddzielnie dla każdego podmiotu ( osiedle,GOK i przedszkole) na terenie Osiedla trzy tańsze i tez bardzo efektywne, ale po co, mozna porzecież być rozrzutnym i dac trzy razy więcej niż wymaga tego logika i ekonomia - bo pieniądze i tak dadzą głupi podatnicy.
            Dlaczego wójt nie zapewni również nowych pieców CO pozostałym mieszkającym na wsi, nie daje nam również dopłat do węgla.Przez cay czas pcha kase wyłłącznie w elektorat osiedlowy!!!???
            Odpowiedź jest bardzo prosta osiedle to 100 ludków wiernie głosujących na chmielasza, ale niestety naszym kosztem!!!
            Więc nie chodzi tutaj o nienawiść czy też niechęc do mieszkaców osiedlowych bloków ale o czysta kalkulację ekonomiczną, bo czasy ida wyjatkowo trudne, a każdy musi sam za siebie być odpowiedzialny.
            • Gość: Daryl Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.12, 12:23
              Ci dwaj z tego artykułu są inicjatorami referendum
              GRUBE KARKI :)

czestochowa.gazeta.pl/czestochowa/1,48725,11414436,Dynamika_Ruchu_Palikota_w_Zajezdzie_Jurajskim.html
              • m-no85 Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p 14.06.12, 17:35
                REFERENDUM to nie wybory! Inicjatorzy referendum nie są kandydatami na stanowisko wójta.! Grupa inicjatywna liczy 6 osób! Kto ma ''ryjbuka'' to wie kto oprócz tych dwóch chce odwołania wójta poprzez referendum .
            • Gość: licho Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.adsl.inetia.pl 14.06.12, 16:09
              do licha " kryśka z kościelca " dwa razy przeczytałem twój wpis i nikt
              nie napisał lepszego elaboratu zachęcającego mieszkańców gminy
              do głosowania na tego wójta.
              Przecież jeżeli go zmieną i wprowadzą zasady gospodarki wolnorynkowej
              Ci ludzie pójdą pod most !!!!
              I dlatego Ci ludzie będą na niego zawsze głosować .
              I zadecyduje artmetyka ,czy więcej jest ludzi z osiedla ,czy tych z domków !!

• Gość: karol Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.alfanet24.pl 14.06.12, 16:16
                Gość portalu: licho napisał(a):

> I dlatego Ci ludzie będą na niego zawsze głosować .
                > I zadecyduje artmetyka ,czy więcej jest ludzi z osiedla ,czy tych z domków !!

a jak ci się wydaje, których jest więcej? osiedle to tylko jeden okręg wyborczy, gdyby pozostali mieszkańcy gminy chcieli ich przegłosować zrobiliby to bez trudu, problem w tym, że wielu wyborców z domków jest nieświadomych sytuacji, ale to się powoli zmienia
              • Gość: kryśka z kościelca Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.adsl.inetia.pl 16.06.12, 13:31
                mam w tylnej cześci ciała arytmetykę, bo nie mam zamiaru ciągle dopłacać komuś do wygodnego zycia w blokach.chmielasz nigdy mi nie dopłacił do węgla, nie wyremontował pieca CO, mieszkańcy bloków tez do tego się nie dokładali.Dlatego tak solidarnie poszli oddać głosy na niego w ostatnich wyborach, bojąc sie panicznie tego, ze po zmianie wojta trzeba wszystko stopniowo porządkować, niekoniecznie wyganiając ludzi pod most.Wystarczyło wcześnie, zgodnie z sugestiami KierownikaZGMiK Rędziny, podnieść stawki opłat za media, to nie byłoby tego całego cyrku.chmielasz wolał procesować się z kierownikiem ZGMiK zamiast wspólnie zastanowić się nad uzdrowieniem tej chorej sytuacji.Skoro na osiedlu sa wspolnoty mieszkaniowe, to nie jest w moim interesie dopłacać do niepłacących w blokach, bo mi nikt nie dokłada ani na opał ani na zycie.
                Cały ten cyrk napędza już od dłuższego czasu chmielasz bo płąci do osiedla pieniędzmi budżetowymi a nie swoimi.Robi to tylko dlatego ze tam ma pokażny elektorat.Nawet zagania tych ludzi by robili hałasy na sesjach rady gminy i obrazali radnych zarzucając im winę za wszystko.
                • Gość: Lucjan Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: 212.87.244.* 16.06.12, 13:50
                  Przyjacielu płacę przez okrągły rok 3.51 zł za każdy metr mieszkania i nikt nie będzie mnie obrażał, ze ty mi dokładasz! A kierownika ZGM to dawno wójt powinien wysłać na zieloną trawkę! Ale bronicie kierownika ZGM i on też macza łapy w tym całym cyrku aby się utrzymać na stołku i brać kasę za nic nie robienie! Przecież wiadomo, że chcecie wydzierżawić kotłownie osobie z naszej gminy. My będziemy płacić po 8 zł za metr, ktoś będzie zbijał kasę a my pod most jak nie będzie nas stać. Szerokie karki to tylko najemnicy do roboty, bo dobrze krzyczą młode palikoty. A za wszystkim stoi prywata i biznes. Chmielarz wam tylko przeszkadza.
            • Gość: ble ble Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: 31.42.0.* 14.06.12, 21:13
              ale metraż ogrzewanego mieszkania to średnio 40 m !!!! trudno ogrzać dom 200 m za 1400 zł kobieto !!!!!!
              • Gość: ble ble Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: 31.42.0.* 14.06.12, 21:16
                widzę więc że z arytmetyką u Ciebie coś nie tak
              • Gość: Pipi Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.12, 18:39
                Wszyscy czepiają się mieszkańców osiedla ,mieszkańcy płacą czynsze przez cały rok płacą za co , a okres grzewczy od października do kwietnia a w tym roku mieszkańcy ulubionego przez was osiedla- osoby starsze dzieci -zostały pozbawione ciepła pomimo minusowych temperatur na okres Świąt Wielkanocnych i później .Firma niewiele pracowała właściwie obijała się pomiędzy sklepami. ja kiedyś też mieszkałam na osiedlu na 40 m teraz mam wille 350 m zakupuje 10 ton węgla 3 tony miału
                Mam komfort 350 m
                Ciekawa jestem gdzie podziały się środki finansowe w gminie ze sprzedaży lokali komunalnych
          • Gość: Rędziniok Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.alfanet24.pl 14.06.12, 21:38
            Zapomniałes kolego ze to wszyscy mieszkancy dopłacaja do kotłowni gdyz co roku nie potraficie na osiedlu zebrac wystarczajaco pieniedzy zeby zapłacic za miał. przez ostatnie lata dołozono do kotłowni ok 700 tys zł ponieważ "Wy płacicie" . Pozatym jedynymi budynkami gminnymi na osiedlu jest przedszkole, szkoła i gok. Reszta budynków to sa budynki prywatne i wspólnot mieszkaniowych. Wiec pytam dla kogo budowana ta kotłownia za niespełna 6 mln złotych ? bo napewno nie dla przedszkola i goku.
            zanim ktokolwiek napisze swoje madrosci prosze o przemyslenie faktycznych problemów gminy i rozwazne dodawanie postów potwierdzone dowodami
    • denhoff pytanie o zielony ścigacz Waszej gminy... 14.06.12, 14:39
      Tak, tyle co go widziałem i mam pytanie: cóż to takiego? Zielona stara skoda z led'ami na przedzie. Nie jestem mieszkańcem Waszej gminy ale mam w niej przyjaciela, który wyjaśnił, że to "gminna korespondencja"... I w tym momencie zaczynam wierzyć w tą niegospodarność wójta, bo jak ktoś jest tak szybki i w patrzy się we wnętrze zielonego rumaka, to dostrzeże w nim dwie osoby: kierowca i doręczyciel. Więc jak to jest: jeden potrafi jeździć a drugi czytać? Dlaczego z listem wysyła się dwoje ludzi? Proszę Was wytłumaczcie mi, bo nie mogę spać.
      • Gość: z ulicy Mstowskiej Re: pytanie o zielony ścigacz Waszej gminy... IP: *.adsl.inetia.pl 14.06.12, 15:58
        tak jedna z tych osob to dawniejszy taryfiasz człowiek ktory dla posady jest gotów zrobić wszystko nawet się zeszmacić.Mówiom na wsi ze kiedyś był ormowcem.Jest to osobisty przydupas, człowiek na każde skinięcie, donosiciel i szpicel.Omijac zdaleka
    • babciamihalina Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p 14.06.12, 17:41
      Bardzo ciekawa wypowiedź. Zgodzę się z kilkoma kwestiami szczególnie z ludźmi mieszkającymi na osiedlu, którzy nie płacą za czynsz, a także z budową kanalizacji, która utknęła na drodze dojazdowej do lotniska. Organizujecie referendum o odwołanie wójta gminy Rędziny w pięć osób. Tylko proszę nie mówcie, że któraś z tych osób ma ubiegać się o stanowisko wójta! (chodzi mi tu szczególnie o dwóch panów, którzy wyglądają jak kibole z ustawki). Według mnie każdy chce dopchać się do koryta. I każdy, kto do niego dojdzie odwdzięczy się za pomoc osobą, które pomogły mu na początku tej ciężkiej drogi (w tym przypadku jak każdy może się domyślić będą to cztery pozostałe osoby). Kolejne pytanie(retoryczne): Czy jeśli pan Damian R. Lub Maciej W. zostaną wybrani na wójta gminy Rędziny to za blokami wyrosną nam palmy, a obok ośrodka zdrowia pojawi się plaża jak ta w Copacabana? Odpowiedź jest prosta - Nie. Na stanowiska posadzą swoich ludzi (bo kto tak nie zrobi?) i będzie to samo albo jeszcze gorzej.
      Kolejną rzeczą, z którą się nie zgodzę to wybór na wójta osoby, która prowadzi własną działalność gospodarczą. Powinien być wybór: własna działalność gospodarcza lub stanowisko wójta. Przysłowie mówi: „Nie ma ludzi niezastąpionych”, ale trzeba tą osobę zastąpić kimś konkretnym. Nie można opracować tylko dobrej strategii wyborczej (tu już widzę błędy min. za późna reakcja z referendum. Nie wykorzystaliście sytuacji z brakiem ruchu w budowie kotłowni, kiedy duży elektorat obecnego wójta był mocno zdenerwowany i chętny do ukarania pana Waldemara Ch.) i wygonić wójta ze stanowiska trzeba mieć o tym pojęcie.
      • Gość: kryśka z kościelca Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.adsl.inetia.pl 14.06.12, 18:11
        Wychodzenie w przyszłość i tworzenie pewnego nieuzasadnionego niepokoju i napięcia wśród mieszkańców gminy jest przedwczesne.Najpierw trzeba skutecznie pozbyc się z gminy chmielasza, a zaręczam, iz znajdzie się kilku bardzo porządnych, elokwentnych, dobrze wykształconych kandydatow na stanowisko wójta.W kilkunastotysięcznej ginie znajda sie osoby, ktore z powodzeniem zastapią chmielasza.A najwazniejsze to to ze bedą szanować pozostałych podatników.Tej gminie potrzebny jest nowy "zastrzyk adrenaliny" , po to aby móc prawidłowo sie rozwijać.Gmina musi iść w dobrym kierunku, prawidowo się rozwijać, a ludzie powinni wiedzieć i odczuwać to w poszczegolnych wsiach, iż sa najwazniejsi.Dzisiaj tak niestety się nie dzieje.Widzimy co sie naszej gminie dzieje.Wszędzie tylko symultany tzw. inwestycji gminnych.Troche rozgrzebane w jednej wsi, troche w drugiej i tak mija rok za rokiem.Za pustymi obietnicami, nie idą konkretne działania chmielasza.Marazm stagnacja i bicie puiany.a jak juz prowadzi sie jakieś działania to musza one być sto razy droższe niż w innych gminach.Pytam po co???
        Rażąco bulwersujące jest przede wszystkim to, iż chmielasz nie szanuje zasad demokratycznego państwa prawnego pomimo, że obnosi się ( kłamie), iż jest prawnikiem!!!
        Rzecza niesłychana jest, iz w czasach demokracji radni traktowani sa w sposob przedmiotowy, zabrania sie im wykonywania obowiązków ustawowych, legitymuje, ustawia po katach, bo chmielaszowi wydaje sie, iż jest najwazniejsza osobą w gminie!!!
        Ignorowanie radnych jest wymierzeniem policzka w pozostałych m ieszkańców gminy reprezentowanych przez poszczegolnych ludzi usadowionych w radzie gminy.
        Nie może być tak , iż chmielasz musi już pozostac na stołku bo on tak chce i juz.....i wmawia wszystkim, iż lepszej kandydatury od niego w tej gminie nie ma.
        Czasy komunizmu mineły bezpowrotnie, gdzie dygnitarze obsadzani byli w urzedach praktycznie przez swoja zawodowa aktywność.Idąc dalej rozsądnym będzie, aby wprowadzic zwykła kadencyjnośc urzędników samorządowych ( wojt burmistrz, prezydent miasta)Codzienne porzyklady w kraju pokazują, iz kadencyjność na tych stanowiskach wskazana jest chociażby ze wzgledów na higienę psychiczną oraz dobro budżetów samorządowych.
      • Gość: moherowy beret Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.play-internet.pl 17.07.12, 17:21
        Szanowny altruisto Waldemarze Ch.-tchnie i bije z Ciebie dobroć.Jesteśmy zauroczeni Tobą i Twoimi rządami w Gminie Rędziny.My mieszkańcy Kościelca,Rudnik,Konina,Marianki i częściowo Rędzin prosimy Cię łaskawco,kłamco i oszuście o wygospodarowanie z budżetu naszej Gminy po 1800 zł dla każdej rodziny mieszkającej poza Osiedlem w Rędzinach,którą to od 10 lat takim corocznym prezentem wspierasz gwałcąc podstawy demokracji o równym traktowaniu wszystkich mieszkańców naszej Gminy.Jeżeli nie sprostasz naszym prośbom Smyku Jeden poczujemy się wszyscy w perfidny sposób oszukani.Myślimy też ,że w obecnej Radzie znajdziemy zrozumienie i wsparcie.Uważamy,że Słabiusieńki Wójt a zarazem "Cwaniak" przystępując do realizacji obietnicy wyborczej odnośnie modernizacji kotłowni ma świadomość tego iż pieniądze około 5 mln zł będzie musiał zapłacić z budżetu Gminy,a nie jak kłamie wszystkich mieszkańców,że pieniądze te weźmie ze środków hojnej Unii Europejskiej.Kto mu te pieniądze da???Jak okłamał Marszałka kogo zasila ta kotłownia(według kłamcy i cwaniaka kotłownia ta daje ciepło placówkom oświatowym.Pominął ten Pan całą prawdę,że zasila kotłownia prywatne osiedle.Co niektórzy są przestraszeni wróżbami radnej wróżki Wiewiórowskiej o niechybnej kraksie kotłowni i systemu grzewczego.Ta wróżka się nie myli.Podpowiadamy Ci oszuście i kłamco ,że bardzo pilny jest też remont kanalizacji wodnej i ściekowej.Czym prędzej należy odizolować studnie osiedlową od zbiorczego szamba na Osiedlu.Woda zalatuje rozrzedzonymi gównami,a chlorowanie jest tylko półwyjściem z tej sytuacji.Przejście na wodę z częstochowskich wodociągów jest równoznaczne z potrojeniem cen wody.Mieszkańcy Osiedla dziękują za odwagę Panu Wójtowi(cwaniakowi i łotrowi),ze prosto i otwarcie wspiera mieszkańców Osiedla przez ostatnie 10 lat i dalej obiecał wspierać nie bacząc na mocną krytykę bo wie,że jesteśmy najbiedniejsi.Największych przyjaciół mamy w Kościelcu i serdecznie Wam dziękujemy za oddane liczne glosy na Waszego Waldka Oszusta i Kłamce!.Ponoć jest on ulubieńcem Osiedla i Kościelca i uważamy,że takim by pozostał,gdyby nie Referendum!.Razem jesteśmy zwarci i takimi pozostaniemy.Wielu wyborców Naszej Gminy Rędziny uważa,że mieszka w Tobie "Smyku" Anioł gdyby nie fakt spłacenia wdzięczności głosami oddanymi na Ciebie.Jednym słowem skrycie kupiłeś za nasze pieniądze głosy na Osiedlu,wypinając się tylną częścią ciała na najbardziej oddany Ci Kościelec!.Chyba tam pieniędzy Ci nie starczyło-wystarczyło tylko pochodzenie.Widać,że Twój wizerunek zmontowali współcześni krętacze za gminne pieniądze.Na obecną chwilę jesteś jeszcze zwycięzcą,ale już niedługo musisz odpokutować Kłamco i Oszuście za swoją pseudosprawiedliwość. Judaszu !!! Apel do wyborców Gminy Rędziny o liczne wzięcie udziału w głosowaniu w Referendum,aby raz na zawsze pozbyć się tego Łotra z Urzędu.
    • rozpadekd Oficjalne stanowisko grupy inicjatywnej 14.06.12, 21:56
      > OŚWIADCZENIE
      --------------------------
      > Działając jako grupa inicjatywna przeprowadzenia referendum gminnego w sprawie odwołania Wójta Gminy Rędziny, Pana Waldemara Chmielarza, przed upływem kadencji, uprzejmie Państwa zawiadamiamy, iż w chwili obecnej nie udzielamy szczegółowych informacji związanych z uzasadnieniem chęci odwołania Wójta.

> Powyższe podyktowane jest szacunkiem dla mieszkańców naszej Gminy, gdyż to Oni w pierwszej kolejności powinni znac uzasadnienie, które będzie zawarte w Informacji dla mieszkańców, dostępnej na terenie Gminy w sposób zwyczajowo przyjęty w tej Gminie.

> Ponadto, zgodnie z Art. 29 ust.1 Ustawy o referendum lokalnym, kampanię referendalną możemy rozpocząc dopiero od dnia wydania postanowienia przez komisarza wyborczego.
      • Gość: Lucjan Re: Oficjalne stanowisko grupy inicjatywnej IP: 212.87.244.* 16.06.12, 11:35
        Nie rozumiem w artykule gazety wyborczej podaliście dlaczego! A teraz z szacunku dla mieszkańców nie powiecie dlaczego? Nic z tego nie rozumiem?
    • maciejwtoja Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy pod... 14.06.12, 22:59
      Uuu u coś widzę że ''władza'' cos sie poruszyła , czyżby ktoś sie czuł niepewnie ? I darujcie już sobie z tymi karkami z ustawki bo to sie robi żałosne .....
    • maciejwtoja Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy pod... 14.06.12, 23:07
      I gratuluje 'babcimihalinie ' zyciowych poglądów . Swietne podejście skoro widzisz jedyną możliwośc rozwoju czyli nachapanie sie i kolesiostwo . MEGA SZEROKIE HORYZONTY !!! Ps ; napisz cos o szerokich karkach ;)
      • babciamihalina Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p 15.06.12, 01:11
        Widzisz szeroki karku ja mam bardzo szerokie poglądy tak szerokie jak szerokie są wasze karki i wiem (w przeciwieństwie do części jak ja to określam "czarnej masy”, która usłyszy o wspaniałych dobroczynnych osobach, które chcą dokonać wspaniałych czynów i zagłosują na was), że po waszych wypowiedziach i braku konkretów jesteście idealnymi przedstawicielami tejże partii. Tą partie i dużą liczbę osób w niej występujących mogę podsumować jednym stwierdzeniem: "Krowa, która dużo ryczy mało mleka daje". Czyli jak mogę wywnioskować waszą pierwszą obietnicą wyborczą jest to, że nikt z waszych znajomych nie znajdzie zatrudnienia w gminie i nikomu nie pomożecie w załatwieniu pracy? Nie będziecie też brać pieniędzy z budżetu gminy po to by napychać sobie kieszenie? Jeśli tak to będziecie prawie jak Matka Teresa z Kalkuty :D
        Dziękuje i pozdrawiam.
        PS.
        W Świętego Mikołaja to ja nie wieże :) tym bardziej w dwóch Świętych.
        • Gość: kryśka z kościelca Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.adsl.inetia.pl 16.06.12, 08:44
          a wierzysz babko w osobnika ,ktory okłamał ludzi ze wsi, ze jest prawnikiem i ekonomistą,ktory bezczelnie pisał głupoty, że obniży sobie pensje wojta jak tylko wybiora na stołek ???
          wierzysz w człowieka, ktory nie zezwala radnym na kontrole jego "działania"???
          wierzysz w osobnika, ktory nie spełnia obietnic ( zreszta pustych) wyborczych???
          wierzysz w osobnika, ktory jest nieobecny ponad trzy lata w zakladzie pracy i pobiera tłusta pensję i śmieje się do rozpuku z głupich wiesniaków jak ich nazywa???
          wierzysz babko w osobnika, ktory jest niemiłosiernie mściwy i samolubny, nie umie trzymać relacji z najbliższymi, wyzywa żone od złodzieja?????
          wierzysz babko w osobnika, ktory znieważa poniża innych ludzi ze wsi???
          Bo jezeli babko w to wierzysz to znaczy, ze Twoim jedynym pragnieniem jest utrzymanie u władzy osobnika, ktory nigdy nie powienien być nawet konserwatorem powierzchni płaskich!!!
          A to oznacza, ze popierasz tandetę, nierobstwo, cwaniactwo "rodzine na swoim" czytaj państwowym.......
          Widzisz babko Tobie juz czas powolutko ucieka, twoje zycie dogasa, daj więc szanse tym młodym, ktorzy zmuszeni będa zyc w tym kraju dlużej niz TY!!!
          Babko obecny osobnik tez napycha swoje kieszenie, a uzyskany dochód to milion trzysta tysięcy złotych netto!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Gość: Lucjan Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: 212.87.244.* 16.06.12, 11:00
            Może bym i uwierzył! Ale nie wierzę gdy widzę kto za tym stoi. Jerzy Komorowski ( nie muszę przedstawiać tego osobnika ) córka Meresińskiego ( nie płacą za mieszkanie ostatnio płakali na zebraniu żeby za długi ludzie nie zlicytowali im mieszkania ) Ptak oraz Woś mieszkający w Częstochowie ale od czasu do czasu przebywający na Osiedlu szczególnie w terminach jak emerytura przychodzi do babci Libner, Rozpądek jego kolega z Okupnik znany z rozrób, Worwąg kierowca z GZK największy oczywiście wzrostem nie grzeczny wśród kierowców dla pasażerów i jakaś Rabenda, której nikt nie zna. Dodatkowo nie wiedzą z jakiego powodu organizują referendum. Ja list nie podpiszę i na żadne referendum nie pójdę. Podatników ten cyrk będzie kosztował kilkadziesiąt tysięcy złotych. Może z własnych kieszeni ci ludzie wyłożą te pieniądze a nie cyrki robią za pieniądze podatników.
            • Gość: karol Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.alfanet24.pl 16.06.12, 11:12
              Gość portalu: Lucjan napisał(a):

>Ja list nie podpiszę i na żadne referendum nie pójdę.

to że listy nie podpiszesz, to chyba oczywiste drogi Lucjanie vel wójcie Chmielarzu

mnie osobiście guzik obchodzi kto za tym stoi, na żadną z tych osób nie zamierzam też głosować, gdyby którejś z nich przyszło do głowy kandydować na wójta, dla mnie najważniejsze jest, żeby w końcu ktoś inny zaczął rządzić gminą, dosyć już marazmu i straconego czasu, ktokolwiek zostanie wójtem na pewno trochę odświeży zatęchłą atmosferę w gminie, a jak się nie sprawdzi, to się następnym razem wybierze jeszcze innego
              • Gość: Lucjan Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: 212.87.244.* 16.06.12, 11:28
                Karolku wszędzie widzisz wójta?
              • Gość: Lucjan Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: 212.87.244.* 19.06.12, 21:38
                Karolku a jak taki gość ze zdjęcia przyjdzie do ciebie pożyczyć kilka patyków? Odmówisz?
            • Gość: za referendum Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.adsl.inetia.pl 16.06.12, 13:16
              synku lepiej niech gmina będzie "stratna" kilkadziesiąt tysięcy złotych na referendum niż milion z hakiem jakie hamielasz zagarnął cwaniacko do kabzy w trakcie panowania poza tym jakby zliczyć te wszystkie kary jakie hmielasz zapłącił za swoje nierobstwo to kilka referendum by sie uzbierało
              wiemy ze za pieniądze podatnikowe hmielasz całkiem nieźle prosperuje i smieje się ludziom w twarz a teraz zesrany robi wszystklo aby zostać tylko do smierci wojtem
              prosze zwrocić uwage jak ludzie bezwzględnie oddani hmielaszowi atakują innych na forum szkalując ludzi pomówieniami aby ich oczernić w oczach pozostałych
              no bo gdzie ich pryncypał pójdzie potem do roboty jak na niczym się nie zna tylko na knuciu intryg obrazaniu innych ?
              • Gość: Lucjan Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: 212.87.244.* 16.06.12, 13:33
                Każdego można zmienić! Ale jeżeli chcą to robić i to z moich podatków, które płace do gminy ludzie tacy jak Komorowski, szerokie karki od palikota popierający marichuanę i mniejszości z ,, kulturalnym,, wysokim kierowcą Worwągiem. To powodzenia. Mam nadzieję, że ci biznesmeni wyłożą pieniądze ze swojej kiszeni i wpłacą do gminy jak chcą się bawić!
                • Gość: kryśka z kościelca Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.adsl.inetia.pl 16.06.12, 16:28
                  Lucek - to są jedynie oasoby przewidziane do opracowania referendum, a na wojta przecież to MY zdecydujemy, kto ma być wybranym.Jest tylu nardzo mądrych ludzi w gminie, ze bedzie mozna wybrać najlepszego, no poza wielkim łbem oczywiście.Jak to opisałeś "karki" sa na tyle odwazne i zdeterminowane, aby zmienić figuranta i zastapić zdecydowanie lepszym kandydatem, bo o lepsza gmine tutaj chodzi.Gdzie jest napisane , że hmielasz ma zostać juz do końca swoich dni na urzędzie wojta???????
                  Wyzywacie tych chłopców od "karków", a ten głowny kark i wielki łeb - to jest lepszy od nich?????no niby w czym????????????? w cwaniactwie i nierobostwie ???????????To wam nie przeszkadza???????
                  Ja juz nie chce korzystać z wychodka za stodołą, tylko chciałabym sie normalnie rozwijać i być dumna z gminy.
                  A co do popierania palikota, marychy i mniejszości seksualnych to w tym ostatnim wielki łeb jest chyba bardzo wyćwiczony, bo włoczy sie teraz po gminie z maciusiem
                  a ile wielki łeb zmarnował pieniędzy gminnych przez te lata masz wiedzę?????????????
                  Wyskoczyłbyś z chapetków... z wrazenia
          • babciamihalina Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p 16.06.12, 11:32
            Widzę brak czytania ze zrozumieniem. Teraz ja zadam pytanie Krysiu:
            Gdzie napisałem, że wieżę w obecnego wójta? Ja tylko twierdzę, że zmiana na jedną z tych kilku osób nic nie zmieni. Oni mają pojęcie jedynie o krzyczeniu jak przedstawiciel ich partii. Zero konkretów tylko robienie zadym.

PO RAZ KOLEJNY POWTARZAM DLA TYCH MAŁO INTELIGENTNYCH - MÓJ NICK TO ZWYKŁY SARKAZM!
            • Gość: małointeligenty Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.adsl.inetia.pl 16.06.12, 12:26
              babciumichalino nie pisze się "wieżę " tylko wierzę ,bo wymienia się na wiara .
              Itaki micherek jak ty powinien to wiedzieć !!
              • babciamihalina Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p 16.06.12, 14:28
                Tu przyznaje mój błąd. Za bardzo polegam na nowoczesnej technologi :(
                • babciamihalina Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p 16.06.12, 14:32
                  *technologii
                  • Gość: maciek Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.net.stream.pl 16.06.12, 17:19
                    PRYWACIARZE CHAC ZARZADZAC MAJĄTKIEM NASZEJ GMINY, BOŻE UCHRON !!!
                    • Gość: Lucjan Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: 212.87.244.* 16.06.12, 18:02
                      Nie zgadzam się z tobą z tymi prywaciarzami jeżeli mówimy o osobnikach o szerokich karkach. No chyba, że biznesem można nazwać ustawki za pieniądze! W przypadku Komorowskiego można mówić o osobniku bezrobotnym na utrzymaniu żony nauczycielki wf . Wstąpił do palikotów ze względu na mniejszości Ostatnio chwali się, że szuka partnera a w tym środowisku trochę partnerów może znaleźć.Worwąg oczywiście jest kierownikiem kierownicy w solarisie. Tylko, że kłopot jest go zauważyć ze względu na słuszny wzrost! I ot to cały KOMITET REFERENDALNY!
                    • Gość: endek Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.adsl.inetia.pl 16.06.12, 18:03
                      Precz z komuną!!!!!!!!!!!!!!!
                      Precz z Chmielarzem
                    • Gość: Pan Dżbowianin Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.adsl.inetia.pl 16.06.12, 18:16
                      śmierdzi aż w Dzbowie....czyżby łazarz z kościelca sfajdał się ze strachu w portecki?
                      • Gość: gminny pinokio Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.adsl.inetia.pl 16.06.12, 18:27
                        OD JUTRA W KOSCIELCU BEDA ROZDAWAC CHŁOPOM WóDE ABY NIE PODPISYWALI ŻADNYCH LIST I NIE SZLI NA REFERENDUM!
                  • Gość: chcę pokoju Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.adsl.inetia.pl 16.06.12, 19:46
                    alleluja chwalmy Pana!

Okaż miłosierdzie Twoje
                    Zbawco tych co się chronią
                    przed wrogami pod Twoją prawicę.
                    Strzeż mnie jak źrenicy oka;
                    w cieniu Twych skrzydeł mnie ukryj

alleluja chwalmy Pana
                    • Gość: Lcjan Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: 212.87.244.* 16.06.12, 22:43
                      Komorowski ze swoim synem i z Cierniakiem się modli aby chmielarza ludzie się pozbyli a oni będą na ludzkiej głupocie żerować wraz z nierobami szerokimi karkami z naszych podatków. Osiedle zapłaci na tych nierobów za wodę, centralne ogrzewanie i za czynsz i ścieki! Firma żony Komorowskiej i syna zarobi na osiedlokach, których stać nie będzie na utrzymanie!
                      Ma w końcu menadżera synusia i pracownika na Osiedlu,syna byłej dyrektorki z Rudnik Siudak która w syna wpoiła kombinatorstwo. A w córkę kombinowanie jak brać kasę z gminnych pieniędzy. Jedni będą zarabiać na św. pamięci a inni na centralnym, wodzie, ściekach i czynszu.
                    • Gość: Lucjan Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: 212.87.244.* 16.06.12, 22:45
                      Twój brat św. pamięci lepszym był poetą!
                      • Gość: kryśka z kościelca Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.adsl.inetia.pl 18.06.12, 17:02
                        No fakt hmielasz robi dokładnie to samo to znaczy żeruje na ludzkiej głupocie juz ponad 11 lat z tego 3 i pół roku będąc nieobecny w zakładzie pracy!
                        A teraz boi się chłopina konkurencji i zrobi wszystko aby zgnoić innych, aby tylko nie dorwali sie do koryta :D:D:D:D:D:D:D
                        • Gość: Kryśkaponadkryśką Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.alfanet24.pl 18.06.12, 17:19
                          W kółko piszesz to samo Kryśka jakbyś się na pamięć nauczyła. Masz bardzo ubogie słownictwo i zestaw zdań i tak nie wygrasz swoją inteligencją, nawet nazwiska nie potrafisz poprawnie napisać. Nowa inicjatywa społeczna ! Kupmy Kryśce słownik języka polskiego, a także ortograficzny !
                          • Gość: kryśka z kościelca Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.adsl.inetia.pl 18.06.12, 17:58
                            a ja tam wiem swoje hmielasz nie pozwoli aby odebrali mu koryto teraz ginek siedzi na kościelcu dwoi sie i troi i roznosi wode z odpowiednimi wskazówkami po domach.
                            a co do hmielasza to powtarzam raz jeszcze na 11 lat pracy ponad 3 i pół roku nie było chłopiny w zakładzie pracy a wieśniaki i tak pensje mu zapłacili w sumie milion trzysta tysięcy złotych i za to ze nie był w robocie przez te kilka lat dodatkowo 100 tysięcy złotych :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

• Gość: Lucjan Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: 212.87.244.* 18.06.12, 22:01
                              Kryśka z Marianki powtórz jeszcze raz!
                            • Gość: Dar Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.net.stream.pl 19.06.12, 09:27
                              Sprawdzcie oświadczenia majątkowe komorowskiego są na Bip.redziny.pl -SZOK !!!!!!!
                              • Gość: TAK TYLKO PYTAM Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.adsl.inetia.pl 20.06.12, 16:08
                                sprawdzcie proszę oświadczenia majątkowe wojta Chmielarza oraz wpisy dotyczące jego zachowania na redziny.pun.pl TRAGEDIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

JAK MOZNA DAĆ SOBA TAK MANIPULOWAĆ PRZEZ TYLE LAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

CZY KTOŚ Z MIESZKAŃCÓW GMINY MARZYŁ KIEDYKOLWOEIK O TAKICH ZAROBKACH PRZY MINIMALNYM WKŁADZIE ZE SWEJ STRONY?

KOMU TAK BARDZO ZALEZY NA TYM ABY CHMIELARZ POZOSTA NA STANOWISKU ?

CZYM ZASUŻYŁ SIĘ CHMIELARZ DLA GMINY RĘDZINY ?

DLACZEGO MYŚLACYCH INACZEJ O PRZYSZŁOŚCI GMINY PIĘTNUJE SIĘ PUBLICZNIE OBRAZA I USIŁUJE OŚMIESZYĆ ?
    • Gość: zyta Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.dynamic.chello.pl 19.06.12, 09:35
      Po co wam to ? Czy Częstochowie wyszło na dobre referendum !?? Szkoda czasu i atłasu !
      • Gość: karol Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.alfanet24.pl 19.06.12, 09:58
        Gość portalu: zyta napisał(a):

> Po co wam to ? Czy Częstochowie wyszło na dobre referendum !?? Szkoda czasu i ażo robił
        > tłasu !

to są nieporównywalne sytuacje, Wrona dużo robił dla Częstochowy, ściągnął kupę pieniędzy z Unii na tramwaje, hale sportową, renowacje Alej, remont filharmonii etc. , Rędziny pod względem wykorzystania funduszy europejskich zawsze lokowały się na ostatnich miejscach w województwie, w Rędzinach niewiele się dzieje, polityka rozwoju budownictwa jednorodzinnego leży odłogiem, potrzeba kogoś nowego, z nowymi pomysłami
        • Gość: zyta Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.dynamic.chello.pl 19.06.12, 10:08
          Naszykujcie się do następnych wyborów z dobrym kandydatem , pośpiech nie jest dobry.Szybka zmiana może nie wyjść na dobre.Oby lepsze nie stało się wrogiem dobrego .W Koziegłowach też raban o likwidację szkół, a co nowy ,z resztą taki co już był , uruchomi szkoły na nowo, oj chyba nie!?
          • Gość: zyta Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.dynamic.chello.pl 19.06.12, 10:23
            Zresztą -razem - przepraszam za fatalny błąd !
        • Gość: Lucjan Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: 212.87.244.* 19.06.12, 18:23
          Karolku to czemu wronę odwołano jak tak było dobrze jak piszesz? A powiedz mi co rozumiesz pod pjęciem wspierania budownictwa jednorodzinnego?
          • Gość: osiedlak Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.12, 20:23
            Krysko z kwiatowej (a nie z Kościelca) czy to prawda ze jak już obecny wojt będzie odwołany w co bardzo wątpię ) to kandydatów jest trzech
            1-pani z Konina ta z grupą niepłnosprawności po udarze
            2. jakiś rozpadek czy jak mu tam ktorego wspiera ta dama od ustawki na gruntach gminnych
            3. ten mały rudy z Rudnik co wykłada chemię w .......
            Teraz są w jednej drużynie ale jazda się zacznie jak dojdzie do podziału koryta tylko dlaczego kosztem dużych nakładów z budżetu gminy a tym samym moich .......
            ŁAPY PRECZ OD RĘDZIN .
            Czy dotyczczasowe wasze zajęcia ..... pali-koty przestały być już tak dochodowe...
            czy Concordia weszła już do gminy Rędziny .....
            • Gość: ....:) Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.adsl.inetia.pl 20.06.12, 15:10
              ale jajca "facet" ( maniek ) kompletnie ześwirował tak broni koryta w Rędzinach bo jest pospolitym smierdzącym leniem i wypisuje brednie na forum :D:D:D:D:D:D:

• Gość: urna wyborcza Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.adsl.inetia.pl 20.06.12, 16:09
              Tak to prawda ze jak wkrotce odwołamy Chmielarza to kandydatów bedzie trzech, wszyscy z Kościelca bo tam mieszkają sami "najmądrzejsi" inaczej :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:
          • Gość: karol Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.alfanet24.pl 19.06.12, 21:01
            Gość portalu: Lucjan napisał(a):

> A powiedz mi co rozumiesz pod pjęciem wspierania budownictwa jednorodzinnego?

Np. wytyczanie nowych ulic na polach za blokami zgodnie z planem zagospodarowania przestrzennego, który to plan sam prezentowałeś Lucjanie lata temu. Warto tu przy okazji przypomnieć jakie boje musieli toczyć mieszkańcy ulicy Wiznera o utwardzenie nawierzchni.
            • Gość: Lucjan Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: 212.87.244.* 19.06.12, 21:31
              Karolku zawsze myślałem, że gmina ma wykonać studium i miejscowy pan zagospodarowania przestrzennego wskazujący rozwiązania komunikacyjne. a to w naszej gminie mamy. W ościennych gminach dopiero o tym myślą. Miasto Częstochowa jest na etapie studium. W naszej gminie gołym okiem widać nowe domy na niedawnych rolach. Obrót działkami budowlanymi jest znaczny. Ale do realizacji faktycznej zabudowy gmina mieszkańcom nie da środków finansowych. A jeżeli piszesz o ulicy Wiznera w Rędzinach to jak mi wiadomo właściciele tych pól, którzy byli przy władzy w gminie sprzedali drogę z działkami budowlanymi. Nazwisko osoby, która była przy władzy i wykorzystała zaufanie ludzi w Rędzinach przysparzając sobie majątku jest znane w Rędzinach.
              • Gość: Matka Polka Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.adsl.inetia.pl 20.06.12, 15:18
                Lutek upadłeś na główkę czy co?
                gdzie jest planowana przez tyle lat kanalizacja dla wszystkich mieszkańców gminy, gdzie są unijne pieniądze na rozwój gminy, gdzie jest cmentarz komunalny, gdzie są tanie remonty szumnie nazywane inwestycjami, gdzie jest boisko dla Unii Rędziny, itd itd itd.......
                tu jest tylko dużo wrzasku ze strony wójkta i nic więcej
                Popatrzecie dobrze ile wójt zarobiłprzez te kadencje pieniądzy z Waszych podatków nic konkretnego nie robiąc a teraz panicznie boi się odwołania.Dlaczego wójt ma wiecznie tkwić na stanowisku, tylko dlatego że jest z Kościelca?
              • Gość: Grażyna Krystyna Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.adsl.inetia.pl 20.06.12, 19:13
                Lutek podaj opinii publicznej to nazwisko, będzie prościej
            • Gość: ejbici Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.12, 06:41
              Gmina powinna jeszcze uzbroić teren w wodę, światło, gaz, kanalizację i telefon. Na drogach też powinni zrobić porządny asfalt, chodniki z kostki. I tak każdemu kto chce się budować albo ma działki do sprzedania.
            • Gość: wesołek Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.adsl.inetia.pl 20.06.12, 15:13
              teraz boje toczy maniek w całej gminie aby utytłać porządnych ludzi, bo tak panicznie boi się odwołania, gdzie ten leser pójdzie do roboty jak nic nie umie robić tylko knuć, napuszczać, intrygować, obrażać, znieważać, upadlać, szmacić się, no gdzie taka gnida znajdzie robote no gdzie ?
              • Gość: pipi Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.12, 16:50
                ten opis w 100 % oddaje prawdziwe oblicze naszego wielmożnie panującego wójta
              • Gość: osiedlak 2 Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.adsl.inetia.pl 20.06.12, 16:54
                Na ostatniej sesji rady gminy Rędziny zjawił sie Pan Jagusiak, mieszkaniec gminy Rędziny (posiada zwyzke na samochodzie i mieszka na działkach pod górka), prosił wójta o pozwolenie zablokowania ul. Mickiewicza poniewaz firma, która remontuje kotłownie zalega mu ponad 3 miesiace z wypłaceniem pieniedzy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                Ponadto przyszedł On tam jako przedstawiciel 8 innych firm którym wkonawca remontu kotłowni na osiedlu zalega za niewypłacone faktury!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                mam kilka pytań :

Jakim cudem firma z Brzegu wygrała przetarg na remont kotłowni w Rędzinach
                Czy ktoś sprawdzał w trakcie postępowania przetargowego płynność finansowa tej firmy
                Jakie mamy gwarancje i kto je nam da, ze firma z Brzegu wykona przed sezonem zimowym zaplanowane przedsięwzięcia na terenie kotłowni w Rędzinach
                Co bedzie z mieszkańcami osiedla jeśli firma zbankrutuje i nie wykona przedsięwzięć przetargowych

Otumanieni ludzie z gminy Rędziny, ktorzy tak zaborczo i kurczowo za wszelką cenę trzymacie u władzy Chmielarza - nie idźcie tą drogą !

• Gość: Darek Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.net.stream.pl 20.06.12, 17:38
                  A co maja Widly do gitary ? nie kumam
                  • Gość: kumacz Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.adsl.inetia.pl 20.06.12, 19:07
                    ubolewam....

A no to, że przetarg na remont kotłowni organizował nie kto inny jak Waldemar Chmielarz
                    • Gość: dziecko niczyje Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.12, 20:11
                      A kto miał organizować ten co często bywa w krematorium w nocy, jego nawalona kryśka , synalek niepełnosprawny intelektualnie i ruchowo, a może niejaki rozpadek czy dama od gruntów
                      no kto ........
                      • Gość: kumacz Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.adsl.inetia.pl 20.06.12, 21:26
                        dlatego jest taki, a nie inny efekt tego przetargu, ludzie zima zamarzna na osiedlu, a wielki łeb bedzie w kościelcu suszył kły i zacierał łapska z radości, że znowu komuś dokuczył.
                        IQ tego osobnika równe jest IQ pantofelka :D:D:D:D:D:D:D
                        • Gość: ██ Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.alfanet24.pl 20.06.12, 21:42
                          lepszy wielki łeb, niż mała główka
                          • Gość: kumacz Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.adsl.inetia.pl 20.06.12, 21:45
                            ta yhy - u góry wielki łeb a na dole mała głowka :D:D:D:D:D:D:D:D
                            ten osobnik jest przecież umysłowo upośledzony!
                            • Gość: ██ Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.alfanet24.pl 20.06.12, 22:01
                              jak na głupka to sobie nieźle radzi i kasiorę trzepie
                              • Gość: kumacz Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.adsl.inetia.pl 22.06.12, 17:06
                                niestety sobie kasiore trzepie i nie tylko kasiore sobie trzepie bo poza trzepaniem nic porządnego nie robi
                          • Gość: moniczk@ Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: 31.42.0.* 21.06.12, 14:55
                            lepszy wielki łeb, niż wielki kark.
                        • Gość: pipi Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.12, 22:35
                          to mu wtedy ludziska z osiedla ten wielki łeb utną i do dupy przystawią będzie tam pasował
                          • Gość: Pelagia Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.adsl.inetia.pl 22.06.12, 16:16
                            czy to prawda ze radni w redzinach uchwalą podczas absolutorium bardzo znaczną podwyżke wypłaty dla wojta i jaka to ma być kwota słyszałam o 2000 złotych ?

a tak na marginesie to za co ta kasa mu się nalezy bo nie orientuje się do końca?

Przypaczmy sie na nazwiska tych naszych "przedstawicieli" ktorzy tak lekką reka wyrzucą wkrotce nasze pieniądze w błoto dając wojtowi podwyzke

a co z firma z Brzeg ktora zalega pieniądze rędzińskim prywaciarzom ktorzy robili prace w kotłowni na osiedlu ile ta firma im zalega bo tez nie wiem?

• Gość: licho Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.adsl.inetia.pl 22.06.12, 11:16
                  Przetarg wygrała firma ,która podała najniższa cene ,bo tak były sprecyzowane
                  warunki do przetargu .Startowły w nim równiez miejscowe sprawdzone firmy,
                  które podały realne ceny .
                  TYlko nawet istniejąca ustawa o zamówieniach publicznych pozwała na podanie również
                  innych kryteriów niż cena np ,wiarygodnośc referencje kontrachenta i okreslenie ich wagi !
                  To ,że wójt podał 100%cena ,to cena jego strachu ,aby nie było zarzutu "Ustawki przetrgu "
                  Ale teraz może być posądzony o niedoelnienie obowiązków .
                  NIe sprawdził tej firmy ,są wywiadownie gospodarcze ,chociaż w tym wypadku wystarczy
                  w google wpisać nazwę firmy i widać ile ta firma ma za uszami .
                  Szczegóły można uzyskać na stroni urzędu w Brzegu !!
                  • Gość: 006 Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.alfanet24.pl 22.06.12, 12:01
                    jeśli do października nie zostanie ukończony remont będzie "wesoło" na osiedlu, październik to najlepszy termin na przeprowadzenie referendum
                  • Gość: kumacz Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.adsl.inetia.pl 22.06.12, 17:07
                    ło matko bosko i znowu bedzie trzepał kasiore na dietach w prokuraturze i sądzie???????????????????????????????????????/
      • Gość: ja Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.adsl.inetia.pl 04.07.12, 11:27
        A ja Wam powiadam chlopaszki (karczyska): za duzo metanabolu i ziólek. Tyle w temacie.
    • Gość: TAKI Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: 188.95.29.* 21.06.12, 07:26
      W ZAWADACH RÓWNIEZ CHCIELIBYŚMY ODWOŁAĆ WÓJTA, ILE PODPISÓW TRZEBA ZEBRAĆ ??

• maciejwtoja Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p 21.06.12, 08:38
        Dla zainteresowanych tematem wosmaciek@wp.pl . Życzę miłego dnia i pozdrawiam :)
        • Gość: Lucjan Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: 212.87.244.* 22.06.12, 17:07
          Nie obnoś się bo cię klienci z Anglii dopadną!
    • Gość: moherowy beret Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.play-internet.pl 22.06.12, 10:44
      KAMPANIA WYBORCZA WÓJTA RĘDZIN W KRZYWYM ZWIERCIADLE
      Bardzo wpływowy burmistrz umiera na ciężką chorobę.Jego dusza trafiła do Nieba i wita go Święty Piotr.Witaj w Niebie.Zanim tu zamieszkasz musimy rozwiązać tylko jeden problem.Mamy tu pewne zasady i nie jestem pewien co z Toba zrobić.Jak to co wpuść mnie mówi burmistrz.Cóż chciałbym ale mamy polecenia z samej góry.Zrobimy tak-spędzisz jeden dzień w Niebie i jeden dzień w Piekle.Potem możesz sobie wybrać gdzie chcesz spędzić wieczność.Ja już wiem,chce trafić do Nieba mówi burmistrz.Wybacz ale mamy swoje zasady,mówi Święty Piotr.Po tych słowach odprowadza go do windy i burmistrz zjeżdża w dół w dół w dół,wprost do Piekła.Drzwi otwierają się i burmistrz jest pośrodku pełnego zieleni pola golfowego.W tle jest restauracja,a przed nią stoją wszyscy jego przyjaciele i współpracownicy.Wszyscy są szczęśliwi i świetnie się bawią.Podbiegają do burmistrza witają go i ściskają oraz wspominają stare dobre czasy,gdy bogacili się kosztem zwykłych ludzi.Potem grają w golfa,a następnie jedzą kolacje z kawiorem i czerwonym winem.Jest także Szatan,który jest naprawde sympatycznym i fajnym gościem-świetnie się bawi i tryska humorem,opowiadając dowcipy.Burmistrz bawi się tak doskonale,że nim się zorientuje minie jego czas.Wszyscy ściskają go i machają na pożegnanie,gdy winda rusza w górę.Winda jedzie jedzie i jedzie,aż drzwi się otwierają w Niebie,gdzie czeka na niego Święty Piotr.Czas odwiedzić Niebo.I tak mijają 24 godziny, w których mąż stanu spędza czas z duszyczkami na skakaniu z chmurki na chmurkę,graniu na harfach i śpiewaniu.Bawią się całkiem nieźle i nim się zorientuje doba mija i wraca Święty Piotr.Cóż spędziłes jeden dzień w Piekle i jeden dzień w Niebie.Wybierz zatem swój los.Burmistrz myśli chwilkę i odpowiada.Cóż nigdy nie myślałem ,że to powiem.To znaczy w Niebie jest naprawde cudownie,ale myślę,że lepiej mi będzie w Piekle.Tak więc Święty Piotr odprowadza go do windy i poseł jedzie w dół w dół w dół wprost do Piekła.Otwierają się drzwi i burmistrz jest pośrodku pustyni pokrytej śmieciami i odpadkami.Widzi wszystkich swoich przyjaciół ubranych w szmaty,zbierających śmieci do czarnych ,plastikowych toreb.Nagle podchodzi do burmistrza Szatan i klepie go po ramieniu.Nie rozumiem mówi burmistrz.Jeszcze wczoraj było tu pole golfowe,restauracja,jedliśmy kawior,tańczyliśmy i bawiliśmy się świetnie.Teraz jest tu tylko pustynia pełna śmieci,a moi przyjaciele wyglądają strasznie!!!Szatan spogląda na burmistrza,uśmiecha się i mówi:WCZORAJ MIELIŚMY KAMPANIĘ WYBORCZĄ!A DZIŚ NA NAS ZAGŁOSOWAŁEŚ.JUŻ JEST PO WYBORACH...
      • Gość: chętny do koryta Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.adsl.inetia.pl 22.06.12, 16:30
        Jaką trzeba mieć ukończoną szkołę, kwalifikację oraz uzdolnienia specjalistyczne, by startować na wójta , bo słyszłem ,że niedługo zostanie "odpalony"???
        Zastanawiam się czy nie startowac tylko, że się chyba nie nadaje bo nie jestem oszustem, kłamcą ani tez złodziejem.Nie umiem kantować ludzi, nie umiem też judzić,szczuć przeciwko sobie innych, nie umiem zwalczać konkurentow podłymi metodami, czyli kłamstwami oszczerstwami i pomówieniami, nie umiem zawiązywać też romansów z radnymi, nie umiem mowić fałszywego świadectwa przeciwko blizniemu, a potem z rozdziawioną gębą bez Spowiedzi Św. przystępować w Koninie do Komunii Św,

Chyba jednak nie będę się nadawać bo jestem bardzo pracowity, sumienny i uczciwy.....szkoda

• Gość: Lucjan Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: 212.87.244.* 22.06.12, 17:03
          Kryśka z Kościelca jest radnym bezrobotnym na utrzymaniu żony, pogrzeby na lewo i dobrze wiąże koniec z końcem. Więc się pchaj na pewno dasz sobie radę!
          • Gość: aqq Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.adsl.inetia.pl 22.06.12, 17:14
            a jak ktoś ma wielki siwy łeb to może startować i da rade ?
            • Gość: ██ Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.alfanet24.pl 22.06.12, 17:21
              wielki i siwy łeb to chyba musi być bardzo mądry
              • Gość: aqq Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.adsl.inetia.pl 22.06.12, 17:24
                niekoniecznie - na takim łbie po prostu nalezy tylko siedzieć bo do czego innego się nie nadaje założymy się?
          • Gość: aqq Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.adsl.inetia.pl 22.06.12, 17:22
            a czy jak będe nazywał zonkę złodziejem i zabraniał jej wydawac pieniądze na chleb to tez dam rade ?
            • Gość: ██ Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.alfanet24.pl 22.06.12, 17:40
              różne rzeczy mężowie mówią na żony, a może faktycznie zołza?
              • Gość: aqq Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.adsl.inetia.pl 22.06.12, 17:45
                zoneczki sa święte bo dbaja o męzów dom i dzieci - trzeba być nieżle świrniętym żeby nie szanować drugiego człowieka a co dopiero kochajacej najbliższej osoby
                wielki siwy łeb to pośmiewisko i patologia gminna !
                • Gość: ? Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: 31.42.0.* 22.06.12, 18:00
                  Prawdopodobnie 30.06.2012 strajk kierowców GZK Rędziny :((
                  • Gość: Lucjan Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: 212.87.244.* 22.06.12, 18:19
                    A z czym związany jest strajk w GZK?
                    • Gość: zuzanna Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.adsl.inetia.pl 22.06.12, 19:45
                      no z tym ze jak wielki łeb da podwyżke kierowcom to nie ukręci potem wała dla siebie bo przeciez pazerny poćwierz jest
                      • Gość: ██ Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.alfanet24.pl 22.06.12, 19:50
                        dać podwyżkę kierowcom i jeszcze potem ukręcić wała dla siebie to nie jest takie proste, to trzeba by mieć naprawdę wielki łeb
                  • Gość: rym cym cym Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.adsl.inetia.pl 22.06.12, 19:41
                    jaki strajk znowu wymyślają ci kierowcy maja dobre zarobki ciągle im mało i mało a wziołbym pałe i do roboty zagonić
                  • Gość: gość Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: 31.42.2.* 26.06.12, 20:21
                    Ludzie poszukajcie sobie pracy albo hobby. Problem "złego wójta" jest na terenie gminy od co najmniej 5 lat. Smarowaliście na wójta przed wyborami ale ludzie i tak na niego głosowali. Nie dało wam to do myślenia?! A pieniądze przeznaczone na nie efektowne referendum lepiej spożytkujmy na coś innego. Ok zbierzecie określoną ilość podpisów a ludzie pójdą i tak zagłosują przeciw. Zamiast siedzieć i knuć, wymyślcie jak poprawić poziom życia w naszej gminie.
                    • Gość: mohamed ali Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.adsl.inetia.pl 04.07.12, 09:04
                      no najlepszym sposobem na poprawe pozomy zyia w tej gminie jest wywalenie chmielarza z urzędu.Inaczej ciągle będzie bagno
                    • Gość: kna(picka) Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.adsl.inetia.pl 23.09.12, 15:38
                      poziom życia poprawimy jak siwego łba z gminy wypierdo........my !
                • Gość: Lucjan Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: 212.87.244.* 22.06.12, 18:06
                  Bezrobotną Kryśkę z Marianki utrzymuje żonka i jest dobrze. No niekiedy jak się zdeneruje po jednym to Kryśce da twarz i jest OK.
                • Gość: Lucjan Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: 212.87.244.* 22.06.12, 18:06
                  Bezrobotną Kryśkę z Marianki utrzymuje żonka i jest dobrze. No niekiedy jak się zdeneruje po jednym to Kryśce da w twarz i jest OK.
                  • Gość: ██ Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.alfanet24.pl 22.06.12, 18:10
                    jak żonka może dać w twarz Kryśce? nie ma u nas małżeństw jednopłciowych
                    • Gość: Lucjan Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: 212.87.244.* 22.06.12, 18:23
                      U palikotów zdarzają się.
                      • Gość: madalin city Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.adsl.inetia.pl 22.06.12, 19:49
                        i u wielkiego łba ktory prowadza się za rączke z maciusiem niekoniecznie do końca dobrze rozwiniętym intelektualnie
                        • Gość: Lucjan Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.adsl.inetia.pl 01.07.12, 13:36
                          Wczoraj byłem na rozmowie i jest potwierdzone, że zarówno ci od Palikota jak i PiSu powiedzieli, że będą współpracować dla odwołania wójta. Sukces zatem murowany.
                          Palikoty i PiS będą lepiej rządziły bo będą z miasta..
                • Gość: Lucjan Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: 212.87.244.* 22.06.12, 18:07
                  Bezrobotną Kryśkę z Marianki utrzymuje żonka i jest dobrze. No niekiedy jak się zdenerwuje po jednym to Kryśce da w twarz i jest OK.
          • Gość: pilot avionetki Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.adsl.inetia.pl 22.06.12, 17:36
            co tam bezrobotny ty nawet nie wiesz jak dobrze wiąze konce wielki siwy łeb z kościelca to jest dopiero wzór nygustwa i patologii
            • Gość: medalik z cz-wy Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.12, 09:10
              Pilocie z awionetki vel madalin city vel chętny do koryta vel agg proszę uświadom nas kto to jest ten tajemniczy wielki siwy łeb bo tak ciekawie przedstawiasz osobę ze pewnie większość czytelników chciałaby wiedzieć o kogo w tym wszystkim chodzi czy masz na my myśli organizatorów referendum w Rędzinach czy te osoby są łyse czy są siwe ( mając wielki łeb jak piszesz ) jest to istotne gdyż taka cecha fizjonomii pozwala łatwo rozpoznać osobnika .
              Z twoich wpisów można natomiast wywnioskować tylko jedno ze jest to samo zło w Rędzinach .
              Poinformuj więc proszę mieszkańców Częstochowy ,co tak naprawdę dzieje się w tej pięknej miejscowości ...
              • Gość: ██ Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.alfanet24.pl 23.06.12, 10:03
                ech medalik, przecież nawet dziecko zorientowałoby się, że wielki, siwy łeb to wójt, a łyse karki to osoby, które chcą go odwołać
                • Gość: ██ Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.alfanet24.pl 23.06.12, 10:09
                  wielki siwy łeb - foto

łyse karki - foto
                  • Gość: zxckuchasz Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: 31.42.0.* 23.06.12, 11:32
                    Jedni zapijają kaca, drudzy chcą zrobić mielone.
                  • Gość: medalik z cz-wy Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.12, 20:00
                    Dzięki gościu za fotki są ładne
                    czy według ciebie ten mężczyzna bez czapki pochylający się nad łabędziem to ten nazywany przez Ciebie "siwy łeb - wójt , i to ten Pan jest takim złem w gminie Rędziny aż się wierzyć nie chce, to wręcz nieprawdopodobne przecież na zdjęciu to taka sympatyczna osoba troszczy się o ptaki i to pewnie z jeszcze większym oddaniem o ludzi -swoich wyborców .Czyżbym się mylił ,napisz o co tak naprawdę macie do niego pretensje i jakich to strasznych czynów sie dopuścił...
                    Tak już na marginesie do głowę ten pan ma proporcjonalną do budowy ciała dlaczego więc nazywasz go wielki łeb.....
                    • Gość: ██ Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.alfanet24.pl 23.06.12, 20:35
                      Gość portalu: medalik z cz-wy napisał(a):

> to taka sympatyczna osoba troszczy się o ptaki i to pewnie z jeszcze większym
                      > oddaniem o ludzi -swoich wyborców

w sumie racja, gołąbek pokoju, może nawet sam gołębie hoduje, nie znam nikogo z Kościelca kto by nie hodował, przynajmniej jeśli chodzi o starsze pokolenie

> co tak naprawdę
                      > macie do niego pretensje i jakich to strasznych czynów sie dopuścił...

różnie mówią, czasami strach słuchać, włos się jeży na głowie...

> Tak już na marginesie do głowę ten pan ma proporcjonalną do budowy ciała dlacze
                      > go więc nazywasz go wielki łeb.....

nie ja to wymyśliłem, każdy ma swój ideał jeśli chodzi o proporcje
                    • Gość: dealer Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.adsl.inetia.pl 24.06.12, 08:37
                      a skąd wiesz ze chodzi o tego co się pochyla, no skąd ???
                      widać pomyliłeś tego pochylającego się "męzczyznę" z łabedziem.A co do troski o ptaki to chyba troszczy sie wyłącznie o swojego

Jeśli już dostrzegasz tzw. proporcje w budowie ciała tego osobnika to musisz przestac palić, straszne świństwo kupujesz........
                      • Gość: medalik z cz-wy Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.12, 19:32
                        DEALER
                        a co ty proponujesz palić czy masz coś lepszego do zaoferowania podaj miejsce gdzie cię można spotkać i po ile wołasz .....
                        swoim wpisem ujawniłeś jaką grupę reprezentujesz ......gdyż wszystko kojarzy ci się z "paleniem świństwa" czy to prawda ze jesteś pali-kotem i jesteś z grupy organizatorów referendum
                        .Jeśli tak to
                        przedstaw nam wreszcie tak obiecaliście przed 2 tygodniami te zarzuty , uświadom tzw wyborców bachnij sobie dla odwagi jednego skręta i do dzieła gdyż zegar tyka ......
                        • Gość: redaktor Ci Ja.... Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.adsl.inetia.pl 04.07.12, 09:15
                          widzisz synuś gdybyś nie jarał tego świństwa i przestał wysiadywać przed kompem w celu wypisywania dyrdymałów na modłę Chmielarza, to wiedziałbyś, że uzasadnienie odwołania wójta znajduje się w tygodniku "Poniedziałek" - jest porażające zapewniam Cię.Ale zamiast umartwiać się nad losem "skrzywdzonego przez los" lepiej w waszej sytuacji palić skręty aby świat wyglądał bardziej kolorowo, fakt zegar dla was już tyka nieubłaganie już niedługo nie bedziecie mieć nawet na skręty.Słyszałem ze "śruba" z kościelca opanował dworzec PKP od strony ul.Piłsudskiego to pewnie będzie jakis towar wygrzebany ze smietnika wam dostarczał.
                    • Gość: dymam pieknie Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.adsl.inetia.pl 24.06.12, 11:23
                      kochani nie przesadzajmy już z tym panem to przecież jest nasz kochany maniek !
    • Gość: BCAA Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: 31.42.1.* 26.06.12, 12:22
      w mańka wstąpiła nadzieja

Fiasko referendum w Koziegłowach.
      • Gość: Prezes Nierządu Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.06.12, 16:35
        nadzieja to matka głupich, która jednak jak każda kocha swoje dzieci
        w Rędzinach sentymentów nie będzie, załatwią mańka na cacy i pójdzie biedaczysko do chemicznej wydawać robotnikom klej zamiast obuwia, jak to drzewiej bywało........
      • babciamihalina Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p 26.06.12, 16:45
        Zapewne nie musiała wstępować w niego nadzieja. Takie rzeczy w ponad 90% tak się kończą. Naprawdę nadzieje na to, że odwołanie przejdzie mają tylko ci, którzy tak dużo krzyczą. Później te 9% frekwencji stanowią oni sami, ich rodzina i znajomi. Może jeszcze kilka osób, które (co normalne w naszym kraju) współczują osobą poniżej ich statusu społecznego, a tych z wyższego szykanują i poniżają.
        • Gość: Jasiu Pukwaterek Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.06.12, 20:23
          babka o czym ty do mnie piszesz ???????jaki maniek reprezentuje wyższy status społeczny??????????????po prostu podstępem i kłamstwem dorwał się do koryta i tak żeruje na ludzkiej głupocie kilkanaście lat wiedząc że chłopki mało kumate nie sprawią mu nowych sandałów na drogę
          Biedna ta gmina oj biedna

• Gość: esteta Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.adsl.inetia.pl 01.07.12, 09:36
            dzisiej cały dzień i może jeszcze przez kilka dni potrwa strajk w GZK Rędziny.
            Powodem tego jest brak podwyżek dla pracownikow zakładu.
            Wójt zamiast dbać o kierowców i pozostałych pracowników, sukcesywnie, zgodnie z prawem podnosząc im wynagrodzenie, buduje niepotrzebne akweny wodne na Madalinie, place zabaw na nienależącym do gminy lotnisku w Rudnikach, kosztowne kotłownie, przegrywa sprawy w sądach, skutkujące potem wydatki z budżetu gminy dla poszkodowanych, przekazuje kanalizacje wodociągom, aby ludzie płacili jeszcze drożej za media, po prostu w twarz śmieje się mieszkańcom gminy i robi co chce.......
            Wspierany jest wyłacznie przez garstke zaufanych mu ludzi, ktorzy otrzymali dobrze płatną pracę na terenie gminy.
            • Gość: Lucjan Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.adsl.inetia.pl 01.07.12, 13:39
              Wczoraj byłem na rozmowie i jest potwierdzone, że zarówno ci od Palikota jak i PiSu powiedzieli, że będą współpracować dla odwołania wójta. Sukces zatem murowany.
              Palikoty i PiS będą lepiej rządziły bo będą z miasta..
              • Gość: karol Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: 31.42.2.* 01.07.12, 14:05
                myślałem Lucjan, że z kierowcami negocjujesz, a Ty sobie przy kompie siedzisz
              • Gość: Ferdynand K Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.adsl.inetia.pl 04.07.12, 09:07
                no nareszcie jakaś współpraca, aby usunąć raz na zawsze wojta Chmielarza, narzeszcie Bóg raczył wysłuchać naszych modlitw......bo tak dłużej być nie będzie :D
    • Gość: wróżbita Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.play-internet.pl 20.07.12, 18:08
      Ciekawi mnie jak sie czuje teraz siwy Maniek,którego chcą wywalić z Urzędu.Ano zobacz jak to miło jak Ci robią koło pióra.Ty siwa gnido przez 10 lat kompromitowałeś swoich pracowników.Dobrze Ci tak!.Twoje dni urzędowania na stanowisku Wójta tak naprawde są już policzone.
    • Gość: berecik Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.play-internet.pl 05.08.12, 16:25
      Cała prawda o siwym Mańku!
      Kochani mieszkańcy gminy Rędziny pamietajcie,że ten cwaniak co przez 10 lat doił niemiłosiernie i bez litości gminę to największy w historii gminy malwersant finansowy.To defraudant,który defrauduje grosz publiczny nie licząc sie z konsekwencjami,ale nie martw się już niedługo bekniesz za wszystko.
      • Gość: bucik Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.play-internet.pl 05.08.12, 16:34
        Słuchaj cwaniaku nie tylko osiedle jest w tej gminie.Nową kotłownie chcą mieszkańcy Kościelca ,Rędzin,Marianki,Rudnik i Konina.Tylko nie mów,że Ci zabrakło pieniędzy.Są przecież kredyty i nie wypinaj tylnej części ciała na resztę mieszkańców.
        • Gość: karol Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.alfanet24.pl 14.08.12, 11:01
          podpisy już złożone

www.wczestochowie.pl/kategoria//10845,w-redzinach-odwolaja-wojta
          • Gość: t.w. braciszek Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.12, 13:48
            w Konopiskach by się przydało referendum, oj przydało by się by zamknąć ten prywatny folwark wójta "brata". Jaśnie nam panujący kazał płacić darowizny na własną rzecz pod przykrywką kanalizacji, granda w biały dzień! Kasę bierze że ho ho a jeszcze mało mu.
            • Gość: brat Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.adsl.inetia.pl 28.08.12, 19:42
              Chciałeś zabrać głos w konkretnym temacie , czy ot tak sobie pierdnąć
    • Gość: piotrek Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.alfanet24.pl 23.09.12, 15:55
      czy to prawda, że ten osobnik wybudował sobie dom w innej gminie?
      • Gość: podglądacz Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.adsl.inetia.pl 10.10.12, 12:48
        nie tylko dom ale ostatnio zakupił też nowe mieszkanie w bloku
    • Gość: RudnikiRLZ Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.alfanet24.pl 26.09.12, 12:04
      Słyszałem od jednej z osób, które organizują odwołanie wójta, że już się dzielą co dla kogo.
      Min. nowym wykorzystaniem budynku szkoły podstawowej w miejscowości Konin i jeszcze kilkoma innymi rzeczami :)
      • Gość: woźny z konina Re: Chcą odwołać wójta Rędzin. Zbierają podpisy p IP: *.adsl.inetia.pl 10.10.12, 12:47
        O szkole w Koninie to stara śpiewka wielkiego łba, który przed ostatnimi wyborami szczekaczką dyrektorki wmawiał wieśniakom( tak na nich mówi) , ze jak wybiorą innego wójta to zamknie szkołę w koninie...więc nie sprężaj się z kłamstwami.Ot wielki siwy łeb będzie robił wszystko aby tylko utrzymać koryto, taka kościelska pederastyczna natura
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka