Dodaj do ulubionych

PCz informatyka

03.07.12, 14:34
Witam, czy istnieje strona, na której mogę sprawdzić jakie przedmioty i egzaminy są na tym kierunku ? Chciałbym sprawdzić zarówno Wydział Inżynierii Mechanicznej i Informatyki i Wydział Elektryczny. Chciałbym się też dowiedzieć czy nauczę się tam programowania od podstaw, jak na razie się tym nie interesowałem a wiem że trochę tego będzie.
Obserwuj wątek
    • verbox Re: PCz informatyka 03.07.12, 14:47
      Na tej stronie: link możesz przejrzeć to, co oferuje WIMiI. Nie wiem, jak jest na Wydziale Elektrycznym.
      Kilka kursów - m.in. Podstawy informatyki, Podstawy programowania czy Algorytmy i struktury danych są dobrymi wprowadzeniami do programowania, zarówno od strony teoretycznej, jak i praktycznej (C++). Jeżeli nie przeleżysz kilku pierwszych miesięcy i nie obudzisz się nagle przed sesją - to sądzę, że się wiele nauczysz nawet jak się tym wcześniej nie interesowałeś.
    • Gość: Absolwent Re: PCz informatyka IP: *.96.241.102.tvksmp.pl 03.07.12, 20:49
      Kiedys informacje o przedmiotach była na stronie icis.pcz.pl/ a dokladnie wimii.pcz.pl/subje/subje.html Nie wiem dlaczego ona nie działa.
    • Gość: Absolwent Re: PCz informatyka IP: *.play-internet.pl 04.07.12, 22:27
      Na wimii masz programowanie od podstaw, a poza tym masz kierunki zamawiane, wiec nie musisz myslec o pracy, bo jak sie troche postarasz dostaniesz niezla kase ze stypendium. Na elektrycznym - nie licz na zbyt wiele. No moze kable sieciowe nauczysz sie robic ;)
    • ukasz321 Re: PCz informatyka 04.07.12, 23:23
      Kable sieciowe umiem robić po technikum ;) Dzięki za odpowiedzi, będę składał papiery na PCz i Uniwersytet Łódzki, zobaczymy gdzie się dostanę.
      • Gość: absolwent Re: PCz informatyka IP: *.free.aero2.net.pl 05.07.12, 00:02
        kończyłem 10 lat temu P.Cz. wg. rankingów byla to 3 informatyka w Polsce ale .... niewiele się tam nauczyłem. Nie ten poziom ludzi w grupie. Infa od podstaw, raptem kilku dobrych wykładowców: Gałkowski, Smoląg, Litwiński, Tkacz, Kik, Wyrzykowski, koleś od Linuxa (nie pamiętam nazwiska ale był całkiem niezły i dzielił zajęcia z Tomasiem - żal.pl i logo merca na klapie:) .... może Bilski i Jelonkiewicz. Jeśli kadra się nie poprawiła to wybierz coś na śląsku, lub AGH. Uczelnia niewiele wymaga od studenta, słaba fizyka i ściąganie Ukraińców aby mieć uprawnienia (Nadieżda, Kampaniec, Katkow), u których polski był językiem mocno obcym więc jeżeli f(x) to wartość wykładów to lim f(x) -> 0, a egzamin to loteria czy uda Ci się pojąć o co Cię pytają.
        • Gość: xx Re: PCz informatyka IP: *.icis.pcz.pl 05.07.12, 14:08
          Akurat nikt z wymienionej trojki juz nie wyklada - Katkow i malzonka to juz dawne czasy na Informatyce. Kadra sie mocno zmienila od tego czasu.
        • Gość: jabadabadu Re: PCz informatyka IP: *.42.0.28.alfanet24.pl 01.10.13, 19:19
          Do grona dobrych wykładowców zaliczasz np. Tkacza? Człowieka, który jedną ręką pisze na tablicy a drugą od razu zmazuje i nikt nie rozumie o co chodzi? Albo Bilski? No błagam... Niewiele tłumaczy a potem wymaga nie wiadomo czego. Trzeba było się naprawdę nieźle namęczyć, żeby uzyskać zaliczenie, bo to co oni przekazywali w swoich wykładach to na pewno nie było wystarczające żeby cokolwiek zrozumieć, zwłaszcza osobom, które były po liceum i pierwszy raz o pewnych rzeczach dopiero słyszały
          • Gość: absolwent Re: PCz informatyka IP: *.free.aero2.net.pl 01.10.13, 21:39
            Tak. No to niezly leszcz jestes. Tkacz super algebre wyklada i noga stolowa by zrozumiala. Bilski prowadzil System Operacyjne czyli super interesujacy przedmiot cala baze dla pracy w zawodzie. Jestes NA STUDIACH! UCZ SIE SAM! To nie liceum gdzie wszyscy wokol ciebie lataja. Ja tez bylem po LO i to slabym. Ale chlac zaczalem dopiero na studiach i przez to stracilem stypendium :/

Za moich studenckich czasow tez najgorsi leserzy nadawali na Tkacza, Litwinskiego, Bilskiego lub Cierniaka. Goscie oczekiwali pewnego poziomu od studentow i .... umiejetnosci myslenia. Ja te zajecia lecialem w zerowkach. Juz Ciebie widze w pracy w zawodzie, chyba przy wymianie tonerow w drukarkach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka