kicha3 03.08.12, 20:47 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość A może pokazywac tak też ze schroniska-do adopcji IP: *.pl 03.08.12, 22:00 Takie pokazy sztucznych kur czy owiec maja sens jakiś pewnie,zawsze to jakaś ciekawostka ,ale czy nie można by tak co jakiś czas pokazywać psy do adopcji -z naszego schroniska ?? Wlasnie w centrum miasta -i nie tylko na pl.Biegańskiego ,ale w innych kilku punktach także .W wielu miejscowściach w kraju tak szuka się bezdomnym psom nowych domow-nie tylko w dużych marketach ,galeriach itp. Trochę więcej z tym zachodu może ,ale pewnie by choć kilka psów z grupy kilkunastu -na każdym jednym pokazie /prezntacji w mieście mialoby szansę znależć nowy dom ?? Pożytek bylby dużo większy a jedno drugiemu nie przeszkadza-nawet takie pokazy sztucznych stworzeń i żywych -razem mialyby wiekszy oddzwięk -kto wie ?? Zywe psy znalazlyby nowe domy może a te sztuczne kury ,owce czy inne -też by mialy rozglos ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Azczur Re: A może pokazywac tak też ze schroniska-do ado IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.12, 07:27 A kto Ci broni? pokaż te psy i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: A może pokazywac tak też ze schroniska-do ado IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.12, 07:28 Tak, po owcach będą kichy w klatkach do adopcji ! Będzie kicha, kicha 3 , kicha tłusta ,kicha prawdziwa /chuda i tłusta/, kichakawiorem, kicha przybłęda itd. - nie wiem ile na Dębowej mają klatek przenośnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzony_pieszy ostrzeżenie dla kierowców IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 04.08.12, 23:45 UWAGA do wszystkich mieszkańców Częstochowy ! Jako pieszy i kierowca bardzo proszę o przeczytanie do końca - Dziękuję ! Dzisiaj - godzina około 20:00 ,.. przejście dla pieszych z sygnalizacją świetlną z przyciskiem na życzenie, naciskam przycisk - stoję z moją dziewczyną i oczekujemy na zielone światło. Na przejściu staliśmy tylko my. Patrze że nadjeżdżające auta zwalniają i zatrzymują się bo dla pieszych zapaliło się zielone światło. Spojrzałem jeszcze na sygnalizacje dla aut i paliło się czerwone, dla mnie zielone, no to miałem iść a tu widzę że od strony miasta pędzi i nie ma zamiaru hamować srebrny seat, i odskoczyłem do tyłu bo kierowca nie zahamował i przejechał na czerwonym świetle z prędkością na oko 60-70 km/h... Pozostało mi tylko podnieść pięść w jego stronę i źle mu życzyć... ale cóż nie pierwszy raz mi się to zdarza na tym przejściu na ul Armi Krajowej przy Politechnice. Tam często kierowcy ignorują czerwone światło i pędzą mimo że tam jest sygnalizacja sterowana przez pieszych i gdy zapala się czerwone dla aut to znaczy że ktoś nacisnął przycisk - ale naszych kierowców to nic nie obchodzi i nie hamują narażając MNIE... CIEBIE... Twoją rodzinę, bliskich... na kalectwo lub ŚMIERĆ ! Czy te przejścia dla pieszych mają jakąś magiczną moc że kierowcy często ignorują tam sygnalizację i narażają pieszych na ŚMIERĆ ?! Dlatego postanawiam zrobić akcje i od poniedziałku codziennie będę tam nagrywać filmy i rejestrować kamerą HD przejście tak żeby było widać sygnalizacje dla pieszych i dla aut. Tych którzy przejadą na czerwonym świetle umieszczę na filmie który wyślę na POLICJĘ niezamazując tablic rejestracyjnych, a wiadomo że policja takie dowody akceptuje i nie jeden portal informował że takie filmiki są podstawą do wystawienia mandatu. MAM DOŚĆ OBAWIANIA SIĘ CZY jakiś morderca nie będzie chciał hamować i przejedzie mnie na pasach gdy dla mnie będzie zielone światło. Tam jest duży ruch pieszych - studenci - mieszkańcy - dużo ludzi korzysta z tego przejścia a i nawet zdarza się że w południe przy dużym ruchu kierowcy przelatują jeszcze na późnym czerwonym mając za nic życie PIESZYCH !!!!!! Dlatego wszystkich którzy tak jeżdżą OSTRZEGAM że od Poniedziałku rejestruje w wybranych godzinach skrzyżowanie, nagrywam kamerą HD zoomem + zapis obrazu na żywo na dysk komputera . Dysku starczy na bardzo dużo nagrywania. Filmik nie trafi do internetu lecz na POLICJĘ ! Wszyscy Ci którzy przejadą na czerwonym świetle zostaną zgłoszeni i niech spodziewają się kłopotów ! Podrawiam Pana w Seacie który za nic miał życie mojej dziewczyny i mnie. Oby Twoich dzieci ktoś nie rozjechał. 30 cm dzieliło mnie i moją dziewczynę dzisiaj od śmierci lub kalectwa bo jakiś burak wolał nie hamować. Dlatego jestem bardzo wkurzony i miarka się przebrała ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptasiek [...] IP: *.adsl.net.t-com.hr 05.08.12, 00:52 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc 1 Popieramy !!!! Karać kieowcow -idiotow !! IP: *.pl 05.08.12, 17:21 Masz rację -popieramy twoje slowa oburzenia .Nieraz i nam zdarzalo się uniknąć przejechania na pasach i nawet na zielonym świetle ,bo jakiś idiota czy idiotka /jak ostatnio na Rakowie /pędzi wprost na ludzi przechodzących na pasach bez światel ale i na zielonym swietle także. Karać tych kretynow i burakow- bo inaczej skonczy się zabijaniem pieszych !! Za pierwszym razem wysokie mandaty a za drugim razem -odebranie prawa jazdy na rok czy dwa i ponowny egzamin z prawa jazdy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zetq Re: Tego jeszcze nie było: na pl. Biegańskiego po IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 03.08.12, 22:49 kicha ja też nie lubię pielgrzymek - przynajmniej tutaj się zgadzamy . Oni przychodzą na Jasną Górę - nie do Częstochowy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicha Re: Tego jeszcze nie było: na pl. Biegańskiego po IP: *.dynamic.chello.pl 03.08.12, 22:55 Jak dla mnie to te pielgrzymki mogą iść nawet do samego diabła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawdziwa kicha [...] IP: *.dynamic.chello.pl 03.08.12, 23:16 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicha3 [...] IP: *.dynamic.chello.pl 04.08.12, 09:51 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
4dagome1 Tego jeszcze nie było: na pl. Biegańskiego poja... 04.08.12, 07:48 A kiedy ten artysta posadzi buraki .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurdufel z pomnika Re: Tego jeszcze nie było: na pl. Biegańskiego po IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.12, 08:23 Ten plac Biegańskiego to katastrofa wizerunkowa i architektoniczna tego miasta . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: Tego jeszcze nie było: na pl. Biegańskiego po IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.12, 12:45 artysta chcial ukazac p rzedsawicieli firm bioracych udzial w przetargach na publiczne pieniadze i ludzi bioracych udzial w konkursach na stanowiska w firmach panstwowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc 1 Fontanna na pl.Bieganskie -dobry pomysl. IP: *.pl 05.08.12, 17:28 Nie uwazacie ,że dobrym pomyslem jest wykonanie na pl.Bieganskiego ladnej fontanny ?? Zdobilaby ten centralny punkt miasta ciekawie a ustawione laweczki dadzą miejsce do odpoczynku nie tylko dla turystow ,ale i mieszkancow. Widok na kosciół Zygmunta i Ratusz oraz okolice pl.Bieganskiego tym bardziej sprzyja i zachęca do odpoczynku w pobliżu fontanny. To ,że to miejsce imprez wcale temu nie przeszkadza przecież. A imprezy na tym placu i tak są zbyt rzadko . Odpowiedz Link Zgłoś
najlepszy-arslonga interesujące 06.08.12, 12:29 Szymon Motyl ma dobry kerunek poszukiwań i działań. Jeszcze tylko odrobina więcej intrygi intelektualnej i będziemy mieć ciekawego artystę sztuki dzaiłania/akcji/instalacji! Odpowiedz Link Zgłoś