Dodaj do ulubionych

Pielgrzymi z Krakowa na Jasną Górę weszli boso....

09.08.12, 19:18
Witamy serdecznie pielgrzymów z Krakowa!
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: Pielgrzymi z Krakowa na Jasną Górę weszli bos IP: *.goszczynskiego.trustnet.pl 09.08.12, 19:29
      Nie, nie witamy! Kiedy w końcu ktoś zrobi z nimi porządek? Nie życzę sobie być budzona o 6 rano ich wątpliwej jakości wyciem pod moimi oknami!Dla mnie to jest chamstwo. Ludzie pracują i mają prawo do odpoczynku, więc jak już muszą wyć, to nie o świcie.
      • Gość: michał Re: Pielgrzymi z Krakowa na Jasną Górę weszli bos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.12, 19:45
        Spadaj z głupimi wpisami! To dzieje się raz do roku. Częstochowa to akceptuje od stuleci, a jak Tobie sie nie podoba to sie wyprowadź. Mieszkać w III Alei - to wielki przywilej -przynajmniej kiedyś! Tam dostawali mieszkanie tylko najważniejsi!
        • Gość: gosc Re: Pielgrzymi z Krakowa na Jasną Górę weszli bos IP: *.goszczynskiego.trustnet.pl 09.08.12, 20:17
          Nie zamierzam się nigdzie wyprowadzać i nigdzie nie jest napisane,że mieszkam w Alejach. Pół miasta ma wątpliwą przyjemność doświadczania takiej pobudki. Mieszkam tu od urodzenia i to oni są gośćmi, a gdy ja przychodzę do kogoś z wizytą to przynajmniej 'staram się' zachowywać z kulturą. Jak już muszą śpiewać, to poproszę bez megafonów, a i niektóre osoby powinny dostać zakaz śpiewania ( czy raczej darcia jadaczki). Komentarze o kozach świadczą tylko o poziomie intelektualnym piszącego.
          • polis24 Re: Pielgrzymi z Krakowa na Jasną Górę weszli bos 09.08.12, 22:33
            zamiast wdawać się w głupie wojny z klasztorem niech Matyjaszczyk ze swoją świtą zacznie poważne rozmowy z paulinami. Pielgrzymki nie powinny używać nagłośnienia, hałas jest coraz większy. Sprzęt nagłaśniający coraz lepszej jakości, księża nie mają żadnego umiaru, piąta czy szósta rano dla nich to obojętne. Te wątpliwej jakości "pieśni" pielgrzymkowe z roku na rok mają coraz mniej wspólnego z pieśniami religijnymi, to w 90 % nagłośniony łomot w wykonaniu jakiś wydzierających się zapiewajłów. Niech się władze miasta zaczną dogadywać z paulinami w sprawie nagłośnienia, które będzie obejmować tylko błonia jasnogórskie bez III Alei oraz nakazu używania megafonów wyłącznie do celów porządkowych i informacyjnych. Przez tyle pokoleń szły pielgrzymki bez wspomagania mikrofonów i wzmacniaczy, że i dziś też mogą. Poziom hałasu w pełnym sezonie pielgrzymkowym jest nieznośny. Współczuję tym którzy mieszkają przy trasach pielgrzymek i w centrum miasta. Dość już tych trąb jerychońskich.[/b]
            • Gość: 44 Re: Pielgrzymi z Krakowa na Jasną Górę weszli bos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.12, 12:52
              akurat tak jak piszesz można by było zrobić
        • Gość: Nick Re: Pielgrzymi z Krakowa na Jasną Górę weszli bos IP: *.play-internet.pl 25.08.12, 07:10
          czyli sekretarze siły przewodniej? Tez do nich należałeś i jesteś neofita?
      • Gość: Ja Zachowujcie się jak ludzie albo precz !! IP: *.dynamic.chello.pl 09.08.12, 19:51
        Gość portalu: gosc napisał(a):

> Nie, nie witamy! Kiedy w końcu ktoś zrobi z nimi porządek? Nie życzę sobie być
        > budzona o 6 rano ich wątpliwej jakości wyciem pod moimi oknami!Dla mnie to jest
        > chamstwo. Ludzie pracują i mają prawo do odpoczynku, więc jak już muszą wyć, t
        > o nie o świcie.

Niech sobie wyją zamknięci w kościołach. Pielgrzymi precz z naszego miasta i naszych dróg!!!
        • Gość: kicha 4 Ja to dupa w wojsku była IP: *.dynamic.chello.pl 09.08.12, 20:09
          Nie podpisuj się synu takim nickiem.I nie wyj ,bo drogi są nie twoje i miasto też.Kozy z nosa są twoje i możesz je sobie dowolnym czasie wyciągać.
          • Gość: Kris Re: Ja to dupa w wojsku była IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.12, 21:19
            Kicha to degenerat, menel, absolwent zawodówki !!!
            • Gość: kicha [...] IP: *.dynamic.chello.pl 09.08.12, 21:31
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • Gość: kicha Nawiedzony moher skasował mój post IP: *.dynamic.chello.pl 10.08.12, 11:46
                co swiadczy o tym że napisałem PRAWDĘ.
            • Gość: mgr Re: Ja to dupa w wojsku była IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.12, 10:55
              a ty po płatnym licencjacie czyli nieuk a za łapówkę papier
      • Gość: krakowianka Re: Pielgrzymi z Krakowa na Jasną Górę weszli bos IP: *.play-internet.pl 10.08.12, 11:33
        W Krakowie na ponad godzinę zablokowali ulicę, nie dało się o od 9.30 do prawie 11 przejechać. Ja nie mogłam dotrzeć do pracy, a jak już zaparkowałam samochód parę ulic dalej i doszłam na nogach i tak pracować nie mogłam przez to wycie pod oknami nagłaśniane przez megafony. To jest jakiś dramat, zakłócanie porządku i utrudnianie życia normalnym ludziom, którzy pracują na chleb. Zgadzam się z tym, że powinni coś z tym zrobić. Np. ograniczyć pielgrzymki do kilkunastu osób i zabronić tych cholernych megafonów!! Nie wszystkich interesuje, że kochają Pana, naprawdę!
        • Gość: aaa Re: Pielgrzymi z Krakowa na Jasną Górę weszli bos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.12, 12:54
          ojej straszne ...... musiałaś zaparkować auta parę ulic dalej ..... i przejść pieszo ...... no szok po prostu ......
    • Gość: 30-latek Witamy Was drodzy Pielgrzymi! IP: *.96.241.102.tvksmp.pl 09.08.12, 22:08
      Witamy serdecznie drogich Pielgrzymów w naszym kochanym mieście!
      Czujcie się jak u siebie w domu.
      • polis24 Re: Witamy Was drodzy Pielgrzymi! 09.08.12, 22:37
        czyli nie nie śmiećcie i nie wydzierajcie się.
      • Gość: ela Re: Witamy Was drodzy Pielgrzymi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.12, 11:56
        Ja u siebie nie załatwiam sie na czyims terenie a własnie wrócilam z działki i co zastałam , grupy pielgrzymów sikających pod ogrodzeniem .Należy tak ustalić trasę przemarszu, żeby była możliwość załatwienia potrzeb fizjologicznych no ale może trzeba zapłacic , lepiej komus pod płotem, ochyda. Mam jeszcze jedno pytanie, jakie uprawnienia maja mlodzi w kamizelkach kierujący ruchem?
        • Gość: gość Re: Witamy Was drodzy Pielgrzymi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.12, 00:37
          Dadzą Ci mandat, lepiej siedź cicho, - jak mówił prezydent Francji !
    • Gość: Gabrysia Re: Pielgrzymi z Krakowa na Jasną Górę weszli bos IP: 88.220.64.* 09.08.12, 23:07
      Idą pielgrzymki na Jasną górę, nie wiem jak się zachowują bo nigdy nie miałam okazji uczestniczyć. Teraz to mogę tylko samochodem pojechać,marzyłam o tym wyjeździe długo.Bo ostatni raz w Częstochowie byłam 17lat temu.Przeżyłam wtedy coś niesamowitego, ta atmosfera była tam niepowtarzalna.Teraz się strasznie zawiodłam, zobaczyłam naszą matkę boską za kratami, pełno strażników którzy przestawiają ludzi jak śmieci.Duch Częstochowy gdzieś uleciał, albo też zakuli go w złoto. Nie dziwię się ze naszą polskę nawiedzają takie kataklizmy,no bo ta która nas chroniła jest zniewolona i to przez brać zakonną, to straszne i bardzo boli. JAK TAK MOŻNA
    • oszrany kretynow nie brakuje 09.08.12, 23:08
      i doteo dowalic im podatek bo trzeba sprzetac ten syf po nich !!!
      • Gość: tak jest ! pielgr tak jest ! pielgrzymi won ! /! IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 09.08.12, 23:18
        tak jest ! pielgrzymi won !
    • lehoo Pielgrzymi z Krakowa na Jasną Górę weszli boso.... 10.08.12, 09:42
      Jedna rzecz nigdy mi spokoju nie dawała: gdzie pielgrzymuja mieszkańcy Częstochowy ?
      • Gość: remik Re: Pielgrzymi z Krakowa na Jasną Górę weszli bos IP: *.30.88.88.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.08.12, 09:53
        A ja jestem bardzo ciekawy czy ci ludzie wiedzą co my tutejsi o tym wszystkim myślimy?Czy wali ich to?
    • Gość: spalić tłuszcz Ilu arcy-biskupów brało udział w pielgrzymkach??? IP: *.ice-net.pl 10.08.12, 10:16
      ilu arcybiskupów, biskupów, przeorów, duchownych wyższej rangi brało udział w jakiejkolwiek pielgrzymce pieszej, chociaż na dystansie 15 kilometrów?
      ile tłuszczu możnaby spalić na takiej pielgrzymce, habit, albo sutanna lepiej by leżała.
      • Gość: Kicha Re: Ilu arcy-biskupów brało udział w pielgrzymkac IP: *.dynamic.chello.pl 10.08.12, 11:45
        Ci starzy kawalerowie odwykli od chodzenia.
      • Gość: Dziecko Boga Re: Ilu arcy-biskupów brało udział w pielgrzymkac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.12, 14:28
        Chyba nie zauważyłeś, że przeor Kozacki jest tu na zdjęciach. Przeszedł ponad 150 km, na Jasną Górę wszedł z dzieckiem na ramionach. Ale staram się Ciebie zrozumieć, że łatwiej jest tego nie dostrzegać z Twojej perspektywy. Pomodlę się za Ciebie.
        • Gość: Pielgrzym Re: Ilu arcy-biskupów brało udział w pielgrzymkac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.12, 15:48
          Dopóki noclegi na wsiach za darmo z wyżywieniem a nawet z czymś mocniejszym to będę chodził na pielgrzymki. Czysta pościel,prysznic. Klawo. Tylko w Częstochowie w Domu Pielgrzyma drogo.
        • Gość: do Dziecka Bożego Módl się lepiej za siebie i swoich bliskich IP: *.ice-net.pl 10.08.12, 19:31
          czyli jeden przeor,
          dobrze, że chociaż tyle.
          a módl się za siebie i swoich bliskich. mnie sobie "oszczędź".
          pozdrowienia

• Gość: Dziecko Boże Re: Módl się lepiej za siebie i swoich bliskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.12, 23:50
            Tym bardziej się za Ciebie pomodlę :) Siła modlitwy jest ogromna, starczy dla mnie, moich bliskich, dla Ciebie też starczy.
            • Gość: storima Re: Módl się lepiej za siebie i swoich bliskich IP: *.fbx.proxad.net 11.08.12, 00:57
              Gość portalu: remik napisał(a):

> A ja jestem bardzo ciekawy czy ci ludzie wiedzą co my tutejsi o tym wszystkim m
              > yślimy?Czy wali ich to?

Na te okolo 100tys. w sezonie patniczym pielgrzymow ilu z nich myslisz sie tu wpisalo?

Przeciez kazdy wie, ze FCzestochowa nie jest reprezentatywnym przekrojem pogladow mieszkancow, wiec po co sobie szarpac nerwy czytaniem nieprzyjaznych czesto chamskich komentarzy na ten temat?

30 proc.
              - o tyle zmniejszyła się przez dziewięć lat liczba pielgrzymów na Jasną Górę

Więcej... wyborcza.pl/1,76842,6944234,Coraz_mniej_Polakow_idzie_na_pielgrzymke.html#ixzz23BcWhjum
              • Gość: jejku Re: Módl się lepiej za siebie i swoich bliskich IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 11.08.12, 16:12
                a wy nigdzie nie wyjeżdżacie poza Częstochowę? Nie jesteście zakałą tamtejszych mieszkańców?Nieeeee, bo wy nie oddychacie ich powietrzem, przed wyjazdem zamykacie swoje potrzeby fizjologiczne we własnym domu, itd, itd... Ciekawe czemu mieszkanka Kuźnicy na Helu 2 tygodnie temu wrzeszczała"p......ne turysty!!! niech sie ten sezon wreszcie skonczy!!!!" Czyżby Częstochowa nie była odosobniona???? Mnie się podoba że w CZ-wie jest tyle ludzi. I nie przeszkadza mi że są to pielgrzymi, choć z ich filozofią nie mam nic wspólnego. I bardzo proszę- bez głupich uwag na mój temat, a z resztą....co mi zależy?
                • dyziek_o Re: Módl się lepiej za siebie i swoich bliskich 11.08.12, 19:21
                  Drogi "jejku"!
                  Oczywiście głupoty wypisujesz porównując pielgrzyma do turysty.
                  Nie wiem czy jesteś w stanie to pojąć ale różnica polega na tym, że Ty jako turysta, dajesz zarobić tubylcom poprzez wynajmowanie noclegów, opłaty za wyżywienie, tzw. opłata
                  klimatyczna, wynajem łódki........etc,etc.
                  Czyli, jeśli wziąć pod uwagę bezrobocie - w wielu wypadkach dajesz tubylcom zatrudnienie.
                  Tego wszystkiego nie można powiedzieć o pielgrzymach. Na ich obecności żeruje wąska grupa darmozjadów - ponadto doskonale sytuowana. O zysku dla społeczności lokalnej nie ma co wspominać. Wręcz przeciwnie. Koszt zagwarantowania bezpieczeństwa, opieka medyczna,
                  nie wspominając o utrzymaniu czystości w mieście to ogromne obciążenie dla kasy miejskiej.
                  A na to już mojej zgody nie ma. I pewnie paru innych obywateli tego grodu również.
                  Pozdrawiam serdecznie,
                  Dyzio.
                • Gość: 44 Re: Módl się lepiej za siebie i swoich bliskich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.12, 12:59
                  a pomyśl co mogliby powiedzieć np. ludzie z ibizy czy majorki jak tam ruja i dyskotrzaski w kółko???
              • o8902k Re: Módl się lepiej za siebie i swoich bliskich 11.08.12, 22:55
                Oczywiście ,że wali .Wali was, bo chwasty zawsze wali środek przeciw chwastom.Co Ty nie powiesz Pachulec.Od wieków walczę, by te Forum częstochowskie było wyrocznią mieszkańców.Więcej poczytasz będziesz wiedział.Chwała tym co chodzą ,witają i gonią .I są tego efekty.Tak mi dopomóż Bóg.
                • miglanc86 Święto Wniebowzięcia Maryi Panny i Matki Boskiej Z 11.08.12, 23:28
                  Zielnej.I dodatkowo doładowali św.Wojska Polskiego.Cud nad Wisłą.Jestem zachwycony oblężeniem Częstochowy i Jasnej Góry .Kilometr od Św.Wieży .I na pewno słuch mój się nie uszkodzi.Tym bardziej ,że będę gościł gości co przyjdą do mojej <marnej chaty.
                • Gość: Van Dramat miasto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.12, 12:45
                  Od tylu lat przychodzą pielgrzymki, miasto ponosi koszty(utrzymanie czystości, bezpieczeństwa itp) z czego nic nie otrzymujemy w zamian. Tu powinny być chodniki ze złota, a miasto powinno tętnić życiem wieczorami - a co jest ? Dramat. Gdyby nie ten klasztor to Częstochowa stała by się wioską która i tak dla mnie już jest. Wszędzie coś się dzieje ( w innym miastach) a u nas to możesz sobie wyjść na ławeczkę i posłuchać o 9 jak leci kawałek z Apelu Maryjnego (odsłonięcie obrazu ). Klechowie trzymają to miasto, tak było jest i będzie!
                  • Gość: do Van Re: Dramat miasto IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 14.08.12, 14:19
                    nic się nie dzieje?!!! Jasne ty tego nie wiesz bo sobie siedzisz na tej ławeczce i nie ruszysz tyłka by się dowiedzieć co się dzieje i gdzie się dzieje, nawet jest ci obce pojęcie "miasto", "wieś" Myślę, że czytać to ty umiesz, zajrzyj więc do Encyklopedii lub Wikipedii i się dowiedz.
                    • Gość: Popierając Dyźka Re: Dramat miasto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.12, 13:37
                      www.rzym.it/przewodnik/przydatne-informacje/podatek-pobytowy-w-rzymie/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka