Dodaj do ulubionych

Srebrny opel astra

30.08.12, 15:35
Jeśli znacie właściciela opla astra który od dwóch dni ma rozwalony samochód to najprawdopodobniej jest to osoba która uciekła z miejsca wypadku.
We wtorek w godzinach dopołudniowych srebrna astra uciekła z miejsca wypadku świadkowie niestety nie zapamiętali nr rejestracyjnych.
Obserwuj wątek
    • Gość: up Re: Srebrny opel astra IP: *.opera-mini.net 31.08.12, 10:57
      • dyziek_o Re: Srebrny opel astra 31.08.12, 18:24
        To i ja się podpiszę pod tym postem.
        Uważam albowiem, że nie głupi to pomysł, umieszczanie tego typu postów na tym forum.
        Chodzi bowiem o to by taki przestępca nie czuł się całkowicie bezkarnym.
        I czuł na plecach oddech pościgu.
        Między innymi dla tego, by następny skur.....iel, nie dał " w długą" gdy przejedzie Ciebie lub Twojego dzieciaka.
        Po za tym uważam, że tego typu przestępstwo, powinno być traktowane z jeszcze większą surowością aniżeli wyprzedzanie na pasach.
        Pozdrawiam serdecznie,
        Dyzio.
        • Gość: edit38 Re: Srebrny opel astra IP: *.slowackiego.trustnet.pl 31.08.12, 18:31
          Niestety sprawca wypadku nie zostanie raczej złapany. Nie było rannych tylko straty materialne więc policja raczej średnio ochoczo do tego podchodzi. Poinformowali nas że jeśli znalibyśmy numery to nie byłoby problemu ze znalezieniem sprawcy a w tym przypadku ... :(
          • Gość: edit38 Re: Srebrny opel astra IP: *.slowackiego.trustnet.pl 31.08.12, 18:34
            Prawdę mówiąc nie liczymy na to że ktoś się odezwie i da nam znać że zna takiego człowieka. Mam tylko nadzieję że ktoś kto przeczyta ten post poinformuje właściciela tej astry że wie że to on był sprawcą a nie poszkodowanym (jestem przekonana że opowiada wszystkim że samochód stał zaparkowany a ktoś w niego wjechał)
            • Gość: abc Re: Srebrny opel astra IP: *.96.226.217.tvksmp.pl 31.08.12, 19:26
              Edit ,napisz proszę w jakiej dzielnicy czy na jakiej ulicy miał miejsce ten wypadek.....
              • edit38 Re: Srebrny opel astra 01.09.12, 09:55
                wypadek miał miejsce w Dżbowie. Opel wjechał w płot podwórka na którym bawiła się dwójka małych dzieci. 10 minut wcześniej dzieciaki bawiły się tuż przy tym płocie całe szczęście że nic im się nie stało.
                • Gość: Tomek Re: Srebrny opel astra IP: *.net.stream.pl 01.09.12, 14:21
                  up
                • Gość: acotopo Re: Srebrny opel astra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.12, 14:31
                  wjechał w płot i uciekł...na 100% pijany!!!
                  Dobrze, że nikomu nic nie zrobił...
                  • Gość: 123 Re: Srebrny opel astra IP: *.play-internet.pl 01.09.12, 15:44
                    Gęś padła ze strachu.1123
                  • Gość: edit38 Re: Srebrny opel astra IP: *.slowackiego.trustnet.pl 02.09.12, 19:33
                    nie wiem czy pijany ... może gó...arz od ojca dostał samochód ...
                    wkurzające jest jednak to że policja nic w tej sprawie nie zrobi bo nie zna numerów :(
                    • Gość: aaa Re: Srebrny opel astra IP: *.alfanet24.pl 02.09.12, 20:14
                      Gość portalu: edit38 napisał(a):

> wkurzające jest jednak to że policja nic w tej sprawie nie zrobi bo nie zna num
                      > erów :(

A myślisz, że wróżkę mają na etacie co ze szklanej kuli poda numery!? Co za ludzie....
                      • Gość: edit38 Re: Srebrny opel astra IP: *.slowackiego.trustnet.pl 03.09.12, 07:19
                        nie nie myślę że mają szklaną kulę ale od tego są żeby takich ludzi szukać a narzędzia do tego chyba mają. Mają bazę samochodów chyba i mogliby sprawdzić ople astra czy nie są potrzaskane prawda? Ale z tym za dużo roboty bo takich opli jest mnóstwo. A gdyby coś się komuś stało, gdyby pozabijał dzieci to też uważałbyś że nie powinni nawet próbować go szukać bo nie znają numerów?
                        Jestem przekonana że gdyby wjechał na podwórko jakiemuś radnemu lub innemu ważnemu to już by sprawa była załatwiona
                        • Gość: oi Re: Srebrny opel astra IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 03.09.12, 08:15
                          Na 100% wystarczy przypomnieć sobie jak szukali psa znajomego szefa naszej policji,pół patroli zaangażowali,niestety w twoim przypadku umorzone pewnie już jest tylko odczekać trzeba.
                        • Gość: q Re: Srebrny opel astra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.12, 16:21
                          Gość portalu: edit38 napisał(a):

> nie nie myślę że mają szklaną kulę ale od tego są żeby takich ludzi szukać a na
                          > rzędzia do tego chyba mają. Mają bazę samochodów chyba i mogliby sprawdzić ople
                          > astra czy nie są potrzaskane prawda? Ale z tym za dużo roboty bo takich opli j
                          > est mnóstwo. A gdyby coś się komuś stało, gdyby pozabijał dzieci to też uważałb
                          > yś że nie powinni nawet próbować go szukać bo nie znają numerów?
                          > Jestem przekonana że gdyby wjechał na podwórko jakiemuś radnemu lub innemu waż
                          > nemu to już by sprawa była załatwiona

Nie wypisuj bzdur. A gdyby sie okazało, ze takich srebrnych, rozwalonych opli astra jest np 5? to co mieliby sobie zgadywac, ktory to jest?
                          • Gość: qqq Re: Srebrny opel astra IP: *.slowackiego.trustnet.pl 03.09.12, 17:42
                            > Nie wypisuj bzdur. A gdyby sie okazało, ze takich srebrnych, rozwalonych opli a
                            > stra jest np 5? to co mieliby sobie zgadywac, ktory to jest?

Tak i tych 5 opli rozwaliło się akurat tego samego dnia. A jeśli nawet to wystarczy sprawdzić gdzie były te wypadki.
                            Najłatwiej jest zostawić sprawę a następni też niech się czują bezkarni bo jeśli nikt nie spisze dokładnie numerów to policja nawet się za sprawę nie weźmie
                            • Gość: q Re: Srebrny opel astra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.12, 14:49
                              Gość portalu: qqq napisał(a):

> > Nie wypisuj bzdur. A gdyby sie okazało, ze takich srebrnych, rozwalonych
                              > opli a
                              > > stra jest np 5? to co mieliby sobie zgadywac, ktory to jest?
                              >
                              > Tak i tych 5 opli rozwaliło się akurat tego samego dnia. A jeśli nawet to wysta
                              > rczy sprawdzić gdzie były te wypadki.
                              > Najłatwiej jest zostawić sprawę a następni też niech się czują bezkarni bo jeśl
                              > i nikt nie spisze dokładnie numerów to policja nawet się za sprawę nie weźmie

a ople musily byc rozwalone w wypadkach i zglaszane??
                              • only_the_godfather Re: Srebrny opel astra 04.09.12, 15:28
                                Pytam się w jaki sposób będziesz sprawdzał kiedy były rozbite? Po za tym autorka wątku nie ma nawet początkowych liter z rejestracji to co maja sprawdzać srebrne ople astry w całym powiecie, województwie, Polsce a może nawet Europie?
                                • edit38 Re: Srebrny opel astra 06.09.12, 21:22
                                  only_the_godfather napisał:

> Pytam się w jaki sposób będziesz sprawdzał kiedy były rozbite? Po za tym autork
                                  > a wątku nie ma nawet początkowych liter z rejestracji to co maja sprawdzać sreb
                                  > rne ople astry w całym powiecie, województwie, Polsce a może nawet Europie?

Ale ja nie pisałam że nie znam początkowych liter. Pisałam tylko że nikt nie zapamiętał nr rejestracyjnego początek znamy wiadomo że na 100% był to samochód z Częstochowy bo SC prawdopodobnie potem było 0 ale co do tego nie ma pewności tylko nasze domysły ponieważ świadkowi wydawało się że było SC G... a takich nr chyba nie ma bo litery są chyba na końcu za cyframi a do G to chyba 0 jest najbardziej podobne
                                  • only_the_godfather Re: Srebrny opel astra 06.09.12, 22:53
                                    Skoro świadek widział po SC literę G to równie dobrze mógł widzieć SC a tak na prawdę tablice były SG.
    • Gość: oi Re: Srebrny opel astra IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 02.09.12, 20:12
      Bo to Polska policja za 3 tygodnie umorzą,choć nawet palcem nie ruszą w tej sprawie.
      • Gość: pytajnik Re: Srebrny opel astra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.12, 22:40
        ale to nie był wypadek tylko kolizja jeśli już .To dlaczego mają go szukać ? W nosie mają rozwalony płot
        • edit38 Re: Srebrny opel astra 06.09.12, 21:30
          Gość portalu: pytajnik napisał(a):

> ale to nie był wypadek tylko kolizja jeśli już .

Dla mnie nazwa nie ma większego znaczenia

To dlaczego mają go szukać ?

To znaczy że każdy który wjedzie w płot, słup, dom czy coś innego może czuć się bezkarnie?

>W nosie mają rozwalony płot

No i właśnie to mnie wkurza bo ten człowiek jest nieodpowiedzialny, skoro uciekł to są duże szanse na to że jechał bez uprawnień lub był pijany a nie zostanie ukarany.
          Tu nie chodzi o rozwalony płot tylko o to że naprawdę nie dużo brakowało aby naprawdę stało się nieszczęście a ten dupek nie zostanie ukarany.
    • gad_z_rakowa Re: Srebrny opel astra 04.09.12, 16:20
      niestety. gdyby to bylo czerwone ferrari enzo, bylaby jakas szansa na znalezienie sprawcy. srebrnych opli astra sa tysiace. gdyby chodzilo o zamach albo zabojstwo, rowniez marne by byly szanse na znalezienie delikwenta. musisz sie z tym pogodzic. nawet gdyby policja chciala szukac, 'pan zenek' jest w stanie w jeden dzien naprawic auto i nikt sie o tym nie dowie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka