Dodaj do ulubionych

Kursy maturalne

02.09.12, 22:19
Jestem w klasie maturalnej i zastanawiam sie nad jakimis kursami przygotowujacymi do matury. W internecie ciezko cokolwiek znalezc w Czestochowie, udalo mi sie tylko znalezc kursy Cosinus, wychodzi po ok.8zl za 70 godzin lekcyjnych.. Bral ktos z Was udzial w takich kursach? Sa warte swojej ceny, czy lepiej zainwestowac w korepetycje. Moze znacie jeszcze jakies kursy maturalne na terenie Częstochowy? Szczegolnie interesuje mnie matematyka, j.angielski i biologia.
Obserwuj wątek
    • Gość: babcia tosia Re: Kursy maturalne IP: *.play-internet.pl 03.09.12, 09:14
      Pomóżcie tej osobie-chce coś robić-uczyć się.Gratuluję!!!
    • Gość: G Re: Kursy maturalne IP: *.play-internet.pl 03.09.12, 11:22
      Zapraszam na prywatne korepetycje - przygotowanie do matury z języka angielskiego.
      gg 3787585
    • Gość: Darek Re: Kursy maturalne IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 06.09.12, 11:13
      Zobacz www.eduprofesja.edu.pl Polecam
    • Gość: Maturzysta Re: Kursy maturalne IP: *.96.232.231.tvksmp.pl 06.09.12, 13:52
      Wejdź na stronę www.eduprofesja.edu.pl.
      Dosyć fajna oferta, wszystkie przedmioty i niezła cena.
      Mnie podesłali ostatnio ulotkę.
      • Gość: Ja Szkoła Cie nie nauczyła? IP: *.dynamic.chello.pl 06.09.12, 18:49
        To po co się uczysz?
      • Gość: jarek Re: Kursy maturalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.12, 18:55
        Uprawia się kryptoreklamę jednej szkoły wystarczy zobaczyć skąd pochodza wpisy.
    • Gość: korka Re: Kursy maturalne IP: *.sattom.pl 30.01.13, 22:35
      Jak już przy kursach jesteśmy, może polecić ktoś coś dobrego z fizyki? Może być internetowe - ważne, żeby sprawdzone. Plis, poratujcie.... Zdaję rozsz.
      • Gość: karol Re: Kursy maturalne IP: *.yolau.net 31.01.13, 21:56
        ja z fizyki teraz przerabiam kurs Express na www.fizykazadania.pl i muszę przyznać, że dobrze zrobiony, jakoś lepiej mi się to powtarza, także polecam.
        • Gość: kania Re: Kursy maturalne IP: 37.228.2.* 13.02.13, 23:03
          Też realizuję ten kurs do matury z fizy na tej stronie i mogę polecić - wiedza usystematyzowana, łatwo się wszystko powtarza. Myślę, że matura nie będzie problemem, bo powtórki są pod tym kątem i to widać.
    • Gość: domino Re: Kursy maturalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.13, 22:58
      Jestem w klasie maturalnej i zastanawiam sie nad jakimis kursami przygotowujacymi do matury. W internecie ciezko cokolwiek znalezc w Czestochowie, udalo mi sie tylko znalezc kursy Cosinus, wychodzi po ok.8zl za 70 godzin lekcyjnych.. Bral ktos z Was udzial w takich kursach? Sa warte swojej ceny, czy lepiej zainwestowac w korepetycje. Moze znacie jeszcze jakies kursy maturalne na terenie Częstochowy? Szczegolnie interesuje mnie matematyka, j.angielski i biologia.

Zdasz maturę bo nauczyciele chcą mieć wyniki. Żaden nauczyciel nie chce się tłumaczyć z niezdanej matury swojego ucznia. W mojej klasie w technikum w latach 90-tych połowa klasy nie zdała matury próbnej a tą właściwą zdali wszyscy. Presja jest na to aby wszyscy zdawali.
      Poza tym to nie jest żaden egzamin dojrzałości. Dojrzałość przychodzi potem, po latach... i też nie na 100% :)
      • quisti Re: Kursy maturalne 31.01.13, 13:08
        Już po wyborze przedmiotów dodatkowych widać, że nie chodzi o zdanie matury na 30 proc tylko osiągnięcie jak najwyższego wyniku.
        W związku z tym mówienie "jakoś to zdasz, zdarzy się cud i wszyscy oszukują" mija się w tym momencie z sensem.
        Nazwa "egzamin dojrzałości" to nazwa zwyczajowa. Chyba nie sądziłeś, że osoby, które mają maturę są dojrzałe a te po zawodówce całe życie są niedojrzałe, prawda?
        • Gość: domino Re: Kursy maturalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.13, 19:08
          Nazwa "egzamin dojrzałości" to nazwa zwyczajowa.

Nazwa "egzamin dojrzałości" to nazwa głupia. To po prostu jest egzamin pod kątem czy wykułeś na pamięć wszystkie durnoty których cię uczono przez lata w szkole. Jak wykułeś ładnie to dostaniesz marchewkę czyli "dobrą ocenę" a jak wykułeś nieładnie to dostaniesz kijem czyli "słabą ocenę". Ot i cała filozofia systemu szkolnictwa - wpoić młodym ludziom, że w życiu albo dostaje się marchewki albo kijem. Potem pójdą na studia i będą się uczyć kolejnych durnot i nadal oceną będzie kij albo marchewka. :) Fach się liczy młodzi ludzie a nie papierki ze szkół które robią z was konformistyczne uległe roboty.
    • Gość: domino Re: Kursy maturalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.13, 22:52
      Kurcze ile razy matura mi się śniła potem po latach i ci wszyscy nauczyciele co nam uczniom wmawiali że jesteśmy tak żenująco głupi że nie mamy szansy zdać...Tak to jest z maturami. Głupi nauczyciele wam pieprzą że nie zdacie matury. Zdacie, oni muszą tak mówić żeby Was niby zmobilizować. Tak działa ten pojebany system szkolnictwa. Musi utrzymywać Was w tej pojebanej umysłowej pułapce.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka