Dodaj do ulubionych

Afera Ogromna Śmieci !!!

23.10.12, 21:53
Ludzie , nie po cichu gminy przejmują odbiór śmieci od przyszłego roku.
A teraz najważniejsze . Wzrost Opłat nawet kilkakrotnie.
Będzie się płaciło od ilości osób w domu po 15 zł od OSOBY !!!!, rachunek prosty.
Zniszczą nas.....
Prostestujcie !!!

Po co gminy mają nam śmieci odbierać???
Po to aby :
- wzrosła ilość etatów dla znajomków i po kądzieli - no bo przecież nie dla was ludzie
- po to aby zarabiały na tym jako pośrednik
- żeby się używiła banda następna....

A my ludzie biedni, renciści i emeryci zapłacić...
Tylko skąd mamy wziąść na to pieniądze... SKANDAL!!!
Obserwuj wątek
    • zenonek1961 Re: Afera Ogromna Śmieci !!! 23.10.12, 21:56
      przepraszam za błędy , powinno być :

Ludzie , gminy po cichu od nowego roku przejmują odbiór śmieci od przyszłego roku.
      A teraz najważniejsze . Wzrost Opłat nawet kilkakrotnie.
      Będzie się płaciło od ilości osób w domu po 15 zł od OSOBY !!!!, rachunek prosty.
      Zniszczą nas.....
      Prostestujcie !!!

Po co gminy mają nam śmieci odbierać???
      Po to aby :
      - wzrosła ilość etatów dla znajomków i po kądzieli - no bo przecież nie dla was ludzie
      - po to aby zarabiały na tym jako pośrednik
      - żeby się używiła banda następna....

A my ludzie biedni, renciści i emeryci zapłacić...
      Tylko skąd mamy wziąść na to pieniądze... SKANDAL!
      • Gość: ja Re: Afera Ogromna Śmieci !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.12, 22:12
        > Po co gminy mają nam śmieci odbierać???
        > Po to aby :
        > - wzrosła ilość etatów dla znajomków i po kądzieli - no bo przecież nie dla was
        > ludzie
        > - po to aby zarabiały na tym jako pośrednik
        > - żeby się używiła banda następna....

i po to, żebyś nie podrzucał śmieci na blokowiska albo nie wywalał ich do lasu cwaniaczku.
        • Gość: Wiola Re: Afera Ogromna Śmieci !!! IP: *.adsl.inetia.pl 24.10.12, 09:54
          dokładnie , wreszcie się to skończy
          • Gość: :) Re: Afera Ogromna Śmieci !!! IP: *.adsl.inetia.pl 29.01.13, 11:19
            Wiola szykuj kasę :))
    • Gość: halszka Re: Afera Ogromna Śmieci !!! IP: *.xdsl.centertel.pl 23.10.12, 22:21
      brawo ,nareszcie na wsiach też będą płacić jak w mieście od osoby i przestaną zaśmiecać lasy
      • Gość: do Halszki Re: Afera Ogromna Śmieci !!! IP: *.Netcominternet.pl 23.10.12, 22:27
        Halszko co ty bredzisz? Lasy to zasmiecaja niestety Cz-wianie. Wyprowadzilem sie pod Cz-we i teraz po drodze do pracy i z pracy widze gosci z SC wyladowujacych smieci do lasu. To sa Ci Cz-wianie, ktorych bylo stac na wybudowanie domku na przedmiesciach ale na umowe na kosz juz nie. Mnie na 3 osobowa rodzine starcza pojemniek 120 l, mialem 240 l poki potomek uzywal pieluch. Niczego nie pale, bo w gazowcu ciezko by bylo. Koszt? 14 zl. Oczywiscie odpady organiczne ida na kompost.

Za to uwazam, ze gminy powinny odbierac szambo we wlasnym zakresie. Dziwnym zbiegiem okolicznosci na cala ulice u mnie i u sasiada woz ascenizacyjny jest co 1,5-2 miesiace, a w duzym zakladzie na przeciwko, gdzie co dzien parkuje ok. 30 samochodow, bywa raz do roku. Tylko, ze po mojej stronie row jest suchy, a po przeciwnej ciagle plynie aromatyczna breja.
    • Gość: do Zenka Re: Afera Ogromna Śmieci !!! IP: *.Netcominternet.pl 23.10.12, 22:30
      Nie pisz glupot. Nie strasz ludzi. U mnie tez byli tacy co jak ty krzyczeli, ze kanalizacja wszystkich zezre z kopytami. Teraz dzieki takim idiotom pol wsi nie podlaczyli bo nie byloby efektu ekologicznego. A jak zaplacisz 15 zl od osoby to przynajmniej przestaniesz palic smieciami zeby wode zagrzac. Forum jest publiczne, wiec taki oszolom jak ty moze pisac co chce nie podpierajac sie zadnymi faktami. Najlepiej nic nie zmieniajmy w Polsce i zarosnijmy brudem.
      www.naszesmieci.pl
      • zenonek1961 Re: Afera Ogromna Śmieci !!! 23.10.12, 22:39
        no i jak to zwykle niezrozumienie,

ja płacę chłopie 18 zł za 240 l. Teraz.

Po nowym roku zapłacę za 4 osoby 60 zł za tenże sam pojemnik.

O to chodzi trolu, nie rób zamętu. Pisz na temat.

p.s.

kto nie ma kosza to frajer, kto pali śmieci w piecu - Debil.
        Tak uważam
        .Post dotyczy Kolosalnych podwyżek trolu za ta sama usługę .
        Rada abyś czytał Ze Zrozumieniem........
        ps.2
        żal mi że taka agresja , małostkowaość od razu się pojawiła.
        okropni ludzie.
        • Gość: gość Re: Afera Ogromna Śmieci !!! IP: *.adsl.inetia.pl 23.10.12, 23:28
          zenonek1961 masz rację, ale każdy zrozumie i obudzi się dopiero wtedy, gdy zapłaci.Taki "mądry" nasz naród :)
          • Gość: p w Czpk znowu zatrudnia kilka miernot z partii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.12, 09:44
            bo będzie ich stać. Dlatego tyle postów pochwalnych. Na tym forum wypowiadają się prawie tylko politycy! Kto inny może sobie w pracy rozmawiać na forum?
            • Gość: xxx Re: Opłata za śmieci IP: *.adsl.inetia.pl 24.10.12, 20:12
              Wreszcie wszyscy będą płacić za śmieci. Dzisiaj to wygląda różnie. Jedni sąsiedzi spalają wieczorami w piecu co inni na podwórku robią ognisko. Widzę jak wystawiają malutkie pojemniki w dniu wywozu.
              Moja trzyosobowa rodzina płaci za śmieci 55 zł miesięcznie. Zdarza się, że pojemnik zapełnia się wcześniej.
            • Gość: gościu Re: w Czpk znowu zatrudnia kilka miernot z partii IP: *.dynamic.chello.pl 10.11.12, 21:00
              Byłem na spotkaniu w TBSie.Ulotki ,cztery wersje do wyboru.Wszystkie gó...ane.Zapłacimy od lipca 2013 sporo.A jaka wersja ,to wybierze miasto .A radni tylko zatwierdzą.Polacy nie dorośli jeszcze do zbierania odpadków miękkich .Bieda ,kopanie i rozrywanie worków .Naturalna selekcja.Przez szczury i gołębie .Zamykanie śmietników i stróżowanie nic nie da.Przepisy unii ,a zarobki śmieszne i coraz mniejsze.Pisałem, naleje się wszystkim do tyłka po nowym roku.
          • zenonek1961 Re: Afera Ogromna Śmieci !!! 24.10.12, 13:43
            Dziękuję.
            A tak na marginesie.
            Żal mi naszego Narodu.
            Ile w nim Jadu, Obłudy, Złośliwości,chamstwa, złej woli,zaczepnictwa.
            W szczególności II wojna i czas po niej odcisnęły niesamowite piętno na naszych rodakach.
            Żal. Po stokroć żal tego kwiatu inteligencji zniszczonego przez dwa totalitaryzmy.
            A efekt jest. Widzimy go na co dzień. Choćby i na tym forum.....
            Pozdrawiam dobrych ludzi a tych złośliwych , no cóż pozostaje się za Was pomodlić z nadzieją na nawrócenie..........

• Gość: n Skąd te wieści IP: *.apus-net.pl 24.10.12, 23:25
              Zenonku szanowny!

Wojna zakończyła się prawie 70 lat temu, to więcej niż dwa pokolenia.
              Jak długo będziesz się do niej odwoływał.
              Może byś cofnął się do Bitwy Pod Grunwaldem, wtedy też zginął kwiat rycerstwa.
              Takich wojen i bitew było jeszcze bardzo wiele.

P.S Na podstawie czego stworzyłeś te informacje o wielkich podwyżkach ???
        • Gość: do Zenka Re: Afera Ogromna Śmieci !!! IP: *.Netcominternet.pl 24.10.12, 07:20
          To pokaż trollu dowód na swoje wyliczenia. Chętnie go zobaczę. Nie chcesz segregować śmieci zapłacisz więcej. Twoja sprawa. Nie rób zamętu i nie siej paniki. Wg zapewnień ministra ochrony środowiska ceny mają pozostać na niezmienionym poziomie.
          • Gość: ¶ Re: Afera Ogromna Śmieci !!! IP: *.alfanet24.pl 24.10.12, 09:31
            Gość portalu: do Zenka napisał(a):

> Wg zapewnień ministra ochrony środowiska

buahahahahahahaha :DDDDDDDDDD
        • Gość: miałki Re: Afera Ogromna Śmieci !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.12, 20:34
          raz w jedną raz w drugą
          ja zamiast 58 zł będę płacił 45. mnie wychodzi na plus.
          poza tym pisze się "wziąć"
    • Gość: halszka Re: Afera Ogromna Śmieci !!! IP: *.xdsl.centertel.pl 23.10.12, 22:57
      samochód z sc to nie dowód że to miastowy .w mieście wszyscy płacą za wywózkę i nikomu by się nie chciało jechać do lasu ze starym sedesem albo wanienką ,starymi gumiakami i innym badziewiem
      • koyod Re: Afera Ogromna Śmieci !!! 24.10.12, 06:37
        Pisząc, że w mieście wszyscy płacą za wywózkę jesteś w błędzie. Opłata za wywóz śmieci od osoby pobierana jest tylko przez administracje mieszkaniowe i wobec tego nie dotyczy wszystkich mieszkańców miasta.
        • Gość: ;] Re: Afera Ogromna Śmieci !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.12, 09:50
          wszyscy pozostali mają kosze w domach i podpisane umowy z tańszymi śmieciarzami 15zł za dom wychodzi. A chcą aby płacić kilkukrotnie więcej.
    • Gość: :) Re: Afera Ogromna Śmieci !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.12, 08:26
      Człowieku, od 2 lat płacę za śmieci 64zl na 4 osoby. Zaznaczam,że mieszkam w kamienicy.
      • Gość: y Re: Afera Ogromna Śmieci !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.12, 09:48
        ale za kontener a nie kosz.
      • Gość: dawid Re: Afera Ogromna Śmieci !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.12, 09:53
        Nie po cichu tylko od ponad dwóch lat znana jest nowa ustawa, która zobowiązuje wszystkie gminy do przejęcia obowiązku organizacji wywożenia śmieci najpóźniej do 30.06.2013 r.
        • Gość: Ja Afera była dotychczas. IP: *.dynamic.chello.pl 24.10.12, 10:07
          Teraz płacę 55zł za 1100l pojemnik na 3 osoby. Jak nie mam miejsca musze zaplacić raz tyle za dodatkowy odbiór. Teraz bedę płacił 45zł bez względu ile mam śmieci. Nie chce myśleć co robią ludzie ze śmieciami jak mają 120l pojemnik na cały miesiąc na kilka osób. Ustawa jak najbardziej sprawiedliwa. Mieszkam w prywatnym domu. W blokach mają teraz raj.
          • Gość: dusiek Re: Afera była dotychczas. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.12, 10:20
            Jesli rzeczywiście ma być 15 zł od osoby, to kosmos!
            Mnie na cały miesiąc (rodzina 2+2) wystarcza 90 l kosz za który płacę chyba coś ~20 zeta.
            Reszta (2/3 wszystkich odpadów) to posegregowane -do bólu -szkło, plastik, papier, które za darmo odbiera firma od nieczystości.
          • adamico9 Re: Afera była dotychczas. 24.10.12, 11:57
            Zgadzam sie z Ja. Wreszcie, można by rzec. A ty Zenonku nie strasz ludzi, bo to, co piszesz - to jedna wielka bzdura. Być może będzie ciut drożej (nie wszędzie), ale nie takim stopniu, jak piszesz. Ciekaw jestem, skąd bierzesz taką wiedzę
    • Gość: no cóż Ja "Producenci śmieci" i "pożyteczni idioci" IP: *.ice-net.pl 24.10.12, 10:27
      no cóż Ja,
      ludzi podzieliłbym na:
      1) "pożytecznych idiotów";
      2) "wartościowych";
      3) i tych, którzy oganiczają się do "produkcji" śmieci i zapełniania szamba. A szczegółami dzielą się jeszcze na forum.
      • Gość: s Re: "Producenci śmieci" i "pożyteczni idioci" IP: *.net.stream.pl 24.10.12, 22:06
        Nie wiem skąd autor ma pewność co do 15zł/osoby i że w ogóle będzie to rozliczane od osoby. Nie do pomyślenia również by było to, że mieszkańcy bloków i domków będą płacili tyle samo (koszt dojazdu). Nie mówiąc już o tym, że w domkach więcej śmieci się produkuje - ścięta trawa, opadające liście itp. (nie każdy kompostuje).
        Zresztą gminy nie mając żadnej konkurencji będą nas raczyć co roku nowymi podwyżkami, łatając budżet, czy też zatrudniając coraz większą administrację do obsługi systemu wywozu śmieci.
        I tak to właśnie wygląda wolny rynek w UE.
    • Gość: n Plotka czy prawda IP: *.apus-net.pl 24.10.12, 23:31
      Np. W Rzeszowie

Ta informacja wywołała burzę w ratuszu. We wtorek prezydent, jego zastępcy i urzędnicy zwołali nagle spotkanie z dziennikarzami. Przekonywali, że gigantyczne stawki podawane przez prezesów spółdzielni w tekście "Nowin” to to stek bzdur niemających poparcia w żadnych faktach. Podczas spotkania w ratuszu, jak mantrę powtarzali, że cenę ustali przetarg, jaki miasto ogłosi na gospodarowanie odpadami. Podczas sesji taką informację przekazali także radnym, a w oświadczeniu zamieszczonym w mediach nie zostawili suchej nitki na prezesach rzeszowskich spółdzielni.

Z Zenonek już wie !!!!
    • Gość: do Zenka Re: Afera Ogromna Śmieci !!! IP: *.free.aero2.net.pl 10.11.12, 11:35
      i co proroku? U mnie po wprowadzeniu nowej oplaty (gmina Klobuck) wyjdzie 1 zł taniej dla 3 osobowej rodziny ...... oczywiscie przy segregacji smieci. Straszysz, straszysz ..... Na zas ogranij sie zanim cos napiszesz i uczesz mysli.
      • Gość: ... Re: Afera Ogromna Śmieci !!! IP: *.dynamic.chello.pl 10.11.12, 11:49
        Już zacznij myśleć jak zainwestować tę złotówkę:)
      • Gość: karol Re: Afera Ogromna Śmieci !!! IP: *.alfanet24.pl 10.11.12, 11:56
        a ile wychodzi na osobę?
        • Gość: do Zenka Re: Afera Ogromna Śmieci !!! IP: *.free.aero2.net.pl 10.11.12, 12:52
          sprawdz na BIP'ie swojej gminy. U mnie 10 zl/os - 50% za segregacje. Tak wynika z protokołów z sesji. Uchwała powinna być lada dzień na BIP. Każda gmina ma czas do końca roku aby podjąć 8 uchwał dot. wywozu śmieci.

Gminy mają też określić jak będą sprawdzać wywóz szamba np. jeśli zużyłeś w miesiącu 10 m3, czy odstawiłeś min. 70% do oczyszczalni. Z tych kontroli gminy mają być rozliczane przez NIK w dalszej perspektywie.
    • Gość: wnerwiony Re: Afera Ogromna Śmieci !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.12, 12:27
      Tylu dyskutantów a nikt nie pokusił się o dojście do sedna sprawy.
      Po 1. Gmina czy chce czy nie chce musi przejąć zbiórkę śmieci. Tak nakazuje ustawa.
      Po 2. Gmina musi przeprowadzić przetarg na zbiórkę odpadów mimo że posiada własne firmy do tego celu ( tanie - 13 zł za kosz 120l).
      Po 3 Ustawa nakłada na gminy obowiązek zbiórki pieniędzy za odbiór śmieci, które będzie odbierała firma z przetargu. To powoduje że znów na gminy nakłada się obowiązek administracyjny zdejmując go z firmy. Ponadto gmina musi zapłacić, czyli my z naszych podatków za tych którzy nie będą płacić z jakiegoś powodu.
      Po 4. Istnieje prawdopodobieństwo że przetargi mogą wygrywać firmy zagraniczne które zmonopolizują rynek.
      • Gość: obiektyw-ny STRACH IP: *.96.228.107.tvksmp.pl 10.11.12, 12:34
        Gość portalu: wnerwiony napisał(a):
        > Po 4. Istnieje prawdopodobieństwo że przetargi mogą wygrywać firmy zagraniczne
        > które zmonopolizują rynek.
        "STRACH"y na lachy :)))
        • Gość: o storimie Re: STRACH IP: *.rev.netart.pl 10.11.12, 21:29
          czym jest poezja ?
          któż to zrozumie
          ja biegnę
          ja palę
          ta
          nicość
          i
          pustka
          • Gość: taki i owaki Re: STRACH IP: *.dynamic.chello.pl 10.11.12, 21:37
            Strachy ma lachy .
            • Gość: gościu Re: STRACH się bać IP: *.dynamic.chello.pl 10.11.12, 22:31
              Mamy najdroższe leki w całej Europie .Terapia rakowa to majątek .Wielu rezygnuje i umiera.Reforma Kopacz i Arłukowicza to kpina z ludzi leczących się.Leki z refundacji miały stanieć ,a poszły w górę.
              • Gość: Niewodniczański Re: STRACH się bać IP: *.apus-net.pl 10.11.12, 22:50
                Gdybyś był łaskawy napisać na jakiej podstawie twierdzisz, że mamy najdroższe leki w Europie byłbym szczęśliwy.
                A może tylko tak tworzysz wraz z partią Jarosława ?
                • Gość: proszę cię Re: STRACH się bać IP: *.dynamic.chello.pl 10.11.12, 23:10
                  I to niezależna.www.wprost.pl/ar/59378/Najdrozsze-leki-tylko-w-Polsce/?I=1118
                  • Gość: gościu Re: STRACH się bać IP: *.dynamic.chello.pl 10.11.12, 23:13
                    Już grają Polski hymn .
                    • Gość: endo Re: STRACH się bać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.12, 10:16
                      Zenonku,ktoś cię wczesniej pytał, skąd takie wyliczenia? Czekam na odpowiedź
                      • Gość: gość Re: STRACH się bać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.12, 11:59
                        Niestety jest to prawda. Za rządów Jarka Kaczyńskiego krople przeciwjaskrowe "Trusopt" kosztowały 3,20 zł za opakowanie. Obecnie za rządów tuska po reformie kosztują ok. 26 zł. Więc proszę nie mówić że leki nie zdrożały.
                        • Gość: *-* Re: STRACH się bać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.12, 20:10
                          I słusznie, że tak drogo kosztują. Przecież naród musi oślepnąć, by nie widzieć POwskich przekrętów i łajdactw. Jeszcze kilkuset procentowa podwyżka leków dla mających problemy psychiczne, i będziemy mieli społeczeństwo takie o jakim marzy PO.
                          • Gość: n Re: STRACH się bać IP: *.apus-net.pl 11.11.12, 20:39
                            Jeszcze kilkuset procentowa podwyżka leków dla mających problemy psychiczne,

No wreszcie ktoś sam się przyznał do swoich dolegliwości.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka